.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατική διαδήλωση Σάββατο 30/11, στις 12 στην πλατεία Κοραή


Σε σημαντικό κόμβο για το εργατικό κίνημα αναδεικνύεται η εργατική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 30/11, στις 12 στην πλατεία Κοραή. Την ίδια μέρα, αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στην Θεσσαλονίκη στις 12 στο μνημείο Λαμπράκη (δείτε εδώ).

Στόχος των πρωτοβάθμιων σωματείων που πήραν την πρωτοβουλία είναι η αγωνιστική πορεία να κλιμακωθεί ως τις 19 Μαρτίου 2020, οπότε έχει αποφασιστεί και προπαγανδίζεται από τώρα νέα πανελλαδική διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία.

Στην πορεία στις 30 Νοέμβρη συμμετέχουν με αποφάσεις τα εξής

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)
Σωματείο Εργαζόμενων στα Public
Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις
Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)
Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
Σύλλογος ΠΕ Αριστοτέλης
Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού
Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου
Σύλλογος ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής
Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού
Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακευτικών Προϊόντων, Ιατροτεχνολογικών και Συναφών Επαγγελμάτων
Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο

Ακόμα καλούν το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων και το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας 22-29.

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης εργατικά σχήματα και συλλογικότητες. Η κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν 15 πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής αποφάσισε την συμμετοχή στα συλλαλητήρια του Σαββάτου 30/11, τόσο σε αυτό για την κοινωνική ασφάλιση, όσο και σε αυτό για τους μισθούς-συμβάσεις στην Πλατεία Κοραή.

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, το Σωματείο βάσης εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας & κοινωνικής πρόνοιας, το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κ. Μακεδονίας και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης οργανώνουν το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 12 στο μνημείο Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου), στον δρόμο για μια νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις 19 Μάρτη 2020.

Την Δευτέρα 9 Δεκέμβρη 2019, 7.30μμ, τα σωματεία καλούν σε νέα ανοιχτή σύσκεψη.

Τα σωματεία σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν

Ως εργατικά σωματεία, στην προσπάθειά μας να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας, έχουμε επιλέξει το δρόμο της κοινής, οριζόντιας συντονισμένης και οργανωμένης από τα κάτω δράσης.

Βασικοί σταθμοί της προσπάθειας αυτής υπήρξαν η διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, καθώς και η εργατική διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη 2019. Συμπληρωματικά, κατά το τελευταίο χρόνο, όπως βέβαια και κατά τις προηγούμενες περιόδους, ως σωματεία έχουμε προχωρήσει σε πολλές κοινές δράσεις κι έχουμε αλληλοενισχυθεί σε διάφορες μάχες που δίνουμε στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Μέσα από τις συσκέψεις των σωματείων μας κατά την προηγούμενη περίοδο (Άνοιξη – Καλοκαίρι 2019) είχε προκριθεί η επιλογή να προσανατολιστούμε σε μια νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις αρχές της άνοιξης του 2020. Ως ημέρα για την απεργία αυτή έχουμε ορίσει ήδη από τον περασμένο Οκτώβρη την Πέμπτη 19 Μάρτη 2020.

Τα σωματεία μας κατά το τρέχον και το επόμενο διάστημα προχωρούν και σε νέες γενικές συνελεύσεις, ώστε μέσα από τις διαδικασίες βάσης μας να συνεχίσουμε τη συζήτηση για την απεργία, να αποφασίσουμε για την κήρυξή της και να την οργανώσουμε στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας.

Βαδίζοντας προς την απεργία αυτή, ως σωματεία επιλέγουμε να προχωρήσουμε και σε μια σειρά νέων ανοιχτών συσκέψεων για το συνεχή συντονισμό μας, για την οργάνωση κοινών δράσεων, όπως εργατικές διαδηλώσεις και παρεμβάσεις με αφορμή και τα αντεργατικά μέτρα και τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των εργοδοτών καθώς και σε διάφορες εκδηλώσεις.

Για την εργατική διαδήλωση στις 30 Νοέμβρη 2019:

Έχουμε ήδη (από τα μέσα Οκτώβρη) δρομολογήσει την οργάνωση μιας νέας εργατικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας για το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019. Η αρχική συγκέντρωση θα είναι στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή (όπως και η αντίστοιχη διαδήλωσή μας στις 16/2/19). Η συμμετοχή σε αυτήν καθώς και η συνδιοργάνωσή της είναι ανοιχτή σε όλα τα σωματεία (άσχετα με το αν έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε απεργία στις 19/3/2020 ή με το αν προτίθενται να συζητήσουν σχετικά ή να λάβουν μια τέτοια απόφαση στη συνέχεια). Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διαδήλωση και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών. Επίσης, και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης (26/11/19) συμμετέχει στην εργατική διαδήλωση στις 30/11/19, όπως και στην απεργία στις 19/3/20.

