.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Για την φασιστική επίθεση σε στέλεχος της ΚΝΕ


Σχόλιο της νΚΑ για τη φασιστική επίθεση σε συναγωνιστή της ΚΝΕ

Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών στο μέλος του ΚΚΕ και στέλεχος της ΚΝΕ Άγγελο Μπαλτά (εδώ).

Το χτύπημα αυτό εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια των φασιστικών συμμοριών να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και τις κομμουνιστικές και αριστερές οργανώσεις.

Το χτύπημα δεν θα μείνει αναπάντητο. Δεν θα τους περάσει-Δεν τρομοκρατούμαστε!

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον!

Ολοι στην αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 24/11 στις 12:00 στο σταθμό μετρό Παλλήνη (το κάλεσμα εδώ).

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.00% ( 5
Συμμετοχές )



23 σχόλια στο “Για την φασιστική επίθεση σε στέλεχος της ΚΝΕ

  1. Left G700

    Ευτυχώς που οι φασίστες δεν στροφάρουν και πολύ. Διότι, σύμφωνα με την πρόσφατη (και τρέχουσα) φιλολογία κάποιων αριστερών δυνάμεων (ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε ;-) ), το ΚΚΕ (και τηρουμένων τών αναλογιών και η ΛΑΕ) κάνει «υπόκλιση» στον αστικό εθνικισμό, αφού μιλάει κι εκείνο για «υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας»*. Οπότε, αν η παραπάνω φιλολογία είναι έγκυρη και θεμελιώνεται στην πραγματικότητα, είναι ή δεν είναι χαζοβιόληδες οι φασίστες από τη στιγμή που «την πέφτουν» σε εν δυνάμει συμμάχους τους;

    Ή όχι;

    * Π.χ.: «Ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας. Οι κομμουνιστές και το ενδεχόμενο πολέμου» (https://pandiera.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC/)

    Reply
    1. Προβοκατέρ

      Άρα οι φασίστες που την πέφτανε σε σοσιαλδημοκράτες και κομμουνιστές στην Γερμανία κατά τον μεσοπόλεμο ξεπλένει την σωβινιστική στάση της σοσιαλδημοκρατίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον ρόλο της στην κατάπνιξη των εργατικών επαναστάσεων και εξεγέρσεων κατά την περίοδο 1918-1923? Μόνο στο δικό σου μυαλό αυτό θα μπορούσε να οδήγησει σε εξίσωση.

      Από εκεί και πέρα οι πολιτικές επιλογές των αριστερών δυνάμεων μπορεί να λειτουργούν και αντίθετα από τις προθέσεις τους. Γιατί η προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και της επαναστατικής υπόθεσης σίγουρα υπονομεύεται από την προσπάθεια να κρατήσεις χαμηλούς τόνους απέναντι στο εθνικιστικό ντελίριο που ξεκίνησε ήδη από την περίπτωση του Μακεδονικού και την υπεράσπιση βασικών εθνικών στόχων της αστικής τάξης στο όνομα μιας μελλοντικής λαϊκης εξουσίας ή άλλης διακυβέρνησης όπως φαίνεται με το ΄ζητημα του εκατέρωθεν επιθετικού και επικίνδυνου για την περιοχή ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού. Και αυτό συμβαίνει αυτό το διάστημα με τις πολιτικές επιλογές του ΚΚΕ και ιδιαίτερα τις ΛΑΕ. Οι πολιτικές επιλογές και το βάρος των αποτελεσμάτων τους δεν κρύβονται, λοιπόν, πίσω από αγνές προθέσεις…

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε μου Προβοκατέρ,

        1. Το μόνο που έκαναν «οι φασίστες που την πέφτανε σε σοσιαλδημοκράτες και κομμουνιστές στην Γερμανία κατά τον μεσοπόλεμο» ήταν να αποκαλύπτουν τη γελοιότητα (που είχε όμως ολέθρια αποτελέσματα) της γραμμής τού σοσιαλφασισμού. Και το μόνο που κάνουν οι επιθέσεις των σύγχρονων Ελλήνων φασιστών σε Κουκουέδες είναι να κάνουν κομματάκια και θρύψαλα την υποβόσκουσα* κατηγορία εναντίον τού ΚΚΕ (σε ό,τι τής αναλογεί και της ΛΑΕ) ότι εκπροσωπεί το ρεύμα τού (σταλινο)εθνικοκομμουνισμού.

