.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βίντεο από την πρωτομαγιάτικη ταξική διαδήλωση του Μουσείου – Πολυτεχνείου


 

Αθήνα: Μαζική η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία Μουσείο – Πολυτεχνείο

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στο Μουσείο-Πολυτεχνείο.

Την συγκέντρωση καλούσαν πρωτοβάθμια ταξικά σωματεία, η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό» ενώ στήριζαν αρκετές πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λίγο μετά τις 11.00 π.μ., από την μικροφωνική που βρισκόταν στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων, διαβάστηκαν ανακοινώσεις και ψηφίσματα σωματείων, ενώ έγιναν χαιρετισμοί από μέλη σωματείων.

Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 12.00 με κατεύθυνση μέσω Πατησίων και Σταδίου, το Σύνταγμα.

 

Στην κεφαλή της πορείας, ταξικά πρωτοβάθμια σωματεία (Σωματείο Εργαζομένων NOKIA, ΠΕΝΕΝ, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών -ΣΕΦΚ, ΣΣΜ, Σωματείο εργαζομένων στο Πλαίσιο, κ.α.).

Ακολουθούσε το μαζικό μπλοκ της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων», εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις.

Στη συνέχεια το μαζικό μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων και μετά ο «Ανυπότακτος Μαθητής». Πολύ μαζικό ήταν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ συμμετείχε με το πανό της η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική».

Ακολουθούσε το μαζικό μπλοκ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστικη Απελευθέρωση και το νεολαιίστικο μπλοκ της νΚΑ, η ΟΚΔΕ Σπάρτακος, το ΕΕΚ και η ΟΕΝ, Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες με τις οργανώσεις τους, η ΟΡΜΑ, η «Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική αριστερά», η ΕΣΕ, η ΑΠ Ροσινάντε καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με το σύνθημα των σωματείων στην κεφαλή,

«Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών, πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών»,

αλλά και με πολλά αντικυβερνητικά και αξιακά συνθήματα, οι διαδηλωτές ανέβηκαν την οδό Σταδίου.

Η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και κατευθύνθηκε προς την οδό Ξενοφώντος, στα γραφεία του ΣΕΒ ενώ συνέχισε με στάση στη Βουλή και κατάληξη στα Προπύλαια.

Η πορεία πέρασε και από την Κυπριακή πρεσβεία όπου υπήρχε συγκέντρωση γυναικείων οργανώσεων από τις Φιλιππίνες καθώς και εργατικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων με το σύνθημα “γιατί δεν τις έψαξε κανείς;”, ενάντια στην αδιαφορία της κυπριακής αστυνομίας απέναντι στις εξαφανίσεις μεταναστριών, υπηρετριών γυναικών.

Νωρίτερα μαζική συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Η ΛΑΕ πραγματοποίησε τη δική της πορεία με τη συμμετοχή και του ΜΕΤΑ, με αφετηρία την προσυγκέντρωσή της στο Πολυτεχνείο.

Η συγκέντρωση της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ), με τη συμμετοχή του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ (μ-λ) και Τούρκων μαρξιστών λενινιστών, πραγματοποιήθηκε στις 11.00 πμ στη συμβολή της Πατησίων με την Πανεπιστημίου. Ακολούθησε πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Θλιβερή όπως πάντα η συγκέντρωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι δεν μπόρεσαν καν να πραγματοποιήσουν πορεία.

Μαζική ήταν και η ταξική συγκέντρωση της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή πολλών σωματείων και συλλογικοτήτων καθώς και με τη συμμετοχή και των αντικαπιταλιστικών κινήσεων Δήμων της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ανεξάρτητες ταξικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Δείτε στα δύο βίντεο που ακολουθούν, στιγμιότυπα από την ανεξάρτητη ταξική διαδήλωση που ξεκίνησε από Μουσείο – Πολυτεχνείο:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 76.25% ( 8
Συμμετοχές )



38 σχόλια στο “Βίντεο από την πρωτομαγιάτικη ταξική διαδήλωση του Μουσείου – Πολυτεχνείου

  1. Κώστας

    H κάλυψη που κάνετε βρίθει παθογενειών και αντιφάσεων.

    Μια σειρά σωματείων ή “σωματείων”, θα το δούμε, μια σειρά παρατάξεων και μια σειρά χώρων της αριστεράς καλούν στην ίδια προσυγκέντρωση. Ένα προχώρημα της αριστεράς και του ανεξάρτητου συνδικαλισμού που στρεβλά και υποκριτικά εκ του αποτελέσματος, μας λέγατε πως είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και όταν γίνεται είναι ένα τίποτα και μας λέτε πως δεν πρέπει να ακολουθηθεί από ενιαία πορεία και πως δεν ακολουθήθηκε από ενιαία πορεία. Και μας λέτε πως ως εκ του θαύματος από όλο αυτό το δυναμικό μια αριστερή μετωπική συνεργασία και ένα από τα συνδικαλιστικά μορφώματα που στηρίζονται απο δυνάμεις της αποφασίζουν πως θέλουν να κάνουν ξεχωριστή πορεία ενώ τα μέλη της μετωπικής αριστερής αυτής συνεργασίας είναι όχι απλά μέλη των Σωματείων, είναι μέλη των ΔΣ τους, μέλη των αγωνιστικών τους πλειοψηφιών, μέλη των ίδιων συνδικαλιστικών σχημάτων με εσάς κλπ. Με ποια έννοια δηλ, με ποιο σατανικό αλλά στην πραγματικότητα, αν ίσχυε, ηλίθιο πολιτικό σχέδιο η ΛΑΕ και το ΜΕΤΑ ενώ ΥΠΗΡΧΑΝ (αν υπήρχαν) Σωματεία (μάζα εργαζομένων ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων δηλ) στον δρόμο αποφάσισαν να πορευτούν μόνοι τους, άμαζα κλπ ? Είναι σαφές πως ΑΝ υπήρχαν Σωματεία η πορεία ήταν μια εκτός και αν τα Σωματεια έφαγαν άγριο κομματικό καπέλο να μην κάνουν κοινή πορεία με την ΛΑΕ.

