.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ενδιαφέρουσες ομοιότητες στις ανακοινώσεις ΠΑΜΕ & ΓΣΕΕ για την απεργία στις 16/03


Σ.Δ.

Χωρίς πολιτικούς στόχους και χωρίς κλιμάκωση στο περιεχόμενο και στις διεκδικήσεις κινείται δυστυχώς το ΠΑΜΕ, μετά από την συγκλονιστική απεργία της 8ης Μάρτη και την μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής 12 Μάρτη στο Σύνταγμα.

Παρά την συμβολή του ΠΑΜΕ στο κίνημα, σε διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και απεργίες, το πολιτικό του πλαίσιο είναι πολύ πίσω από τα ζητούμενα της περιόδου.

Δεν αναφέρει καν τη λέξη ιδιωτικοποίηση, δεν ζητά την άρση της. Θέτει μόνο γενικόλογα αιτήματα μαζί με μια γενική καταδίκη των κυβερνητικών επιλογών. Δεν θέτει ζήτημα ανατροπής με αγωνιστικό και απεργιακό σεισμό της κυβέρνησης της ΝΔ, με ταυτόχρονη καταδίκη των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και των επιταγών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Με τη γραμμή αυτή όμως δεν εξοπλίζεται το μαζικό κίνημα με μάχιμους στόχους ανατροπής. Η γραμμή αυτή δεν δημιουργεί όρους συνολικής αμφισβήτησης και ρήξης με την αστική πολιτική. Αφήνεται έτσι ανοιχτός ο δρόμος της αποκλιμάκωσης, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Συγκεκριμένα σταχυολογούμε από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ:

1. Τίτλος: ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

2. Κάνει λόγο για τις ευθύνες των κυβερνήσεων (Δεν ονοματίζεται καμία κυβέρνηση, πουθενά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ)

3. Πολιτικός στόχος: «Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί!»

4. Από τις διεκδικήσεις: Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές (λείπει ακόμα και το αίτημα για δημόσιες μεταφορές / Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας)

5. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αναφέρονται πουθενά

6. Η Hellenic Train δεν αναφέρεται πουθενά

Διαβάζουμε αντίστοιχα στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ που όψιμα «κινητοποιήθηκε» μετά τον μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό της 8ης Μάρτη προκειμένου να υπονομεύσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα:

1. Τίτλος: «ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ»

2. Κάνει λόγο για τις ευθύνες των κυβερνήσεων (Δεν ονοματίζεται καμία κυβέρνηση, πουθενά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ)

3. Πολιτικός στόχος: «Άμεσα και σε βάθος απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών»

4. Από τις διεκδικήσεις: Σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές (λείπει ακόμα και το αίτημα για δημόσιες μεταφορές /Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας)

5. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αναφέρονται πουθενά

6. Η Hellenic Train δεν αναφέρεται πουθενά

Την ώρα αυτή το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα χρειάζεται αιχμηρούς και σαφείς πολιτικούς στόχους, για να τα βάλει με την κυρίαρχη πολιτική και για να έχουμε κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων.

Χρειάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο της πάλης η σύγκρουση με τις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή με την ιδιωτική ιδιοκτησία και την λογική του κέρδους. «Να χάσει το κεφάλαιο να ζήσουμε εμείς…». Αυτό πρέπει να βρίσκεται στην ραχοκοκαλιά της παρέμβαση κάθε ταξικής δύναμης.

Σε αυτή την βάση, το ανεξάρτητο ταξικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα προωθεί πολιτικούς στόχους και διεκδικήσεις σύγκρουσης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

· Να πέσει τώρα η εγκληματική κυβέρνηση και να ανατραπεί η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που τη στηρίζουν (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ).

· Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι “μνημονιακές υποχρεώσεις” και οι κυβερνήσεις που τις υπηρετούν, σκοτώνουν! Καμιά συγκάλυψη των πολιτικών, επιχειρηματικών, κρατικών ευθυνών για το έγκλημα. Όχι άλλοι νεκροί στο βωμό του κέρδους.

