.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για τις εξελίξεις στις Κλινικές «Ταξιάρχης» και Κασταλία


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Παρεμβαίνει στο Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Στις Ιδιωτικές Κλινικές «Ταξιάρχης» και Κασταλία της Αττικής εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα με κορωνοϊό. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός στην κλινική «Ταξιάρχης» είναι δύο νεκροί και 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι σε ασθενείς και προσωπικό. Από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία της ΑΣΚΥ βρέθηκε στην κλινική «Ταξιάρχης».

Ενώ συνεχίζεται η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στις μονάδες Ιδιωτικής Υγείας καταγγέλλονται τραγικές ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά. Γυάλινα προστατευτικά τζάμια στα γκισέ της υποδοχής δεν υπάρχουν σε πολλές μονάδες ιδιωτικής υγείας. Την ίδια ώρα που μπορεί να χρεώνουν τα τεστ πανάκριβα, δεν γίνονται προληπτικοί και τακτικοί έλεγχοι στους ίδιους τους εργαζόμενους. Στις 7 Απρίλη προχωρήσαμε σε συγκέντρωση στα κεντρικά της Βιοϊατρικής που διαγνώσθηκαν 13 συνάδελφοι με κορωνοϊό.

Οι κλινικάρχες έλαβαν 30 εκατομμύρια ευρώ φρέσκο χρήμα από την ΝΔ σαν επιπλέον ενίσχυση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, δεν εξυπηρέτησαν στις κλινικές τους ούτε ένα περιστατικό με covid ενώ παρέχουν τα μέσα προστασίας στο προσωπικό με το σταγονόμετρο. Γι’ αυτό επιμένουμε στην κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών κλινικών γιατί γι’ αυτούς το κέρδος είναι πάνω από όλα και όχι η Υγειά που είναι δημόσιο αγαθό.

Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ αντί να κουνάνε το δάχτυλο στους εργαζόμενους άμεσα να λάβουν προληπτικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στα Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια.

Την Παρασκευή 24/04/2020 στις 17.30 θα προχωρήσουμε σε παρέμβαση στην κλινική «Ταξιάρχης» στο Περιστέρι.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.