    Βέβαια σε άλλα μέσα της αριστεράς η πορεία αυτού του δυναμικού αναφέρεται ως μία, και αυτό είναι εντυπωσιακό !!! Και δεν λέω βέβαια για την iskra που και αυτή λέει πως έγινε άλλη πορεία από την …ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεχωριστά. Η iskra δηλ και η pandiera κάνουν ακριβώς την ίδια κάλυψη, όπου η iskra λέει ΑΝΤΑΡΣΥΑ εσείς λέτε ΛΑΕ. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό, το να μην έχει σημασία τι γίνεται στον δρόμο αλλά το τι θα γράψει ο καθένας ότι έγινε στον δρόμο, να ντουρώσει έναν κόσμο με ψέματα ακόμα και για μια πορεία ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, να ψάξει λίγο και τα Λοιπά Κόμματα στις δημοσκοπήσεις ποιος παίρνει πιο κομμάτι από την πίτα των 200.000 ψήφων του Σ15 (να δούμε τώρα πόση θα είναι) και business as usual. Επίσης δεν μας λέτε που ήτανε το ΣΕΚ, το ξεχάσατε μάλλον γιατί μάλλον ήταν κάπου προς την διορισμένη ΓΣΕΕ.

    Τα σωματεία που (λέτε πως) ήταν εκεί και (λέτε πως) πορεύτηκαν με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή κλπ, με ποια έννοια και ποια μαζική εργατική δημοκρατική διαδικασία βάσης αποφάσισαν πως είναι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι ΛΑΕ, πως είναι Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και όχι Ανυπότακτη Αττική ? Από που και ως που είναι δουλειά τους αυτό ? Από που και ως που έχουν κάποιοι δικαίωμα να διαχειρίζονται σαν κομματικό ένα πανό σωματείου ? Αν υποθέσουμε πως υπήρχαν αποφάσεις σωματείων γιατί συχνά δεν έχει συνεδριάσει ούτε ΔΣ. Ποια είναι η εργατική δημοκρατική διαδικασία βάσης με την οποία ένα σωματείο στον δρόμο διαλέγει … ποια παράταξη του κάνει για τις περιφερειακές εκλογές της Αθήνας ? Που είναι το εργατικό κίνημα σε όλα αυτά ? Θα βλέπουμε αυτοδιοικητικές κινήσεις σε εργατικές πορείες και μετά τις εκλογές ή κλασικά, δεν θα τις βλέπουμε ούτε καν στις γειτονιές και στα κινήματα κατοίκων ? Δεν είχαμε λοιπόν Συνδικάτα, μάζα εργαζομένων ασχέτως πολιτικών πεποιθήσεων δηλ, πρωτοβάθμια και Ομοσπονδίες, αλλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ πανηγυρίζουν ότι μοιράσανε ψηφοδέλτια για τις ατελείωτες κάλπες ?

    Αφελείς ερωτήσεις εν μέσω προεκλογικής ραστώνης, μην ενοχλείστε

    Κώστας

    Reply
    1. Διαδηλωτής

      Ενιαία πορεία έγινε και μάλιστα πολύ μεγάλη. Μπροστά μπήκαν τα σωματεία, πίσω φοιτητικοί σύλλογοι και άλλες συλλογικότητες και παραπίσω οι οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τα λέει το δημοσίευμα της παντιέρας, φαίνονται στην φωτο και στο βίντεο τα σωματεία, οι συλλογικότητες και οι οργανώσεις που συμμετείχαν.

      Όμως 300 άτομα της ΛΑΕ χωρίς κανένα σωματείο, με το ΜΕΤΑ, την ΑΡΑΣ με το μπλοκ της ανυπότακτης αττικής και 2-3 ακόμα πανό που πρόκεινται στην ΛΑΕ πορεύτηκαν κατάμονοι έχοντας πρώτα γίνει ρεζίλι με τα γελοία καμώματά τους στην προσπάθειά τους να καπελώσουν την πορεία των σωματείων. Έφυγαν μόνοι και δεν τους ξαναείδε κάνεις. Φτωχοί συγγενείς σε όλο αυτό το θλιβερό σκηνικό τα μέλη της ΑΡΑΝ που βρέθηκαν μακριά από τα σωματεία τους, μακριά από τους συντρόφους τους στα σχήματα και στις συλλογικότητες, εγκλωβισμένοι στο σεχταρισμό του Λαφα

