.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών -Αγώνας ενάντια στις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Αγώνας ενάντια στις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση

Οι διακρίσεις και η περιθωριοποίηση των ομόφυλων ζευγαριών και γενικά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων γεννιέται από το καθεστώς της φτώχειας, της καταπίεσης, των έμφυλων ανισοτήτων και των ταξικών διακρίσεων που κάνουν τη ζωή για κάθε λαϊκή οικογένεια και τις σχέσεις μέσα σε αυτή μια πραγματική δοκιμασία. Συμβαδίζουν με την αναζωπύρωση των σεξιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών, όπως δείχνουν οι παρενοχλήσεις, οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες. Δεν αποτελούν καμία «παράδοση», δεν αποτελούν υπεράσπιση κάποιας «φυσικής τάξης των πραγμάτων», ούτε υπερασπίζονται τα δικαιώματα των οικογενειών και των παιδιών, όπως προβάλλουν οι αστικές δυνάμεις. Είναι μια αναχρονιστική κληρονομιά σε βάρος των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Η νομοθετική πρωτοβουλία της ΝΔ για την αναγνώριση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είναι κυρίως ενταγμένη στην ευρύτερη αστική πολιτική και την πολιτική της Ε.Ε. για την αναγνώριση ορισμένων «ατομικών δικαιωμάτων», που στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ήδη κατοχυρωθεί στη ζωή από τους αγώνες και την πάλη του λαϊκού και φεμινιστικού κινήματος, την ίδια ακριβώς στιγμή που συντρίβονται τα κοινωνικά δικαιώματα και αναιρείται κάθε δυνατότητα πρακτικής υλοποίησης ακόμα και των δικαιωμάτων που υποτίθεται ότι κατοχυρώνουν για τους ανθρώπους της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Την ώρα που κάθε μορφής οικογένειας που ανήκει στη κοινωνική πλειονότητα δοκιμάζεται σκληρά από την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ., η οποία διαλύει δημόσιες κοινωνικές υποδομές, τη δημόσια παιδεία και υγεία και έχει γονατίσει τα νοικοκυριά με την ακρίβεια, πάει πολύ να εμφανίζεται σαν «υπέρμαχος της προόδου και της ισότητας» στην υπόθεση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Κάθε είδους ζευγάρι, και άρα και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τον τρόπο της συμβίωσής τους και το είδος της νομικής κατοχύρωσης που επιθυμούν. Ούτε το κράτος, ούτε η εκκλησία, ούτε κανένας δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε αυτό. Το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον γάμο πρέπει να αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και δεν μπορεί η αριστερά να στέκεται ενάντια του στο όνομα της αναχρονιστικότατης του θεσμού του γάμου γενικά.

Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν δικαίωμα στην τεκνοθεσία με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που έχουν και τα ετερόφυλα. Η αγάπη, η φροντίδα, η σταθερότητα που πρέπει να απολαμβάνει το παιδί δεν είναι θέμα φύλου, αλλά ποιότητας των δεσμών και της δέσμευσης, ανάμεσα στους γονείς (και την κοινωνία) από την μια και το παιδί από την άλλη.

Οι οικογενειακές σχέσεις έχουν ιστορικότητα, αλλάζουν με την μορφή εξέλιξης των κοινωνιών και το ζήτημα με τις κάθε φορά νέες σχέσεις είναι να αποκτούν ανώτερο περιεχόμενο συντροφικότητας, σεβασμού και αυτονομίας και όχι να αναπαράγονται οι οικονομικές, ταξικές ή άλλες εξαρτήσεις, οι σχέσεις ανισοτιμίας και εξουσίας έμφυλες και άλλες, η διαρκής ρευστότητα και η μοναχικότητα με την διάλυση κάθε κοινωνικού δεσμού, όπως επιδιώκει σήμερα ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός. Αποτελεί θράσος για την κυβέρνηση της Ν.Δ., που στέλνει τα παιδιά σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο, που τα βγάζει από 14 χρονών στη δουλειά και την εκμετάλλευση (μέσω της «μαθητείας»), να κόπτεται για τα «δικαιώματά τους». Αν η κυβέρνηση κόπτεται για την οικογένεια και την υπογεννητικότητα ας πάρει πίσω τις περικοπές στα δημόσια αγαθά, την ακρίβεια, τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις, ας χρηματοδοτήσει τις δομές υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να μπορούν να υποστηριχτούν τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προβλήματα απόκτησης παιδιών.

Η προσπάθεια να συνδεθεί η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών με την «παρένθετη μητρότητα» είναι απαράδεκτη και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό. Αποτελεί απύθμενη υποκρισία το να θυμάται η κυβέρνηση την παρένθετη κύηση (δεν υπάρχει στη πράξη παρένθετη μητρότητα αλλά μόνο κύηση), κραδαίνοντας απειλητικά τον φόβο της απόκτησης παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, τη στιγμή που η παρένθετη κύηση είναι νόμος του ελληνικού κράτους από το 2002. Η παρένθετη κύηση, από μια στάση και πρακτική αλληλεγγύης και βοήθειας, μέσα σε οικογενειακά και στενά φιλικά περιβάλλοντα, έχει μετατραπεί, στο πλαίσιο του ήδη ψηφισμένου νόμου, αλλά και της εμπορευματοποίησης των πάντων και των νέων φαινομένων φτώχειας, σε βιομηχανία «ενοικίασης» σωμάτων φτωχών γυναικών, ντόπιων και κυρίως μεταναστριών, από πλούσιες και ευκατάστατες οικογένειες. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις, μέσω του προχωρημένου σε διεθνές επίπεδο νεοφιλελεύθερου νομοθετικού πλαισίου για την παρένθετη κύηση, επιδίωξαν συνειδητά να δημιουργήσουν ρεύμα «αναπαραγωγικού τουρισμού» προς την Ελλάδα για την ενίσχυση του σχετικού επιχειρηματικού κέρδους.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος καπιταλισμός τη παρένθετη κύηση είναι μια ακόμη απόδειξη της εμπορευματοποίησης των πάντων και διαμόρφωσης νέων πεδίων ταξικής εκμετάλλευσης. Το σύστημα επιδιώκει, ιδιαίτερα στη σημερινή όλο και πιο αντιδραστική του φάση, να φτιάξει μια νέα αγορά του ανθρώπινου σώματος και αυτό δεν αφορά μόνο το trafficking η την αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών, αλλά πλέον και τη «δυνατότητα» αγοραπωλησίας ανθρωπινών οργάνων (όπως διακηρύσσει ο νεοφιλελεύθερος ακροδεξιός Μιλέι στην Αργεντινή) ή κατά τον ίδιο τρόπο την «δυνατότητα» μιας γυναίκας να «ενοικιάζει» εννέα μήνες το σώμα της για κυοφορία. Γι αυτό και η παρένθετη κύηση πρέπει να επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, εντός του οικογενειακού και στενά φιλικού περιβάλλοντος με πλήρη και δωρεάν υποστήριξη από τις δομές υγείας και όχι με οικονομικά ανταλλάγματα φανερά ή κρυφά. Η παρένθετη κύηση μόνο σε μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, απαλλαγμένης από το καπιταλιστικό κέρδος, μπορεί να έχει ουσιαστική εφαρμογή.

Η ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθούν να συμβιβάσουν τον «ευρωπαϊσμό» και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ με τον συντηρητισμό των σεξιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων, που είναι κεντρικό στοιχείο στις ιδέες τους και σφραγίζει μεγάλο μέρος της εκλογικής τους πελατείας. Για αυτό και ο Μητσοτάκης αφήνει «ελευθέρους» τους βουλευτές του να κάνουν ότι θέλουν έχοντας δεδομένη τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Οι σκοταδιστικές πλειοδοσίες της ακροδεξιάς και της εκκλησίας που θυμούνται να μιλήσουν μόνο για να κάνουν τον δεξιό ψάλτη στη ΝΔ με ρατσιστικά, σεξιστικά και οπισθοδρομικά κηρύγματα, δείχνουν σε πιο επικίνδυνο βαθμό είναι εχθρός των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας σε αυτήν την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά έχοντας καταπατήσει με την κυβερνητική τους πολιτική και την συναινετική τους αντιπολίτευση τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, βρήκαν τώρα την ευκαιρία να επιδείξουν προοδευτικότητα. Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, συντασσόμενος με τη Ν.Δ. πηγαίνει ακόμα πιο μακριά στην πλήρη κυριαρχία της αγοράς ζητώντας δια του πολύ «ευκατάστατου» προέδρου του όχι μόνο την δυνατότητα να «αγοράσει» «παρένθετη κύηση» αλλά και να καθορίσει και το φύλο των παιδιών, σε μια άθλια αναπαραγωγή των πιο συντηρητικών στερεότυπων, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους ακόμα και σε «ευγονικές αντιλήψεις».

Η στάση του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι βαθιά λαθεμένη. Η υποστήριξη στοιχειωδών ατομικών κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν χωράει «ναι μεν αλλά» για τη σύγχρονη κομμουνιστική αριστερά. Παλεύονται στο σήμερα και μέχρι την οριστική τους δικαίωση και ολοκλήρωση στη κομμουνιστική κοινωνία του αύριο. Δέσμιο της υπεράσπισης του πισωγυρίσματος των μεγάλων επαναστατικών κατακτήσεων του Οκτώβρη στα ζητήματα αυτά, με κριτήριο το «χάιδεμα» συντηρητικών αντανακλαστικών στην ελληνική κοινωνία σε αυτό και σε άλλα ζητήματα θέματα (όπως ο αστικός πατριωτισμός) με γνώμονα την εκλογική του καταγραφή, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα» και αντικειμενικά συντάσσεται τελικά με το συντηρητικό μπλοκ.

Πάλη κατά του «δικαιωματισμού» σημαίνει πάλη ενάντια στην απόσπαση των ατομικών ή συλλογικών δικαιωμάτων, που συντρίβει ο καπιταλισμός, από τις κοινωνικές προϋποθέσεις της υλοποίησής του και όχι την άρνηση και την αναίρεσή τους στην πράξη στο όνομα του… «κομμουνισμού».

Παλεύουμε για την κατάργηση –σε κάθε διάσταση, πολιτική, οικονομική, εργασιακή, αλλά και στο επίπεδο των καθημερινών πρακτικών– κάθε διάκρισης ή ανισότητας που σχετίζεται με το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Διεκδικούμε ισότιμη αναγνώριση όλων των μορφών οικογένειας πέραν της κυρίαρχης ετερόφυλης και ισότιμα δικαιώματα στην τεκνοθεσία και σε κάθε άλλη πλευρά.

Τα μέτρα που αναγνωρίζουν τα δικαιώματα της ομόφυλης οικογένειας δεν χαρίστηκαν, αλλά ήρθαν σαν αποτέλεσμα αγώνων και της κατακραυγής για τις διακρίσεις, τη βία και τις σεξιστικές και ρατσιστικές κραυγές μίσους. Στο δημόσιο διάλογο πρέπει να τοποθετηθούν τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που μέχρι τώρα δεν τους δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν για τα θέματα που τους αφορούν.

Η πάλη για μια κοινωνία χωρίς σεξισμό, χωρίς διακρίσεις, μια κοινωνία καθολικής απελευθέρωσης συνεχίζεται. Μόνο η αντικαπιταλιστική επαναστατική πάλη και η σύγχρονη κομμουνιστική αριστερά μπορεί να φέρει στο προσκήνιο έναν τέτοιο κόσμο.

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Ιανουάριος 2024

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 73.53% ( 17
Συμμετοχές )



100 σχόλια στο “Για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών -Αγώνας ενάντια στις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση

  1. Ανώνυμος

    ΩΩΩΩχχχχχχ!
    Και λέγαμε γιατί αυτή η σιωπή!
    Ωδινεν όρος και έτεκεν ….αμερικανιά, κοσμοπολιτισμό, Woke, και …ΣΥΡΙΖΑ!
    Ωρα σας καλή….. και να μας γράφετε!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      πως τους λένε τον μπαμπά σου και τη μαμά σου;
      “Δεν έχω μπαμπά, ούτε μαμά. Έχω γονέα 1 και γονέα 2”.

