.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις οργανωτικές αντιπαραθέσεις και τη βία στο εσωτερικό του φοιτητικού κινήματος


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΒΙΑΣ

Παρεμβολή -ΕΑΑΚ Φυσικού

📌Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με μαζικότητα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλέστηκε από δεκάδες εκπαιδευτικά σωματεία και από Φοιτητικούς Συλλόγους, ως μια πρώτη απάντηση κλιμάκωσης και συνέχειας του αγώνα μετά την πολύ μαζική απεργία στις 9/11 και τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο και στις 6/12, όπως και την Δευτέρα με τη μεγάλη αντικατασταλτική διαδήλωση ενάντια στην κρατική δολοφονία του Κώστα Φραγκούλη. Ο δρόμος της ανατρεπτικής, αγωνιστικής απάντησης στη διάλυση των ζωών μας αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο ότι είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη νεολαία από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό.

‼️Υπάρχει –δυστυχώς- και ο άλλος δρόμος…
Και αυτό δυστυχώς φρόντισαν κάποιοι να μας το θυμίσουν σήμερα.
Ο δρόμος των οργανωτικών αντιπαραθέσεων όλων όσων μπροστά στις δύσκολες συνθήκες συγκρούονται πρώτα από όλα με τα πολιτικά τους αδιέξοδα και ύστερα μεταξύ τους. Καταγγέλλουμε τα σημερινά απαράδεκτα περιστατικά και την οργανωτική αντιπαράθεση μεταξύ μελών της ΚΝΕ και μελών της πολιτικής οργάνωσης ΑΡΑΣ, που έλαβε χώρα μέσα στο Φυσικό, αλλά και συνεχίστηκε μπροστά σε εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στον προαύλιο χώρο της Φιλοσοφικής. Καταγγέλλουμε τις εικόνες ντροπής και τις σεξιστικές απαράδεκτες επιθέσεις με μέλος της ΚΝΕ να χτυπά φοιτήτριες που βρίσκονταν στον ευρύτερο χώρο, τις εικόνες ντροπής καταδρομικών επιθέσεων και διάλυσης πολιτικών χώρων μέσα στο χώρο του ασύλου ως αποτέλεσμα της βίαιης συμπλοκής των δύο ομάδων.

📌Οι σκηνές ακραίας βίας αποδεικνύουν ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις έχουν πάρει την επιλογή να οδηγήσουν το φοιτητικό κίνημα στον εκφυλισμό και την ήττα. Τί άλλο, αλήθεια, εξυπηρετούν οι απαράδεκτες αυτές οργανωτικές αντιπαραθέσεις πέρα από το να δίνουν χώρο σε αντιδραστικές φωνές που μιλούν για την ανάγκη της πανεπιστημιακής αστυνομίας, πέρα από το να τροφοδοτούν το διασυρμό της φοιτητικής αριστεράς και του κινήματος στα ΜΜΕ και τα social media. Τι εξυπηρετούν, πέρα από το να “επιβεβαιώνουν” στα μάτια των συμφοιτητών μας όλα τα ιδεολογήματα για το ρόλο και τη στάση της αριστεράς στα πανεπιστήμια, για το ρόλο και τη σημασία του ίδιου του ασύλου, εξωθώντας τους από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και την οργανωμένη πάλη;

📌Δε θα βάλουμε πλάτη σε αυτό το βαρέλι δίχως πάτο του πολιτικού εκφυλισμού του κινήματος. Αν κάτι πρέπει να συζητάμε, είναι πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για το επόμενο διάστημα, πώς θα μαζικοποιήσουμε τις Γενικές μας Συνελεύσεις, πώς θα συνεχίσουμε με κινητοποιήσεις και δράσεις απέναντι σε μια πολιτική που ταϊζει με σφαίρες την πείνα του λαού. Η ψήφιση του επιδόματος των 600 ευρώ στις αστυνομικές δυνάμεις με τη σύμφωνη γνώμη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ αλλά και του ΚΚΕ (αλήθεια, συμφωνούν όντως τα μέλη της ΚΝΕ με την επιδότηση αυτών που βαράνε και συλλαμβάνουν φοιτητές και εργαζόμενους;) την ημέρα που κατέληξε ο Κώστας Φραγκούλης, δείχνει την πρόθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να εξασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα καταστέλλοντας τα κινήματα και βυθίζοντάς τα στην προεκλογική αποχαύνωση.

✊Έχουμε διαλέξει από καιρό τον πρώτο δρόμο και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω και να βάλουμε πλάτη στην ηττοπάθεια, στα πολιτικά αδιέξοδα και τον εκφυλισμό. Είμαστε κομμάτι μιας άλλης αριστεράς, που στο σήμερα στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις πολιτικές που διαλύουν τις ζωές και την προοπτική μας. Και με αυτόν τον αντίπαλο, ναι, θα συγκρουστούμε μέχρι τέλους!