· Αποκλειστικά δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο, με εθνικοποίηση εδώ και τώρα χωρίς αποζημίωση της Ferrovie/Hellenic Train και όλων των ιδιωτικοποιημένων εταιρειών του ΟΣΕ, ενιαιοποίηση και λειτουργία του με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και την κάλυψη όλων των περιοχών της χώρας. Προσλήψεις προσωπικού με μόνιμες εργασιακές σχέσεις, μέτρα ασφαλείας.

· Αποκλειστικά δημόσια τα δημόσια αγαθά – Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας. Λειτουργία σε όφελος του λαού στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, την ενέργεια, το ρεύμα, το νερό. Αιτία πολέμου η δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης του Νερού – Να μην ψηφιστεί.

· Απειθαρχία, μη εφαρμογή όλων των ντιρεκτιβών και των κανονισμών της ΕΕ που απελευθερώνουν τις «αγορές» (ηλεκτρισμού, σιδηροδρόμων κλπ), επιβάλλουν την φτώχεια και την εκμετάλλευση (σύμφωνα σταθερότητας, προαπαιτούμενα προγραμμάτων κλπ).

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.32% ( 19
Συμμετοχές )



13 σχόλια στο “Ενδιαφέρουσες ομοιότητες στις ανακοινώσεις ΠΑΜΕ & ΓΣΕΕ για την απεργία στις 16/03

  1. Ανώνυμος

    Εμπρος πισω στο ’80, δωστε στον μικροαστο ναριτη τον καπιταλισμο που εχασε και τοσο ποθει. Τοσο επαναστατες τοσο μαρξιστές απο τα λιντλ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Καλά να το κοιτάξτε που έχετε ίδιο πλαίσιο με τον σύριζα ως ΠΑΜΕ. Μάλλον τα μικροαστικά να τα λέτε κοιτώντας τον καθρέφτη

      Reply
  2. Ανώνυμος

    Η πορεία του ΠΑΜΕ κατέληξε στην Hellenic Trains, όπου ο κόσμος παρέμεινε επί μια ώρα. Από εκεί και πέρα η οποία προσπάθεια σύγκρισης με τη ΓΣΕΕ είναι το λιγότερο θλιβερή από μεριάς σας.
    Είναι φανερό πως πλέον δεν πείθετε τον κόσμο σας και για αυτό καταφεύγετε σε τέτοιες ανοησίες. Το ποιος έχει μεταβατικά προγράμματα και θριαμβολογούσε για τον ΣΥΡΙΖΑ, το θυμόμαστε όλοι. Άντε μπράβο.

    Reply
    1. Papillon

      Άμα είναι για την Hellenic σας πιάνει το αγωνιστικό σας παμίτες. Άμα είναι για τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΣΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ. Γιατί την Κυριακή τέτοιο κόσμο δεν είχε στην Καρόλου ούτε για αστείο ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία μας λέγατε το ακριβώς ανάποδο. Υπερπροσπάθεια να ξεπλυθούν οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες του ΟΣΕ που βασικά είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Μία ζωή στηρίγματα της κρατικής διαφθοράς, της αναξιοκρατίας, του ρουσφετιού και την σαπισμένης, παρασιτικής, αστικής κρατικής μηχανής,. Ποτέ δεν καταγγείλατε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά, ούτε θέσατε ποτέ σαν αίτημα να τελειώνουμε με όλα αυτά, ποτέ δεν επιδιώξατε την σύγκρουση με την προνομιούχα γραφειοκρατία μέσα σε κάθε κρατική επιχείρηση, σε κάθε κρατικό οργανισμό. Γιατί πολύ απλά αυτή η γραφειοκρατία αποτελεί πυλώνα της αστικής εξουσίας, των κυβερνήσεών και της ολιγαρχίας.