Επίσης, απευθύνουμε κάλεσμα και σε εργατικά σωματεία, εργατικές-κοινωνικές συλλογικότητες και συναδέλφους-συναδέλφισσες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας να προχωρήσουν στην οργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων την ίδια μέρα (30/11/19). Ήδη για τη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο βάσης εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας & κοινωνικής πρόνοιας, το Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων & λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κ. Μακεδονίας και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης οργανώνουν το Σάββατο 30 Νοέμβρη 2019 στις 12:00 στο μνημείο Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου) εργατική συγκέντρωση στον δρόμο για μια νέα διακλαδική και οργανωμένη από τα κάτω απεργία στις 19 Μάρτη 2020.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της διαδήλωσης αυτής απευθύναμε κάλεσμα και σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες από κάθε εργασιακό κλάδο και χώρο δουλειάς, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, τα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα σε γειτονιές και όλες τις δυνάμεις του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Σε σχετική σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή που έγινε την Τρίτη 19/11/19 συζητήσαμε για το περιεχόμενο της διαδήλωσης (αλλά και της απεργίας στις 19/3/20), για τις κινήσεις που οργανώνουμε για την προπαγάνδισή της, καθώς και για τη δυνατότητα-επιλογή τους να συμμετέχουν στη διαδήλωση. Και είναι αρκετές οι συλλογικότητες που πρόκειται να συμμετέχουν στην εργατική διαδήλωση το Σάββατο 30/11/19 αλλά και που ήδη συνεισφέρουν ενεργά στην προπαγάνδισή της μέσα από αφισοκολλήσεις, εξορμήσεις και παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας και γειτονιές.

Εν τω μεταξύ, κατά τις προηγούμενες συσκέψεις είχαμε συζητήσει για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας (παρεμβάσεις, διαδηλώσεις, απεργίες,…) ενάντια στις νέες αντεργατικές-αντικοινωνικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε πλήρη συμπαιγνία με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου (βλ. νέα επίθεση στις ΣΣΕ και τους μισθούς μας, περαιτέρω παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία των σωματείων,…).

Μέσα από την όλη αυτή προσπάθεια επιχειρούμε:

Να βάλουμε μπροστά και πάλι με ένα δυναμικό τρόπο τις διεκδικήσεις μας. Τόσο τις διεκδικήσεις μας σε κάθε κλάδο και χώρο εργασίας, όσο και τις συνολικές διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος. Αναφέρουμε ενδεικτικά -σε αυτή τη φάση- τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και για αυξήσεις σε μισθούς και αμοιβές. Τη μάχη ενάντια σε κεφάλαιο και κράτος για την ευθύνη τους για τα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα». Την πάλη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και ενάντια στην ποινικοποίηση και κατατρομοκράτηση των εργατικών αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης. Την εναντίωση στη μαύρη και υποδηλωμένη εργασία, στη μη καταβολή δεδουλευμένων, στη μη προστασία των εργαζόμενων μητέρων και στις σεξιστικές συμπεριφορές στους χώρους εργασίας. Την εναντίωση στην εργασιακή επισφάλεια και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς και τη διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Να συνδέσουμε τις αντιστάσεις μας στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς μας και να ισχυροποιήσουμε τη θέση όλων μας απέναντι στους εργοδότες μας και τους κυβερνώντες (όποιοι και να είναι αυτοί κάθε περίοδο), απέναντι συνολικά στον κοινό ταξικό εχθρό.

Να καταδείξουμε και πάλι προς κάθε κατεύθυνση πως ο κόσμος της εργασίας μπορεί βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις να οργανώνει από τα κάτω και να πραγματοποιεί αποτελεσματικά τους αγώνες του.

Καλούμε κάθε εργατικό σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όλης της ελληνικής επικράτειας που ενδιαφέρεται να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση -είτε συνολικά, είτε και μερικώς- να γίνει κομμάτι της προσπάθειας αυτής, να συμμετέχει στις επόμενες σχετικές συσκέψεις (ή -ιδίως για κάποιο σωματείο της επαρχίας- να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας), όπως άλλωστε και στη διακλαδική απεργία και στις υπόλοιπες κοινές δράσεις (όπως την προσεχή εργατική διαδήλωση στις 30/11/19).

Βέβαια, για κάθε σωματείο είναι ανοιχτό το να κινηθεί σε μια τέτοια κατεύθυνση είτε συνυπογράφοντας τις όποιες κοινές ανακοινώσεις-αφίσες που προκύπτουν, είτε και με δική του σχετική ανακοίνωση και δράση στην οποία θα μπορεί να προβάλλει και τα όποια ιδιαίτερα ζητήματα της εργασιακής πραγματικότητας των μελών του. Άλλωστε, ιδίως η διακλαδική απεργία βασίζεται στην όλη απεργιακή προσπάθεια που θα γίνει σε κάθε κλάδο και κάθε εργασιακό χώρο από το κάθε σωματείο του κλάδου-χώρου αυτού. Σε κάθε περίπτωση το κάθε σωματείο μπορεί να κινηθεί με τους δικούς του ρυθμούς και με όποιο τρόπο κρίνει αυτό πιο πρόσφορο. Ενδεικτικά για τα σωματεία του δημοσίου τομέα σημειώνουμε ότι, όπως το είχαμε συζητήσει-εκφράσει και μπροστά στην πρώτη διακλαδική απεργία (1/11/18), θα μπορούσε με πρωτοβουλία σωματείων του τομέα αυτού να γίνει και μια παράλληλη διαδικασία συντονισμού.

Τέλος, διευκρινίζουμε ότι οι συσκέψεις σωματείων που πραγματοποιούμε είναι ανοιχτές και σε συνάδέλφους-συναδέλφισσες από σωματεία που μπορεί να μην έχουν -ως τη στιγμή των συσκέψεων- κάποια συλλογική απόφαση συμμετοχής. Ωστόσο, η όποια κίνηση συνδιαμορφώνεται κάθε φορά (μέσα από τις συσκέψεις αυτές) αποτελεί προϊόν συνδιαμόρφωσης των τοποθετήσεων των σωματείων με σχετική συλλογική απόφαση.