Η ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ είναι ένα ανεξάρτητο αριστερό σχήμα της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης που δραστηριοποιείται στο Φυσικό Αθηνών

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 81.88% ( 16
Συμμετοχές )



34 σχόλια στο “Για τις οργανωτικές αντιπαραθέσεις και τη βία στο εσωτερικό του φοιτητικού κινήματος

  1. Ανώνυμος

    Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καταγγέλλουν «την απρόκλητη και μαφιόζικη επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές και φοιτήτριες στη Φυσικομαθηματική Σχολή Αθήνας, ανάμεσα τους και μέλη της ΚΝΕ, από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται ”ΑΡΑΣ”. Ο τραμπούκικος περιοδεύων θίασος αυτής της ομαδας χτύπησε με κράνη και κοκάλινα γάντια, με αλήτικο τρόπο φοιτητές, συνδικαλιστές, ανάμεσα τους και τους προέδρους των Φοιτητικών Συλλόγων Φυσικού και του Μαθηματικού Αθηνών Δεμο Κώστα και Παντελαρο Γιάννη». 

    «Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καταδικάζουμε αυτή την τραμπούκικη επίθεση και αυτές τις πρακτικές, που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τους συλλόγους μας», προσθέτουν.

    Την απόφαση – καταγγελία υπογράφουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, Φιλοσοφικής, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Κοινωνιολογίας, Τουρκικών σπουδών, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ ΠαΔΑ, Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Φοιτητικής εστίας ΕΚΠΑ, Φοιτητικής εστίας Αθηνών, Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Γεωπονικού, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, ΣΕΥΠ ΠαΔΑ, Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΕΚΠΑ.

    Reply
    1. Νίκος

      Αυτό το “οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας” έλεος δηλαδή. Κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
      Ντρέπεστε να πείτε “οι δυνάμεις του ΜΑΣ”.. Ποιοι φοιτ. σύλλογοι. Το ίδιο κάνετε και στις πορείες. Πανό με υπογραφή “ΦΣ” και από πίσω σημαίες του ΜΑΣ και τρικάκια της ΚΝΕ.
      Σαν το ΠΑΜΕ που λέει” σωματεία και φορείς” έτσι γενικά και αόριστα και από πίσω σημαίες του ΠΑΜΕ Μ
      Βαρετό κατάντησε αυτό το σκηνικό πια..

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Σωστά! Θα μπορούσαν να λένε “πρωτοβάθμια” η …”συλλογικότητες”!
        Της κοντής ………. της φταίν’ οι τρίχες!

        Reply
        1. Νίκος

          Ανώνυμε είδες ποτέ πίσω από το πανό της Πρωτοβουλίας Πρωτ. Σωματείων σημαία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή άλλης οργάνωσης; Ποτέ!
          Είδες ποτέ πίσω από πανό με υπογραφή ΦΣ σημαία ΕΑΑΚ ή ΑΡΕΝ κλπ; Ποτέ.
          Όταν λες κατεβαίνεις σαν ΦΣ κατεβαίνεις σαν ΦΣ. Όταν λες κατεβαίνεις σαν ΜΑΣ κατεβαίνεις σαν ΜΑΣ. Το ‘χουμε;

        2. Ανώνυμος

          Υποκρισίες κυρ-Νίκο μου! Από πότε απαγορεύεται η συνδικαλιστική η και πολιτική έκφραση στους μαζικούς φορείς; Καινούργιο είναι αυτό; Και μη λές και μεγάλο λόγο. Εχουμε δει πολλές φορές μαζικούς φορείς να σέρνονται πίσω από “Πρωτοβουλίες” κλπ. Αυτό γιατί δεν είναι σομπρέρο με τη δική σου λογική; Μην κάνουμε τώρα και την αστική κουτοπονηριά μας κανόνα προς μίμηση! Στα σωματεία, που πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ η το ΜΑΣ είναι ελεύθερη η προσέλευση του καθενός με ότι σύμβολα γουστάρει πλην φασιστών. Και, εννοείται, αναλαμβάνοντας τίμια με αυτό τον τρόπο και την ευθύνη της συνολικής παρουσίας του. Αλλο, τώρα, αν όλοι οι αστοί και μικροαστοί θέλουν (και θέλετε) να τηρούν ζώνη υγειονομικής προστασίας από τα …”μιάσματα”! Ισα-ίσα οι κομμουνιστές ειδικότερα δεν καταδέχονται να κρύβουν την πολιτική τους ταυτότητα παριστάνοντας τους ψευτο”πλατειούς”.
          Ολοι ξέρουν ότι τα ΜΑΣ και τα ΠΑΜΕ είναι πλατειές οργανώσεις, ελεύθερες για τον καθένα ανεξάρτητα από πολιτική ένταξη (πλην φασιστών), όπου διακηρυγμένα δραστηριοποιούνται τα μέλη του ΚΚΕ. Προφανώς και δεν ταυτίζονται με το ΚΚΕ. Και όλοι ξέρουν ποιοί δεν καταδέχτηκαν να κατεβούν στις “πλατείες” (“όχι στα κόμματα” και “όχι στα συνδικάτα”) με φερετζέδες, και τι υποδοχής έτυχαν από τους γνωστούς εγκάθετους και όχι μόνο!
          Α, όχι και φετιχοποίηση του οπορτουνισμού!

