.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις «συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό» στο Β. Αιγαίο


Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων σχετικά με τις «συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις στάσεις Εργασίας για το μεταναστευτικό» στα νησιά του Β. Αιγαίου

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ δεν συμμετέχουν στα συλλαλητήρια μίσους και δαιμονοποίησης των προσφύγων στις 22/1, στα οποία καλούν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δήμοι, η Εκκλησία, οι μεγαλέμποροι και μεγαλοξενοδόχοι, καθώς και άλλοι φορείς των νησιών. Το κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε τα νησιά μας πίσω, θέλουμε τη ζωή μας πίσω» και η αφίσα με τα περικυκλωμένα νησιά από βάρκες προσφύγων δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για συλλαλητήρια με ξενοφοβικό και εν πολλοίς ρατσιστικό χαρακτήρα.

Η υποκρισία του τοπικού κράτους, των επιχειρηματιών της περιοχής, της εκκλησίας και άλλων δυνάμεων δεν έχει όρια. Ξεδιάντροπα εξισώνουν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δηλ. τους πρόσφυγες και μετανάστες, με τους θύτες τους, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, πλουτοκρατία. Είναι οι ίδιοι που κερδίζουν από την εκμετάλλευση και των ελλήνων εργαζομένων, που τους φορτώνουν όλα τα οικονομικά βάρη, τους αποκαλούν τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς.

Για τους 40.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες – μετανάστες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης τους, την πλήρη εγκατάλειψη μικρών προσφυγόπουλων στη Μόρια, στην ΒΙΑΛ και στο Βαθύ αλλά και σε όλη την Ελλάδα, ευθύνεται η πολιτική που από κοινού εφαρμόζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις και η Ε.Ε. εφαρμόζοντας την αντιδραστική συμφωνία της γκετοποίησης και των κλειστών συνόρων.

Όπως για την ανεργία και τη φτώχεια φταίνε οι πολιτικές της λιτότητας και της δημοσιονομικής «κανονικότητας» που κάνουν τους πλούσιους, πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

Μεγάλη ευθύνη όμως έχουν και όσες προοδευτικές και αγωνιστικές δυνάμεις δίνουν συγχωροχάρτι σε αυτή την αντιπροσφυγική «κοινωνική συμμαχία», στηρίζοντας την κινητοποίηση με αποφάσεις συνδικάτων, εργατικών κέντρων, νομαρχιακών τμημάτων ΑΔΕΔΥ. Αντί να ενισχύσουν τον αντιρατσιστικό αγώνα, νομιμοποιούν τους κάθε λογής ακροδεξιούς «αγανακτισμένους» που ψαρεύουν στα θολά νερά…

Γι αυτό κι αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις που έχουν ανακοινωθεί, καθώς όχι μόνο δεν αντιπαλεύουν την κυβερνητική πολιτική αλλά την ενισχύουν. Αντίθετα καλούμε τις νομαρχιακές επιτροπές της ΑΔΕΔΥ και τα εργατικά κέντρα αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία των νησιών άμεσα να προχωρήσουν σε πραγματική αντιρατσιστική και αντιπολεμική κινητοποίηση προκειμένου να μπουν μπροστά στην μάχη για ανθρώπινη υποδοχή των προσφύγων σε δήμους – σχολεία – νοσοκομεία κόντρα στον ρατσισμό της κυβέρνησης και των φερέφωνων της ενάντια σε «αγανακτισμένους» ακροδεξιούς που προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι πανελλαδικά και στα νησιά.

Απαιτούμε:

-Να ματαιωθούν τα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ για κλειστά κέντρα κράτησης, να κλείσουν τα ήδη υπάρχοντα, ανοιχτά ή κλειστά, σε όλη την Ελλάδα και όλη την ΕΕ και όχι μόνο αυτά στα τρία νησιά.

-Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ. Ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών σε όλη την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη κατ’ επέκταση.

-Άμεση νομιμοποίηση όλων των προσφύγων και μεταναστών.

-Ίσα εργασιακά, πολιτικά, κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας.

-Παροχή ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσες και όσους το επιθυμούν.

-Όχι τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό, τερματισμός των πολεμικών επεμβάσεων. Καμία συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις ή παροχή διευκολύνσεων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μέσω βάσεων κλπ.

Αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με πνεύμα εργατικής αλληλεγγύης. Διεκδικούμε μαζί τους καλύτερες συνθήκες ζωής και ενσωμάτωσης τους στην Ελληνική κοινωνία μέσα στο πλαίσιο του αγώνα για βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας όλων των εργαζομένων της χώρας. Ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Όλοι μας θέλουμε ειρήνη, δουλειά, στέγη και ασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.

21/1/2020

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΓΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΖΑΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΥΡΟΥΚΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΑΡΑΦΟΡΟΥ ΑΝΤΑ
ΡΕΠΑ ΝΤΙΝΑ
ΡΙΖΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 86.00% ( 5
Συμμετοχές )



118 σχόλια στο “Για τις «συγκεντρώσεις για το μεταναστευτικό» στο Β. Αιγαίο

  1. Ανώνυμος

    Εδώ κατά την γνώμη μου, θέλει προσοχή στην παρέμβαση που κάνουν οι σύντροφοι κ οι συναγωνιστές στα νησιά : ο πολύς κόσμος δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται μια καθημερινότητα όπου καλείται να συμβιώσει με τόσο πολύ κόσμο που έχει άλλες συνήθειες από τους ντόπιους, που δεν έχει δουλειά , που είναι φυλακισμένος σε κλειστά κ υποβσθλιες συνθήκες στρατόπεδα συγκεντρώσεως (χοτ σποτ πιο… υποκριτικά).

    Άρα, απαιτείται πάντα κατά την γνώμη μου κ χωρίς να μιλάω αφυψηλου, μια συνεχή καθημερινή προσπάθεια, η οποία να φέρνει οσο αυτό είναι κατορθωτό , κ πρώτα κ κυρία στα μυαλά των ντόπιων κατοίκων, την σωστή αντίληψη ότι δεν φταίνε οι πρόσφυγες για την φτώχεια των ντόπιων. Ότι δεν κινδυνεύει με αλλοίωση από τους πρόσφυγες κανένας πολιτισμός. Ότι αυτοί που μας κλέβουν φανερά κ ξετσι

    Reply
    1. San Rocco

      Ότι αυτοί που μας κλέβουν φανερά κ ξετσιπωτα εδώ κ δεκα κ βάλε χρόνια, είναι οι Έλληνες κ οι ξένοι καπιταλιστές.

      Τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα εργοστάσια τα κλείνει το εθνικό κ υπερεθνικό κεφάλαιο κ όχι οι πρόσφυγες. Τα μεροκάματα της ξεφτιλας τα δίνει το εθνικό κ υπερεθνικό κεφάλαιο κ όχι οι πρόσφυγες. Το ότι δεν υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις ευθύνεται ο φόβος κ η μοιρολατρία που προωθούν συνεργαζόμενοι κ διαμέσω της πάσης φύσεως καταστολής , η ΕΕ κ το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος κ όχι οι πρόσφυγες .

      Reply
  2. Left G700

    THE NAME OF THE GAME: HIDE AND SEEK No 2

    Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

    Πριν από τρεις μέρες, η Ανταρσία στο Αιγαίο, σε ανάλογη ανακοίνωση, μας μίλησε για κάποιους που «δηλώνουν ότι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με διαφορετικό πλαίσιο ή κάνοντας κριτική στις ακρότητες» υποστηρίζοντας ότι «είτε το θέλουν είτε όχι ρίχνουν νερό στον μύλο της ακροδεξιάς», χωρίς να μας λένε ποιοι είναι αυτοί «οι κάποιοι».

    Τώρα, οι «αντάρτες» συνδικαλιστές τής ΑΔΕΔΥ προχωράνε μεν λίγο παραπέρα, αφού κάνουν λόγο για «προοδευτικές και αγωνιστικές δυνάμεις [που] δίνουν συγχωροχάρτι σε αυτή την αντιπροσφυγική ‘‘κοινωνική συμμαχία’’, στηρίζοντας την κινητοποίηση με αποφάσεις συνδικάτων, εργατικών κέντρων [και] νομαρχιακών τμημάτων ΑΔΕΔΥ», αλλά και πάλι μάς κρατάνε μυστικό ποιες είναι αυτές οι μυστήριες «προοδευτικές και αγωνιστικές δυνάμεις».

    Αβρότητα; Κολοκύθια τούμπανα! Δεν μας λένε ονόματα γιατί τα ονόματα και μόνο όλο και θα έκαναν κάποιους να σκεφτούν ότι τα πράγματα σχετικά με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να μας τα παρουσιάζουν οι καταγγέλλοντες….

    Φυσικά, τα πράγματα, που είναι κι αυτά πεισματάρικα όσο τα γεγονότα, αρνούνται πεισματικά να απλοποιηθούν σύμφωνα με τις επιθυμίες τών μεταναστευτιστών και παραμένουν εξαιρετικά σύνθετα. Ακριβώς όπως τα περιέγραφε ο Μαρξ, ο κολλητός του και τ’ «άλλα παιδιά» τής κλασικής εποχής τού εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος….

    Reply
    1. San Rocco

      Το ποσταρω εδώ: Βρείτε κ διαβάστε ενα πολύ αξιόλογο βιβλίο του Κοσταντσο Πρεβε: “Το ασίγαστο πάθος” εκδ. Στάχυ, 1992.

      Ναι, ο Πρεβε είχε λάθος όταν έγραφε πως “δεν μπορεί πια να είναι η εργατική τάξη το υποκείμενο ” και ναι απορρίπτουμε τις θέσεις που πήρε κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Οι άνθρωποι αλλάζουν είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο.

      Όμως, το βιβλίο “ένα φάντασμα πλανιεται”, ακόμα κ σήμερα θέτει οξυδερκείς προβληματισμούς σε θεωρητικό κ πρακτικό επίπεδο. Όπως πχ για τον αναγκαίο διάλογο μεταξύ κομμουνιστικών ρευμάτων /αντιλήψεων ο οποίος ακυρώθηκε επειδή ακριβώς πρυτανευσε η ανάγκη αναπαραγωγής των κομματικών μηχανισμών κ άρα εξέπεσε η θεωρητιξη συζήτηση σε χουλιγκανικο οπαδισμο μεταξύ των κομμουνιστών.

      Ή όπως πχ, για το άλλο τεράστιο στοίχημα που έχασαν οι κομμουνιστές κ ο μαρξισμός και τα Κ.Κ., ήδη από την δεκαετία του ’70, όπου χάρισαν το οικολογικό και το εμφυλο πεδίο απορρίπτοντας τα ως …”παρεκκλίσεις από το οικονομικό πεδίο που είναι το βασικό (sic!!!)”, στην αναδυόμενη μεταμοντέρνα αφήγηση που τα κατακερματισε αποσπώντας τα από την ταξική πάλη κ εντάσσοντας τα στην δικαιωματιστικη ανάλυση.

      Πρωταρχική κ καθοριστική ευθύνη για το ότι επί δεκαετίες κυριάρχησε ο δικαιωματισμος, φέρει το κομμουνιστικό κίνημα που αντί να εγκολπωσει αυτά τα πεδία ταξικής πάλης, τα απέρριψε ως…παρεκκλίσεις !!

      Αυτά, τα λέει πολύ σωστά, ο Πρεβε .

      Reply
      1. San Rocco

        Θα έπρεπε να επανεκδοθεί το ασίγαστο πάθος του Πρεβε . Αξίζει, ανεξαρτήτως διαφωνιών ! Όπως κ το άλλο του βιβλίο ” το λυκόφως των κοινωνικών θεών”!

        Και τα δύο θα άξιζε να επανεκδοθουν!

        Reply
    2. San Rocco

      Άλλα πολύ δυνατά σημεία που ως προβληματισμοί ή θέσεις συναντά κανείς στα δύο βιβλία του Πρεβε “το ασίγαστο πάθος” και “το λυκόφως των κοινωνικών θεών” είναι κατά την γνώμη μου τα εξής:

      Α. Αναλυει γόνιμα την δύναμη και την αδυναμία του τροτσκιστική κ του μαοικου κομμουνιστικού ρεύματος . Την σχέση όσμωσης που θα μπορούσαν να αναπτύξουν εξαιτίας της σωστής κεντρικής θεώρησης και των δύο ρευμάτων για διαρκή επανασταση(Τρότσκι) και για συνεχή επανάσταση (μαο), μιας και τα δύο αυτά κομμουνιστικά ρεύματα, είχαν πολύ νωρίς κατανοήσει πως μετά την επανάσταση , αναπτύσσεται νέα άρχουσα εκμεταλλευτρια τάξη μέσα από την σύμφυση κομμουνιστικού κόμματος και κράτους .

      Β. Αναλυει επίσης γόνιμα, τον φιλοσοφικό μηδενισμό των ηγετικών ομάδων των κομμουνιστικών κομμάτων τα οποία μετά το 68 αποκόπτονται ολοένα κ περισσότερο μαζί με τον μαρξισμό από την συνολική κοινωνική κίνηση του καιρού (σε επίπεδο αναδιαρθρώσεων του καπιταλισμού τόσο στην παραγωγή όσο και στην κοινωνία).

      Μια αποκοπή που είχε ολέθρια αποτελέσματα κ που νοείται ως αποτέλεσμα καταρχήν της έκπτωσης του μαρξισμού σε απολογητική θεωρία κομματικού κ κρατικού τύπου (τόσο στην ανατολή όσο κ την δύση) από τα ίδια τα κκ. Και κατά δεύτερον , στην θρησκειοποιηση της θεωρίας , άρα στο διαρκές πάγωμα της σε μια προηγούμενη ιστορική εποχή, επομένως στην άρνηση κ στην ανικανότητα των κομμουνιστικών κομμάτων να αντιληφθούν τις αλλαγές , να τις εξηγήσουν επαναστατικά κ να γονιμοποιήσουν έτσι τις επαναστατικές δυνατότητες της κοσμογονικής δεκαετίας του 60 κ μετά.

      Reply
    3. San Rocco

      Τέλος, ακόμα ένα ζήτημα για το οποίο και στο οποίο προσφέρει γόνιμες σκέψεις ο Πρεβε στα δύο αυτά βιβλία του, είναι κ το ζήτημα της πολιτικής ενσάρκωσης του μαρξισμού: Η εκάστοτε πολιτική ενσάρκωση του μαρξισμού για να έχει πρακτικό αποτέλεσμα, πρέπει να συμβαδίζει με πραγματικές , ουσιαστικές επεξεργασίες που προχωρούν την θεωρία κ συμβάλλουν στην πολιτική δράση , καθιστωντας σε κάθε ιστορική περίοδο, μάχιμη θεωρία τον μαρξισμό, κ όχι απλή αναπαραγωγή μιας παγωμένης στον χρόνο θεωρίας. Αν αυτό γίνει τότε μάλλον βαδίζουμε καλα. Αν όχι , τότε οι εκάστοτε πολιτικές ενσαρκώσεις /αποκρυσταλωσεις του μαρξισμού θα είναι είτε απλά καρικατούρες , είτε ηρωικές ατελέσφορες προσπάθειες .

      Αυτό είναι πολυτιμοτατο συμπέρασμα .