Η ανακοίνωση αυτή (που αποτελεί επικαιροποιημένη εκδοχή μιας σχετικής ανακοίνωσης που δημοσιοποιήθηκε αρχικά τον Ιούλη του 2019 και επικαιροποιείται μετά από κάθε σύσκεψη) συνυπογράφεται από τα ακόλουθα σωματεία:

– Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
– Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
– Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΣΒΕΜΚΟ)
– Σωματείο Εργαζόμενων στα Public
– Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΚΟ Άρσις
– Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
– Σωματείο Εργαζόμενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νομού Αττικής
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της όλης διεργασίας συντονισμού μας συμμετέχουν με συλλογική απόφαση και τα ακόλουθα σωματεία:

Από Θεσσαλονίκη:
– Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στον χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας (ΣΒΕΨΥΚΟΙ)
– Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
– Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης

Από Ιωάννινα:
– Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων Διανομέων Ιωαννίνων (ΣΒΕΔΙ)

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.29% ( 14
Συμμετοχές )



38 σχόλια στο “Εργατική διαδήλωση Σάββατο 30/11, στις 12 στην πλατεία Κοραή

  1. leonibas Koukoumas

    Δηλαδη ζητατε απο τους εργαζομενους και συνταξιουχους να μην πανε στις 10 30 που τους καλουν ΟΛΕΣ οι ομοσπονδιες συνταξιουχων και δεκαδες ομοσπονδιες και σωματια εργαζομενων.

    Reply
    1. ΑΩ

      Ζητάμε αυτά που γράφει η ανακοίνωση και καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.
      Τα άλλα είναι ιστορίες

      Reply
  2. Αλέξης

    Ας μην ξαναρχίσουν τα ίδια με πέρσι στις 1 Νοέμβρη με την Απεργία.
    Από την αρχή και ξεκάθαρα και με αποδείξεις:
    Το Συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στις 30 Νοέμβρη-με την παραπάνω αφίσα και το παραπάνω κάλεσμα-έχει μπει από τις αρχές Σεπτέμβρη.
    Η αφίσα έχει κυκλοφορήσει διαδικτυακά από τις 9 Νοέμβρη και κολλιέται από τις 11 Νοέμβρη.
    Οι συσκέψεις αυτών των σωματείων ήταν ανακοινωμένες δημόσια (έγιναν 3 από το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη) με θέμα διαδήλωση στις 30/11 και διακλαδική απεργία το Μάρτη 2020. Στις συνελεύσεις αρκετών από αυτά τα σωματεία, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήταν παρούσες και ενήμερες για την ημερομηνία και το περιεχόμενο της εργατικής διαδήλωσης.
    Στις αρχές Νοέμβρη το ΠΑΜΕ έβγαλε κάλεσμα για σύσκεψη στις 11 Νοέμβρη για να συζητηθούν δράσεις για το επερχόμενο ασφαλιστικό. Αποφασίστηκε εκεί και Συλλαλητήριο στις 30 Νοέμβρη, άλλη ώρα, άλλη πλατεία…
    Μην ρωτάτε τα σωματεία σε τι καλούν λοιπόν, ρωτήστε το ΠΑΜΕ.

    Reply
  3. San Rocco

    φίλοι, το εργατικό/παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ και καλεί και η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, έχει ΗΔΗ καλεστεί, από τις αρχές ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ’19. Στις αρχές Νοεμβρίου βγήκε και η αφίσα ηλεκτρονική και έντυπη.

    Συνεπώς, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για άλλη συγκέντρωση που μπήκε την ίδια μέρα σε διαφορετικό τόπο και διαφορετική ώρα, ρωτήστε αυτούς που το αποφάσισαν πολύ αργότερα από τα πρωτοβάθμια σωματεία (όπως πχ το ΠΑΜΕ), ΓΙΑΤΙ έβαλαν συγκέντρωση σε άλλη ώρα και άλλον τόπο!

    Reply
  4. ΦΦ1917

    Εγώ να αναρωτηθώ πως βλέπετε τα σωματεία βρε παιδιά?
    Κανονίζετε από αρχές Σεπτέμβρη για εργατική διαδήλωση με ένα τρόπο που βρωμάει γραφειοκρατία και προκαθορισμένα πράγματα.
    Που πήγε το αυθόρμητο που διατυμπανίζετε συνέχεια?
    Αν λέω τώρα σε ένα από τα παραπάνω σωματεία οι εργαζόμενοι,τα κύτταρα του δηλαδή επιλέξουν διαφορετικό τρόπο πάλης και σε διαφορετική ώρα και μέρος εσείς πως το εξασφαλίζετε αυτό όταν έχουν δρομολογηθεί πράγματα εδώ και τρεις μήνες?
    Και το λέω αυτό γιατί ενώ από τη μια αναφέρεστε και υπερθεματίζετε τα πρωτοβάθμια σωματεία την ίδια ώρα σε ορισμένα από αυτά όπως π.χ. στη ΝΟΚΙΑ καταστρατηγήθηκαν αποφάσεις γενικής συνέλευσης των εργαζομένων για συμμετοχή σε απεργία,μέσω του ΔΣ στο οποίο πλειοψηφείτε σαν δύναμη και αποφασίστηκε δράση για άλλη μέρα και άλλο μέρος.
    Πώς τοποθετήστε σε αυτό όταν ενώ κατηγορείτε άλλους για διαδικασίες από τα πάνω κάνετε ακριβώς το ίδιο και χειρότερο?

    Και για τέλος αφού είστε με την ανασυγκρότηση του κινήματος είναι τόσο δύσκολο ή γραφειοκρατικό το ζήτημα να αλλάξετε ώρα και να μπολιαστείτε με αυτό που σας γράφει παραπάνω ο Λεωνίδας?

    Reply
    1. San Rocco

      Αγαπητέ ΦΦ1917. Εχεις τραγικά λάθος διότι καταλαβαίνεις εντελώς λάθος την σχέση αυθόρμητου και συνειδητού!