        3. Ανώνυμος

          Μωρέ ανώνυμε ΚΚΕ από πότε το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ “δεν ταυτίζονται με το ΚΚΕ”? Ταυτίζονται με το ΚΚΕ. Αυτό που μάλλον θες να πεις εινσι ότι μπορεί να υπάρχουν και ανένταχτοι που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ και το μας. Αυτό μάλιστα, ισχύει. Όπως και η ισχύει επίσης, ότι και το ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ είναι απόλυτα ελεγχόμενα οργανωτικά και πολιτικά από το ΚΚΕ. Είναι το μακρύ χέρι του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Καλά κάνετε εάν αυτό θέλετε, όμως μην μας πρήζετε τα ούμπαλα ότι είναι “συλλογικά όργανα των φοιτητών και των εργατών” γιατί ΔΕΝ είναι! Είναι κομματικά μορφώματα με μια εσάνς ανενταχτων. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο

  2. Ανώνυμος

    Και μετά φταίει το ΝΑΡ που έστω κσι με μεγάλη χρονικά καθυστέρηση άνοιξε μέτωπο με αυτές τις τραμπουκικες νοοτροπίες και πρακτικές! Όσοι θέλουν την ΑΡΑΣ και την ΑΡΙΣ στην ενότητα της αριστεράς να τις πάρουν και καλό ενωτικό κατήφορο!

    Και το ΚΚΕ όμως, όπως και την ΚΝΕ, μια χαρά τους βολεύουν τα πλακωματα τώρα με την ΑΡΑΣ, μπας και μαζεψουν τις εσωμομματικες δίκαιες αντιδράσεις μελών τους μετά την καθεστωυκξη επιλογή του ΚΚΕ να ψηφίσει το μπόνους των 600ε στα σώματα καταστολής του λαού.

    Μακριά από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και τη νοοτροπία κ πρακτική τους!

    Reply
  3. Κώστας

    Απομονώνουμε τον οργανωτικό ακτιβισμό, τον αριστερό μιλιταρισμό, την ματσίλα, τον σεξισμό, την μανία κυριαρχίας και επιβολής και όλες τις ιδιότυπες εξουσιαστικές εγγραφές στην Αριστερά και το ανταγωνιστικό κίνημα. Δυστυχώς είναι θέματα που τα παρουσιάζουν και οι 2 εμπλεκόμενοι χώροι

    Λέμε όχι στην καιροσκοπική και υποκριτική απομόνωση τους με μονο σκοπο την κατασκευή μιας εφήμερης εκλογικής επιχειρηματολογίας. Δυστυχώς αυτά τα κάνουν σύντροφοι της πρώτης γραμμής και το να παραστήσουμε πως διώχνοντας τους από παντού, λες και μας ρωτάει κανείς, λες και είμαστε ιδιοκτήτες και θυρωροί, διώχνουμε και τα προβλήματα, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό.

    Και απλά την επόμενη φορά που θα γίνει θα ρωτάμε, “δικοί μας τα κάνανε ?” και αν ναι θα κάνουμε το κορόιδο.

    H KNE πάντως δεν έχει μόνο τον πανικούλη της να ξεχαστεί το απίστευτο φιάσκο με το επίδομα καταστολής και ρατσιστικής δολοφονίας. Γνωρίζει πως θα βρει πρόθυμους να πιστέψουν ότι και αν πει. Πρόθυμους και για το σαμποτάρισμα του πολιτικού συντονισμού αλλά ακόμα και για την απεμπόληση του μετωπικού κεκτημένου των ΕΑΑΚ στο όνομα μιας μετάβασης σε ένα καθαρό και κομματικά ελεγχόμενο μόρφωμα.

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Καιροσκοπισμος είναι να αποδέχεσαι τις τραμπουκικες πολιτικές δδυνάμεις,στη νοοτροπία κσι την πρακτική τους, το όνομα της ενότητας. Καλή ενωτική πορεία προς τον πάτο. .

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το σωστό: Καιροσκοπισμός είναι να αποδέχεσαι τις τραμπούκικες πολιτικές δυνάμεις,τη νοοτροπία και την πρακτική τους, στο όνομα της ενότητας. Καλή ενωτική πορεία προς τον επίσης ενωτικό, πάτο.