        2. Να είσαι Προβοκατέρ, ουδεμία αντίρρηση. Όχι όμως αδιάβαστος Προβοκατέρ ακόμα και στα βασικά (δες το και συμφεροντολογικά: πώς θα εξελιχθείς στην ιεραρχία τής Υπερεσίας, αν δεν κάνεις τα μαθήματά σου της Πρώτης Δημοτικού; :-) ). Διότι, αν η χι εργατική τάξη (διά τών πολιτικών της εκφράσεων) παραιτηθεί από τα καθήκοντα και την υποχρέωση της «υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας» τής αντίστοιχης χι χώρας και τα εκχωρήσει αποκλειστικά στην χι αστική, τότε αυτό που ο γερο-Κάρολος με τον κολλητό του έγραφαν από τα τριάντα τους ακόμα («[…] το προλεταριάτο πρέπει κατ’ αρχήν να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε εθνική τάξη [εναλλακτική διατύπωση: να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη τού έθνους]») θα πραγματοποιηθεί ανήμερα του Αγίου… (ξέρεις, υποθέτω, ποιανού Αγίου… :-) ). Είναι σαν να θέλει να διεκδικήσει τη Διοίκηση του Συνδέσμου τής Θύρας 7 Καμινίων μια παρέα που δηλώνει αδιάφορη για το ποδόσφαιρο! Γίνεται; Ούτε με τον Λένιν μπάρμπα! :-)

        * Σε μερίδες τής αναρχίας/αναρχοαυτονομίας, χώρους με τους οποίους «φλερτάρει» η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθόλου «υποβόσκουσα»: έξω φωνή!

        Reply
        1. ένας

          H …”γελοιότητα της γραμμής του σοσιαλφασισμού” ….πάνω στο αίμα της Ρόζας και του Καρλ….
          Μα, εδώ και έναν σχεδόν αιώνα πορεύεται μια παναριστερά (κομμουνιστική και αντικομμουνιστική) πάνω στον δρόμο της (μετά βδελυγμίας) απόρριψης του “σοσιαλφασισμού”. Με το αίμα της ρόζας κολλημένο στις σόλες της, να το πασαλείφει εδώ κι εκεί, όπου σέρνεται.
          Δεν κατάλαβε, Ο.Κ..
          Δεν …βαρέθηκε;

  2. Σ.Τ.

    Δεν είναι η γραμμή του σοσιαλφασισμου που σακατεψε το κίνημα αλλά ο τρίτο περιοδισμός ήτοι η πρόγνωση οτι η επανασταση επίκειται σε χρονο dt γραμμή που κράτησε σχεδόν …..δεκαετία. Σκότωσαν το Λένιν οι διάφοροι Ρυλε και οι Τέλμαν…

