.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δοτές διοικήσεις σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ με Καραγεωργόπουλους και ΠΑΜΕ!


Σ.Κ.

Την Τετάρτη 17 Απρίλη το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή για διορισμό Διοίκησης στη ΓΣΕΕ. 61 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ζήτησαν τον διορισμό διοίκησης χωρίς την συμμετοχή του ΠΑΜΕ. Στην περίπτωση που το πρωτοδικείο δεν δεχόταν να αποκλείσει το ΠΑΜΕ από την δοτή διοίκηση (όπως ήταν αναμενόμενο) οι αιτούντες ζητούσαν να διοριστεί η ίδια διοίκηση που είχε εκλεγεί στο προηγούμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Δυστυχώς όμως το ΠΑΜΕ άρχισε πάλι τις κωλοτούμπες. Καταρχήν προσφεύγοντας το ίδιο στα δικαστήρια και παζαρεύοντας την σύνθεση της δοτής διοίκησης. Έτσι, με ανταίτησή τους 19 Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, ζήτησαν στον διορισμό της διοίκησης να μην συμμετέχουν οι 66 νόθοι ή εργοδότες καθώς οι επικεφαλής των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συγκεκριμένα οι Γ. Παναγόπουλος (ΠΑΣΚΕ), Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ) και Θ. Βασιλόπουλος (ΕΑΚ) ως υπεύθυνοι τις νοθείες στο 37ο σύνεδρο της ΓΣΕΕ.

Όπως ήταν λογικό το δικαστήριο διόρισε διοίκηση με προσωρινή διαταγή, με σύνθεση ίδια με την προηγούμενη. Στην δοτή διοίκηση συμμετέχουν ο εργοδότης Καραγεωργόπουλος όπως και όλοι οι εργατοπατέρες που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση, αλλά, και το ΠΑΜΕ.

Τα ίδια έγιναν και στον διορισμό της προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Το ΠΑΜΕ μέσω σωματείων που ελέγχει προσέφυγε στο δικαστήριο να διορίσει διοίκηση της ομοσπονδίας αποτελούμενη μόνο από μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ αντίστοιχα προσέφυγαν και οι παρατάξεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Το αποτέλεσμα ήταν ο διορισμός διοίκησης ίδιας και απαράλλαχτης με την προηγούμενη και μάλιστα με τον Καραγεωργόπουλο (ήταν εξάλλου ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ) να συμμετέχει ξανά και εδώ.

Το ΠΑΜΕ αντί να καταγγέλλει ως εκφυλιστικές τις κρατικές και δικαστικές παρεμβάσεις στα συνδικάτα πανηγύριζε γιατί “απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να αποκλείσει τη ΔΑΣ”.

Η ηγεσία του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ πρέπει να εξηγήσει καταρχήν γιατί προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια για τον διορισμό εγκάθετης διοίκησης σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να εξηγήσουν γιατί οι ίδιοι δέχτηκαν να μπουν στις δοτές διοικήσεις με τους νόθους και τους εργοδότες, που οι ίδιοι έχουν καταγγείλει.

Είναι σαθρό αλλά κυρίως αστείο το επιχείρημα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) ότι η συμμετοχή της στην δοτή διοίκηση της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ, “υπηρετεί το ξεσκέπασμα των μεθοδεύσεων των εργατοπατέρων”. Προφανώς το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ θέλει να τους ξεσκεπάσει… για να βγάλει ο λαός τα συμπεράσματα… Δεν φοβάται όμως ότι και από την δική του συμμετοχή στην εγκάθετη διοίκηση μαζί με τον Καραγεωργόπουλο και τις άλλες γλίτσες, ίσως, ο λαός βγάλει κι από εκεί τα συμπεράσματά του;

Καμία ταξική δύναμη δεν πρέπει να αναγνωρίσει ούτε τις δοτές διοικήσεις, ούτε τους δικαστές, ούτε τους νόθους και τους εργοδότες στα συνδικάτα. Οι ταξικοί συνδικαλιστές πρέπει να πουν όχι στον εκφυλισμό και στην κρατική παρέμβαση. Πρέπει να παλέψουν ώστε να γίνουν εργατικά συνέδρια με καθαρά μητρώα μελών, απαλλαγμένα από νόθους και εργοδότες, με απλή αναλογική και χωρίς καμία κρατική και εργοδοτική ανάμειξη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 67.69% ( 13
Συμμετοχές )



56 σχόλια στο “Δοτές διοικήσεις σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ με Καραγεωργόπουλους και ΠΑΜΕ!

  1. ένας

    Ο λαός βλέπει ποιοί αγωνίζονται και ποιοί ….σφυράνε κλέφτικα!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      εσύ σφυράς κλέφτικα και σε διορίζει το κράτος παρέα με τον καραγεωργόπουλο, διοίκηση. μπράβο ταξικός συνδικαλισμός

      Reply
      1. Παναγιώτης

        Κατά την γνώμη σου δεν πρέπει να στηρίζουμε την διεξαγωγή της δίκης για την χρυσή αυγή, διότι τα δικαστήρια είναι αστικά, δεν πρέπει να προσφεύγουμε στα αστικά δικαστήρια για να πάρουμε τα αναδρομικά δεν πρέπει να δημιουργούμε συνδικάτα διότι πρέπει να καταθέτουμε καταστατικά στα αστικά δικαστήρια και βέβαια δεν πρέπει να μετέχουμε στις εκλογές διότι πρέπει να καταθέτουμε δήλωση συμμετοχής στον άρει πάγο. Δηλ ο Λένιν ήταν οπορτουνιστής και πολέμαγε με τα αστικά μέσα. Πολύ ωραία!!!

        Reply
  2. ένας

    ….α! Κι όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια….