      Reply
  3. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Καλημέρα σας.Παίρνω το θάρρος να γράψω ένα σχόλιο επειδή ένιωσα έντονη ενόχληση απ’τη χρήση της λέξης “μεταναστευτιστές” εκ μέρους του χρήστη Left G700.Αφήνω κατά μέρος την σκόπιμα υποτιμητική χροιά της κατάληξης “-ιστής”(παραπέμπει νοερά στην άλλη προσβλητική για την αριστερά λέξη”δικαιωματιστής”,λέξη που έχουν εφεύρει διάφοροι δεξιοί για να πλήξουν το κίνημα για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων).Στην ουσία της υπόθεσης αν κοιτάξουμε, το κίνημα για την προστασία προσφύγων και μεταναστών/τριών είναι ίσως το πιο σημαντικό κίνημα της εποχής μας.Βρισκόμαστε όλοι μπροστά στη μεγαλύτερη ανθρωπιστική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών και τη μεγαλύτερη τραγωδία της γενιάς μας.Εκατομμύρια άνθρωποι διωγμένοι από πολέμους,εξαθλίωση,φτώχεια αλλά και,προσφάτως, την τρομερή ξηρασία που πλήττει την υποσαχάρια Αφρική λόγω κλιματικής καταστροφής αναζητούν μιαν ελπίδα.Τι θ’απαντήσει λοιπόν η Αριστερά σ’αυτό;”Έλεγχο της μετακίνησης ανθρώπων;”Ποτέ!Παλεύουμε να καταργηθεί οποιαδήποτε ποσόστωση στην είσοδο ανθρώπων στην ΕΕ,να παρασχεθεί άμεσα οποιαδήποτε βοήθεια,άσυλο, στέγη κλπ.Πάνω απ’όλα ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ,διότι κάθε ώρα που παραμένουν κλειστά θα θρηνούμε νεκρούς.Ο έλεγχος στη μετακίνηση ανθρώπων=κλειστά σύνορα, ισοδυναμει με ηθελημένη και προσχεδιασμένη ΕΞΟΝΤΩΣΗ ανθρώπων και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να βρίσκει υποστήριξη μεταξύ αριστερών ανθρώπων.Τις επόμενες δεκαετίες θα δούμε εκατομμύρια ,ίσως δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες νάρχονται από την υποσαχάρια Αφρική της οποιάς ο πληθυσμός εκρήγνυται αυτή τη στιγμή(υπολογίζεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 30 χρόνια).Απέναντι στα κύματα των απελπισμένωνλόγω της ξηρασίας που οι πολιτικές ΗΠΑ- ΕΕ δημιούργησαν η Αριστερά τι θ’ απαντήσει;”Μην τους στέλνετε σ’ εμάς αλλά στείλτε τους αλλού”;Λες κι είναι ανεπιθύμητο φορτίο;Οι πρόσφυγες απ’ τις φτωχές αφρικανικές χώρες είναι η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και θα μπορούσε η αριστερά να τους εντάξει στα πιο πρωτοπόρα και μαχητικά κομμάτια της.Αν θέλουμε να χτίσουμε ένα κίνημα που θα σαρώσει τον καπιταλισμό, οι εργάτες και νεολαίοι που έρχονται αυτή τη στιγμή απ’ την Αφρική είναι οι καλύτεροί μας σύμμαχοι.

    Reply
      1. Left G700

        Σ.Τ., εγώ, για την ώρα, δεν θα γράψω ούτε λέξη για να απαντήσω στον Ηλία Γιαννόπουλο. Περιμένω πρώτα να έρθουν εδώ ο San Rocco και ο ΑΩ (που μας έχουν πει ότι σε καμία περίπτωση δεν βλέπουν τους μετανάστες ως το νέο επαναστατικό υποκείμενο) για να του εξηγήσουν για ποιους λόγους είναι τεράστιο λάθος να θεωρούνται οι μετανάστες “νέα βάρδια τής εργατικής τάξης” και “οι καλύτεροί μας σύμμαχοι για να σαρώσουμε τον καπιταλισμό”. Πας στοίχημα ότι δεν θα έρθουν κι ότι αν έρθουν θα μας τα πουν ντούμπλε φας; ;-) :-)

        Reply
        1. San Rocco

          Ρε λεφτ μας καραφλιασες για άλλη μια φορά . Ούτε ο Ηλίας Γιαννόπουλος κερί ότι οι μετανάστες είναι το νέο υποκείμενο !!! Λέει ότι οι μετανάστες , είναι ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ Κ ζουν αυτό λέει. Ημαρτον πια !!!! Και έχει απόλυτο δίκιο!!!

        2. Σ.Τ.

          Όταν λέει ότι οι εργάτες αποτ ην Αφρική είναι το μέλλον, εμένα μου θυμίζει αυτό που έλεγε ο Στίνας (ο Στίνας δεν ήταν τροτσκιστής ήταν ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ) ότι δηλαδή οι άνδρες των ss είναι ταξικά αδέλφια και δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουν οι Έλληνες εργάτες.

          Δηλαδή είναι χαρακτηριστικό του αντιεξουσιαστικού λόγου από τότε μέχρι σήμερα, να λαμβάνει τις ονειροφαντασιες του για πραγματικότητα.
          Αναρωτιέμαι αν ο συγγραφέας του κειμένου, γνωρίζει τι ποσοστό των νέων Αφρικανών είναι μωαμεθανοί, μοντέρνοι γενίτσαροι δηλαδή, τζιχαντιστές, κτλ. Και αν με τέτοιο υλικό μπορεί (ο πιο ικανός αναρχικόςη αντιεξουσιαστης αγκιτάτορας) να φτιάξει κάτι καλύτερο από παρακμιακες ομάδες κρούσης εντελώς περιθωριακες οι οποίες ξέρουμε πως λειτουργούν.

          Μην με παρεξηγείται, γνωρίζω απόλυτα το ποσό αναζωογονητική θα ήταν μια τέτοια Ενεση, αλλά μόνο για την Αναρχία.
          ΟΧΙ για το μαζικό κίνημα διεκδίκησης ενός άλλου κόσμου.

          Που πάμε ΡΕ με τέτοιες αντιλήψεις. ????

        3. San Rocco

          Φίλε σουτου:

          Εξισώνεις τους μετανάστες από την Αφρική, με τα …..SS;;;;; δΗΛΑΔΗ εξισώνεις φτωχομπινέδες απόκληρους που επιλέγουν την κατάρα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς μπας και ζήσουν καλύτερα, με τα ναζιστικά/ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ SS;;; Εδώ τελειώνει η λογική και αρχίζει το ψυχιατρικό. Μπράβο σου. Εμ για αυτό υιοθετείς την ατζέντα φουζάρο/καραμπελιά/ρινάλντι.

          Αν κρίνω από τον μεγάλο αριθμό αφρικανών που βρίσκονται ΗΔΗ στηνΕυρώπη (ένα τμήμα τους και στην Ελλάδα) και τα περιστατικά τέτιας βίας που είναι σχεδόν ανύπαρκτα πανευρωπαϊκά το ποσοστό των τζιχαντιστών, είναι απειροελάχιστο. Να σου πω επίσης πως σε άλλες ευρωπαικές χώρες, τμήματα αφρικανών ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ σε συλλόγους και σωματεία.

        4. Σ.Τ.

          Μα και οι ss ήταν φτωχομπινεδες, του κοινού ποινικού δικαίου, στους οποίους δόθηκε η ευκαιρία για καριέρα στο στρατό. Εμένα με φοβίζει αυτό μίγμα φτώχιας, απόγνωσης και πρωτογόνων ιδεολογιών όπως ο τζιχαντ. Αν αυτό είναι ψυχιατρικό, άσε κάποιον άλλο να το κρίνει. Είμαστε σε αντιπαράθεση και ειναι (όπως επανειλημμένα σου εξήγησα, αλλά δεν λες να συμμορφωθεις) λογικό (λογικό σε πολλά εισαγωγικά) από μέρους σου, όταν στριμωχνεσαι να χτύπας στα τυφλά. Δεν είναι όμως λογικό και από την πλευρά μου να απαντώ ότι οι χαρακτηρισμοί τέτοιου είδους χαρακτηρίζουν πρώτα και κύρια τον αποστολέα;

        5. San Rocco

          Ρε Σουτου μας σερβίρεις αντεστραμμένα την αντίληψη του Στίνα; Τόσο ποια συγχυσμένος είσαι;

          Άλλο πράγμα ο φτωχός/λούμπεν/εξαθλιωμένος που ατομικά ή /και συλλογικά μιζεριαζει ή εξεγείρεται εναντίον του φταιχτη που είναι ο εθνικός κ υπερεθνικος καπιταλισμός , και εντελώς άλλο το να οργανώνονται φασιστικά κ εθνικιστικά οι λούμπεν/φτωχοί. Ούτε αυτή την διάκριση δεν μπορείς να κάνεις γμτ;;

        6. Σ.Τ.

          Πάλι η ….εξέγερση.
          Αυτό κατάλαβες; Η ότι όσο ήταν πιθανόν να εξεγερθούν οι ss φαντάροι ενάντια στα αφεντικά τους, όπως έλεγε ο Στίνας, άλλο τόσο οι φτωχοί και απελπισμένοι και άρα επιρρεπείς σε κάθε ριζοσπαστική ιδεολογία, όπως το τζιχάντ, θα αποτελέσουν τα ‘πιο πρωτοπόρα και μαχητικά κομματια’ του κινήματος που θα …..ισοπεδώσει τον καπιταλισμό….το κινητήριο μοχλό μιας σοσιαλιστικής επανάστασης στην Ελλάδα όπως είπε ο φίλος.

        7. San Rocco

          Συνεχίζεις να ταυτιζεις τα ss, σώματα εθνικιστικής διαοαιδσγωγημενα μέχρι το μεδούλι, με τους Αφρικανούς μετανάστες, οι οποίοι μόνο τζιχαντιστές κ εθνικιστές δεν είναι. Τι να σου πω; Όλες οι επιστήμες, ο υλισμός κ ο Διαφωτισμός σηκώνουν ψηλά τα χέρια.

          Προς λεφτ: δεν μου λες ρε φιλαρα, για την γήρανση του πληθυσμού ποιος φταίει; Μόνο η ΕΕ ή και η εθνική καπιταλιστική τάξη; Την οποία εσύ μονίμως έχεις στο απυρόβλητο; Κ δεν μου λες επίσης ρε φιλαρα, όταν οι δυνάμεις του ΝΑΡ , της ΝΚΑ , της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αγωνίζονται για οικονομικές κ θεσμικές κατακτήσεις του λαού που θα του επιτρέψει να κάνει κ κάνα παιδί παραπάνω, εσύ που είσαι; Α ξέχασα , θεωρείς τις αμβλώσεις σαν την …..βασική αιτία γήρανσης του πληθυσμού. Κ καταγγέλεις την αριστερά που υποστηρίζει τις δωρεάν κ κατοχυρωμένες αμβλωσεις. Κ μετά γκρινιάζεις που σου λέμε ότι από θέμα κριτηρίων αξιολόγησης της πραγματικότητας, έχεις χάσει τα αυγά κ τα πασχάλια. Ε ρε κάτι εμπαθείς άσχετοι που σχολιάζουν …..

        8. San Rocco

          Έτσι λοιπόν, οι ss Σουτου μου ήταν παιδιά ΕΥΠΟΡΩΝ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΩΝ Κ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ κυρίως!!

          Τα S.A. ήταν άτομα κυρίως λούμπεν/άνεργοι /φτωχοί. Που όμως, διαοαιδαγωγηθηκαν εθνικιστικά και βγήκε αυτό το τερατουργημα. Και φυσικά στον πόλεμο είναι πλήρως αδιάφορο το αν ο εχθρικός στρατός αποτελείται από φτωχούς. Πάντα από φτωχούς κ εργάτες αποτελούνται οι στρατοί . Τόσο οι εθνικιστικοι/καπιταλιστικοι όσο και οι επαναστατικοί. Μαλακες είναι οι καπιταλιστές κ τα παιδιά τους να πάνε πόλεμο; Τα κορόιδα οι φτωχοί πάνε άμα αποδεχθούν ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, να σκοτωθούν για τα συμφέροντα των εθνικών κ υπερεθνικών καπιταλιστών.

        9. ΑΩ

          Όταν γράφεις για αφρικανούς μας θυμίζεις τον Κασιδιάρη.

        10. Left G700

          Εγώ, που έχω πάει για μπάνιο μια φορά με τον Σ.Τ. πέρυσι το καλοκαίρι, είδα ότι είχε “χτυπημένο” αγκυλωτό σταυρό στη (δεξιά) γάμπα του!

          Ξύπνα, ξύπνα, διότι χαράζει. Δεν ακούς; Τα πουλάκια κελαηδούνε!

        11. ΑΩ

          Μάλλον κάτι παραπάνω ξέρεις για ΣΤ και τη γάμπα του.

        12. Σ.Τ.

          Οτιδήποτε δικό σου διάβασα, νόμιζα ότι διάβασα δελτίο τύπου του Τσαβουσογλου. Ειλικρινά όμως. Πως το καταφέρνεις;

        13. ΑΩ

          Σου συμβαίνει γιατί βλέπεις παντού ανθέλληνες προδότες, όπως συμβαίνει με όλους τους εθνικιστές.
          Είσαι σίγουρα τροτσκιστής;

        14. San Rocco

          μπα, εγώ για ό,τι ναναι τον κόβω και σόρρυ σ.τ., αλλά εσύ και το χάωμά σου φταίει. Και τροτσκιστής, και σταλινικός, και πρακτορολόγος, και εθνικιστίζων, και έτσι και γιουβετσι, καλύτερα ψάξτο.

        15. Σ.Τ.

          Αδερφέ, φυγατε πριν μισό αιώνα από το ΚΚΕ και ακόμα δεν βγάλατε τα καπιστρία. Ζώα ήσασταν ζώα παραμείνετε.
          Άκου λοιπόν :
          Όταν διαπιστώσεις όπως εγώ, ότι η πραγματικότητα δεν ταιριάζει στα δόγματα που θρησκευτικά πιστεύεις, ότι είναι πιο περίπλοκη, και αυτό για να το κάνεις θέλει απέραντη ευαισθησία και ανθρωπιά, τότε θα καταλάβεις πως σκέφτομαι.
          Θα καταλάβεις ότι δεν τα έχω με τους μετανάστες, με σας τα εχω.

        16. Left G700

          Κάτι πίνεις εσύ, ρε San Rocco. Δεν εξηγείται αλλιώς το πράγμα.

  4. πκάπα

    Στην παγίδα λοιπόν να “διαυγάσω” θέματα που με ξεπερνούν υπέρμετρα και σε ένα μπλοκ, φιλότιμο μεν, αλλά (όπως έχω σημειώσει σε πολλές πλέον περιπτώσεις) με αποκλίνουσες, εσφαλμένες, ανεδαφικές, ελλειμματικές κλπ πολιτικές απόψεις – και μη ανταπαντήσεις (το τελευταίο είναι αναμφίβολο!).