      Η ΛΑΕ βλέπεις Κώστα θεώρησε σκόπιμο να πάει να χωθεί μπροστά από τα σωματεία γιατί θεωρεί πως πρέπει να ηγηθεί της πορείας, όπως έχει προσπαθήσει κι άλλες φορές! Επί αρκετή ώρα προσπαθούσε να καπελώσει την μαζική συγκέντρωση όλου του πολύμορφου μαχητικού δυναμικού, αλλά ο κόσμος των σωματείων δεν «τσίμπαγε». Ζητήθηκε από την ΛΑΕ να μπει πίσω από τα σωματεία όπως είχε κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άλλες οργανώσεις για να ξεκινήσει η πορεία, αλλά μουλάρι ο Αστραχάν, δεν ήθελε (!). Στο τέλος η ΛΑΕ έφυγε μόνη της και πραγματοποίησε ξεχωριστή πορεία. Ήθελε βλέπεις να φαίνεται. Ντροπή! Ντροπή! Και πάλι ντροπή! Όπως καταλαβαίνεις Κώστα κανένα σωματείο δεν μπορεί να ανέχεται καμία απολύτως οργάνωση να το καπελώνει στις πορείες. Για ρώτα στο δικό σου σωματείο; πως τους φαίνονται τα καμώματα της ΛΑΕ; Τι λένε εκεί;

      Αν είχε λίγο μυαλό η ΛΑΕ θα μπορούσε να συμμετέχει σε μια πολύ μεγάλη πορεία. Πιο κερδισμένη θα ήταν από αυτό, παρά από την μικρή μίζερη πορεία της. Καταλαβαίνω τον προβληματισμό για τα χάλια της ΛΑΕ Κώστα, πες τους όμως άλλη φορά να προσέχουν. Δυστυχώς όμως δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που παρατηρούνται αυτές συμπεριφορές. Το πράγμα εκεί δεν στρώνει

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Το λέμε και το ξαναλέμε: Η ΛΑΕ (ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ/ΔΕΑ και φυσικά το Αριστερό Ρεύμα) είναι ΜΑΣΤΟΡΕΣ στο καπέλωμα και την κομματικοκεντρική αντίληψη.

        Για αυτό, ΄εφόσον δεν περνά το καπέλωμα, την κάνουν μακριά. Και ΔΕΝ πρόκειται να περάσει ΚΑΝΕΝΑ καπέλωμα.

        Reply
    2. Left G700

      Και δεν λέω βέβαια για την iskra που και αυτή λέει πως έγινε άλλη πορεία από την …ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεχωριστά. Η iskra δηλ και η pandiera κάνουν ακριβώς την ίδια κάλυψη, όπου η iskra λέει ΑΝΤΑΡΣΥΑ εσείς λέτε ΛΑΕ.
      _______________________________________________________

      Αυτό δεν είναι καθόλου ακριβές. Και οι διαφορές ανάμεσα στην κάλυψη της Ίσκρα και της Παντιέρας είναι παραπάνω από ορατές. Κατά τα άλλα:

      Όντως έγινε άλλη πορεία. Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι οι υπόλοιποι (πλην ΛΑΕ, Ανυπότακτης Αττικής, ΜΕΤΑ) ακολούθησαν την πορεία αφού περίμεναν να δημιουργηθεί η απαραίτητη “απόσταση ασφαλείας” για να μη δοθούν “λάθος μηνύματα” στα αμέτρητα …πλήθη (που χώνευαν ακόμα το αρνάκι στα χωριά όπου είχαν πάει για Πάσχα)…

      Reply
      1. Διαδηλωτής

        ακριβώς λεφτ, συμφωνούμε. Η ΛΑΕ ΜΕΤΑ κλπ αφού μπήκαν μπροστά από τα σωματεία και τους έφραξαν τον δρόμο μπας και κατορθώσουν να χωθούν μπροστά μπροστά, στο τέλος αναγκάστηκαν να φύγουν και να πορευτούν μόνοι τους έχοντας εισπράξει την χλεύη του κόσμου.

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε μου διαδηλωτή,

          Ας αφήσουμε τα προσχήματα. Δεν υπήρχαν σκέτα σωματεία και σκέτος κόσμος. Υπήρχαν οι γνωστές μεταμφιέσεις (τις περιγράφει πολύ καλά ο Κώστας, δεν χρειάζεται να κουράζω) της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς μαζί με ολίγη από αναρχία (μπρρρ…). Μ’ άλλα λόγια, ΛΑΕ και αντιΛΑΕ. Εμείς δεν θέλαμε να συγχωνευτούμε με την αντιΛΑΕ μάζα και πήγαμε εκεί που πήγαμε. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Εντάξει, επανάσταση δεν κάνατε, αλλά τουλάχιστον βγάλατε το άχτι σας με τη χλεύη. Λίγο το ‘χεις; Κερδισμένοι βγήκατε.

        2. Σ.Τ.

          Λαέ και αντί λαέ
          Δηλαδή με άλλα λόγια τους κράζουν τους θαυμάζουν.

