.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις 30 Μάη


Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μια απάτη των γραφειοκρατών και του κεφαλαίου. Αγώνας ταξικός για ζωή και δουλειά με δικαιώματα

1. Η 4η αξιολόγηση, με τα 88 νέα προαπαιτούμενα, θα φέρει νέα αντεργατικά μέτρα, τα οποία θα έρθουν να προστεθούν σε όλα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν μέχρι τώρα εφαρμοστεί και σε εκείνα που πρόκειται να εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες (περαιτέρω μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια κ.ά.). Η «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια είναι καθαρό ψέμα όσες διαβεβαιώσεις και να δώσει η κυβέρνηση. Ακόμα και αν αλλάξουν όνομα στα μνημόνια, η λιτότητα και ο αυταρχισμός ήρθαν για να μείνουν. Χρειάζεται αγωνιστικός απεργιακός ξεσηκωμός ενάντια στα καινούρια και τα παλιά μέτρα.

2. Η «κοινωνική συμμαχία» που συγκρότησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με εκπροσώπους εργοδοτικών ενώσεων (ΕΣΕΕ) και διαταξικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς (ΓΣΕΒΕ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι κ.α.), εκφράζουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου και είναι μια αντιδραστική συμμαχία υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των εργοδοτών στα σχέδια της κυβέρνησης, των δανειστών και των μνημονιακών κομμάτων. Υμνεί τα ματωμένα πλεονάσματα, την «ανάπτυξη» της επιχειρηματικότητας και του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ, την εθνική συναίνεση για την «ισχυρή Ελλάδα». Κανένα συνδικάτο δεν πρέπει να συμμετέχει στην «Κοινωνική Συμμαχία». Απαιτούμε άμεσα την απόσυρση των συνομοσπονδιών από την αντιδραστική αυτή συμμαχία.

Η «κοινωνική συμμαχία» καλεί την «πανεθνική μέρα δράσης» στις 30 Μάη σε μια προσπάθεια για την ακύρωση της προσπάθειας αγωνιστικής έκφρασης της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Για τη μετατροπή των συνδικάτων σε ταξικούς «εταίρους» συνδιαλλαγής με το κεφάλαιο, για την καθολική παράλυση των μαχόμενων δυνάμεων του εργατικού κινήματος μπροστά στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέσα στον Ιούνιο.

3. Το καθήκον του εργατικού κινήματος είναι να βάλει μπροστά τα εργατικά αιτήματα ενάντια στη ευρωμνημονιακή λαίλαπα, να ακυρώσει τα αντιδραστικά σχέδια της «κοινωνικής συμμαχίας» των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με σχέδιο για τη γενίκευση όλων των μικρών και μεγάλων αγώνων που έχουν ξεκινήσει (ενάντια στον αντιαπεργιακό νόμο, κινητοποιήσεις σε σχολεία νοσοκομεία και δήμους για προσλήψεις και για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, απεργία στις 25 Απρίλη όπου απέργησαν και διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, οι εργάτες της Λάρκο, οι συνταξιούχοι, και οι εκπαιδευτικοί).

Για να ξεδιπλωθεί η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που θα ανοίξει το δρόμο για ένα δυνατό αγωνιστικό και απεργιακό κίνημα με συνέχεια και προοπτική. Που δεν θα αφήσει να περάσει η ματωμένη «μεταμνημονιακή ανάπτυξη». Με επίκεντρο τις εργατικές ανάγκες και διεκδικήσεις, για τη δουλειά, το ψωμί και τις ελευθερίες του σήμερα. Για την αποτροπή του πολέμου, για την ειρήνη και τη φιλία των λαών. Ενάντια σε κυβέρνηση, κεφαλαίο, ΕΕ και ΔΝΤ, εργοδοσία, σε σύγκρουση με τα σχέδια και τις επιδιώξεις της εργοδοτικής «Κοινωνικής Συμμαχίας» και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς και όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε κοινή δράση με ένα αγωνιστικό σχέδιο δράσης, με διάρκεια και αποφασιστικότητα, για να περάσουν τα συνδικάτα και οι απεργίες στα χέρια των εργαζομένων.

5. Βασικοί σταθμοί αυτής της πορείας.

• Στις 29 Μάη συγκέντρωση καταγγελίας ενάντια στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής με την συμμετοχή εκπρόσωπων του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ.

