.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΓΣΕΕ: πάμε Ρόδο!


Σε μία απόπειρα για την πραγματοποίηση του νόθου συνεδρίου της ΓΣΕΕ προχωράν οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ μετά το φιάσκο της Καλαμάτας. Στην Ρόδο αυτή την φορά με μονοήμερες διαδικασίες fast track στις 4 Απρίλη.

Ταυτόχρονα όλο το προηγούμενο διάστημα η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει προχωρήσει σε πλήθος συναντήσεων με τα αστικά κόμματα και στο κράτος προκειμένου να διασφαλιστεί η «νομιμότητα» της συμμετοχής των νόθων αντιπροσώπων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επιλέγει την Ρόδο για συνδικαλιστικό τουρισμό. Στο Rodos Palace είχε πραγματοποιηθεί και το προηγούμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ και είχε ξεσπάσει σάλος από την χλιδή και την γκλαμουριά.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



81 σχόλια στο “ΓΣΕΕ: πάμε Ρόδο!

  1. λαθραναγνώστης

    Νταξ’ παιδιά, εσείς το ξέρετε το προτσές. Ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΣΕΕ.
    Κάπου στη μέση!
    …..μόνο που αυτή τη φορά, η μέση πέφτει κάπου…..μεσοπέλαγα στο Αιγαίο!
    …..ή μήπως αρχίσανε τα ελαφρά πηδηματάκια, όπως τότε, με τον ΣΥΡΙΖΑ?
    (…..από τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή…..)

    Reply
    1. α

      Λαθραναγνώστη το στοιχειώδες για έναν κομμουνιστή είναι να μην αραδιάζει συνεχώς ψέματα.
      Άλλο χόμπι δεν έχεις;
      Για τσίπα δεν ρωτάμε γιατί κάποια πράγματα δεν κρύβονται.
      Όταν λες “Όπως τότε, με τον ΣΥΡΙΖΑ” δε σου περνάει από το μυαλό ότι δεν μπορείς να λες έτσι, επειδή σου κάπνισε. Ούτε σου περνάει από το μυαλό ότι ο γκεμπελισμός -λέγε λέγε ψέματα και κάτι θα μείνει- δεν έχει σχέση την αξιοπρέπεια και την ηθική του εργατικού κινήματος.
      Δε θυμάμαι τόσο χυδαιότητα και τόσο συστηματικά να επιστρατεύεται -στ αλήθεια, στα ψέματα, ποιος ξέρει- για την υπεράσπιση του ΚΚΕ.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Γιατί? Είναι ψέματα, ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στήριζε με νύχια και με δόντια τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και μετά το δημοψήφισμα το 15, οπότε ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ (διότι εκτίθονταν πολιτικά ανεπανόρθωτα) να σταματήσει να το κάνει τόσο εξόφθαλμα και προκλητικά? Είναι ψέματα, ότι από κει και μετά, άρχισε, χωρίς καμιά δόση αυτοκριτικής, να προσποιείται ότι ουδέποτε στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ?
        Νομίζει ότι κάτι παρόμοιο θα κάνει και στην περίπτωση της ΓΣΕΕ προσποιούμενη ότι ποτέ δεν κράτησε ίσες αποστάσεις μεταξύ ΠΑΜΕ και τωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ?

        Υ.Γ Όσο είναι γκεμπελισμός το “λέγε – λέγε κάτι θα μείνει”, άλλο τόσο γκεμπελισμός, είναι το “κάνε το παπί – κάνε το παπί και θα ξεχαστούν οι αμαρτίες σου”.

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Λαθραναγνώστη τσάμπα το παλεύεις για ψήφο στο ΚΚΕ από τη διάλυση της ΓΣΕΕ. Απλώς θα μειωθούν κι άλλο οι άνθρωποι που ασχολούνται με όλους και με όλα. Ας προσέχαμε όλοι, τώρα είναι αργά. Το παλιό πεθαίνει και το καινούριο δε φαίνεται ακόμη να γεννιέται.

        2. λαθραναγνώστης

          Λυγκουνάκη, τα σχόλιά σου θυμίζουν χωρικά σε αρχαία τραγωδία.
          Χωρικά που μιλάνε για την ματαιότητα του κόσμου και των προσπαθειών των θνητών.
          Κανέναν ψήφο δεν “παλεύω”. Ειδικά από σένα.

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ο τρόπος με τον οποίο χάνεις τη ψυχραιμία σου δεν είναι ίδιον του αγωνιστή. Χρειάζεσαι δουλειά ακόμα.

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Θα σου αφηγηθώ μια ιστορία.

          Στα τέλη της δυναστείας των Τανγκ (9ος αιώνας), υπήρχε ένας μοναχός που ονομαζόταν Λονγκ Ταν 龍潭崇信 (Lóng Tán Chóng Xìn) το οποίου ο δάσκαλος ήταν ο Χουάνγκ Τιάν Ντάογου 天皇道悟 (Tiān Huáng Dào Wù, 748-807). Ο Λονγκ Ταν ήταν ο συνοδός του δασκάλου του για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς περνούσαν οι μέρες, συνειδητοποίησε ότι ο κύριός του δεν είχε ποτέ αναφερθεί στην ουσία της εκπαίδευσης του Τσαν (Ζεν στα ιαπωνικά).

          Έτσι, μια μέρα, ο Λονγκ Ταν είπε στον δάσκαλό του: “Από τότε που ήρθα εδώ, δεν έχετε μιλήσει για την ουσία του Τσαν.”

          Ο δάσκαλος απάντησε: “Ποτέ δεν έχω σταματήσει να σας δείχνω την ουσία από τη στιγμή που φτάσατε εδώ.”

          Ο Λονγκ Ταν ρώτησε: “Τι μου έχετε υποδείξει δηλαδή; ”

          Ο δάσκαλός του, στη συνέχεια, παρατήρησε. “Όταν φτιάχνεις τσάι για μένα το δέχομαι. Όταν μου φτιάχνεις ένα γεύμα το τρώω και όταν υποκλίνεσαι σου το ανταποδίδω. Δεν είναι όλα αυτά εκδηλώσεις της ουσίας…; ”

          Μετά από αυτά ο δάσκαλός του τον προέτρεψε να πάει συλλογιστεί σε μια γωνία γύρω από αυτά. Τότε ήταν που ο Λονγκ Ταν απόκτησε την πλήρη φώτιση και συνειδητοποίησε τη φύση του Τσαν.

          Στη συνέχεια, ο Λονγκ Ταν για άλλη μια φορά ζήτησε από τον δάσκαλο του περαιτέρω συμβουλές: “Πώς μπορώ να διατηρήσω την κατάσταση της φώτισης;”

          Ο δάσκαλός του απάντησε με το ακόλουθο ποίημα :
          Η συμπεριφορά σου ας είναι φυσική και ατάραχη.
          Ας είναι όλα όπως είναι.
          Απαλλαγμένος από όλες τις προσκολλήσεις.
          Αυτό από μόνο του εξασφαλίζει πλήρη φώτιση.

        5. λαθραναγνώστης

          Η μόδα “αμπέχονο Μάο και κατάσταση Ζεν”, έχει περάσει προ πολλού.

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Για τους απέξω είναι μόδα. Για τους μέσα είναι τρόπος ζωής.

          Άλλωστε ο Μάο περιόρισε σημαντικά τα θρησκευτικά παραδοσιακά στοιχεία στη Κίνα (μαζί με το κουνγκ φου) στα πλαίσια της ΜΠΠΕ, να τα λέμε κι αυτά.
          Πολλά καλά παραδοσιακά στοιχεία χάθηκαν για πάντα.

        7. Ανώνυμος

          Αλλοι ζούνε για να πεθάνει το “παληό”, άλλοι για να γεννηθεί το καινούργιο.
          Εκαστος εφ’ ώ….

        8. α

          Είναι ψέματα γιατί δεν υπάρχει ούτε μια δήλωση που να τεκμηριώνει όσα γράφεις.
          Δεν μπορείς να προσκομίσεις ούτε μια απόδειξη. Εδώ και τόσο καιρό κάνεις ελεεινά σχόλια στα οποία δεν υπάρχει κανένα γεγονός.

          ΥΓ Μάλλον θα είσαι από αυτούς που πέρασαν τα χρόνια τους στηρίζοντας το “άθροισμα των δημοκρατικών δυνάμεων” και της “πραγματικής αλλαγής” και μετά το φιάσκο της κυβέρνησης Τζανετάκη την είδαν “ταξική αδιαλλαξία”

        1. kokkiniotis

          ποιους εννοείς ότι ήταν εκεί; για εξήγησέ μας γιατί στις φωτό δεν φαίνεται τίποτα. Πάντως, από δω και πέρα, εμφανή ψέματα (όπως πχ ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν την Παρασκευή εκείνη στη συγκέντρωση του ΟΧΙ που μίλησε ο Τσίπρας) δεν θα δημοσιεύονται.

        2. Ανώνυμος

          παίρνεις όρκο, ότι υποστηρίξατε το “ΟΧΙ” αλλά δεν υποστηρίξατε την κεντρική συγκέντρωση υπέρ του “ΟΧΙ”; Γιατί εγώ άλλα θυμάμαι. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω με σιγουριά αν ήταν Ναρ η Ανταρσύα η και τα δύο μαζί, αλλά έχω μείνει με την εντύπωση βαθειά χαραγμένη ότι υπήρξε τέτοια τοποθέτηση και θα το ψάξω, γιατί είχα γίνει έξαλλος τότε, ακριβώς γι αυτό. Αλλωστε θαρρώ, και η μετέπειτα στάση σας, με το “κίνημα των 1000 υπογραφών υπέρ του ΟΧΙ” συνέχεια αυτής της στάσης ήταν.

        3. Αντώνης

          Όχι άλλα άθλια ψέμματα! Σε παρακαλώ να κάνεις σχόλια, όχι να πετάς λάσπη. Ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν, ούτε το ΝΑΡ. Θυμίζω ότι μιλούσαμε για τριπλό ΟΧΙ, και στην κυβέρνηση και στην ΕΕ και στα μέτρα-καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις-μνημόνιο. Οι κινήσεις μετά το δημοψήφισμα και οι υπογραφές ήταν καταγγελίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το λαίκό ΟΧΙ κουρελόχαρτο, όπως σωστά είχαμε πει, δηλαδή ένα μεγάλο ΝΑΙ στο 3ο μνημόνιο. Πράγμα που θα έπρεπε να κάνει όλη η αριστερά και όλες οι δυνάμεις του κινήματος και όχι να στέκονται παράμερα και να λένε “εμείς το ξέραμε…” και “βγάλτε τώρα συμπεράσματα”…

        4. Ανώνυμος

          Απόφαση Π.Ε. ΝΑΡ: Εργατικό – λαϊκό τριπλό ΟΧΙ 30.06.15

          «..αξιοποιούμε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, στρατευόμαστε στη μάχη του ΟΧΙ για να χρωματιστεί το αποτέλεσμα με τον ανατρεπτικό εργατικό, αντιΕΕ, ανυπότακτο αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό…»

          Ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., 27/6/2015

          «…Η αναγγελία δημοψηφίσματος έγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της μαζικής αντίστασης στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να μην υπογράψει συμφωνία. Αποτελεί ένα βήμα μπροστά για όλους όσους παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια…..»

          Μεγάλη συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα 29 Ιουνίου 2015, 22:05

          Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων κλάδων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες με τα πανώ τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα των διοργανωτών για το «Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής» με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

          …και το video με τα πανώ εδ’ω:
          https://www.tovima.gr/2015/06/28/society/megali-sygkentrwsi-yper-toy-oxi-sto-syntagma/?jwsource=cl

          Συγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Πεδίον του Άρεως 2 Ιουλίου 2015
          https://www.news247.gr/politiki/sygkentroseis-kke-kai-antarsya-sto-kentro-tis-athinas-en-opsei-toy-dimopsifismatos.6361492.html
          Την ίδια μέρα, που το ΚΚΕ έκανε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καταγγέλλοντας την άθλια μεθόδευση του Δημοψηφίσματος…..

          Στρατευτήκατε στη μάχη του ΟΧΙ, υποστηρίξατε το Δημοψήφισμα σαν …Λαϊκή νίκη(!), συμμετείχατε μαζί με Σύριζα και …ΕΠΑΜ(!!) σε μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Δευτέρα υπέρ του ΟΧΙ, κάνατε αντισυγκέντρωση στην συγκέντρωση του ΚΚΕ για την αντίθετη άποψη ….και επιμένετε, πως όλα αυτά δεν ήταν έστω έμμεση υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ;
          ….επειδή …”είχατε άλλο σκεπτικό”;!!!!
          Είναι αυτά τα «άθλια ψέματα», που κρύβουν την μεγάλη αλήθεια ότι το Ναρ-Ανταρσύα διάλεξαν στρατόπεδο τότε;

        5. Αντώνης

          Τα link που παραθέτεις και με μια απλή παρατήρηση λένε χοντρά ψέμματα, εκτός αν πιστεύεις το ΒΗΜΑ και το news247. Ποτέ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έκανε συγκέντρωση στο Πεδίο Άρεως. Ακόμα και οι φωτογραφίες που δείχνει το δημοσίευμα είναι προαφανώς από τα Προπύλαια. Εκεί έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πριν το δημοψήφισμα. Με κανένα ΕΠΑΜ και κανέναν ΣΥΡΙΖΑ!!!
          Επίσης στο video του ΒΗΜΑτος, το πανό που δείχνει σε μονταρισμένο πλάνο είναι από την κεντρική συγκέντρωση του μπλοκ του τριπλού ΟΧΙ που έγινα την Πέμπτη (και όχι την Παρασκευή) με πορεία από Ακαδημίας προς γραφεία ΕΕ και μετά στον άγμωστο Στρατιώτη. Στην μεγάλη μαζική αυτή πορεία ήταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ταξική Αντεπίθεση και άλλες συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστεράς. Κανένας ΣΥΡΙΖΑ κια κανένα ΕΠΑΜ!!!
          Μάθε να κάνεις πολιτική αντιπαράθεση ή άστο…

        6. Ανώνυμος

          Μην πιάνεσαι από τον λάθος τίτλο της δημοσιογράφου και τερατολογείς, Αντώνη. Βεβαίως Προπύλαια είναι το ρεπορτάζ και δεν είναι …virtual! Ακόμη χειρότερα για αντισυγκέντρωση στην ταυτόχρονη και από ημέρες προαναγγελμένη συγκέντρωση του ΚΚΕ.
          Αλλά το video του πρακτορείου Eurokinissi-Photopress από την συγκέντρωση της Δευτέρας υπέρ του ΟΧΙ είναι σαφέστατο, και φαίνονται και ποιοί κρατάνε το πανώ της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ. Κι αυτοί μαϊμούδες είναι;
          Κι άμα ψάξεις θα βρείς κι άλλα ρεπορτάζ από εκείνες τις συγκεντρώσεις. Και μη μου πείς ότι ξαφνικά αλλάξατε γραμμή και πάψατε να συμμετέχετε σε συγκεντρώσεις, που καλούσαν άλλοι, με σκοπό “να τις μπολιάσετε με ριζοσπαστικό περιεχόμενο κλπ”. Δεν είναι καινούργιο αυτό. Τα ίδια κάνατε στις “σιωπηλές συγκεντρώσεις” για τις φωτιές του ’07, στον Δεκέμβρη ’08, στις πλατείες ’11 κ.ο.κ. Αλλωστε, μέχρι και σήμερα επιμένετε καμαρωτοί για το “ΟΧΙ” σας, εμένα δε μου φαίνεται περίεργο η ανακόλουθο.
          Ολη η κοινωνία το ξέρει ότι υποστηρίξατε το “ΟΧΙ” με άλλο σκεπτικό κλπ. αλλά ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ-ΑΠΑΤΗ, και κατεβήκατε και στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ αρκετοί από σας – πιθανόν άλλοι όχι, αλλά αν είσαστε σκορποχώρι αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, όχι …δικό μας!
          Τι διπολισμός τώρα είναι αυτός;

        7. α

          Όλοι ξέρουν ότι το ΚΚΕ με το άκυρο που πρότεινε το 2015 στο δημοψήφισμα, δούλεψε για να διευκολύνει την κυβέρνηση να εμφανίσει την κοινωνία υπέρ του ΝΑΙ στην πρόταση Γιούνκερ που την έκανε με την κωλοτούμπα της 3ο μνημόνιο. Για αυτό ούτε τα μέλη του ΚΚΕ δεν έριξαν άκυρο

        8. λαθραναγνώστης

          “Ολοι ξέρουν….”
          Ποιοί “όλοι”? Δικό σας αφήγημα είναι αυτό, όχι όλων.

        9. Κώστας

          Η άρνηση παρουσίας στην συγκέντρωση του ΟΧΙ επειδή θα μίλαγε ο Τσίπρας ισοδυναμεί με άρνηση παρουσίας στην συγκέντρωση απελευθέρωσης από τους ναζί το 44 επειδή θα μίλαγε ο Παπαντρέας.

          Σε μια συγκέντρωση που μπορεί και να είχε 1.000.000 κόσμο να διαδηλώνει υπέρ του ΟΧΙ στην ΕΕ προφανώς υπήρχαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ.. Προσπαθώ να δω την πολιτική ουσία να το βλέπει κανείς από το σπίτι του και άλλη από την διαφωνία με το ΟΧΙ στην ΕΕ που έλεγε ο λαός δεν βρίσκω.

          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν καλούσε αλλά αυτό έχει μικρή σημασία καθότι καλείς ή δεν καλείς σε κάτι που γνωρίζεις πως θα συμβεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ήξερε πως θα γίνει ένα τέτοιο αυθόρμητο παλαικό συλλαλητήριο γιατί δεν είχαμε καν εκτίμηση για το 62% ή για το συλλαλητήριο. Το οποίο δεν διοργανώθηκε από την κυβέρνηση ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

          Έχει πολύ μεγάλη σημασία να σκύψουμε πολύ αναλυτικά στο 2015, στις λεπτομέρειες. ¨Οταν τον Φεβρουάριο στις τεράστιες συγκεντρώσεις επικρότησης του ότι τα eurogroups δεν τελείωναν ο Στάθης Κουβελάκης αποκάλυψε ντιρεκτίβα του ΣΥΡΙΖΑ για σαμποτάρισμα των συγκεντρώσεων. Να μην τα μπλέκουμε λοιπόν. Ο Τσίπρας ήθελε κάποιον κόσμο για κάποια τηλεοπτικά πλάνα. Η παλαική συγκέντρωση ήταν άλλο πράγμα και δημιουργούσε αστάθμητες μεταβλητές. Ήξερε πως λογικά ελέγχει το ΚΚΕ το οποίο είχε προσχωρήσει στους Μένουμε Ευρώπη, αν και είναι άλλο να το ελέγχει λόγω αριστερίστικης ιδεοληψίας της ΚΕ ή τμήματος της και άλλο αν το ήλεγχε δομικά, που προφανώς δεν το ήλεγχε, δεν ήταν και δεν είναι δομικά προδοτικό κόμμα. Δεν μπορούσε όμως να εκτιμήσει με σιγουριά πως θα αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους και με τον λαό η Αριστερή Πλατφόρμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ+ την μεταβλητή του μη απόλυτα ελεγχόμενου Υπουργού Οικονομικών που μπορεί να μην διευκόλυνε την βελούδινη μεταβίβαση στον “φίλο και σύντροφο Ευκλείδη” όπως τελικά έκανε, και με εκατομμύρια Έλληνες στον δρόμο. Δεν ήταν βέβαιος πως η ανακοίνωση Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το βράδυ της Κυριακής για το πρωί της Δευτερας θα πάγωνε τον κόσμο, την έκανε γι αυτό και έπιασε αλλά δεν ήταν σίγουρο. Δεν ήταν βέβαιος για το αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα θα έπαιρναν επιλογές για Επιτροπές του ΟΧΙ μέχρι το τέλος όπως έκαναν και αν αυτό θα αποδεικνυόταν τραγικά αργά, όπως αποδείχτηκε ότι αυτό έπρεπε να είναι το πολιτικό σχέδιο και η πολιτική του σύνθεση από χρόνια αλλά δεν το ήθελε η Αριστερή Πλατφόρμα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ήταν βέβαιος για το τι θα έκανε η Βικτώρια Νούλαντ από την άποψη ένοπλης κινητοποίησης της ακροδεξιάς αν εξακολουθούσε να έχει εκατομμύρια κόσμο στον δρόμο και τι θα έκανε μετά ο λαός και η αριστερά απέναντι σε αυτό. Δεν ήταν βέβαιος για το αν η κυβέρνηση θα είχε τον ομαλό έλεγχο του στρατού με Αναπληρωτή Άμυνας τον σ Ήσυχο. Δεν ήταν βέβαιος αν θα μπορούσε να μην θέσει την ΤτΕ και τις τράπεζες υπό πολιτικό έλεγχο, να σπάσει δηλ την μονεταριστική ορθοδοξία και να εγκαινιάσει την έξοδο από ΟΝΕ και ΕΕ, αν πέρναγαν κάποιες βδομάδες με το κλίμα που περιγράφω. Δεν ήταν βέβαιος για το ποια θα ήταν η αλληλεγγύη στην Ελλάδα από την αριστερά και το εργατικό κίνημα στην Ευρώπη ώστε να μην τον αφήνει να κάνει πίσω όσο και αν το ήθελε, αν πέρναγαν λίγες βδομάδες με το κλίμα που περιγράφω. Δεν ήταν βέβαιος για το πως θα λειτουργούσε η δημόσια διοίκηση σε αυτό το κλίμα ή οι τόποι παραγωγής με την μάχη του ΟΧΙ να έχει πρωτίστως δοθεί και κερδηθεί στους τόπους δουλειάς αν πέρναγαν λίγες βδομάδες με το κλίμα που περιγράφω

          Υπάρχει δηλ ένα ατελείωτο κουβάρι από δυνητικά σενάρια τα οποία είναι ορθάνοιχτα το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουλίου και η ενεργοποίηση τους έρχεται πιο κοντά όσο πιο παλαική είναι η κινητοποίηση του ΟΧΙ και όσο πιο πολύ μπολιάζεται από το ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Με αυτή την έννοια θα πρότεινα περίσκεψη απέναντι στην ευκολία με την οποία τσακώνεστε για το αν κάποιοι πήγαν στην συγκέντρωση ή όχι. Η πικρή απάντηση είναι πως παίξαμε το παιχνίδι του Τσίπρα που ήταν 1)να μην πάρει το ΟΧΙ χαρακτηριστικά λαϊκού αγώνα και να μην κερδίσει καν ή τέλος πάντων να χάσει ή να κερδίσει οριακά 2) προς θεού να μην συναντηθεί ένα ΟΧΙ με χαρακτηριστικά λαικού αγώνα με ένα αντιιμπεριαλιστικό πρόγραμμα του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Αντί να προβληματιστούμε που διαδήλωσε 1.000.000 κόσμος κατά της ΕΕ και δεν το είχαμε καν προβλέψει τσακωνόμαστε για το αν πήγαμε.

          Κώστας

        10. kokkiniotis

          Δεν ανέφερα απόψεις αλλά γεγονότα, τα οποία δυστυχώς συχνά διαστρεβλώνονται.

        11. Τέλμαν

          “Η άρνηση παρουσίας στην συγκέντρωση του ΟΧΙ επειδή θα μίλαγε ο Τσίπρας ισοδυναμεί με άρνηση παρουσίας στην συγκέντρωση απελευθέρωσης από τους ναζί το 44 επειδή θα μίλαγε ο Παπαντρέας.”

          Κάπου καταλαβαίνει ο καθένας ότι έχει χαθεί κάθε ίχνος πολιτικού κριτηρίου, σοβαρότητας και η αμετροεπεια έχει χτυπήσει κόκκινο.

        12. Left G700

          Κώστα, σωστή ανάλυση (αν εξαιρέσουμε τον ισχυρισμό σου ότι το ΚΚΕ έχει προσχωρήσει στους “Μένουμε Ευρώπη”: το ΚΚΕ, μετα τις τελευταίες απόπειρες συμπόρευσης που είχε κάνει με ΔΗΚΚΙ και Κομμουνιστική Ανανέωση στις αρχές τού 21ου, έχει προσχωρήσει αποκλειστικά και μόνο στο …ΚΚΕ! –με την έννοια ότι το μόνο που το απασχολεί είναι η απλή αναπαραγωγή του).

          ΥΓ Μη μασάς! Η ανάλυσή σου είναι εντελώς τελείως λάθος. Την προμοτάρω ως σωστή, επειδή, ως ράιτ τζι με προβιά αριστερού, θέλω να παρασύρω κι άλλους εδώ στο δικό σου λάθος…

        13. α

          Η ΓΣΕΕ σου θυμίζουμε ότι ήταν με το Ναι. Αλλά σάμπως και σε νοιάζει. Πότε έγραψες κάτι που να μην είναι ψέματα για να το κάνεις και τώρα

  2. Ανώνυμος

    Στο Καστελόριζο να γίνει. Και πιο ασφαλές είναι και ενισχύει τα εθνικά συμφέροντα

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Εννοείς ασφαλές για τα “παναγιωτόπουλα”…
      Και το ΓΑΠ από εκεί μας έβαλε στο ΔΝΤ. Να είναι κοντά στην Τουρκία, ώστε αν έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του (τώρα πια χρειάζεται να σπάσει και τα δυο του ποδάρια) και γινόταν καμιά αναταραχή στην Αθήνα, να την “κοπανήσει”.
      Έχει αποκτήσει παράδοση το νησί….!

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Διόρθωση:
        “….ασφαλές για τα “παναγόπουλα”…” ήθελα να γράψω.

        Reply
  3. Ανώνυμος

    Τώρα θα επιβεβαιωθεί το “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!” :)

    Reply
  4. Τελμαν

    Και αυτα στη φαντασια μας ηταν.

    «Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τη μεγάλη πτώση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με συνολική πτώση πάνω από 12%!), την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, και συνολικά τον κόσμο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στρέφεται προς τ’ αριστερά να είναι πάνω από τα επίπεδα του 2012, αποτυπώνει τη σφοδρή καταδίκη της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΕΛΙΑΣ είναι μειοψηφική, βαθιά απονομιμοποιημένη, δεν έχει δικαίωμα να συνεχίσει την αντιδραστική πολιτική. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη δύναμη αποτυπώνει τη διάθεση ευρύτερων κομματιών εργαζομένων ν’ απαλλαγούν από την κυβέρνηση της καταστροφής».
    Ανακοινωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για εκλογες του 2015

    και αυτο

    απόσπασμα από κεντρικό άρθρο στην ιστοσελίδα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (το οποίοι τη δεκαετία του 1990 καλούσε ανοιχτά σε στήριξη των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ): «Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν μια μεγάλη ήττα για την άθλια συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων […] Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών και των ευρωεκλογών, η Αριστερά όχι μόνο κράτησε, αλλά αύξησε τα ποσοστά της σε σχέση με τις διπλές εκλογές του 2012 […] Τα ποσοστά που παίρνει η Αριστερά συνολικά είναι τα μεγαλύτερα στη μεταπολεμική ιστορία της. Μεγαλύτερα ακόμα και από το 25% της ΕΔΑ στις εκλογές του 1958. Η αριστερή στροφή του 2012 δεν ήταν μια παροδική ψήφος διαμαρτυρίας, είναι συνειδητό κοινωνικό ρεύμα […] Ο κόσμος που έχει τις ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παλέψει μαζί με την αντικαπιταλιστική Αριστερά για να μη δει τον Τσίπρα να παίρνει το δρόμο του Ρέντσι»

    ακομα και αυτα στη φαντασια μας ηταν

    https://www.triklopodia.gr/krisimos-o-politikos-rolos-ton-anexartiton-ellinon-tou-giorgou-delastik/

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Βρε ανόητε τελμαν, είχε δίκιο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο απόσπασμα που ποσταρες! Και βέβαια η νίκη του σύριζα το ’15 σηματοδοτούσε την ύπαρξη ενός μεγάλου κομματιού του λαού που είχε ελπίδες και τις εναποθετε στον σύριζα! Πολύ σωστή η διαπίστωση της ανταρσυα. Και ακόμα πιο σωστή ειναι η διαπίστωση της οτι ο λαός δεν πρέπει να τα περιμένει απο τον σύριζα.

      Όσον αφορά το ΣΕΚ, μια ζωή οι βαθιά λαθεμένες απόψεις του για μια σειρά κομβικά πεδία, μειοψηφουν τραγικά και πολύ καλως στη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τι ποσταρεις λοιπόν σεκ; Σε αυτούς πεστα όχι στη ανταρσυα!

      Reply
      1. Τέλμαν

        Τα στελέχη της ΑΡΑΝ και άλλοι που μετά το Μάη του 2012 βγάλανε κείμενο πρόταση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο, το ΣΕΚ είναι άλλο. Τότε ας φύγει το ΝΑΡ από το συμμαχικό σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όσο είστε σε ένα σχήμα θα πιστωνεστε ενιαία την πολιτική γραμμή του όχι αλά καρτ. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου όταν καλούσε σε υπερψήφιση στο 2ο γύρο του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι του ΣΕΚ.
        Επίσης το απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΝΑΡ δε δείχνει μόνο τη σωστή ή λανθασμένη εκτίμηση αλλά και τις αυταπάτες του. Δηλαδή μπορούσε να ωθήσει οποιαδήποτε λαϊκή πίεση το ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκρουση? Πόσο πιο μεγάλη πίεση από ένα 62% ΟΧΙ που όπως λέτε ήταν όχι στα μνημόνια? Που τον ώθησε?
        Και τέλος για το κείμενο λιβανισμα του Δικαστικού στους εθνικιστές του Καμμένου δεν έχει σχόλιο? Ή μήπως δεν είναι ο Δελαστικ ΝΑΡ και είναι ΣΕΚ?

        Reply
    2. πικαπα

      Τελμαν, καλα το σεκ αστο απεξω. Ομως η ανταρσυα γενικα δεν στηριξε οπως λες. Το Γεναρη ο μισος της περιγυρος ψηφισε Συριζα, οπως κ πολλοι αναρχικοι, οπω κ δικοι σου ψηφοφοροι. Αλλο αυτο ομως. Απο κει και περα δεν εχεις πολλα να βγαλεις απο τις φασεις του δημοψηφισματος κλπ. Οσο αμφιλεγομενη ηταν η σταση της ανταρσυα, αλλο τοσο η δικη σου (κκε)., Με την εννοια οτι η απωλεια της συγκυριας (βαλε δεκαετια) χρεωνεται δυστυχως σε ολους. Η ας πουμε σταση αρχης σου τοτε δε βοηθησε σε τιποτε παρα στο να μεινεις με παρακαταθηκες οτι δεν τσιμπησες, θεωρητικα. Πρακτικα ομως τζιφος.Απο την αλλοι οι ανταρσυοι προσπαθησαν να ειναι κοντα με τον κοσμο του οχι κ να μπορουν επιδρασουν στη συγκυρια Εχασαν. Αλλα εχασες κι εσυ. Ολοι χασαμε, κ απλως η αριστερα προσπαθησε να απαντησει με 2 διαφορετικους τροπους καργα ανεπιτυχως. Δεν εχει πολυ ψωμι αυτου του ειδους η αυτεπιβεβαιωση λεω. Οταν ο κοσμος ειναι σε σχετικο αναβρασμο για χρονια κ ατο τελος φτανεις να μετρας μονο απωλειες κι εσυ, μαλλον ειναι προτιμοτερο να το αναστοχαστεις κι εσυ αντι να το περηφανευεσαι. Ε πως..

      Reply
      1. Τέλμαν

        Το τι άφησε η στάση του καθενός θα κριθεί δεν μπορεί ακόμα να φανεί 100%.
        Αλλά όχι στο όνομα ότι η στάση αρχών μου δεν έκανε την διαφορά ποσοτικα ή και ποιοτικά αν θες να συμψηφιστει με τη στάση όσων δεν είχαν το πολιτικό κριτήριο να δουν την παγίδα της νέας σοσιαλδημοκρατίας ή ακόμα χειρότερα με τη στάση όσων αγκαλιά με αυτήν τη σοσιαλδημοκρατία μου επιτέθηκε την περίοδο του δημοψηφίσματος.

        Reply
        1. πικάπα

          Αν σου πω οτι την ειχαν δει και προσπαθησαν ετσι οπως νομιζαν να το σωσουν; Γιατι κακα τα ψεματα, στη βραση κολλαει το σιδερο. Τωρα αυτο που λες οτι θα κριθει, ποτε θα κριθει; Μετα απο 20 χρονια;
          Οσον αφορα την επιθεση για τη σταση σου στο δημοωηφισμα, δεν ειχαν δικιο να επιτεθουν. Γιατι ηδη τοτε τη στιγμη εκεινη ολα τα καραβια ηταν καμενα και το παιχνιδι πουλημενο. Οχι οτι εκανες εσυ το καλυτερο. Κι εγω οχι ψηφισα. Απλά προσπαθησες κι εσυ με το τροπο σου και δε σε κατηγορω καθολου.Σαματι εγω τι πετυχα; Και οι δυο στασεις ειχαν το συμβολισμο τους τα συν κ τα πλην τους και δεν ξερω αν θα κριθει ποτε ποια ηταν η καλυτερη.

          Απο κει κα ιπερα Τελμαν, τι να σου πω. ΑΝ ημουν στη θεση σου θα φερομουν στους ανταρσυους περισσοτερο σα μεγαλος προς μικρο αδελφο, κι οχι σαν εχθρο. Θα εκραζα σε χοντραδες,αλλα οχι ετσι ρ αδελφε σα ναναι αντιπαλος. Θα μου πεις, σε τσιμπανε και σου βγαζον γλωσσα ολη την ωρα. Ε..κοιτα. Ο μεγαλυτερος παντα το εχει στο χερι του να το φερει στην ισορροπια που πρεπει, αν το θελει. Και θαπρεπε να το θελει.

        2. Τέλμαν

          Δεν είναι θέμα ποιος βγάζει γλώσσα σε ποιον. Και αν μη τι άλλο την πολιτική ανωριμότητα το ΚΚΕ την κατανοεί σίγουρα καλύτερα από οτιδήποτε αναγορεύεται σε κομμουνιστικό στη χώρα αυτή. Το δείχνει εξάλλου το άνοιγμα που προσπαθεί σε μάζες την ώρα που το σχέδιο για άνοιγμα των υπολοίπων είναι στις δυνάμεις του ΚΚΕ και των άλλων αριστερών αυτοαποκαλουμενων δυνάμεων.
          Αλλά εγω στηλιτευω προπηλακισμούς έξω από εκλογικό κέντρο από ομάδες μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εναντίον μελών του ΚΚΕ. Μέχρι και ότι δεν έχουμε δουλεια εκεί αφού δεν είμαστε με το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ και παρότρυναν αστυνομικούς να μας απομακρύνουν. Ποιος λοιπόν βλέπει τον άλλον σαν εχθρό?
          Έχεις μπει έστω στη διαδικασία να δεις το ύφος και το επίπεδο αντιπαράθεσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς το ΚΚΕ? Είναι νομίζεις πιο ήπιο από αυτό του ΚΚΕ προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ? Επειδή λόγω του φιλικού κύκλου μου έχω πείρα που ήταν και από τις 2 μεριές πριν αποφασίσω να συμπορευθω με το ΚΚΕ σου λέω ότι οι κκεδες είναι καχύποπτοι,ορισμένοι και κολλημένοι μπορεί λαθεμενα κατ εμέ να κολλούν πολιτικές επιλογές του γενικότερου χώρου του εξωκοινοβουλιου σε όλους ανεξαιρέτως που είναι σε αυτό το ευρύ φασμα πολλές φορές γιατί δεν ασχολούνται ( θέλει και ένα βίτσιο εδώ που τα λέμε) τι λέει η κάθε συνιστώσα ή τάση, αλλά είναι πολύ πιο δεκτικοί στη συζήτηση, δεν έχουν δασκαλιστικο ύφος που χαρακτηρίζει για κάποιο λόγο τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κομμάτια της χώρας και κάνουν πολύ λιγότερη πολεμική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ απ’ ότι στις αστικές δυνάμεις και τη σοσιαλδημοκρατία. Αντίθετα όσες φορές συζητάω με τους φίλους που είχα και έχω ακόμα κάποιους που ήταν ΕΑΑΚ πιτσιρικάδες και έμειναν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τα φοιτητικά τους μου διναν και δίνουν την αίσθηση ότι θεωρούν το ΚΚΕ το απόλυτο κακό και ότι η κοινωνία μας θα ήταν ένας παράδεισος χωρίς αυτό. Μιλάμε 10 λεπτά και μπορεί τα 9 να είναι για το κακό ΚΚΕ και το 1 για ότι άλλο συμβαίνει πολιτικά.

          Και η δράση φέρνει αντίδραση πάντα και κάπως έτσι αρχίζουν οι επιθέσεις αντί της αντιπαράθεσης.

        3. πικάπα

          Τέλμαν, όχι ότι δε σε πιστεύω για τις επιθέσεις που λες, ώρες ώρες κάποιοι εξωκοιν κάνουν σα λυσσασμένοι στα λόγια τλχ, αλλά έχετε κι εσείς τέτοιους, επέτρεψέ με να έχω δει. (Μόνο από τα πολύ παλιά έχω δει ζωντανά ενδοαριστερό ξύλο, εκατέρωθεν) Από την άλλη σίγουρο τόχω θα βγουν τώρα εδώ και θα σου πουν ότι λες ψέματα για τα συγκεκριμένα γεγονότα, και εγώ δε γνωρίζω τίποτε για τα γεγονότα που μου λες και άρα τι να πω; Δε μπορώ να πω. Μόνο να φύγω να μην ακούω όταν αρχίσει πάλι το ψεύτη κλπ.

          Προτιμώ να πω ότι στο γωνιακό κεφεμπουγατσάδικο κάποιες φορές έχω δει γηραιό παλιό καθοδηγητή του ΚΚΕ, που παραμένει βέβαια στο κόμμα, να πίνει μπυρίτσα με νεότερο γνωστό αγωνιστή του ΝΑΡ – συνήθως όταν έχει μπάλλα, είναι μάλλον πιο πηγαίο έτσι, και από δίπλα ανάμικτη παρέα. Να μείνω εδώ, να πούμε και κάνα καλό.

        4. Left G700

          Φίλε Τέλμαν, στο λέω με όση συντροφικότητα επιτρέπει το γεγονός ότι δεν είμαστε στο ίδιο κόμμα (στους αριστεριστές το λέω με όση επιθετικότητα επιτρέπει το γεγονός ότι δεν είμαστε εχθροί, αλλά ανταγωνιστές):

          Η υπερβολική προσκόλληση σε “αρχές” οδηγεί σε @ρχίδι@ πολιτική. Άμα ο Μεγάλος έπαιρνε υπ’ όψη του μόνο τις αρχές, θα ήταν ακόμα δικηγοράκος στη Μόσχα που μετά βίας θα έβγαζε το νοίκι του δωματίου του κι όχι όπως τώρα, που μένει σε κοτζάμ Μαυσωλείο χωρίς να πληρώνει καπίκι!

        5. Τέλμαν

          Βέβαια από το δογματική προσκόλληση σε αρχές μέχρι το ότι δεν υπάρχουν τέτοιες και τα πάντα στην πολιτική μας πορεία είναι ένα εκκρεμές που πάει όπου φυσάει ο άνεμος υπάρχει μια ολόκληρη Λεωφόρος που τα χωρίζει.
          Και εντελει η σωστή πολιτική θέση κρίνεται από την ίδια τη ζωή όχι από το πόσους έπεισε στη δοσμένη στιγμή. Αν δεν κρινόταν έτσι η θεωρία της υπεραξίας θα πρεπε να έχει πεταχτεί στα σκουπιδια. Για να μην πάμε πιο πίσω στον Γαλιλαίο…

        6. Left G700

          Φίλε Τέλμαν,

          Μίλησα για «υπερβολική προσκόλληση σε αρχές». Και, νομίζω, ευθέως προκύπτει εξ αυτού ότι δεν αδιαφορώ γι’ αυτές. Το άλλο:

          Έκανα αυτή την αναφορά (εννοώ την αρχική, όχι αυτή), επειδή με τσίγκλησε εκείνο που έγραψες για τη «στάση αρχών» του ΚΚΕ να απόσχει από το δημοψήφισμα. Ακόμα κι αν υπάρχει τέτοια αρχή (δεν υπάρχει! ο ίδιος ο Λένιν τις έχει κάνει κομματάκια αυτές τις «αρχο-μανίες», πίστεψέ με!), στην προκείμενη περίπτωση έπρεπε να την παραβείτε. Ήταν πολύ χοντρό το λάθος που κάνατε τότε και σας πήγε πίσω, όχι μπροστά. Δυστυχώς, λόγω ονόματος (Κομμουνιστικό Κόμμα), το κόστος δεν το πληρώσατε μόνο εσείς. Σε όλους τους αριστερούς ήρθε ο λογαριασμός. Και μάλιστα βαρύς (διότι, όταν συναχώνεται ένα Κομμουνιστικό Κόμμα μιας δοσμένης χώρας, όλη η Αριστερά αυτής τής χώρας παθαίνει πνευμονία…).

          Τα λέμε

    3. α

      “Τέλμαν” (σσ: έλεος, προσβάλλεις τη μνήμη ενός κομμουνιστή ηγέτη υπογράφοντας με το όνομά του προπαγανδιστικές φλυαρίες) οι εκτιμήσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το χαρακτήρα της ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνουν ούτε αποδοχή της πρότασής του ούτε εκλογικές αυταπάτες. Εκτός και αν έχεις την εκτίμηση ότι ο κόσμος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσει 3ο μνημόνιο ή ότι δεσμεύτηκε προεκλογικά πως θα το κάνει. Γιατί ο Κουτσούμπας λέει άλλα. Λες να έχει και αυτός αυταπάτες και “στήριξε με νύχια και δόντια το ΣΥΡΙΖΑ”

      Γι’ αυτό και η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποσπασματικά -όπως κάνουν τα φερέφωνα του είδους σου- αναπαράγεις λέει και άλλα πράγματα και καταλήγει:

      “Με το βλέμμα στραμμένο στην αγωνία των αγωνιστών για να μπορέσει να νικήσει ο πολύμορφος εργατικός και λαϊκός ξεσηκωμός αλλά και την προσδοκία τους για μια Αριστερά που θα είναι δύναμη ανατροπής και όχι διαχείρισης”.

      Κυλίσου στη λάσπη αφού σε δροσίζει λοιπόν

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Οπως θέλει μπορεί να τα λέει κανείς για να τάχει καλά με τον εαυτό του, πικάπα.
    Αλλά τα γεγονότα δεν αλλάζουν γι αυτό.
    Στην αστική μανούβρα-απάτη, που ονομάστηκε Δημιοψήφισμα, αντιστάθηκαν μόνο το ΚΚΕ και τα δύο μουλού. Στεγνά.
    Ολοι οι υπόλοιποι, μαζί με τη χρυσαυγή, (και εκτός από τους Ναι-νέκους, που επίσης στάθηκαν με παρρησία στην αντιδραστική θέση τους-τουλάχιστον δεν κορόϊδεψαν κανέναν), βρήκαν διάφορες θεωρίες για να …οπορτουνίσουν.
    Δυστυχώς για κάποιους.

    Reply
    1. πικάπα

      Δεν ξερω ανωνυμε, δεν ξερω. Δεν υπαρχει αυτο, να εισαι ευχαριστημενος, οταν σε εχουν βαλει στη γωνια και να περηφανευεσαι οτι τουλαχιστο δε σε κοροϊδεψαν. Γιατί οσο κοροϊδεψαν εμενα, κοροιδεψαν κι εσενα. Δεν ημουν αφελης ψηφιζοντας οχι..Μας κοροϊδεψαν και τους δυο, γιατί χασαμε το ιδιο. Αυτό λεω.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        εμένα γιατί με κορόϊδεψαν;
        κι εσύ, αφού “δεν ήσουν αφελής” γιατί πήγες κι “έκανες τον μαλάκα” (ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η εμφατική έκφραση) του Τσίπρα;
        αν κάνατε όλοι αποχή-άκυρο (με διακριτό τρόπο-όχι απολίτικα), αν τους ακυρώναμε το δημοψήφισμα (δε χρειαζόταν 50%, και ένα 20-25% μπορούσε να κάνει τη δουλίτσα του), η θα μας παίρνανε κάπως υπόψιν, η θα φανερώνανε τον αυταρχισμό τους. αποτυχιά τους και τα δυό.
        Αλλά σκέψου μόνο να είχε προσχωρήσει και το ΚΚΕ σε αυτή την αθλιότητα. Κάπως έτσι δε διαλύθηκε ο ευρωκομμουνισμός;
        Δεν πάς πάντα “με τον Λαό”. Οταν ο Λαός πάει στον φασισμό εσύ διαλέγεις το Μακρονήσι. Εχεις-δεν-έχεις τα κουράγια…
        Χαμένες είναι μόνο οι μάχες, που δεν δίνονται.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ρε ανώνυμε, καλά έκανε το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσπάθησαν να είναι δίπλα και μαζί με όλον αυτόν τον κόσμο, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ παράλληλα να τον πείσουν, ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ τον ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για το ελληνικό κεφάλαιο και την ΕΕ και να επιλέξει την οργάνωσή του σε δικούς του θεσμούς!

          Πολύ καλά έκανε το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πάλεψαν το 3πλό έγκυρο ΟΧΙ σε αντίθεση πχ με το ΚΚΕ που καλούσε σε φραπέ τηνημέρα του δημοψηφίσματος!

          ΑΛΛΟ εκαι ΑΛΛΟΥ είναι το πρόβλημα! Το πρόβλημα είναι στο ότι ο πολύς κόσμος ΔΕΝ μπόρεσε νακάνει βήμα όταν τον πούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι, ΔΕΝ θέλησε να επιλέξει την ρήξη με την ΕΕ και την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Φοβήθηκε, προτίμησε το “κάλλλιο 1 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρει”, ΑΥΤΗ είναι η αιτία!

          Και η αιτία που αφορά το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ότι, ΔΕΝ μπόρεσαν να επεξεργαστούν ένα πολύ πιο συγκροτημένο πρόγραμμα, μια πιο πειστική προσπάθεια να πειστεί ένα κομμάτι κόσμου να συνεχίσει τονξ αγώνα.

          Το ΚΚΕ ΑΠΕΙΧΕ απο όλη αυτή την μάχη, όπως και από την συντριπτική πλειοψηφία των μαχών που έδωσε ο κόσμος από το 2008 μέχρι και σήμερα και σε πολλούς αγώνες το ΚΚΕ στάθηκε ΑΠΕΝΑΝΤΙ απο τον κόσμο (Δεκέμβρης ’08, Σκουριές/Χαλκιδική, κίνημα πλατειών/λαϊκών συνελευσεων, κλπ). Συμμετείχε ΜΟΝΟ σε μάχες στο εργατικό κίνημα, και σε αυτό, μόνο στους αγώνες που το ίδιο ελέγχει.

        2. πικάπα

          Χμ..βάσιμη η εμφατική έκφραση ανώνυμε (βρε τι εμφατική, εδώ είναι τίτλος τιμής μεταξύ φίλων). Ναι, αν δεν ήμουνα αυτός, θα ήμουν άλλος..Αλλά ξέρεις, μπορεί κάθε ανάλογη εμφατική έκφραση να έχει γενικότερη χρήση. Π.χ. όταν σε φαλιρίζουν με τα χρέη τους και στα φορτώνουν κι από πάνω έχασες και ψήφους, πως λέγεσαι άραγε; (φιλικά;).
          Πάντως, επειδή άρχισες με τα αν, ναι, ίσως αν είχες καμιά καλύτερη ιδέα από το 2009 ως το 2012 να επηρεάσεις και να επιδράσεις, αν τα κατάφερνες λέμε, δεν είναι υποχρεωτικό, τότε ίσως να μπορούσαν να γίνουν αυτά που λες. Ήσουν και τότε αν θυμάσαι ο καλύτερος και ο μεγαλύτερος κι οι άλλοι λοιποί τα νανάκια. Αλλά τότε βέβαια θα επιβεβαίωνες πραγματικά την πρωτοπορία σου και δεν θάμενα κι εγώ εμφατικός(..). Τώρα, στη γωνία μπορείς να απονέμεις όσα δίκια θέλεις στον εαυτό σου και δίκιο έχεις. Αλλά το δίκαιο το κρατεί αυτός που μας φόρτωσε τα χρέη του – κι εσέ κι εμέ. Κατά τα άλλα δίκιο έχεις αλλά που να τόβρεις.

        3. Ανώνυμος

          “όταν σε φαλιρίζουν με τα χρέη τους και στα φορτώνουν κι από πάνω έχασες και ψήφους, πως λέγεσαι άραγε”….
          …ούτε λόγος! Ετσι λέγεται και φροντίζεις να μην την ξαναπάθεις, τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο.
          Τώρα για την καλύτερη ιδέα, …δεν την είχα, δεν την έχω ούτε και εκ των υστέρων, και ευχαρίστως θα την άκουγα έστω και σαν μετά Χριστόν κριτική. Αλλά, όσες άκουσα τότε και ακούω έκτοτε από εξω-ΚΚΕ (ενίοτε και από εσω) αριστερούς ήταν και είναι για τα μπάζα! Μου προτείνουν πράματα, που έχω ήδη ξεσκολίσει και απορρίψει. Το παγκόσμιο κ.κ.. (τι να σου κάνει το κακόμοιρο το εγχώριο…) από τον μεσοπόλεμο και δώθε δεν έχει την πρωτοβουλία, φορσέ μας πάνε (ας μην χρησιμοποιήσω πάλι την πιο εμφατική έκφραση). Ακόμη και η Μεγάλη Νίκη, κι αυτή φορσέ ήτανε – σκέψου και να μη νικάγαμε – και πόσο ακριβά πληρώθηκε. Και μη νομίζεις κάπου σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ δεν ανήκω στους ενθουσιασμένους οπαδούς γενικώς, είχα και έχω κριτικές απόψεις, …όχι απαραίτητα ορθές(!), αλλά, με ποιόν να τις συζητήσω;! Εδώ μονίμως συλλαβίζουμε τα πέντε πρώτα γράμματα.
          Τώρα, για παράδειγμα, στο δημοψήφισμα, που ήδη από τον Μάρτη τότε συζητιόταν, είχα ήδη καταλήξει στην αποχή από το αδιέξοδο. Να μην χρωστάω χάρη σε ένα ιστορικό κόμμα, που μου πρότεινε μια καλύτερη εκδοχή; Πάντα η συγκροτημένη ομάδα ψηλαφεί τον δρόμο και περπατάει καλύτερα από τον μοναχικό λύκο. Και τότε, που θριαμβολογούσαμε (“ο Ιμπεριαλισμός υποχωρεί….ταρατατζούμ” – δεν ξέρω αν τα πρόλαβες), κούναγα το κεφάλι μου γιατί ποτέ δεν έκλεισα τα μάτια μου. Αυτό μου βγήκε και σε καλό, γιατί το ’89 δεν έπεσα από τόσο πολύ ψηλά….
          Συγγνώμην αν σε κούρασα με προσωπικές οπτικές, πάρτο και σαν απολογία για την παράδοση της εμφατικότητας στην αγοραία αργκό.