        Ούτε σεχταρισμός, ούτε ενωτίτιδα. Και αν έχει γίνει σαφές το ΤΙ είναι σεχταρισμός και γιατί κάνει μεγάλη ζημιά, τώρα πια, γίνεται σαφές περισσότερο στην πράξη, ΤΙ σημαίνει ΕΝΩΤΙΤΙΔΑ και γιατί πάντα οδηγεί σε παρακμιακές καταστάσεις και σε ακόμα μεγαλύτερες ήττες.

        Reply
  4. Δημητρης

    Η παρεμβολή είναι σχήμα που πρόσκειται στο ΝΑΡ και όχι ανεξάρτητο. Καλό θα ήταν να μην κουνάτε το δάχτυλο και να μην δηλώνεται ότι είστε εναντια στις οργανωτικές αντιπαραθεσεις γιατί και εσείς τα ίδια κάνατε πέρυσι οταν πλακωνοσασταν με την ΑΡΙΣ στο Γεωπονικο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Δεν τα ξέρεις καλά. Η ΑΡΙΣ πήγε να ξεκινήσει πλακωματα και η ΝΚΑ ΔΕΝ ΤΣΊΜΠΗΣΕ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΊΣΤΗΚΕ η προβοκάτσια της ΑΡΙΣ.

      Όμως μια χαρά αλληλοπροβοκαρονται ΚΝΕ, ΑΡΙΣ και ΑΡΑΣ για να περιχαρακωσει ο καθένας τον κόσμο του, μιας και τον θεωρούν οι ηγεσίες τους πρόβατα. Με τραγικές συνέπειες απαξιώσης συνολικά των πολιτικών διαδικασιών από τους ίδιους που λένε ότι θέλουν πολιτικές διαδικασίες. Χώρια που αυτές οι πολιτικές δυνανεθς προωθουν τα δύο μέτρα κει τα 2 σταθμα: Όταν τρώνε ξύλο βγαίνουν και καταγγέλλουν τους τραμπουκισμους, ενώ όταν ρίχνουν ξύλο κάνουν κοκοκο και περηφανευονται. Αυτά όμως μαθαινονται γιατί ο κόσμος που ειναι ή/και εντάσσεται στο κίνημα, πιτσιρικάδες και μεγαλύτεροι, δεν εινσι στην πλειοψηφία του ηλιθιος. Και ξενερώνει

      Reply
  5. Ανώνυμος

    Εχει πολλά χρόνια, που δεν έχει ακουστεί τίποτε για ΚΝΑΤ κλπ. Αυτά, υποτίθεται, γίνονταν (και άσχετα πως ακριβώς γίνονταν και χωρίς να υιοθετούμε υποχρεωτικά τους χαρακτηρισμούς) προ του ΄89, επί Γράψα. Εκτοτε η ΚΝΕ κρατά αποστάσεις από τους διαφόρους αναρχομπάχαλους και δεν είχε ακουστεί τίποτε σχετικό. Αν είχε γίνει κάτι θα είχαν βγεί, όλη η χορωδία, στα κεραμίδια, όπως τώρα, καληώρα.
    Για τα χθεσινά βλέπω διάσταση απόψεων και δεδομένου ότι η ΑΡΑΣ έχει συχνά προκαλέσει επεισόδια με πολλούς άλλους, δε βλέπω γιατί μπορεί να είναι πιο αξιόπιστη σε σχέση με την παραπάνω (16/12/2022 at 00:44) καταγγελία των συλλόγων. Είναι πιο εύλογη η εξήγηση ότι τα γεγονότα σχετίζονται με την μεγάλη άνοδο της ΠΚΣ στις φοιτητικές εκλογές, ο νοών νοείτω. Κι όσο για την ανακοίνωση της ΕΑΑΚ (Ναρ), απλή παλαιοκομματική σπέκουλα για τους ίδιους λόγους.
    Αέρα στην ΚΝΕ κάνετε με όλα αυτά.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τα λεγόμενα κνατ θα έπρεπε να ξέρεις ανώνυμε ότι συνόδευσαν Όλη την μεταπολιτευτικη πορεία της κνε. Η περίοδος 87-89 που γραμματέας ήταν ο γιωργος γραψας, αυτή η πρακτική της κνε αμβλυνθηκε και μειώθηκε πάρα πολύ. Ήταν η προσπάθεια που έκανε η μόλις ηγεμονευσασα τότε αριστερή τάση της κνε, για το ενιαίο μέτωπο πάλης της Νεολαίας. Αλλά αυτά τα πετσοκόψε τότε η συμμαχία της δεξιάς τάσης του μετέπειτα συνασπισμού με την γραφειοκρατικη τάση υπό την παπαρηγα.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Όντως, η περίοδος που ήταν πλειοψηφούσα η αριστερή τάση στην ΚΝΕ, αυτή που μετά συγκροτησε την ΚΝΕ-ΝΑΡ και σήμερα ΝΚΑ, η νοοτροπία και πρακτική των λεγόμενων Κνατ είχε ατονίσει σημαντικά, προς όφελος της αντίληψης του ενιαίου μετώπου πάλης της νεολαίας.