      Ο κρατισμός σας χτυπάει κόκκινο!!!

      Reply
      1. Фёдор I Иоаннович

        Οι τσαρικοί σήμερα τρίξανε τα δόντια στους παραγωγικούς καπιταλιστές της χελένικ τρέϊν. Γουστάρω!
        Φιοντόρ Ιωάνοβιτς ο Α’ – Κωδωνοκρούστης

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Φίλε γύρνα την κασέτα ανάποδα ή δεν ποιος πατάει τη γραμμή από το χαλασμένο τηλέφωνο γιατί μπερδεύεστε μεταξύ σας.
        Έχει γίνει viral η ανακοίνωση στις 7/2 των εργαζομένων της ΔΕΣΚ (που παλεύουν με το ΠΑΜΕ) για τις ευθύνες του ΟΣΕ και της Hellenic Train και συνεχίζεις να προκαλείς.
        Θα μπορούσα να σου ρίξω μια σειρά από μπινελίκια (που τα αξίζεις και με το παραπάνω) αλλά σε φτηνούς τύπους σαν και εσένα που δεν ντρέπονται να ξεστομίζουν ψέματα και λάσπη, η πιο γλυκά αντιπαράθεση είναι να σε γλεντάμε με ντοκουμέντα.

        1.Ανακοίνωση του 1995: (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3689055)
        2. Bίντεο που αναδεικνύει πως φτάσαμε στα κρατικό έγκλημα (https://www.news247.gr/politiki/kke-etsi-ftasame-sto-egklima-sta-tempi-vinteo.9964810.html
        3.Ανακοίνωση της ΔΕΣΚ λίγες μέρες πριν το δυστύχημα: (https://www.documentonews.gr/article/h-profitiki-anakoinosi-ton-sidirodromikon-prin-enan-mina-den-tha-perimenoyme-to-dystyxima-poy-erxetai/)
        4.Aνακοίνωση για το ατύχημα στις Σέρρες το 2016: (https://www.naftemporiki.gr/society/324626/kke-oi-dyo-nekroi-tou-ose-martyroun-tis-elleipseis-se-prosopiko/)
        5. Άρθρο για την κατάσταση στις ράγες του ΟΣΕ στις 7/3: (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12033443)
        6.Άρθρο του 1996 για τον ρόλο του ΟΣΕ: (https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3675799)

        Μπορώ να συνεχίσω μέχρι το πρωί για να φανερώσω τα όσα φτηνά και ανυπόστατα αραδιάζεις εδώ μέσα.
        Δεν μας λες όμως, αφού ο κρατισμός του ΚΚΕ χτυπάει και καλά κόκκινο, ποιοι ήταν οι συνεπείς όλα αυτά τα χρόνια που παλεύανε εντός ΟΣΕ όσα προσάπτεις στο ΚΚΕ?
        Υπόδειξε μας ΠΟΙΟΣ από το ΚΚΕ και ΠΟΥ ευνοήθηκε εντός ΟΣΕ και ΠΩΣ το κατάφερε αυτό, αφού διατείνεσαι ότι το γνωρίζεις.
        Υπέδειξε μας ΠΩΣ όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ ήταν στήριγμα στην εγκληματική πολιτική του ΟΣΕ και δείξε μας ποιοι μιλάνε για κρατικοποιήσεις στο σήμερα.
        Με ονόματα και ντοκουμέντα, όχι αοριστολογίες.
        Φαντάζομαι ότι στο μικροαστικό φαντασιακό σου αντιλαμβάνεσαι τη σύγκρουση με τέτοιο παρωχημένο τρόπο που αποκρυσταλλώνεται σε μερικά μπάχαλα της μια μέρας. Πιθανόν η έννοια της ταξικής πάλης να είναι αρκετά πολύπλοκη για κάποιους εδώ μέσα. Το ερώτημα όμως είναι ότι αφού είστε τόσο συγκρουσιακοί γιατί δεν μαζεύεστε ρε αλάνια κάποια μέρα να κάνετε αυτά που έχετε στο μυαλό και ζητάτε τα ρέστα από το ΚΚΕ?
        Θέλει ο αντικομμουνιστής να κρυφτεί και η ζήλια δεν τον αφήνει.

