.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Γυναικοκτονία τελικά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά


Ομολόγησε ο πιλότος ότι δολοφόνησε την νεαρή Καρολάιν

Νίκος Ξηρουδάκης

Γυναικοκτονία αποκαλύφθηκε ότι ήταν η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Δράστης ο πιλότος σύζυγός της Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε μετά από πολύωρη ανάκριση που ακολούθησε τη μεταγωγή του στη ΓΑΔΑ, κατευθείαν από το μνημόσυνο της Καρολάιν που έγινε στην Αλόννησο.

Το έγκλημα είχε χαρακτηριστεί ειδεχθές, δίπλα όμως στις φρικιαστικές λεπτομέρειες είχαν εξ αρχής αναδειχθεί κάποια κραυγαλέα κενά στην εκδοχή που πρόβαλλε ο πιλότος. Τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα με το κινητό που πραγματοποίησε με τη μύτη ενώ ήταν πισθάγκωνα δεμένος. Η μονωτική ταινία που χρειάστηκε να τους προμηθεύσει ο ίδιος για να τον δέσουν οι υποτιθέμενοι δράστες ενός κατά τα άλλα τέλεια σχεδιασμένου εγκλήματος. Οι κάρτες μνήμης που αφαιρέθηκαν από τις κάμερες, όχι όμως και το κινητό τηλέφωνο. Τα ανύπαρκτα ίχνη τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Το κρεμασμένο σκυλί.

Σήμερα ανακοινώθηκε σειρά ακόμη αναπάντητων ερωτημάτων που υπεδείκνυαν ότι πρόκειται για σκηνοθεσία: Το ‘’έξυπνο’’ ρολόι της Καρολάιν, που έδειξε πως η ώρα του θανάτου δεν ταυτίζεται με την ώρα που παρουσίαζε ο Αναγνωστόπουλος, το κινητό του ίδιου του πιλότου, που έδειξε ότι αυτός περπατούσε την ώρα που υποτίθεται ότι ήτανε δεμένος, οι προστριβές, τα sms και η διάθεση της νεαρής Καρολάιν να φύγει κ.ά.

Καρμπόν τελικά δεν ήταν η υποτιθέμενη ληστεία με ανάλογο περιστατικό που είχε συμβεί στο σπίτι συναδέλφου του πιλότου στο Αλεποχώρι το 2018. Καρμπόν ήταν η σκηνοθεσία της αφήγησης του συζύγου της εικοσάχρονης Καρολάιν.

Ούτε η ορθογραφία είναι το δυνατό τους σημείο…

Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά: Άνθρακες τελικά ο θησαυρός.

-Για την δαιμόνια Αγγελική Νικολούλη καταρχάς, η οποία στην εκπομπή της Φως στο Τούνελ μας είχε δείξει ‘’αποκλειστικά πλάνα’’ από το αυτοκίνητο με το οποίο υποτίθεται ότι διέφυγαν οι δράστες. Πρόκειται για την ίδια που πριν από 32 χρόνια (29/9/1989) είχε ‘φωτογραφίσει’ τον Περικλή Κοροβέση ως εκτελεστή της 17Ν, υπογράφοντας το αλήστου μνήμης πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ με τα ξύλινα γράμματα: «Ιδού ο Δολοφόνος».

-Οι φημολογίες για τον σκληροτράχηλο Αλβανό δολοφόνο, τον μαυριδερό αλλοδαπό, τα σπαστά ελληνικά και τον Γεωργιανό δολοφόνο, κατέληξαν επίσης στον κουβά. Ο ‘στυγερός δολοφόνος’ που έφερε νέα ήθη στο έγκλημα, ξενόφερτα στη χώρα μας, ήταν τελικά όχι μόνο ημεδαπός αλλά λευκός και οικογενειάρχης. Επίλεκτο μέλος μια κοινωνίας στην οποία οι πατριαρχικές σχέσεις βασιλεύουν. Αντίθετα το θύμα ήταν κατά το ήμισυ ασιατικής καταγωγής, από τις Φιλιππίνες.

-Αντίστοιχη ήταν η τύχη του υπερασπιστικού λόγου που πρόσφερε στον πιλότο η αυτοπαρουσιαζόμενη ως ιατρός, ψυχολόγος, καθηγήτρια και διάφορα άλλα, πολιτεύτρια του κόμματος της Κατερίνας Παπακώστα.