    Reply
    1. δύο

      Ε ναι, δεν μας έφτανε εμάς να τρέχουμε στα δικαστήρια να μας διορίσουν

      Reply
  3. λαθραναγνώστης

    Που φτάσαμε….?
    Οι “πουθενάδες”, οι ισορροπιστές, οι “των ίσων αποστάσεων”( όχι και τόσο ίσων), να κουνάνε το δάχτυλο και να κάνουν επερωτήσεις στο ΠΑΜΕ…
    “Επαναστατικός κεντρισμός” κι άγιος ο Θεός!!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      λαθραναγνώστη, τόσος ντόρος για να διορίσει το κράτος διοίκηση σε ΓΣΕΕ και ΟΥΙΕ ίδια και απαράλλαχτη, ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ και το ΠΑΜΕ; Και το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να πανηγυρίζει;

      Κρίμα τις ώρες που έφαγαν οι του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ μέχρι την Ρόδο. Αφού στόχος του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ήταν ο διορισμός από το κράτος της ίδιας διοίκησης σε γσεε και ουιε με τους εργοδοτικούς μέσα, θα μπορούσατε να το πετύχετε και χωρίς να τρέχετε από επαρχία σε επαρχία.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Για το αν είναι κρίμα οι ώρες που έφαγε το ΠΑΜΕ μέχρι τη Ρόδο, άσε να κρίνει το ίδιο το ΠΑΜΕ. Δικαίωμα κριτικής, έχουν μόνο αυτοί που προσφέρουν. Οι θεατές και οι κήνσορες, απλά γελοιοποιούνται και προκαλούν.
        Όσο πάτε και παγιώνετε ακόμα περισσότερο τη θέση σας στην κερκίδα. Το συνηθίζετε σιγά σιγά και διαμορφώνετε κι ανάλογη νοοτροπία……

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Καλά, κάνε διοίκηση με παναγοπουλο κ καραγεωργοπουλο, κ μάλιστα διορισμένη απο το κράτος, κ άσε τα σάπια για κηνσορες.

    2. kokkiniotis

      Καλείσαι να είσαι ευπρεπέστερος όταν κάνεις κριτική σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

      Reply
  4. Τρία

    Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Τώρα μπορούν να δουν και με την εμπειρία τους να καταλάβουν τι είναι και τι δεν είναι μαχητικός ταξικός συνδικαλισμός.
    Για την -πρόσφατη-ιστορία, ότνα διορίστηκε δοτή διοίκηση στο ΕΚΑ, μόλις πριν από 2 χρόνια, η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ), μαζί με την ΑΤΕ ΕΚΑ τότε, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διορισμένη διοίκηση (και ας ήταν πρώτη δύμανη εκεί, χωρίς απόλυτη πλειοψηφία όμως). Και έγινε συνέδριο του ΕΚΑ νέο, και αποκλείστηκαν οι περισσότεροι μαϊμού-αντιπρόσωποι, και εκδιώχθηκαν-διαγράφτηκαν μάλιστα από τη δύναμη του ΕΚΑ μια σειρά εργοδοτικά και φασιστικά σωματεία. Τώρα τι άλλαξε σύντροφοι;
    Ακόμα όμως και με βάση τις ανακοιώσεις σας των προηγούμενων ημερών, αφού συμμετέχουν οι Καραγεωργόπουλοι και Παναγόπουλοι και Βασιλόπουλοι, τότε δεν θα πρέπει να αναγνωρίσετε αυτές τις δοτές διοικήσεις, πόσο μάλλον να συμμετέχετε. Είναι απλό!
    Ιδού η Ρόδος (και με τις 2 έννοιες…), ιδού και το πήδημα (με τη μία και μοναδική έννοια)!!!

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Σου συνιστώ να διαβάσεις με προσοχή τον “Αστεριξ στη Βρετανία”. Ιδιαίτερα το σημείο εκείνο όπου οι Βρετανοί, ΚΑΘΕ μέρα, στις 5 το απόγευμα σταματούσαν την μάχη για να πιουν ζεστό νερό. Οπότε ο καίσαρας αποφάσισε ότι θα επιτίθεται ΜΟΝΟ στις 5 το απόγευμα κάθε μέρα. Έτσι, κατέκτησε την Βρετανία.
      Ίσως τότε καταλάβεις, γιατί δεν επαναλαμβάνεται δυο φορές, η ίδια ταχτική…..

      Reply
  5. Left G700

    TO WHOM IT MAY CONCERN

    Προλαβαίνετε ακόμα και τώρα που οι σημερινές εφημερίδες δεν έχουν πακεταριστεί για επιστροφή. Να πάτε να αγοράσετε την Αυγή που δίνει μαζί και τον “Αριστερισμό” τού Βλαδίμηρου. Μετά, όταν με το καλό μαζευτείτε στο τσαρδί σας, να πάτε στο έκτο κεφάλαιο:

    Πρέπει οι επαναστάτες να δουλεύουν μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα;

    Φυσικά, δεν θα καταλάβετε Χριστό και θα συνεχίσετε την ίδια τακτική, νομίζοντας ότι χτυπάτε γι’ αυτό το ζήτημα το ΚΚΕ σαν χταπόδι, ενώ στην πραγματικότητα ούτε καν το γαργαλάτε! Όσο για το λαό που πιστεύετε ότι “θα βγάλει τα συμπεράσματά του” και θα απομακρυνθεί από το ΚΚΕ γι’ αυτούς τούς παιδικούς λόγους που επικαλείστε εσείς μέσα στην παραζάλη τού πυρετού που φέρνει η αθεράπευτη παιδική σας αρρώστια, το αντίθετο ακριβώς θα συμβεί. Το κομμάτι τού λαού που ακολουθεί ακόμα το ΚΚΕ, βλέποντας την παιδαριώδη επιχειρηματολογία σας (αυτό θα σας έλεγε ο Μεγάλος, αν σας είχε μπροστά του –ευτυχώς ο Θεός τον γλίτωσε από τέτοια δοκιμασία), ένα πράγμα θα πει:

    “Εντάξει, κι εμείς δεν είμσαστε στα καλύτερά μας, αλλά αυτοί, ρε παιδί μου, είναι για τα πανηγύρια ντιπ για ντιπ!”

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ρε λεφτ βλέπω πως δεν έχεις βαρεθεί να γράφεις σαχλαμάρες κ πράγματα που διαψεύδονται διαρκώς. Γραφε παιδί μου, τζάμπα ειναι. Κ για σένα τζάμπα καιει η λάμπα

      Reply
      1. Left G700

        Ανώνυμε 21/04/2019 at 02:59, τα επιχειρήματά σου είναι τόσο αποστομωτικά που δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη! Chapeau!