      α. ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι το να κανονίσεις με σοβαρούς όρους και με αντίληψη που λέει πως “θέλω να συμπεριλάβω πραγματικά σωματεία με πραγματικές διαδικασίες” , είναι ….γραφειοκρατικό; Ε;

      β. Απο που και ως που το να επιδιώκει το ΝΑΡ πχ, να κάνουν οργανωμένες και καλά προετοιμασμένες ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ τα σωματεία προκειμένου να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις είναι….γραφειοκρατικό;

      γ. Αν κάποιοι εργαζόμενοι αυτών των σωματείων επιλέξουν να πάνε αλλού, δικαιωμά τους! Το σωματείο καλεί στις 12 το μεσημέρι στην Κοραή. Που το πρόβλημα;

      δ. Οι συνελεύσεις των σωματείων στην καλύτερη περίπτωση συγκαλούνται ανά μήνα, ή ανά δίμηνο. Στην καλύτερη. Διότι τα περισσότερα σωματεία κάνουν 1-2 συνελεύσεις ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ: ΑΥΤΟ είναι γραφειοκρατία και όχι το να επιδιώκεις το σωματείο να κάνει συνέλευση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ σε τακτά χρονικά διαστήματα (πχ ανά μήνα ή δίμηνο το πολύ) και να παίρνουν αυτές οι συνελεύσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Λες Ρόκο πως οι συνελεύσεις στα σωματεία συγκαλούνται ανά μήνα ή ανά δίμηνο και γελάνε από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το λιμάνι του Πειραιά οι εργάτες.
        Ρόκο ενημερώσου καλύτερα για το πόσο συχνά γίνονται οι συνελεύσεις γιατί εκτίθεσαι μια ακόμα φορά με αυτά που λες.
        Επίσης τράβα στο σωματείο των ναυτεργατών που είναι όλη μέρα στα χημικά και στα τοξικά να τους το πεις αυτό με τις ουσιαστικές αποφάσεις να δεις τι θα σου πούνε…
        Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να αναλωθώ περισσότερο στην πατάτα που πέταξες,ας το κάνει κάποιος άλλος αν θες να σου φανερώνουμε και τα αυτονόητα πλέον.
        Λες Ρόκο ότι αν κάποιοι εργαζόμενοι επιλέξουν ας πάνε αλλού.Μάλλον έτσι καταλαβαίνεις την ενότητα στην δράση των σωματείων.Ο καθένας στο μαγαζάκι του και μακρυά από τους συναδέλφους του και το σωματείο του.
        Πιο ατομικιστική και αμοραλιστική αντίληψη ταξικής πάλης δεν μπορούσες να βρεις βρε αδερφέ?
        Δεν απαντάς όμως ΤΙ γίνεται αν επιλέξει το σώμα στη συνέλευση άλλη παράσταση διαμαρτυρίας από αυτή που προαποφασίστηκε?
        Και γιατί να μην του δοθεί η φωνή και επιλογή να το κάνει σε ένα σχετικά νωπό χρονικό διάστημα (όπως ορθά εκτιμά το ΠΑΜΕ) που θα τρέχουν και αντίστοιχες εξελίξεις?
        Εκτός βέβαια αν θεωρείς πως η σημερινή κυβέρνηση δεν φέρνει κάθε τρεις και λίγο νομοσχέδια και τροπολογίες στο εργατικό κίνημα που χρήζουν άμεσης απάντησης…
        Α γραφειοκρατικό Ρόκο μου δεν σε κάνει η επιλογή της συνέλευσης αλλά η ΜΕΘΟΔΟΣ να εξαναγκάζεις πράγματα και να μην δίνεις φωνή και επιλογή στους εργαζόμενους.
        Να βάζεις σωματεία (άσχετα πως τα βαφτίζεις) προ δεδικασμένων και να διασπάς στην πράξη την συσπείρωση των εργαζόμενων βλέποντας το κίνημα όχι ως μπόλιασμα κοινωνικών δυνάμεων,αναγκών και ταξικών συμφερόντων αλλά ως συνάντηση κορυφών μεταξύ οργανώσεων και συλλογικοτήτων.
        Για την ΝΟΚΙΑ βλέπω είσαι σιωπηλός.Λογικό δεν σε παίρνει να μιλάς.

        Αλέξη εκτός τόπου και χρόνου το σχόλιο σου.
        Ανενημέρωτος,μονάχα αυτό.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Να σου πω, γιατί ούτε στο Πολυτεχνείο δε μπόρεσαν να κατέβουν όλοι μαζί οι φοιτητικοί σύλλογοι;

        2. San Rocco

          Παιδί μου φφ γιατί παραληρείς; Η συνέλευση του σωμ;τρίτου είναι το κυρίαρχο όργανο λήψης των αποφάσεων για ;υτο και το ΝΑΡ προσπαθεί για την συχνή κ γόνιμη κ ουσιαστική διεξαγωγή τους!

          Την εργατική/λαϊκή διαδήλωση στις 30 νοεμβριου στις 12 μεσημέρι στην Κοραή, την αποφάσισαν πραγματικά σωματεία με τις πραγματικές διαδικασίες τους που ενέπλεξαν ουσιαστικά τα μέλη τους, κ όχι τα ΔΣ όπως έγινε με την ψυχή στα δόντια απόφαση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ πριν λίγες μέρες.

        3. ΦΦ1917

          Είδες που δεν μπορείς να απαντάς και εκτός αυτού καταφεύγεις σε ψέματα?
          Φέρε μας ένα ένα τα σωματεία του ΠΑΜΕ που πήραν απόφαση από ΔΣ αν έχεις στέκει αυτό που λες.