        Ή πρακτική και η αντίληψη των κνατ ήταν μάλλον κυρίαρχη στην κνε απο τα μέσα προς τέλη του ’70 έως και το’ 86-’87 όπου και ηγεμονευει η αριστερή τάση, και εκλέγεται γραμματέας του κσ ο γιωργος γραψας.

        Reply
  6. Papillon

    Μην κουράζεστε ίδια νοοτροπία έχετε. Όταν οι παμίτες έριχναν ξύλο στην ΓΣΕΕ μόνο που δεν τους χειροκροτήσατε. Όταν τα ΕΑΑΚ έδερναν στο Πολυτεχνείο γιατί την είχαν δει πορτιέρηδες λέγατε μπράβο. Όταν το ΠΑΜΕ έστησε αλυσίδες απαγόρευσης στις 20/10/2011 εναντίον σωματείων και συλλογικοτήτων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε βγάλει μία ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ανακοίνωση στην οποία ΞΕΠΛΥΝΕ κανονικότατα τον Περισσό για τα γεγονότα που ακολούθησαν:

    https://athens.indymedia.org/post/1344914/

    Γιατί όσο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ήταν η συμπεριφορά των ψευτοαναρχικών άλλο τόσο ήταν και του ΠΑΜΕ που το έπαιζε σερίφης του κινήματος εκείνη τη μέρα ανοίγοντας κεφάλια με τους φαιοκόκκινους μπάτσους τους (ΚΝΑΤ). Βασικά η κύρια ευθύνη ανήκε στον Περισσό διότι από την δική τους στάση στην πλατεία ξεκίνησε όλο το κακό. Και δεν είπατε κουβέντα γι’αυτό.

    Ίδιοι είστε μην κουράζεστε σας λέω. Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει να γίνει στη χώρα με το που θα πάρετε εξουσία στα χέρια σας.

    Ντονμπάς του Νότου θα μας καταντήσετε

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Βέβαια κάτι που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της Παρεμβολής είναι ότι τα καλόπαιδα της ΑΡΑΣ την πέσανε στην ΚΝΕ με κοκάλινα γάντια και κοντάρια και εκείνη με τη σειρά της αμύνθηκε και ανταπέδωσε.
    Πουθενά δεν σταχυολογείται ότι η ΑΡΑΣ στις 6/12 έπαιξε ξύλο επί τόπου στην πορεία με την ΑΡΙΣ γιατί της έφαγε την πρώτη μούρη στην κεφαλή της πορείας όπως το ίδιο έκανε και στις 17/11 επειδή της έφαγε δύο τρία σκαλοπάτια και χώρο για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου στην Θεσσαλονίκη.
    Θέλετε να συνεχίσουμε τα όσα έχει κάνει στο ΝΑΡ ή αρκούν τα πρόσφατα γεγονότα?
    Όλοι και όλες γνωρίζουν εντός της ΕΑΑΚ το περιεχόμενο και τον τραμπουκισμό που διακρίνει την ΑΡΑΣ όπως και όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεσαι να είσαι συγκρουσιακός στα εύκολα αλλά ταυτόχρονα να είσαι με τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και με πρόγραμμα διαχείρισης στον καπιταλισμό. Η ΑΡΑΣ με την μαγκιά-κλανιά που την διακρίνει θέλει να προβάλλει τον εαυτό της ως τον θεματοφύλακα του κινήματος ενώ πέρα από τα φοιτητικά και μερικούς δικηγόρους-μηχανικούς είναι ΑΦΑΝΤΗ στους πυρήνες οργάνωσης της εργατικής τάξης.
    Ακόμα και τώρα, δυστυχώς, η Παρεμβολή χαϊδεύει την ΑΡΑΣ και ρίχνει το φταίξιμο στην ΚΝΕ. Σύντροφοι του ΝΑΡ και της νΚΑ θυμηθείτε το, ό,τι σπέρνεις θερίζεις! ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ την γκρούπα γιατί αύριο θα κάνουν τα ίδια σε εσάς!!!
    ΥΓ: Όταν μέλη της ΑΡΑΣ (άνδρες) βαράνε μέλη της ΚΝΕ (γυναίκες) αυτό είναι σεξιστικό ναι ή όχι? Αν είναι να το επισημάνετε, ειδάλλως μην λέτε την αλήθεια μισή και κουτσουρεμένη.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      ΑΡΑΣ κ ΑΡΙΣ είναι δύο παπατζιδικες τραμπουκικες γκρουπες. Το ΝΑΡ δεν έχει κανένα λόγο να θέλει συνεργασία μαζί τους. Καλόν ενωτικό κατήφορο στην μάζωξη στις 19 Δεκεμβρίου.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Και η κνε είναι στην ίδια λογική με ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ: όλοι αυτοί εργαλειοποιούν την βία για εσωοργανωτικούς λόγους. Νομίζουν ότι, πλακωνομενοι μεταξύ τους, θα γκρουπαρουν συγκηνισιακα τον κόσμο τους! Τον περνάνε για ηλιθιο. Όμως πια, ο περισσότερος κόσμος δεν ψαρώνει από τα ξυλίκια μεταξύ τους. Η νοοτροπία και η πρακτική τιυς αυτή, ειναθ διαλυτικές για το φοιτητικό κ ευρύτερα νεολαιΐστικο κίνημα. Και για τον κομμουνισμό.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Φίλε μου είναι εντελώς διαφορετικό να προσπαθείς να επιβληθείς δια της βίας και των ψεμάτων απέναντι σε μαζικές ή και όχι πολιτικές δυνάμεις και εντελώς διαφορετικό να απαντάς με βία απέναντι στο πρώτο. Η ΚΝΕ τώρα όπως και το 17′ απάντησε απέναντι στην ΑΡΑΣ δεδομένου ότι προηγήθηκαν οι αθλιότητες της πρώτης. Οι σύντροφοι του ΝΑΡ αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αλλά προκειμένου να διαφυλαχτεί μια κάποια ενότητα της ΕΑΑΚ δεν παίρνανε ξεκάθαρη θέση. Επειδή όμως ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι βλέπουμε πλέον επίσημα να κατακρίνεται η όλη εκφυλιστική στάση της ΑΡΑΣ στο φοιτητικό κίνημα, χωρίς ωστόσο τον στόμφο που απαιτείται από πλευράς ΝΑΡ. Δεν γίνεται αυτή η γκρούπα να είναι μονίμως στην επικαιρότητα και να έχει παίξει ξύλο με κάθε γωνιά του ανταγωνιστικού κινήματος. Με την ΑΡΑΝ στην Πάτρα το 11, με την ΚΝΕ το 17 και τώρα, με τους αναρχικούς το 21, με την ΑΡΙΣ συνέχεια και με το ΝΑΡ σποραδικά. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν σχολιάζουμε τις διασπαστικές κινήσεις, τώρα με την Πρωτοβουλία που έχει αύριο εγκαίνια όπως και το τέρμα διαχειριστικό πρόγραμμά της και τις εξαιρετικά προβληματικές αναλύσεις της σε γεωπολιτικά ζητήματα (φιλορωσισμός, εμμονή με το ευρώ, συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολλά ακόμη).

        Reply
        1. Κώστας

          Ποιους ακριβώς διασπάει η Πρωτοβουλία ρε φίλε γιατί εγώ βλέπω πως ενώνει δυνάμεις που έχουν πολιτικες συμφωνίες στην κινηματική πρακτική και στο πρόγραμμα Εϊναι η ΑΠΠΔ +δυνάμεις εκτός της άρα το βέλος δείχνει συσπείρωση και διευρυνση και όχι διάσπαση.

          Έχουν βέβαια και διαφορές, και στην φυσιογνωμία και σε βαθύτερα ιδεολογικά ζητήματα και αυτό βάζει και ορια και δυσκολίες. Και οι μιλιταριστικές στρεβλώσεις είναι ένα από τα προβλήματα αλλά στα πραγματικά του όρια, καμία δύναμη της Πρωτοβουλίας δεν είναι Συμμορία, έλεος όπως ούτε και η ΚΝΕ που δεν προκύπτει πως ήταν αμυνόμενη στα γεγονότα. Βασικά ένα γαιτανάκι στοχοποιήσεων και μαζικών απαντήσεων ήταν και από τους 2 με την κρίσημη διαφορά ότι η ΚΝΕ είχε να καλύψει και ένα φιάσκο κάτι που εξηγεί και την σπουδή της στα γεγονότα και την ακραία πολιτική τους κάλυψη μετά

          Αλλά είναι μια διαδικασία ενός πολιτικού συντονισμού, μπορεί να βγάλει κάτι εφήμερο, να μην βγάλει τίποτα ή να βγάλει μια πιο σταθερή μετωπική μορφή. Δεν σηκώνει αναθέματα, όποιος δεν θέλει δεν συμμετέχει. Στέλνει και έναν εκπρόσωπο για μια συναγωνιστική τοποθέτηση αν θέλει, που προβλέπω δεν θέλει και δεν μιλάω για το ΚΚΕ, παίρνει τις δικές του πρωτοβουλίές και προχωράμε

          Όλα τα άλλα τι τα θες ? Φιλορωσισμός λες, φιλοσυριζα λες, ευρώ λες, ανοησίες, λυπάμαι. Σιγά μην πιάσουμε το νήμα από τα φοιτητικά καγγουρηλίκια για να συζητήσουμε χίλιες δυο στρεβλωμένες και κατασκευασμένες θέσεις του οπιουδήποτε. Απόδειξη εργαλειοποίησης των γεγονότων, το λιγότερο αφότου έγιναν, ίσως και πριν, είναι όσα λες

          Κώστας

        2. Ανώνυμος

          Φίλε Κώστα δεν σε γνωρίζω και δεν έχω μιλήσει ξανά μαζί σου αλλά το ύφος σου είναι ειρωνικό και συνάμα προσβλητικό. Αλλά αφού προκαλείς θα σου συνιστούσα να ανατρέξουμε στις θέσεις της ΛΑ.Ε για τον πόλεμο στην Ουκρανία για να διαπιστώσεις εάν παίρνει τόσο ξεκάθαρη στάση μη διαλέγοντας στρατόπεδο ιμπεριαλιστή όπως π.χ. το ΝΑΡ. Ας ανατρέξουμε στις πορείες με αφετηρία το ΕΚΑ και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α δίπλα δίπλα, στα κοινά πλαίσια σε φοιτητικές διαδικασίες και την αλληλοστήριξη με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στα λιγοστά (ευτυχώς!) συνδικαλιστικά πεδία όπου δρα η ΑΡΑΣ. Μήπως παίρνοντας μια ανακοίνωσή της θα καταλάβεις διαφορά με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή άραγε η λογική του μικρότερου κακού δεν κυοφορείται στις αναλύσεις της ΛΑ.Ε? Φίλε Κώστα έχεις κατεβεί σε πορεία για να ακούσεις τα ίδια καρμπόν συνθήματα ΑΡΑΣ-ΣΥ.ΡΙΖ.Α που έχουν ως αποδέκτη τον Μητσοτάκη προσωπικά και την κακιά δεξιά αλλά όχι φυσικά το σύστημα που όλες οι αστικές κυβερνήσεις υπηρετούν? Μήπως έχεις συνομιλήσει με άτομα της ΑΡΑΣ για να σου τονίσουν με πάθος ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν θα έκανε το τάδε και το δείνα ενώ η ΝΔ θα το έκανε? Μήπως έχει αναλύσει το τέρμα διαχειριστικό πρόγραμμα της ΛΑ.Ε?
          Και κάτι τελευταίο, επειδή έχω φάει τα χρόνια μου ως ανεξάρτητο μέλος της ΕΑΑΚ έχω πλήρη εικόνα για το πως λειτουργεί η ΑΡΑΣ. Μπορεί να διαφωνώ σε πάρααααααα πολλά πράγματα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και πολιτικά και συμπεριφορικά αλλά τις αλητείες και τα ψέματα της ΑΡΑΣ δεν τα δεχόμουν και ούτε θα τα δεχτώ. Στο συγκεκριμένο σκηνικό σαν συμμορία επιτέθηκαν αχάραγα με κοκάλινα γάντια και κοντάρια στέλνοντας κόσμο της ΚΝΕ στο νοσοκομείο. Μετά η ΚΝΕ αντέδρασε και ξεκίνησε όλο αυτό το χυδαίο γαϊτανάκι θυματοποίησης στα ΜΚΔ της ΑΡΑΣ. Είναι κρίμα που οι σύντροφοι του ΝΑΡ, οι συναγωνιστές της ΑΡΑΝ και της ΑΡΕΝ ανέχονται τις συγκεκριμένες πρακτικές και δεν παίρνουν κρυστάλλινη θέση απομονώνοντάς τους.

        3. Ανώνυμος

          “…η ΚΝΕ που δεν προκύπτει πως ήταν αμυνόμενη…”!
          Είναι άλλο να ερμηνεύεις την πραγματικότητα σύμφωνα με το ιδεολογικό σου υπόβαθρο και άλλο να την παραποιείς σκόπιμα, για να προκύψουν τα βολικά συμπεράσματα!
          Ποιός να σε πάρει στα σοβαρά με τέτοια;
          Τελικά διασταυρώνεται και από άλλους συναγωνιστές εδώ, πως για μια ακόμη φορά η ΑΡΑΣ ήταν η ΑΡΑΣ, που ξέρει όλο το φοιτητ. κίνημα! No news.
          Kίνημα της μικροαστικής διανόησης, ζωγραφιά της κοινωνικής της προέλευσης.
          Κοινώς “πασοκοτραμπούκοι”, αν σας θυμίζει κάτι όλο αυτό.