        Με την ευκαιρία, επειδή φαίνεται πως είσαι με την «κατάσταση» εδώ και θα ξέρεις πρόσωπα και πράγματα, μπορείς να μας πληροφορήσεις εκείνη η ψυχή (ο San Rocco ντε!) πού χάθηκε; Είναι καλά; Ακμαίος; Δυνατός και στα μετερίζια τού αγώνα ή την έχει κάνει για Πάσχα; Εν πάση περιπτώσει, αν τον δεις –λέω «αν», βρε αδερφέ–, να του δώσεις πολλά χαιρετίσματα από μένα! ;-) :-)

        Reply
    2. Τρία

      Κοίτα Λεφτ, ωραίο το χιούμορ, αλλά με τσιτάτα του Λένιν κυβερνάει και Τσίπρας και ο Κατρούγκαλος, δεν μας λες κάτι τώρα… Πάμε λοιπόν, επειδή είσαι εξυπνάκιας, αλλά σχέση με συνδικάτα μάλλον δεν έχεις:
      Πρώτον. Οι επαναστάτες πρέπει να δουλεύουν στα αντιδραστικά συνδικάτα. Πολύ σωστά. Δουλεύουν. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει κάπου ότι εμείς δεν δουλεύουμε σε αυτά, ή ότι έχουμε φτιάξει άλλα, επαναστατικά συνδικάτα. Ενημερώσου σε παρακαλώ.
      Δεύτερον. Πολύ σωστά οι επαναστάτες-όλων των αποχρώσεων-αποκαλύπτουν το ρόλο των Παναγοκαραγεωργόπουλων και τους κοντράρουν, διαλύοντάς τους το συνέδριο, καταγγέλοντάς τους και ότι άλλο κάνουμε όλοι για να φύγει αυτή η βρώμα…
      Τρίτον. Άλλο δουλεύουμε στα αντιδραστικά συνδικάτα, άλλο προσφέυγουμε εμείς στην αστική διακιοσύνη να διορίσει συνδικαλιστικά όργανα και άλλο-ακόμα χειρότερο-συμμετέχουμε σε διορισμένα συνδικαλιστικά όργανα.
      Τέταρτον. Ας κάνει ότι θέλει εν τέλει το ΠΑΜΕ. Και ας κρίνει ο κόσμος, αυτός που λες ότι θα ακολουθήσει το ΚΚΕ. Όμως αν θέλεις να είσαι συνεπείς με αυτά που λες, αν θέλεις να είσαι στοιχειωδώς αξιόπιστος, πρέπει να έχεις μια γραμμή για αυτά τα ζητήματα, Δηλαδή δεν μπορεί στο ΕΚΑ να καταγγέλλεις τη διορισμένη διοίκηση και να μην μπαίνεις, ενώ στην ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ να ζητάς διορισμένη διοίκηση και μάλιστα όταν σε διορίζουν να μπαίνεις. Ξέρεις Λεφτ, αυτό στο βιβλίο που μας προτείνεις να πάρουμε ο συγγραφέας του το ονομάζει Οπορτουνισμό.
      Πέμπτον. Υπάρχει ένα λογικό χάσμα. Λέει το ΠΑΜΕ στις ανακοινώσεις του ότι δεν κάνει συνέδρια με αντιπροσώπους τον Καραγεωργόπυλο, τους νόθους και άλλα ωραία-και σωστά-λόγια. Αλλά συμμετέχει στις διοικήσεις μαζί τους; Οργανώνει τα επόμενα συνέδρια μαζί τους; Δηλαδή τους νομιμοποιεί από την πίσω πόρτα; Αυτό ο ίδιος συγγραφέας του βιβλίου που μας πρότεινες, θα το έλεγε δεξιό δογματισμό.
      Θα επανέλθουμε…

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Που αποκαλεί ο Λένιν οπορτουνισμό την δουλειά των κομμουνιστών στα αντιδραστικά συνδικάτα?
        Το κεφάλαιο που σου προτείνει ο Λεφτ δεν είναι καθόλου τσιτάτο. Είναι ουσία. Ολόκληρο το βιβλιαράκι αυτό, είναι ουσία.
        Όσο για την προσφυγή στην αστική δικαιοσύνη, αν αυτό συμφέρει, το κάνεις.
        Όριο του τι κάνει και τι δεν κάνει ο κομμουνιστής συνδικαλιστής, της ταχτικής του δηλαδή, είναι το τι κρίνει οτι συμφέρει την εργατική τάξη. Γι αυτό, το ΠΑΜΕ θα κάνει, όπως λες, ότι κρίνει οτι πρέπει να κάνει και λογαριασμό θα δώσει στην εργατική τάξη και μόνο.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Το πιθανότερο είναι ότι και ο Τρία είναι ένας από την εργατική τάξη, ξέρεις, ή έστω τους συμμάχους της. Όλοι εμείς είμαστε αυτό το σύνολο. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει τρόπος να λογοδοτήσεις σε όλους μας μαζί, λογοδοτείς στο καθένα ξεχωριστά. Και η λογοδοσία είναι κάτι το αντικειμενικό με έναν τρόπο, ακόμη και αν αποτυπώνεται μόνο στη κάλπη επί της παρούσης.

        2. λαθραναγνώστης

          Λέμε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια…………

        3. Ανώνυμος

          Λαθραναγνώστη, εδώ είμαστε για να δούμε σε κάποιον καιρό, αν η προσφυγή στην καπιταλιστική δικαιοσύνη, θα φέρει ουσιαστική αλλαγή στις διοικήσεις ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ προς οφελος των εργατών. Ε΄δω έιμαστε! Διότι λαθραναγνώστη και ιleft.g700 που δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα από πράξη και θεωρία αλλά ποστάρεις τσιτάτα, το πιθαντότερο είναι, να ακυρωθούν ορισμένοι νόθοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές (να ακυρωθούν επίσης και ορισμένοι νόθοι αντιπροσωποι του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ γιατί και αυτό έχει νόθους, αλλά λιγότερους από τους κρατικούς/εργοδοτικούς), και να πάει σε κανονικό συνέδριο τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΟΙΥΕ. Και τέλος. Και μετά να φωνάζει το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ “νικήσαμε”.

          Κοντός ψαλμός αλληλούια.

          Το πέταγμα των εργοδοτικών/κρατικων συνδικαλιστών από τα συνδικάτα, για τις ταξικές δυνάμεις που θέλουν την αναγέννηση του εργατικού κινήματος, πάει πακέτο με διαδικασίες βάσης που κάνουν ξανά ελκυστικό τον συνδικαλισμό, πάει δλδ παράληλα, με ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ του κομματικοκεντρικού συνδικαλισμού.

          Επίσης, δουλέυουμε ΚΑΙ μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα, άλλο αυτό όμως που έλεγε ο Λενιν και άλλο το “με διορίζει το καπιταλιστικκό κράτος διοίκηση σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ μαζί με τους εργοδοτικούς/κρατικούς συνδικαλιστές που ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ αυτό το κράτος και το κεφάλαιο, και πιστεύω ότι η καπιταλιστική δικαιοσύνη θα ικανοπιήσει το αίτημα της εργατικής τάξης για συνδικάτα στα χέρια των εργαρτών”. ΑΥΤΟ δεν το λέει ο Λενιν, αυτό το λέει το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, ο λαθραναγνώστης και ο κολαούζος λεφτ.