        4. San Rocco

          φιφη μου γιατί παραληρείς πάλι; εγώ σου απάντησα:

          α. Οτι λές ψέματα όταν γράφεις πως δεν υπάρχουν σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που να έχουν ως πρόταγμα τις αντιλήψεις των εργαζομένων μελών του ΝΑΡ, της ΝΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

          β. Οτι προκειμένου να βγει απόφαση με πραγματικές διαδικασίες στα σωματεία, χρειάζεται χρόνος. Και ναι, προκειμένου να εμπλακεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος από τα πρωτοβάθμια σωματεία σε εργατικές συντονισμένες δράσεις, χρειάζεται να γίνουν συνελεύσεις άρα, πολύ φυσιολογικά προετοιμάζεται μια τέτια συντονισμένη εργατικήκινητοποίηση όπως αυτή της 3οης Νοεμβρίου, 2 μήνες πριν.

          γ. Για τα σωματεία του ΠΑΜΕ εσύ να απαντήσεις πως γίνεται να πάρουν τόσα σωματεία απόφαση, όταν αυτή η πρόταση κατέβηκε τελευταία στιγμή στα περισσότερα από αυτά.

        5. ΦΦ1917

          α) Εργατικά σωματεία είπα Ρόκο για να ακριβολογούμε και το ανέφερα σε άλλο θρεντ. Δεν έχεις ούτε ένα σωματείο στο οποίο συσπειρώνονται βιομηχανικοί εργάτες,λέω κάποια ανακρίβεια μήπως?

          β)Δεν απαντάς σε τίποτα από όσα σε ρωτώ.
          Μου λες για μια ειλημμένη απόφαση τριών μηνών (!) για μια διαδήλωση στην Κοραή χώρια από τον συντονισμό των υπολοίπων σωματείων.
          Να ποιος λειτουργεί διασπαστικά και υπονομευτικά στη δράση.
          Και σε ρωτώ ξανά το εξής 1)ΤΙ θα γίνει αν το σώμα της συνέλευσης αποφασίσει ΑΛΛΗ απόφαση και
          2)γιατί δεν δύναται στο σώμα των εργαζομένων να επιλέξει σε ένα σχετικά ευέλικτο χρονικό διάστημα όταν τρέχουν τόσες εξελίξεις στα εργασιακά καθημερινά και
          3)πώς γίνεται να είναι συντονισμένη όταν αποκόπτεται από τον κύριο όγκο των σωματείων χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια συνάντηση ή ζύμωση σε διαδικασίες?

          Απλά ταυτολογείς και κάνεις πολιτικάντικες ακροβασίες από ουσία τίποτα Ρόκο.

          γ) Όχι επειδή λες ότι πήρανε ΟΛΑ αποφάσεις από ΔΣ να φέρεις εδώ και τώρα στοιχεία γιατί και διαστρεβλώνεις και πετάς συνειδητά λάσπη σε πληθώρα εργατικών σωματείων.

        6. San Rocco

          Πας καλά φφ; Επειδή τα μέχρι στιγμής 13 σωματεία του ιδιωτικού τομέα που καλούν στην εργατικη διαδήλωση δεν είναι σωματεία βιομηχανικών εργατών αλλά είναι σωματεία εργατών του 3τογενους τομέα κυρίως δεν είναι αυτά κομμάτια της σύγχρονης εργατικής τάξης; Τι σόι εγκεφαλικά κατασκευάσματα σερβίρεις;

          Β. Εάν ένα από αυτά τα σωματεία κάνει έκτακτη συνέλευση κ αλλάξει την απόφαση του , προφανώς κ δεν θα συμμετέχει ως σωματείο, στην συγκεκριμένη κινητοποίηση! Την αλφαβήτα θες να σου μάθω;

          Γ. Καλύτερα πες εσύ ποια κ ποσά σωματεία από αυτά που υιοθέτησαν το κάλεσμα του πάμε για κινητοποίηση στις 30 νοεμβριου, έκαναν συνέλευση για να κάνει την αντίστοιχη απόφαση.

        7. ΦΦ1917

          α)Σου ξαναλέω πως αυτό αναφέρθηκε σε ΑΛΛΟ θρεντ πονηρέ αλλά το ανακάτεψες με την κουβέντα μας εδώ.

          (Εδώ τι ειπώθηκε-http://pandiera.gr/%cf%83%ce%ac%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%82-%ce%ba%cf%89%cf%86%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%b4%ce%ad%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%b1-%ce%bc/comment-page-1/#comment-33678)

          Για αυτό σου έκανα την ερώτηση,παίρνοντας αφορμή από τον σχολιασμό σου.
          Ξέρω πολύ καλά τι σωματεία συσπειρώνετε και οι ερωτήσεις μου είναι σαφείς.
          Απλά και κατανοητά,πάμε παρακάτω.

          β)Ειλικρινά δεν ξέρω αν μιλάω σε τοίχο ή σε κάποιον που στοιχειωδώς επικοινωνεί.
          Σου λέω το εξής ότι εδώ και 3 ΜΗΝΕΣ έχετε προ-αποφασίσει στα σωματεία σας τι θα γίνει χωρίς να λάβετε υπόψιν
          1)την διακύμανση της διάθεσης-αντίληψης του κόσμου και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται με βάση το κλίμα
          2)δεν δίνετε φωνή σε ένα σχετικά νωπό χρονικό διάστημα προκειμένου αυτά τα σωματεία να συνεδριάσουν και μεταξύ άλλων να αποφασίσουν τι συντονισμό θέλουν.
          3)αποκόπτεται την συσπείρωση με το εργατικό κίνημα χωρίς να υπάρξουν ΜΑΖΙΚΕΣ διεργασίες και με τα άλλα σωματεία.
          Ούτε αναφορά για έκτακτη συνέλευση ούτε τίποτα άλλο.