        4. πικάπα

          Ναι, για ψιλομπαζα ήταν οι προτάσεις, αλλά ωστόσο το ΚΚΕ ήταν θεωρητικά η πρωτοπορία, τι περίμενες καλύτερο από άλλους; Θεωρίες που ωστόσο δεν είχαν (είχαμε) τις δυνάμεις να πραγματοποιήσουμε, ούτε καν να εξειδικεύσουμε στα σοβαρά. Πολλοί είχαμε πει τότε, μόνο αν το ΚΚΕ βγει μπροστά μπορεί να γίνει κάτι. Το ΚΚΕ με βάση την ιστορία του και την εμπειρία του εκτίμησε ότι δε μας παίρνει. Ψυχρή ανάλυση αυτό δείχνει. Αλλά όμως, υπήρχε αναβρασμός, υπήρχε κίνημα, υπήρχαν οριακές καταστάσεις (και πάντα σε οριακές καταστάσεις ο κόσμος ίσως κάνει άλματα, αλλιώς δεν γίνεται..) και τελικά βρεθήκαμε όλοι από χειρότερους όρους.
          Δε με κούρασες καθόλου, τουλάχιστο να βγάλουμε ίσως κάποια συμπεράσματα χωρίς φανατισμούς η κομματικούς πατριωτισμούς.Γιατί πιθανά τα χειρότερα είναι μπροστά, ακόμη κι αν δεν έχουμε σφοδρά γεγονότα η μακρόχρονη μιζέρια είναι κι αυτή σφοδρή.

  6. Ανώνυμος

    Προς του ΚΚΕεδες του ποστ: Εσείς διαλέξατε στρατόπεδο τότε (στο δημοψήφισμα). Πήγατε με την ΕΕ και τα αφεντικά, τοποθετηθήκατε υπέρ του ευρώ και επειδή όπως αποδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το δημοψήφισμα για να βγει «ΝΑΙ» και να υπογράψει το 3ο μνημόνιο, τελικά ταχτήκατε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ταξική γραμμή είχατε.

    Reply
    1. Τέλμαν

      Έχεις δίκιο γι’αυτο προτείναμε να μπει ερώτημα στο δημοψήφισμα ξεκάθαρο για την ΕΕ.. Γι’αυτο 15Αυγουστο είμασταν χιλιάδες έξω από τη Βουλή υπερασπιζόμενοι το πραγματικά ΟΧΙ ενώ εσείς ούτε οι συγγενείς και φίλοι δεν ήρθατε να κλάψετε έστω τον πέθαμενο.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Εντάξει μας δουλεύεις; 300 άτομα ήσασταν

        Reply
  7. Ανώνυμος

    Xa, xa! (αγγλιστί)
    “…όπως αποδείχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το δημοψήφισμα για να βγει «ΝΑΙ» και να υπογράψει το 3ο μνημόνιο…”
    ….αλλά …του βγήκε το ΟΧΙ(!), που …”δεν το ήθελε”*(!), και γι αυτό …δεν υπέγραψε το 3ο μνημόνιο!!
    Εχετε πλάκα, όταν τα γεγονότα ….δε σας πάνε!
    ————————————–
    (*) Τίποτε από όσα έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ήθελε!
    Το λένε και οι οπαδοί του!

    Reply
  8. Left G700

    ΠΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΤΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ:

    Άμα το Νο 1 επιχείρημά σας εναντίον εκείνων που σας ανταγωνίζονται “από αριστερά” είναι ότι “έβαλαν πλάτη” για ν’ ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί που ανέβηκε, αρχίζω να πιστεύω τις δημοσκοπήσεις που δεν σας δίνουν πάνω από 6% στην καλύτερη.

    Κι όταν σκέπτομαι ότι αυτοί που σας ανταγωνίζονται “από αριστερά” είναι αριστεριστές τού κερατά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι και το 6% που σας δίνουν οι δημοσκοπήσεις, κι αυτό “μαγειρεμένο” προς τα πάνω είναι…

    Reply
    1. ένας

      Δεν βάζετε τώρα ένα χεράκι τώρα να θάψουμε τους εργατοπατέρες κι άστε τα ποσοστά. Με ποσοστά δεν αλλάζει ο κόσμος, υποβοηθητικός/αμυντικός ο ρόλος τους..
      Πρέπει να οργανωθεί η πάλη στις εφοδιαστικές αλυσσίδες και στο ηλεκτρονικό εμπόριο, γιατί εκεί είναι πια η εγχώρια εργατική τάξη, μια και η βιομηχανία μας χαιρέτησε. Οι εργοδότες έχουν ήδη οργανωθεί από πλευράς τους. Εμείς;

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Αυτού του είδους η οργάνωση θέλει επαφές ανάμεσα σε κλάδους αλλά και ποικίλους συγγενείς, φίλους, συνεργάτες κτλ, λανσάρισμα και μέσω ίντερνετ, σύμπραξη κάθετων και οριζόντιων δομών οργάνωσης, μπλα, μπλα, μπλα.

        Από προσωπική εμπειρία δε νομίζω πως οι παλιοί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο, έχουν μάθει σε εντελώς άλλο στυλ.

        Reply
      2. Left G700

        Φίλε ένα,

        Έχεις την παραμικρή αμφιβολία ότι όσοι δεν έχουν προσβληθεί από αντιΚΚΕδισμό (και είναι κάμποσοι, παρά τις “φιλότιμες” προσπαθειές σας για το αντίθετο…) θα βάλουν και τα δύο χεράκια τους, αν μπορούν, στο θάψιμο των εργατοπατέρων; Να μην την έχεις!

        Όσο για τα ποσοστά, δεν θα βαρεθώ να επαναλαμβάνω ότι οι εκλογές αποτελούν τη μόνη αξιόπιστη δημοσκόπηση που δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας τη διείσδυση στην κοινωνία τού κάθε κομματικού σχηματισμού. Αν δεν τη λαμβάνετε υπ’ όψη σας, είστε πολιτικά ανόητοι. Κι αν τη λαμβάνετε, αλλά προσπαθείτε να μας πείσετε για το αντίθετο, είστε διπλά ανόητοι, αφού περνάτε εμάς για πολιτικά ανόητους.

        Τα λέμε

        Reply
        1. ένας

          “Aν μπορούν….”!
          Σήμερα στη Ρόδο γράφεται Ιστορία στο ελληνικό εργατικό κίνημα, και το αριστεροχώρι, είτε συμπρωταγωνιστεί με την ΜΑΦΙΑ (συριζαίοι, βασιλοπουλαίοι και ΛΔΔ), είτε ….παρακολουθεί ….σαν “αντικειμενικός παρατηρητής”!
          …καταγγέλλοντας την ….”βία για τις καρέκλες” ….από όπου και αν προέρχεται και γενικώς.
          Ούτε ένα ..τζαμάκι(!), ρε σύντροφοι αντικαπιταλιστές;
          Το κωμικό της υπόθεσης είναι πως οι μαφιόζοι, μέσα στην απόγνωσή τους καταγγέλλουν ότι το ΠΑΜΕ, μεταξύ των άλλων σταλινικών αγριοτήτων, …έσπασε και τζαμαρίες για να μπεί μέσα!
          …από κεί, που δεν το περίμεναν το βρήκαν τα …έρημα τα τζάμια!

        2. λαθραναγνώστης

          Χαχαχα….
          Έσπασε τζάμια για μια ζωή το ΠΑΜΕ σήμερα!
          …όσο κι αν η Αλέκα είχε “υποσχεθεί” το αντίθετο πριν λίγα χρόνια….

