.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης…


Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος

Η εισαγγελέας της έδρας στο δικαστήριο της Τοπαλούδη, συγκίνησε λέγοντας «όταν εμφανίζονται οι δικηγόροι αρχίζουν τα ψέμματα» και «δεν είμαστε συλλειτουργοί της δικαιοσύνης, γιατί δεν στοχεύουμε στο ίδιο πράγμα»

Σωστά! Μα βέβαια, ο συνήγορος ευθύνεται για την απαλλαγή της κάθε κακιάς ζαρντινιέρας!!!

Με την εμφάνιση του συνηγόρου αμαυρώνεται η αλήθεια του μάρτυρα αστυνομικού που καταθέτει πως ο κατηγορούμενος διεμβόλισε με το κεφάλι του το μηχανάκι του «Δελτά» και γι’ αυτό είναι ανοιγμένο (πραγματική κατάθεση από την επίθεση στην Κυψέλη)

Θολώνεται επίσης η «αλήθεια» του εισαγγελέα που καλύπτει τον αστυνομικό που βασάνισε τον συλληφθέντα μετά τη σύλληψή του και θα έπρεπε να διωχθεί για κακούργημα.

Συμφωνώ όμως απόλυτα πως Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που θεωρεί ότι ο αστυνομικός λέει πάντα την αλήθεια, που ακυρώνει το τεκμήριο αθωότητας, που ζητά απ’ τον κατηγορούμενο να απαντήσει «γιατί να πει ψέματα ο αστυνομικός» και από την απάντησή του κρέμεται η αθώωση ή καταδίκη του.

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που σιχαίνεται τους φτωχούς, που αντιμετωπίζει τους φτωχούς κατηγορούμενους σαν σκουπίδια, που δαγκώνει τους ξυπόλητους.

Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης που χαϊδεύει προκλητικά τους κοινωνικά επιφανείς και συμμετέχει πρόθυμα στα παιγνίδια εξουσίας.

Υπάρχουν δικηγόροι έμποροι, γλείφτες και απατεώνες. Αυτοί είναι συχνά προβεβλημένοι συλλειτουργοί αυτής της Δικαιοσύνης.

Εμείς οι υπόλοιποι, είμαστε Υπερασπιστές Δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών και είμαστε Απέναντί της. Κόντρα στη δικαιοσύνη της Καταπίεσης και της Εκμετάλλευσης, υπερασπιζόμαστε το έθνος των καταπιεσμένων, μέχρι την ολική κοινωνική απελευθέρωση!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 50.00% ( 5
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “Δεν είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης…

  1. Ragnarok

    Εντελώς άστοχο το κείμενο της Αντωνίας Λεγάκη. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΟ. Μία φορά βρέθηκε εισαγγελέας να εναρμονιστεί με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, και έχουν πέσει να την φάνε οι αρμοί της καπιταλιστικής εξουσίας που πρόσκειται στη ΝΔ. Ο,τι πιο σιχαμένο: Παιδεραστές, βιαστές, ισχυροί του πλούτου και της εξουσίας.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      οι βραχίονες της εξουσίας!
      οι αρμοί χρειάζονται για να μπορούν να κινούνται οι βραχίονες και οι μοχλοί.

      Reply
  2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Όντως αλλα προκειται για μαχόμενη δικηγορο που έχει δώσει διαπιστευτήρια.Όποιος παλεύει κάνει και ” γκέλες” .Στην περιπτωση Τοπαλουδη η ΝΔ τσίνησε γιατι έχει μία συνάφεια με φραγκάτους μάτσο τύπους που νομίζουν οτι τους ανήκουν το πάντα όπως ένας εκ των δύο δραστών…

    Reply
    1. Ragnarok

      Έχεις δικιο θοδωρε. Η Αντωνία Λεγάκη είναι μαχόμενη δικηγόρος και το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές.