-Μπούμερανγκ φυσικά γύρισαν οι εξελίξεις και για όσους έσπευσαν να επενδύσουν ιδεολογικά και πολιτικά στο φρικτό έγκλημα επιδιώκοντας να στοχοποιήσουν για άλλη μια φορά πρόσφυγες και μετανάστες ξερνώντας ρατσισμό μαύρο σαν την ψυχή τους.

-Πολύ πιο ηχηρή ήταν η ξενοφοβική παρέμβαση της προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννας Ζαΐρη, η οποία σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1 ανέφερε:

«Η έξαρση (σ.σ. της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση. Η βάση της ορθής πολιτείας και της κοινωνίας της ειρήνης βρίσκεται στην εκπαίδευση, η οποία γίνεται από τότε που το παιδάκι είναι μικρό. Αυτό όμως το βλέπουμε να ανατρέπεται όταν αυξάνουν οι ομάδες που δεν έχουν την ίδια αντίληψη για τη ζωή. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο, θέλω να το καταλάβετε, αλλά αυτό δεν μειώνει την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητά του. Δείτε τι συμβαίνει στις κοινωνίες της δυτικής Ευρώπης, είμαστε μια υδρόγειος σφαίρα σε αναστάτωση και ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού, ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη από την ανάμειξη των πληθυσμών».

Στη δημοσιογραφική ερώτηση: «Τι μας λέτε; Εδώ όλο το οργανωμένο έγκλημα, οι ηγέτες του, είναι Έλληνες…», είχε απαντήσει λέγοντας:

«Επιβεβαιώνεται αυτό που σας λέω. Εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές που δεν ενστερνίζονται τις αξίες αυτές. Είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού». (Εκ του αποτελέσματος, τελικά, αναφερόταν στους πιλότους…)

-Τραγική είναι ακόμη η διαπίστωση πως ζούμε σε μια κοινωνία που, όχι μόνο στη φριχτή γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη ή στο φόνο του Ζακ Κωστόπουλου αλλά ακόμα και σε αυτή την πρόσφατη περίπτωση, βρίσκονται σχολιαστές να “μοιράζουν” τις ευθύνες και να επιτίθενται με εξοργιστικό τρόπο στην αδικοχαμένη και ανήμπορη να μιλήσει Καρολάιν. Μια κοινωνία που σε ένα  συντηρητικό τμήμα της, η χρήση και μόνο της λέξης γυναικοκτονία ταράσσει τη μακαριότητα περισσότερο από την ίδια την αποτρόπαια πράξη. Που τηλεοπτικά ρεπορτάζ ομολογούν κυνικά πως μετά τις αποκαλύψεις για τον ένοχο και την μετέπειτα στάση του, ”η οργή μιας ολόκληρης κοινωνίας για τη δολοφονία μετατρέπεται σε απέραντη θλίψη”.

-Με εκκωφαντικό τέλος τρόπο η εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά δείχνει την άκρη του δρόμου των αντιλήψεων που εξέφρασε ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου Γιάννης Λοβέρδος όταν, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως μπορεί κάποιος να δέρνει τη γυναίκα του αλλά κατά τα άλλα (ποια άλλα;) να είναι καλός πατέρας.

ΥΓ: Αλήθεια, το ποσό των 300.000 ευρώ της επικήρυξης, ποιος θα το εισπράξει τώρα;

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.33% ( 6
Συμμετοχές )



11 σχόλια στο “Γυναικοκτονία τελικά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Ξεκινώντας με το δεδομένο και αυτονόητο ότι ο δράστης της δολοφονίας θα πρέπει να κάτσει δυο δεκαετίες στη στενή γιατί α) είναι επικίνδυνος και β) μήπως μετανοήσει που αφαίρεσε ανθρώπινη ζωή, και μάλιστα μπροστά στα μάτια του παιδιού του θύματος, συνεχίζω στα υπόλοιπα:
    Από πότε κάθε δολοφονία γυναίκας-συζύγου από τον άντρα-σύζυγό της είναι “γυναικοκτονία”;;
    Έχουμε κάποια στοιχεία ότι ο φονιάς κακοποιούσε συστηματικά τη δολοφονημένη;
    Άρα, σύμφωνα με τη λογική του γράφοντος, κάθε δολοφονία μετανάστη από ντόπιο έλληνα είναι ρατσιστικό έγκλημα;
    Οι δεκάδες δολοφονίες κάθε χρόνο μεταναστών από ημεδαπούς για ναρκωτικά, οικονομικές διαφορές τι είναι;;