        Reply
        1. Papillon

          “Ας εξηγήσουμε τη σκέψη μας μ’ ένα παράδειγμα.

          Ας πάρουμε το θεσμό της υπαλληλοκρατίας, της γραφειοκρατίας, σαν ιδιαίτερο στρώμα προσώπων που έχουν ειδικευτεί στη διοίκηση και κατέχουν μια προνομιούχα θέση απέναντι στο λαό. Αρχίζοντας από την απολυταρχική, μισοασιατική Ρωσία, ως τη μορφωμένη, ελεύθερη και πολιτισμένη Αγγλία, παντού βλέπουμε το θεσμό αυτό που αποτελεί απαραίτητο όργανο της αστικής κοινωνίας. Στην καθυστέρηση της Ρωσίας και στην απολυταρχία της αντιστοιχεί η ολοκληρωτική έλλειψη δικαιωμάτων του λαού απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, η ολοκληρωτική έλλειψη ελέγχου πάνω στην προνομιούχα γραφειοκρατία.

          Στην Αγγλία υπάρχει γερός έλεγχος του λαού πάνω στη διοίκηση, μα και κει ο έλεγχος αυτός πολύ απέχει από του να είναι πλήρης, και εκεί η γραφειοκρατία διατηρεί όχι λίγα προνόμια, είναι όχι σπάνια αφέντης και όχι υπηρέτης του λαού. Και στην Αγγλία βλέπουμε, ισχυρές κοινωνικές ομάδες να υποστηρίζουν την προνομιούχα θέση της γραφειοκρατίας, να εμποδίζουν τον πλέριο εκδημοκρατισμό αυτού του θεσμού. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί ο πλέριος εκδημοκρατισμός του συμφέρει μονάχα στο προλεταριάτο: τα πιο πρωτοπόρα στρώματα της αστικής τάξης υπερασπίζουν ορισμένα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων, ξεσηκώνονται ενάντια στην αιρετότητα όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ενάντια στην ολοκληρωτική κατάργηση του εκλογικού τιμήματος, ενάντια στην άμεση ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων απέναντι στο λαό κλπ, γιατί τα στρώματα αυτά νιώθουν ότι το προλεταριάτο θα χρησιμοποιήσει έναν τέτοιο ολοκληρωτικό εκδημοκρατισμό ενάντια στην αστική τάξη. Το ίδιο και στη Ρωσία.

          Ενάντια στην παντοδύναμη, ανεύθυνη, πουλημένη, άξεστη, αμόρφωτη και παρασιτική ρωσική υπαλληλοκρατία έχουν εξεγερθεί τα πιο πολυάριθμα και τα πιο διαφορετικά στρώματα του ρωσικού λαού. Εκτός όμως από το προλεταριάτο ούτε ένα από αυτά τα στρώματα, δε θα επέτρεπε τον πλέριο εκδημοκρατισμό της υπαλληλοκρατίας, γιατί όλα τ΄άλλα στρώματα (αστική τάξη, μικροαστική τάξη, «διανόηση» γενικά) έχουν νήματα που τα συνδέουν με την υπαλληλοκρατία, γιατί όλα αυτά τα στρώματα συγγενεύουν με τη ρωσική υπαλληλοκρατία.