    Reply
    1. Τέλμαν

      Ε ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα από νεοκοπους και ακαπνους που έχουν πετάξει στα σκουπίδια τον Λένιν και βρίζουν ηγέτες όπως ο Τέλμαν. Γιατί το σκότωσε τον Λένιν δεν είναι κριτική ούτε καν πολεμική είναι συκοφαντία τουλάχιστον.
      Η Γερμανία έζησε το 1918 την εξέγερση των Σπαρτακιστων. Που πνίγηκε στο αίμα από τη συνεργασία σοσιαλδημοκρατών και φρικοπς. Λίγα χρονια μετά οι σοσιαλδημοκράτες θα καταστείλουν την εξέγερση του Αμβούργου το 1921 η οποία ήταν σχέδιο που αφορούσε όλη την κεντρική Γερμανία και όχι μόνο αλλά υλοποιήθηκε χωρίς ταλαντεύσεις μόνο από τους εργάτες του Αμβούργου με επικεφαλής τότε της Κ.Ο. Αμβούργου τον Τέλμαν. Ο λαός του Αμβούργου κράτησε μέρες την πόλη αποκρούοντας το στρατό και υποχώρησε συντεταγμένα όταν πλέον ήταν φανερό ότι δεν είχε ξεσπάσει αλλού εξέγερση ώστε να γενικευτεί η επανάσταση. Το 1923 ξεσπά νέα εξέγερση στην βιομηχανική περιοχή του Ρουρ με το ΚΚΓερμανιας μπροστάρη. Ο Τέλμαν γίνεται ηγέτης πλέον του κόμματος το 1925 ενώ από το 1921 είναι εκπρόσωπος του στην ΚΔ.
      Η γραμμή του σοσιαλφασισμου παρόλες τις ελειψεις και αντιφάσεις της απάντησε σωστά σε 2 βασικά ζητήματα. 1 ότι ο φασισμός είναι η μορφή άσκησης της εξουσίας της αστικής τάξης και όχι κάτι που το χωρίζει τοίχος με την αστική δημοκρατία και 2 έβαλε στη σωστή βάση τον προδοτικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας που όλο αυτό το διάστημα ηγήθηκε του αιματοκυλισματος των εργατών.
      Επίσης η γραμμή αυτή δεν ήρθε στο κενό όπως φαίνεται παραπάνω αλλά και ως απορία νέων καθηκόντων των ΚΚ σε περίοδο που στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει περάσει το επαναστατικό κύμα , έχει σταθεροποιηθεί η αστική εξουσία και τα σοσιαλδημοκρατικα κόμματα στην πλειονότητα τους και ειδικά το SPD εξακολουθούν να έχουν εγκλωβισμένες πλατιές λαϊκές μάζες και η ΚΔ ψάχνει τρόπο αντιπαράθεσης με όρους απεγκλωβισμού αυτών των μαζών και τράβηγμα τους με το κομμουνιστικό κίνημα. Ο Τέλμαν είναι από τις πλέον ηγετικές μορφές της εποχής. Άξιος κομμουνιστής ηγέτης και από τους συνεχιστές του Λένιν που πληρώνει την αταλαντευτη στάση του με τη ζωή του.

      Reply
  3. ΣΤ

    Αυτά που γράφεις ‘φιλε’ μου τα διαβάζω στην ‘κοντρα’
    Αυτό που δεν γράφει η κόντρα είναι μια αυτοκριτική για τον τριτοπεριοδισμο.
    Δεν είναι αργά και τώρα.

    Reply
  4. ΣΤ

    Δεν έχω πρόβλημα με την γραμμή του ‘σοσιαλφασισμου’ καθόσο ήταν απλώς μεταφορά της άποψης του Λένιν για την μετατροπή της σοσιαλδημοκρατίας σε σωβινισμό αστικό και εθνικιστικό.

    Το πρόβλημα προκύπτει όταν θεωρείς τον φασισμό ναζισμό ως μια παραλλαγή της σοσιαλδημοκρατίας. Όταν εξεγείρεται με γραμμή του Τέλμαν εναντίον των σοσιαλδημοκρατών, ενώ απέναντι στον Xιτλερ δεν έκανε τίποτε. Γιατί τον θεώρησε αμελητέα ποσότητα…

    Reply
  5. Σ.Τ.