      Το συγκεκριμένο της κείμενο επέκρινα ως παντελώς άστοχο , διότι ζούμε μια από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορές όπου σε δίκη μεγάλης σημασίας, ειπώθηκε από δικαστικό η αλήθεια : ο Έλληνας Μανώλης Κούκουρας κ ο Αλβανός Αλέξανδρος Λουτσαι (βάζω τις εθνικοτητες μονο κ μόνο γιατί εντελώς χυδαία τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αναφέρονται στους δύο δολοφόνους ο Αλβανός κ ο……Ροδίτης (sic!!!!) βίασαν κ δολοφόνησαν χωρίς καμία τύχη μια νεαρή γυναίκα.

      Όχι λοιπόν guys των καθεστωτικών ΜΜΕ κ του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος : ΕΛΛΗΝΑΣ είναι ο Μανώλης Κούκουρας κ μάλιστα, Έλληνας γόνος πάμπλουτης οικογένειας με εθνικιστικές δεξιές πολιτικές αντιλήψεις , πολιτευτών της ΝΔ και των εθνικιστών έτσι;

      Και μέσα σε όλη αυτή την σαπιλα, βρέθηκε μια εισαγγελέας να πει τα πράγματα με το όνομα τους, για συγκαλύψεις, για πολιτικές πιέσεις για πλούσιους που κάνουν ο,τι γουστάρουν κλπ. Ναι λοιπόν πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι μας αυτή την εισαγγελέα!! Πάντως οι ένορκοι αν θυμάμαι καλά, έχουν αλλάξει κατά το δοκούν και σύμφωνα με την επιθυμία της πάμπλουτης εθνικιστικής δεξιάς οικογένειας των κουκουραιων πολιτευτών της ΝΔ. Και αυτό, μόνο δικαιοσύνη δεν θα φέρει στο τέλος. Για αυτό δικαιοσύνη μέχρι το τέλος. Οι δύο στυγνοί κ κυνικοί δολοφόνοι της Ελένης τοπαλουδη, να μην βγουν ποτέ από την φυλακή. Ποτέ

      Reply
  3. Γιάννης Σ.

    Η κα Λεγάκη, απλά «πιάστηκε» από την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη Τοπαλούδη, για να αναφερθεί στη γενικότερη «φήμη» ότι -και καλά- «οι αντιεξουσιαστές/μπαχαλάκηδες/μαστροπούς/εμπόρους ναρκωτικών κλπ (σημ. δική μου: όλοι στο ίδιο τσουβάλι), ενώ συλλαμβάνονται, τελικά αθωώνονται χάρη στους δικηγόρους». Προσπαθεί δηλαδή να δηλώσει ότι «να, δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Είναι δηλαδή σαν τον άλλο «επίκαιρο» επαγγελματικό κλάδο, αυτόν των γιατρών του ΕΣΥ, που από την απόλυτη απαξίωση, έγιναν, για λίγο τουλάχιστον, ήρωες. Δεν -δείχνει να- αντιτίθεται στη συγκεκριμένη εισαγγελική πρόταση, που όντως είναι από τις λίγες τέτοιες που δεν προστατεύουν τους ισχυρούς. Άρα, είναι μάλλον σωστή σα δήλωση. Από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε, τον -συνήθως- «ελιτίστικο» χαρακτήρα του νομικού επαγγέλματος, που γενικά συντάσσεται με τους ισχυρούς…

