.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ενίσχυση του ΣΙΕΛ Αχαΐας και της Αγωνιστικής Παρέμβασης


 

Στις 12-13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Σύλλογο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας. Κατέβηκαν 2 ψηφοδέλτια η Αγωνιστική Παρέμβαση και η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΠΑΜΕ).

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 178
Ψήφισαν : 86 (59 το 2018). Άνοδος κάλπης 45,8%

Για το Δ.Σ και την εξελεγκτική επιτροπή:

Αγωνιστική Παρέμβαση: 64 (35 το 2018). Άνοδος 83%
Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση: 15 (23 το 2018). Πτώση 34.8%
Λευκά: 0 (0 το 2018)
Άκυρα: 7 (1 άκυρο το 2018)

Στο Διοικητικό Συμβούλιο η Αγωνιστική Παρέμβαση έχει 4 έδρες (από 3) και 1 η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (από 2).

Για το εργατικό κέντρο Πάτρας και την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε:

Αγωνιστική Παρέμβαση: 65 (33 το 2018) . Άνοδος 97%
Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση: 15 (23 το 2018). Πτώση 34,8%
Λευκά: 1 (0 το 2018)
Άκυρα: 5 (1 το 2018)

Ο σύλλογος βγάζει 2 αντιπροσώπους στο εργατικό κέντρο, τους οποίους θα έχει η Αγωνιστική Παρέμβαση.

Για την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε, ο σύλλογος βγάζει 4 αντιπροσώπους, 3 η Αγωνιστική Παρέμβαση και έναν η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση (από 2 και 1).

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΣΙΕΛ Αχαΐας αναφέρει:

Ελπίδα για τους εκπαιδευτικούς η ενίσχυση του ΣΙΕΛ Αχαΐας

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 οι εκλογές του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών-ΣΙΕΛ Αχαΐας. Η συμμετοχή των συναδέλφων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τις δύο ημέρες των εκλογών (12 και 13 Ιουνίου 2020), καθώς αυξήθηκε κατά 45% σε σχέση με την προσέλευση στις εκλογές του 2018. Είχε προηγηθεί η επίσης μαζική εκλογοαπολογιστική συνέλευση το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Η μαζική προσέλευση των συναδέλφων από όλες τις δομές της ιδιωτικής και δημόσιας εκπαίδευσης (Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Ξένων Γλωσσών, Ιδιωτικά ΙΕΚ, Ιδιωτικά Σχολεία, ΚΕΚ, ΔΙΕΚ, ΣΔΕ, ΙΕΚ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ), επιβεβαιώνει την ανάγκη για ενότητα των εκπαιδευτικών μέσα από ισχυρά σωματεία στον κλάδο, για συλλογική δράση για τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενάντια στον κατακερματισμό και την απάθεια. Σωματεία που ενοποιούν τους συναδέλφους που εργάζονται σε διαφορετικούς χώρους, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν συνθήκες που μας πλήττουν όλους και όλοι μαζί είναι αναγκαίο να τις αντιπαλέψουμε και να τις ανατρέψουμε: την εργοδοτική αυθαιρεσία, την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων. Η ελαστική εργασία, οι χαμηλές αμοιβές, η ανασφάλεια, η εργοδοτική τρομοκρατία, η ανεργία αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Επιπλέον, όλο και συχνότερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εργάζονται σε περισσότερους από έναν χώρους ταυτόχρονα.

Ο ΣΙΕΛ Αχαΐας είναι γνωστός στους συναδέλφους τα προηγούμενα δύο χρόνια και ιδιαίτερα το προηγούμενο διάστημα της «καραντίνας», διάστημα όπου κυβέρνηση-υπουργείο παιδείας-εργοδότες επιχείρησαν μια βίαιη αναδιάρθρωση των όρων εργασίας μας και της εκπαίδευσης, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες. Ο ΣΙΕΛ Αχαΐας είναι γνωστός για τη δράση του, γιατί το Σωματείο μας είναι δίπλα στους συναδέλφους, σε κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα, με δεσμούς αλληλεγγύης που σφυρηλατούνται στους χώρους δουλειάς, γιατί το Σωματείο μας είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Είναι γνωστός και στην κοινωνία για τη δράση του, για την υπεράσπιση της δημόσια παιδείας.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών νομού Αχαΐας, πλειοψήφησε και πάλι αυξάνοντας τα ποσοστά της (4 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο, έναντι 3 εδρών το 2018). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους ανεξαιρέτως -είτε στήριξαν την Αγωνιστική Παρέμβαση είτε όχι- που ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους το Σωματείο μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική λειτουργία του, τη λειτουργία του ανώτατου οργάνου της Γενικής Συνέλευσης, για ένα Σωματείο όλων των συναδέλφων, με αγώνα-αξιοπρέπεια-αλληλεγγύη.

Αγωνιστική Παρέμβαση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού Αχαΐας

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 67.14% ( 7
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο “Ενίσχυση του ΣΙΕΛ Αχαΐας και της Αγωνιστικής Παρέμβασης

  1. Ανώνυμος

    Το μόνο, που έχει να ψάξει η “Α.Σ.” είναι η απώλεια των 23-15 = 8 ψήφων.
    Αυτό είναι θέμα κριτικής και αυτοκριτικής.
    Κατά τα λοιπά, και το σκορ 18% προς 82% (64 προς 15) παραμένει πολύ καλύτερο από το 5% προς 95% και εκθέτει τις θριαμβολογίες του ενιαίου αντι-ΚΚΕ χώρου.
    Ποιός πασόκας/συριζάνος/ η συμβατικος “δεξιός” θα ψήφιζε “Α.Σ.”; Εστω κι ένας αν το έκανε, ας κλάψουν οι Παρεμβάσεις και οι λοιπές δημοκρατικές δυναμεις…
    Η σχετική υποχώρηση της Α.Σ είναι σίγουρα υποχώρηση για το λαϊκό κίνημα.
    Η σχετική άνοδος των Παρεμβάσεων δεν είναι σίγουρα πρόοδος, λόγω του αντι-κουκουέ γενικού τουρλού. Πέρα από διακηρύξεις, που έχουμε όλοι χορτάσει.

    Reply
    1. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Αν νομίζεις ότι το μόνο που πρέπει να ψάξεις είναι από πού έφυγαν οι ψήφοι και όχι γιατί οι καινούργιοι που ήρθαν δεν σε ψήφισαν, τότε ο ναρκισσιστικός σεχταρισμός του ΚΚΕ είναι στη χειρότερη κατάσταση χωρίς σημάδια βελτίωσης. Και πώς έβγαλες το 5 προς 95%; Εγώ δεν το βλέπω. Το ζητούμενο ρε είναι ο εργαζόμενος να πιστέψει ότι έχει νόημα ο συνδικαλισμός, όχι μόνο τα κουκιά του ΚΚΕ.

      Reply
      1. ΦΦ1917

        Μεταβατικέ μη μηδενίζεις το σχόλιο του Ανώνυμου και μη του χρεώνεις πράγματα που δεν εννοεί.
        Το ότι περισσότερος κόσμος πήγε και ψήφισε σε ένα σωματείο είναι αν μη τι άλλο θετικό και είναι κάτι που προφανώς συμβαίνει σε εκατοντάδες σωματεία όπου πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
        Όμως το ότι όπως φανερώνει ο Ανώνυμος η αύξηση του ποσοστού της ΑΠ μπορεί να προήλθε από μια γενικόλογη αντι-ΚΚΕ ρητορεία είναι αρκετά προβληματικό και ρηχό.
        Είναι της πάση γνωστό ότι σχεδόν αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς,γιατρούς και μηχανικούς υπάρχει συνδικαλιστική δύναμη στο χώρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρα δεν αποτελεί και κάποια εξ ουρανού κατάκτηση.
        Επίσης γιατί στο ΚΚΕ είναι “κουκιά” ενώ στους υπόλοιπους χώρους είναι ψήφοι και ανέβασμα της αγωνιστικής διάθεσης?