        3. ένας

          Καλά γιατί σκούζετε όλοι;
          Σάμπως το ίδιο ακριβώς δεν επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στην πορεία του Πολυτεχνείου;
          Πάνε οι διάφοροι εξω-τάδε και κατσικώνουνται στην κεφαλή της πορείας, φτάνοντας ακόμη μέχρι και τον …Ευαγγελισμό(!), για νάναι ….στα σίγουρα …πρωτοπορεία, μην τους πιάσει άλλος τη θέση!
          Και καλά, ας κατσικωθούν, αφού έτσι κατανοούν την …”πρωτοπορία” οι …”ανυπότακτοι”. Το κακό είναι όμως, πως ….δεν το κουνάνε καθόλου από κει, που κατσικώθηκαν, ενώ πίσω-πίσω αδημονούν οι χιλιάδες του ΚΚΕ (τα τελευταία χρόνια είναι συνήθως διπλάσιοι από όλους τους υπόλοιπους κι έχουν μαζευτεί από τις 4:00 μμ.), καθώς υπάρχουν και ηλικιωμένοι, που δεν μπορούν να στήνονται ορθοστασία 3 και 4 ώρες, μέχρι να δεήσουν να ξεκινήσουν να περπατάνε οι ….”πρωτοπόροι”!
          Το αποτέλεσμα είναι, κάποια στιγμή οι (σκασμένοι από την ορθοστασία) κουκουέδες να επιχειρούν να παρακάμψουν την …”πρωτοπορία” μέσω Πανεπιστημίου η Ακαδημίας, και ….
          τότε(!!) φιλοτιμούνται να ξεκινήσουν οι “πρωτοπόροι”, μην τυχόν και τους …φάνε την “πρωτοπορία” οι …”ρεβιζιονιστές-ξέρω-γω”!
          Τι πρωτότυπο κάνει ο πιλάφης, που δεν έχετε κάνει κι εσείς ρε ανταρσυο-τάδε;
          Καραγκιοζιλίκια στρατηγών-χωρίς-φαντάρους.

        4. Ανώνυμος

          Μάλιστα, όμως η πορεία που ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο δεν ήταν πολύ μικρότερη από του ΚΚΕ στο σύνταγμα.

        5. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Λίγες χιλιάδες άνθρωποι ήμασταν ούτως ή άλλως. Τόσοι είμαστε.

        6. Red

          Ναι, όχι ότι το ΚΚΕ κάθε 17/11 καλεί πάντα στις 5 ενώ “οι διάφοροι εξω-τάδε” καλούν 2.30-3, πολύ παράξενο να προπορεύονται αυτοί που καλούσαν πολύ νωρίτερα… Πάντως από πορείες 17/11 δεν πρέπει να σκαμπάζεις και πολλά αλλιώς θα ήξερες ότι και να ήθελε η “πρωτοπορία” να ξεκινήσει νωρίτερα δε μπορεί αφού τα ένστολα ορκ φράζουν το δρόμο ώστε να φθάσουν σώοι και αβλαβείς στην Πρεσβεία οι ΠΑΣΠίτες των οποίων το σόου κρατά κάμποση ώρα. Έπειτα ακολουθούν οι ΣΦΕΑ που επίσης κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από την “πρωτοπορία” και είναι ‘τα ζώα μου αργά’. Στο μεταξύ όλα -σχεδόν- τα μπλοκ της “πρωτοπορίας” είναι πλαγιασμένα από δοιμιρίες με τα γκλοπ ανά χείρας με αποτέλεσμα η πορεία να σταματάει κάθε τόσο όταν “στενεύουν” τα όρια (που να ξέρετε εσείς απ’αυτά αφού όταν φθάνετε Σύνταγμα κ μετά πρεσβεία τα ΜΑΤ βγάζουν τις μάσκες και καπνίζουν).
          Κάθε 17/11 ζείτε για το εξώφυλλο του “Ρ” της επομένης με τη γνωστή φωτό έξω απ’την πρεσβεία και τους πηγαίους τίτλους “το κόκκινο ποτάμι” κλπ Όλα για τη λεζάντα.

        7. ένας

          Προφάσεις εν αμαρτίαις pink “red”!
          Δε σας φταίνε τα …όρκ! Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάτε μόνο υπό τον φόβο ….της υπερκέρασης από τα μπλοκ του ΚΚΕ. Κι αυτό, ότι “προπορεύονται όσοι καλούνε νωρίτερα” …άπαιχτο! Κι έλεγα κι εγώ, γιατί περπατάνε γύρω στις …2:00 μ.μ. πεντ-έξι πασόκοι με την περίφημη “σημαία”! “Πρωτοπόροι” κι αυτοί!
          Μωρέ, να μας καλέσει του χρόνου η ΚΕ/ΚΚΕ από τις …πέντε το πρωϊ, νάχουμε εξασφαλισμένη την …”πρωτοπορία”.
          Πασοκιές….
          ——————————————–
          Για το θεατράκι του κλεφτοπολέμου με τα ΜΑΤ, κι εκεί και στο …”άβατο”, Στουρνάρα και Πατησίων, με την ευγενή χορηγία τωμ ΜΜΕ, μια άλλη φορά.

        8. Red

          Κοίτα λίγο τα μπλοκ των φοιτ. συλλόγων τι μαζικότητα και πυκνότητα έχουν κάθε χρόνο είτε με βροχή, είτε με αστυνομοκρατία και άσε τις τρολιές και τα τσιτάτα του Περισσού. Και αφού είστε “μυριάδες” γιατί δεν απλώνεστε και στριμώχνεστε στη μία λωρίδα; Από σκηνοθετικά τρικ χορτάσαμε. Τι μου αναφέρεις το άκυρο καγκελάκι 50 απολιτίκ πιτσιρικάδων με τα ΜΑΤ δεν καταλαβαίνω…

    3. Κώστας

      Τα μπλοκ της ΛΑΕ που έχω δει εγώ σε φωτό και βίντεο δεν έχουν 300 άτομα αλλά πολύ κόσμο για τα δεδομένα της εποχής και της γενικά άμαζης κινητοποίησης που έγινε χτες.

      Απαντήσεις δεν παίρνω γιατί αν μιλάς σήμερα στην αριστερά για εργατικό κίνημα σε λένε αφελή, δυστυχώς. Το βασικό που με νοιάζει εμένα είναι τι εννοείτε όταν λέτε στον δρόμο υπήρχαν Σωματεία, και δεν εννοείτε τίποτα αλλο από το κάποια πανο που κάποια πολιτικά στελέχη τα πάνε όπου γουστάρουν. Δεν έγιναν συνελεύσεις, δεν συνεδρίασαν ΔΣ, κατέβηκαν κάποια πανό. Είπαμε λέει στην ΛΑΕ να κάνει το τάδε. Ποιοι είστε εσείς που είπατε ? “Τα Σωματεία”, γενικά και αόριστα, χωρίς διαδικασίες βάσης, ΔΣ, Συντονισμού, χωρίς τίποτα απολύτως.

      Δεν μου έχεις προτείνει κάποια πιθανή πολιτική εξήγηση για την περίπτωση που υπήρχαν Σωματεία και η ΛΑΕ πορεύτηκε χωρίς τα Σωματεία. Το “ήθελε να φαίνεται” δεν είναι απάντηση, κανείς δεν θέλει να φαίνεται άμαζος και απομονωμένος.΄Κανείς δεν πάει σε μια προσυγκέντρωση για να .. φύγει με ένα μικρό κλάσμα της. Θα καλούσε αλλού όπως έκανε το μλ Επίσης μια χαρά θα βγεις φωτό και βίντεο που θα φαίνεσαι μπροστά ακόμα και αν δεν είσαι το πρώτο μπλοκ όπως υπάρχουν μια χαρά φωτό και βίντεο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δεν ήταν πρώτο μπλοκ. Μου λες πως ο Λαφαζάνης είναι γενικά ηλίθιος και έφυγαν … 300 άτομα να κάνουν πορεία μόνοι τους ενώ υπήρχαν Σωματεία. Δεν στέκει. Αν υπήρχε πορεία Σωματείων η ΛΑΕ θα πήγαινε στην πορεία των Σωματείων

      Ή δεν υπήρχαν Σωματεία, ή έγινε μια πορεία ή καπελώθηκαν τα σωματεία από την κομματική πορεία τμήματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άλλωστε αν όλα αυτά που λες είχαν συμβεί θα υπήρχαν και στην διήγηση της pandiera που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται πως η πορεία έπρεπε να είναι μια αλλιώς θα το έλεγε.

      Στο δικό μου Σωματείο σε καμία περιπτωση δεν πιστεύουν πως το Σωματείο ανήκει σε τμήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή στην ΛΑΕ διαδηλωτή. Σε καμία περίπτωση σε κανέναν χώρο εργασίας δεν συζητάνε για το τεράστιο πανεργατικό συλλαλητήριο που το .. εγκατέλειψε ο σεχταριστής Λαφαζάνης με 300 για να βγει φωτογραφίες λες και τα μπλοκ έχουν ανάμεσα τους 2 μέτρα απόσταση και αν ακολουθούσε τα Σωματεία δεν θα έβγαινε φωτογραφίες.

      Η ουσία παραμένει πως ή κάνατε κομματικές προεκλογικές πορείες και οι 2 ή αλλιώς κάνατε μια πορεία πάλι σαν κομματικά πολιτικά μπλοκ. Το ότι κάποιες αριστερές κάστες βαφτίζουν τις κομματικές πορείες σαν πορείες του εργατικού κινήματος (το ΠΑΜΕ και όσοι καπελώνουν τα Σωματεία σαν να ανήκουν σε κάποια “αντικαπιταλιστική” κομματική πτέρυγα) και μια άλλη θέλει να γράφουν παντού τα κομματικά της πανό σε φωτό και βίντεο δεν με αφορά.

      Συμφωνώ πως η κατάσταση στα ζόμπι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΕ δεν στρώνει αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και παρθενογένεση και βιώνοντας όλη αυτή την περίοδο της στρατηγικής συντριβής δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να μην σας τρώμε καθόλου στην μάπα

      Κώστας

      Reply
    4. Κώστας

      Καλέ μου λεφτ πρέπει και εσύ και όλοι οι παρόντες να ξεχωρίσετε λίγο τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ από την ΑΠΟΨΗ για να σεβαστείτε και εμάς τους μη παρόντες καθότι μη Αθηναίοι..