• Η απεργία της 30ης Μάη θα μας βρει στο δρόμο, απεργούς, ενάντια στην «πανεθνική ημέρα δράσης», ενάντια σε κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση- υποταγμένο συνδικαλισμό και στην «κοινωνική τους συμμαχία».

• Για την Αθήνα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη συγκέντρωση της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων στις 10.30πμ στα γραφεία της ΓΣΕΕ, για τη μαζική καταγγελία – διαμαρτυρία ενάντιά της. Διαδηλώνουμε στα γραφεία εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ κλπ) και τη Βουλή.

• Καλούμε τα σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες, τις οργανώσεις των φτωχών ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των αγροτών, τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής νεολαίας να βρεθούν στον δρόμο σε κάθε βήμα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, στην ψήφιση των προαπαιτουμένων και του σφαγιαστικού Μεσοπρόθεσμου με πανεργατική απεργία οργανωμένη «από τα κάτω» τον Ιούνιο, με ταξικά αιτήματα και με στόχο την ακύρωση των προαπαιτούμενων μέτρων της 4ης αξιολόγησης που θέλουν να επικυρώσουν στη Βουλή πριν το eurogroup στις 21 Ιούνη.

Όχι σε παλιά και νέα μνημονιακά μέτρα.
Αυξήσεις, προσλήψεις, σταθερή δουλειά, μείωση ωρών εργασίας, για όλους.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων.
Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για εξοπλισμούς. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικά, πολεμικά σχέδια.
Διαγραφή του χρέους. Έξω από Ευρώ και Ε.Ε.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.25% ( 8
Συμμετοχές )



27 σχόλια στο “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις 30 Μάη

  1. Left G700

    Η απεργία της 30ης Μάη θα μας βρει στο δρόμο, απεργούς, ενάντια στην «πανεθνική ημέρα δράσης», ενάντια σε κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση- υποταγμένο συνδικαλισμό και στην «κοινωνική τους συμμαχία».

    – Το ‘παν, το ‘παν το ναι!

    – Και τότε γιατί μάς βρίζανε επειδή είχαμε πει κι εμείς ναι;

    – Γιατί, βρε κουτέ, το ναι το δικό μας ναι, το ρεφορμιστικό, ειπώθηκε χθες, όταν ήταν νωρίς. Το δικό τους, το επαναστατικό ντε, ειπώθηκε την κατάλληλη στιγμή: τώρα.

    – Και γιατί τώρα και όχι αύριο;

    – Γιατί, ρε μπουμπούνα, αύριο θα ήταν αργά. Το ‘χει πει κι ο Λένιν!

    – Αχά! Ώστε αυτό είναι δηλαδή η διαφορά μεταξύ μεταρρύθμισης και επανάστασης; Το timing;

    – Τι άλλο, ρε τούβλο; Όλα είναι θέμα timing. Πάρε παράδειγμα την παρθενιά. Όλα τα κορίτσια γεννιούνται παρθένες και όλα κάποτε θα τη χάσουν. Το θέμα είναι να πουν το “ναι” στο ξεπαρθένεμα την κατάλληλη στιγμή! Γκέγκε;

    Reply
    1. Γιώργος

      Ο καλός στρατιώτης left.gr, σε νέα ξεκαρδιστικώς ταρατατζούμ, σχόλια! Ο τύπος που λύσσαξε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ την πενταετία ’10-’15, τώρα, μας εγκαλεί! Καλά left.gr. Κατέβα εσύ με τα πρωτοβάθμια σωματεία στις 30 Μαη, και άσε τα βαρετέ και κουραστικά σχόλια που κάνεις!

      Reply
    2. Left G700

      Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια:

      Κυβίστηση

      Νεαρός αθλητής ενώ κάνει κωλοτούμπα

      Η κυβίστηση[1] (κοινώς αποκαλούμενη και κωλοτούμπα) είναι άσκηση γυμναστικής αλλά και είδος ακροβατικού.

      Κατά την κωλοτούμπα ο δρων στηρίζεται αρχικά με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση και στη συνέχεια δίνει ώθηση ώστε το κάτω μέρος του σώματος να περάσει πάνω από το κεφάλι -το οποίο πάντα βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος- και να καταλήξει στο έδαφος σε ύπτια θέση[2][3].