        4. Ανώνυμος

          Όχι φίλε δεν ήταν μόνο η ΑΡΑΣ, ήταν και η κνε. Ποτέ ξεκινά ο ένας, πότε ο άλλος.

        5. Κώστας

          Φίλε ανώνυμε 18:44 δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι ειρωνικός και προσβλητικός και σίγουρα δεν σκοπεύω να πάρω μέρος στο …αφιέρωμα στην … ΑΡΑΣ.

          Έχω πολλά να πω αλλά δεν το αναγνωρίζω ως επίδικο ζήτημα. Θα πω μόνο πως αυτο που περιγράφεις, κάτι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Τάγματος Αζόφ, σε κάνει χαριτωμένο

          Κώστας

        6. Ανώνυμος

          Φίλε Κώστα δεν είσαι προσβλητικός αλλά ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ καταλήγεις να προκαλείς. Δεν θες να λάβεις μέρος στο αφιέρωμα στην ΑΡΑΣ αλλά χαρακτηρίζεις ανοησίες όσα την διέπουν και έχεις σχηματίσει από πριν γνώμη για το επίδικο του ποιος ξεκίνησε και ευθύνεται για τι.
          Δεν ξέρω που είδες να μιλάμε εδώ μέσα συγκεκριμένα για τάγματα Αζόφ αλλά επειδή έχω κόψει που το πας, θα σου πω πως όλη η σπέκουλα σε κάνει βαρετό.

        7. Ανώνυμος

          Αν ξεκίναγε ποτέ η ΚΝΕ θα βγαίνατε όλοι στα κεραμίδια και άρα θα το είχαμε μάθει. Εδώ βγήκατε σε περίπτωση, που διασταυρωμένα δεν “ξεκίνησε”, αλλά υπέστη επίθεση με εργαλεία, δηλαδή προσχεδιασμένη!
          Λάσπη….

      2. Ανώνυμος

        Ελα, πες το, η ΚΝΕ είναι το πρόβλημα. Οι ΑΡΑΣ/ΑΡΙΣ είναι απλά δυο “άτακτα” δικά μας παιδιά. Αλλά η ΚΝΕ είναι Ο εχθρός!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ελα, πες το, έχεις μανία καταδίωξης! ΚΝΕ/ΑΡΑΣ/ΑΡΙΣ έχετε ίδια νοοτροπία εργαλειοποίησης της βίας. Δεν υπερέχει η ΚΝΕ μην φοβάσαι! Ούτε οι άλλοι υπερέχουν απο την ΚΝΕ επίσης μην τρομάζεις. Ιδιοι είστε….

      3. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Οι λογική της Κνε ή της Αρας είναι οτι με το ξυλο κλπ απαγορευουν την δια ζωσης επικοινωνια εντος κινηματος έτσι τα μελη τους δεν παιρνουν ” ενοχλητικες” πληροφοριες/ αποψεις σπο άλλους

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Σιγά ρε απόστολοι της Αποκάλυψης! Ξεκαβαλείστε λίγο!

  8. Νίκος

    Προς Ανώνυμος
    17/12/2022 at 07:35

    Έγραψα εγώ ή υπονόησα ότι “απαγορεύεται η συνδικαλιστική η και πολιτική έκφραση στους μαζικούς φορείς”;; Σε καμία περίπτωση δεν έγραψα αυτό.

    Όμως θεωρώ αστείο και κοροϊδία να λες “Όλοι στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και φορέων” ή “όλοι στη διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών κινήσεων”. Και κατεβαίνει ο κόσμος στο συλλαλητήριο και βλέπει σημαίες του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ και κοπελίτσες με κουπόνια ενίσχυσης του ΚΚΕ στο χέρι και τον Ριζοσπάστη στη τσέπη…
    Γιατί δεν το λέτε με ο όνομά του; Ντρέπεστε να πείτε “Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ”; “Όλοι στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ”; Χαζός είναι ο κόσμος, δε καταλαβαίνει;
    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όταν καλεί σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει υλικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην διαδήλωση που καλεί. Όταν όμως υπάρχει κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων ή κάποιου άλλου συντονισμού που συμμετέχει/στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δε θα δεις σημαίες της.

    Reply
  9. Γνώστης

    Το ΚΚΕ υποστηριζει καλά κάναμε, μόνο οι τραμπουκισμοί της αρας ειναι κακοί.
    Αντίστοιχη στάση έχει η ΑΡΑΣ , με τις οργανώσειε του Στούντιο να της δίνουν πλήρη πολιτική κάλυψη και να προσπερνούν τις ευθύνες της ΚΝΕ για να μην ασχοληθούν με την άβολη αλήθεια των τραμπουκισμών.
    Άρα θα τους βρούμε πάλι μπροστά μας. Και οι ευθυνες είναι συγκεκριμένες.
    Τα άλλα είναι φύκια

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.