        4. λαθραναγνώστης

          Δεν ξέρω για το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, αλλά ο λαθραναγνωστης λέει ότι θα έλεγε και ο Λένιν σ αυτή την περίπτωση……!
          Όσο για τα σχόλιά σου για το τι θα προκύψει από αυτή την κίνηση του ΠΑΜΕ, έκανα χθες ένα σχόλιο που ενόχλησε τον διαχειριστή του μπλογκ και μου σύστησε να είμαι πιο ευπρεπής με τους αγωνιστές……..
          Πολύ το ζαλίσαμε……

        5. kokkiniotis

          Το σχόλιό σου εγκρίθηκε, παρά το ότι χαρακτήριζε “πουθενάδες” αγωνιστές του εργατικού κινήματος και τους χρέωνε “ίσες αποστάσεις”. Παρόλο που το σχόλιο εγκρίθηκε, επανέρχεσαι και ειρωνεύεσαι μάλιστα. Σταμάτα τις ειρωνείες και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και χρησιμοποίησε τα πολιτικά σου επιχειρήματα.

        6. Τρία

          Λαθραναγνώστη, διάβασε πιο προσεκτικά αυτά που γράφω στον Λεφτ. Δεν γράφω πουθενά ότι ο Λένιν λέει ότι η δουλειά στα αντιδραστικά συνδικάτα είναι οπορτουνισμός. Γράφω ότι δεν μπορούμε να αναλύουμε κάθε γεγονός και κάθε εξέλιξη μόνο με βάση ένα τσιτάτο, ένα κεφάλαιο ή ακόμα και ένα βιβλίο του τάδε ή του δίνα κλασικού. Υπάρχει ολόκληρη πορεία και θεωρητική βάση του κομμουνιστικού κινήματος, υπάρχει η πείρα δεκαετιών του ταξικού εργατικού κινήματος. Η ίδια η ΚΔ και οι μπολσεβίκοι λίγα χρόνια μετά έβγαζαν αποφάσεις όπως παραθέτω σε άλλο σχόλιο (διάβασε παρακάτω)…
          Τέλος, δεν προσφέυγουν οι κομμουνιστές στη δικαιοσύνη για διορισμό οργάνων του κινήματος. Ποτέ! Δεν συμφωνώ με αυτό στο όνομα οποιαδήποτε τακτικής. Η λογική αυτή θα έχει και μπορεί να φέρει καταστροφικά αποτελέσματα. Προσφεύγεις στη δικαιοσύνη για μια εργατική διαφορά, για απλήρωτη εργασία, για παράνομη απόλυση, για εργοδοτική παρανομία (πάντα σε συνδυασμό με μαζικό αγώνα). Όχι όμως για να ορίσει-διορίσει η δικαιοσύνη όργανα του κινήματος, των συλλόγων, των συνδικάτων, κλπ Αυτά πρέπει να είναι εκλεγμένα πάντα!!!

        7. λαθραναγνώστης

          Κατ αρχήν…, επειδή το λέτε και το ξαναλέτε ότι το ΚΚΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη…..
          Το ΚΚΕ δεν προσέφυγε σε καμία δικαιοσύνη!
          Το δικαστήριο επενέβη αυτόκλητα, διότι είχαν περάσει οι προθεσμίες κήρυξης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και εκλογών. Και οι προθεσμίες φυσικά, είχαν παρέλθει διότι το ΠΑΜΕ αντέδρασε όπως αντέδρασε. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει? Να μην αντιδράσει στη νοθεία και στη διαφθορά, από τον φόβο των προθεσμιών?
          Επί της ουσίας τώρα. Να μου επιτρέψεις να έχω την άποψη, ότι οι κομμουνιστές κάνουν ότι θεωρούν ότι συμφέρει το κίνημα. Και σε δικαστήρια πηγαίνουν και σε διαιτησίες…παντού. Ότι όπλα τους είναι πρόσφορα – και από το αστικό οπλοστάσιο – τα χρησιμοποιούν, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.
          Το συγκεκριμένο κεφάλαιο που σου ανέφερε ο Λεφτ, είναι ένα από τα συστατικά του πυρήνα του λενινισμού. Δεν είναι ένα οποιοδήποτε “τσιτάτο”. Δεν είναι καν “τσιτάτο”.
          Δόγματα λοιπόν του στυλ “οι κομμουνιστές δεν προσφεύγουν στα αστικά δικαστήρια”, μακρυά από μας!
          ….από το ΚΚΕ δηλαδή. Οι υπόλοιποι, κάντε ότι θέλετε…..

        8. Τρία

          Όχι λαθραναγνώστη, δεν ισχύουν αυτά που λες. Δεν επενέβη αυτόκλητα κανένα δικαστήριο. Στην περίπτωση της ΟΙΥΕ το ΠΑΜΕ έκανε πρώτο αίτηση διορισμού διοίκησης, με πρόταση μάλιστα να είναι και τα 21 μέλη του ΔΣ από το ΠΑΜΕ. Σε αυτή την αίτηση οι εργοδοτικοί-κυβερνητικοί απάντησαν με ανταίτηση που ζητούσε να διοριστεί ΔΣ με την προηγούμενη σύνθεση (δηλαδή με πρόεδρο Καραγεωργόπουλο, Βασιλόπουλο, κ.ο.κ.). Στην περίπτωση της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικο-κυβερνητικός “συνδικαλισμός” έκανε αίτηση (με αποκλεισμό του ΠΑΜΕ) και το ΠΑΜΕ έκανε ανταίτηση για διορισμό διοίκησης με συμμετοχή του ΠΑΜΕ, πράγμα που αποφάσισε και το δικαστήριο τελικά (πάλι με Καραγεωργόπουλο και ΣΙΑ). Μη λες για αυτόκλητα και αυταπάγγελτα, με (και) δικές σας αιτήσεις έγιναν οι διορισμοί…

        9. λαθραναγνώστης

          Λοιπόν φίλε… μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες. Ότι κι αν έκανε το ΠΑΜΕ, καλώς το έκανε. Εκείνο τραβάει το κουπί, εκείνο αποφασίζει τι θα κάνει……