    Η οικογένεια είναι ο πιό βίαιος κοινωνικός θεσμός ΚΑΙ για τις γυναίκες ΚΑΙ για τους άντρες.
    Η έρευνα που έκανε το 2010 το αμερικανικό CDC βρήκε ότι 1 στις 5 γυναίκες και 1 στους 7 άντρες πέφτουν θύματα “σοβαρής σωματικής βίας” κάποια στιγμή στη ζωή τους, με το “σοβαρή σωματική βία” να σημαίνει ότι καταλήγεις στα Επείγοντα κάποιου νοσοκομείου.
    Η βία είναι μια συμπεριφορά που μαθαίνεται.
    Στην έρευνα που διεξήγαγε το Kaiser Permanente στις ΗΠΑ στο διάστημα 1995-1997 σε 17000 εθελοντές προέκυψε ότι “43 εκατομμύρια γυναίκες και 38 εκατομμύρια άντρες έπεσαν κάποια στιγμή στη ζωή τους θύματα ψυχολογικής βίας και κακοποίησης”.
    Προέκυψε επίσης ότι οι γιοί βίαιων γονιών έχουν 10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι και οι ίδιοι βίαιοι και οι κόρες βίαιων γονιών 6 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι βίαιες.
    Όλα τα στοιχεία από το επίσημο σάιτ του CDC στο παρακάτω λινκ.
    https://www.cdc.gov/violenceprevention/intimatepartnerviolence/fastfact.html
    Στην καπιταλιστική κοινωνία οι άντρες έχουν πολλαπλάσιες πιθανότητες να πέσουν θύματα δολοφονίας απ’τις γυναίκες. Στην Ελλάδα μόνο, η πιθανότητα είναι τριπλάσια (0,8 ανά 100.000 για γυναίκες, 2,5 ανά 100.000 για άντρες).
    Τα στοιχεία από την έρευνα του ΠΟΥ για το έγκλημα
    https://www.who.int/violence_injury_prevention/violence/status_report/2014/en/
    Τέλος οι πιθανότητες μια γυναίκα να αυτοκτονήσει στην Ελλάδα είναι διπλάσιες απ’το να δολοφονηθεί. Και για τις αυτοκτονίες, απ όσο ξέρω, δε φταίνε οι άντρες, καθότι κι εκείνοι αυτοκτονούν με πολλαπλάσιο ρυθμό απ’ τις γυναίκες.
    Η βία μέσα σε ζευγάρια λεσβιών γυναικών είναι η ίδια και χειρότερη απ’ οτι σε ετερόφυλα ζευγάρια. Μία στις τρεις λεσβίες πέφτει κάποια στιγμή θύμα “σοβαρής βίας”. Είναι κι εκεί “μισογυνική” η βία;
    https://www.cdc.gov/violenceprevention/pdf/nisvs_sofindings.pdf

    Κάθε χρόνο δολοφονούνται μόνο στις ΗΠΑ κάπου 1000 παιδιά από τους ίδιους τους τους γονείς (μισά από μπαμπάδες, μισά από μαμάδες).
    Το 61% των δολοφονιών παιδιών είναι από τους ίδιους τους τους γονείς.
    Αυτό πως εξηγείται από τις μπουρδοθεωρίες του αστικού φεμινισμού;;

    Θέτω αυτές τις ερωτήσεις ένα χρόνο τώρα σε αρθρογράφους του pandiera αλλά απάντηση καμία.

    Reply
    1. ΑΩ

      Οι ερωτήσεις που θέτεις είναι ρητορικές , δεδομένου ότι το μόνο που σε νοιάζει είναι μήπως το πολύ εύστοχο σχόλιο του Ξηρουδάκη καταδείξει την πραγματικότητα, τα φαινόμενα βίας σε βάρος των γυναικών.
      Δύσκολα κρύβεται η alt right ρητορική ότι τα δικαιώματα που πλήττονται σήμερα αφορούν όχι τα θύματα, αλλά τους θύτες.
      Οι φλυαρίες φιλολογικού τύπου για τον όρο γυναικοκτονία εκεί κολλάνε.