      Reply
      1. μεταβατικος

        Ο ανώνυμος από εδώ θα έκανε μπούλινγκ σε οεφανά παιδιά από ό,τι φαίνεται όταν ήταν μικρός. Τι ταύτιση με τους νοικοκυραίους σας βγήκε ρε παιδιά, χαχα γελάνε και τα ντουβάρια με την κατρακύλα των πολύ κομμουνιστών που λένε τα ίδια με Σαμαρά, παπάδες και ακροδεξιά.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Κοίτα, εγώ δεν θα κάνω ανάλυση τι έκανες εσύ μικρός/ή ή τι έζησες μικρός/ή (ή όποιο νομίζεις ότι είναι το φύλο σου), αν η ευαισθησία σας μετριέται από τις παρεμβάσεις σας, άστα να πάνε.

        2. μεταβατικος

          Ότι θεωρείς σωστό να ειρωνευτείς παιδιά που οι οικογένειες τους αποκλίνουν από το αστικό πυρηνικό πρότυπο οικογένειας, για να υπερασπιστείς τις συντηρητικές απόψεις ΚΚΕ-ακροδεξιάς είναι ένδειξη ότι καμιά ενσυναίσθηση δεν έχεις με τους αδύναμους και καταπιεσμένους της κοινωνίας. Μπαμπά ή μαμά δεν έχουν και παιδιά ορφανά ή μονογονεϊκών οικογενειών, όχι μόνο παιδιά ομόφυλων ζευγαριών που συνήθως έχουν δύο μπαμπάδες ή μαμάδες και όχι γονέα 1 και 2. Φτάνει με τα σεφερλίδικα αστειάκια των κομμουνιστομπαρμπάδων που θα μπορούσε να τα πει και ο μέσος σκ@τόψυχος δεξιός.

    2. Ανώνυμος

      Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σοσιαλφιλελεύθερη πολιτική δύναμη του κεφαλαίου που προωθεί τον δικαιωματισμο και το ΝΑΡ ειναι μια κομμουνιστικη πολιτική δύναμη που προωθεί την ταξική χεθραφετηση κσι την κομμουνιστικη προοπτική. Υπάρχει κσι μια τρίτη πολιτική, η αναπαραγωγή και προώθηση σκοταδιστικών καπιταλιστικων αντιληψεων συμπληρωματική του δικαιωματισμού που προωθείς εσύ ανώνυμε. Keep going!

      Reply
    3. Ανώνυμος

      Woke βρε εκπρόσωπε του άνθιμου και του Πειραιώς καλλίνικου, ονομάζουμε την αντίληψη η οποία αρνείται το βιολογικό φύλο, αρνείται την ταξική φύση των εμφυλων διακρίσεων και προωθεί τον κατακερματισμο της εργατικής τάξης και του λαού, μέσω της θεωρίας των πολλαπλών ταυτοτήτων! Δεν ξέρεις ούτε τα βασικά.

      Το ΝΑΡ εάν διάβασες την θέση του, που δφν την διάβασες σαν γνήσιο τρολ του Άνθιμου, απορρίπτει τον δικαιωματισμο και αναδυκνυει την πολύ κομβική αλήθεια που λέει ότι η ετεροφυλοφυλια και η ομοφυλοφιλία ειναι δύο εξίσου φυσιολογικές σεξουαλικες συμπεριφορές και άρα αξιωνουμε εξίσου κατακτήσεις στο σήμερα και για τα ετεροφυλα και για τα ομοφυλα ζευγάρια, απορρίπτοντας woke αντιλήψεις και πρακτικές όπως εινσι πχ, η παρένθετη κύηση.

      Εσύ ανώνυμε τράβα να ρίχνεις νερό στον μύλο του άνθιμου, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στον μύλο των ντέμοκρατς. Γιατί άραγε συμπληρώνετε τόσο καλά ο ένας τον άλλον όσον αφορά την χειραγώγηση της εργατικής τάξης φίλε ανώνυμε;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        “Woke…την αντίληψη η οποία αρνείται το βιολογικό φύλο”
        Πόση απόσταση έχει αυτό από την άρνηση της Δαρβινικής Θεωρίας.
        Υπάρχει ένα παλιό βιβλίο: “Στόχος: η φθορά των συνειδήσεων”
        Επίσης, χρήσιμο περί της ομοφυλοφιλίας είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο του Φρόυντ, “Γιά τον Ναρκισσισμό”
        Τα συνιστώ, τα χρειάζεσαι επειγόντως.
        Κι αν μπορείς, απάντα χωρίς βωμολοχίες…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Δεν σε βρίζω, μην τσαντίζεσαι. Δεν έχεις καταλάβει όμως τίποτα σπο την θέση του ΝΑΡ. Η ομοφυλοφιλία ειναι εξίσου φυσιολογική συμπεριφορά με την ομοφυλοφιλία.

          Όσον αφορά την woke αντίληψη, είναι μια βασική καπιταλιστική αντίληψη η οποία κατακερματιζει την εργατική τάξη και τον λαό. Διάβασε γιατί έχεις άγνοια

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          27/01/2024 at 12:01 φίλε ΚΚΕ τα έχουμε διαβάσει και τα δύο. Το βιβλίο του Ρόζενταλ “Στόχο;΄ς η φθορά των συνειδήσεων”, είναι ένα χαρακτηριστικό σοβιετικό βιβλίο γεμάτο τόσο από σωστές επισημάνσεις, όσο και από λάθη όσον αφοεά την καπιταλιστική πλύση εγκεφάλου στις εργατικές τάξεις. Η ομοφυλοφυλία πχ, στον Ρόζενταλ παρουσιάζεται ως αποτέλεσμα της αλλοτρίωσης του ανθρώπου στον καπιταλισμό. Αυτό είναι ένα τεράστιο ψευδος και αυτό το τεράστιο ψεύδος αποτελεί και την θεμέλια θέση του ΚΚΕ το οποίο σε αυτό το θέμα, προωθεί μια σκοταδιστική ατζέντα. Η ομοφυλοφτυλία είναι σύμφυτη με την εξέλιξκη του ανθρώπινου γένους, όπως και η εηεροφυλοφυλία. Δεν είναι αρρώστια, ούτε και ένδειξη αλλοτρίωσης. Είναι μια απολυτα φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά. Παρομοίως ο Ρόζενταλ και στα υπόλοιπα βιβλία του όπως πχ το ¨”Αναζητώντας ιδανικά”, προχωρά και σε άλλες θεμελιώδως λαθεμένες θέσεις που απηχούσαν την οπτική της κυρίαρχης γραφειοκρστικής τάξης της εσσδ και των υπόλοιπων ΛΔ: Καταγγέλει πχ το ροκ ως ιμπεριαλιστικό προϊόν και οριακά ΜΗ μουσικό είδος, αντιπαραβάλλοντας σε αυτό, το ….το κάλλος της κλασικής μουσικής!!

          Ή το άλλο το αμίμητο, ο Εντουαρντ Ρόζενταλ ως υπέυθυνος του ΤΑΣΣ στην Ευρώπη, αντιλήφθηκε της εξέγερση του Μάη του ’68 ως μια θορυβώδη διαμαρτυρία των νέων και αριστεριστικο γεγονός, αντιπαραβάλλοντας σε αυτό, την σιδερένια πειθαρχία της εργατικής τάξης η οποία αποσπά κατακτήσεις μέσω απεργιών! Αυτό το ερμηνευτικό σχήμα είχε γενικά το τότε κομμουνιστικό κίνημα, για αυτό και λοιδώρησε την εξεγερση αυτή, υπονόμευσε τα επαναστατικά χαρακτηριστικά της μέσω ανάπτυξης μεταρρυθμιστικών απεργιών και στο τέλος, ο Ρόζενταλ επιχερει με την σοβαρή στάση των ΚΚ που ζήταγαν εκλογές σε βάρος των αριστερίστικων υπερβολών και παρεκλίσεων!!

        3. Ανώνυμος

          “Η ομοφυλοφιλία ειναι εξίσου φυσιολογική συμπεριφορά με την ομοφυλοφιλία.”….
          …άρα ούτε ο όρος “φυσιολογικό” είναι αποδεκτός, ως στερούμενος αντικειμένου.
          Μαζί με το “πατέρας”-“μητέρα”, το αρσενικός” – “θηλυκός” κλπ., κλπ.
          Ολα χυλός!
          Κατά τα άλλα …”δεν είμαστε Woke”!
          Μεταμοντέρνα ανεγκέφαλα ζόμπι του καπιταλισμού-που-σαπίζει είμαστε…

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          28/01/2024 at 18:56, ΜΗ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ, δλδ ανώμαλο, είναι ο πάσης φύσεως σεξουαλικός καταναγκασμός, είτε αφορά ετεριφυλοφιλους, είτε ομοφυλόφιλους. Υπάρχει λοιπόν φυσιολογικό κ μη φυσιολογικό

      2. Μαρκέλα

        Φυσιολογική συμπεριφορά δεν τη λες την ομοφυλοφιλία, παρέκκλιση από το φυσιολογικό, ναι.

        Reply
    4. Ανώνυμος

      Σου γράφουμε ήδη και σε καλούμε να απορρίψεις και την woke αντίληψη αλλά και την επίσης σάπια αντίληψη του Ιερώνυμου. Τι λες;

      Reply
    5. Ανώνυμος

      Ωχχχχχχ! Το ΚΚΕ και τα μέλη που σχολιάζουν εδώ μέσα, τους έπιασε ξανά μανά να γίνουν η άλλη όψη του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά! Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιωματίστικος woke σκοταδισμός, το ΚΚΕ με τον Ανθιμο και τον συντηρητικό σκοταδισμό.

      Keep going καλά το πάτε για τον πάτο.

      Reply
    6. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      26/01/2024 at 19:23, η θέση του ΚΚΕ ότι ο γάμος και η τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, είναι για γέλια. Προφανώς και δεν την καταργεί. Επίσης, εχει απόλυτο δίκιο το ΝΑΡ, που υποστηρίζει ταυτόχρονα πως ο ψυχισμός των παιδιών δεν επηρεάζεται από το αν ζουν στο πλαίσιο ενός ομοφυλου ζευγαριού. Αυτά λένε οι έρευνες κ οι μελέτες που έχουν γίνει, αλλά και η εμπειρική παρατήρηση της πραγματικότητας.

      Δεύτερον : Η πατρότητα και η μητρότητα, η γνώριμη δηλαδή παραδοσιακή ετεροφυλη οικογένεια, ευθύνεται μέσα στους αιώνες, ΚΑΙ για την μαζικότατη αναπαραγωγή τίγκα κόμπλεξ, σκοταδιστικών αντιληψεων και βαρβάρων πρακτικων στα νεαρά μέλη της. Δεν είναι καθόλου αναμαρτητη. Αυτό μπορεί να συμβεί φυσικά και σε μια ομοφυλη οικογένεια. Διότι αυτό που δημιουργεί τα κόμπλεξ, τις σκοταδιστικες αντιλήψεις, τις βάρβαρες πρακτικές ανά τους αιώνες, δεν ειναι η ετεροφυλοφυλια, ούτε η ομοφυλοφιλία. Είναι παμπαλαιες αντιλήψεις όπως η πατριαρχία, η ατομική ιδιοκτησία πάνω στα ανθρώπινα σώματα και στα μέσα παραγωγής, ειναι επίσης ο ατομισμός και το “εγώ να επιπλευσω κ να πάνε οι άλλοι να γαμηθουν”.