      Πηγές
      1. Liddel, Scott, Δημητριάδης: Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης, τ. 2, Εκδόσεις «Ελληνικά
      Γράμματα»
      2. βλ. Λεξικό Μπαμπινιώτη, λήμμα: «κωλοτούμπα»
      3. βλ. Λεξικό Τριανταφυλλίδη, λήμμα: «κωλοτούμπα»

      Reply
      1. Left G700

        Ρε παίδες, έχω μια απορία, θα μου τη λύσετε;

        Τις αρνητικές γνώμες τις βάλατε από την αρχική θέση τής κυβίστησης (“με το κεφάλι και τα χέρια στο έδαφος σε πρόσθια θέση”) ή στην επόμενη φάση, όταν δηλαδή, αφού δώσατε ώθηση, το κάτω μέρος του σώματός σας πέρασε πάνω από το κεφάλι –το οποίο πάντα βρισκόταν σε επαφή με το έδαφος– και κατέληξε στο έδαφος σε ύπτια θέση; ;-) :-)

        Reply
        1. LVF

          ΕΚΚΛΗΣΗ προς ολους τους ”τροτσκιστες”. καντε του μια φορα ομαδικο like να δουμε πως θα αντιδρασει

        2. Γιώργος

          Ελα, αφού σου αρέσει να μαζεύεις αρνητικές ψήφους! Σου έχει γίνει έξη και εμμονη λεφτη! Αν για μια μερα δεν σε μαυρίσουμε, αρρωσταινεις

  2. Ανώνυμα

    ΚΑΘΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ -ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟ. ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΕΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑΡΚΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ= ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ .ΣΤΡΑΤΟΣ .ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ . ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ. ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ[ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ] ΜΕ ΣΥΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΙ . ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ -1945- ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΕΓΩ ΛΟΓΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΑ ΓΕΟΝΟΤΑ.ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ [ΕΝΕΧΥΡΟ ] ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΟΝΩΜΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ

    Reply
  3. lathranagnostis

    “Η απεργία της 30ης Μάη θα μας βρει στο δρόμο, απεργούς,…….”
    Ποιά απεργία? Αυτή που κήρυξε η ΓΣΕΕ? Οι ΑΝΤΑΡΣΥοι απεργοί στην απεργία της ΓΣΕΕ μαζί με τους ταξικούς προδότες του ΠΑΜΕ? Τα ύστερα του κόσμου……..!!!
    Αν ήμουν ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ, θα είχα ζαλιστεί και τελικά θα πήγαινα στην παραλία για φρεντοτσίνο……..

    Reply
    1. Γιώργος

      Πολύ φοβούμαι λαθραναγνώστη, πως είτε ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ ήσουνα, είτε είσαι ΚΚΕ, με τον φρεντοτσίνο έχεις πολύ καλή σχέση.

      Reply
      1. lathranagnostis

        Όταν πίνω καφέ παρέα με ΑΝΤΑΡΣΥους, πίνω φρεντοτσίνο.
        Οι καθημερινοί μου καφέδες πάντως, είναι τριπλοί και διπλοί εσπρέσο σκέτοι, για να διατηρούμαι σε επαγρύπνηση…..

        Reply
    2. ένας

      Ρε, όπως ακριβώς σας τα ….προφήτεψα:
      Στην αρχή νόμισα ο χαζός, πως τρελλάθηκαν και καλούσαν σε απεργοσπασία!
      Τίποτα, κούλ!
      Απλά θα πάνε άλλη μια φορά με την ΓΣΕΕ, …απλά βρίζοντάς την!
      Αλλωστε, όπως έλεγε και ο σ. Π.Κ., …»δε θα τους αφήσουμε ρούπι«!
      Απλά, έπρεπε κάπως να διαφοροποιηθούν, ανάμεσα ..στα δύο άκρα!
      Ο Τρίτος Δρόμος….
      Ολα ..καλά(!), κι όπως τα ξέραμε!
      ——————————————————-
      2 -2 Απάντηση 22/05/2018 01:25″

      Reply
  4. Left G700

    Τι έγινε και κείνος ο Μαυροειδής που μας έκανε κήρυγμα πριν καμιά βδομάδα, να μην αποδεχθούμε την πρόσκληση σε μια «γαμοκηδεία»;[*] Σε μας έκανε κήρυγμα, αλλά εκείνος την τσέπωσε την προσκλησούλα μια χαρά! Ρε τι γίνεται στον (επαναστατικό) κόσμο! ;-) :-)

    [*] http://pandiera.gr/h-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83/

    Reply
    1. Γιώργος

      Αγαπητέ λεφτη εσύ έχεις τσεπωσει την γεροντιστικη εμμονη σου! Σε περιμένουμε στην συγκέντρωση των πρωτοβαθμιων. Αν καταφέρεις και ξυπνήσεις….

      Reply
  5. Ι. K

    Πλάκα έχουν τόσο οι κκεδες όσο και άλλοι φανατικοί υποστηρικτές της ΓΣΕΕ.
    Έχοντας λερωμένοι τη φωλιά τους, ψάχνουν για μια κάποια δικαίωση της επιλογής τους να στηρίξουν τη δήθεν απεργία της ΓΣΕΕ και των εργοδοτών στις 30 Μάη. Βρήκαν τη λέξη “απεργοί” στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σου λέει “ενταξει εδώ είμαστε” .
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ωστόσο ΔΕΝ καλεί στην δήθεν απεργία!
    Αντίθετα καταγγέλλει την λεγόμενη κοινωνική συμμαχία και τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε αυτην
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν καλεί σε καμία απεργιακή συγκέντρωση ούτε καν με τη μορφή μιας χωριστης απεργιακής. Αντίθετα καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στον συνεταιρισμό ΓΣΕΕ και ΣΕΒ
    Για να γίνει βέβαια τέτοια συγκέντρωση, πρέπει κάποιοι να μη πάνε στη δουλειά τους, δηλαδή να δηλώσουν απεργοί, καθότι τις συγκεντρώσεις τις κάνουν εργαζόμενοι και όχι κομπάρσοι, ούτε πληρωμένα κομματικά στελέχη ή αποσπασμένοι συνδικαλιστές

    Reply
    1. πολιτικος αναλυτης απο τον ΑΒ Βασιλοπουλο

      Πωπω φίλε…Τρελό mindfuck το να σαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυτές τις μέρες… “Δεν θα απεργήσουν, απλά δε θα πάνε στη δουλειά τους και θα κατέβουν στη πορεία. Η οποία δε θα είναι απεργιακή πορεία, αλλά θα είναι αντιαπεργιακή πορεία”.

      Reply
    2. Κώστας

      δεν είναι πολιτική στην τάξη αυτή όμως, είναι πολιτική στην αριστερά

      δηλ στους χώρους εργασίας τι θα πείτε ? ότι δηλώστε απεργοί αλλά δεν είναι απεργία ? Προφανώς αυτή είναι μια γραμμή για τους συνδικαλισταράδες, δεν μπορείς να πεις τέτοια πράγματα στους εργαζόμενους

      αντίθετα το μόνο που μπορεί να έχει αποτελέσματα, δύσκολο βέβαια αλλά κάνει τους εργαζόμενους συμμέτοχους είναι απεργία ενάντια στην κυβέρνηση, την εργοδοσία την ΕΕ και τον κοινωνικό εταιρισμό και την κλιμάκωση του. Απεργία επίσης για το δικαίωμα στην απεργία που δεν πέθανε σαν μορφή πάλης

      αυτό που λέτε, και συμφωνώ μαζί σας πως δυστυχώς δεν έχετε κάνει κωλοτούμπα, όχι πλήρη τουλάχιστον αλλά έχει η ανακοίνωση μια δυο ισοροπιστικές με το ΣΕΚ φράσεις δεν αφορά τους εργαζόμενους αλλά τις κόντρες αριστερών γραφειοκρατιών. Ένα συνδικαλιστικό δυναμικό μερίδας των Παρεμβάσεων και ένα νεολαιίστικο δυναμικό να δηλώσουν πως όταν σειρά συνδικάτων και σωματείων έξω από τον κομματικό έλεγχο του ΝΑΡ, και το ΜΕΤΑ, γιατί κυρίως αυτός είναι ο καημός σας, έρθουν στο …Μουσείο… εμείς θα φύγουμε γιατί όλοι αυτοί είναι πουλημένοι.Αν έρθουν εκεί που καλούμε εμείς πάλι θα φύγουμε και θα πάμε αλλού.

      και γιατί είναι πουλημένοι ? γιατί λένε πως η απεργία δεν είναι πεθαμένη σαν μορφή πάλης και καλούν σε απεργία και όχι στην “απεργία” της ΚΣ. Γιατί λένε πως δεν πρέπει να αποδειχτεί, στα μάτια των εργαζομένων πως η απεργία τελείωσε σαν μορφή πάλης γιατί αυτό είναι το σχέδιο της γραφειοκρατίας. Να μην γίνει απεργία στις 30 Μάη.

      Ομολογώ πως όταν παλεύαμε από το 2015 να φέρουμε την κατάσταση των πνευμάτων για τις εργατικές δυνάμεις της ΛΑΕ σε μια καλύτερη κατάσταση (με την πίεση για την διάσπαση του ΜΕΤΑ που απέδωσε και για τον προσανατολισμό του δυναμικού της ΛΑΕ στην ταξική ανασυγκρότηση χωρίς κομματοκεντρικές λογικές αυτοανακύρηξης ταξικών πόλων σε κομματικά γραφεία) δεν είχα σκεφτεί πως μπορεί αυτή η προσπάθεια να έχει μετρήσιμα αποτελέσματα και μερίδα του χώρου των Παρεμβάσεων, δυστυχώς η μεγαλύτερη και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να παίζουν κρυφτούλι. Αν κάποιος μου έλεγε πως αν πάμε όλοι στο Μουσείο αυτοί που απο το πρωί μέχρι το βράδυ μας καταγγέλουν πως δεν πάμε Μουσειο θα . φύγουν και θα πάνε αλλού, ε θα του έλεγα πως είσαι μουρλός. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα είχαμε την πλατύτερη απο το 2011 συναίνεση ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων για κίνηση ενάντια στην ΓΣΕΕ και όσοι το προτείνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ … θα την έκαναν για άλλες πολιτείες θα του έλεγα να κοιταχτεί. Γιατι αντιπαράθεση με την ΓΣΕΕ στις 30 δεν είναι να τους πετάξουμε τίποτα μπαλόνια, εμείς οι λίγοι πάντα, τα στελέχη, τα ΠΓ και οι συνδικαλιστές μας αλλά να γίνει απεργία. Το να πάμε απλα να πούμε πως ντροπή της της γραφειοκρατίας που νίκησε και δεν έγινε απεργία προσφέρει πολλά στην γραφειοκρατία αλλά τίποτα στο εργατικό κίνημα.

      Κώστας

      Reply
      1. LVF

        Κωστα λες ΄΄γιατι αντιπαραθεση με την γσεε……………αλλα τιποτα στο εργατικο κινημα΄΄ ΜΠΡΑΒΟ. πολυ σωστος τροπος σκεψης. ετσι να κρινεις και την σταση του κκε στο δημοψηφισμα. προσφερε κατι στο εργατικο κινημα η απλα ελεγε στη συριζαικη γραφειοκρατια ντροπη σας ειστε πουλημενοι;

        Reply
        1. Κώστας

          LVF ποιο σημείο στο σεντόνι μου παραπέμπει ότι είμαι ΚΚΕ ? Προφανώς δεν πρόσφερε τίποτα άλλο το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα παρά επιχειρήματα στον Τσίπρα, φέρε το μνημόνιο για να μην βγούμε από το ευρώ.

          Κώστας

    3. Left G700

      Πλάκα έχουν τόσο οι κκεδες όσο και άλλοι φανατικοί υποστηρικτές της ΓΣΕΕ.

      Το γαρ πολύ τής κυβίστησης γεννά χοντρή ζαλάδα…

      Reply
  6. Νίκος

    Γελάω με κάτι λέφτηδες και λαθραναγνώστες που απ’όλο το κείμενο απομονώνουν τη λέξη “απεργοί” και σφυρίζουν αδιάφορα για τις συγκεντρώσεις ενάντια σε ΣΕΒ και ΓΣΕΕ.