        10. Τρία

          ΟΚ, βεβαίως έχει το δικαίωμα το ΠΑΜΕ να αποφασίζει τι θα κάνει, ουδεμία αντίρρηση σε αυτό. Έχουμε δικαίωμα και όλοι οι υπόλοιποι να κρίνουμε και να διαφωνούμε όμως. Έτσι δεν είναι; Κουπί τραβάμε όλοι μας στα σωματεία, μάλλον όμως με διαφορετική κατεύθυνση και στόχο-προορισμό. Καλό ταξίδι λοιπόν…

      2. Left G700

        Φίλε τρία,

        Μέχρι να «επανέλθετε», τσάκω αυτό το απόσπασμα από το 6ο κεφάλαιο που σας πρότεινα να διαβάσετε:

        Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κύριοι Γκόμπερ, Χέντρσον, Ζουό, Λέγκιν θα χρωστούν μεγάλη ευγνωμοσύνη στους «αριστερούς» αυτούς επαναστάτες, που σαν τη γερμανική αντιπολίτευση «αρχών» (ο θεός να μας φυλάει από παρόμοιες «αρχές»!), ή σαν μερικούς επαναστάτες από τους Αμερικανούς «βιομηχανικούς εργάτες τού κόσμου», προπαγανδίζουν την αποχώρηση από τα αντιδραστικά συνδικάτα και την άρνηση να δουλεύουμε σ’ αυτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι κύριοι «αρχηγοί» τού οπορτουνισμού θα καταφύγουν σε όλες τις μανούβρες τής αστικής διπλωματίας και στη βοήθεια των αστικών κυβερνήσεων, των παπάδων, της αστυνομίας και των δικαστηρίων, για να μην επιτρέψουν στους κομμουνιστές να μπουν στα συνδικάτα, για να τους εκτοπίσουν με κάθε μέσο απ’ αυτά, για να τους κάνουν τη δουλειά μέσα στα συνδικάτα όσο το δυνατό πιο δυσάρεστη, για να τους προσβάλλουν, να τους κατατρέξουν και να τους καταδιώξουν. Πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιταχθούμε σε όλα αυτά, να δεχτούμε όλες και τις κάθε λογής θυσίες κι ακόμη –σε περίπτωση ανάγκης– να χρησιμοποιήσουμε κάθε λογής τεχνάσματα, κάθε πονηριά, κάθε παράνομο τρόπο δουλειάς, να παρασιωπούμε ή να κρύβουμε την αλήθεια μόνο και μόνο για να μπούμε μέσα στα συνδικάτα, να μείνουμε σ’ αυτά, να κάνουμε μέσα σ’ αυτά με κάθε θυσία κομμουνιστική δουλειά.

        Τα λέμε

        ΥΓ Αν μετά από αυτό το απόσπασμα, όπου ο Μεγάλος κάνει κομματάκια και θρύψαλα τις αριστερίστικες παιδαριωδίες σας και σας τις δίνει να τις φάτε με το κουταλάκι τού γλυκού, αν μετά κι απ’ αυτό, εξακολουθείτε να έχετε την επιθυμία να «επανέλθετε», σημαίνει ότι είσαστε είτε υπέρμετρα γενναίοι είτε εξαιρετικά ανόητοι. Και τα δύο αριστερισμός είναι. Γι’ αυτό και, αν «επανέλθετε», δεν θα σας λυπηθώ καθόλου…

        Reply
        1. Τρία

          Αφού θέλεις να μιλήσουμε με τσιτάτα και αποσπάσματα, ΟΚ.
          Εισήγηση και θέσεις της ΚΔ (1920), δηλαδή μετά από μερικά χρόνια κυκλοφορίας του “ευαγγελίου” σου (“αριστερισμός”) και με παρόντα το Λένιν στο 2ο συνέδριο της ΚΔ που κατέληξε αυτές τις θέσεις:
          «Οι κομμουνιστές θεωρούν ότι οι στόχοι και η ουσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχουν μεγαλύτερη σημασία από την εξωτερική μορφή που παίρνουν, και γι’ αυτό δεν πρέπει να διστάζουν μπροστά στη διάσπαση τέτοιων οργανώσεων, εάν η άρνηση να το κάνουν θα σήμαινε την εγκατάλειψη της επαναστατικής δουλειάς μέσα στα συνδικάτα και της προσπάθειας να τα μετατρέψουν σε όργανα του επαναστατικού αγώνα και να οργανώσουν τα τμήματα του προλεταριάτου που υφίστανται τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση.”

        2. Τρία

          Επίσης λεφτ, αν μετά από αυτό το απόσπασμα, όπου το διεθνές κέντρο του κομμουνιστικού κινήματος κάνει σκόνη και πούδρα τις γεροντίστηκες δεξιές και ρεφορμιστικές απόψεις και ερμηνείες σου, αν μετά και από αυτό επιμένεις ότι πρέπει να είμαστε για πάντα “δεμένοι” με τη ΓΣΕΕ και την ΟΙΥΕ των μαφιόζων, τότε αυτό σημαίνει ότι είτε είσαι οπαδός του Παναγόπουλου, είτε διάβασες μόνο τον “αριστερισμό” αλλά ξέχασες επιμελώς να διαβάσεις το ‘κράτος και επανάσταση” και το “τί να κάνουμε”. Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή…

  6. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Όταν λέμε προσωρινές διοικήσεις, πόσο προσωρινές ενννούμε;

    Έχουν ημερομηνία λήξης συγκεκριμένη ή έστω αφηρημένη ή είναι προσωρινές-μόνιμες;

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Μέχρι να εκδικαστούν κανονικά οι προσφυγές στο δικαστήριο.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Ε αυτό λογικά δε μπορεί να πάρε πάνω από λίγους μήνες.

        Reply
  7. ΑΠΕταξάμην

    Σε δελτίο Τύπου της ΔΑΣ, αναφέρεται:

    «Απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ αποκλεισμού της ΔΑΣ -της δεύτερης σε εκλογική δύναμη συνδικαλιστικής παράταξης- από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει ήδη με τον αποκλεισμό μας από Επιτροπές, όπως του άρθρου 15, τη διοίκηση ΟΑΕΔ κ.λπ.

    Η Προσωρινή Διαταγή, που δημοσιεύθηκε σήμερα, απορρίπτει το βασικό αίτημα των 61 Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων και Ομοσπονδιών να είναι η ΔΑΣ εκτός της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, με τον ισχυρισμό που προέβαλαν ότι οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ είναι τραμπούκοι, μέλη εγκληματικής οργάνωσης κ.λπ.

    Παρ’ όλα αυτά, ο διορισμός στην Προσωρινή Διοίκηση της ΓΣΕΕ, της συνδικαλιστικής μαφίας καθώς και εργοδοτών ως εκπροσώπων των εργαζομένων, εγγυάται την προσπάθεια για ένα νέο νόθο Συνέδριο.

    Δεν αποδεχόμαστε να διορίζουν και να βαφτίζουν καραμπινάτους εργοδότες, εκπροσώπους των εργαζομένων.

    Με το νέο χρονικό περιθώριο που έχουν, αφού τελειώσουν η τουριστική περίοδος και οι διακοπές τους, θα συνεχίσουν τις διακοπές σε νέα πεντάστερα ξενοδοχεία, επιδιώκοντας την πραγματοποίηση ενός νόθου Συνεδρίου.

    Τίποτα όμως δεν τελείωσε.

    Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

    Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα να συνεχίσουμε τον αγώνα για συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών.

    Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική, αποφασιστική απάντηση με την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα.

    Να γιορτάσουμε με χιλιάδες εργάτες, γυρνώντας την πλάτη στη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

    Να τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΕ και τα 133 χρόνια από την αιματοβαμμένη Εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο».

    Reply
    1. Ανώνυμος

      και όπως μας πληροφορεί ο ριζοσπάστης

      «Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», υπογραμμίζει η ΔΑΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι η συμμετοχή της στην προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, όπως και στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπηρετεί ακριβώς το αταλάντευτο ξεσκέπασμα των άθλιων μεθοδεύσεων των εργατοπατέρων.

      https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10302394

      Reply
  8. Stahlarbeiter

    Αυτα να τα λέτε αλλου οχι στο ΠΑΜΕ. γιατι το ΠΑΜΕ αμεσως μετα το αποτυχημένο Συνεδριο νοθείας εχει οργώσει ολους τους χωρους δουλειάς για να ενημερώσει και εχει κάνει πολλες γενικές συνελεύσεις απο κατω. Για να βγει στο προσκήνιο ο εργαζόμενος. Οσο για τον διορισμό απο το αστικό δικαστηριο ειναι καθαρα τροπος πιέσεις. Οτι μεσα μας δινο νται νόμιμα και μη τα αξιοποιούμε. Εσεις στείλτε μου ενα λινκ ή φωτο με μια έστω εξόρμηση που κανατε για να ενημερώσετε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΛΙΝΚ!!!!

    Εδω ενα απο τον 902. gr :

    https://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/186372/synehizontai-oi-exormiseis-se-horoys-doyleias-sti-rodo-mprosta

    Reply
    1. ΑΠΕταξάμην

      @Κώστας, 21/04/2019 at 14:40

      αν τα πολιτικά σου επιχειρήματα είναι σαν τα αστεία σου, άστα να πάνε. Για κλάματα…

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Η ΑΡΑΝ δε φημιζόταν ποτέ για το χιούμορ της.

        Reply
        1. Left G700

          Αντιθέτως, όμως: το χιούμορ χρωστάει πολλά στην ΑΡΑΝ*!

          * Ρίξε μια ματιά σε αυτό το σχόλιο τού Κώστα που είναι απάντηση σε δικό μου προηγούμενο σχόλιο και θα δεις το “μαγικό” τρόπο με τον οποίο ο Κώστας μας (ναι, ο δικός μας Κώστας, ο Κώστας που όλοι αγαπήσαμε) αντιστρέφει τους όρους, κάνει αντί διαίρεσης πολλαπλασιασμό και βγάζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ περίπου πρώτη αριστερή δύναμη και σχεδόν στα όρια της αυτοδυναμίας! Τίποτ’ άλλο δεν σου λέω! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

        2. Κώστας

          Αναρωτιόμουν “λεφτ” μην τυχόν και σε αδικούσα αν πίστευα πως είσαι τόσο δειλός και δεν απαντάς στο θέμα που ο ίδιος άνοιξες, για το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δήθεν, κατέρρευσε εκλογικά στην περίοδο του μνημονίου υπέρ σας, υπέρ του τσίπριζα δηλ. Έλεγα πως λόγω πυκνής ροής σχολίων για τον διορισμό του ΠΑΜΕ δεν το είδες.

          Τελικά είσαι τόσο δειλός

          Κώστας

        3. Left G700

          Αχ, Κώστα μου… Υπάρχουν εδώ κάποιοι άνθρωποι (λίγοι είναι, αλλά υπάρχουν, μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία) που ξέρουν πολύ καλά ότι ένας άνθρωπος που, χωρίς να συντάσσεται με το ΚΚΕ, υπερασπίζεται το ΚΚΕ εκεί που συμφωνεί μαζί του, που, χωρίς να είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παίρνει το μέρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκεί που πιστεύει ότι έχει δίκιο, και που, αν και μέλος τού ΑΡ, επικρίνει δημοσίως το ΑΡ, ακόμα κι αν είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός βλαξ τού κόσμου, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί πολιτικά δειλός. Ιδίως όταν επιμένει να υπερασπίζεται τις απόψεις του, ακόμα κι όταν ξέρει ότι θα υπάρχουν πάντα κάποιοι κουφιοκεφαλάκηδες σαν και σένα που θα τον λασπώνουν ως «Ράιτ Τζι» που παριστάνει τον «Λεφτ Τζι» «για να κάνει ζημιά στην Αριστερά»…

  9. Κώστας

    -Είσαι εργοδότης, νόθος αντιπρόσωπος, μπράβος, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΥΣΤ
    -Με διόρισε το Πρωτοδικείο
    -Συγνώμη κύριε συνάδελφε, πως είστε ?

    Κώστας

    Reply
  10. Φάνης

    ειλικρινά αυτή η κριτική δεν στέκει σε καμία περίπτωση. Εκπεφρασμένος στόχος του παμε είναι να γίνει κανονικά το συνέδριο, όχι να διοριστεί δικαστικά διοίκηση. Το έχουν πει τα στελέχη του σε όλους τους τόνους. Το είπαμε στην πετυχημένη σύσκεψη στις 13 Απριλίου. Θέλουμε να γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους, γνωρίζοντας ότι ο συσχετισμός θα είναι και πάλι αρνητικός. Αυτό και τίποτα άλλο. Από την άλλη δεν είμαστε και χαζοί να τους αφήσουμε να παίζουν μπάλα μόνοι τους στις δικαστικές αίθουσες.