      Τέλος, δύο λόγια για ένα πιο ουσιαστικό θέμα που εδώ είναι που δημιουργεί πρόβλημα κατακερματισμου στην εργατική τάξη: Η πολιτική των ταυτοτήτων κ η σύνδεση τους με την ανθρώπινη επιθυμία ως βάση και αιτία γέννησης των ταυτοτήτων.πρόβλημα. Να το πούμε καθαρά: ΔΕΝ είσαι ο, τι δηλώσεις. Λόγου χάρη, ναι, υφίσταται βιολογικό φύλο. Όπως υφίσταται και κοινωνικό φύλο, δλδ κοινωνικά καθορισμένοι ρολοι για το φύλο. ΑΥΤΟΥΣ αλλάζουμε ντενεκεδες του ΚΚΕ και λοιποί, και όχι, δεν καταργούμε το βιολογικό φύλο. Αντιθέτως, η woke καπιταλιστική δικαιωματίστικη αντίληψη που δεν ξέρετε καν τι σημαίνει, αρνείται ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΌ ΦΎΛΟ, στο όνομα της ταυτότητας που δομείται πάνω στην επιθυμία!!

      Δεύτερον : ναι, υπάρχουν παιδιά που αντιλαμβάνονται νωρίς πως έχουν ομοφυλοφυλικες τάσεις. Πολύ φυσιολογικό, και πρόβλημα ουδέν. Το πρόβλημα είναι ότι η woke καπιταλιστική δικαιωματίστικη αντίληψη, σου λέει πχ “να κάνουν αλλαγή φύλου και τα παιδιά, εφόσον το επιθυμούν”. ΑΥΤΌ βεβαίως και απορρίπτεται ως αντίληψη! Μόνο ενήλικες και μετά από ουσιαστική συζήτηση με φίλους, με ψυχολόγος κλπ, πρέπει να μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου. Κανεις άλλος και για κανέναν λόγο.

      Είδατε πως μπορεί μια υλιστική ανάλυση να απαντά απορριπτοντας την woke δικαιωματίστικη αντίληψη, απορριπτοντας ταυτόχρονα και την σκοταδιστικη αντίληψη του Ανθιμου;

      Μπράβο στο ΝΑΡ για την θέση που πήρε

      Reply
    7. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      26/01/2024 at 19:23, σου γράφουμε φίλε ΚΚΕ εκεί που έχεις πάει και κανεις παρέα με τον Ανθιμο και τον καλλινικο. Ως η άλλη όψη του woke ΣΥΡΙΖΑ που είστε.

      Reply
  2. Ανώνυμος

    “Ο Σύριζα είναι υποκριτές, κι ας λένε τα ίδια με εμάς! Εμείς είμαστε οι γνήσιοι προοδευτικοί!”
    Μωρέ, μπράβο, ….διαφοροποίηση!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Τελικά, τίποτε δεν είναι τυχαίο: Τροτσκισμός, πορτοκαλί “εξεγέρσεις”, “πλατείες”, διερευνητικές 2012, πλατείες “Μαϊντάν”, “Ανοίξεις” κάθε έκδοσης, αβάντα στην ΠΦΑ μέχρι και το δημοψήφισμα, δικαιωματισμός, τεκνοθεσία….
    ….πάει κι αυτό!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      27/01/2024 at 03:26, φίλε του ΚΚΕ γιατί συμπληρώνει το ΚΚΕ τόσο καλά τον ΣΥΡΙΖΑ, ως η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Όποιος δεν έχει κεντρικό πολιτικό πρόγραμμα
      του δανείζεται τους τυχοδιωκτισμούς της σοσιαλδημοκρατίας (βλέπε Σύριζα) και εκείνος..απλά διαδηλώνει!

      Reply
  4. Ανατολικες Συνοικίες

    Τα ομόφυλα ζευγάρια να έχουν δικαίωμα τεκνοθεσιας;
    Υπάρχει ΜΙΑ επιστημονική μελέτη για τις επιπτώσεις στον ψυχικό κόσμο του παιδιού;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ναι υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι τα παιδιά κακοπερνανε τόσο μέσα στα ετεροφυλα ζευγάρια, όσο κ μέσα στα ομοφυλα ζευγάρια, όταν επικρατούν συνθήκες ναρκισσισμού, ατομισμού, ανταγωνισμού και πρόσδεσης στις σάπιες αξίες κ πρότυπα του κεφαλαίου. Έχουμε πάμπολλες περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών μέσα στην παραδοσιακή ετεροφυλη οικογένεια μέσα στα χρόνια, τα ξέρεις και η αιτία είναι η ηγεμονία των ιδεών του κεφαλαίου και παλαιότερων διακρίσεων από αυτό. Το ίδιο μπορεί να ισχύει κάλλιστα κ για τα ομοφυλα ζευγάρια, εφόσον επικρατούν οι αξίες του κεφαλαίου.

      Reply
      1. Ανατολικές Συνοικίες

        Δεν ρώτησα για τα ετερόφυλα ζευγάρια, ακούμε στο δελτίο ειδήσεων αρκετά, γιά τα ετερόφυλα ζευγάρια ρώτησα.

        Reply
        1. μεταβατικος

          Αν δεν ξέρεις καν τι είναι μια έκφραση που χρησιμοποιείται ευρέως σε επιστημονικές συζητήσεις διαφόρων πεδίων, σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει και ιδιαίτερη προσπάθεια να ενημερωθείς πάνω σε αυτό το θέμα και απ’ ό,τι βλέπω καταφεύγεις στη διασπορά ηθικού πανικού περί των «καημένων των παιδιών», για να επικαλεστείς το συναίσθημα σε ένα θέμα πολύ ευαίσθητο.
          Υπάρχουν πάρα πολλές πηγές και έρευνες σχετικά με το θέμα. Για παράδειγμα, πρόσφατα έγινε αυτή η παρέμβαση στην καθημερινή από Έλληνες επιστήμονες του φάσματος της ψυχολογίας:https://www.kathimerini.gr/society/961410/paremvasi-55-akadimaikon-gia-tin-anadochi-kai-yiothesia-apo-omofyla-zeygaria/
          Πέρα από αυτά, συγκεντρωμένα πολλές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί πάνω στο θέμα:https://whatweknow.inequality.cornell.edu/topics/lgbt-equality/what-does-the-scholarly-research-say-about-the-wellbeing-of-children-with-gay-or-lesbian-parents/
          Εδώ είναι το πόρισμα αρμόδιων επιστημονικών φορέων των ΗΠΑ, όταν αμφισβητήθηκε η ικανότητα γκέι ζευγαριών να μεγαλώνουν παιδιά:https://web.archive.org/web/20190412074914/https://www.supremecourt.gov/ObergefellHodges/AmicusBriefs/14-556_American_Psychological_Association.pdf

          Τέλος πάντων, και σαν μαρξιστές δε νομίζω ότι στέκει η υπεράσπιση πατρότητας-μητρότητας και της αστικής πυρηνικής οικογένειας με τα πρότυπά της όπως διαμορφώθηκαν μέχρι στιγμής στον καπιταλισμό, από αριστερά ή κομμουνιστικά μυαλά. Στην καταγωγή της οικογένειας υπάρχει επιχειρηματολογία για την παροδικότητα αυτών των μορφών καθώς και ανάδειξη άλλων πρότυπων ως υπέυθυνους ανατροφής των παιδιών ,πχ από την εποχή των «πρωτόγονων» όπου η ανατροφή γινόταν από έναν ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο από τους βιολογικούς γονείς των παιδιών.

        2. Ανώνυμος

          Θα καταργηθεί πρώτα η εκμετάλλευση, θα περάσουν αρκετά και πολλά χρόνια, μέχρι η κοινωνία να συνηθίσει να σκέφτεται κοινωνικά χωρίς ατομισμούς και αντικοινωνικά ιδιωτικά συμφέροντα. Να αποκαθαρθεί και η “τσούλα Επιστήμη, της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,” από την συσσωρευμένη σαπίλα αιώνων λιβανίσματος της μπόχας του βούρκου….
          ….και σιγά-σιγά και προσεκτικά/μελετημένα πια θα αλλάξουν και οι κοινωνικές δομές, για να αντιστοιχιστούν με τις νέες σχέσεις παραγωγής.
          Τότε θα βρούμε τι πραγματικά συμβαίνει με πολλά σημερινά στραβά και ανοιχτές πληγές, όπως οι ομοφυλοφιλία και πολλά άλλα. Γιατί υπάρχουν πολλές κατηγορίες, που δε βρίσκουν χώρο στην “προχώ” Δύση, ότι πράγματι η ομοφυλοφιλία σε μεγάλο βαθμό δεν είναι πάντα βιολογική διαφοροποίηση αλλά έχει ακριβώς κοινωνικά αίτια, …όμως όχι αυτά, που φαντάζονται τα μεταμοντέρνα ζόμπι. Οι πατριαρχικές κοινωνίες εξωθούσαν κάποια ευαίσθητα άτομα στην ομοφυλοφιλία με τον ίδιο τρόπο, και για ανάλογους λόγους, που αυτό συνέβαινε και με την πορνεία, και που, εν παρενθέσει για όσους δεν κατάλαβαν τον Ενγκελς, είναι η ολική άρνηση του πρωτογόνου ομαδικού γάμου… Σήμερα αυτό πάει απλά να …βιομηχανοποιηθεί! Ελεος!
          Τότε θα είμαστε σε θέση, η απελευθερωμένη από την Αλλοτρίωση Ανθρώπινη Κοινωνία, να βρει τρόπους και να λύσει τέτοια προβλήματα, που ανάγονται σε αλλαγές της σχέσης Ανθρώπου-Φύσης, ιδωμένης σαν συμπληρωματικής/αρμονικής και όχι αντιθετικής/καταστροφικής.
          Μέχρι τότε, σήμερα μπορούμε να διεκδικήσουμε για τους καταπιεζόμενους ΛΟΑΤΚΙ, μόνο την εξάλειψη της πρόσθετης εκμεταλλευτικής εξαθλίωσής τους, την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας τους, να μην είναι το πρόβλημά τους αντικείμενο εξευτελισμού με οποιαδήποτε μορφή. Και κυρίως να μην γίνεται σπέκουλα σε αυτό – λάθος στο οποίο πέφτουν οι πιθανόν καλοπροαίρετοι αλλά αμελέτητοι “αριστεροί”.
          Ο Καπιταλισμός, που σαπίζει, όχι μόνο δεν μπορεί να λύσει τέτοια προβλήματα, αλλά αντίθετα τα επιδεινώνει για να …κερδίζει!
          Βουίζει το θέμα, από που ήρθε και ποιοί το σπρώχνουν και γιατί, μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας η το ράσο του Μεσογαίας.
          Η αντίθεση Κοσμοπολιτισμού vs. Altright είναι γνωστή, αναμενόμενη και …μή ανταγωνιστική(!), για να ξαναθυμηθούμε και κάποια πράγματα, που ξεχάσαμε στα χρόνια του Αποπροσανατολισμού.
          Θα περιμέναμε όλοι κάτι καλύτερο από την Αριστερά, που επικαλείται τον Αντικαπιταλισμό.

        3. Ανατολικές Συνοικίες

          Μεταβατικέ, αυτό δεν είναι επιστημονική έρευνα, είναι κ@λόχαρτο. Σε πέντε σελίδες των επτά γραμμών (από σελίδα 17 έως σελίδα 22) ασχολείται με το θέμα των παιδιών υπό τύπον: “τρεις λαλούν και δυό χορεύουν”.
          Αποκλείεται να έχεις επιστημονικό υπόβαθρο και να προτείνεις αυτό το κ@λόχαρτο (επιμένω στον χαρακτηρισμό).