    Για το μεταναστευτικό -ήδη είχαμε πει ένα κάρο- υπάρχουν τουλάχιστο δύο επίπεδα που κανείς πρέπει να δει ταυτοχρόνως. Το άμεσο και το μακροπρόθεσμο. Όταν προσπάθησα να περιγράψω το πολύ πιθανό μεσομακροπρόθεσμο ενδεχόμενο το φαινόμενο να εκλάβει πλανητικές διαστάσεις πολιτικού κατακλυσμού, οπότε οι φράχτες και τα τείχη θα είναι κοτετσόσυρμα, προς μεγάλη μου απογοήτευση, κάποιος (λεφτ) εδώ εξέθεσε και πάλι τον εαυτό του σε ακόμη ένα πολιτικό σφάλμα, προχειρολογώντας κάτι για άμυνες κλπ. Εφόσον πράγματι αυτό συμβεί μεσομακροπρόθεσμα, δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο/θέμα άμυνας μια ασήμαντης τοπικής επικράτειας, αλλά θα πρόκειται για κατακλυσμιαία δραματική και αναντίστρεπτη πλανητική αλλαγή των ανθρωπολογικών δεδομένων. Και είναι δυστυχώς πιθανό αυτό να συμβεί, εάν η εκτροχιασμένη πλανητική κούρσα δεν προληφθεί έγκαιρα από μια “γειωμένη” και ριζική πολιτική αλλαγή. Οι τρέχουσες ενδείξεις είναι ότι πιθανώς ΔΕΝ προλαβαίνουμε. Με βάση αυτές τις ενδείξεις αναπτύσσεται κουτσά/στραβά και η “μεταμοντέρνα” αριστερή τάση/εκδοχή. Αυτή η μεταμοντέρνα/υπερδιεθνιστική κλπ εκδοχή δεν είναι βέβαια ούτε προϊόν βίτσιου, προπαγάνδας, συνωμοσίας κλπ, αλλά είναι μια βιολογική/κοινωνική εκδοχή που αυθορμήτως αναπτύσσεται, εν όψει αυτής της απαισιόδοξης πιθανότητας.
    Όπως γνωρίζουμε από τη βιολογία (και αδυνατώ να ορίσω την κοινωνία δυϊστικά/μεταφυσικά = υπάρχει “σχετική αυτονομία” των κοινωνικών νόμων, αλλά ωστόσο μόνον Σχετική/Πεπερασμένη!), η ίδια η φύση/κοινωνία αναπτύσσει διάφορες εκδοχές, που ενδεχομένως θα προκύψει πως είναι χρήσιμες..Έτσι, είναι εντελώς γκάου να “πυροβολούμε τον πιανίστα” (τους μεταμοντέρνους/υπερδιεθνιστές), επειδή και μόνον δεν μπορούμε διόλου να εκδιπλώσουμε και να εξειδικεύσουμε μια γειωμένη εναλλακτική, ώστε να προλάβουμε τη δραματική αλλαγή που φαίνεται απειλητικά στον ορίζοντα. Αντίθετα, χρειάζεται άμεσα να κόψουμε τις αυτεπιβεβαιωτικές κριτικές, βλακείες και αηδίες και να τα βάλουμε κάτω..Καταλήγω και πάλι στην αμεσότητα του συνθετικού δίπολου πατριωτισμός/διεθνισμός. Ωστόσο, μην περιμένει κανείς ότι θα μπορούσα να το αναπτύξω, όταν ποσώς δεν συνεννοούμεθα!

    Κάποιοι ίσως να βρουν αυτά πολύ “θεωρητικά”. Ακριβώς. Είναι θεωρητικά, δεν είναι μπακάλικα, ούτε συναισθηματικά.

    Reply
  5. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Καλή σας μέρα και πάλι.Ευχαριστώ ιδιαιτέρως το χρήστη San Rocco για την πολύ βοηθητική διευκρίνηση:όντως,χρειαζόταν διότι δεν το διατύπωσα ορθά.Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έρχονται από Ασία και Αφρική θα γίνουν ένα πολύτιμο κομμάτι της τάξης και ΟΧΙ το νέο υποκείμενο.Υποκείμενο είναι η παγκόσμια,πολυεθνική εργατική τάξη.Μια μικρή απάντηση στο χρήστη ΠιΚάπα,αν μου επιτρέπει.Πολύ ορθά χαρακτηρίζει τη μαζική μετανάστευση φαινόμενο πλανητικών διαστάσεων.Η κλιματική αλλαγή και η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα θα αναγκάσουν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεσπιτωθούν τις επόμενες δεκαετίες.Η Αριστερά στη χώρα μας οφείλει,βεβαίως,να παλέψει ώστε να ηττηθεί ο ιμπεριαλισμός και να ανασχεθεί η κατστροφή του κλίματος για να μη χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους της γης οι κολασμένοι.Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι η πλειοψηφία των μεταναστών επιλέγει τη φυγή ως ΕΣΧΑΤΟ μέσο επιβίωσης.Για όσους όμως το επιλέξουν,έχουμε μόνο ένα καθήκον: να ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ χτες.Συγχωρείστε μου τα ενοχλητικά κεφαλαία,δεν κραυγάζω στα μούτρα σας,αλλά ΔΕΝ μπορεί να μπαίνει σε διαπραγμάτευση η ζωή και ο θάνατος εκατομμυρίων όπως δε μπαίνει σε διαπραγμάτευση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Αγαπητέ φίλε, η μετανάστευση μαζικά και χωρίς δικαιολογία ολόκληρων πληθυσμών, δεν είναι λαϊκό η ατομικό (που το προτιμάτε από ιδεολογία) δικαίωμα, είναι πολιτική της πολυεθνικής εθνικιστικής αστικής τάξης των ιμπεριαλιστικών κέντρων όπως ΗΠΑ, Γερμανία κυρίως για δικούς τους λόγους.

      Υ.Γ.
      ΔΕΝ είναι θεωρίες συνομωσίας. Ψαξτο. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε (δεν ξέρω αν προηγήθηκε σιγκλιση συμβουλίου ασφαλείας, αλλά το αμφισβητώ, γιατί εκεί υπάρχει η Ρωσία και η Κίνα που αντιδρούν) ότι είναι δικαίωμα των ανθρώπων η μετανάστευση για λόγους …..περιβαλλοντικούς. Θα ήθελα να ξέρω ποιος τεχνοκράτης στον ΟΗΕ, διορισμένος φυσικά όπως οι ομότιμοι τεχνοκράτες ‘των Βρυξελλών’ έβγαλε ένα τέτοιο διάγγελμα, στο οποίο θα πρέπει να υπακούσουν όλες οι χώρες. Σε κάθε περίπτωση, η ταύτιση των αλληλέγγυων με την Μέρκελ, του ΝΑΡ με τον ΟΗΕ, δεν είναι καλό σημάδι. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά δεν μου αρέσει.

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Σ.Τ. πιστευω οτι ιμπεριαλιστικες δυναμεις χρησιμοποιουν την μεταναστευση ως οπλο με πολλες χρησεις.Αυτο ομως δεν ενοχοποιει τους ανθρωπους που ψαχνουν καλυτερο μελλον, ουτε νομιμοποιει ηθικα την εχθρα απεναντι τους.Ο δε ΟΗΕ μιλαει για αντικατασταση πληθυσμων οχι ως σχεδιο σκοτεινων κυκλων αλλα ως μια πραγματικοτητα.Παραδειγμα η Ελλαδα.Ο πληθυσμος της φθινει αφου οι μνημονιακες / νεοφιλελευθερες πολιτικες διωχνουν τον κοσμο και κανουν δυσκολη την ζωη σε οποιον θελει να αποκτησει οικογενεια.Επισης με τα Δουβλινα παγιδευονται εντος της χωρας ανθρωποι που δεν θελουν να ειναι εδω αλλα να πανε κεντρικη Ευρωπη.Για μενα λυση με αυτο το καθεστως δεν υπαρχει.Στο τελος η χωρα θα γινει καντονια( ελπιζω ειρηνικα κ οχι σαν τον Λιβανο) πραγμα που βολευει κ τις. ντοπιες κ ξενες ελιτ που θα φτιαξουν ειδικες οικονομικες ζωνες.Η μονη λυση ειναι ο λαος να αντιστρεψει την κατηφορα παιρνοντας την χωρα στα χερια του.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε Θεόδωρε Σαμιωτάκη, γράφεις:

          Ο πληθυσμος της φθινει αφου οι μνημονιακες / νεοφιλελευθερες πολιτικες διωχνουν τον κοσμο και κανουν δυσκολη την ζωη σε οποιον θελει να αποκτησει οικογενεια.

          Για πες μου, σε παρακαλώ, εκτός (υποθέτω) από το ΚΚΕ, έχεις ακούσει κάποια δύναμη από αυτές που αυτοπροσδιορίζονται ως δυνάμεις τής λεγόμενης Ριζοσπαστικής Αριστεράς (οΘντκ!) να χύνει έστω και ένα δάκρυ γι’ αυτή την πορεία προς την εξαφάνιση; Και, αντίθετα, νομίζεις ότι μόνο η Ηλίας Γιαννόπουλος σκέφτεται έτσι όπως (ολίγον τι αφελώς μέσα στην αθωότητά του) μας αποκάλυψε;

        2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Λεφτ σου απαντω οτι οντως οι δυναμεις στις οποιες αναφερεσαι δεν βλεπουν το δημογραφικο οπως το θετω εγω.Ομως η πραγματικοτητα ειναι πιο περιπλοκη γιατι δυναμεις της αριστερας ( απο αυτες που κατηγορεις) πολεμανε κ αγωνιζονται για αλλαγες κ διεκδικησεις που θα επιτρεπουν στον καθενα να κανει κ κανενα παιδι η να μην τιμωρειται ι( για παραδεογματισμο) επειδη εκανε παιδια.Πιο συγκεκριμενα στον παιδικο σταθμο, στο νηπιαγωγειο κλπ που πηγα το παιδι μου δεν βρηκα κανεναν αλλο να διεκδικησουμε κ να κανουμε κατι καλυτερο για τα παιδια μας παρα μονο ανθρωπους απο την εξωκοινοβουλευτικη αριστερα.Επισης στη δουλεια της συζυγου μου που πηγαινε επτα μηνων με την κοιλια στο πατωμα παλι τετοιος κοσμος στηριξε κ υποστηριξε.Αρα καλη η θεωρια αλλα μετραει κ η πραξη.Στην κοινωνια εξω λοιπον αυτοι που περιεγραψα ειναι με τα στραβα τους και τις ιδεοληψιες τους.”Φουζαριστες” πουθενα δεν ειδα! .Οσο για το αν μπορουσε να υπαρξει ενας εθνοανεξαρτησιακος πολος το στοιχημα μπορει κ να χαθηκε το 2010-12.Εκει κατι κινηθηκε πριν το λοιδωρησει, συκοφαντησει και μερει ενσωματωσει ο συριζα με μεθοδους στα ορια της ηθικης.Χαρακτηριστικο του αντιδημοκρατικου του ηθους τοτε( οταν εσχιζε μνημονια) ηταν οτι μεσω μιας συνιστωσας του προσπαθησε νομικα ( με αστεια τερτιπια) μεχρι κ να μπλοκαρει την καθοδο σε εκλογες σε σχημα που αναδυονταν απο τους τοτε αγανακτισμενους.Τελος παντων αυτα δεν τα σκαλιζω αλλο και τελειωντας τονιζω οτι περα απο θεωρια με νοιαζει και τι πραττει καποιος στην πραγματικη ζωη που ειναι απειρως σκληροτερη απο τα δικα μας κονταροχτυπηματα στο διαδικτυο.

        3. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θεόδωρο Σαμιωτάκη.Δε μπορούμε να ενοχοποιούμε τους μετανάστες επειδή οι καπιταλιστές τους χρησιμοποιούν σαν φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό προκειμένου να συμπιέσουν κι άλλο τα ήδη χτυπημένα μεροκάματα.Ας παλέψουμε να ενταχτούν όλοι τους στα σωμστεία για να παλέψουμε ενωμένοι.

        4. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Φυσικα θελει ενωμενοι να παλεψουν και ολοι χωρανε. Αυτο το δειχνει και ιστορικα η ελλγνικη επανασταση του 1821.Αλλοεθνεις πληθυσμοι θεωρηθηκαν ελληνες και ενσωματωθηκαν αφου παλεψαν για την ελευθερια ολων.Μαλιστα στις πρωτες εθνοσθνελευσεις ειχαν κ ξεχωριστους αντιπροσωπους.Οσοι ηταν με την οθωμανικη εξουσια εχασαν το κεφαλι ( δικαιολογημενα) τους οχι για πολιτικους λογους κ οχι απο φυλετικη διακριση.

        5. Σ.Τ.

          Δεν πολέμησε όμως ούτε ένας μωαμεθανός. Ούτε ένας. Αυτό δείχνει ότι η θρησκεία είναι ότι πιο ΑΝΤΙΘΕΤΟ στην χειραφέτηση είτε ενός λαου είτε μιας φυλής είτε της υποτελούς τάξης. Αν λοιπόν οι μετανάστες είναι ωφέλιμη για το κίνημα, που είναι (σε περιορισμένα απ’ ότι φαίνεται πλαίσια, όχι τόσο μαζικά) πρέπει να διακρίνουμε ανάμεσα σε ‘αριστερους’ και ‘δεξιους’ μετανάστες. Αν ένας μετανάστης είναι ‘δεξιος’ δηλαδή θρησκόληπτος δηλαδή στην περίπτωση του μωαμεθανου είναι η μπορεί να είναι τζιχαντ, όλη η προπαγάνδα των τριτσκιστων δεν πρόκειται να τους μετατρέψει σε επαναστάτες.

        6. San Rocco

          Προς αβίρ, λεφτ και σ.τ.: για διαβάστε το παρακάτω κείμενο!

          “…μετανάστης Αμπντούλ Αζίζ, εργάτης της εταιρίας ΕΤ PLAST ΑΒΕΕ Βιομηχανία Πλαστικών, αντιμετώπισε την Παρασκευή 24 Γενάρη στις 8.30 πμ χυδαία και βίαιη επίθεση από την εργοδοσία, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ. Δούλευε πεντέμισι χρόνια, κάποιες περιόδους επτά μέρες τη βδομάδα, δώδεκα ώρες την μέρα. Εργάτες μετανάστες δούλευαν χωρίς να σταματάνε Χριστούγεννα, Πάσχα και δεκαπενταύγουστο.

          Σύμφωνα με την καταγγελία, η μηχανή παραγωγής χάλασε και ο Αζίζ αποφάσισε να το πει στο αφεντικό μόλις έγινε, στον “κύριο Στάθη”. Αυτός τον άρπαξε από το λαιμό, του έδωσε χαστούκι στο πρόσωπο και τρεις μπουνιές στο σώμα, του έσκισε την μπλούζα και ούρλιαζε κυριολεκτικά ξεκινώντας ένα ασταμάτητο ρατσιστικό υβρεολόγιο: “Γαμώ την μάνα σου, γαμώ την αδερφή σου, όλοι οι Πακιστανοί είσαστε σκουπίδια”.

          Ο Αζίζ του είπε: “Κύριε Στάθη γιατί βρίζετε και χτυπάτε;” Τότε του απάντησε “κλείσε το στόμα σου. Δεν θα μιλήσεις. Φύγε, πάρε δρόμο.” . Ο Αζίζ απάντησε” αν δεν θέλετε να κάνω την δουλειά, δώστε μου το χαρτί να φύγω.”

          Περίμενε για ώρα έξω από το γραφείο και οι εργοδότες του φώναζαν να φύγει. Αυτός ζητούσε χαρτί για να φύγει.

          Μετά από αυτά επικοινώνησε με την ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” αναφέροντας το περιστατικό. Ο πρόεδρος της κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ επικοινώνησε με την νόμιμη εκπρόσωπο της εταιρίας. Η εκπρόσωπος άρχισε να συκοφαντεί τον Αζίζ ότι “έβγαλε μαχαίρι και κλέβει” και ότι δεν τον απέλυσε αλλά έγινε “στάση”, ας έρθει αύριο το πρωί.”

          Ο ίδιος ζητά τα νόμιμα δικαιώματα του και να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας και η Επιθεώρηση Εργασίας….”.

          https://tvxs.gr/news/ellada/kataggelia-gia-ksylodarmo-metanasti-ergati-apo-ton-ergodoti

          ΑΥΤΟ σημαίνει πως είναι δυνατόν, ΚΑΙ οι έλληνες ΚΑΙ οι μετανάστες εργαζόμενοι να οργανωθούν και να σηκώσουν κεφάλι. Παρέα! Οχι ανταγωνιστικά!

        7. Σ.Τ.

          San rocco, και οι Έλληνες εργάτες στην Αμερική πέρασαν μαρτυρία, πολύ χειρότερα. Οργανώθηκαν και νίκησαν. πολέμησαν τις πανυσχυρες αμερικανικές εταιρείες, τα τραστ, σαν γνήσιοι απόγονοι του Κολοκοτρώνη. Δεν ήταν μοιρολάτρες και θύματα του Μωάμεθ και του Κορανίου.

          Ακόμα, φαίνεται γιατί ανέβασες την είδηση, επειδή το αφεντικό ήταν Έλληνας. Τέτοια ελληνοφοβια. Δηλαδή αυτό το αφεντικό φέρεται με το γάντι στους Έλληνες υπαλλήλους του. !!!

          Για να μην πούμε για τους μετανάστες που εκμεταλλεύονται τα αδέρφια τους (αδέρφια με την θρησκευτική όχι την ταξική έννοια) λειτουργωντας ως μεσάζοντες στην εκμεταλλεύση και σαν διακίνητες στα κυκλωματα.

        8. San Rocco

          Τι λες βρε Σουτου αθεοφοβε; Ελληνοφοβια; Επειδή ανάρτησα μια από τις πολλές ειδήσεις όπου Έλληνες η ξένοι καπιταλιστές ξεφτιλιζουν Έλληνες και ξένους εργάτες;. Εσύ Σουτου γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να υπερασπιστείς ένα επιχειρηματία είτε Έλληνα είτε ξένο, Έλληνα εν προκειμένω , ο οποίος ξεφτιλιζει εργάτη Έλληνα ή ξένο εν προκειμένω ξενο; Είσαι με το κεφάλαιο έτσι; Μπράβο Σουτου ,αλλά μετά μην απορεις που λέμε ότι πας προς εθνική ενότητα κ υποταγή στο σύστημα !!!

        9. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Σ.Τ συμφωνω οτι η θρησκευτικη προσηλωση ειναι προβλημα χοντρο κ το λεω και απο εμπειρια.Επισης οι μεταναστες ειναι στοιχημα δυσκολο ο οχι επαναστατικο υποκειμενο.Αλλωστε η μετανσστευση ειναι ατομικη επιλογη.Οσο για τους μουσουλμανους σαν μην εχεις αδικο αλλα θυμισου και τους Τσερκεζους στην Μικρασιατικη εκστρατεια που πολεμησαν κοντρα σε ομοθρησκους γιατι δεν αντεχαν την οθωμανικη καταπιεση

        10. San Rocco

          Όπως ενημερώνουν φίλοι κ σύντροφοι αγρότες, αυτές τις μέρες έχει σκάσει σε Αργολίδα κ Λακωνία κλιμάκιο Κινέζων μεγαλοεπενδυτων , οι οποίοι διαπραγματεύονται την αγορά μεγάλων εκτάσεων πολλών πολλών στρεμμάτων με λιοδεντρα.

          Την ίδια ακριβώς στιγμή, οι Έλληνες έμποροι/ελληνικές εταιρείες λαδιού είναι εξαφανισμένες από την αγορά κ τόνοι λάδι παραμένουν απουλητοι στα λιοτριβιά κ με δύο ευρώ το κιλό….. Οι μεσαίοι/μικροί αγρότες είναι σε απόγνωση, αλλά είναι κ σε τίγκα παραίτηση κ μοιρολατρία.

          Κατά τα άλλα για τον λεφτ, τον Σουτου και τα εθνικιστικά/ακροδεξιά σάιτ που διαβάζουν , οι πρόσφυγες, οι μετανάστες κ οι… αμβλώσεις μας απειλούν και όχι η ιδιωτικοποίηση κ η περαιτέρω συγκεντρωποιηση κεφαλαίου κ γης που προωθεί η εθνική καπιταλιστική τάξη μαζί με άλλες μεγαλύτερες !!!!!!!

          Να τι έπρεπε να συζητά κ να δρα όλη η υπαιθρος: καμμία εκχώρηση γης σε μεγάλη εταιρεία ελληνική κ ξένη, έξω οι εταιρείες/μεσάζοντες από την Γεωργία , νέοι αγροτικοί συνεταιρισμοι, κ κρατική προστασία. Αυτά θα έπρεπε να συζητα η ύπαιθρος κ όχι το προσφυγικό ή τις αμβλώσεις. Κοσμοπολίτες κ εθνικιστές από κοινού γαμανε την χώρα κ τον λαό.

        11. Ανώνυμος

          Οι Κινέζοι είναι φίλοι μας. (©=Λαδάς)

        12. San Rocco

          Πρώτα οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρείες επεξεργασίας λαδιού σε συνεργασία με ξένες εταιρείες αγοράζουν το λάδι 1,5 μέχρι 2,5 ευρώ το κιλό από 4,5 περισυ, παράλληλα οι κινεζικές εταιρείες κάνανε απόβαση σε Λακωνία κ Αργολίδα αναζητώντας να αγοράσουν μεγάλες εκτάσεις ελαιόδεντρων, παράλληλα το λάδι μένει στα λιοτριβιά για να πέσει και άλλο η τιμή του (για αυτό κ εξαφανιζολ προς ώρας οι εταιρείες ), οι αγρότες εκεί είναι στην μοιρολατρία κ την παραίτηση, το ελληνικό κράτος αβανταρει την όλη διαδικασία συγκέντρωσης κ συηκεντρωποιησης κεφαλαίου κ γης σε ελληνικές κ ξένες εταιρείες που τα έχουν κάνει πλακάκια, κ το πρόβλημα εκκλησίας, καθεστωτικών ΜΜΕ/κομμάτων κ κυβέρνησης όπως κ των εθνικιστών κ των αβιρ, λεφτ κ Σουτου, είναι οι….αμβλώσεις , και οι…μετανάστες/πρόσφυγες !!

          Εδώ μαζί κοσμοπολίτες κ εθνικιστές διαλύουν χώρα κ λαό ιδιωτικοποιωντας κ συγκεντρώνοντας το σύμπαν στα χέρια εθνικού κ υπερεθνικού κεφαλαίου, κ οι αβιρ, λεφτ κ Σουτου, γκαριζουν για τις αμβλώσεις κ τους πρόσφυγες καταπίνοντας όλη την καθεστωτική προπαγάνδα !

        13. San Rocco

          Δηλαδή με απλά λόγια , το εθνικό κ υπερεθνικό κεφάλαιο ιδιωτικοποιωντας τα πάντα , αυτοματοποιωντας την παραγωγή κ δίνοντας ψίχουλα, εξσθλιωνουν τον λαό κ φυσικά οι γεννήσεις πέφτουν, το ελληνικό κράτος προωθεί αυτές τις πολιτικές εθνικού κ ξένου κεφαλαίου , κ έρχονται μετά οι εθνικιστές κ οι ακροδεξιοί να μας πουν ότι φταίνε οι πρόσφυγες, οι μετανάστες , οι… Αμβλώσεις κ από κοντά σιγονταρου λεφτ, αβιρ, σ.τ.

      2. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Καλησπέρα.Αγαπητέ Σ.Τ.,το ότι η “πολυεθνική αστική τάξη”,όπως λες, έχει πάγια πολιτική της να χρησιμοποιεί ως όπλο τη μαζική μετανάστευση για να χτυπάει τα μεροκάματα,αυτό τι σημαίνει;Ότι φταίνε οι μετανάστες ή ότι πρέπει να τους κλείσουμε τα σύνορα;Το ακριβώς αντίθετο είναι το καθήκον μας:ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ και ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στα συνδικάτα (συγνώμη και πάλι για τα κεφαλαία) για να ατσαλώσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ ντόπιων και μεταναστών.Όσο αφήνουμε ανυπεράσπιστα τα ταξικά μας αδέρφια,αδυνατίζει μέρα με τη μέρα η δική μας θέση.

        Reply
      3. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Αγαπητέ Σ.Τ.,αν επιτρέπετε ένα σχόλιο ή καλύτερα μια ερώτηση: Θέλετε να πείτε ότι χιλιάδες Σομαλοί ή Νιγηριανοί ή Κογκολέζοι νεολαίοι,που οι γονείς τους πούλησαν τα χωράφια τους για να εξασφαλίσουν τα 3000 δολάρια για το ταξίδι μέχρι Λιβύη,είναι όργανα των ιμπεριαλιστών;Δηλαδή οι ιμπεριαλιστές, κατά κάποιον τρόπο, τους έπεισαν να έρθουν στην Ευρώπη ενώ εκείνοι δεν ήθελαν;Θεωρείτε ότι οι ιμπερια-ληστές απομυζούν την Αφρική μόνο και μόνο για να ωθήσουν τη νεολαία της να έρθει στην Ευρώπη;;Ο απώτερός τους δηλαδή σκοπός δεν είναι η καταλήστευση της μαύρης Ηπείρου αλλά η μετακίνηση του πληθυσμού της;;Γιατί;;

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Δεν έχω σκοπό να σε πείσω για τίποτα. Πιστεύω πως είναι καλό να μην έχουμε παρωπιδες και να εξετάζουμε όλες τις πλευρές πριν αποφασίσουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε.
          Απάντησα μόνο σε αυτό που έγραψες για τους μετανάστες ότι θα προκαλέσουν επανάσταση. Δεν ξέρω αλλα μου φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξο.
          Για τα άλλα που λες δεν είναι δικές μου απόψεις.
          Συγκεκριμένα, με καλύπτει η ΔΕΑ και το σεκ, είμαι υπέρ της δουλειας που έκανε ο Π.Κωνσταντινου στο χώρο των μεταναστών. 100%. Και αν δεν ηταν τροτσκιστές δεν θα μπορούσαν να ακουμπήσουν ένα τέτοιο θέμα. Το ΚΚΕ ας πούμε, δεν μπορεί να παρέμβει εκεί. Δεν έχει τα ιδεολογικά εργαλεία για κάτι τέτοιο. Αντίθετα ο τροτσκιστικός χωρος διεθνώς έχει ιστορία στο θέμα των δικαιωμάτων, τα οποία το ΝΑΡ τα ανακάλυψε πολύ πολύ αργότερα.

        2. San Rocco

          Ρε Σουτου θα μας τρελάνεις !!! Καταφερεσε κατά του δικαιωματσμου κ των ανοιχτών συνόρων και υποστηρίζεις ταυτόχρονα το σεκ κ τη δεα. Που για τα ανοιχτά σύνορα που καταγγέλεις, αυτές οι δύο δυνάμεις είναι υπέρ! Κ για τον δικαιωματισμο, αν υπάρχει δύναμη που μπορεί να κινήσει υποψίες υποστήριξης του, αυτή είναι το σεκ.

          Κ μετά μου λες δεν έχεις χάος στην κεφαλα σου !!!! Αμέτρητο χάος!!!

        3. Σ.Τ.

          Δεν είμαι εναντίον των ανοικτών συνόρων, η Ελλάδα όμως έχει κλειστά σύνορα. Κλειστά με Βουλγαρία, κλειστά με Αλβανία κλειστά με Μακεδονία. Κλειστά και με Τουρκία. (Μπορείς μια στιγμή να βγάλεις το κράνος για να σκεφτείς;)

        4. San Rocco

          Κλειστά σύνορα έχει γιατί οι εκεί κοσμοπολίτικες κ εθνικιστικές κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα σύνορα . Κ γιατί όλη η ΕΕ έχει εσωτερικά κλειστά σύνορα στους πρόσφυγες . Την ίδια στιγμή τα έθνη κράτη της ΕΕ κ η ΕΕ ως σύνολο, βομβαρδίζουν χώρες , οι ευρωπαϊκές καπιταλιστικές εταιρείες εξσθλιωνουν αυτές τις χώρες κ παραγουν νέους πρόσφυγες/μετανάστες . Όσο διαρκούν αυτά, η προσφυγιά θα μεγαλώνει Σουτου. Εσύ μπορείς να βγάλεις το κράνος κ να σκεφτείς;

        5. Σ.Τ.

          Οι άλλες χώρες (Ιταλία Ισπανία,Βουλγαρία,) έχουν εφαρμοσει αποτελεσματική αστυνόμευση, με αποτέλεσμα όλοι οι δρόμοι να οδηγουν στο Αιγαίο.Η Ελλάδα δεν μπορεί να αφομοιώσει όλους τους μετανάστες της γης. Ποια η θέση του ΝΑΡ σε αυτό;

        6. San Rocco

          Το ΝΑΡ λέει πως πρέπει να ανοίξουν οι χώρες της ΕΕ τα σύνορα τους κ να δεχθούν τους πρόσφυγες που τα έθνη/κράτη της Ευρώπης δημιουργούν μαζί με τις ΗΠΑ , λόγω των ιμπεριαλιστικών τους επεμβάσεων . Κ να σταματγδουξ οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να σταματήσει η καταλήστευση αυτών των χωρών κ η φτώχεια τους, για να ξαναγυρίσουν εκεί οι πρόσφυγες .Οκ; Αυτή είναι η θέση του ΝΑΡ.

          Εσύ σ.τ. τι λες; Να τους πνιγουμε;

        7. Σ.Τ.

          Αυτό που λες ρε φίλε θα γίνει στην Δευτέρα παρουσία. Μέχρι τότε τι γίνεται;
          Θα την τρώμε μόνο εμείς ;

          Δεν πρέπει να οργανωθούμε;?

        8. Left G700

          Θέση σε αυτό παίρνει μόνο η Αριστερά τής διαχείρισης του συστήματος. Το ΝΑΡ δεν ανήκει στην Αριστερά τής διαχείρισης του συστήματος.

          Elementary, my dear S.T.

    2. Left G700

      Ναι, φίλε μου Ηλία Γιαννόπουλε, αλλά τώρα μάς κάνεις αυτή τη διευκρίνιση, μετά την παρέμβαση του πικάπα. Χάρηκα πολύ. Και σου έχω δυσάρεστα νέα: η διευκρίνιση δεν γίνεται αποδεκτή. Το τι θέλει η καρδούλα σου μάς το αποκάλυψες θεαματικά (thank you very much!) στο πρώτο σου σχόλιο. Και μας το επιβεβαιώνει η νύξη σου για “το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση”. Ο δικαιωματισμός σου (δηλαδή ο αριστερόμορφος φιλελευθερισμός, για να τα λέμε όλα!) ξεχειλίζει κι από τα μπατζάκια σου.

      Reply
      1. San Rocco

        Αγαπητέ λεφτ: η προφανής έλλειψη επιχειρημάτων σε οδηγεί σε απονεννοημενα σχολια,. Δεν πειράζει δε θα πέσω στο -χσμηλο- επίπεδο σου.

        Μια χαρά το σχόλιο του Ηλία Γιαννόπουλου, άσε τις χειρομαντείες.

        Reply
      2. Ηλίας Γιαννόπουλος

        Αγαπητέ LeftG700, γιατί ο “δικαιωματισμός”, όπως τον αποκαλείς, είναι τόσο βδελυρό πράγμα;Θα μπορούσες ίσως να παρατηρήσεις ότι χρειάζεται να μπολιάσουμε την “πολιτική των δικαιωμάτων” με την ταξική πολιτική έτσι ώστε η εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας να γίνει υπόθεση της κοινωνίας κι όχι ατομική υπόθεση που κρέμεται από τις οικονομικές μας δυνατότητες.Αυτό το καταλαβαίνω.Αλλά γιατί τόσο μένος κατά των δικαιωμάτων;

        Reply
      3. Κώστας

        Ο καζαπαουντικός τα έβαλε και με την άμβλωση.

        Υπάρχει μια και μόνη αριστερή άποψη στο θέμα της άμβλωσης και είναι το απόλυτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στο σώμα του. Απόλυτο σημαίνει και αν έχουμε κοινωνικό κράτος ή δεν έχουμε, αν έχουμε αγοραστική δύναμη ή δεν έχουμε, αν έχουμε σοσιαλισμό ή καπιταλισμό.