    Η διοίκηση της γσεε ήταν αυτή που προσέφυγε στο δικαστήριο. Δεν καταλαβαίνω, δεν έπρεπε να κάνουμε ανταίτηση δηλαδή; Αφού και νομικά ακόμα έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Είπαμε ποτέ ότι το θέμα πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια ή ότι τα δικαστήρια είναι ουδέτερα; Θα μου πείτε ναι αλλά τώρα διορίστηκες διοίκηση μαζί με τους εργατοπατέρες. Μα είναι η ίδια διοίκηση που είχε βγει στο 36ο συνέδριο, το δικαστήριο δεν έκανε τίποτα άλλο από το να παρατείνει τη θητεία της μέχρι την κανονική εκδίκαση, στις 6 Μαϊου. Δεν το καταλαβαίνετε ότι θα τους κάναμε μεγάλη χάρη είτε με το να μην κάνουμε ανταίτηση ενώ έχουμε δίκιο είτε με το να φεύγαμε από τη διοίκηση αυτή τη στιγμή και ενώ έχουμε σηκώσει αυτόν τον τεράστιο αγώνα;

    Το είπαμε, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, είμαστε έτοιμοι για αγώνα διαρκείας και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Με εσάς θα τα λέμε στα σάιτ μετά από κάθε αγώνα για την ανασύνταξη του κινήματος που θα σηκώνει το παμε με εσάς θεατές και κριτές

    Reply
  11. Κνίτης της Ανασυγκρότησης

    Να διαλύσει το Παμε την ΓΣΕΕ ή όχι; Νομίζω ότι αυτό είναι το ζήτημα που τίθεται από τους σχολιαστές. Το μεν Παμε -που καλώς ή κακώς λόγω του μεγέθους του είναι το μόνο που μπορεί στην πράξη να στηρίξει μια τέτοια κίνηση- φαίνεται ότι κινείται προσεκτικά και ότι αναλόγως των εξελίξεων και των αντιδράσεων των αστικών δυνάμεων θα προχωρήσει στην οποιαδήποτε κίνηση του, οι δε εξωκοινοβουλευτικοί προπαγανδίζουν την άμεση ρήξη και επιχειρούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά την κριτική τους προς το Παμε πως δεν προχωρά άμεσα στη δημιουργία μιας νέας αντιΓΣΕΕ, αν και στην πράξη οι περιορισμένες δυνάμεις τους δεν τους επιτρέπουν να πάρουν από μόνοι τους μια πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά την γνώμη μου πολλά θα εξαρτηθούν από τις αντιδράσεις εργοδοτών, Πολιτείας και πλειοψηφίας της ΓΣΣΕ από εδώ και στο εξής. Πάντως, ας μην προεξοφλούμε από αποψη αρχών ποια πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη κομμουνιστική συνδικαλιστική στρατηγική, καθώς ανέκαθεν η κύρια θέση της Κομμουνιστικής Διεθνούς ήταν η δουλειά μέσα στα αντιδραστικά συνδικάτα, όμως την ίδια στιγμή αποδεχόταν ότι υπό προϋποθέσεις οι κομμουνιστές δεν πρέπει να διστάζουν να δημιουργούν νέα συνδικαλιστικά όργανα πέρα από τα υπάρχοντα που κυριαρχούνται από τις ρεφορμιστικές δυνάμεις. Εκκινώντας από αυτό στην ιστορία της ΚΔ δεν έλειψαν οι τόσο οι “αριστερές” εκδηλώσεις της πάση θυσία ρήξης με τον επίσημο συνδικαλισμό, όσο και οι “δεξιές” της πάση θυσία παραμονής στο εσωτερικό του. Όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει ότι η μεγάλη μάζα των εργαζομένων δεν συνδικαλίζεται καθόλου, πράγμα που δεν θα λυθεί απλά και μόνο με το να σχηματιστεί μια δεύτερη ΓΣΕΕ.

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Στην τελευταία σου πρόταση βρίσκεται όλη η ουσία του προβλήματος.
      Και να έχουμε επίσης υπ όψη μας, ότι κάθε φορά που αποτυχαίνει μια αντίδραση λόγω μη συμμετοχής του κόσμου, αυτό χρεώνεται στα μείον του κινήματος και το βυθίζει ακόμα πιο χαμηλά.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Μόνο στο βαθμό που ένας ταξικός συνδικαλισμός με διαδικασίες βάσης (η δημοκρατική συνελευση του σωματείου/κεντρο των αποφάσεων του) μαζικοποιειτε, παίρνει πλειοψηφία σε πρωτοβάθμια σωματεία, εμπνέει όλο κ περισσότερους εργαζομενους, μπορει να τεθεί με σοβαρούς όρους η δημιουργία οργανωτικά άλλη τριτοβάθμιας οργάνωσης.

      Κατά την γνώμη μου, ο ταξικός συνδικαλισμος αντιμάχεται τον εργοδοτικο/κρατικο συνδικαλισμο, αλλα κ τον κομματικοκεντρικο συνδικαλισμο. Αυτά τα 2 συνέβαλλαν στην σάπιο του σημερινού εργατικού/συνδικαλιστικου κινήματος.

      Reply
  12. Κώστας

    Νομίζω πως όσοι αρνηθήκαμε να χαιρετίσουμε τις κινήσεις του ΠΑΜΕ τον τελευταίο καιρό δικαιωθήκαμε.