          γ)Μην πετάς το μπαλάκι σε εμένα επειδή στριμώχνεσαι. Βγες και πες δημόσια με στοιχεία ότι ΟΛΑ τα σωματεία πήραν αποφάσεις από ΔΣ και δεν συνεδρίασαν ποτέ.
          Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

          ΥΓ: Λυγουνάκη πέρα από την κλασσική σου συνήθεια να πετάγεσαι χωρίς να ζητήσει κάποιος την ασήμαντη γνώμη σου μάθε να είσαι τουλάχιστον αξιοπρεπείς και να μην πετάς βρομιές.
          Αν θεωρείς έξυπνε ότι τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ είναι βιτρίνα και οι εργαζόμενοι είναι ρομποτάκια δεν ξέρω τι βαθμό χυδαιότητας πρέπει να σου κολλήσω.Ντροπή σου και πάλι ντροπή σου να απαξιώνεις χιλιάδες κόσμο μέσα από την μικροαστική σου καρεκλίτσα.
          Εγώ δεν βγήκα να μιλήσω για τα 13 σωματεία ότι είναι βιτρίνα και ότι είναι φαντάσματα και πόσο μάλλον να μειώσω τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται σε αυτά.
          Κρίνω τις διαδικασίες που ακολουθούνται και την τακτική διάσπασης που κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτη και μεσοβέζικη.

          Εντάξει?
          Αν έχεις τα κότσια εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος κυοφορεί αυτές τις απόψεις σήκω και τράβα πες τα σε ένα εργατικό σωματείο να δεις τι απάντηση θα πάρεις.Και τράβα να δεις πως γίνονται οι συνελεύσεις και οι μαζικοί αγώνες,οπαδέ του Τσοβόλα.
          Καμία κουβέντα μαζί σου από εδώ και πέρα,τράβα αλλού να παίξεις και να πετάς τις εξυπνάδες σου.

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Αυτά να τα πεις αλλού κίτρινο φερεφωνάκι. Κατεβαίνω συχνότατα σε κινητοποιήσεις σωματείων, χωρίς να συμμετέχω και το κάνω συνειδητά, και έχω τα κότσια να κυκλοφορώ παντού ξεκουκούλωτος.

          Και επειδή υπονόησες ότι φοβάμαι, η διάφορα ανάμεσα μας είναι ότι εγώ σε βρίζω με το όνομα μου. Εσύ επειδή δε νομίζω να έχεις τον ανδρισμό να βάλεις όνομα, κοίτα τουλάχιστον να αλλάξεις ψευδώνυμο γιατί το φίφης κάνει για καναρίνι.

          Και το αξιοπρεπής με η μπετόβλακα.

        9. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Μάθε πρώτα το “Λόλα να ένα μήλο” και μετά κάτσε γράψε.

        10. ΦΦ1917

          Το ότι δεν συμμετέχεις είναι προφανές οπαδέ του Τσοβόλα.
          Το ότι κάνεις αναφορές περί φίφη,καναρινιών και ανδρισμού και κάθεσαι σαν κατίνα να διορθώνεις το έναν και τον άλλον για τα ορθογραφικά που μπορεί να του ξεφεύγουν φανερώνει το μέγεθος του κομπλεξισμού και της ανωριμότητας σου.
          Πάρε λοιπόν το ασήμαντο ονοματεπώνυμο σου,πάρε την μαγκιά-κλανιά σου και τράβα αλλού να παίξεις.
          Το ότι κατάφερες να κατεβάσεις το επίπεδο με τις χυδαιότητες σου και να πας την κουβέντα σε άλλα μονοπάτια φανερώνει για ακόμη μια φορά την μονομέρεια και την ιδεολογικοπολιτική σου πενία.
          Με τον Ρόκο μπορεί να διαφωνώ σε αρκετά πράγματα αλλά δεν θα το κάνουμε μεσημεριανάδικο εδώ μέσα.
          Το κατάλαβες άντρα βαρύ και ασήκωτε?
          Κουβέντα μαζί σου ΤΕΛΟΣ,τράβα να σχολιάσεις πουθενά αλλού νήπιο.

        11. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Για ποιοτικός δε πείθεις άστο. Οι δε επιθέσεις σου μου περνάνε παγερά αδιάφορες, δε με εντυπωσιάζεις δλδ φιλαράκι.

          Και επειδή δε θα σε αφήσω να ξεφύγεις, σου επαναφέρω αφού είσαι γνώστης, πρώτον γιατί οι φοιτητικοί σύλλογοι (φοιτητικός συνδικαλισμός, όλοι έχουμε περάσει) κατέβηκαν πάλι διασπασμένοι και δεύτερον σε ποιον νομίζεις ότι απευθύνεσαι με εξειδικευμένες αναφορές που ξέρεις καλά ότι κανείς απ’ τους απέξω δε τις κατέχει.

          Αν έχεις τα @@ απαντάς, αλλιώς στη μαμάκα σου. Και την επόμενη φορά που θα βρίσεις κάποιον, κάντο κατάμουτρα, εγώ πάντως κι από κοντά, αν με πετύχεις πουθενά, τα ίδια θα σου πω.

        12. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Όλη η Ελλάδα ξέρει πως τα σωματεία τα κρατάτε για βιτρίνα και πως δε συσπειρώνουν πάνω από λίγες χιλιάδες ενεργούς. Όλη αυτή την ώρα υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, πηγαίνοντας τη κουβέντα σε τεχνικές λεπτομέρειες που οι απέξω δε τις ξέρουμε για να κρίνουμε, αλλά ούτε και οι μέσα τις ξέρουνε με αυτή τη γενική οπτική για κάθε σωματείο, αν δεν είναι χρεωμένοι να τα παρακολουθούνε. Νομίζεις δε, ότι δεν το καταλαβαίνουμε ότι κάνεις φτηνή προπαγάνδα και αυτό είναι το εκνευριστικό.