        4. μεταβατικος

          Ανατολικές, αυτό που διάβασες και λες είναι κωλόχαρτο είναι η γνωμοδότηση αρμόδιων φορέων ψυχολόγων, ψυχιάτρων και κοινωνικών λειτουργών που υποστήριξαν το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να τεκνοθετούν και υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στη διάπλαση των παιδιών και ότι τις διαφορές τις εντοπίζουν σε άλλες παραμέτρους όπως . Σαν να λέμε, πιο επίσημη επιβεβαίωση από την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ δεν υπάρχει, γι αυτό το επισήμανα.
          Δεν ήταν μελέτη το συγκεκριμένο. Λίγο παραπάνω κατανόηση κειμένου δε βλάπτει.
          Επίσης σου έστειλα λινκ με 73 μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα που λέω από τοπ 20 πανεπιστήμιο, που κάνει και σούμα. Ούτε αυτό το κατάλαβες;
          Τέλος πάντων, το επιχείρημα δεν υπάρχουν μελέτες που να μας δείχνουν ότι «τα παιδιά των γκέι δε θα βγουν ανώμαλα» δεν υφίσταται, βρείτε κάτι καινούργιο.

        5. μεταβατικος

          Ρε παιδιά, τι ανοιχτή πληγή η ομοφυλοφιλία, τι λέτε, ας μαζέψει κάποιος τους κκεδες. Αυτά που λες ότι η πατριαρχία ωθούσε άτομα στην ομοφυλοφιλία δεν τα λέει κανένας σοβαρός φορέας ούτε καν η κομεπ, σταματήστε τους αυτοσχεδιασμούς σε τόσο ευαίσθητα θέματα που δεν έχετε ιδέα.
          Συμφωνώ ότι σταδιακά θα αλλάξει ο θεσμός της οικογένειας και όχι στον καπιταλισμό, αν και βιώνουμε την αποσάρθρωση της αστικής πυρινικής οικογένειας ήδη. Δεν καταλαβαίνω γιατί υπερασπίζεστε το συγκεκριμένο πρότυπο, η πατρότητα-μητρότητα δεν βγαίνει από κάποια μαρξιστική ανάλυση πέρι ιδεατού προτύπου οικογένειας, είναι ξεκάθαρα προσκόλληση στη μορφή που έχει σήμερα στο σάπιο σύστημα που ζούμε, και που σε πολλές περιπτώσεις είναι προϊόν καταναγκασμού και όχι κάποιο θετικό πρότυπο, λόγω κοινωνικού συντηρητισμού.
          Την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ από το ρατσισμό να την εξασφαλίσσετε από τους δικούς σας πρώτα που όταν δεν παίζουν θέατρο ότι νοιάζονται πολύ, μιλούν για γκέι εκπορευόμενους εκ Βρυξελλών σαν τον άλλον στην Πάτρα.
          Πάρτε παράδειγμα από το ΚΚ Κούβας και ό,τι γίνεται γύρω σας, είστε από τα ελάχιστα αν όχι το μόνο ΚΚ με ομοφοβικές θέσεις. Δηλαδή τόσο εμπιστοσύνη στην κατάρτηση της Μπέλλου και όλων αυτών του τμήματος Ισότητας κλπ, που δεν έχουν ιδέα τι γράφουν;

        6. μεταβατικος

          Το σχόλιο με τον αριθμό 4 έμεινε μισό. Εκεί που λέει όπως, να προστεθεί όπως η ποιότητα της διαπαιδαγώγησης, η ποιότητα και η ικανοποίηση με τις οικογενειακές σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των γονέων.

        7. Ανώνυμος

          @μεταβατικος, 28/01/2024 at 23:42 μην εξάπτεσαι με τους ΚΚΕ-δες! Είναι οι μόνοι, που εκτός από την μ/λ κατάρτιση, έχουν και γείωση στην ελληνική κοινωνία, πράγμα, που όπως φαίνεται λείπει και από πολλούς “αριστερούς”.
          Αν είχες ζήσει, ιδιαίτερα στις κλειστές επαρχιακές κοινωνίες, θα μπορούσες να δείς ολοζώντανους τους πατριαρχικούς μηχανισμούς, που εξωθούν τα αδύναμα μέλη τους στο περιθώριο. Ξεχάσαμε τα τις αποκαλύψεις, πριν από κάμποσα χρόνια, για τους βιασμούς μικρών παιδιών σε κάποια πόλη της δυτικής Πελοποννήσου; Σε πληροφορώ ήταν η κορυφή ενός παγόβουνου… Αυτούς τους μηχανισμούς, στις μεγάλες πόλεις υποκαθιστούν άλλοι πιο “σύγχρονοι”, όπως αυτοί, που υποστηρίζετε όλοι εσείς οι …”προχώ” χαϊβάνηδες!
          Μην το τραβάτε άλλο, όσο θεριεύει το θέμα, τόσο περισσότερα θα αποκαλύπτονται για τις αιτίες του. Και δε θα ξέρετε, οι νυχτωμένοι, που να κρυφτείτε…

        8. Ανώνυμος

          Μεταβατικέ, 28/01/2024 at 23:42 όλη η κοινωνία σας κράζει, ….στους κουκουέδες το μυαλό σου εσένα!

        9. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          29/01/2024 at 09:03, αυτούς ακριβώς τους πατριαρχικούς δεξιούς μηχανισμούς της επαρχίας αλλά και των πόλεων, ενισχύει και προωθεί το ΚΚΕ! Καλά το πάτε για συστημική εναλλακτική του woke ΣΎΡΙΖΑ!

        10. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          29/01/2024 at 09:03, ρε φίλε καταλαβαίνεις τι γράφεις; από τη μια καταγγέλλεις τους πατριαρχικούς δεσμούς και θεσμούς της επαρχίας που παράγουν δεκαετίες τώρα αποκλεισμό, βιασμούς παιδιών και βαρβαρότητα, και από την άλλη, στηρίζεις την θέση του ΚΚΕ που επί της ουσίας, αυτούς τους πατριαρχικούς δεξιούς θεσμούς και νοοτροπίες καλύπτει, με το να προωθεί την σκοταδιστικό θέση/μπούρδα, πώς τάχα, ο γάμος των ομόφυλων καταργεί την μητρότητα και την πατρότητα! Ξαναδιάβασε την θέση του ΝΑΡ

        11. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          29/01/2024 at 09:03, ΑΛΛΟ πράγμα ο γάμος και η τεκνοθεσία ομόφυλων, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ η παρένθετη κύηση -και ΟΧΙ μητρότητα όπως δολίως μας λένε οι woke δικαιωματιστές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ κλπ!

          Ο γάμος και η τεκνοθεσία είναι λαική εργατική κατάκτηση στον δρόμο για μια κοινωνία απαλαγμένη από ταξικήεκμετάλλευση, κοινωνικές τάξεις και κρατικού τύπου οργάνωση! Τα λέει πολύ καλά η θέση που πήρε το ΝΑΡ.

          Η παρένθετη κύηση ειδικά μέσα στον καπιταλισμό, είναι περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ανθρώπινου σώματος, ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ ΕΤΕΡΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΦΟΡΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ!

          Προτάσσουμε την εργατική, κοινωνική ταξική χειραφέτηση! Ούτε woke δικαιωματιστικος σκοταδισμός, ΟΥΤΕ θρησκόληπτος δεξιός σκοταδισμός, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ!

        12. Ανώνυμος

          @Ανώνυμος, 29/01/2024 at 14:14, δεν υπάρχει περίπτωση να συνεννοηθούμε!
          Εδώ όλη η κοινωνία σου φωνάζει ότι όλη αυτή η νεοφιλελέ γκαίη-κουλτούρα, προσποιείται την τάχατες “προστασία των γκαίη” για να τους φουσκώσει σαν ένα ακόμη διαταξικό/αταξικό “κίνημα” και να τους εργαλειοποιήσει για τα συμφέροντα του κυρίαρχου κοσμοπολίτικου κεφαλαίου, ακριβώς όπως ο κλασσικός “νταβατζής”. Είναι η άμεσα διάδοχη κατάσταση των καταλοίπων της πατριαρχίας στις αστικές κοινωνίες.
          Κι εσείς, παίρνετε το μέρος ….του νταβατζή!
          Ενας κλασσικός “εκσυγχρονισμός”, αστικός και αντιδραστικός πέρα ως πέρα είναι.
          Ιδρωσε ο Φρειδερείκος να σας γράψει ολόκληρο βιβλίο, μπας και καταλάβετε, ότι στις ταξικές κοινωνίες οι καταπιεζόμενοι όχι μόνο δεν “διώκονται” αλλά πολλαπλασιάζονται και ενισχύονται σαν τέτοιοι, ακριβώς για να υπάρχουν σαν αναγκαίο αντικείμενο καταπίεσης και εκμετάλλευσης! Ξέρω, δύσπεπτη η Διαλεκτική, θέλει προσπάθεια να την χωνέψουμε…
          Και, καλά, προσπερνώντας τα στρυφνά(!), δε βλέπετε, ότι πρόκειται για μια μελετημένη άνωθεν πολιτική μεθόδευση σε όλη τη σφαίρα επιρροής του USA, που όμως στην Ελλάδα σαν μόνο αποτέλεσμα θα έχει να ρευστοποιήσει όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ, και θα τους γυρίσει μπούμεραγκ;!
          Τόσο πολύ σας μπέρδεψε ο …Μεσογαίας “Αγιος”;! (Μεγάλη η χάρη του…!)
          Μη χάσκετε σαν χάνοι μπροστά στα φαινόμενα, κι ό,τι σας σερβίρουν. Κοιτάχτε λίγο και πίσω από το παραβάν!

    2. μεταβατικος

      Υπάρχει επιστημονικό consensus εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχουν διαφορές στην ψυχική και κοινωνική διάπλαση των παιδιών που μεγαλώνουν σε οικογένεις ομόφυλων ζευγαριών.

      Reply
      1. Ανατολικές Συνοικίες

        Επειδή στο χωριό μου δεν έχουμε αυτή τη λέξη, κονσέσους, πως τόπες; κάνα λινκ σε σοβαρό επιστημονικό περιοδικό έχεις, η είσατε όλοι σας τραγικά ανεύθυνοι;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανατολικές συνοικίες, ορίστε ένα κείμενο που αναφέρει επιστημονικές έρευνες και μελέτες που αποδεικνύουν πως δεν επηρεάζεται ψυχισμός των παιδιών από το γεγονός ότι μεγαλώνουν σε ομοφυλες οικογένειες: https://www.ethnos.gr/opinions/article/296720/goneikothtaomofylonzeygarionkaipsyxikhygeiatonpaidionposapantaeihdiethnhsereynastozhthma

          Όσον αφορά το ΚΚΕ, καλά το πάτε για συστημική εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί woke σκοταδιστες, εσείς με τον Ανθιμο κ τον σκοταδισμό του. keep going

        2. Ανώνυμος

          Ανώνυμος (tτί άλλο) 28/01/2024 at 19:59, αντιλαμβάνομαι ότι σου είναι πολύ δύσκολο να μην γίνεσαι προσβλητικός, τα περί Άνθιμου απλώς στα επιστρέφω.
          Κανονικά δεν έπρεπε να μπω στον κόπο να σου απαντήσω, αλλά μάλλον αυτό επιδιώκεις, δεν θα σου κάνω τη χάρη.
          Όταν μιλάμε για ανάπτυξη παιδιών, μιλάμε για την μεγαλύτερη ευθύνη που μπορεί να αναλάβει ένας μέσος άνθρωπος. Εαν αποτύχει στην διαπαιδαγώγηση, θα φέρει στον κόσμπ έναν άνθρωπο που θα βασανίζεται σε όλη του τη ζωή. Τα ψυχικά νοσήματα είναι από τα πιό οδηνηρά νοσήματα. Θέλει λοιπόν την υπέρτατη ευθύνη. Έχουμε λοιπόν μία κυβέρνηση, τα μισά μέλη της οποίας είναι στις λίστες του Φουρθιώτη, αποτελούμενη από καρααστούς που μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, ακόμα και παρένθετες μητέρες. Φιλαράκια λοιπόν του Λιγνάδη, των δολοφόνων της Τοπαλίδου και του βιαστή τετράχρονων, δεν μπορεί επουδενί να πείσουν για ευγενικά συναισθήματα. Γραμμάτια εξοφλούν της διφθαρμένης ηγεσίας των ΗΠΑ. Στην οποία κολαούζος είναι και ο πολύς Κασσελάκης με τα καράβια και τα αρχοντικά στις Σπέτσες. Τι κοινό μπορεί να έχει με αυτούς η εργατική τάξη;
          Όσο για το λίνκ στο Έθνος (!!!), είχα την περιέργεια να μπω σε δικό του λινκ
          https://www.apa.org/about/policy/resolution-sexual-orientation-parents-children.pdf
          Που παραπέμπει σε ιστοσελίδα του Αμερικανικού Σύλλογου Ψυχολόγων. Ούτε καν ψυχιάτρων.
          Βρήκα αρκετά μαργαριτάρια, μνημεία αοριστολογίας.
          Παραθέτω σημεία σε μετάφραση GOOGLE:
          … συχνά εκφράζονται αρκετές ανησυχίες σχετικά με την ανατροφή των παιδιών σε σεξουαλική μειονότητα (Biblarz & Stacey, 2010; Patterson, 2017) Αντίθετα, η έρευνα έχει αποτύχει σταθερά να αποκαλύψει οποιαδήποτε εμπειρική αιτιολόγηση αυτών των ανησυχιών (πως να ξεφτυλίζουμε τον αντίπαλο)
          ….Τα παιδιά γονέων με σεξουαλική μειονότητα φαίνεται να αναπτύσσονται με υγιείς και τυπικούς τρόπους σε ηλικίες και αναπτυξιακούς τομείς π.χ. ακαδημαϊκά επιτεύγματα (φαίνεται!!!)
          …, αρκετές μελέτες έχουν δείξει μεγαλύτερη ευελιξία μεταξύ των παιδιών της σεξουαλικής μειονότητας έναντι των ετεροφυλόφιλων γονέων όσον αφορά τη στάση για το φύλο και λιγότερο στερεοτυπικό παιχνίδι για το φύλο (ευελιξία η αλλιώς ότι φάμε , ότι πιούμε κι ότι αρπάξει…)
          … Η έρευνα συνεχίζει να υποδηλώνει ότι τα παιδιά γονέων με σεξουαλική μειονότητα, αν και εκτίθενται σε μοναδικές εμπειρίες, αποδίδουν και αναπτύσσονται με παρόμοιους ρυθμούς με τα παιδιά με ετεροφυλόφιλους γονείς (αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, έτσι το βάλαν, συνεχίζει η έρευνα, σαν το καραβάνι στην έρημο)
          Αυτά.
          Και χαιρετίσματα στον σύντροφο (σου) Κασσσελάκη

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμε 28/1, 21:29, όσο εσύ και οι ομοιδεατες σου στην παράνοια θεωρείς τους κομμουνιστές πχ του ΝΑΡ φίλους του κασσελακη, τόσο εγώ θα σε λέω υπάλληλο και εξαπτερυγο του Ανθιμου και του καλλινικου Πειραιώς. Μην τσαντίζεσαι ε;

          Η ανθρώπινη ιστορία βρίθει από κράτη και κοινωνίες που πριωθησαν γενοκτονίες, εθνοκάθαρσεις, πολέμους, ταξική βαρβαρότητα κλπ, με πυρήνα όλους τους θεσμούς που λατρεύεις, ο γάμος των ομόφυλων σε μάρανε. Το Άουσβιτς αδερφέ, έγινε από κόμμα, πολιτικούς και κράτος που προωθούσαν την Αγία ετεροφυλη οικογένεια και την πατριαρχια, και πίστευαν ο, τι ακριβώς πιστεύεις και εσύ για την ομοφυλοφιλία

          Πάρε ένα κείμενο που αναφέρει επιστημονικές έρευνες που τεκνηρθωνουν τα όσα γράφω: https://www.ethnos.gr/opinions/article/296720/goneikothtaomofylonzeygarionkaipsyxikhygeiatonpaidionposapantaeihdiethnhsereynastozhthma

      2. Ανώνυμος

        Πόσο δίκιο έχεις ρε μεταβατικέ. Το ΚΚΕ επιβεβαιώνει διαρκώς το αρχαίο ρητό “εν οίδα, ότι ουδέν οίδα”…

        Reply
      3. Ανώνυμος

        … Και διαρκώς το ΚΚΕ προωθεί στο έμφυλο ζήτημα, μια κάργα συντηρητική ατζέντα, ανάλογη ε την woke ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

        Reply
      4. Ανατολικές Συνοικίες

        Μεταβατικέ, θα κριθείτε για αυτά που στηρίζετε, απλά όταν θα έλθει αυτή η στιγμή θα εχετε εξαφανιστεί πολιτικά. Η κοινωνία αποβάλλει τα άχρηστα και τα περιττά. Σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

        Reply
        1. μεταβατικος

          Μου φαίνεται απίθανο ανατολικές, να πει η ιστορία όχι στην Ελλάδα ο Στ’ιγκας, ο Σαμαράς, οι παπάδες και το ΚΚΕ είχαν δίκιο στο ζήτημα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ.
          Ακόμα πιο απίθανο από τη συντριπτική πλειοψηφία των αριστερών και κομμουνιστικών κομμάτων που έχουν αντίθετη άποψη να έχει βρει τη μοναδική αλήθεια η Μπέλλου και ο Πατέλης.

      5. Θεόδωρος Σαμιωτακης

        Η ομοφυλοφυλια ειναι μια ερωτική επιλογη που ο καθένας αν γουστάρει την κάνει και εμάς δεν μας πέφτει λογος να κάνουμε τον χωροφυλακα στο σώμα και το κρεββατι κάποιου.Αυτό που είναι πληγή είναι οι φιλελε gay κουλτούρα που δυστυχώς δεν την έχου μονο οι αμεσα ενδιαφερόμενοι αλλα και δυστυχώς και πολλοι άλλοι…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          ….και “αντικαπιταλιστές”!
          Δεν το περίμενα τόσο ανοιχτά, αν και φοβόμουνα μια μεσοβέζικη θέση, για λόγους οριοθέτησης από το ΚΚΕ. Αλλά, όχι κι έτσι….

  5. Ανώνυμος

    Ανώνυμος
    26/01/2024 at 20:04, φίλε μου μάλλον δεν γνωρίζεις ελληνικά και για αυτό γράφεις αυτά που γράφεις για την θέση που πήρε το ΝΑΡ.

    Reply
  6. Κώστας

    To KKE κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ότι αυτά τα θέματα διασπούν την επιδιωκόμενη εργατική λαική ενότητα.

    Γιατί πλέον είναι 2024, να μην το καταλαβαίνει, αποκλείεται.

    Πως την διασπούν ?

    Αρχικά άμεσα. Ένας ΛΟΑΤΚΙ εργάτης δεν θα πλησιάσει το εργατικό κίνημα, συνδικαλιστικό και πολιτικό, αν η πολιτική ηγεμονία εκεί μέσα λέει πως “εδώ που τα λέμε δεν είσαι εντελώς φυσιολογικός, σε διαμόρφωσε η καπιταλιστική σήψη. Και δεν πρέπει να είσαι και κοντά σε παιδιά, άντε λίγο, όχι να τα μεγαλώνεις όμως, μαζέψου ρε που θες να μεγαλώσεις και παιδιά. Βέβαια όχι να σε τραμπουκίζουν ή να έχεις εργασιακές διακρίσεις, αλλα΄είσαι λίγο ανώμαλος, παραδέξου το”.

    Επίσης έμμεσα. Η καταπίεση φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού δημιουργεί διαταξικές ενότητες. Διότι είναι πυρηνικά ιδεολογικά υποσύνολα και πυρηνικές καπιταλιστικές σχέσεις, είναι προκαπιταλιστικές καταστάσεις βασικά. Ως τέτοιες μπορεί να θυματοποιήσουν οποιαδήποτε γυναίκα και οποιοδήποτε ΛΟΑΤΚΙ άτομο

    Γιατί λοιπόν το κάνει ? Αρχικά είναι οι δεκαετίες κοινωνικού συντηρητισμού, είναι η τοποθέτηση του ΚΚΕ στο δισδιάστατο πολιτικό φάσμα αυτή. Δεν είναι ομως μόνο αυτό. μάλιστα τα τελευταία χρόνια υπήρχαν δείγματα μετατόπισης. Είναι και μια ψηφοθηρική ζαριά. Είναι μια εκτίμηση πως το ΚΚΕ δεν θα έχει απώλειες από την νεολαία, αριστερό κόσμο κλπ γιατί, τι θα ψηφίσουν ? Οι εναλλακτικές αντιμετωπίζονται εύκολα, θεωρεί το ΚΚΕ, άσε που δεν υπάρχουν και στα ΜΜΕ, μόνο το ΚΚΕ υπάρχει. Αλλά ούτε αυτό μόνο

    Η αντιδραση του ΚΚΕ ήταν απότομη και φραστικά φλύαρη, φραστικά βίαιη. Πρέπει να την συνδέσουμε με τον αγώνα της Νεολαίας και της Εκπαίδευσης. Το ΚΚΕ προβοκαρει τον αγώνα της Νεολαίας στα Πανεπιστήμια, θέλει να βάλει τους αριστερούς φοιτητές να βρίζονται. Προετοιμάζει το

    “ΤΙΝΑκάνουμε, καπιταλισμό έχουμε, πέρασαν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, και χωρίς αυτά καπιταλισμό έχουμε. Και με ποιους να συνεργαστούμε ? Με αυτούς που βρίζουν το Κόμμα ? Και τι θέλετε ? Να σπάσει τις καταλήψεις η Αστυνομία ? “.

    Το τέλος των Καταλήψεων, στην αντίληψη του ΚΚΕ, ανοιγει τον δρόμο για το 12%. Η νεολαία, ξανά στο καβούκι της, δεν θα έρθει σε επαφή με κανέναν άλλον. Έτσι από εκει δεν θα έχει απώλειες. Και παίρνει και από τους νοικοκυραίους λόγω της ένταξης του στο μέτωπο των “ανήσυχων για την ελληνική οικογένεια”

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οχι, που θα έλειπε ο αριστερούλης Μάρτης από το ….”αμερικανικό όνειρο” του νεοελληνικού κασσελακισμού!
      Οι δυτικές κοινωνίες περνάνε μεγάλη παρακμιακή κρίση.
      Θα πέσετε από τα σύννεφα και οι πιο “υψιπετείς”, που δεν πήρατε τα μηνύματα τον Μάη-Ιούνη 2023. Ο “χώρος” έχει υποστεί μη ανατάξιμη βλάβη και παραμιλάει.
      Ευτυχώς, που υπάρχει το ΚΚΕ να πατάει στη γη.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        να είμαι ειλικρινής δεν πίστευα πως εκλογικά μεγάλο μέρος από το εξωκοινοβούλιο θα πήγαινε τόσο χαμηλά.τον Ιούνιο..

