.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων σε επισιτισμό – τουρισμό (Βίντεο)


Η Δευτέρα 28/09 αποτέλεσε έναν ακόμα αγωνιστικό σταθμό για τους εργαζόμενους στον επισιστισμό- τουρισμό. Η πανελλαδική ημέρα δράσης που οργανώθηκε από σωματεία του κλάδου σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Κέρκυρα, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος, η Πρέβεζα και η Πάργα.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την μάχη για την προστασία του εισοδήματός τους έχοντας απέναντι την κυβερνητική αδιαφορία, που ικανοποιεί μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο της ημέρας δράσης το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία είχαν προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας. Η συμμετοχή ήταν μαζική ενώ το παρόν έδωσαν και αρκετά επιχειρησιακά σωματεία, ακολούθησε συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου όπου εκεί τέθηκαν τα αιτήματα των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου, για ακόμα μια φόρα υποσχέθηκε ψίχουλα για τους εργαζόμενους ενώ στο πλαίσιο της προκλητικής και μονόπλευρης στήριξης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου, ανακοίνωσε την πρόθεση να δοθεί παράταση στην υποχρέωση χορήγησης των κανονικών αδειών (που έπρεπε να δοθούν μέχρι το τέλος του 2020 ) ως το Μάρτιο του 2021. Τα συνδικάτα έκαναν ξεκάθαρο στο υπουργείο πως αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό σε καμία περίπτωση.

Δείτε στο βίντεο το μέλος της Λάντζα Μανώλη Καμιλάκη μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Hilton» και της ΚΔ του κλαδικού συνδικάτου Αττικής

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.