    Ο Τελμαν είναι κύριος υπεύθυνος για την διμετωπη πάλη του ΚΚΓ και για την συντήρηση ενός κλίματος άμεσης επανάστασης σε μια περίοδο που θεωρούσε ότι ο καπιταλισμός ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ολόκληροι τόμοι γράφτηκαν για να υποστηρίξουν το παραμύθια αυτό. Ο Στάλιν συνέδεε την οικονομική κρίση του 29 με κάποια θεωρητική ‘γενικη κρίση ‘ του συστήματος και την κατάρρευση του. Έφτασε να προβλέψει πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ Βρεττανίας. Τότε γράφτηκε και το βιβλίο του Βάργκας. Οι Γερμανοί σύντροφοι ήταν με το όπλο παραλίες για μια δεκαετία. Αλλά ο κύριος εχθρός τους ήταν τα σοσιαλδημοκρατικά κρατίδια και όχι ο ναζισμος που δεν τον αναγνώρισε σαν κύριο εχθρό….
    Κάντε αυτοκριτική για τον τριτοπεριοδισμο.

    Reply
  6. Σ.Τ.

    Και ο Τέλμαν δεν ήταν και καμμιά μεγάλη μορφή. Ήταν ένας γραφειοκράτης και μαζί με τον Πικ ευθύνεται για τη εκκαθάριση του ΚΚΓ από όλους τους κομμουνιστές τους οποίους έστειλαν στα Γκουλάγκ για να πεθάνουν .

    Reply
  7. ένας

    Αλλο κουμουνιστές, άλλο τροτσκιστές! Είπαμε, οι τροτσκιστές στην ΕΣΣΔ ήταν ό,τι και το πασόκ στην Ελλάδα. Μόνο, που εκεί πέσανε σε τοίχους, δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους, κι εδώ και έναν αιώνα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ! Ούτε και θάχουν ποτέ. Η σοσιαλδημοκρατία εκεί ταυτίστηκε, όσο πουθενά αλλού, με τον Φασισμό, και στην Ρωσία η λέξη Φασισμός είναι απαγορευμένη από τον Λαό, εξαναγκάζοντας και την αστική του τάξη να προσαρμοστεί. Γι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ποτέ η ρωσική μαφία (α.τ.) το χαρτί του τροτσκισμού, όπως το παίζουν σε όλη τη Δύση οι ομόλογες μαφίες. Αν και τελευταία βλέπω πως το πάνε κατευθείαν σε Φασισμό και όχι δια της τεθλασμένης – άρα κι εδώ λίγα τα ψωμιά τροτσκισμού/σοσιαλδημοκρατίας. Αν βεβαίως τα ΚΚ απαλλαγούν από τα ιδεολογικά βαρίδια, που βλέπουμε ακόμη να τα κρατάνε αλυσοδεμένα.
    Αιώνια τιμή στον πρωτοπόρο και ασυμβίβαστο κομμουνιστή εργάτη, ηγέτη-σύμβολο του παγκοσμίου κομμ. κινήματος, Ερνστ Τέλμαν! Και στον Βίλχελμ Πήκ, ιδρυτή της DDR, του πρώτου γερμανικού εργατικού κράτους στο έδαφος της ιστορικής κοιτίδας του Φασισμού.

    Reply
  8. Τέλμαν

    Από τροτσκιστικό αηδιες έχω χορτάσει. Στηρίξτε εκεί καμία αμερικανοκινητη αντιπολίτευση στη Συρία και αφήστε τον Τέλμαν που εκτελέστηκε σαν κομμουνιστής από τους ναζί.
    Κάνε καμία αυτοκριτική για τη γραμμή των τροτσκιστών ούτε Γερμανία ούτε ΕΣΣΔ και μετα μου λες για γραφειοκράτες.