          Ποιος δεν ξέρει πόσο εύκολα συντελείται στην αγία Ρωσία η μετατροπή του διανοούμενου-ριζοσπάστη, του διανοούμενου σοσιαλιστή σε υπάλληλο της αυτοκρατορικής κυβέρνησης, σε υπάλληλο, που παρηγοριέται με την ιδέα, ότι είναι «ωφέλιμος» μέσα στα όρια της γραφειοκρατικής ρουτίνας, σε υπάλληλο, που δικαιολογεί με αυτή την «ωφέλεια» την πολιτική του αδιαφορία, το λακεδισμό του απέναντι στην κυβέρνηση του κνούτου και της ναγκάϊκας (Σημ.Μετ. καμουτσίκι); Μόνο το προλεταριάτο είναι απόλυτα εχθρικό απέναντι στην απολυταρχία και τη ρωσική υπαλληλοκρατία, μόνο το προλεταριάτο δεν έχει κανένα νήμα, που να το συνδέει με αυτά τα όργανα της κοινωνίας των ευγενών και των αστών, μόνο το προλεταριάτο είναι ικανό για ανειρήνευτη εχθρότητα και αποφασιστική πάλη εναντίον τους».

          ΛΕΝΙΝ: “Τα καθήκοντα των Ρώσων σοσιαλδημοκρατών”

          ΚΑΜΙΑ σχέση λοιπόν τα κόμματά σας με τον μαρξισμό-λενινισμό. Ο Λένιν όπως βλέπεις θεωρεί την ΥΠΑΛΛΗΛΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΘΡΟ του προλεταριάτου. Και μάλιστα υπερασπίζεται και τον ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ της ακόμα και στην περίπτωση της ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ. Το ακριβώς αντίθετο από εσάς που υπερασπίζεστε με πάθος την πιο παρασιτική, την πιο διεφθαρμένη κρατική υπαλληλία και γραφειοκρατία.

  3. Papillon

    Ναι καλά δεν μας απαντάς όμως γιατί σπάσατε την πορεία προς την Καρόλου και στείλατε τον κόσμο προς Πατησίων; Γιατί δεν έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα ΜΙΑ μαζική πορεία στον ΟΣΕ όπως κάνατε με την Hellenic; Απαντήσεις δεν παίρνω και….ανησυχώ.

    Δεν σου είπα τίποτα για μπάχαλα, μπάχαλο επικρατεί μέσα στο κεφάλι ακριβώς γιατί ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις σε ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΤΕ δεν επιδιώξατε ΠΟΛΙΤΙΚΗ σύγκρουση με την ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΙΑ, με το ρουσφετολογικό κράτος και τους πάμπολους “σταθμάρχες” που τρώνε τα χρήματα του σκληρά εργαζόμενου και του εργάτη και διορίζονται στις θέσεις αυτές ακριβώς γιατί αποτελούν εργαλεία άσκησης της αστικής εξουσίας.

    Πάντοτε ήσαστε στηρίγματα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΑΠΙΛΑΣ. Μια ζωή πλυντήριο της αναξιοκρατίας (πάντα απέναντι σε ΚΑΘΕ αξιολόγηση των κρατικών υπαλλήλων), του κομματικο-πελατειακού κράτους και η απόδειξη είναι το βίντεο που αναφέρεις εσύ ο ίδιος στο 2 που δεν λέει ΚΟΥΒΕΝΤΑ για όλα αυτά (και μάλιστα ρίχνει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στις…ιδιωτικοποιήσεις και στην…ΕΕ ενώ ο κύριος υπεύθυνος για το έγκλημα των Τεμπών είναι ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΣΕ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι Ιταλοί δεν έχουν εγκληματικές ευθύνες) όπως και τα “ντοκουμέντα” σου. Επιπλέον τα “ντοκουμέντα” σου είναι ανακοινώσεις, βίντεο και άρθρα. Και εκεί είναι η πηγή του προβλήματος. Ποτέ η “αριστερά” σας, ο συνδικαλισμός σας δεν έθεσε τα ζητήματα αυτά σαν πρώτης γραμμής πολιτικά ζητήματα, ποτέ δεν συνέβαλε ώστε να χτιστεί ένα ευρύτερο μέτωπο με την κοινωνία, με τον κόσμο που χρησιμοποιεί το τρένο ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια εκεί μέσα.

