.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επιστροφή στην κανονικότητα…


Welcome back!

Την ημέρα της απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου, στην συγκέντρωση του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ, εθεάθησαν μετά από χρόνια διάφορα στελέχη, βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήθελαν φαίνεται οι άνθρωποι να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της ΝΔ που αποτελεί συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου, του 3ου μνημονίου που ψήφισαν και όλων των προηγούμενων που εφάρμοσαν, του ξεπουλήματος των λιμανιών, του αντιαπεργιακού νόμου Αχτσιόγλου κλπ.

Δυστυχώς η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Κλαυθμώνος μετατράπηκε σε ένα μεγάλο πλυντήριο των υπουργών των μνημονίων και των ματωμένων πλεονασμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως κανένας διαδηλωτής εκεί στην Κλαυθμώνος, από αυτούς που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ανάγκη «ενότητας της εργατικής τάξης», δεν βρέθηκε να τους αποδοκιμάσει…

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.89% ( 9
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Επιστροφή στην κανονικότητα…

  1. Ανώνυμος

    Σωστή η επισήμανση. Αν θέλει κάποιος να απαντήσει κάπως σοβαρά κ πειστικά στην κοινωνία γιατί να απορρίψει το δίπολο ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ, γιατί να απορρίψει τα διλήμματα του δικομματισμού, το ΕΛΑΧΙΣΤΟ που πρέπει να κάνει είναι, να απορρίψει οποιαδήποτε συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ κ των φορέων του, σε κοινές δράσεις, καλέσματα κλπ.

    Αλλιώς είναι απλά ψεύτης. Κ το μόνο που τον απασχολεί είναι να περνά ο καιρός .

    Διότι ναι στην πολιτική και στις κυβερνήσεις πάντα υπάρχει ένας χειρότερος. Κ η ΝΔ είναι σε ορισμένα κομβικά πράγματα χειρότερη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, αυτά που τους ενώνουν πια, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Και είναι εις βάρος του κόσμου. Διότι το παιχνίδι στην εναλλαγή του δικομματισμού παίζεται πάντα ως εξης;: Το ένα κόμμα κάνει τον καλό (κ οντως μπορεί να κάνει κ 2-3 δευτερεύοντα καλά κ σωστα) κ το αλλά κόμμα θα είναι ο κακος (κ όντως κάνει αντιλαϊκές καφριλες ).

    Σε αυτή την αιώνια εναλλαγή καλού κ κακού ηττωνται όλοι αυτοί που θέλουν να αλλάξουν προς το καλύτερο την κοινωνία κ να χειραφετηθεί ο λαός: οι κομμουνιστές κ οι αναρχικοί . Κ ηττωνται διότι τόσο ο κόσμος όσο και οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την ελευθερία κ την χειραφέτηση, δεν μπορούν/μπορούμε, να συγκροτήσουμε έμπρακτο χειραφετητικο πρόταγμα/πρόταση, καθημερινότητα κ θεσμούς, ανταγωνιστικούς στους υπάρχοντες καπιταλιστικούς. Κ όσο αυτη η αδυναμία συνεχίζεται, τόσο θα ορίζει το παιχνίδι μέσω του καλού κ του κακού κόμματος, η καπιταλιστική τάξη.

    Αυτή η αδυναμία μας δεν είναι “της περιόδου”, δεν λύνεται με φράσεις κ μεθοδολογία “για την επόμενη περίοδο”, δεν είναι προσωρινή , δεν απαντιεται με συνδικαλιστική σκέψη. Είναι δομική αδυναμία/ανεπάρκεια, μπορεί να απαντηθει με θεωρητική τομή, κ πολιτική/πολιτισμική καθημερινή αναζητηση.

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Πολύ σωστά, όταν οι λαϊκές τάξεις πάρουν την εξουσία, καταργούν τις τάξεις. Καταργούν το κράτος. Το αντικαθιστούν με σοβιέτ άμεσης διεύθυνσης της κοινωνίας.

      Όταν την εξουσία παίρνει η κομμουνιστική γραφειοκρατία, δεν καταργεί τις ταξεις και το κρατος γιατί δεν έχει συμφέρον να τις καταργησει.

      Αντίθετα εχει συμφέρον με κάθε τρόπο να μονοπωλεί την διαχείριση του κράτους και της παραγωγής για λογαριασμό των λαϊκών τάξεων.
      Διότι μόνο έτσι δικαιολογεί τον ρόλο της ως διαμεσολαβητή ανάμεσα το λαό και την δικιά του, κομμουνιστική εξουσία.

      ΑΥΤΟ ακριβώς είναι το νόημα, η ουσία του σταλινισμού και της μάχης του Στάλιν ενάντια στα σκουλήκια που τόλμησαν να θέλουν δημοκρατία στο κόμμα…….Γκουλάγκ και Λιουμπλιάνκα.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Το να δέχεσαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κ οι φορείς του στο όνομα της ενότητας σε κοινές δράσεις είτε στο εργατικό κίνημα, είτε στο οικολογικό είτε στο αντιφασιστικό σημαίνει ότι:

    Α. Χρησιμοποιείς εντελώς εργαλειακα κ υπινομευτικα για τον κόσμο την ενότητα

    Β. Ξεπλένεις το “καλό” κόμμα του δικομματισμού για να κάτσει στο σβέρκο του κόσμου στον επόμενο γύρο , για να συνεχίσει την λεηλασία των ζωών μας κ της φύσης αλλά με ανθρώπινο πρόσωπο, κάνοντας δλδ κ 2-3 καλά για ξεκαρφωμα.

    Reply
  3. Left G700

    Σωστή η επισήμανση, με την προϋπόθεση ότι δεν θα θέσει κάποιος το ερώτημα:

    Και με το 1.781.180 που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές τού Ιουλίου, τι κάνουμε;

    Σιγά που θα χάσω την ευκαιρία! Το θέτω εγώ!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το 1.781.180 που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισαν όπως ψηφίζει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου: Γιατί είναι ο ένας εκ των των δυο που παίρνουν την κυβέρνηση. Ευκολη απάντηση δεν υπάρχει. Οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί, μπορούν/μπορούμε στο όνομα “του να πάρουμε εισητήριο για τα μεγάλα ακροατήρια”, να πουλήσουν/ουμε την ψυχή τους/μας (ειδικά οι κομμουνιστές, τα ΚΚ δηλαδή, το έχουν κάνει και το κάνουν ουκ ολίγες φορές: ΚΚ Γαλλίας, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Πορτογαλίας, ΑΚΕΛ, ΚΚ Τσεχίας, Ρωσίας, Μ. ΒΡετανίας, Ουγγαρίας, είναι σήμερα, σοσιαλδημοκρατικό κόμματα, με σφυροδρέπανο και κόκκινη σημαία), και να συμμετέχουν με στόχο την κυβέρνηση, στο παιχνίδι αυτό, είτε στην κυβέρνηση, είτε στηρίζοντας άλλο καπιταλιστικό κόμμα. Και να εφαρμόζουν λίγο πιο λαιτ καπιταλιστική πολιτική.

      Μπορούν επίσης να είναι/ειμαστε σεχταριστές.

      Και οι 2 απαντήσεις, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Η μπορείς απλά στο συλλαλητήριο για το κλίμα να κάνεις αντισυγκέντρωση και να λυθεί το πρόβλημα σου.

        Reply
      2. Left G700

        Αφού είναι έτσι, σταμάτα λίγο την επαναστατική[*] γυμναστική και χρησιμοποίησε το μυαλό σου.

        [*] Που καμία σχέση δεν έχει με την επιμονή σου να μην παίρνεις ένα ψευδώνυμο. Ακόμα κι αν προετοιμάζεις την Επανάσταση που προβλέπεται να ξεσπάσει στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.