    Reply
  9. Χρήστος Παρίσης

    Οσα τροτσκιστικά ψέμματα κι αν αραδιαζετε, με τιποτα και ποτα δε θα μπορεσετε να σβησετε απο την ιστορικη πραγματικότητα δεκαδες περιστατικα , οπως η επάνοδος στα 1934 απο τον ιδιο τον Τροτσκι στην σοσιαλδημοκρατία, που τοτε στοιχισε τη διάλυση του γαλλικού τροτσκισμου (εχω παραπεμψει στο άρθρο του Πώλ Μάττικ “Το τελος του τροτσκισμου” ,υπαρχει στο διαδικτυο) ) , που βεβαια το αποκρυπτουετε. Το τελευταιο κειμενο του Τροτσκι μιλουσε για “συναδελφωση ” του σοβιετικου λαού με τη Βερμαχτ και άλλα αναλογα προδοτικα, υπαρχει και αυτο στο τροτσκιστικων συμπαθειών “Marxists .org”, δυστυχως για σας “τα γραπτα μενουν” . οσο για το άθλιο ψέμμα σας οτι τελικά για την ανοδο του Χίτλερ έφταιγε το γερμανικο ΚΚ, ολα τα ιστορικα ντοκουμεντα δειχνουν καθαρα ότι η λατρεμενη σας σοσιαλδημικρατια επι μια δεκαπενταετια ,αλλα και στο κρισιμο τελευταιο ετος δεν έκανε τιποτε για να ανακοψει το ναζισμο, απέρριπτε δε όλες τις σχετικες προτασεις του γερμανικου ΚΚ, μεχρι κ την τελευταια στιγμη.

    Reply
  10. Σ.Τ.

    Στο ΚκΓ έγιναν εκκαθαρίσεις όπως στο ρωσικό κ.κ. θύματα του σταλινισμού υπήρξαν και μέσα στην κεντρική επιτροπή , απλά όλα έγιναν εν κρυπτω και χωρίς ‘δικες’ όπως και στο ελληνικό κ.κ. οι χαιτας ευτυχιαδης κολοζωφ μέλη της ηγεσίας απλώς εξαφανίστηκαν…….ίσως δεν υπήρξαν ποτέ , όπως …ο Τρότσκι που σβήστηκε από τις φωτογραφίες…
    Για τα υπόλοιπα ψέματα ….τι να πούμε αιδώς Αργείοι….

    Reply
  11. Σ.Τ.

    Ρε ‘φιλε’, θα με τρελάνεις; Τι πίνετε εκεί στην κόντρα; Και τι με νοιάζει εμένα τι λέει κάποιος αντικομμουνιστής για τον Τρότσκι; Εσείς έχετε κόμπλεξ με τον Στάλιν και δεν θέλετε να ακούτε την αλήθεια. Εγώ ούτε τροτσκιστής είμαι ούτε ισχυρίστηκαν ποτέ οτι ήταν αλάθητος όπως κάνετε εσείς.
    Σου επαναλαμβάνω , το πρόβλημα είναι ότι εξακολουθείτε να υμνειτε τους γραφειοκράτες, σφαγείς των κομμουνιστών. Και ότι δεν κάνετε αυτοκριτική για την αντιλενινιστικη, αριστεριστικη γραμμή της διεθνούς και του ΚΚΓ παρότι ακόμα και ο ίδιος ο Στάλιν την πήρε πίσω με τις κατοπινές του εμπνευσειις όταν ολοσουμπιτος έσπευδε να ικετεύει συμμαχιες με τους Άγγλους και αφού απέτυχε έκανε το περιβόητο σύμφωνο του με τον Χίτλερ. Και ύστερα έχετε το θράσος να κατηγορείτε τον Τρότσκι ότι καλούσε το γερμανικό στρατό να συναδελφωθει με τον ρωσικό, όταν είναι γνωστό ότι οι δύο στρατοί εκαναν κοινές ασκήσεις και αντάλλαζαν πολεμικό υλικό και πρώτες ύλες έχοντας μοιράσει και την Πολωνία…

    Reply
    1. Τέλμαν

      Εγώ λέω να πας σε κάνα συνέδριο του Ποταμιου να βρεις κοινό. Αδικείσαι εδώ.
      Η Κόντρα που κολλάει βέβαια μόνο εσύ ξέρεις…Αν αφήναμε την Κόντρα να υπερασπιστεί το κομμουνιστικό κίνημα από αυτές τις αρλουμπες που λες θα χαμε πάει όλοι χαμένοι.