    Reply
  4. KiroiSenko

    Η κυρία Λεγάκη έχει δικιό και μου προξένει εντύπωση που διαφωνείτε μαζί της. Η ατιμωρησία που πολλές φορές υπάρχει στην Ελληνική δικαιοσύνη δεν ευθύνεται ούτε αποκλείστικα αλλά ούτε και κυρίως στους δικηγορούς. Υπάρχει γενικά η λανθασμένη αντίληψη στην κοινωνία ότι οι μεγαλοδικηγόροι σώζουν τα κάθε λογής καθάρματα. Παρότι υπάρχουν τέτοιοι δικηγόροι η σήψη στην δικαιοσύνη είναι πιο βάθεια και σίγουρα επεκτείνεται και σε εισαγγελείς και σε δικαστές. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι εισαγγαλείς και κύριως οι δικάστες ευθύνονται περισσότερο από τους δικηγόρους, αλλά αυτό είναι προσωπική εκτίμηση. Επόμενως το άκομψο τσουβάλιασμα της εισαγγελέως προς το σύνολο των δικηγόρων ήταν το λιγότερο άστοχο. Υπάρχουν δικηγόροι που υποστήριζουν τους αδύναμους και μεγαλοδικήγοροι που υποστήριζουν καθάρματα με νομικά παραθυράκια. Οπώς και υπάρχουν και έντιμοι εισαγγέλεις και εισαγγελείς που καλύπτουν μεγαλοεπιχειρηματίες κοκ.

    Ως προς τη συγκεκριμμένη υπόθεση δεν νόμιζω ότι ύπαρχουν από πισώ πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα. Για την ΝΔ μάλιστα νομίζω ότι μια σκληρή ποινή θα βολεύε πιο πολύ ως προς την ικανοποίηση τόσο της κοινωνίας αλλά και του ακροδεξιού της ακροατηρίου. Βέβαια είτε η καταδικαστική απόφαση είναι σκληρή είτε όχι δεν διαβλέπω μέγαλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση εν μέσω τόσων αλλών σημαντικότερων θεμάτων.

    Τέλος για εμάς τους φιλελεύθερους η δικαιοσύνη πρέπει να δρα αμερόληπτα, ανεξάρτητα και ψύχραιμα. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα είναι συνήθως εξαιρετικά αμετροέπες αν και στην σωστή κατευθύνση. Στην συγκεκριμμένη υπόθεση έχω βαρέθει να διαβάσω πχ. για θανατική ποινή. Τέλος οι ποινές πρέπει να έχουν σωφρονιστικό και όχι παραδειγματικό χαρακτήρα σύμφωνα με το νομικό μας πολίτισμο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Κιρίσενκο εχείς παλί λαθός. Το καπιταλιστικό σύστημα που γουσταρείς, διαμορφώνει τον εξής ανθρωποτυπο για τα φυσικά πρόσωπα/μέλη της καπιταλιστικής τάξης: αλαζόνας , κυνικός, νομίζει ότι είναι θεός επειδή μπορεί να αγοράσει σχεδόν τα πάντα με τα λεφτά του, απάνθρωπος, κλπ. Τα παιδιά αυτών των μελών της καπιταλιστικής τάξης, στην πλειοψηφία τους είναι ακόμα πιο κυνικά, αναίσθητα και αλαζόνες, μιας και δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους και έχουν μπολικα φράγκα. Οι δε τρίτης γενιάς πλουσιοπεδα καπθτακυστων είναι ακόμα χειρότεροι: πλήρως ανεοαηγελτοθ, κηφήνες , κυνικοί κ αλαζόνες. Ο Μανώλης Κούκουρας το βλαστάρι αυτής της εθνικιστικής πολιτικής πλούσιο οικογένειας συμπυκνώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

      Reply
    2. Ragnarok

      Κιρισενκό, κιρισενκό / θέλει η νουδου να βγει αφρό / ξύλο στους πιτσιρικάδες / κουλ στην Ομόνοια οι λεφταδες.

      Λέει πως φροντίζει την υγεία / κόβει τα φράγκα στα νοσοκομεία / εκβιάζει τον λαό για πειθαρχία / μπετόν ρίχνει στα δάση με μανία / διαλύει κι άλλο την παιδεία / πάντα τετια ήταν η αριστεια. Ένα μάτσο πλουσιόπαιδα με κυνισμό και αγυρτεία .

      Κιρισενκό, κιρισενκό φτύσε πια τον καπιταλισμό. Ο άνθρωπος αν θες να ζήσει και ο πλανήτης , κράτος και κεφάλαιο , πρέπει να απορρίψεις.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.