        Κώστας

        Reply
  6. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Και ένα ακόμα μικρό σχόλιο,κάνοντας κατάχρηση του φιλόξενου και ανεκτικού σας ιστότοπου.Ας μου συγχωρήσει την χτεσινή προσωπική αναφορά ο χρήστης LeftG700, αλλά θεώρησα ότι τέτοιου είδους λεκτικά ατοπήματα είναι ανεπίτρεπτα για αριστερούς ανθρώπους.Επειδή στο παρελθόν σας έχω διαβάσει,αγαπητέ LeftG700,να αναφέρεστε στον κίνδυνο της “αντικατάστασης πληθυσμών”, ήθελα απλά να επισημάνω ότι τέτοιος φόβος είναι εντελώς αβάσιμος.Ο καπιταλισμός διαπρέπει στην ικανότητα να μας γεμίζει με φόβους για τους άλλους ανθρώπους, μας λέει να φοβόμαστε όποιον δε γνωρίζουμε,να μη μιλάμε σε αγνώστους, ότι κάθε φτωχός μπορεί να είναι κλέφτης κλπ.Φυσικά,δεν προσπαθώ να σας κάνω ψυχανάλυση ούτε προσπαθώ να φανώ ανώτερός σας,απαλλαγμένος από φόβους κλπ.Λέω,όμως,ότι χρειάζεται να ξεριζώσουμε τέτοιες ανυπόστατες θεωρίες.Κάθε λαός έχει τις πολιτιστικές του ιδιαιτερότητες,αλλά ο πολιτιστικός συγκρητισμός δεν είναι “αλλοίωση” αλλά εμπλουτισμός.Σίγουρα το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά.Μήπως ο σημερινός πληθυσμός αυτής της χώρας δεν είναι αποτέλεσμα πρόσμιξης και “χωνέματος” λαών και πολιτισμών;Σλάβικου,Τούρκικου,Αλβανικού,Εβραικού,Ιταλικού κλπ;Αλλοιώθηκε κάτι από την επαφή μας με τόσους λαούς και τις παραδόσεις τους ή πλουτίστηκε;Φρονώ ότι ισχύει το δεύτερο.

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι μια μίξη πειρατών, σταυροφόρων, Βίκινγκ και Ούννων. Δυστυχώς η αναγέννηση στην Ιταλία, μπόλιασε αυτό τον αχταρμα με το ελληνικό πολιτιστικό σπέρμα. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι ένα έκτρωμα που ονομάζεται καπιταλισμός.
      Τώρα εμείς, ως παραφυάδες του καπιταλισμού, θεωρούμε την ανάμιξη και άλλων τζιχαντιστών και ουιγούρων τουρκμενων και Εσκιμώων θα οδηγηθεί η Ευρώπη στον σοσιαλισμό μια ώρα αρχυτερα.

      Εύγε!!!

      Reply
      1. San Rocco

        Σουτου καταλαβαίνεις ότι αυτά που γράφεις δεν ισχύουν; Ότι είναι λάθος;

        Είναι λάθος όχι γιατί δεν ισχύει πως ο πολιτισμός στην Ευρώπη είναι μίξη Ούννων , Βίκινγκς, κλπ αυτό και σωστό είναι, κ μια χαρά (απορώ γιατί δεν σου αρέσει ). Έχεις λάθος διότι δεν είναι μόνο αυτό : τον χριστιανισμό που τον αναφέρεις; Πουθενά. Την ρωμαϊκή αυτοκρατορία ; Επίσης πουθενά! Όμως το ρωμαϊκό δίκαιο αδερφέ μου πχ, παρέμεινε σε ισχύ μέχρι κ τις μέρες μας σχεδόν!

        Κ ήρθε κ η αναγέννηση κ.μπολιασε τις τέχνες κ τα γράμματα επίσης με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό.

        Ε, έτσι κυλάει η ανθρώπινη ιστορία Σουτου! Έτσι κυλάει, έτσι διαμορφώνονται οι πολιτισμοί κ όχι με τείχη, εθνικιστικές παπαριές , φοβίες , ρατσισμό του στυλ “ΜΟΥ-ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ-ΤΟΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ- ΜΟΥ- ΜΑΜΑΑΑ”! ποτέ κανένας πολιτισμός δεν ήταν εθνικος, μόνο, ποτέ κανένας πολιτισμός δεν προέκυψε από μόνος του , όλοι οι πολιτισμοί παίρνουν δάνεια από άλλους κ έτσι συνεχίζεται η ανθρώπινη ιστορία ! Κ ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός πήρε γερά δάνεια, πολύ γερά κ μαζικά δάνεια από τους Αιγυπτίους, τους Σημίτες, τους φοίνικες τους Χετταίους, τους Ασσύριους! Ξύπνα

        Ειρησθω εν παρόδω δεν κινδυνεύουν ούτε η γλώσσα, ούτε τα ήθη κ έθιμα μας, ούτε η θρησκεία, ούτε το δίκαιο, ούτε οι τέχνες , ούτε τα γράμματα από τους μετανάστες κ τους πρόσφυγες όπως υστερικως, με δόλο κ μονο με ψέματα ισχυρίζονται οι εθνικιστικές, ακροδεξιές αντιλήψεις που κ εσύ κ ο λεφτ ενστερνιζεστε λόγω του φόβου που σας δημιουργούν.

        Όλα αυτά κ η χώρα συνολικά, από τον εθνικό κ υπερεθνικό καπιταλισμό γαμιεται. Μα δεν σας βλέπω να το παραδέχεστε αυτό. Κ με λυπει κ με ανησυχεί.

        Reply
  7. πικάπα

    Αγαπητέ Ηλία, το αν το καλό υποκείμενο της ιστορίας είναι η παγκόσμια πολυεθνική εργατική τάξη (εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις και με επιπλέον αστερίσκους), δεν θα σου πω όχι, αλλά θα σου πω ότι αυτό δεν λέει κάτι συγκεκριμένο στην εφαρμοσμένη πολιτική πράξη, ούτε καν στην πολιτική θεωρία! Δεν είναι ακριβές. Εάν μάλιστα θεωρηθεί ότι αυτή η ρήση μπορεί να οδηγήσει έτσι σε θετικά αποτελέσματα, υπάρχει διάψευση επί του πεδίου. Όχι Θα υπάρξει, ήδη υπάρχει η διάψευση, αυτή ζούμε! Κατά συνέπεια, εάν δεν πατήσεις -έστω κατά τύχη- στις πεισματάρικες “προϋποθέσεις” και στα και λοιπά, το εν δυνάμει δεν πρόκειται να δεις. Και κάπου εδώ μπλέξαμε…
    Όταν μαθαίναμε αριθμητική, φυσική κλπ μαθαίναμε κάποιες “βασικές αλήθειες” και στη συνέχεια, στο βαθμό που γινόμασταν με τα χρόνια ικανοί να καταλάβουμε, αποκάλυπταν και άλλες διαστάσεις, συσχετίσεις, περιορισμούς, εξαιρέσεις, συνθήκες, ακόμη και άλλες ονομασίες. Μετά μάθαμε ότι υπάρχουν και άλλες γεωμετρίες εκτός από του Ευκλείδη κλπ, εμένα πάντως αυτό καθόλου δε μου άρεσε, λίγα καταλάβαμε για τις άλλες, και κάπου εκεί τα αφήσαμε.

    Η εφαρμοσμένη πολιτική δεν είναι βέβαια αλγόριθμος και μπορεί ευτυχώς να ασκηθεί και αυτοβούλως, από άτομα, ακόμη καλύτερα από καλές παρέες. Αλλά σε ικανή κλίμακα, αξιοπρόσεκτες και ανθεκτικές απαντήσεις δεν μπορούμε να δώσουμε παρά σε επίπεδο οργανωμένου και ισχυρού πολιτικού κόμματος -και άνω… Κάτι που είναι φανερό πως εμείς πάντως Δεν έχουμε. Μέχρι τότε, λέμε και κάνουμε ότι καλό νομίζουμε. Και θέλουμε να αισθανόμαστε πως μπορεί να υπάρχει πάντως μια (διαισθητικά?) συντονισμένη θετική πλανητική σκέψη και δράση (γιατί η σκέτη τοπική δεν στέκεται μόνη της ούτε βδομάδα).
    Εάν νομίζεις ότι στο επίπεδο που υπάρχουμε και δρούμε έχουμε τη δυνατότητα οι καλές μας προθέσεις και οι καλές μας ενέργειες να συγκριθούν με τη συντονισμένη δράση άλλων υπερεθνικών και πλανητικών οργανισμών, εγώ δεν το νομίζω – θα έλεγα μάλιστα ότι καπελώνονται από εντελώς υπέρτερα υλικά μέσα και οργάνωση. Η παγίδα να πω περισσότερα θα με οδηγούσε στο να πω ακόμη περισσότερα.

    ΥΓ.
    Μένω στο εξής: Σχολιάζω σε ένα μπλογκ που προωθεί θέσεις του ΝΑΡ, ενός μικρούτσικου κομματιδίου, που εξακολουθεί να βγάζει θέσεις, βλ. για τα ΕλληνοΤουρκικά, που με εξακολουθούν να με καραφλιάζουν. Φυσικά, ότι και να προσπαθήσω να τους πω είναι μάταιο. Ούτε μπορώ και να λύσω με τη παρέα μου τα του προσφυγικού, ούτε βλέπω δυστυχώς προοπτική να μπορέσω να συμβάλλω στα πλαίσια ενός ισχυρού οργανωμένου κόμματος. Άρα, ευτυχώς (τουλάχιστο) που υπάρχει το ΚΚΕ!

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ε, εντός της αριστεράς και βάσει των μεγεθών της, δεν το λές και “μικρούτσικο κομματίδιο το ΝΑΡ”. Μετά το ΚΚΕ και με τεράστια διαφορά βέβαια από το ΚΚΕ, είναι η πιο μαζική και ισχυρή οργάνωση. τώρα για την θέση του ΝΑΡ για τα ελληνοτουρκικά, οκ δικαίωμα σου να διαφωνείς. Η ζωή θα δείξει.

      Reply
      1. πικάπα

        Έχουμε γράψει εδώ ένα κάρο μα είναι τεχνικώς αδύνατη η συνεχής ανάσυρσή τους, και ανθρωπίνως αδύνατη η συγκράτησή τους, πόσο μάλλον αν κανείς δεν τα έχει παρακολουθήσει. Που διαφωνούμε εντελώς :
        Τα υποκειμενικά προβλήματα αφορούν ακριβώς τη λανθασμένη κατανόηση των αντικειμενικών παραγόντων. Αυτό δεν αποδεικνύεται δια επιχειρημάτων, αλλά μόνον εκ των πραγμάτων! Εξ αποτελέσματος, σε αυτή τη κατηγορία διαδράμει απογοητευτικά και το ΝΑΡ και τα αρκετά παρόμοια μικρά κομματίδια που κινούνται στην ίδια τάξη μεγέθους. Θεωρώ τον όρο κομματίδια ή θραύσματα αρκετά ρεαλιστικό, ενώ για τις οροφές δυνατοτήτων αλλά και την αναμφίβολη χρησιμότητα του -άλλης τάξης μεγέθους- ΚΚΕ, έχει εξηγηθεί. Αυτές οι τεμαχισμένες δυνάμεις θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε μια ανασυγκρότηση για την κάλυψη του υπαρκτού -και όχι του ανύπαρκτου- πολιτικού κενού. Όμως αναλύουν και στοχοθετούν λανθασμένα, εμμένοντας σε μια υποκειμενιστική αναπόληση/προτίμησή τους. Ενώ θα χρειαζόταν, με καλύτερη αυτοκριτική αυτογνωσία, να εντοπίσουν, να αποδεχθούν και να εργαστούν τους αναγκασμούς μέσα από τους οποίους αναγκαστικά περνά η υπέρβαση/ανατροπή του αντικειμενικού πλαισίου.
        Να συμπληρώσω ότι: Οι ακόμη πιο τεμαχισμένες δυνάμεις που δηλώνουν ότι αντιλαμβάνονται αυτά τα προβλήματα, λειτουργούν ωστόσο το ίδιο ή και περισσότερο αρνητικά, αδυνατώντας να στοιχειοθετήσουν τι ακριβώς θέλουν από τη ζωή τους τέλος πάντων, καταλήγοντας έτσι σε τραγελαφικές γραφικότητες. Παραδείγματα πολλά. Απομένουν έτσι οι καλικάντζαροι να χορεύουν.

        Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Καλημέρα.Αγαπητέ ΠιΚάπα,συμφωνώ απόλυτα με τη μακροσκελή ανάλυσή σου.Δεν είμαι σίγουρος αν κατανόησα όλα τα σημεία της, αλλά στα βασικά δε θα μπορούσε κανείς να διαφωνήσει.Χρειαζόμαστε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ της συγκεκριμένης κατάστασης, όπως θάλεγε κι ο καράφλας,αν σε κατάλαβα καλά.Στο πεδίο του Μεταναστευτικού χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις όπως: α)Αγώνα για ΣΤΕΓΗ σε όλους, μετανάστες,πρόσφυγες και ντόπιους, β) ελεύθερη πρόσβαση σε ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ για μετανάστες-ντόπιους, γ) ένταξη όλων, προσφύγων, μεταναστών, ντόπιων στα συνδικάτα. Χρειαζόμαστε συγκεκριμένη ΔΟΥΛΙΑ, ΔΟΥΛΙΑ, ΔΟΥΛΙΑ , που θάλεγε κι ο καράφλας.

      Reply
  8. Ι.Α

    για να λεμε την αληθεια το ΚΚΕ αναφορικα με τους μεταναστες ειναι ετη φωτος μπροστα απο το σεκ και το καθε σεκ
    Οσους ειναι εργατες και στα συνδικατα τους γραφει, και μελη του τους κανει

    Reply
    1. San Rocco

      Παρομοίως κ το ΝΑΡ , κ εξοσων γνωρίζω κ το ΣΕΚ. Αυτή είναι κοινή πρακτική όπου αυτό είναι κατορθωτό

      Reply
    2. Σ.Τ.

      Δεν νομίζω να τους ζητάτε χαρτιά (άδεια εργασίας).

      Reply
  9. Κώστας

    Κάνετε μεγάλο πολιτικό λάθος με το να μιλάτε στον λεφτ και στον αβίρ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ τους καθεστώς συνομιλητή ΕΝΤΟΣ αριστεράς. Δεν πρόκειται για μια παραδοσιακή αραχνιασμένη αλλά δυστυχώς ιστορικά υπαρκτή και μάλλον κυρίαρχη εκδοχή θεωρίας περί “δευτερευουσών” αντιθέσεων αλλά για μια 100% συνειδητή ακροδεξιά προπαγάνδα που έχει φτάσει στην συστηματική προπαγάνδιση ακροδεξιών πολιτικών κομμάτων του σήμερα και του χτες, ως και “διανοούμενων” του Μουσολίνι και ακόμα πιο συστηματική εκπομπή ξενοφοβικού δηλητηρίου. Πέφτει στον καθένα και μια ατομική ευθύνη, εγώ την αναλαμβάνω

    Κώστας

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Φταίει λίγο όμως και η απογοήτευση από δεκαετίες ρεφορμισμου της αριστεράς, βάλε και την πτώση του σοσιαλισμού από τα ΜΕΣΑ όχι ΗΡΩΙΚΑ,απογοήτευση που περνάει και στους στρατευμένους στην αριστερά, δεν περιορίζεται μόνο στον κοσμο. Φταίει και η θεωρία μας που πήρε πολλά αμφίβολα ως δεδομένα, δεν έχει ατσαλωθει για να ατσαλωσει. Φταίει και ότι ο ιμπεριαλισμός έχει βάλει το πόδι του σε κάθε γωνιά του πλανήτη κάνοντας να ασφικτυα η κάθε χώρα που πάει να σηκώσει κεφάλι.