        Reply
        1. μεταβατικος σοσιαλιστης

          Δε χρειάζεται να μηδενίσω εγώ τίποτα ΦΦ, στο μηδέν είναι το επίπεδο του σχολίου. Οποιοσδήποτε έθετε ένα ζήτημα απολογισμού εκλογών σε αυτή τη βάση, με όρους γηπεδοποίησης (ΚΚΕ από τη μία, αντι-ΚΚΕ από την άλλη) και με γεγονός τη γενικότερη απαξίωση των συλλογικών διαδικασιών που υπάρχει πάλι ότι βλέπει τις ψήφους σαν κουκιά θα έλεγα. Από πού βγαίνει λογικό συμπέρασμα ότι η αύξηση των ψήφων είναι αποτέλεσμα αντιΚΚΕ ρητορίας και με ποια λογική να συσπειρώσει αφού το ΚΚΕ δεν ήταν πρώτη δύναμη;

          Δε νομίζω ότι υπάρχει πουθενά συνδικαλιστική αύξηση συμμετοχής είτε σε σωματεία κλπ του ΠΑΜΕ είτε άλλων δυνάμεων που να μην είναι εξαίρεση στον κανόνα και να αντισταθμίζεται με πτώση συμμετοχής κάπου αλλού.

        2. ΦΦ1917

          Μεταβατικέ νομίζω πως δεν είσαι λειτουργικά αναλφάβητος και με ένα απλό google search μπορείς να δεις όπως ας πούμε σε επίπεδο πρωτοβάθμιου σωματείου (π.χ ΣΜΤ Μακεδονίας,ΣΕΤΗΠ,Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων,Συνδικάτο Φαρμάκου – Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής, Πειραιά και Νήσων,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και πόσα ακόμα) ή σε δευτεροβάθμιο επίπεδο (συνομοσπονδία-ΟΕΝΓΕ, ΕΚ-ΕΚ Αθήνας και ΕΚ Πάτρας) για το αν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ αυξήσανε τις δυνάμεις τους ατόφια ή κατόπιν πτώσης κάποιου άλλου σχηματισμού…
          Αυτά για την ΑΣΤΕΙΑ τελευταία πρόταση του σχολίου σου.

          Ο Ανώνυμος παραπάνω για να κάνει ένα τέτοιο σχόλιο ενδεχομένως να έχει γνώση των τεκταινόμενων και της κατάστασης του συγκεκριμένου σωματείου.
          Άρα για να μιλάει για αντί-ΚΚΕ ρητορεία ίσως να ξέρει ένα-δυο πραγματάκια παραπάνω από εμένα και εσένα που δεν έχουμε ιδέα για τον χώρο.

        3. μεταβατικος σοσιαλιστης

          Δεν εννοούσα προφανώς ότι τοπικά σε κάθε σωματείο χωριστά ό,τι ψήφο παίρνει παραπάνω το ΠΑΜΕ το χάνει άλλη δύναμη, -πώς θα μπορούσα άλλωστε, θα ήταν χαζό με βάση τη στατιστική- αλλά συνολικά σαν άθροισμα οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΚΚΕ δεν αυξάνονται, δεν υπάρχει αύξηση συμμετοχής στο συνδικαλισμό.

          Λες «Το ότι περισσότερος κόσμος πήγε και ψήφισε … συμβαίνει σε εκατοντάδες σωματεία όπου πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.» και σου απαντάω ναι συμβαίνει στα μισά και στα άλλα μισά όχι και το τελικό αποτέλεσμα είναι στασιμότητα στη συνδικαλιστική συμμετοχή, οπότε το να ξεγράφουμε τον κόσμο που έρχεται να ψηφίσει ότι είναι πασόκοι, συριζαίοι και δεξιοί (αλήθεια τι άλλο θα μπορούσε να είναι;) όπως λέει ο «ανώνυμος», και ένας να μας ψηφίσει πολύ μας είναι, είναι η επιτομή του σεχταρισμού, της μη συνειδητοποίησης της πραγματικότητας στο συνδ. κ.

          Τώρα για το συγκεκριμένο «ένα ανώνυμο» ας πούμε πως δεν τον ξέρουμε, που καταλαβαίνουμε βέβαια ποιος είναι, και αν αυτά που λέει είναι τοπικά και συγκεκριμένα ή γενικές του φλυαρίες, ας αποδείξει πρώτα ότι είναι αντικκε οι ψήφοι κάπως και μετά συζητάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.