    Reply
  7. Σεβάχ ο στεριανός

    Τελικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στην απεργία. Συμμετέχει για να εκφράσει την αντίθεσή της στην ΚΣ, ενάντια σε ΓΣΕΕ και ΣΕΒ. Υπάρχει απεργία που συμμετέχουν τα ταξικά συνδικάτα που δεν στρέφονται ενάντια στο ΣΕΒ; Υπάρχει απεργία που τα ταξικά συνδικάτα δεν έρχονται σε ρήξη με την εργοδοτική ΓΣΕΕ; Προς τι λοιπόν όλη αυτή η έμφαση σε κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο; Αυτού του είδους η συμμετοχή δε προσομοιάζει με τη λογική του ΠΑΜΕ που λέει ότι κατεβαίνει στην απεργία με τα δικά του αιτήματα με σκοπό να δώσει το περιεχόμενο που το ίδιο επιθυμεί; Και γιατί τόσες μέρες κατηγορούσαν το ΠΑΜΕ που θα συμμετέχει στην εργοδοτική φιέστα; Πίστευαν μήπως ότι το ΠΑΜΕ κατεβαίνει να διαδηλώσει για τη ΚΣ; Ρητορικά όλα αυτά τα ερωτήματα. Παρόλα αυτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνη της πέταξε μπροστά στα πόδια της τη μπανανόφλουδα και τώρα προσπαθεί να πείσει ότι δεν γλίστρησε, αλλά ότι κάνει καλλιτεχνικό πατινάζ. Και θα ήταν αστείο όλο αυτό αν δεν ήταν επικίνδυνο, σε μια περίοδο που το εργατικό κίνημα είναι στα κάτω του και οποιαδήποτε ευκαιρία για αγωνιστική ανάταση θα έπρεπε να την πιάνουμε από τα μαλλιά. Να ανοίξουμε τη κουβέντα στους εργαζόμενους για τις πραγματικά φιλεργατικές διεκδικήσεις που θα πρέπει να προβάλει το εργατικό κίνημα. Για την ανάγκη Συλλογικών Συμβάσεων, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που επέφερε (και) το μνημόνιο. Εκτός αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ νομίζει ότι οι απεργοί θα κατέβουν στο δρόμο για να χτιστεί η ΚΣ και όχι για να διαδηλώσουν την οργή τους για την αντεργατική πολιτική. Εκτός κι αν νομίζουν ότι η ΚΣ δεν είναι ήδη διαμορφωμένη εδώ και πολλά χρόνια, με στημένους “κοινωνικούς διαλόγους” σε ειρηνικό και πρόσχαρο κλίμα. Αν εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν ηλίθιοι θα τους δικαιολογούσα. Επειδή όμως δεν είναι, πραγματικά δυσκολεύομαι…

    Reply
    1. lathranagnostis

      Το πρόβλημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΜΕ, έστω κι αν το κοπιάρει συνεχώς. Θεωρεί ότι έτσι ασκεί κάποιο είδος ιδεολογικής περιφρούρησης. Λογικό να προσπαθεί να περιφρουρηθεί, μετά το ξεπουπούλιασμα που έπαθε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας καταλήγουν να είναι κωμικά. “Αν τα δεις στην οθόνη, θα σκιστεί το πανί” (που λέει και ο ποιητής)

      Reply
    2. Left G700

      Παρόλα αυτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνη της[*] πέταξε μπροστά στα πόδια της τη μπανανόφλουδα και τώρα προσπαθεί να πείσει ότι δεν γλίστρησε, αλλά ότι κάνει καλλιτεχνικό πατινάζ.

      Douze points!

      [*] Έτσι καθώς αφέθηκε να παρασυρθεί από την ξεροκεφαλιά τού ΝΑΡ (σημείωση συντάκτη).

      Reply
  8. giorg

    Ο συντονισμος σωματείων του ΣΕΚ ( η μισή ανταρσύα δηλαδή) στή γαμοκηδεία τής 30 Μάη είχε δώσει προσυγκέντρωση στά προπύλαια- απέναντι από την συγκέντρωση της γσεε που ηταν στήν κλαυθμώνος.Μετά σιγά-σιγά πήγανε στήν συγκέντρωση της γσεε μαζί με την ποε-οτα καί τίς άλλες εργοδοτικές δυναμεις. Κατά τά άλλα η ανασυγκρότηση του εργατικου κινήματος προχωράει
    χέρι-χέρι με την αποσυριζοποίηση της επαναστατικής αριστεράς.!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
    1. Γιώργος

      ΤΟ ΣΕΚ είναι μόνο το 25% της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ευχαριστώ

      Reply
      1. giorg

        συγνώμη ρε φίλε αν μείωσα το ποσοστο του ναρ στην ανταρσυα καί ανέβασα το ποσοστο του σεκ.Μήν το παίρνεις κομματικά,δέν είχα τέτοια πρόθεση, αλλά έχουμε χάσει την μπάλα μέ τους συντονισμούς σωματείων.Ο καθένας φτειαχνει καί από έναν συντονισμο καί ισχυρίζεται πως ο δικός του συντονισμός- μέσα στήν ανταρσυα-είναι ο καλύτερος.Τί να πείς………Πρέπει κάποτε νά σταματήσει η διγλωσσία καί η υποκρισία.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.