    Ποιες είναι οι συνέπειες της στάσης των κομμάτων σας; Μα να έχει γεμίσει η κάθε κρατική υπηρεσία με κομματόσκυλα, ανίκανους και επικίνδυνους, κλέφτες και διεφθαρμένους, εγκάθετους που απαξιώνουν τις κρατικές υποδομές και τρώνε λεφτά κρυβόμενοι πίσω από την μονιμότητά τους και την ανυπαρξία ελέγχου τους και να ΜΗΝ υπάρχει ταξικό κίνημα που να απαιτεί ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, να μην υπάρχει ταξικό κίνημα που να συγκρούεται με την νοοτροπία της τεμπελιάς, της αναξιοκρατίας και με την αντίληψη του “μπαίνω στο δημόσιο για να βολευτώ, να είμαι μόνιμος, να έχω τα προνόμιά μου, τα καλά λεφτά μου και στα καλαμπαλίκια μου όλα τα άλλα”.

    ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν το θίξατε αυτό, δεν πολεμήσατε αυτήν την επικίνδυνη ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ αντίληψη που διαμορφώνει πολίτες υποταγμένους στην κρατική εξουσία του κεφαλαίου και μάλιστα του πολύ χειρότερου τμήματός του του πιο κομπραδόρικου, του πιο παρασιτικού. Ποτέ δεν καλέσατε τα εργατικά-λαϊκά στρώματα να παλέψουν, να διεκδικήσουν τα ελάχιστα, το αυτονόητο, να χτυπηθούν όλα αυτά τα φαινόμενα.

    Έτσι συγκρούεσαι με την κρατική εξουσία αγαπητέ, την πολεμάς ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ειδικά στον παρασιτισμό που αποδεικνύεται πόσο συνέβαλε στο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ της χώρας, στην αποβιομηχάνιση της χώρας, στην ανυπαρξία επενδύσεων, την διάλυση των κρατικών επιχειρήσεων και των υποδομών, στην χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των εργαζομένων. Διότι αν στην καπιταλιστική κρίση, την βαριά εξάρτηση από το ξένο κεφάλαιο προσθέσουμε και την κρατική διαφθορά τα πράγματα είναι πολύ μα πολύ χειρότερα για όλους μας.

    Όχι μόνο δεν είστε υπέρ του να χτυπηθεί η παρασιτική γραφειοκρατία η οποία αποτελεί βασικό μοχλό αποβιομηχάνισης άρα και εκσυγχρονισμού των κρατικών υποδομών αλλά εσείς καταδικάζετε σαν…αντιλαϊκή την όποια μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει (πχ αξιολόγηση, λιγότερη γραφειοκρατία) γιατί έτσι διευκολύνεται η….κερδοφορία των μονοπωλίων και η…αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το μάθαμε και αυτό (!) οι μεταρρυθμίσεις, οι αξιολογήσεις (ίσως με την σκέψη σου και οι απολύσεις) από τα πάνω και από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ στους εργαζόμενους των κρατικών υπηρεσιών πρέπει να είναι στην ατζέντα των κομμουνιστών αλλιώς υπηρετούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

      Φίλε μου δεν ξέρω τι τρικυμία επικρατεί στο κεφάλι σου, όπως επίσης δεν ξέρω εάν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις όσα έχω επισυνάψει στο παραπάνω σχόλιο μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμασάς με φοβερή συνέπεια την (μικρό)αστική αντίληψη και στάση περί δημοσίων υπαλλήλων που είναι λαμόγια και τεμπέληδες, περί ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ ρουσφετιών στις προσλήψεις, περί ολάκερων των δημοσίων υπαλλήλων ως συμβιβασμένων που δεν αγωνίζονται και πολλά ακόμη αντιδραστικά.
      Ειλικρινά επικρατούν τόσο βαθιά μεσάνυχτα μέσα στο κεφάλι σου που οποιαδήποτε κουβέντα μαζί σου είναι χάσιμο χρόνου, ίσως να σε συμπονώ κατά βάθος.
      Εύχομαι ολόψυχα μια καλημέρα, μπας και σηκωθείς από τον πολιτικό λήθαργο που βρίσκεσαι.