      Reply
      1. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Αν και δε μ’ αρέσουν τα σχόλια αυτού του τύπου, είσαι περίπτωση για ψυχίατρο.
        Στα χρόνια του Στάλιν, στις δίκες της Μόσχας, θα σε είχανε να απαγγέλνεις κατηγορίες τύπου “πράχτορας του φασισμού”, “στείλτε τον στο εκτελεστικό απόσπασμα”.
        Ξεκίνησα λέγοντας ότι ο φονιάς πρέπει να κάτσει είκοσι χρόνια φυλακή αλλά κατά βάθος θέλω να παλέψω για τα δικαιώματα των φονιάδων.

        Παρεμπιπτόντως, αναρχοσταλινάκο, διέπρεψες και πάλι στις γαργάρες.
        Κανα σχόλιο για τα στοιχεία που έδωσα θα κάνεις;;
        Μπα, άσε, η λάσπη στον ανεμιστήρα είναι η ειδικότητά σου.
        Είσαι άριστος μαθητής των εκκαθαρίσεων του Στάλιν.

        Reply
        1. ΑΩ

          Χάνεις την ψυχραιμία σου και δεν βλέπεις το πολύ συγκεκριμένο : το συγκεκριμένο έγκλημα που αποδεικνύει την δολοφονική διάσταση που έχει το πρόβλημα με τα δικαιώματα των γυναικών για σε σένα είναι λεπτομέρειες.
          Ανακατεύεις στατιστικά για να μας πεις ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, οι άνδρες είναι τα θύματα των σχέσεων.
          Όπως οι alt right προπαγναδιζουν ότι θύματα των διακρίσεων στον σύγχρονο κόσμο είναι οι λευκοί, οι άντρες, οι ετερορφυλοφιλοι κλπ και όχι οι μαύροι, οι γυναίκες, οι ΛΟΑΤ, οι πληθυσμοί των χωρών που τσακίζει ο ιμπεριαλισμός.
          Τώρα να καταφέρεις να δεις πώς το κεφάλαιο αξιοποιεί και διευρύνει αυτές τις μορφές καταπίεσης στο σύγχρονο καπιταλισμό, είναι κάτι που κάνεις δε στο ζητάει γιατί ολοφάνερα δεν μπορείς.
          Πάντως μιας και αναφέρεις τον Στάλιν κλπ είσαι πολύ πιο κοντά σε αυτό που καταριέσαι. Γιατί εκτός από χαρακτηρισμούς και μια εμπαθεια σε βάρος των αριστερών και των απόψεων δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι άλλο.
          Δυστυχώς εκτός από τη λεγόμενη πατριωτική αντιδιεθνιστική αριστερά, υπάρχει και το είδος σου, όσων φαντάζονται μάχες εναντίον του δικαιωματισμού και τελικά ταυτίζονται με τον χιπστερ συντηρητισμό του Μπογδανου.

        2. Ανώνυμος

          Ηλία, το έγκλημα στα γλυκά νερά είναι Γυναικοκτονία. Διότι, ο Έλληνας, ξανθός, πλούσιος και καθώς πρέπει οικογενειάρχης συζυγος, την σκότωσε όχι για κτηματικές , οικονομικές κλπ διαφορές, αλλά επειδή ήταν η σύζυγος γυναίκα “του” η οποία εγκωσε που την είχε από τα 15(!!!) της και αποκομμένη από την κοινωνία, και θέλησε να τον χωρίσει. Καραμπινατη Γυναικοκτονία.

  2. lebetina

    “Έχουμε κάποια στοιχεία ότι ο φονιάς κακοποιούσε συστηματικά τη δολοφονημένη;”

    Το ότι την κακοποίησε μια και καλή, δε σου λέει κάτι; Σοβαρέψου.

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Συγκλονιστικο επιχείρημα για να αποδείξει κανείς ότι το έγκλημα ήταν “μισογυνικο”.
      “Αφού τη σκότωσε, σίγουρα μισούσε όλες τις γυναίκες”.
      Συγκλονιστικο, μα το θεό!!
      Οπότε και ο ημεδαπος που σκοτώνει μετανάστη πάνω σε δοσοληψια με ναρκωτικά είναι ρατσιστής. Αφού τον κακοποιησε μια και καλή! Όπερ εδει δειξαι.
      Τρομερός συλλογισμος!!

      Reply
      1. lebetina

        Λες πράγματα που δεν είπα. Απάντησα απλώς στην έλλειψη στοιχείων κακοποίησής της που τελείως άστοχα αναφέρεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω σ αυτό το ύφος

        Reply
  3. Ανώνυμος

    Εξαιρετικό δημοσίευμα του κ. Ξηραδάκη!
    Σήμερα μια ολόκληρη κοινωνία, μετά από ~40 μέρες ψυχοπαθολογικής υστερίας, αναγκάζεται να δεί το πρόσωπό της στον καθρέφτη!
    Κι όμως, ακόμη και σήμερα, μετά από αυτό το ανείπωτο στραπάτσο, αρνείται να το κάνει, και …κοιτάει κάτω(!) τάχατες από …θλίψη!
    Mην τους πιστεύετε!
    Η θλίψη τους δεν είναι γι αυτό, που έγινε, αλλά …γι αυτό, που δεν έγινε!
    Αν ο εγκληματίας ήταν …”Αλβανός” , “Πακιστανός”,κλπ., δεν θα ήταν …”θλιμμένοι! Θα ήταν “οργισμένοι” και …ευτυχισμένοι! Γιατί η διαστροφή τους θα είχε για μια ακόμη φορά “επιβεβαιωθεί”.
    Τώρα χρειάζεται επίθεση κατά μέτωπον.
    Αυτή η σταχυολόγηση, που παρουσιάζει εδώ ο Ν. Ξ. πρέπει να εμπλουτιστεί και να κυκλοφορήσει πλατειά.
    Να καταγγελθούν όλα αυτά τα εθνικιστικά-ρατσιστικά και, συνοπτικά, αντιδραστικά ταξικά τομάρια, μαζί και η απάνθρωπη ιδεολογία τους, σαν οι πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί και “έργω” συνεργάτες του δολοφόνου, που τόσο καιρό αγωνίζονταν να τον συγκαλύψουν.
    Και ας σωπάσουν και οι διάφοροι συνεταίροι τους, συνειδητοί η απλά ηλίθιοι, που σπεύδουν να αποπροσανατολίσουν πάλι με “γυναικοκοκτονίες”, “φταίει η …οικογένεια(!)”, φεμινισμούς και συναφείς ηλιθιότητες.
    Κοιτάχτε καλά τον “δράστη”. Δεν είναι ακριβώς, ούτε “ανδροκράτης”, ούτε “πατριάρχης”, αυτά είναι τα επιφαινόμενα. Είναι το ταξικό-συστημικό πρότυπο του “επιτυχημένου” κονφορμιστή, ιδανικό δημιούργημα ενός εκμεταλλευτικού συστήματος, που αναπαράγει την βία του ισχυρού στον αδύνατο, με τους σύγχρονους κεφαλαιοκρατικούς και όχι τους προϊστορικούς όρους.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Και για να μην παρεξηγηθώ, έχω επιφυλάξεις και για τον ιδιωνυμικό χαρακτηρισμό “γυναικοκτονία”, χωρίς να μέμφομαι αυτούς, που τον χρησιμοποιούν – το έχω κάνει και ο ίδιος, “εν τη ρύμη του λόγου”. Γιατί πάλι συγκαλύπτει τα αίτια ενός εκτεταμένου κοινωνικού φαινομένου. Ασφαλώς η γυναίκα εξακολουθεί να είναι ένα αδύνατο και καταπιεσμένο μέλος της άρρωστης κοινωνίας μας, και η βία στον αδύνατο είναι δυο φορές βία. Αλλά δεν είναι η μόνη, και στόχος μας δεν πρέπει να είναι η προστασία του αδυνάτου ως τέτοιου αλλά η απελευθέρωσή του, για να πάψει να είναι “αδύνατος”.
      Αλλωστε η «βία στον ισχυρότερο» είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στην κοινωνία μας, και συνήθως είναι επαναστατική. Η “βία στον αδύνατο” είναι ο κανόνας.

      Reply
  4. Ody

    Μαζί με το γυναικοκτόνο πρέπει να μπουν ισόβια και οι ΛατινοπουλοΤζημεροΜπαλάσκες και όλος ο ρατσιστικός βόρβορος.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.