      Όταν τα (κάποτε) μεγαλύτερα κεφάλια του κομμουνιστικού στρατοπέδου, ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΌΦ, Ο ΤΕΝΓΚ ΣΙΑΟ ΠΙΝΓΚ, Ο ΚΑΣΤΡΟ, ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΕΦθΕΡΙΣΜΟΥ, (όχι απλά του καπιταλισμού του Κέυνς, αλλά της πιο άθλιας μορφής εκμετάλλευσης που μας γυρίζει στην σκληρότητα του 19ου αιώνα) ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.!?
      (Κάποτε θα λέγαμε ότι αυτές οι υποχωρήσεις είναι ελιγμοι!!)

      Υπάρχει Διάλυση στο παγκόσμιο κίνημα, και δεν φαίνεται πουθενά και διέξοδος.
      Εδώ κάποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Πούτιν και στον Άσαντ, στον Κιμ (φυσικά) αφου η Κούβα με τον θάνατο των Κάστρο τελειώνει και αυτή αδοξα. Μένει μονο ο κιμ να φυλάει τις Θερμοπύλες.Για να μην πω και στον Ερτογαν. Η συναισθηματική αντιμετώπιση κυριαρχεί και οι αποφάσεις αυτές αν και από πλευράς του μαρξιστικού ντετερμινισμού φαίνονται ανορθολογικές αποτελούν εντούτοις την πιο μεγάλη σανίδα σωτηρίας .

      Ο Τρότσκι αυτά τα είχε προβλέψει από το 1936. Τα είχε πει όλα καθαρά, και για αυτό τιμωρήθηκε. Σκότωσαν τον Τρότσκι, αλλά δεν μπόρεσαν να υπερβούν την αναγκαιότητα και τις νομοτέλειες που κυβερνάνε την ανθρωπότητα..

      Reply
      1. San Rocco

        Σ’.τ., από που κ ως που ο Γκορμπατσόφ κ ο Ντενγκ σιαο πινγκ υπήρξαν “τα μεγαλύτερα κεφάλια του κομμουνισμου”; Κανείς δεν το λέει αυτό. Ήταν απλά γραμματείς κ.κ. κ όχι τα μεγαλύτερα κεφάλια του κομμουνισμου. Κ ναι αυτά τα κκ, προσχώρησαν στον καπιταλισμό , το μεν ΚΚΣΕ αυτοδιαλυομενο με τα στελέχη του στην πλειοψηφία τους να μετατρέπονται από κρατική/κομματική άρχουσα τάξη στη νέα καπιταλιστική άρχουσα τάξη των πρώην δημοκρατιών , το δε κκ Κίνας , πιο πονηρό , οδήγησε την Κίνα στον βάρβαρο καπιταλισμό με μονοκομματισμο, ατσάλινη πειθαρχία, κ τα σύμβολα στην περίοπτη θέση τους.

        Όμως δεν είχαν κομμουνισμό αυτές οι χώρες, ούτε καν σοσιαλισμό. Είχαν οικοδομήσει ένα γραφειοκρατικό σύστημα με σοσιαλιστικά στοιχεία .

        Ο δε κάστρο Σουτου, κ εδώ έρχομαι στο δευτερο ψέμα που αναπαράγεις δυστυχώς, δεν είπε ποτέ πως ο καπιταλισμός σε όποια μορφή του, είναι ανώτερος από τον σοσιαλισμό /κομμουνισμό. Εσύ μπορείς να φέρεις κάποια πηγή; Ή και αυτά όπως κ για την ανοησία περί ελληνοφοβιας, τα δισβασεςψσε κάποιο συστημικό η κρατικό εθνικιστικό ΜΜΕ;

        Αλήθεια, από ποτε το να βγάζεις στην φόρα άθλιες συμπεριφορές επιχειρηματιών απέναντι σε εργαζόμενους Έλληνες κ ξένους συνιστά …ελληνοφοβια; Ρε μπας κ είσαι με τον καπιταλισμό κ μας πουλάς φουκαρα;

        Reply
    2. San Rocco

      “κροταλιζουν τα δόντια μας από φόβο για τον φουζαρο “, λέει ο λεφτ, συνοψίζοντας ένα ακόμα σχολιο του, ο οποίος μάλιστα λέει “να μην φοβόμαστε να δημοσιεύουμε απόψεις άλλων μέχρι να εκτεθούν αν είναι να εκτεθούν “. Είμαι ο πρώτος που παρότρυναν τον αβιρ να συνεχίσει να ποσταρει φουζαρο . Ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Γιατί ήδη εκτιθετε.

      Ναι λεφτ, ο φουζαρο θέλει να συνδυάσει την σκέψη κορυφαίου φασίστα φιλοσόφου που ανέφερα Ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της, με την σκέψη του Γκράμσι. Ε, δεν γίνεται κ στην καλυτερη κ στην χειρότερη βγάζεις φασισμο. Το ολοκληρωτικό έθνος/κράτος είναι φασισμός. Η ιδέα της αλληλεγγύης που ως αριστερή θέλει να την συνδυάσει με το κράτος ο φουζαρο κ το βοξ, είναι βιτρίνα. Ο τόνος πέφτει στο κράτος στο οποίο υπάγονται όλα. Αλλά επειδή έχουμεκ υπερεθνικό, μα κ εθνικό καπιταλισμό τον οποίο δεν αναγνωρίζει βοξ κ φουζαρο ως αντίπαλο, αλλά ως σύμμαχο, όλα υπάγονται στο κεφάλαιο διαμέσω του κράτους. Αυτό είναι ο φασισμός

      Reply
      1. Left G700

        San Rocco, λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να κάνω σοβαρή κουβέντα μαζί σου περί Τζεντίλε[*], που κατά πάσα πιθανότητα μέχρι να σκάσει μύτη το άρθρο τού Δεληολάνη θα νόμιζες ότι πρόκειται για βετεράνο παίκτη τής Ίντερ και της Εθνικής Ιταλίας. Μαζί σου: δηλαδή με άνθρωπο τόσο πολιτικά αστοιχείωτο (ακόμα και στα στοιχειώδη) όσο εσύ. Όταν ο Χάγιος αποφασίσει να στείλει κάποιον spokesman της προκοπής, εδώ είμαστε.

        [*] Aλλά και Χαιντεγκερ και Σμιτ και Σορέλ και άλλους….

        Reply
        1. San Rocco

          Βρε λεφτ μου, αφού είσαι ασχετος, τι κουβέντα να κάνεις ;

        2. San Rocco

          Και για να προλάβω ασχετοσυνες που θα πετάξουν την μπάλα στην Ανδρομέδα, ο Μαρξ όταν γράφει για την ανάδειξη της εργατικής τάξης σε ηγέτιδα δύναμη του Χ εθνους πράγμα πολιτικά σωστό αν θες κάποτε να γίνει σοσιαλισμός, ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ -Κ Ο ΓΚΡΑΜΣΙ ΤΟ ΙΔΙΟ- ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, τα συμφέροντα του, τις αξίες του. Οκ;;;;

          Σε αντίθεση με το παραπάνω, οι εθνικιστές/φασίστες προϋποθέτουν στην θεωρία ΜΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ τους, την ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (όταν όμως αναγνωρίσουν πως υπάρχουν αφεντικά κ πλεμπα έτσι; γιατί υπάρχουν κ αυτοί που ούτε καν αναγνωρίζουν πως υπάρχουν αφεντικά κ πλεμπα, παρά μόνο ξένοι πλουτοκράτες κ έθνος ως ολον που το εκμεταλλεύονται ).

      2. Left G700

        θα νόμιζες ότι πρόκειται για βετεράνο παίκτη τής Ίντερ και της Εθνικής Ιταλίας = θα νόμιζες ότι πρόκειται για τον βετεράνο παίκτη τής Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας

        Reply
  10. San Rocco

    Ο Τζιοβάνι Τζεντίλε ο φασίστας φιλόσοφος την σκέψη του οποίου θέλει ο φουζαρολίνι να συνδυάσει με αυτή του Γκράμσι , είναι σαφής: α. Στρατηγική του επιδίωξη είναι το ολοκληρωτικό κράτος : δεν υπάρχει τίποτα πάνω, πλάι κ έξω από το κράτος . Όλα είναι μέσα, κ υπό του κράτους. Όλα, όλοι, όλες . Β. Ο Διαφωτισμός για τον Τζεντίλε συνιστά την μέγιστη αρρώστια που πρέπει να ισοπεδωθεί, διότι συνιστά άρνηση των αχρονων κ αιωνίων αξιών της φυλής , του ηρωισμού, της πίστης. Κ αντιπροτείνει την κυριαρχία ως ρυθμιστικού παράγοντα του κράτους κ της καθημερινής ζωής των ανθρώπων τις αξίες της φυλής, της πίστης , του ηρωισμού υπέρ του έθνους/κράτους .Γ. Ο Τζεντίλε απορρίπτει την ταξική πάλη όπως κ την ανάλυση της κοινωνίας βάσει ταξικής διάρθρωσης, ως αρρώστια κ υπονομευτικη του εθνους. Αναγνωρίζει μια αόριστη αντίθεση μεταξύ διεθνούς πλουτοκρατίας κ πλεμπας, την οποία όμως αρνείται ότι χαρακτηρίζει και την διάρθρωση του έθνους . Αλλά επειδή το κάθε έθνος μα το κάθε έθνος χωρίζεται σε άρχουσα εθνική καπιταλιστική τάξη, σε μεσαία στρώματα κ σε εργατική τάξη (πολυεθνική πια), έτσι κ το ιταλικό, ο Τζεντίλε προτείνει το κράτος να έχει χαρακτήρα κορπορστίστικο, δλδ ας πούμε συντεχνιακό. Δλδ, απαγορευση δια νόμου της ταξικής πάλης ως επικίνδυνης, απαγόρευση ανεξάρτητων συνδικάτων, κοινά συνδικάτα εργαζομένων κ εργοδοτών/κεφαλαίου , κ κάποια πρόνοια του κράτους, του ολοκληρωτικού κράτους για αυτές τις κοινές συντεχνίες (στην πράξη, γάμησε την εργατική τάξη ).

    Αυτή είναι με λίγα λόγια, η θεώρηση του Τζεντίλε. Αυτή λοιπόν την θεώρηση ο φουζαρολίνι θέλει να την συνδυάσει με την θεώρηση του κομμουνιστή Αντόνιο Γκράμσι η οποία έχει ως δομικό στοιχείο την αναγνώριση της ταξικής διάρθρωσης του κάθε έθνους, την αναγνώριση ως βασικής κ ουσιαστικής κοινωνικής διαδικασίας για την πάλη των τάξεων , κ τον σοσιαλισμό ως εξουσία του λαού κ της εργατικής τάξης σε βάρος του κεφαλαίου.

    Παρακαλώ, τα γέλια μετά! Προηγείται η συνειδητοποίηση του γελοίου μα κ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥ του πράγματος.

    Reply
    1. San Rocco

      Οι εθνικιστές κ οι φασίστες στην θεωρία τους, αρνούνται πως υπάρχουν κοινωνικές τάξεις στο πλαίσιο του έθνους. Κ απορρίπτουν ως αρρώστια της ταξική πάλη.

      Επειδή ομως η πραγματικότητα πάντα τους διέψευδε κ τους διαψεύδει , εφάρμοσαν μια άλλη τακτική κ πολιτική : ” ναι οκ” μας λένε οι εθνικιστές /φασίστες , “..υπάρχουν καπιταλιστές κ εργαζόμενοι , αλλά εμείς θέλουμε να μην έχουν ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ τους , αλλά συμπληρωματικές κ αλληλέγγυες και να δουλεύουν κ οι δύο για το καλό του έθνους κ του εθνους/κράτους “.

      Και πως εννοούν οι εθνικιστές κ οι φασίστες τις αλληλέγγυες συναγωνιστικες σχέσεις μεταξύ κεφαλαίου κ εργασίας; Α. Βγαίνει εκτός νόμου η ταξική πάλη, οι εργατικές κατακτήσεις /δικαιώματα, τα ταξικά σωματεία και οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς κ των αναρχικών (μετά ακολουθούν κ όλοι οι υπόλοιποι πλην εθνικιστών ). Β. Κοινά σωματεία εργαζομένων/εργοδοτών -καπιταλιστων, γ. Αφού έχουμε καταφέρει τα προηγούμενα , δίνουμε κάποιες παροχές στην πλεμπα, ως ΔΩΡΟ του ολοκληρωτικού συντεχνιακου μας κράτους στο οποίο υπάγεται όλη η καθημερινή ζωή, για να μην γκρινιάζεε.

      Εννοείται πως σε όλο αυτό το πλαίσιο , η εξουσία της εθνικής αρχουσας καπιταλιστικής τάξης κ της εκκλησίας , παραμένει όχι μόνο ακέραιη, αλλά κ τίγκα ενισχυμένη. Κ η φτώχεια της πλεμπας επίσης.

      Για να μην μιλήσω πέραν του οικονομικού/βιοποριστικού πόσο μεγάλη ζημιά έκανε ο εθνικισμός /φασισμός στις τέχνες, τα γράμματα, την σεξουαλική ζωή των ανθρώπων , στην φύση κλπ.

      Η πολιτική του καθεστώτος Μουσολίνι, Μεταξά, Χίτλερ ήταν αυτή. Αυτό μάλλον θέλει κ ο φουζαρολίνι κ το βοξ αν κρίνω από τα κείμενα τους.

      Ε όλοι οι νορμάλ άνθρωποι , θεωρούμε πως τα παραπάνω είναι το ίδιο απάνθρωπα κ χυδαία , με τον κοσμοπολιτισμό που στα λόγια καταγγέλλουν αλλά στην πράξη έχουν πολλά κοινά, όπως πχ την εδραίωση της εξουσίας των πλούσιων σε βάρος των φτωχών, την μιζέρια κ την συνέχιση της φτώχειας, το έγκλημα στην φύση, τους πολέμους κ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλπ κλπ

      Reply
    2. Left G700

      San Rocco, πού είδες γραμμένο ότι ο Τζεντίλε θεωρούσε το Διαφωτισμό “μέγιστη αρρώστια”; Και πού ότι ήταν φυλετιστής;

      Reply
      1. San Rocco

        Στο ότι θεωρούσε τον διαφωτισμό ως εχθρό του έθνους από τον οποίον αξίζει συμφωνα με τον ίδιο τον τζεντίλε να κρατηθούν τα όποια ελάχιστα που μπορεί να ωφελήσουν την υπόθεση του ολοκληρωτικού κράτους του. Και στο ότι απέρριψε ΟΛΑ τα κεντρικά αποκρυσταλλώματα του διαφωτισμού: Τον φιλελευθερισμό, τον μαρξισμό/σοσιαλισμό, γενικά την δημοκρατία, αλλά φυσικά όχι τον καπιταλισμό, όπως απέδειξε και ΟΛΗ η πολιτική του διαδρομή.

        Εσυ για πες μου πως συνδυάζεται η σκέψη του φασίστα Τζεντίλε με τον γκράμσι και τον μαρξισμό;

        Reply
        1. Left G700

          Άνθρωπέ μου, δεν καταλαβαίνεις ελήνικος; Σε ρώτησα πού το είδες γραμμένο. Τις πηγές σου θέλω να μου πεις.