      Reply
      1. Papillon

        ΝΑΙ κρατιστή, παγανιστή που λατρεύεις το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ σαν Θεό οι “σταθμάρχες” πρέπει να πάρουν πόδι. Όχι ρε μεγάλε άνθρωποι που δεν δίνουν δεκάρα για εμάς δεν έχουν ΚΑΜΙΑ θέση εκεί μέσα και δεν γουστάρουμε εμείς που εργαζόμαστε πραγματικά να τους πληρώνουμε κιόλας από την τσέπη μας. Τουλάχιστον να τους πληρώνετε ΜΟΝΟ εσείς τα 3.000 για να μιλάνε για…σουβλάκια και γκόμενες εν ώρα υπηρεσίας αν τους λατρεύετε. Ρε φίλε αν γουστάρεις να πληρώνεις τέτοιους τύπους γιατί δεν το κάνετε εσύ και ο Κουτσούμπας;

        Και όχι εξυπνάκια δεν μιλάω για όλους τους κρατικούς υπαλλήλους αλλά για αυτούς που βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται έτσι όπως το κάνουν με αυτά τα μυαλά και αυτήν την νοοτροπία. Είναι η νοοτροπία του “βολεύομαι από πολιτικό ή άλλο κομματόσκυλο στο κράτος και στην μονιμότητά μου, θεωρώ την θέση και την υπηρεσία μου φέουδά μου, τους πολίτες δουλοπάροικους μου, δεν με ελέγχει κανένας, είμαι ένας μικρός άρχοντας”.

        Έτσι αισθάνονται. Αυτούς λοιπόν ναι τους αποκαλώ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ και αυτό πάει από τα υψηλά δηλαδή πρόεδροι, γενικοί διευθυντές και άλλα στελέχη μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, συνδικαλιστές κλπ. Για την δε αξιολόγηση και τον έλεγχο προφανώς και πρέπει να εφαρμοστεί ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. Πληρώνονται από από τα χρήματα του εργάτη, του εργαζόμενου για να τον εξυπηρετούν φυσικά και πρέπει να ελέγχονται. Αν είσαι σωστός πάλεψε λοιπόν εσύ για αξιολόγηση όπως πρέπει να γίνεται και όπως εφαρμόζεται σε κάθε φιλελεύθερο αστικοδημοκρατικό κράτος στον κόσμο που λειτουργεί στοιχειωδώς.

        Αλλά είπαμε εσύ θέλεις…”σταθμάρχες” να τους χρυσοπληρώνουμε για να ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ μαζί με τα αφεντικά τους ΚΡΑΤΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

        Καλά για τον Λένιν no comment ε; Τι να πεις; Αφού ο άνθρωπος πίστευε και εφάρμοσε τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετα γιατί ήταν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ και όχι κανένας καθεστωτικός. Είπαμε τοποθετήθηκε ΥΠΕΡ του ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ της κρατικής υπαλληλίας στην…καπιταλιστική Βρετανία (καλά πρέπει να ήταν μεγάλος…ρεφορμιστής). Για τις πορείες στον ΟΣΕ απάντηση ΚΑΜΙΑ.

        Και έτσι το ψευτοαντικαπιταλιστικό αφήγημα του Περισσού ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!!!

        Reply
      2. Κώστας

        Παπιγιόν κάποιος, όχι κομμουνιστής απαραίτητα, απλά προοδευτικός δημοκρατικός άνθρωπος, θα έβρισκε στην κρατική δολοφονία των Τεμπών την αφορμή για να επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο την αξία του Εργατικού Κινήματος και του Εργατικού Ελέγχου ως δικλείδα προστασίας του “δημόσιου συμφέροντος” ήδη από σήμερα.