        Σε ψήφους αναμενόμενο να πέσουν με την μη δυνατότητα να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι σε τουρισμό στον τόπο εργάσίας τους ή φοιτητές αν και το ΚΚΕ είχε φέρει τροπολογία για να ψηφίσουν γιατί οι άλλοι ή αρνήθηκαν ή σφύριζαν αδιάφορα ή ήταν μόνο για τους φοιτητές

        Έπεσαν όμως και τα ποσοστά. Που σημαίνει πως έχασαν περισσότερους ψήφους από την επιπλέον αποχή του Ιουνίου σε σχέση με τον Μάιο. Δεν νομίζω βέβαια να τους προβλημάτισε

        Reply
    2. Ανατολικές Συνοικίες

      Κώστα, το τάιμιν καταρχήν είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Γιατί η ΝΔ σε πακέτο πέρασε φορολογικά μέτρα (το 4ο κατουσίαν μνημόνιο), την επιστολική ψήφο, τα ιδιωτικά ΑΕΙ και τωρα την τεκνοθεσία των ομοφύλων (γιατί περί αυτού πρόκειται, αλλά οι ΑΡΔ μιλάνε μόνο για τον γάμο, για τον οποίο δεν ενδιαφέρεται κανείς).
      Όλη αυτή η ατζέντα ανατρέπει συνθέμελα την ήδη βεβαρημένη κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Έρχται λοιπόν ένας Κασσελάκης, τραβάει όλη την Κ.Ο. στην εξοχική του κατοικία σε μία προσπάθεια εκμαυλισμού της Κ.Ο. και μετά αμολάει και τα περί κομματικής πειθαρχίας. Οποία επίδειξη αυταρχισμού από υποτιθέμενα ευαίσθητα άτομα. Δύο μέτρα και πολλά σταθμά, ανάλογα που φυσάει ο άνεμος.
      Αυτό πάλι περί ΛΟΑΤΚΙ εργάτη, τι το ήθελες; Η καθημερινή πραγματικότητα του ΛΟΑΤΚΙ χαρακτηρίζεται από αυτό το πυρηνικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς του. Μου διαφεύγει λοιπόν κάποια προσωπικότητα δεδηλωμένου ΛΟΑΤΚΙ με ηγετικές επιδόσεις, αν εξαιρέσουμε κάτι φαιδρούς σύγχρονους σαν την Σάνα Μαρίν που έβαλε τη χώρα της στο ΝΑΤΟ.
      Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποδεχθώ την ιδιαιτερότητα ενός ατόμου, θεωρώ π.χ. ότι η τραγική ιστορία του Τούριν ήταν μία απόδειξη του πόσο βάρβαρο είναι το βρετανικό πολιτικό σύστημα, αλλά η τεκνοθεσία είναι άλλο πράγμα και περί αυτού πραγματεύεται η απόφαση του ΚΚΕ.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Είναι πολλοί σήμερα οι ΛΟΑΤΚΙ+ κλπ., σε ανώτερες ηγετικές κυβερνητικές θέσεις στην “δύση”. Και το μαθαίνουμε, γιατί προβάλλονται από το σύστημα και …καμαρωτοί! Και με γειά τους και χαρά τους.
        Το πρόβλημα είναι πως ΟΛΟΙ είναι αντιδραστικοί μέχρις αηδίας….
        Κασσελάκηδες….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ενώ οι ετεροφυλοφιλοι καπιταλιστές πολιτικοί, είναι οκ σύμφωνα με την γνώμη σου. Μενεξεδες κ Ζουμπουλια, ωραία που ναι η Λιβαδειά, χωρίς καμια αιτία.

          Μάνα μου, εάν είσαι αστός πολιτικός, είτε γκει, είτε λεσβια, είτε στρειτ, είτε γυναίκα, είτε άντρας, το ίδιο κ το αυτό. Ε ρε κάτι ντενεκεδες.

        2. Ανώνυμος

          Ιδια σκ….τά, γι αυτό ας ….προτιμήσουμε τους γκέϊ;!
          Που είναι και …πιο “in”, ε;!

    3. Κώστας

      Φίλε Ανατολικέ δεν κατάλαβα τίποτα

      Μάλλον γιατί δεν είμαι εξοικειωμένος με την μισαλλοδοξία.

      Να απαντήσω και σε κάτι σωστό που είπες

      Ναι, όσο τους λέτε ανώμαλους οι ΛΟΑΤΚΙ πρώτα θα αγωνίζονται για το αυτονόητο, να πείτε πως είναι φυσιολογικοί. Και ή θα το κρύβουν, και θα βλέπουν το Εργατικό Κίνημα με ΣΩΣΤΗ εχθρότητα, ή θα το προβάλλουν σαν μόνη ιδιότητα. Και έτσι, όντως, το ΛΟΑΤΚΙ εργάτης θα ακούγεται παράξενο.

      Κώστας

      Reply
  7. Ανώνυμος

    “Η στάση του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι βαθιά λαθεμένη..” ….
    …και για την αποφυγή παρεξηγήσεων διαβάστε την εδώ:
    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=12401079
    Σαλάτα τάκανε και το ΝΑΡ: Μπέρδεψε την ισότητα με τον εξισωτισμό και την εικονική κατάργηση της διαφορετικότητας(!), την απελευθέρωση από την εκμετάλλευση με τον “δικαιωματισμό”, τις βούρτσες με κλπ., κλπ.!
    Το γιατί, μην το ψάχνετε.
    Φάνηκε ήδη από το μακρινό ’89, σε όσους μπορούσαν να δουν….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      28/01/2024 at 19:41, ρε σεις εκεί στο ΚΚΕ το χετε χάσει τελείως; Άλλο πράγμα ο γάμος και η τεκνοθεσία σε ομοφυλα ζευγάρια, και ΆΛΛΟ ΠΡΆΓΜΑ η μητρότητα, δηλαδή η γέννηση του παιδιού μέσα σε μια ομοφυλη ή ετεροφυλη οικογένεια, συνεπώς η κατοχύρωση μέσα ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (ετεροφυλη, ομοφυλη, μονογονεϊκη) του δικαιώματος της γυναίκας που κυοφορεί και που γεννά σε άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού κλπ. Τι διάολο από υλισμο πράμα δεν κατέχετε ε;

      Συνεπώς, ΑΥΤΌ είναι που πρέπει ανάμεσα και σε άλλα να απορριφθεί ως λογική του κεφαλαίου με στόχο την κατάργηση κατακτήσεων της γυναίκας κσι όχι γενικά ο γάμος και η τεκνοθεσία ομόφυλων!!

      Διαβάστε πχ την θέση του ΝΑΡ, για να πάρετε μια γεύση από υλιστική μαρξικη ανάλυση για το έμφυλο

      Reply
  8. Φερώνυμος

    Διαβάστε το άρθρο του Διονύση Δρόσου:
    «Ολιγαρχία του χρήματος και πολτοποίηση των κοινοτήτων.»
    https://slpress.gr/idees/oligarxia-tou-xrimatos-kai-poltopoiisi-ton-koinotiton/
    Για να δείτε πώς οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τους ΛΟΑΤΚΙ+ για τη προώθηση των
    συμφερόντων τους, και να καταλάβετε γιατί ο Μητσοτάκης θέλει να περάσει τη τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Όπως υπάρχουν λοατκι συντηρητικοί έτσι υπάρχουν και ετεροφυλοφιλοι συντηρητικοί. Το άρθρο του δρόσου είναι για τα πανηγύρια. Μην ξεχνάς, ότι μια χαρά εθνοκάθαρσεις, πόλεμοι, πολτοποιησεις πολιτισμών γίνανε από κράτη και κοινωνίες με στιβαρή πυρηνική οικογένεια, στιβαρή θρησκεία και γενικώς στιβαριυς όλους τους θεσμούς που γουστάρεις. Επίσης, το Άουσβιτς έγινε από πολιτικούς, κρατος και κόμμα, που ορκίζονταν στην Αγία ετεροφυλη πηρυνιξη οικογένεια και που θεωρούσε ανωμαλία την ομοφυλοφιλία.

      Καλά το πάτε όλοι εσείς οι υποστηρικτές του Ανθιμου, ΚΚΕδες και μη. Πλήρης άγνοια της ιστορίας, της βιολογίας, των πολιτισμών κ της ανθρώπινης ιστορίας, προς όφελος των πιο σαπιων εκμεταλλευτικών αντιληψεων!

      Από την άλλη, η woke πολιτική αντίληψη, δικό σας αδερφάκι είναι. Οι woke λοατκι και οι πολιτικοί τιυς εκπρόσωποι, μια χαρά προωθούν την ίδια κοινωνική ατζέντα με τους στρειτ πολιτικούς και κόμματα του κεφαλαίου. Είστε και οι δύο, παιδιά του κεφαλαίου, woke και παραδοσιακοί.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η “πολυγονεϊκότητα” στις ΗΠΑ και το εμπόριο της παρένθετης μητρότητας
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/354323/i-polygoneikotita-stis-ipa-kai-emporio-tis-parenthetis-mitrotitas

        και αυτό
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/354170/emporio-vrefon-me-kalyteres-times-tin-black-friday

        και αυτό
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/353721/dikaioma-stin-parentheti-mitrotita-me-ta-logia-enos-eidikoy

        ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ

        Εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα καλά οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης,του τεράστιου αγώνα που δίνουν μαθητές και φοιτητές σε όλη την Ελλάδα.
        https://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/353781/nosiroi-ligoi-kai-thlivera-astoiheiotoi

        και
        Με το “εγχειρίδιο” όλων των προηγούμενων προσπαθεί η κυβέρνηση της ΝΔ να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών
        https://www.902.gr/eidisi/apopseis-sholia/354160/egheiridia-kai-mihanismoi

        Μία χαρά πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκης το νομοσχέδιο για την
        ‘επιστολικη ψήφο’. Αλλά ούτε ένα άρθρο έστω άρθρο γνωμης στην πλειοψηφία του εξωκοινοβουλίου

        Θα πει κάποιος: Εδω τους έκανε τόσα χρόνια ο Τσίπρας πολιτικές ουρές του, να μην τους αποσπά έστω και για λίγο αλλού την προσοχή ο Μητσοτάκης;

        Καλά το πάτε. Keep walking

        Reply
  9. Ανατολικές Συνοικίες

    Και Μεταβατικέ, δεν είμαι ΚΚΕ, ήμουν ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανατολικές Συνοικίες
      29/01/2024 at 06:01, δεν νομίζω να ήσουν ποτέ στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. ΑΝ ήσουν -που ξαναλέω κατά πάσα πιθανότητα λές ψέματα- μάλλον τότε δεν κατάλαβες τίποτα από ταξική χειραφετητική ανάλυση και θέση.

      Αμ το άλλο το φαιδρό που ξεστόμισες ότι δεν ξέρεις κάποιος σπουδαίο γκει ή κάποια σπουδαία λεσβία πολιτικό!!!! Τι εξεστόμισες πάλι γμτ;; Αυτή είναι η υλιστική σου γνώση; Μια χαρά μικροαστική πολιτική σκέψη έχεις.

      Ο πολιτικός φίλε μου, εάν είναι καπιταλιστής πολιτικός, είναι το ίδιο, είτε είναι γυναίκα, είτε άντρας, είτε στρει, είτε γκει, είτε λεσβία! Εάν πχ ήσουν στο ΝΑΡ, αυτό θα το ήξερες. Και η Θάτσερ στρέϊτ και γυναίκα πολιτκός ήταν από αυτούς που τους αποδέχεσαι ως σεξουαλική κατάσταση, αλλά γάμησε το εργατικό κίνημα και εν γένει την εργατική τάξη! Και ο ρήγκαν, άντρακλας στρέϊτ καουμπόης ήταν και γάμησε την ΕΣΣΔ και γενικά το κομμουνιστικό κίνημα. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι, ο Γκαίμπελς, η Κοντολίζα Ραις, ο Μπους, ο Ομπάμα, κλπ, κλπ όλοι αυτοί, στρέιτ καπιταλιστές πολιτικοί ήταν, λευκοί και μαύροι, γυναίκες και άντρες όμως μια χαρά το κεφάλαιο εθνικό και διεθνικό υπηρέτησαν! Το ίδιο κάνουν και οι γκεϊ και οι λεσβίες καπιταλιστές πολιτικοί, όπως ο Κασσελάκης, η Σάνιν, διάφοι υπουργοί κυβερνήσεων, κλπ, κλπ. Μια χαρά το εθνικό και διεθνές κεφάλαιο εξυπηρετούν!

      ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΑΦΕΝΟΣ ΟΤΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ είναι ΕΞΙΣΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ σεξουαλικές συμπεριφορές, άρα αξιώνουν και σωστά τα ίδια δικαιώματα, τα οποία εμείς τα εντάσσουμε σε ένα αντικαπιταλιστικό κομμουνιστικό πλαίσιο. Καιόχι στο δικαιωματίστικο εμπορευματοποιημένο που τα εντάσσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

      Και αφετέρου λέμε ότι, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ! Είναι ότι ο καπιταλισμός έχει και την σκοταδιστική πολιτική αλά Ανθιμος και Καλλίνικος και την woke σκοταδιστική του πολιτική αλα ΣΥΡΙΖΑ και ντέμοκρατς.Αρα έχει και τα αντίστοιχα κόμματα και τους αντίστοιχους πολιτικούς, στρέιτ, γκέι, λεσβίες, άντρες και γυναίκες, λευκούς και μαύρους! Αρα, δεν σερνόμαστε πίσω απο ΚΑΝΕΝΑΝ από τους δύο καπιταλιστικούς πολιτικούς πόλους! Εσύ άραγε κάνεις το ίδιο;

      Reply
    1. Ανώνυμος

      Μια χαρά χειραφετητικά ταξική εργατική είναι η θέση του ΝΑΡ! Εσύ καλά το πας για Ανθιμος!

      Reply
    1. μεταβατικος

      Σταθμός στο ξεφτίλισμα του μαρξισμού, μπορεί. H χρήση αυταπόδεικτων αληθειών-αξιωμάτων ως επιχειρήματα συγκρίνεται με της Βίβλου.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Από Μαρξισμό τον παίζετε στα δάχτυλά σας. Αποδεδειγμένα αφού ψηφίσατε το μνημονιάκι του Τσίπρα (που το είχε περίπου προαναγγείλει μέσω Δανείου από τον ESM 2 – 3εβδομάδες πριν) στο Δημοψήφισμα

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Ωχ αρτσι μπουρτζι και λουλάς, είναι οι θέσεις του ΚΚΕ

      Reply
  10. Ανατολικές σΥΝΟΙΚΊΕς

    Στο πολύ σπουδαίο λινκ του φίλου παρπάνω:
    https://slpress.gr/idees/oligarxia-tou-xrimatos-kai-poltopoiisi-ton-koinotiton/#google_vignette
    διαβάζωμεταξύ άλλων:
    «Το State Department θα υποβάλλει σε ετήσια βάση και ως μέρος της ετήσιας αναφοράς του προς το Κογκρέσο, σύμφωνα με την Πράξη Ξένης Βοήθειας (Foreign Assistance Act) του 1961, αναφορά σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ παγκοσμίως».
    «Όταν ξένες κυβερνήσεις κινούνται προς τον περιορισμό των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ή όταν αποτυγχάνουν να επιβάλλουν νομικές προστατευτικές ρυθμίσεις, συμβάλλοντας έτσι σε ένα κλίμα μη ανοχής, τότε οι υπηρεσίες μας που λειτουργούν στο εξωτερικό θα πρέπει να μελετήσουν την επιβολή απαντήσεων που αρμόζουν, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους φάσματος των διπλωματικών και βοηθητικών εργαλείων και εφόσον κριθεί σκόπιμο, χρηματοδοτικές κυρώσεις, περιορισμούς στη visa και άλλες κυρώσεις».
    Να μας πει το ΝΑΡ τι εννοεί το Στέιτ Ντιπαρτμεντ όταν λέει “βοηθητικά εργαλεία”
    Μήπως καμιά επεμβασούλα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών για να βάλουν μυαλό οι εχθροί των ΛΟΑΤΚΙ; μήπως να σκοτώσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, όπως έκαναν για τη μπούργκα στο Αφγανιστάν;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      νατολικές σΥΝΟΙΚΊΕς
      29/01/2024 at 21:46, θες απάντηση; Πάρτη λοιπόν! Το Στειτ Ντιπαρτμεντ και γενικά αυτή η μερίδα του κεφαλαίοπυ και των πολιτικών του εκφραστών, έχει βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να περνάει για προοδευτικό και οι αντιπαλοι του για οπισθοδρομικοί. Πως; Μα, νοηματοδοτώντας τα ατομικά δικαιώματα με τον δικό του τρόπο, δηλαδή με τον ατομικίστικο καπιταλιστικό τρόπο. Εσύ λοιπόν θα απαντήσεις στο Στειτ Ντιπαρτμεντ με όρους και περιεχόμενα Ανθιμου; Ή θα νοηματοδοτήσεις το ατομικό δικαίωμα με μαρξιστικό κομμουνιστικό περιεχόμενο; Το ΝΑΡ προσπαθεί να κάνει το δεύτερο. Και ακριβώς για αυτό, ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ατομικά δικαιώματα όπως πχ ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ως λαική και εργατική κατάκτηση, από ατομικά δικαιώματα όπως πχ το να νοικιάζω παρένθετη μήτρα και παρένθετη κύηση τα οποία είναι σκοταδιστικά και εκμεταλλευτικά ατομικά δικαιώματα του κεφαλαίου. Οκ;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        ..”Ή θα νοηματοδοτήσεις το ατομικό δικαίωμα με μαρξιστικό κομμουνιστικό περιεχόμενο;”!!!!
        Respect!
        Ούτε οι μεσαιωνικοί καλογεροπαπάδες δε θα το σκέφτονταν.
        Αυτί, που κάνανε το κρέας ψάρι….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Δηλαδή για εσένα και την πολιτική που εκφράζεις, το ατομικό δικαίωμα ειναι από την φύση του αντιδραστική έτσι;

          Καλά το πας για καπιταλιστική ακροδεξιά εναλλακτική απέναντι στον woke φιλελε δικαιωματίστικο καπιταλισμό!

          Όσο μιλάτε οι εκπρόσωποι του δεξιού καπιταλισμού και του woke καπιταλισμού, τόσο οι αναγνώστες πχ της ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ, πειθομαστε ότι το ΝΑΡ έχει δίκιο.

          Keep going καλά πάτε για τον πάτο.

  11. Ανώνυμος

    Εδώ καράβια χάνονται, ο πλανήτης είναι στο χείλος της αβύσσου και ο Κυριάκος, ο Κασσελάκης και το ΝΑΡ ασχολούνται με την τεκνοθεσία των ομόφυλο-φι-λων ζευγαριών. Αλήθεια, με πρόταση τίνος επήλθε η σύμπνοια να φύγει αυτό το -φι- , πρόταση πολύ επιτυχημένη με όρους μάρκετιν;
    Αν έπρεπε να διαλέξουμε το τέλειο σύμβολο για τη σύγχρονη δυτική κοινωνία, θα ήταν ο Μάικλ Τζάκσον: ούτε Λευκός ούτε Μαύρος, ούτε νέος, ούτε ηλικιωμένος, ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ταυτόχρονα και ασεξουαλικός και παιδόφιλος. Και, το πιο σημαντικό, ο Τζάκσον ήταν το τεχνητό δημιούργημα εκατοντάδων ωρών χειρουργικής επέμβασης και μάρκετινγκ.
    Πλήρης παρακμή…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Και εσύ βλέπουμε ότι ασχολείσαι με τον γάμο των ομοφυλων ζευγαριών, αφού σχολιάζεις. Πονηρούλικο

      Reply
  12. Ανατολικές Συνοικίες

    Και μόνο που έκανε φυλακή ο Γαβαλάς για χρέη, με έκανε να νοιώσω έναν σεβασμό για το πρόσωπό του. Αυτός ο σεβασμός έγινε απέραντος με τα μεστά του λόγια:
    «Όταν είχα πάει τελευταία στις προσφυγοπούλες στη Μυτιλήνη, έβλεπα πώς γραπώνονται στη μάνα τους τα παιδάκια και πώς αντιμετωπίζουν τον μπαμπά. Είδα δύο παιδάκια που ήθελα να τα πάρω σπίτι, αλλά το βράδυ είδα εφιάλτες. Το συζήτησα με φίλη μου ψυχαναλύτρια και είπαμε ότι το παιδί χρειάζεται μάνα και πατέρα. Τρελαίνομαι που ξαφνικά όλοι λέμε ότι θέλουμε παιδιά.Ας μπούμε στην κανονική οικογένεια πρώτα, να τη ρεγουλάρουμε, και μετά να σκεφτούμε αν πρέπει να κάνουμε καινούρια παιδιά και με ποιούς όρους. Εγώ παίρνω σκυλί κατά παραγγελία και αισθάνομαι άσχημα, όχι να πάρω ένα παιδί κατά παραγγελία. Πρέπει να δούμε αυτή η παρένθετη μητέρα τι είναι; Ειδικά τώρα που λέει “είχα ανάγκη τα χρήματα, έκανα τελικά αυτή τη χάρη και τώρα καταδικάζομαι”.
    Να αγιάσει το στοματάκι σου Άνθρωπε… (το Α κεφαλαίο)

    Reply
    1. μεταβατικος

      Το ότι θα δικαιολογούσαμε τις αντιδραστικές μπούρδες του ΚΚΕ με σκέψη Λάκη Γαβαλά δεν το περίμενα ήταν η αλήθεια…

      Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          30/01/2024 at 01:03 Ε αφου ξέρεις έναν καλόλ ψυχίατρο, πάρτον γιατί σου χρειάζεται

      1. Ανώνυμος

        Κάνε λίγο κράτει ρε “μεταβατικέ” Ποιο νεοφιλελέ και από τον Κούλη έχεις καταντήσει. Ούτε οι ΔΑΠίτες έτσι! Σαν σε διαγωνισμό κάνεις. Όποτε σου θίγουν τον Μητσοτάκη, βόθρος γίνεσαι.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          30/01/2024 at 01:42 , επειδή διαβάζουμε όλα τα σχόλια, μάλλον εσύ φέρνεις προς Ανθιιμο και όχι ο μεταβατικός προς Κούλη. Εχεις μεγα προβλημα κατανόησης του υλισμού και των ελληνικών.

        2. μεταβατικος

          Ποιο από τα 2 που είπα ήταν νεοφιλελέ; Ότι ο Γαβαλάς δεν είναι ειδικός στο θέμα, οπότε η γνώμη του δε σημαίνει κάτι ή ότι η ανάλυση του ΚΚΕ είναι αντιδραστική;

      2. Ανατολικές Συνοικίες

        Μεταβατικέ, εκτός από τους καλούς ΛΟΑΤΚΙ που θέλουν την τεκνοθεσία, υπάρχουν και οι ΛΟΑΤΚΙ ‘β διαλογής σαν τον Λάκη Γαβαλά; ξεκινήσατε κι όλας το κυνήγι μαγισσών;
        Λίγο αργά εντρυφήσατε στην παρακμιακή Δυτική κουλτούρα, αλλά την εμπεδώσατε καλά

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανατολικές Συνοικίες
          30/01/2024 at 14:34, είπες το ψεματάκι σου πως τάχα ήσουν στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συνεχίζεις με τα αλλοπρόσαλλη συστημικά σου σχόλια!

          Α. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, η ετεροφυλοφυλια και η ομοφυλοφιλία ειναι δύο απόλυτα σεξουαλικες συμπεριφορές από κάθε φυσιολογικό άνθρωπο. Εσύ λεγε τις δεξιές σου ανοησίες.

          Β. Ο καπιταλισμός προωθεί πάντα 2 πολιτικές αντιλήψεις για να κοντρολάρει και να ενσωματώνει: 1. Τον προοδευτισμό που παλαιότερα εκφράζοντας με την σοσιαλδημοκρατια σήμερα εκφράζεται με τον δικαιωματισμο και την woke αντίληψη και 2. Την θρησκοληψία και τον παραδοσιοκρατισμό που εκφράζεται από επίσης δεξιά, κεντρώα και ακροδεξιά κόμματα.

          Η woke δικαιωματίστικη αντίληψη σήμερα εκφράζεται από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, άλλους φιλελεδες στυλ βαλλιανατου, συριζα, νέα αριστερά και άλλες σοσιαλδημοκρατικες, σοσιαλφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Αυτή θεωρεί πως το ατομικό δικαίωμα ειναι το απαν, ενώ θεωρεί πως υφίσταται ατομικό δικαίωμα μόνο με την καπιταλιστική του νοηματοδότηση. Πχ αυτοί είναι που λένε ναι στην ενοικιαχομενη γυναίκα για παρένθετη κύηση εδώ κ 20 χρόνια για Ετεροφυλα ζευγάρια έτσι; που σε έπιασε ο πόνος ξαφνικά για την κατάργηση της μητρότητας κ της πατρότητας..

          Η θρησκόληπτη παραδοσιοκρατική αντίληψη είναι η έτερη καπιταλιστική αντίληψη για το άτομο και την κοινωνία. Προωθεί τον καθαγιασμό και την ηγεμονικη επαναφορά μορφων κοινωνικης θεσμθσης όπως η θρησκεία, η υποταγή όλων στο έθνος, και η Αγία πυρηνική ετεροφυλη οικογένεια, ως και καλά ουσιαστική αντίσταση στον χυλό που προωθεί η παγκόσμιοποίηση.

          Απάτες είναι ΚΑΙ ΟΙ 2 ΑΥΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΟΚΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. Η woke αντίληψη γιατί αποκοπεί το άτομο και το ατομικό δικαίωμα από τις ταξικές σχέσεις κυριαρχίας μόνο και μόνο για να επιβαλλει το κεφάλαιο και τις αξίες του στο άτομο και η παραδοσιοκρατία γιατί προσπαθεί να επιβάλλει συο άτομο κ την κοινωνία, ιδέες και αντιλήψεις που προάγουν και αυτές την ταξικη εκμετάλλευση και κυριαρχία.

          Εσύ ανατολικές συνοικίες, μια χαρά προωθείς την δεύτερη αντίληψη, ενώ εμείς καμία από τις 2.

        2. μεταβατικος

          Ο Γαβαλάς δεν είναι ειδικός στο θέμα, οπότε η άποψή του δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για το αν η τεκνοθεσία και ο γάμος είναι αποδεκτά.
          Υπάρχει και η συντριπτική πλειψηφία ΛΟΑΤΚΙ πέραν του Γαβαλά που διαφωνεί μαζί του, καθώς και η επιστημονική κοινότητα. Αν δε σου κάνουν αυτά, αλλά σε πείθει ο Λάκης δικό σου θέμα.
          Ελπίζω να σε κάλυψα.

        3. Ανατολικές Συνοικίες

          Μεταβατικέ, ο Γαβαλάς δεν είναι ειδικός στο θέμα, άρα δεν μπορεί να έχει άποψη. Εσύ που έχεις άποψη είσαι ειδικός;
          Και πως προκύπτει αυτό το ” συντριπτική πλειψηφία ΛΟΑΤΚΙ” ;
          Χρησιμοποιείτε απόλυτες εκφράσεις με τη μεγαλύτερη ευκολία, αυτό δείχνει μόνο ανευθυνότητα. Μιλάτε για ανθρώπινες παιδικές ψυχές με τη μεγαλύτερη ηρεμία. Τι να εμπιστευθεί κανείς σε σας. Εξάλλου, άμα βλέπω πομπώδη επίθετα σε μια πρόταση, ξέρω ότι κάτι κρύβεται.
          Και τέλος, αν δεν σε ακουμπάει η απέραντη ευαισθησία στα λόγια του Γαβαλά, μόνο σαν έλλειψη ενσυναίσθησης μπορεί να ερμηνευθεί.

        4. Ανώνυμος

          H “συντριπτική πλειοψηφία των ΛΟΑΤΚΙ” είναι μια μειοψηφία παρακμιακών νεοφιλελέδων φωνακλάδων του “pride”με την …ευγενική χορηγία της Πρεσβείας;!
          Πως διασταυρώνονται όλα….

        5. μεταβατικος

          Ανατολικέ, θα αρχίσω να πιστεύω ότι έχεις πρόβλημα αντίληψης, αν δεν το κάνεις επίτηδες. Πες μου πού είπα ότι ο ΛΓ δεν πρέπει να έχει άποψη. Ε, η άποψη του όμως κρίνεται. Και το μου είπε μια ψυχολόγος ότι το παιδί πρέπει να ‘χει μάνα και πατέρα, σοβαρή τοποθέτηση δεν μπορώ να το πω.
          Αντιθέτως, το ότι ένα ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να υιοθετήσει παιδί είναι πρώτον, μαρξιστικά συμβατό καθώς η γονεϊκότητα δεν ταυτίζεται με πατρότητα/μητρότητα πουθενά και ούτε περιορίζεται από την αστική πυρηνική οικογένεια, αλλά δίνεται έμφαση στην εξασφάλιση της κοινωνικής εποπτείας και συμμετοχής στην ανατροφή του παιδιού, πράγμα που δεν καθιστά απαγορευτική την ανατροφή από δύο ανθρώπους του ίδιου φύλου.
          Δεύτερον, και από την ίδια τη ζωή επαληθεύεται πως η ύπαρξη μητέρας και πατέρα ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη είναι για τη σωστή ανατροφή ενός παιδιού.
          Τρίτον, υπάρχει τεράστια επιστημονική βιβλιογραφία και μελέτες που συνηγορούν ότι η ικανότητα ομοφύλων ζευγαριών να μεγαλώσουν παιδιά δεν υπολειπεται των ετερόφυλων.
          Τώρα, για τη συντριπτική πλειοψηφία λοατκι δεν έχω νούμερα να σου δώσω. Όμως, οι φορείς τους καθώς και μεμονωμένα άτομα γνωστά είναι όλοι/ες υπέρ του γάμου. Αν έχεις εσύ άλλα στοιχεία, πες μου.

        6. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          30/01/2024 at 22:08, Η συντριπτικη πλειοψηφία των εγκεφαλικών σου κυττάρων, είναι νεκρά

  13. Raziel

    “Θα εξομολογηθώ. Έχω έναν πειρασμό τον τελευταίο καιρό και κάνω πολύ προσευχή επί προσβολή πονηρών λογισμών και δεν μου φεύγει ο λογισμός. Μου λέει Βρε, μήπως στις ευρωεκλογές να ψηφίσω ΚΚΕ. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει μέχρι τότε. Μόνο μην το μάθει ο πατέρας μου και με πετάξει έξω από το σπίτι. Όπως είναι τα πράγματα, γιατί να μη γελάσουμε και λίγο;”

    https://www.larissapress.gr/2024/01/25/o-ieronymos-kai-i-psifos-sto-kke/

    Γελάνε και οι πέτρες με την ηγεσία του Περισσού. Όταν φτάνεις στο σημείο να μην ξεχωρίζεις Βορίδη, Νίκη, Βελόπουλο και Εκκλησία από Περισσό τότε κλείστε το μαγαζάκι να τελειώνουμε, δεν έχετε λόγο ύπαρξης, σπρώχνετε την κοινωνία προς τα δεξιότερα. Και εννοώ πέρα από το περιθώριο…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Razier, επειδή νομίζω είναι σπατάλη χώρου και χρόνου, καλά είναι να μην επαναλαμβανόμαστε και να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα που μπορεί κανείς να τα λύσει κάποιος ανατρέχοντας στο διαδίκτυο.
      https://1-2.gr/2022/05/14/sto-kievo-adelfes-moy/
      Νομίζω ο Διονύσης Καλιντέρης, αν και εικαστικός,έχει καλύψει το θέμα εντελώς.

      Reply
  14. Ανώνυμος

    Νεο Πασοκικο σήριαλ νο 4235: “Γελάνε και οι πέτρες με την ηγεσία του Περισσού” “Κλείστε το μαγαζάκι” κλπ

    Μεγάλε άλλοι έκαναν συνέδρια με την Εκκλησία με θέμα ακόμα και για την Δευτέρα Παρουσία το 2013. Και άλλοι πήγαιναν στα Θεοφάνεια στον Πειραιά λίγο πριν γίνουν Κυβέρνηση αν και αρχικά δήλωναν ή άφηναν να ενοηθεί πως είναι άθεοι

    Ήταν εκείνοι που ψηφίζατε ή συμπορευτήκατε από το 2009 μέχρι και το 2015. Μερικοί συμπορευτήκατε μαζί τους και μέχρι το 2017

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανώνυμος
      30/01/2024 at 14:47, ρε μέλος του ΚΚΕ που σχολιάζεις διαχρονικά εδώ μέσα, ακόμα δεν κουράστηκες με το πιπιλισμα της καραμέλας ψέματος του “συνεργάστηκατε με τον ΣΥΡΙΖΑ ως το 15”; Αφού γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο!

      Δεν έχεις τίποτα να απαντήσεις στην συζήτηση για το έμφυλο και στην σωστή θέση που πήρε πχ το ΝΑΡ, που για μια ακόμα φορά καταφεύγεις στην ανοησία;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Και συμπορεύονται ξανά.
      Μέχρι και στο “Pride”, που χρηματοδοτεί η Πρεσβεία πάνε!
      Που την έπιασε ο πόνος για την ….”Ισότητα” και τα “δικαιώματα”!
      Woke, μεταλλαγμένη-μεταμοντέρνα, και δεν ξέρω τι άλλο “μετα-…” Αριστερά!
      Μετα-Αριστερά!!!!

      Reply
  15. ε

    Τιτάνα της πολιτικής Raziel άλλοι έκανα συμμαχιούλες με ακροδεξιούς από τις “πλατείες” μέχρι και τις κυβέρνησεις 2015-2019. Τους οποίους φυσικά και ψηφίσατε ή σιγοντάρατε ή είσασταν πολιτικές ουρές τους από το 2009

    όσο για το Βορίδη ομιλια στη Βουλή το 2018 με κυβέρνηση Σύριζα

    “Μόνος στρατηγικός μας αντίπαλος μένει το ΚΚΕ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο τακτικός εκλογικός αντίπαλος. Πλέον, μέσα σε αυτό το σχήμα της απόλυτης ιδεολογικής διάλυσης και αποσύνθεσης, δεν γεννιούνται όροι σοβαρής και πολιτικής αντιπαράθεσης”

    https://www.youtube.com/watch?v=gZ3jFtlG20E

    Γιατί γράφετε πράγματα για τα οποία λίγο αργότερα εκτείθεστε, δεν μπορώ να το καταλάβω

    Υ.Γ.

    Πριν λίγες μέρες είχατε επέτειο 9 χρόνων από το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο και το 70% καλού μνημονίου άλλα βαρουφάκη

    Reply
  16. Raziel

    “Και μόνο που έκανε φυλακή ο Γαβαλάς για χρέη, με έκανε να νοιώσω έναν σεβασμό για το πρόσωπό του.”

    Εκεί καταντήσανε οι φαιοκόκκινοι πουτινικοί να θαυμάζουν φοροφυγάδες. Θα μου πεις εδώ δεν έχουν πρόβλημα να οικοδομούν “Λαϊκές Δημοκρατίες” με…,μαφιόζους αυτό σε πείραξε:

    “Τα θρησκευτικά και εθνικιστικά σύμβολα και κυρίως οι ομάδες της παλιάς ουκρανικής ΜΑΦΙΑΣ και του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, που κυκλοφορούν με οπλοπολυβόλα στο κέντρο της πόλης, γκρεμίζουν απότομα τα όνειρα μιας κοινωνικής επανάστασης.”

    https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2014/10/05/534/

    Τους κλέβουν αλλά παρόλα αυτά τους…σέβονται μόνο και μόνο επειδή ταυτίζονται στην μπουρδολογία. Πόση ξεφτίλα χωράει πια μέσα στην “αριστερά”; Από ότι φαίνεται υπάρχει μπόλικος χώρος.

    Δεν θα σας επιτρέψουμε να επιβάλετε τον ΦΑΣΙΣΜΟ στην Ευρώπη, οι δημοκράτες αντιφασίστες θα σας σταματήσουν. Αυτά τα ΑΙΣΧΗ, με τα οποία ταυτίζεστε, δεν περνάνε:

    https://www.protagon.gr/epikairotita/rwsia-katadikastike-epeidi-forouse-skoulariki-sta-xrwmata-tou-ouraniou-toksou-44342874781

    https://gr.euronews.com/2023/11/30/rwsia-apagoreuei-kinima-loatki

    https://gr.euronews.com/video/2023/07/14/russia-lgbtq-katastoli-dikaiwmatwn

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.