          Τα περί φυλετισμού τού Τζεντίλε το κάνεις αβαβά, βλέπω. Ντρέπεσαι να μας πεις ότι το έβγαλες από την κοιλιά σου;

        2. ΑΩ

          Λες να είναι τόσο αχρείος που να κατηγορεί για φυλετισμό, δηλαδή για ρατσισμό, έναν βασικό θεωρητικό του φασισμό και υπουργό του Μουσουλίνι, επειδή η κυβέρνηση που συμμετείχε έκανε αποικιοκρατικούς και κατακτητικούς πολέμους και συμμετείχε στην υλοποίηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων; Ή μήπως τα χρεώνεται ο Διαφωτισμός αυτά;
          Μα πόσο ξεφτιλισμένος είσαι Λεφτ;

        3. San Rocco

          Να διαβάσεις λεφτ, μια ζωή τεμπέλης είσαι, για αυτό γράφεις αυτά που γράφεις . Να διαβάσεις. Σου απάντησα με σαφήνεια.

    3. Κώστας

      Ο λεφτ σε λίγο θα αρχίσει να διαφημίζει τον Γκέμπελς. Θα μας πει πως ήταν ένας διανοητής από τον οποίο έχουμε να μάθουμε και πως η αριστερά έχει κοινά μαζί του-και διαφορές- και πως όσοι τον απορρίπτουν χωρίς συζήτηση είναι αριστεριστές και αμόρφωτοι

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Άμα δεν ήσουν τόσο αμόρφωτος πολιτικά και ακαλλιέργητος γενικότερα, θα ήξερες ότι, αν αληθεύει ότι ο Γκέμπελς ήταν όντως μανούλα στη μαζική προπαγάνδα, ο ίδιος ο Λένιν θα σου έλεγε ότι έχεις να μάθεις από αυτόν!

        Θα μου πεις “ποιόοος Λένιν…. εδώ έχουμε κοτζάμ Φουκό και Τζούντιθ Μπάτλερ!”[*]

        Το δίκιο σου βουνό….

        [*] Εντάξει, εντάξει! Και Παναγιώτη Σωτήρη!

        Reply
        1. San Rocco

          Έχεις μπερδέψει λεφτ το κριτήριο “να μαθαίνω από όλους ακόμα κ από τον εχθρό μου αν είναι σε κάτι καλός “, με το κριτήριο “όλοι έχουν να πουν κάτι σωστό συνεπώς καλό είναι να ενώσω Τζεντίλε κ Γκράμσι, ή Γκέμπελς κ Λένιν “.

          Άλλο το να μαθαίνω ακόμα κ από τον εχθρό , κ άλλο να ενώσω την σκέψη κ την πράξη αντιπάλων θεωριών/πολιτικών. Στην πρώτη, μπορεί κ να κάνω κάτι καλό για τον λαό εφόσον έχω χειραφετητικη λογική . Στη δευτέρη περίπτωση σίγουρα θα κάνω κάτι ολέθριο για τον λαό αν θέλω να ενώσω κομμουνιστές κ φασίστες /εθνικιστές.

          Στο έχω ξαναγράψει: η επιπολαιότητα κ η ρηχοτητα με την οποία κατανοείς την πολιτική , σε οδηγούν σε λάθος μονοπάτια.

  11. Τάκης

    Τα πάντα ρεί,ουδέν μένει .(Ηράκλειτος)
    Κάποιοι νομίζουν ότι σ”αυτό τον τόπο φύτρωσαν Έλληνες!! ,και όταν ήρθαν ξηρασίες ,πολλοί μετακινήθηκαν σ”όλα τα πλάτη της Γης,άλλες φορές ως κατακτητές,και άλλες ως Δούλοι,και ας λέει η ιστορία ότι πολλές ορδές κατάκτησαν την περιοχή (Πελασγοί,Ίωνες,Δωριείς,Πέρσες,Μακεδόνες,Ρωμαίοι,Φράγκοι,Τούρκοι,Αρβανίτες,Βαβαροί,α ο Ιμπραήμ ,(σίγουρα ξεχνάω και άλλες Ελληνικές ράτσες)
    Το νεοΕλληνικό; κράτος;(προτεκτοράτο) δομημένο με το ψέμα,τον δεσποτισμό,και
    ελεγχόμενο από φεουδαρχικά στοιχεία κατασκεύασε το αφήγημα του αρχέγονου Ελληνα ,για να ελέγχει το δύστυχο Λαό,που κουβάλαγε σαν πρόβατα στην σφαγή ,για την εξυπηρέτηση των επεκτατικών σχεδίων των αφενταντάδων.βλέπε Ουκρανία,Κορέα,Σμύρνη,Κόσοβο,Ιράκ,προκαλώντας δυστυχία,απόγνωση,εκατομμύρια εκτοπισμένους,και πεινασμένους.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι νέοι φρουροί του Εθνους1!!(τρομάρα τους) είναι ότι ο τροχός της ιστορίας δεν σταματάει με την πατριδοκαπηλία και με το χάϊδεμα αυτιών για ψήφους.

    Reply
    1. Σ.Τ.

      Όλοι οι λαοί έχουν μικτή καταγωγή. Δεν είναι οι Έλληνες εξαίρεση. Το θέμα είναι τι πρόσφερε κάθε λαός στον πολιτισμό, και για ποιες συνεισφορές έχει να περηφανεύεται κάθε λαός και για ποιες συνεισφορές θα αισχυνεται αιώνια.
      Αυτό να κάτσεις να αναλογιστείς και όχι τι ποσοστό από το αίμα σου είναι βόρειο, νότιο, ανατολικό.
      Με άλλα λόγια είναι η αναφορά και οι αξίες που κληρονομούνται, όχι το αίμα (προσοχή γιατί γίνεστε ρατσιστές από την ανάποδη.

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        ΣΤ εδω θα συμφωνησω μαζι σου.Θα παρατηρησω δε οτι δυστυχως με το αιμα το ελληνκο και την αγνοτητα του ασχολειται( απο αλλη σκοπια βεβαιαι) ο Κασιδιαρης κ διαφοροι ” αντεθνικιστες” .Οι υπολοιποι να ασχοληθουμε με σημαντικοτερα πραγματα οπως αν μπορουμε να βρουμε χρησιμα πραγματα στην δημοκρατικη, ανθρωπιστικη, αντιστασιακη και δημοκρατικη παραδοση του λαου μας που ειναι απογονος των αρχαιων αν το πιστευει οτι ειναι οπως εγραφε ο Γληνος στο “εθνος και γλωσσα”.Βεβαια να βουτηξουμε στις μαυρες σελιδες, να μην ωραιοποιουμε πραγματα και βεβαια να ξεχωριζουμε την αρχουσα ταξη απο τον λαο που εχουν αλλα συμφεροντα.

        Reply
  12. San Rocco

    Ο Τζεντίλε ξεκίνησε την πορεία του γράφοντας ένα δοκίμιο για τον Μαρξ όπου κατανοούσε την μαρξική θεωρία όχι σαν κοσμοαντίληψη, αλλά μόνο ως πρακτική θεωρία δράσης των φτωχών. Ως συνολικο φιλοσοφικό πλαίσιο , ερμηνείας αυτής της πρακτικής δράσης, έθεσε τις αιώνιες αξίες της πίστης, της φυλής και του κράτους ως υπερκείμενη αρχή των πάντων. Αυτό όλο, ήρθε σε συνδυασμό με την εντελώς ολέθρια για την κοινωνική χειραφέτηση άποψη του ετέρου φιλοσόφου της εποχής του μαρξιστή λαμπριολα (ο οποίος στο επιστημονικό υλιστικό κομμάτι υπήρξε σπουδαίος αλλά στο πολιτικό τα γάμησε). Ποια ήταν αυτή η ολέθρια αποψη του λαμπριολα; Ήταν η άποψη ότι ” πρέπει να διδάξουμε και η εργατική τάξη πρέπει να διδάξει την καπιταλιστική τάξη της Ιταλίας πως να κάνει ένα σύγχρονο κράτος διότι είναι ανίκανη από μόνη της να το κάνει “!!!! Μια άποψη που διεθνώς είχε ανταπόκριση στο τότε επαναστατικό κίνημα κ απετέλεσε κ την βάση ανάπτυξης της σοσιαλδημοκρατίας άλλωστε.

    Αυτό απετέλεσε λοιπόν, την βάση σχηματοποίησης του φασιστικού πολιτικού ρεύματος , με την μετέπειτα προσθήκη εκ μέρους του Τζεντίλε των “..αιωνίων κ αχρονων αξιών της θρησκείας, της πίστης, της φυλής”, κ του κράτους ως την απόλυτη ολοκληρωτική ρυθμιστική αρχή. Θα μπορούσε να γίνει απλώς ένα ρεφορμιστικο σοσιαλδημοκρατικό εκσυγχρονιστικό καπιταλιστικό σχέδιο για την Ιταλία, αλλά η προσθήκη από τον Τζεντίλε αυτών των ιδεολόγηματων , το έστρεψε σε εθνικιστική/φασιστική κατεύθυνση.

    Αυτά τα γράφει ο Πρεβε ασκώντας τους απορριπτική κριτική , στα βιβλία που σας προτείνω να διαβάσετε.

    Reply
    1. San Rocco

      Για να έχουμε την χρονική διάρκεια που συνέβησαν τα παραπάνω, ο Τζεντίλε γράφει το δοκίμιο του για τον Μαρξ το 1899 και εκείνη την περίοδο σχηματοποιεί κ ο λαμπριολα την ολέθρια για τον λαό κ τον κομμουνισμό πολιτική του αντίληψη πως “η καπιταλιστική τάξη της Ιταλίας είναι ανίκανη να φτιάξει συγχρονο κράτος κ το καθήκον αυτό πέφτει στην πλάτη της εργατικής τάξης.

      Λίγα χρόνια μετά ο λαμπριολα για τον παραπάνω λόγο θα ταχθεί υπέρ της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ιταλικού κράτους στο εξωτερικό κ υπέρ της εκσυγχρονιστικής πολιτικής του εργατικού κινήματος στο εσωτερικό. Ο Τζεντίλε θα ολοκληρώσει την φιλοσοφική/πολιτική του αντίληψη όπως αυτή αναλύθηκε παραπάνω κ θα έρθει ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ως καταλυτικό γεγονός. Ο συνδυασμός της αντίληψης λαμπριολα κ Τζεντίλε, θα οδηγήσει στην γέννηση του φασιστικού πολιτικού ρεύματος .

      Από την άλλη πλευρά, ο Γκράμσι μαζί με άλλους, θα ιδρύσουν το ιταλικό κκ, απορρίπτοντας την εκσυγχρονιστική αντίληψη λαμπριολα περί ανικανότητας της ιταλικής καπιταλιστικής τάξης όπως κ την εθνικιστική αντίληψη του Τζεντίλε.

      Reply
  13. Left G700

    ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ ΝΑΖΙ, ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ FASCI

    Το ξέρουν κι οι πέτρες ότι οι Ιταλοί (συμπεριλαμβανομένων και επιφανών μελών τού φασιστικού κόμματος, ανάμεσα στους οποίους και ο Τζεντίλε –ω, ναι!) δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι τους ρατσιστικούς νόμους που θεσπίστηκαν στην Ιταλία (μόλις το 1938 και μετά τη δημιουργία τού Άξονα) και καθιέρωναν διακρίσεις σε βάρος τών Εβραίων. Ακόμα και κατά τη διάρκεια του πολέμου, εκεί που οι Ιταλοί είχαν την ευθύνη τής διοίκησης κατεχόμενων εδαφών, ήταν πολύυυ χαλαροί απέναντι στους Εβραίους. Λόγου χάρη, δεν επέτρεπαν την επιστράτευσή τους για υποχρεωτική εργασία και δεν τους υποχρέωναν να φοράνε το Άστρο τού Δαβίδ.

    Αυτά τα ξέρουν κι οι πέτρες. Όχι όμως και οι «συνήθεις ύποπτοι», τα αδιάβαστα, ημιαναλφάβητα και αστοιχείωτα στουρνάρια που κατοικοεδρεύουν εδώ, τα οποία, στα πλαίσια του «πλέριου αριστερού ριζοσπαστισμού», τα κάνουν όλα ίσωμα, γράφοντας την οδηγία τού Λένιν περί «συγκεκριμένης ανάλυσης της συγκεκριμένης κατάστασης» στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και περιορίζοντας τη «ριζοσπαστική» παρέμβασή τους στο διαδίκτυο σε άναρθρες κραυγές που θυμίζουν τους μπαμπουίνους τής δυτικής Σουμάτρας….

    Reply
    1. San Rocco

      Άκου λεφτ, η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα να περιστραφεί γύρω από το πόσο ρατσιστές σε σχέση με τους Γερμανούς ναζί ήταν οι συνάδελφοι τους Ιταλοί εθνικιστές /φασίστες . Ούτε ο Μεταξάς ψήφισε φυλετικούς νόμους, οι Ιταλοί όμως τους ψήφισαν το 1938. . Είσαι μαζί του;

      Reply
      1. Left G700

        Εκείνο που έχει νόημα στη συζήτηση, το μόνο που έχει νόημα, είναι ο σεβασμός τής ιστορικής αλήθειας. Και η ιστορική αλήθεια είναι ότι ο ιταλικός φασισμός, μπορεί να έχει στην καμπούρα του ένα σωρό αμαρτίες, αλλά βιολογικό ρατσισμό και εξόντωση Εβραίων ή άλλων “κατώτερων” φυλών δεν έχει. Τώρα, αν είστε τόσο ανίκανοι που για να αντιμετωπίσετε ιδεολογικά το φασισμό χρειάζεστε και αυτή την κατηγορία εναντίον του, λες και δεν σας φτάνουν οι άλλες, οι βάσιμες, τι να σου πω. Πάντως, κάτι τέτοιο δείχνει ιδεολογική φτώχια και πολιτική ανικανότητα. Λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ διάβασμα και μελέτη.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ο ιταλικός φασισμός, μετά το 1936 έχει ως δομικό του χαρακτηριστικό, ΚΑΙ τον ρατσισμό.

        2. Left G700

          Ανώνυμε φίλε, σου έχω απαντήσει από χθες το βράδι με ιστορικό ντοκουμέντο που δεν επιδέχεται διάψευση. Αλλά η Παντιέρα, φαίνεται, δεν τα πηγαίνει καλά με τα ιστορικά ντοκουμέντα και το σχόλιο το έφαγε το μαύρο σκότος….

          “Όποιος φοβάται την Ιστορία, από την Ιστορία θα πάει”[*]

          [*] Αγνώστου –από τοίχο κυβερνητικου κτιρίου στην επαναστατημενη Πετρούπολη, λίγο πριν το ξέσπασμα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

        3. kokkiniotis

          Δεν είναι η Παντιέρα ο κατάλληλος χώρος για τσιτάτα του Γκέμπελς. Επίσης, δεν μας ενδιαφέρουν τα …”αρνητικά καλλιστεία” μεταξύ ιταλικού φασισμού και ναζισμού. Έχει παραγίνει η ιστορία… Μαύρο σκότος είναι αυτά που τσιτάρεις.

        4. Left G700

          Φίλε kokkiniotis,

          Η μετωνυμία σε τσιτάτο τής μαρτυρίας τού Γκέμπελς μέσα από το ημερολόγιό του ότι οι Ιταλοί (δηλαδή οι ιταλικές αρχές) κάνανε τα στραβά μάτια και δεν συμμετείχαν στο αντι-σημιτικό πογκρόμ είναι τερατώδης. Τσιτάτα έχει επικρατήσει μέσα στην Αριστερά να αποκαλούμε αποσπασματα που μεταφέρουν ιδεολογικές θέσεις. Έχει αυτό κάποια σχέση με ό,τι συνέβη εν προκειμένω;;; Μετέφερα κάποια ιδεολογική θέση τού ναζισμού, όπως θα συμπεράνει, εντελώς τελείως παραπλανημένος από το σχόλιό σου, ένας αναγνώστης που έσκασε μύτη μόλις τώρα;;; Όσο για τα καλλιστεία, άλλη “ευρηματική” μετωνυμία κι αυτή! Ο εντοπισμός τών διαφορών μεταξύ ναζισμού και φασισμού μέσα από τη μελέτη πηγών και ντοκουμέντων έγινε “αρνητικά καλλιστεία” μεταξύ ιταλικού φασισμού και ναζισμού! Εν τοιαύτη περιπτώσει, και για να μην τρώμε την ώρα μας, ποστάροντας εδώ σχόλια που μόνο ο Θεός ξέρει αν θα εμφανιστούν ή όχι, γιατί δεν βγάζει η Παντιέρα έναν κατάλογο από θέματα που δεν θέλει να συζητιούνται σ’ αυτήν, για να ξέρουμε τι επιτρέπεται να γράψουμε και τι όχι; Οι καθαρές κουβέντες ειναι προτιμότερες. Κι αν δυσκολεύεστε να τις διατυπώσετε, αυτό ένα και μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι δεν είναι και τόσο καθαρές….