        Προφανώς όχι εσύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Θάνος Τζήμερος που προτείνετε περισσότερη από την πολιτική που έφερε την μαζική κρατική δολοφονία.

        Επίσης πρέπει να τελειώνει αυτό το περί Αξιολόγησης που θα λύσει τα προβλήματα. Αρχικά η Αξιολόγηση ως διαδικασία, στα χαρτιά και στα βιβλία του management, ΔΕΝ είναι τιμωρητική. Είναι μια διαδικασία συλλογικής αυτοβελτίωσης του συνόλου της παραγωγικής αλυσίδας. Μια ουτοπια είναι βασικά που στην πράξη σημαίνει μόνο υποβάθμιση, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεις και περισσότερο κομματικό νεποτισμό, αν μιλάμε για παραγωγικές και αναπαραγωγικές διαδικασίες που εμπλέκουν το Κράτος. Διότι αρνείται τις ταξικές ιεραρχικές σχέσεις αντιπαλότητας στην παραγωγή και την αναπαραγωγή που η όξυνση τους είναι το κλειδί και για την βελτίωση. Το κλειδί για την βελτίωση είναι ο Εργατικός Έλεγχος και όχι ο Κοινωνικός Εταιρισμός.Επίσης, η ιδεολογία της αξιολόγησης, αρνείται την γενική γενική πολιτική και οικονομική συγκυρία. Αφού γενικά ζούμε υποβάθμιση του “δημόσιου συμφέροντος”, και της θέσης του εργαζόμενου αυτά θα ενισχύσει η Αξιολόγηση

        Να σου φέρω ένα παράδειγμα. Η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο ακόμα είχε σχέσεις με την Αριστερά, έφερε την εκλογή του Διευθυντή του Σχολείου. Δεν θυμάμαι αν εφαρμόστηκε σε όλη την τετραετία ή Φϊλης και Γαβρόγλου το αλλάξανε αλλά επι Μπαλτά ήρθε αυτό το πράγμα ως δημοκρατικό μέτρο ή ως δημοκρατική κεκτημένη ταχύτητα, πάντως ήρθε κάτι νέο. Η σημερινή κυβέρνηση, που φλυαρεί περί αξιολόγησης, αυτό το θεώρησε, ως αντιπολίτευση τότε, αίσχος, αναρχία, πολιτικοποίηση του σχολείου. Και εφαρμόζει την κανονική, κανονικότατη πρακτική Μαυρογυαλούρου και Γκρούεζα, βάζει διευθυντές τα κομματόσκυλα της. Ποιο είναι πιο αξιοκρατικό απο τα δυο ? Θα μου πεις πως δεν θες ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά μια Αντικειμενική Αξιολόγηση. Ε, λυπάμαι, αυτό που θα πας να προτείνεις θα είναι να αξιολογηθεί η σχολική μονάδα και ο εκπαιδευτικός με αγοραία αντιπαιδαγωγικά κριτήρια και να επιβραβευτούν ή τιμωρηθούν αναπαράγοντας και βαθαίνοντας έτσι όλους τους όρους της ταξικής, εισοδηματικής και εκπαιδευτικής ανισότητας ώστε πιο εύκολα η Εκπαίδευση να αναπαράγει τους φορείς για τις λίγες καλές και πολλές σάπιες θέσεις του καπιταλιστικού καταμερισμού εργασίας. Γιατί ΠΑΝΤΑ το σχολείο που έχει πιο φτωχά στρώματα, Ρομά, μετανάστες, μεγάλα προβλήματα ρατσισμού και σεξισμού, παρενόχλησης και εγκληματικότητας, θα έχει και χειρότερα αποτελέσματα.

        Κώστας

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *