.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Γιατί δεν έχουν καμία τύχη τα νομοσχέδια του ΚΚΕ στη Βουλή


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Θόδωρος ΜΑΡΑΚΗΣ

Το ΚΚΕ πρόσφατα κατέθεσε στη Βουλή τροπολογίες για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης – κύριας κατοικίας και την επαναφορά 13ου- 14ου μισθού και σύνταξης, για την συνεπή και χωρίς αστερίσκους στήριξη στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων.

Δυστυχώς αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ μας κοροϊδεύετε… Είναι δυνατόν να περάσουν οι τροπολογίες και τα νομοσχέδια που κατά καιρούς καταθέτετε στη Βουλή όπου είστε ισχνή μειοψηφία, όπου κυριαρχεί η αντεργατική μαυρίλα;

Ο μόνος τρόπος για να γίνει δυνατή η ψήφισή τους είναι με την συμπόρευση των συνταξιούχων και των εργαζομένων, που μπορεί να επιτευχθεί με τον ακόλουθο τρόπο.

ΠΡΙΝ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΑ ΦΈΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΎΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΈΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΏΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΓΊΝΟΥΝ – γιατί αν δεν γίνουν δεν έχει νόημα η κατάθεσή τους στη Βουλή όπου κυριαρχούν τα κόμματα του κεφαλαίου, αυτοί που κατάργησαν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, γιατί η καταψήφισή τους είναι δεδομένη- ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΉΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΊΩΝ ΓΙΑΤΊ ΤΌΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΌΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΎ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΛΕΤΟΥΡΓΕΙΤΕ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 64.00% ( 10
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Γιατί δεν έχουν καμία τύχη τα νομοσχέδια του ΚΚΕ στη Βουλή

    1. Τάκης

      Οι λίγες φορές που δεν πέρασε η θέληση του συστήματος, ήταν όταν το κίνημα με αυτοθυσία, και αγωνιστική μαζική αντίδραση μπόρεσε να αντισταθεί αποτελεσματικά,π.χ ΕΜΠ, νόμος 330, νόμος 815, ίσως και κάποια άλλα, μέσω της στρούγκας μόνο ψευδαίσθηση, χειραγώγηση,, και βερμπαλισμος.

      Reply
  1. Μαρκέλα

    Όμως η πολιτική δύναμη, που θα ήταν διατεθειμένη να εφαρμόση αυτές τις προτάσεις, δε θα είχε εκπροσώπηση στη βουλή, γιατί το σύστημα δε θα της έδινε αυτή τη δυνατότητα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αρα, άκυρα ΟΛΑ τα “μεταβατικά προγράμματα”, εκ προοιμίου…

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Αυτή είναι κ η δική μου γνώμη. Το “σύστημα” έχει τον τρόπο, να “κοσκινίζη” τα κόμματα, που θα περάσουν στο κοινοβούλιο. Πρώτος άλλωστε, το αντιλήφτηκε αυτό ο Μαρξ.

        Reply
      2. Κώστας

        Και ανεπιθυμητα, για το Σύστημα, κόμματα εκλέγονται συνέχεια στα Κοινοβούλια, και, σπάνια αλλά όχι μια φορά στα 50 χρόνια, και ανεπιθύμητες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες εκλέγονται ή/και ανεπιθύμητοι Πρόεδροι στα προεδρικά συστήματα. Στην Ελλάδα πχ υπήρξε η δυνατότητα, δεν θέλαμε, αλλο αυτό ομως και άλλο το ότι αν γίνονταν θα το ήθελε το Κράτος και το Σύστημα.

        To ότι δεν συνιστά επαναστατική στρατηγική το να εκλέξεις κάτι απ όλα αυτά δεν σημαίνει πως είναι και ένα μαγικό κόλπο του Συστήματος που νικάει πάντα, μονά ζυγά δικά του, ότι και αν γίνει. Αυτά είναι συμπεράσματα που μεταδίδουν μια ανημπόρια, καλό είναι να αποφεύγονται

        Κώστας

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Και όμως υπάρχει η άποψη μέσα στην ανατρεπτική αριστερά, ότι 3τσι ακριβώς γίνεται, μονά – ζυγά δικά τους. Δεν είναι μόνο ο Μαρξ, που το είπε το 19ο άι. Εγώ δεν ξέρω να πω, με ποιό τρόπο επακριβώς ελέγχεται το αποτέλεσμα των εκλογών, πέρα από τα αυτονόητα, δλδ. νοθεία, κόστος, προβολή κλπ., γιατί το σύστημα διαθέτει κ άλλες ασφαλιστικές δικλείδες. Τέτοιου είδους εγγυήσεις είχαν π.χ. δοθεί, πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Θα ήθελα, να μας εξηγούσε κάποιος την ακριβή διαδικασία, που γίνεται αυτό. Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να πω, πότε είδαμε στην ιστορία του κράτους μας, για να μην πάω αλλού, να επιβάλλεται, κόντρα στο σύστημα, η λαϊκή βούληση μέσω εκλογών; Ας αναφερθή μιά, μόνο μια περίπτωση..Αντίθετα υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις, που ανατράπηκε αντικανονικά κ παράνομα η λαϊκή βούληση, υπέρ του συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.