    2. Αλέξης

      Αστεία πράγματα… Συγκρίνεις μια εργατική διαδήλωση που αποφασίστηκε από Γενικές Συνελεύσεις με ένα συλαλλητήριο του ΠΑΜΕ που μπήκε σε μια σύσκεψη και ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες μέρες…
      Δεν μπορούμε να συζητάμε σοβαρά έτσι…

      Reply
      1. leonibas Koukoumas

        Κανετε ολοι λαθος. Την συνκεντρωση την ανακοινωσε η ΣΕΑσυνεργαζομενων συνταξιουχικων οργανωσεων που ειναι ανεξαρτητες απο το ΠΑΜΕ. Σε καποιες απο αυτες κυριαρχει το ΚΚΕ οπως η ομοσπ του ΙΚΑ,σαλες αστικες δυναμεις οπως η ομοσπ του Δημοσιου η η ΛΑΕ στον συλ επικουρικη ασφαλισης.

        Reply
  5. ΚΟΜΠΑ

    Μάλλον οι ΝΑΡ-ίτες θεωρούν πιο συγγενικό τους χώρο,τους αναρχοαυτόνομους και τις ελιτίστικες μικροαστικές τους αντιλήψεις,παρά το γνήσιο εργατικό κίνημα και τους κομμουνιστές.
    Έχουνε να δείξουνε πολλά καντάρια παρουσίας στο εργατικό κίνημα οι αυτόνομοι και πάρα πολλές κατακτήσεις. Ή μήπως όχι;
    Αλήθεια τι σας λένε για τον κομμουνισμό τον θεωρούν ακόμη ολοκληρωτικό;
    Θεωρούν την Οκτωβριανή Επανάσταση πραξικόπημα και τον μαρξισμό αποστεωμένο φιλοσοφικό απόβρασμα ή θα τα λύσετε στο βαθύ μέλλον όλα αυτά;

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Γιατί δε τους ρωτάς ο ίδιος αφού έχεις απορίες;

      Reply
    2. San Rocco

      Αυτά τα λες εσυ κομπα, που δεν χάνεις σχόλιο για σχόλιο που να μην αποδείξεις την άγνοια σου

      Reply
      1. ΚΟΜΠΑ

        Οκ αφού τα ξέρεις για ακόμη μια φορά όλαααα πες μας τι ανάλυση έχουν οι αυτόνομοι για τoν κομμουνισμό και την Οκτωβριανή Επανάσταση;
        Πες μας ακόμη μια κατάκτηση του αναρχικού κινήματος,που χαριεντίζεστε με τόση αγάπη.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε ΚΟΜΠΑ,

          Τα παιδιά είναι τού “Αγαπάτε αλλήλους”, δεν το ξέρεις; Μπορεί η αναρχοαυτόνομία τούς πλακώνει στο ξύλο, αλλά αυτοί εκεί, να της γυρεύουν σαν ζητιάνοι ένα φιλάκι…

          Δεν υπάρχει ελπίς. Στον αριστεριστικοαστερισμό ζεις!

        2. San Rocco

          ούτε αυτά δεν ξέρεις γμτ λεφτ! Συγκρουστήκαμε με ομάδες τυφλής βίας (δλδ με ένα μικρό κομμάτι της αναρχίας που υιοθετεί χουλιγκάνικες πρακτικές).

          Η αυτονομία λεφτ, όπως και άλλες ομάδες/συλλογικότητες δεν έχει αυτή τη νοοτροπία/πρακτική. Γράφε όμως, γιατί διαρκώς εκτίθεσαι.

        3. Left G700

          Ναι, δεν ξέρω, San Rocco. Τώρα που το λες, όμως, θυμάμαι τα αναρίθμητα άρθρα εναντίον αυτού τού κομματιού τής αναρχοαυτονομίας που διαβάζω κάθε Κυριακή στο ΠΡΙΝ και κάθε μέρα στην Παντιέρα και λέω: “Ναι, ρε γμτ! Πώς και μου διέφυγαν όλα αυτά τα άρθρα; Από αυτά κρίνοντας, φως φανάρι ότι δεν θα αφήνουν τη “μαχητική” αναρχία ούτε σε ξερό κλαδί!”

          ΥΓ Όσο θυμάμαι τι γράφατε στην Πολιτική Απόφαση του 4ου Συνεδρίου σας επ’ αυτού (Επιδιώκουμε βήματα κοινής δράσης για την ενίσχυση των αγώνων, με ταυτόχρονη ολοκληρωμένη ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση στον περιορισμένο προγραμματικό τους ορίζοντα, με τμήματα που παλεύουν με όρους μαζικού κινήματος, διαχωριζόμαστε αποφασιστικά από κάθε ομάδα και πράξη αστικού τύπου και ατομικής βίας, ειδικά όσων στρέφονται κατά του κινήματος.) γελάω με την καρδιά μου (τόσο, που θα πάθει η καρδιά μου).

          Θυμάσαι άραγε να μου πεις πότε δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ ή στην Παντιέρα το τελευταίο άρθρο ιδεολογικοπολιτικής πολεμικής εναντίον τής “μαχητικής” αναρχίας;;; Και δεν ρωτάω κάν πότε ήταν το τελευταίο άρθρο ιδεολογικοπολιτικής αντιπαράθεσης με την την αναρχία γενικά, αυτή που κατά το Λένιν δεν είναι παρά “αστισμός γυρισμένος από την ανάποδη”!!!