      Reply
  12. ΣΤ

    Ρε παιδιά δεν μπορείτε να συζητήσετε σαν άνθρωποι.
    Γιατί πετάτε σπόντες για ποτάμια;
    Νομίζετε ότι σας τιμάει αυτό;
    Εγώ δεν αναφέρθηκαν ούτε στον Πολ Ποτ, ούτε στον βιντελα και τον Παπαδόπουλο που στηρίζατε , ούτε στον Τσαουσέσκου που πήγε στο ΔΝΤ, και προφανώς γλύφοντας θα πήγε, όχι βρίζοντας.

    Είναι λογικό να προτιμούν μερικοί στην αριστερά την αστική δημοκρατία η ‘δημοκρατια’ από τα Γκουλάγκ.

    Για αυτό φταίτε εσείς οι Στάλινικοι και όχι η ‘υπηρεσία’ και η προπαγάνδα.

    Reply
    1. μεταβατικος σοσιαλιστης

      Όταν σε διαβάζω νομίζω ότι μπαίνω σε καφενείο χωριού και ακούω συζήτηση γαι γαβροβάζελο και συνωμοσίες των σιωνιστών. Πού κολλάει ο Παπαδόπουλος και ο Πολ Ποτ μόνο εσύ ξέρεις και τα έχεις αποδείξει κιόλας (στον εαυτό σου βέβαια, στους άλλους δε χρειάζεται). Βάζεις τη γραφειοκρατία δίπλα στην εργατική εξουσία λες και είναι κοινωνικοοικονομικά συστήματα.

      Το πιο τραγικό το ότι καταλήγεις και σε λογική «να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε για το ποιος είναι ποιο επαναστάτης» και οι αναρχικοί και λοιποί της Κροστάνδης βγαίνουν απευθείας ξενοκίνητοι μενσεβίκοι, ενώ οι τροτσκιστές όχι παρά τα τόσα στοιχεία για διασυνδέσεις με ξένες υπηρεσίες και την προσπάθεια των αστών σήμερα να τα κρύψουν και το γράψιμο από την ίδια την εργατική τάξη της Ρωσίας.

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Καφενειακου τύπου ήταν το στήσιμο στις ‘δικες’ της Μόσχας με τα παραμύθια για πόρνες της γερμανικής πρεσβείας που έβαλαν στους Μπουχάριν, Πιατακωφ κτλ για να τους εκβιάσουν και να τους αναγκάσουν να προδώσουν τα μυστικά της άμυνας . Αυτά και άλλα πολλά παραμύθια αποτελούν και συναποτελούν την σταλινική συνομωσία εναντίον στο μπολσεβίκικο κόμμα.
        Η συζήτηση στην αριστερά τότε απόκτησε καφενειακου χαρακτήρα.

        Καφενειακου επιχείρημα είναι ότι ο Τρότσκι έφτιαξε την αντιπολίτευση για να κυβερνήσει δικτατορικά την ΕΣΣΔ . Καφενειακου επιχείρημα είναι ότι ο Στάλιν ήταν κάτι παραπάνω από ένας μεσαίου μεγέθους γραφειοκράτης που η γραφειοκρατία αντάμειψε με την υπέρτατη εξουσία για τις ικανότητες του να χειρίζεται τους ανθρώπους σαν στρατιωτάκια.

        Reply
  13. Σ.Τ.

    Και άμα θες να μάθεις είμαι πιο σταλινικός από σένα.
    Γιατί υπερασπίζομαι την ΕΣΣΔ και την οκτωβριανή, χωρίς υποσημειώσεις. Και την καταστολή της Κροστάνδης υπερασπιστηκα, σαν έκφραση της αυτοάμυνας της προλεταριακής δημοκρατίας απέναντι σε ξενοκινητους μενσεβικους.
    Ενώ τότε ο σχολιαστής του ΚΚΕ μου την έπεσε για αυτό!