        5. kokkiniotis

          Δεν ενδιαφέρουν τσιτάτα του Χίτλερ, του Γκέρινγκ, του Μουσολίνι κ.ο.κ

        6. kokkiniotis

          και τσιτάτα σημαίνει αποσπάσματα από κάτι που είπε ή έγραψε κάποιος, εν προκειμένω ο Γκέμπελς. Τερατώδης είναι η δική σου επιμονή να βομβαρδίζεις την Παντιέρα με “μαρτυρίες” σαν το ημερολόγιο του Γκέμπελς σχετικά με το αντιεβραϊκό πογκρόμ, ακριβώς την ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος. Για να αποδείξεις, τι; Ότι οι Ιταλοί φασίστες ήτανε καλύτεροι σε σχέση με τους ναζί, και άρα ο Φουζάρο κλπ κλπ. Δεν είναι ανεκτά αυτά εδώ. Βάλε στο δικό σου ιστότοπο ό,τι θέλεις από ημερολόγια, απομνημονεύματα κλπ. Από αυτά που μόνος σου ομολογείς, ο απληροφόρητος αναγνώστης καταλαβαίνει ότι τσιτάρεις Γκέμπελς και στο κόψαμε. Αυτό έγινε. Το αντίθετο απ’ αυτό που λες συμβαίνει. Από τα διαρκή δικά σου “παράπονα” θα θεωρήσει κανείς ότι σου κόβουμε τις απόψεις σου. Αυτή η συζήτηση δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Αν μας γράψεις κανένα νέο ντοκουμέντο με τις απόψεις του Χίτλερ για τους Εβραίους, θα μας επιτρέψεις φαντάζομαι να μην το δημοσιεύσουμε…

        7. Left G700

          Φίλε kokkiniotis,

          Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιείς, αλλά περνάς στον καθαρό παραλογισμό. Για παράδειγμα, όταν γράφεις «Δεν ενδιαφέρουν τσιτάτα του Χίτλερ, του Γκέρινγκ, του Μουσολίνι κ.ο.κ» (εν προκειμένω δεν παίζει ρόλο η διαφορετική ερμηνεία που δίνει ο καθένας μας στη λέξη τσιτάτο). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν σκάσει μύτη εδώ κάποιος αρνητής τού Ολοκαυτώματος, θα κόψετε κάθε σχόλιο με «τσιτάτα τού Χίτλερ, του Γκέρινγκ κ.ο.κ.» τα οποία ακριβώς θα αποδεικνύουν πως όντως υπήρξε Ολοκαύτωμα σε εφαρμογή τής «Τελικής Λύσης». Ορέος αντιναζιστικός και αντιφασιστικός αγώνας με εκ των προτέρων παραίτηση από τα πιο συντριπτικά όπλα που είναι στη διάθεσή μας!

          Ασχολίαστο αυτό που γράφεις («από αυτά που μόνος σου ομολογείς»). Τι σχόλιο να κάνει κανείς σε μια τέτοια διαστρέβλωση, όπου η διαμαρτυρία μου για παραπλάνηση των αναγνωστών από τη μεριά σου σε βάρος μου μετατρέπεται με μαγικό “ριζοσπαστικό” τρόπο σε …ομολογία …ενοχής εκ μέρους μου;;;

          ΥΓ Επιβάλλεται, όμως, ο σχολιασμός για τον άλλο ισχυρισμό σου, αυτόν περί «βομβαρδισμού τής Παντιέρας με “μαρτυρίες” σαν το ημερολόγιο του Γκέμπελς». Δεν έχω βομβαρδίσει την Παντιέρα με τσιτάτα σαν το ημερολόγιο του Γκέμπελς. Την έχω βομβαρδίσει και μάλιστα επί πολύ με τσιτάτα σαν τις ιδέες τού Μαρξ και του Λένιν. Αλλά έχετε κατεβεί στα καταφύγια και δεν σας αγγίζουν οι βόμβες τους….

        8. ΑΩ

          Την ιστορική αλήθεια την κατουράς λεφτ.
          Εδώ ακόμα και ο Μπερλουσκόνι όταν υπερασπίστηκε τον Μουσολίνι, κατέκρινε τους φυλετικούς νόμους του. Προκάλεσε σάλο παρόλα αυτά.

          “Η χθεσινή δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι «οι νόμοι που θέσπιζαν φυλετικές διακρίσεις κατά των Εβραίων ήταν το μεγαλύτερο λάθος ενός ηγέτη, του Μπενίτο Μουσολίνι, που σε πολλούς άλλους τομείς είχε δράσει ορθά», συνεχίζει να προκαλεί σχόλια και έντονες αντιδράσεις”.

          https://www.kathimerini.gr/26628/article/epikairothta/kosmos/italia-synexizoyn-na-prokaloyn-antidraseis-oi-dhlwseis-mperloyskoni-gia-ton-moysolinibr

          Για τον λεφτ (λέμε τώρα) ο Μουσολίνι δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Φαντάζεται ότι μπορεί με σοφιστείες και δήθεν επιχειρήματα να παρουσιάσει το ψέμα για αλήθεια. Εξωραΐζει το φασισμό μόνο και μόνο για κατηγορήσει τους άλλους ιδεολογική φτώχεια και πολιτική ανικανότητα. Πόσο ξεφτίλας μπορείς για να γίνεις λεφτ;

    2. ΑΩ

      Όταν τόλμησε να τα πει ο Μπερλουσκόνι κι οι διάφοροι τσάτσοι του (Ταγιάνι) αυτά τους έκραξε η ιταλική κοινωνική για διαφήμιση του φασισμού.

      Ο Μπερλουσκόνι προκαλεί: «Ο Μουσολίνι σε πολλούς τομείς είχε δράσει ορθά»
      https://www.tanea.gr/2013/01/27/world/o-mperloyskoni-prokalei-o-moysolini-se-polloys-tomeis-eixe-drasei-ortha/

      Οι νοσταλγοί του Μουσολίνι ζουν ανάμεσά μας…
      https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/187294_oi-nostalgoi-toy-moysolini-zoyn-anamesa-mas

      Η καρικατούρα διανοητή Λεφτ νομίζει ότι ισοπεδώνει πολιτικά το ΝΑΡ ή κάτι ανάλογο.
      Το μόνο που καταφέρνεις λεφτ είναι να εκτίθεσαι επειδή ξεπλένεις το φασισμό

      Reply
      1. Left G700

        ΑΩ μου, πήρα παράδειγμα από τον Μαυροειδή που “ξέπλυνε” τον “φασίστα” Fusaro. Από τον Μαυροειδή πρώτα να ζητήσεις τα ρέστα. Αν δεν στα δώσει, τότε να έρθεις σε μένα. Σε περιμένω με ανοιχτές αγκάλες.

        Reply
        1. ΑΩ

          Λεφτ επιμένεις να κρύβεσαι πίσω από κείμενα τρίτων στους οποίους με λαθροχειρία αποδίδεις τις απόψεις σου. Για να μας πεις τι; Ότι αν απορρίψουμε τον Λεφτ και τις αθλιότητές του, τότε απορρίπτουμε και τον Μαυροειδή -αν θεωρούμε τον Φουζάρο ακροδεξιό- ή τον Μαρξ -αν θεωρούμε ρατσισμό τις ακροδεξιές κραυγές για την απειλή των μεταναστών. Μάλλον περνάς τον εαυτό σου για πολύ έξυπνο, αλλά ο αυτοθαυμασμός σου δε βοηθάει.
          Για τη ρηχή και αλαζονική σκέψη του Λεφτ δεν έχει σημασία αν ο Φουζάρο είναι ηγετικό στέλεχος σε ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, το Vox Italiae, αλλά έχει σημασία το ανόητο “τέχνασμα” του Λεφτ. Ο Φουζάρο δεν είναι ακροδεξιός γιατί το λένε δυο τρεις σχολιαστές στην Παντιέρα, αλλά γιατί αναπτύσσει πολιτική με ακροδεξιές θέσεις.
          Για τον Λεφτ όλα αυτά είναι ψιλά γράμμάτα, αφού που δεν μπορεί να κάνει ένα σχόλιο χωρίς να γράψει επιφανειακές ανοησίες, εμπαθείς επιθέσεις ή κραυγαλέες διαστρεβλώσεις των θέσεων του ΝΑΡ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο ούτε καν στο μπλογκ του δεν γράφει πια αυτές τις εξυπνάδες. Ποιον θα ενδιέφεραν εξάλλου;
          Δεδομένου ότι ο Μαυροειδής κάνει ουσιαστική κριτική στον Φουζάρο, πριν το παίξει εθνικοσοσιαλιστής, και δεν τον πλασάρει σαν την τελευταία λέξη του μαρξισμού όπως εσύ λεφτ, που του κάνεις πλυντήριο, δε θα ζητηθούν και δε θα δοθούν ρέστα, θα περιμένεις με την ανοιχτή σου αγκαλιά άδεια για πάντα.

  14. Σ.Τ.

    Ας αφήσουμε κατά μέρος τις βατραχομυομαχιες.

    Αν ομιλούμε για φασισμό:
    Ο Γατούλας Γικουλεν γνωστός γκιουλενιστης(μετωνυμία!!) Δήλωσε ότι ο Ερτογάν είναι Χίτλερ και Στάλιν (όταν γράφει Χίτλερ η γοογλε σου βγάζει αυτόματα Στάλιν.!!!
    Από ρομπότ και από τρελλο. (και από γκιουλενιστη)

    Reply
  15. Δ.Κ

    Μια και μιλάμε για φασισμό και ολοκαυτώματα άς αναφερθούμε και στα ολοκαυτώματα που υπάρχουν,γίνονται στη χώρα μας εναντίον των προσφύγων,μεταναστών,με τα εγκλήματα που γίνονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,με τα εγκλήματα ,δολοφονίες που γινονται στα αστυνομικά τμήμαματα,με τη δολοφονία Εμπουκά,τον διασυρμό-ταπείνωση των πέντε παιδιών της θεατρικής ομάδας-2 Φιλοξενείο στο αστυνομικό τμήμα και τόσα άλλα.
    Υπεύθυνοι είναι αυτοί που τάχα σήμερα τιμούν τους νεκρούς του ολοκαυτώματος Ν.Δ και συριζα,αυτοί οι αμερικανόδουλοι,οι υπηρέτες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού του μεγαλύτερου φασισμού όλων των εποχών.Οι φιλοσιωνιστές που στάζουν μέλι όταν προσκυνάνε τους ναζιστοσιωνιστές εγκληματίες.
    Σήμερα εμφανίζεται ένα εθνικιστικό-ρατσιστικό ρεύμα που μιλά εξονόματος της αριστεράς ,και εδωμέσα εκφράζεται, με ρατσιστικές και αντικομμουνιστικές απόψεις,που ανοιχτά πλέον στρέφονται ενάντια στους
    μετανάστες.
    Γι’αυτούς τους ρατσιστές ,σοβινιστές ισχύουν τα λόγια του μεγάλου Γκράμσι:
    ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

    Reply
    1. Left G700

      Σήμερα εμφανίζεται ένα εθνικιστικό-ρατσιστικό ρεύμα που μιλά εξονόματος της αριστεράς ,και εδωμέσα εκφράζεται, με ρατσιστικές και αντικομμουνιστικές απόψεις,που ανοιχτά πλέον στρέφονται ενάντια στους
      μετανάστες.

      ______________________________

      Φίλε μου Δ.Κ., ποιοι είναι αυτοί που αντιπροσωπεύουν “ένα εθνικιστικό-ρατσιστικό ρεύμα που μιλά εξονόματος της αριστεράς” το οποίο “εδω μέσα εκφράζεται, με ρατσιστικές και αντικομμουνιστικές απόψεις,που ανοιχτά πλέον στρέφονται ενάντια στους μετανάστες”; Πες μας κάνα όνομα να τους έχουμε υπ’ όψη μας κι εμείς!

      Reply
      1. ΑΩ

        Δεν είμαι σίγουρος ποιους εννοεί ο Δ.Κ., αλλά όποιος έχει τη μύγα κλπ

        Reply
        1. Σ.Τ.

          Εμένα μου φαίνεται ότι έχει κνιτικο έσανς. Οπότε ότι λέει είναι πολύ σχετικό. ΝΑΡ δεν είναι γιατί το σχόλιο είναι εντελώς σεξιστικό (θα μπορούσε να πει πχ. πουτανες/ζιγκολό….)….
          Δεν μου άρεσε επίσης που τα έβαλε όλα στο μίξερ, καρότα, πατάτες σελερυ και φράουλες δεν ταιριάζουν. Ερασιτεχνικό/αποτυχημένο δήθεν κνιτικο τρολ.

        2. Left G700

          Έχει κνίτικο έσανς; Με τέτοι “μύτη”, Σ.Τ., έτσι και σε προσλάβει για δοκιμαστή αρωμάτων η Elizabeth Arden ή ο Hugo Boss έχουν χρεοκοπήσει σε ένα μήνα!

    2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Αυτο το ρευμα που λεει ο ΔΚ δεν το βλεπω να υπαρχει πουθενα στην πραγματικη ζωη.Αν μιλαμε για αναρτησεις ανωνυμων στο διαδικτυο να το συζητησουμε, αλλα πραγματικα δεν ξερω τι σημασια εχει

      Reply
    3. Enas anergos kai astegos (S.T.)

      Αφού δώσανε τις μπουγάτσα, τώρα περνάνε σενάρια για μειώσεις φόρων στις επιχειρήσεις!!!
      Εσύ φιλαράκι που έκανες το σχόλιο για τις ‘πουτανες του μουσολινι’ όπως εγραψες, έχεις να κάνεις κανένα σχόλιο για το θέμα αυτό?
      Ποιες είναι οι πουτανες εδώ ?
      Μήπως αυτές που ψήφισαν αποχή προχτές?

      Reply
      1. San Rocco

        Μια χαρά είναι οι πουτανες. Καλό κάνουν, κακό δεν κάνουν.

        Μουσολίνι κ σαλβινι, μακρόν κ Μητσοτάκης είναι τα ορκ του κεφαλαίου. Εθνικού κ υπερεθνικού. Τα ίδια σκατα εθνικιστές κ κοσμοπολίτες .

        Reply
        1. Δ.Κ

          Τα Άουσβιτς του καπιταλισμού,με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων στη χώρα μας ,με τους άστεγους,με τα πογκρόμ και τους διωγμούς των παλαιστινίων στο ισραήλ απ τους ναζισιωνιστές κλπ.
          Να μην ξεχνιόμαστε.Η ταξική πάλη στον καπιταλισμό μόνο μια μικρή ανακούφιση μπορεί να φέρει.Η μόνη λύση είναι η συντριβή του καπιταλισμού.

      2. Ανώνυμος

        (έδωσαν τη μπουγάδα=>έσωσαν τις μπουγατσες

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.