        3. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Αειθαλής ο Κουμπούρης. Καλά να’ ναι ο άνθρωπος.

        4. Αλέξης

          “Ένας” με την τύφλωση που σε διακατέχει γίνεσαι… κανένας. Δεν πείθουν αυτές οι ανυπόστατες ερμηνείες και τα ψέμματα που γράφεις για την αντικαπιταλιστική αριστερά. Έρχεσαι δεύτερος στην κριτική σου για τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό… Λίγα χρόνια μετά το κατάλαβε το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ…
          Σε κάθε περίπτωση, επειδή δεν είσαι καν ενημερωμένος και απρόσεκτος (και βιαστικός να τα βάλεις με το “αριστεροχώρι”…), πάρε την ανακοίνωση για τα σημερινά στη Ρόδο: http://www.narnet.gr/articles/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%8E%CF%80%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%8C%CE%B4%CE%BF

        5. ένας

          Λες να οφειλόταν στην “τύφλωση, που με διακρίνει”, που σήμερα το πρωϊ στην κατάληψη της ΓΣΕΕ δεν είδα ούτε ίχνος “αντικαπιταλιστικής αριστεράς”;
          Μπορεί….

        6. Ανώνυμος

          Μεγάλη τύφλωση ΕΝΑΣ: Σε μια δράση που την αποφάσισε μόνο του το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ, μην απορείς που δεν μας είδες. Εσύ πχ το Σάββατο που έχει συγκέντρωση και πορεία εναντίον του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που την καλούν το ΝΑΡ και αρκετές άλλες οργανώσεις της κομμουνιστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ;

        7. ένας

          Θήτεψα νωρίς στις περιθωριακές γκρούπες και ξεσκόλισα!
          Είναι και πολλές, δεν έχω καιρό για χάσιμο. Παληότερα είχαμε πορευτεί μαζί στην πρεσβεία του Ισραήλ, τότε που οι συριζάνοι και οι φίλοι σας της αναρχίας την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια. Το ΠΑΜΕ δεν είναι περιθωριακή γκρούπα, είναι η κορυφαία ταξική παράταξη στο εργατικό κίνημα και αυτή τη στιγμή δίνει μόνο του, όπως συνήθως, την μάχη της εξυγείανσης.
          Γιατί δε βοηθάτε;
          Αν το καλοσκεφτείς, περισσότερο εσείς μπορεί να ωφεληθείτε αν ξωπετάξουμε τους εργοδοτικούς από τις οργανώσεις. Οσοι καλοπροαίρετοι/παραπλανημένοι οπαδοί τους βρεθούν άστεγοι και δε θέλουν να πάνε σπίτι τους, σε ποιούς θάρθουνε; Στο ΠΑΜΕ η σε σας;
          Σε σας οι περισσότεροι, δεν έχουμε αυταπάτες!
          Ετσι κι αλλιώς, αυτή η δουλειά, που κάνει τώρα το ΠΑΜΕ, περισσότερο …”εκκενώσεις βόθρων” είναι, παρά αμιγής προωθητική συνδικαλιστική δουλειά ζύμωσης επάνω στα φλέγοντα προβλήματα.
          Για σας δουλεύουμε, αλλά η εξυγείανση προέχει!
          Είναι η “φασίνα”, που πρέπει να γίνει, η προϋπόθεση της οποιαδήποτε ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, που κι εσείς διακηρύσσετε φραστικά, άσχετα αν η ψυχούλα σας περιλαμβάνει και την συρρίκνωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και δε σας κατηγορώ γι αυτό, αφού έτσι τάχετε στο μυαλό σας. Αυτά μόνο με τα χρόνια και στο καμίνι της πάλης αλλάζουν και σιγά-σιγά. Σημασία όμως έχει, πρώτον νάχουμε όλοι κόκκινες γραμμές και δεύτερον να μη μένουμε θεατές.

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δε σε βοηθάνε γιατί έχουν τα δικά τους περίπτερα να υπερασπιστούν δίπλα στο ψιλικατζίδικο σου και όσο δεν τους καλεί κανείς δεν πρόκειται να έρθουν κολαούζοι.

          Δε σε βοηθάνε επίσης γιατί δεν αξιολογούν ψηλά την επιβίωση των ομοσπονδιών, θεωρώντας, φαντάζομαι, ότι με την εξαφάνιση της ΓΣΕΕ προ των πυλών θα κερδίσουν οι καθαρές ιδεολογικές γραμμές και γυρνάν πλάτη όσο είναι νωρίς.

          Σε αυτή την κατεύθυνση δεν βοηθά μια ρητορική υπεύθυνης δύναμης ούτε αυτοθυματοποίησης. Κάνεις μια επιλογή και μπουκάρεις, βγες μετά και υπερασπίσου το και άσε τη ρητορική του τύπου, αυτοί με προκαλέσανε.

          Γιατί αυτή είναι η ρητορική σαστίσματος και παραδοχής της ήττας που εκπέμπουν όλοι οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ σε ραδιόφωνα-τηλεοράσεις τις τελευταίες μέρες και αυτή δεν είναι εικόνα πολιτικής ηγεσίας.

        9. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Η μπορεί να οφειλόταν στο ότι κανείς δεν πήρε ένα τηλέφωνο να κάνει μια συνεννόηση. Γνωστά αυτά.

        10. Ανώνυμος

          Αλέξη, σαφής η λιτή ανακοίνωση, αλλά “σοφή στους σοφούς είναι Η ΣΤΑΣΗ”

  9. ένας

    Nαι, μόνο σου το είπες!
    Τα ποσοστά (ενδεχομένως, λέω εγώ, αλλά όχι πάντα) συμφωνούμε ότι είναι το αποτέλεσμα και όχι το κινούν αίτιο των οιωνδήποτε αλλαγών, πόσο μάλλον των επαναστατικών. Καμία Επανάσταση δε θα ξεκίναγε αν κοίταγε τα προεπαναστατικά ποσοστά.
    Οπότε, ΟΛΟΙ οι επαναστάτες, από τον Λένιν μέχρι τον Παπαφλέσσα η και τον Σπάρτακο, ….”σας περνούσαν για …πολιτικά ανόητους”, ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑΝ!
    Τώθελες……

    Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Κάπως μεγάλος δεν είναι αυτός ο κουβάς που έχει στο κεφάλι του ο Παπαμιχαήλ?
        ….ή το μέγεθος είναι ανάλογο του κύρους?

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ε, δε ξέρω, εγώ πάντως με κάτι τέτοια γαλουχήθηκα.

  10. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Το ΚΚΕ θελει να κανει μονο του την (σωστη κ επιβεβλημενη) συγκρουση με την ΓΣΕΕ πρωτον για να παρει μονο του την δοξα(σωστο αφου βαζει τα μπρατσα) αλλα κ για να αποφασισει που κ αν ια σταματησει η συγκρουση αυτη.Στην τελευταια περιπτωση αν οι εργατοπατερες πειστουν οτι δεν θα μπορουν να σταθουν πουθενα θα πρεπει να κανουν παραχωρησεις γεναιες προς το κκε.

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Η εμπάθειά σας είναι ανεκδιήγητη!

      Reply
    2. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Ή απλώς αυτό ήταν το σχέδιο τους από την αρχή, η πλήρης διάλυση της ομοσπονδίας η οποία στον ολοκληρωτική νίκη του καπιταλισμού δε θα χρειάζεται ούτε ως μαρκίζα.

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Γραφικές ερμηνείες, γιατί…
      το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην…
      ….όταν ο μικροαστός διαπιστώνει πως:
      – ούτε στο κέντρο του κόσμου είναι,
      – ούτε και “αριστερά του ΚΚΕ”!

      Tragik!

      Reply
      1. θεοδωρος Σαμιωτακης

        Δεν εχω θλιψη.Χαιρομσι που το κκε στραπατσαρει την ΓΣΕΕ.Εσυ μπορει να λυπηθεις αν υπαρξουν τιποτα κομπρεμι στο δρρομο(αν βεβαια τα αντιληφθεις,πραγμα για το οποιο διατηρω επιφυλαξεις).Εγω κ τοτε δεν θα νοιωσω θλιψη γιατι τα εχω δει ολα.Οσο για τα περι γραφικων ασε να υπαρχουμε κ εμεις για να λεμε αυτα που θα σου πει το κομμα (σαν αυτοκριτικη του) καποια χρονια μετα…….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Αλλος ένας “βετεράνος” του ΚΚΕ, που “τα έχει δεί όλα”, ….λάθος μου συγγνώμην.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.