    Δεν θα υπερασπιστώ ποτέ τα Γκουλάγκ και τις εκκαθαρίσεις των κομμουνιστών από τους μενσεβικους (βισινσκι) και τους όψιμους μπολσεβίκους. Δεν ήταν άμυνα αλλά επίθεση της νέας γραφειοκρατίας ενάντια στην κομματική δημοκρατια. Με σκοπό την ανατροπή της εργατικής εξουσίας και την σταθεροποίηση της γραφειοκρατίας.

    Reply
  14. Σ.Τ.

    Να πως περιγράφει ο αναρχικός β.σερζ την σταλινική γραφειοκρατία:
    Ο επαναστάτης Βικτώρ Σερζ που δούλεψε για την Κομμουνιστική Διεθνή και έζησε στη Σοβιετική Ένωση, στο βιβλίο του «Από τον Λένιν στον Στάλιν» έγραφε για τον εκφυλισμό της επανάστασης: «Όλα πια έχουν αλλάξει. Οι στόχοι: από τη διεθνή κοινωνική επανάσταση στο σοσιαλισμό σε μια μόνη χώρα. Το πολιτικό σύστημα: από τη δημοκρατία των εργατών των Σοβιέτ, το στόχο αυτής της επανάστασης, στη δικτατορία της γενικής γραμματείας και της Γκε-Πε-Ου (μυστική πολιτική αστυνομία). Το κόμμα: Από την ελευθερία στην εσωτερική του ζωή και την εθελοντική πειθαρχία από επαναστάτες μαρξιστές, πέρασε στην ιεραρχία των γραφείων, στην παθητική υπακοή των καριεριστών. Οι ηγέτες: οι μεγαλύτεροι ηγέτες του Οκτώβρη είναι πια στην εξορία ή στη φυλακή …». Η εργατική δημοκρατία της περιόδου του Λένιν και του Τρότσκι αντικαταστάθηκε από τη γραφειοκρατική δικτατορία του Στάλιν.
    https://marxismos.com/dikes-mosxas-80-xronia-skeuwria/

    Reply
  15. Σ.Τ.

    Σύμφωνα με την οικονομικο-πολιυτικη αναλυση του Τρότσκι η γραφειοκρατία είναι η κυρίαρχη κάστα που δημιουργείται από τις αστικές επιβιώσεις όπως ο ΚΑΡΙΕΡΙΣΜΟΣ σε συνθήκες κρατικοποίημενης παραγωγικής βάσης όπου στο εποικοδομημα κυριαρχεί η δικτατορικού τύπου διακυβέρνηση.
    Το καλοκαίρι σαφώς αυτό είναι μεταβατικό γεμάτο αντιφάσεις και άρα ασταθες.
    Ο Τρότσκι περίμενε μια εσωτερική πολιτική επανάσταση σε ότι είχε απομείνει από το μπολσεβικισμό, η οποία θα ανέτρεπε την εξουσία όχι του Στάλιν αλλά όλης της γραφειοκρατίας και για αυτό ποτέ δεν συμμάχησε με κανένα μεγαλοστελεχος ιδιαίτερα με όσους είχαν συνεργαστεί με την γραφειοκρατία. Απευθύνονταν στην βάση του κόμματος και σε όσους μπολσεβικους είχαν αδουλωτο πνεύμα . Τον Τρότσκι τον δολοφόνησε ο Στάλιν και οι τροτσκιστες (οι πραγματικοί) κατέληξαν στα Γκουλάγκ.

    Reply
    1. ερωτηματικούλης

      εσύ τώρα δηλαδή που αλλάζει 10 θέματα γιατι ταπώνεσαι αμέσως σε κάθε θέμα που βάζεις, μιλάς σαν ανθρωπος;

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.