        4. San Rocco

          οχι κόμπα, εσύ τους καταγγέλεις, εσύ γραψε ποιοι και τι λένε για όλα αυτά. Δεν άνοιξα εγώ την συζήτηση! Πες και για τον καπιταλισμό, και για την οκτωβριανή, κλπ.

        5. αλλος

          Δηλαδή, όσοι θα πάνε με το ΠΑΜΕ έχουν ταυτόσημη άποψη με το ΚΚΕ περί κομμουνισμού και Οκτωβριανής; Τι άλλο θα ακούσουμε;

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Όσοι πάνε σε ένα σωματείο, πάνε σε ένα σωματείο. Οι πολλοί θα απευθυνθούνε στο σωματείο τους, όποιο βρούνε. Το θέμα είναι η κατεύθυνση και αυτή τη δίνουν οι συνδικαλιστές.

        7. Left G700

          Όχι, βέβαια, άλλε φίλε μου. Περί αριστερισμού (οι φιλοΚΚΕ προτιμούν τον όρο “αριστεροί οπορτουνιστές”), όμως, ναι. Απολύτως ταυτόσημη.

        8. ΚΟΜΠΑ

          Δεν είπα κάτι τέτοιο.Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ δεν έχει διεργασίες με ομάδες ή συλλογικότητες που ασπάζονται τέτοιες αντιλήψεις,πόσο μάλλον να διαμορφώνει στην ίδια βάση στο κίνημα.Εδώ όμως μιλάμε για επίσημες τακτικές οργανώσεων φίλε μου.
          Το ΝΑΡ έχει τα τελευταία χρόνια την τάση να τα βρίσκει με τους αυτονομαίους στο εργατικό κίνημα και να γυρνάει την πλάτη στους κομμουνιστές.Γιατί άραγε;
          Άσε που το όρος κομμουνιστικό το είχε ταμπού για κάμποσα χρόνια!

        9. αλλος

          Κοίτα κομπα το ερώτημα χωράει σε αυτό το κείμενο και δεν είναι άκυρο μόνο αν ήταν φιλοσοφικής φύσεως. Εκτός αν πιστεύεις ότι για ένα κοινό κάλεσμα για ζητήματα της εργατικής τάξης απαιτείται ταύτιση ακόμα και σε αυτά τα σημεία. Πράγμα που ούτε το ΚΚΕ δεν το πιστεύει, αλλιώς δε θα καλούσε μέσω του ΠΑΜΕ που δεν έχει θέση πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

        10. ΚΟΜΠΑ

          Όχι ρε άλλε απλά μιλάμε για ουσιαστικές συγκλίσεις σε ζητήματα τακτικής με οργανώσεις και συλλογικότητες τέτοιων ομάδων.
          Και αυτό γίνεται κατά βάση.
          Το ΝΑΡ πλέον βρίσκει σύμμαχους στη Ροσινάντε,στην Ταξική Αντεπίθεση και σε μια σειρά οργανώσεις.
          Παράλληλα γυρνάει την πλάτη στα εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.
          Ή όταν απευθύνεται σε αυτό το κάνει με απαίτηση συζητήσεων κορυφών όπως έγινε το 16′.-εδώ το λινκ: https://www.rizospastis.gr/story.do?id=8753078
          Στα φοιτητικά είναι δίπλα δίπλα στα αυτόνομα και ελευθεριακά σχήματα και στις κάθε λογής κινήσεις με μικροαστικό περιεχόμενο.
          Τους κλείνει το μάτι και τους βάζει πλάτες την ίδια στιγμή που εκείνοι λειτουργούν υπονομευτικά απέναντι στο φοιτητικό κίνημα και σε αρκετές περιπτώσεις στρέφονται εναντίον των εαακ όπως στα πρόσφατα γεγονότα σε ΑΣΣΟΕ και μαθητικό συλλαλητήριο.

        11. προβοκατ

          ΚΟΜΠΑ λες μισές αλήθειες.
          Δεν συνεργάζονται μόνο με αυτόνομους και ελευθεριαποτέτοιους.
          Στο Πάντειο και στο ΠΑΔΑ κατεβάζανε πλαίσια με το Bloco, δηλαδή τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια!
          Αλλά μην αν τους πεις για τον ΣΥΡΙΖΑ…πετάς λάσπη και είσαι προβοκάτορας!
          Στην ΑΣΣΟΕ κάνανε κινητοποίηση μαζί με τους νεολαίους του ΜΕΡΑ25 (που και με αυτούς κάνουνε κοινά πλαίσια!) αλλά στα μέλη του ΜΑΣ δεν είπανε κουβέντα!
          Και φυσικά συνεργασίες και αλληλοστηρίξεις με το ΑΡΔΙΝ του Αλέκου Αλαβάνου.
          Για να μην θυμηθούμε τα αγωνιστικά πλαίσια με την ΠΑΣΠ μια φορά και έναν καιρό.
          Πιο παλιά ήταν νόμος τα πλαίσια και η στενή συνεργασία με την ΑΡΕΝ (που ήταν κυβερνητική ένα φεγγάρι αλλά σιγά τα αυγά για τ@ ΕΑΑΚ!).
          Ελπίζω το μικροαστικό που λες να πιάνει τα παραπάνω και να μην είναι πλεονασμός…

        12. ΚΟΜΠΑ

          Σωστά ξέχασα να αναφερθώ ότι η ΕΑΑΚ είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάθε δεξιό,κεντρώο και αριστερό οπορτουνιστή.
          Μεταμοντέρνα ιδεολογική σούπα για κάθε γούστο και απόχρωση.
          Να με συμπαθάς που το ξέχασα φίλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.