    Ουδείς γνωρίζει αυτή την στιγμή τι κάνει το ΠΑΜΕ, τι θα κάνει αμέσως μετά και που στοχεύει μεσοπρόθεσμα. Στην ερώτηση γιατί τώρα, γιατί πριν το 37ο και όχι πριν το 36ο όπου πάλι υπήρχε η ίδια κατάσταση με νοθείες και εργοδότες σου λένε “το ΠΑΜΕ έκρινε”. Στην ερώτηση τι θα κάνετε σου λένε “δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί”. Στην ερώτηση αν θα γίνει το 37ο σου λένε “δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί”. Τι είναι αυτό το ΠΑΜΕ που “έκρινε” είναι ερώτημα αναπάντητο εδώ και 20 χρόνια .Είναι παράταξη ? Είναι συνδικαλιστική οργάνωση ? Και τα 2 ? Είναι σοβαρό πράγμα που είναι και τα 2 ? Με ποια διαδικασία αποφασίζει ? Με ποια διαδικασία εκπροσωπούνται εργαζόμενοι στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει ? Κάτι που ιδρύθηκε σαν πολυκομματικό πως έγινε επίσημα και δεσμευτικά μονοκομματικό επειδή άλλαξε το Πρόγραμμα του ΚΚΕ ? ¨Οταν το ΠΑΜΕ πήγε στην Ρόδο να κάνει τις “πειθαρχημένες αιφνιδιαστικές” του κινήσεις, αυτό με ποια έννοια ήταν κάτι που το έκαναν οι εργαζόμενοι ? Με ποια διαδικασία, το σχεδίασαν, το έκαναν και το αποτίμησαν ? Σήμερα με ποια διαδικασία σχεδιάζουν ? Θα μας πεις κάποιος αν θα γίνει το 37ο κάποτε ? Τι πάει να πει “δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί” ? Γιατί δεν λέει το ΠΑΜΕ πως το Συνέδριο δεν θα γίνει ποτέ ? Γιατί διορίστηκε με τους νόθους μπράβους εργοδότες αν είναι να μην γίνει ? Αν είναι να γίνει γιατί να μην γινόταν στην Καλαμάτα ή στην Ρόδο ? Γιατί έγινε το 36ο ? Από που και ως που πήγε η καρδιά στο ΠΑΜΕ να πάει στο αστικό δικαστήριο και να ζητήσει να διοριστεί σε ποσοστό 100 % ????? Ποιο είναι το περιεχόμενο της ταξικής ανασυγκρότησης σύμφωνα με το επίσημα μονοκομματικό ΠΑΜΕ και τον κομματικό του φορέα ? Δεν είναι αρκετά 20 χρόνια για να καταλήξει επιτέλους αν είναι οργάνωση ή παράταξη ? Η ανασυγκρότηση θα είναι μέσω της ΓΣΕΕ ή έξω ? Τι σημαίνει το έξω ? Νέα Σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες παντού ? Γιατί να πάμε μονίμως με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω και να συζητάμε, αν, πότε και ποιοι θα “ιδρύσουμε ΓΣΕΕ” ενώ συστηματικά δεν έχουμε επιχειρήσει την ταξική ανασυγκρότητηση από τα κάτω με μαζικοποίηση των συνδικάτων, ένταξη επισφάλειας και μεταναστών, ανυπακοή στο διευθυντικό δικαίωμα, απεργίες στα χέρια των εργαζομένων και συντονισμούς πρώτου και δέυτερου βαθμού ? Αν το ΠΑΜΕ πάει να “ιδρύσει ΓΣΕΕ” γιατί δεν το έκανε σε πολύ καλύτερες στιγμές και για το ίδιο και για το εργατικό κίνημα όπου μπορούσε να εγγυηθεί κάποιους όρους εργατικής αντιπροσωπευτικότητας ? Το ανασυγκροτημένο συνδικαλιστικό κίνημα, είτε είναι εντός είτε εκτός ΓΣΕΕ και είτε το εκτός σημαίνει στον γ βαθμό μόνο ή και στους 2 πρώτους, θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων ? Το ότι ο, επισημα από το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μοναδικός κομματικός του φορέας λέει πως δεν μπορεί να υπάρξει, και δεν πρέπει να γίνεται και αγώνας με συνείδηση πως μπορούν να υπάρξουν νίκες, καμία κατάκτηση τι σημαίνει για το περιεχόμενο της ταξικής ανασυγκρότησης ?

    Κουβάρι οι ερωτήσεις και ανύπαρκτες οι απαντήσεις. Κουτσαβακισμοί μόνο, πονηρά χαμογελάκια, “δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί”, “το ΠΑΜΕ ξέρει”, “το Κόμμα ξέρει”, “δεν θα μας πείτε εσείς”, “δεν σας πέφτει λόγος”. Δείχνει και μια αμηχανία όλο αυτό από το γεγονός ότι και τα πλέον ηγετικά στελέχη του ΠΑΜΕ αυτή την στιγμή δεν γνωρίζουν τι κάνουν, τι θα κάνουν και προς τα που

    Κώστας

    Reply
    1. Left G700

      Κώστα μου,

      Αν δεν ήσουν αριστεριστής με πατέντα, τα μισά από τα ερωτήματα που βάζεις δεν θα τα έβαζες καν. Και τα άλλα μισά επίσης δεν θα τα έβαζες, αλλά μόνο για τον απλούστατο λόγο ότι θα τα είχες απαντήσει προ πολλού μόνος σου και δεν θα χρειαζόσουν καμιά βοήθεια.

      Δύσκολη η ζωή τού αριστεριστή, ό,τι κι αν πεις…

      Reply
    2. Κώστας

      Λεφτ μου όταν τα συνασπιστήρια σαν εσένα μας λένε αριστεριστές εμείς το έχουμε σαν μεγάλο τίτλο τιμής

      Κώστας

      Reply
  13. Left G700

    Φίλε Κνίτη τής Ανασυγκρότησης,

    Αν κρίνω από το κλείσιμό σου (Όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει ότι η μεγάλη μάζα των εργαζομένων δεν συνδικαλίζεται καθόλου, πράγμα που δεν θα λυθεί απλά και μόνο με το να σχηματιστεί μια δεύτερη ΓΣΕΕ.), μάλλον για καλά (ανα)συγκροτημένο σε κόβω.

    Keep up the good work!

    Reply
  14. Left G700

    ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΎ ΚΚΕ

    Ρε παιδιά, έκανα μια «επίσκεψη» πριν από λίγο και μου ξανάρθε στο μυαλό μια απορία που την έχω πολύ καιρό και επειδή κοντεύω πια να σκάσω θέλω να μου τη λύσετε:

    Αυτός ο «ατσάλινος» που λέτε (ξέρω πολύ καλά ποιον εννοείτε, εσείς δεν ξέρετε την προϊστορία μου με τον τύπο, κι αν την ξέρατε θα πέφτατε ανάσκελα από τα γέλια), πώς προέκυψε «ατσάλινος»; Θέλω να πω από τι και πώς τού βγάλατε αυτό το παρατσούκλι; Από τον Στάλιν;

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Εγώ, δεν ξέρω να σου απαντήσω.
      Τον έχω ακούσει κάνα δυο φορές αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω για ποιόν είναι.
      “Ένας είναι ο ατσάλινος….”!!!!!

      Reply
      1. Left G700

        ΟΚ, λαθραναγνώστη. Ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς. Μπορεί να ξέρει εκείνη η σουπιά, ο ένας, κι όταν έρθει να μας το πει.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.