      Διαισθάνομαι πως συμφωνείς με τον “διαδηλωτή” πως ΛΑΕ+ΜΕΤΑ+ΑΑ έφυγαν πρώτοι. Καλά λέω ? Άρα καταλαβαίνω πως οντως ο Λάφα ήθελε να είναι μπροστά γιατί δεν είχε τίποτα να χάσει από το να τσακωθεί με τα “Σωματεία” και δεν είχε λόγω να μπει πίσω τους, πίσω δηλ τελικά τελικά από άλλο κομματικό μπλοκ

      Νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν υπάρχει τρόπος να απαντηθεί ποιο κομματικο μπλοκ πρέπει να είναι μπροστά. Από αυτο που λες καταννοώ πως έχει δίκιο ο διαδηλωτής πως υπήρξε μανούρα ως προς αυτό. Δεν έχει δίκιο ο διαδηλωτής που βλέπει μια κομματική πλευρά ενώ υπήρχαν 2 κομματικές πλευρές. Μην λες και συ όμως πως “οι άλλοι” δεν θέλανε να περάσει “λάθος μήνυμα” γιατί το ποιος θα μπει μπροστά από 2 κομματικά μπλοκ δεν μπορεί να απαντηθεί. Τι εννοείς δηλ πως οι άλλοι ακολούθησαν την πορεία αφήνοντας μεγάλες αποστάσεις για να μην φανεί μια η πορεία και περάσει λάθος μήνυμα ? Γιατί να φανεί μια η πορεία με το χ κομματικό μπλοκ μπροστά και όχι το ψ κομματικό μπλοκ ? Γιατί δηλ το σωστό μήνυμα είναι πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακολουθεί την ΛΑΕ και όχι το ανάποδο ?

      Η απάντηση, η μόνη απάντηση, είναι να υπάρχει Συντονισμός Σωματείων και Ομοσπονδιών με δημοκρατικές διαδικασίες βάσης και μάζα εργαζόμενων στον δρόμο ΑΣΧΕΤΩΣ πολιτικών πεποιθήσεων. Αν υπάρχει κανείς δεν θα αμφισβητήσει το αν θα είναι μπροστά και είναι κάτι που έχει γίνει, δεν το βγάζω από το μυαλό μου. Όταν υπήρχε όντως Συντονισμός, από το 10 στο 12, ουδείς κομματικός ή μετωπικός πολιτικός φορέας σκέφτηκε να τσακωθεί για το αν θα είναι μπροστά τα Σωματεία. ¨Οχι πως δεν είναι ικανοί ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τσακωθούν για την σειρά με την οποία θα ακολουθήσουν τα Σωματεία.

      Κώστας

      Reply
    5. Αλέξης

      Αφελείς όντως ερωτήσεις. Κανένα σωματείο δεν πήρε θέση ότι είναι η το ένα ή το άλλο. Ολα τα σωματεία στράβωσαν με την προσπάθεια να μπει μπροστά τους μια οργάνωση (ΛΑΕ) και ένα πανό εκλογικης παράταξης (Τσίχλη), αντί να πάνε πίσω που ήταν όλες οι υπόλοιπες οργανώσεις. Αν το έκανε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ή το ΕΕΚ, ή άλλες οργανώσεις που ήταν εκεί, το ίδιο θα στράβωναν. Απλά πράγματα. Όχι άλλο καπέλο, όχι άλλη πολιτική των selfies, έχετε γίνει πιο γραφικοί από την Τσαγκαράδα Πηλίου… καταλάβετέ το!!!

      Reply
      1. Κώστας

        Αγαπημένη και κούκλα η Τσαγκαράδα Αλέξη, καμία σχέση δεν έχει η ΛΑΕ με την Τσαγκαράδα.

        Θα επιμένω απέναντι σε κάθε κομματικό καπέλο, sorry, φαγωθείτε μεταξύ σας

        Κώστας

        Reply
  2. Left G700

    Κοίτα, Κώστα. Σταμάτα να έχεις αυταπάτες και να τρέφεις φρούδες ελπίδες. ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν κινούνται σε τροχιές σύγκλισης. Το ακριβώς αντίθετο. Αυτό που λες και που όντως θα ήταν μια λύση σε τέτοιες περιπτώσεις (Συντονισμός Σωματείων και Ομοσπονδιών με δημοκρατικές διαδικασίες βάσης και μάζα εργαζόμενων στον δρόμο ΑΣΧΕΤΩΣ πολιτικών πεποιθήσεων) εχει τελειώσει μέχρι νεοτέρας και για το απροσδιόριστα μακρινό μέλλον. Το τι έγινε κατά την άποψή μου το περιγράφω συνοπτικά λίγο παραπάνω στον Διαδηλωτή. Δες το. Όσο για την ένστασή μου σε αυτό (και μόνο σε αυτό) που σου επισήμανα νωρίτερα, την τροφοδότησε όχι μόνο η “διακριτικότερη” αντιμετώπιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ρεπορτάζ της Ίσκρα, αλλά και η καταφανής διαφορά γενικά στη στάση τής Ίσκρα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε σύγκριση με το κοπάνημα της ΛΑΕ και ειδικότερα του ΑΡ που γίνεται από εδώ. Θέλω να πιστεύεω ότι αυτό τουλάχιστον δεν το αμφισβητείς.

    ΥΓ Νομίζω ότι το ερώτημα “για το ποιος θα μπει μπροστά από 2 κομματικά μπλοκ” μπορεί να απαντηθεί. Και η απάντηση δεν είναι άλλη από το συσχετισμό δυνάμεων. Αν δεν κάνω λάθος, η τελευταία επίσημη και μη επιδεχόμενη αμφισβήτηση δημοσκόπηση έδειξε μια σχέση 4 προς 1 υπέρ τής ΛΑΕ.

    ΥΓ2 Φυσικά και δεν έχει δίκιο ο Διαδηλωτής που επιμένει να βλέπει μόνο την καμπούρα τής ΛΑΕ. Αλλά αντε να βρει το άδικό του!

    ΥΓ3 Και φυσικά και μιλάμε για δύο ζόμπι. Απλώς, το ζόμπι ΛΑΕ, δηλαδή η πλειοψηφία του, εξακολουθεί να διαθέτει το αντίδοτο που θα τη βγάλει από την κατασταση του νεκροζώντανου. Ίσως κάποια στιγμή να μπορέσει να το πάρει σύμφωνα, όμως, με τις οδηγίες χρήσης κι όχι με ό,τι τού κατεβαίνει στο κεφάλι…

    Reply
    1. Κώστας

      Λεφτ στο έχω ξαναπεί

      Κάτι αντικειμενικά εφικτό αλλά υποκειμενικά ανέφικτο δημιουργεί το πολιτικό καθήκον χρέωσης των αντικειμενικών ευθυνών, στις ηγετικές ομάδες ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν προκειμένω.

      Σιγά που δεν μπορεί να γίνει αυτό που έγινε όταν δίπλα στον χώρο των Παρεμβάσεων ήταν η … Αυτόνομη Παρέμβαση, μερίδα της βασικά.

      Σήμερα τι έχει και δεν γίνεται ? Γίνεται ενιαίο σχήμα στους γιατρούς και δεν γίνεται οι χώροι του ΜΕΤΑ και των Παρεμβάσεων να συντονισουν 20 σωματεία και 7 δευτεροβάθμια ? Είναι δύσκολη η συγκυρία στο εργατικό κίνημα και τους χώρους εργασίας αλλά δεν θέλουν και οι ηγεσίες ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Άρα εμείς δεν πρέπει να τις χαιδεύουμε.

      Αν πιστέψω ότι δεν γίνονται τα αυτονόητα και πανεύκολα, ειδικά όσο η σχετική καπιταλιστική σταθεροποίηση δημιουργεί και έδαφος για διεκδικητισμό, θα το ρίξω στον μεταφυσικό ασκητισμό

      Αν όμως είναι επιχείρημα το 2019 ότι θα πάει μπροστά η ΛΑΕ από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ λόγω …των εκλογών πριν 4 χρόνια, εκεί σηκώνω τα χέρια ψηλά γιατί θα σου πει ο άλλος πως στον δρόμο δεν φαίνεται αυτό το επί 4 που λες μεγαλώνοντας το και λίγο, και θα ψάχνεις το κινητό σου για να κερδίσεις χρόνο και να μην απαντήσεις

      Κώστας

      Reply
  3. Γιώργος Λυγκουνάκης

    Κώστα κάναν δυο κομματικές πορείες, τελεία. Μη σκοτίζεις το κεφάλι σου με απορίες.

    Λεφτ αν μπορείς εξήγησε μου αυτό που είδαν τα ματάκια μου, τι έγινε εκεί που έστριψαν ο Λαφαζάνης με λίγα στελέχη να πάνε στο πούλμαν για διαμαρτυρία στην ΕΡΤ και η νεολαία τους εγκατέλειψε κι έφυγε; Ήταν μόνο ΑΡΑΝ/ΑΡΑΣ ή και νεολαία ΑΡ;

    Reply
    1. Left G700

      Γιώργο, τίποτε δεν έγινε. Ακόμα κι από τη γερουσία τής ΑΡ λίγοι πήγαν Αγ. Παρασκευή. Σιγά μην πήγαιναν οι νεολαίοι (μόνο τής ΑΡΑΣ, πιστεύω –η ΑΡΑΝ μαζί με ΔΕΑ, η “σκληρή” αντιπολίτευση, δεν έδωσε σημεία ζωής στο μπλοκ τής ΛΑΕ). Η νεολαία δεν ήταν ποτέ το δυνατό χαρτί τού ΑΡ και τώρα είναι σχεδόν αόρατο.

      Reply
      1. Γιώργος Λυγκουνάκης

        Άρα εδώ συμβαίνουν δύο πράματα, όπως τα έχω καταλάβει. Από τη μία οι “νεολαίοι”, σαράντα και κάτω ας πούμε, ακολουθούν ένα πολιτικό δρόμο και από την άλλη τα στελέχη προσπαθούν να κατέβουν στις εκλογές σχεδόν αποκλειστικά με πολιτική τηλεπαραθύρων.

        Θα έλεγα ότι μετά τις εκλογές οι “νεολαίοι” πιθανώς θα ακολουθούσαν μια τακτική επαναπροσέγγισης στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν υποθέσουμε πως θα βρουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ να γυρίσουν.

        Reply
        1. Κώστας

          Γιώργο εγώ διακρίνω μια πολύ πιο σύνθετη εικόνα με πολλαπλά πολιτικά κέντρα που κάποτε αν υπάρξει ταιριαστή συζήτηση σε ταιριαστή ανάρτηση θα την αναπτύξω με σεντόνι

          Κώστας

    2. Κώστας

      Δεν υπάρχει νεολαία του Αριστερού Ρεύματος.

      Αυτό που κάποτε καταγραφόταν ως Αριστερό Ρεύμα νεολαίας έφυγε τον Δεκέμβριο και είναι διακριτή πολιτική ομάδα ονόματι Brigada.

      Κώστας

      Reply
  4. pavel

    Καλή μου άνθρωποι, ότι θέλετε λέτε… Κώστα, είναι έλλειψη σεβασμού να αποκαλείς τα εργατικά σωματεία “σωματεία” και άλλα διάφορα χαριτωμένα. Τα σωματεία που ήταν μπροστά (7 με πανό και αντίστοιχες αποφάσεις) δεν ανήκουν σε κάποιον χώρο, οργάνωση, κόμμα. Ήταν απλά σωματεία που δεν θέλουν και δεν κάθονται πίσω από οργανώσεις και καπέλα εκλογικά, Μπήκαν στην κεφαλή λοιπόν (ΝΟΚΙΑ, Βίβλίου-Χάρτου, ΣΕΦΚ, ΣΣΜ, Πλαίσιο, ΠΕΝΕΝ, κ.α.). ΟΛΕΣ οι άλλες οργανώσεις και πολιτικές συλλογικότητες (και όχι μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά το ΕΕΚ, το κόκκινο νήμα, η ΟΡΜΑ, η Ροσινάντε, τα μπλοκ με υπογραφή Α, αναρχικοί, συλλογικότητες και κινήσεις, λέσχες, σχήματα, περιφερειακές κινήσεις, κλπ) μπήκαν αυτοβούλως από πίσω, σεβόμενοι την αυτοτέλεια και την πρωτοκαθεδρία (εργατική πρωτομαγιά ήταν, κάλεσμα σωματείων καλούσε στο Πολυτεχνείο) των σωματείων. Η ΛΑΕ, με πανό εκλογικό μπροστά (ανυπότακτη αττική, κ.α.) μπήκε μπροστά από τα σωματεία, αντί να πάει πίσω με ΟΛΕΣ τις άλλες οργανώσεις…
    Τώρα ψάχνεις Κώστα τι έγινε και γιατί για άλλη μια φορά δεν ΄δεχτηκαν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι το καπέλο σας; Ε, είναι φανερό νομίζω σε κάθε έναν/μια που είδε τι έγινε. Να αφήσουμε λοιπόν το παραμύθι με το “σωματεία” και πολιτικές απόψεις… Ή όπως λέει και ο λαός (ας το ακούσουν επιτέλους αυτό στη ΛΑΕ) “κι αν είσαι και… παππάς, με την αράδα σου θα πάς”. Ή πίσω με τις υπόλοιπες οργανώσεις, ή μόνοι σας. Γκέγκε;

    Reply
    1. Γιώργος Λυγκουνάκης

      Αυτό το επιχείρημα που λες, κανείς που είδε από εικόνα την απόσταση 500 μέτρων ανάμεσα στη ΛΑΕ και όλους τους άλλους δε θα το καταλάβει. Δε πείθει εμένα που το είδα από κοντά. Όχι φυσικά πως σε μια μέρα που ο καθένας κατέβαινε σε δικό του σημείο να κάνει τη διαφήμιση του έχει και καμιά ιδιαίτερη σημμασία.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Γιωργο δεν έχεις δίκιο. Τα κόμματα πρέπει να πηγαίνουν πίσω απο τα σωματεία κ τις συλλογικότητες γειτονιών.

        Αν θέλουν να πηγαίνουν μπροστά, θα πηγαίνουν μονα τους με το μπλοκ τους μακριά από την πορεία!

        Reply
        1. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Ε, τώρα άμα σου πω πως καμία πορεία δεν ελέγχει δικό της το δρόμο και όποιος θέλει μπαίνει μπρος εν τέλει, θα συμφωνήσουμε; Όχι δε θα συμφωνήσουμε.

          Δλδ αν θεωρητικά ερχόταν το ΚΚΕ και έλεγε πάμε μαζί, αλλά εγώ που έχω το πολύ το κόσμο πάω μπροστά, θα το δεχόσασταν; Όχι δε θα το δεχόσασταν.

          Και εν τέλει ρε σύντροφοι αν ήταν να μαζευτούμε όλοι μαζί, να συνεδριάσουμε μες τη μέση του δρόμου και να ψηφίσουμε για τη σειρά των μπλοκ. Θα το θέλατε; Σιγά μη το θέλατε. Ούτε ένας δε θα’ λεγε ναι.

  5. Αντώνης Ζ.

    Εγώ από όλα αυτά που είδα, γιατί ήμουν μπροστά… ένα συμπέρασμα έβγαλα: Ο σεχταρισμός της ΛΑΕ είναι τόσος, που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι την πρωτομαγιά μπαίνουν μπροστά σωματεία και επίσης δεν μπορούν να μπουν πίσω μαζί με άλλες οργανώσεις. Οι 20 οργανώσεις και κόμματα που ήταν όλες μαζί πίσω-πίσω (και που δεν συμπαθιούνται κιόλας ιδιαίτερα), παρά τις μεγάλες διαφορές τους ποιρεύονται μαζί στις διαδηλώσεις… Η ΛΑΕ μόνη της θέλει μπροστά, ακόμα και από τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος. Τι σεχταρισμός! Ανυπόφορος…

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Δεν νομίζω ότι αυτό που περιγράφεις οτι κάνει η ΛΑΕ λέγεται σεχταρισμός.
      Απλή προσπάθεια καπελώματος είναι.

      Reply
      1. Αντώνης Ζ.

        Πες το και έτσι, ναι. Αλλά είναι και ακραίος σεχταρισμός, όταν δεν τους βγαίνει να καπελώνουν, φεύγουν μόνοι καταμόνοι τους… Πάντα στο όνομα της… ενότητας βέβαια…

        Reply
  6. Απορίας

    Στην Θεσσαλονίκη που κάλεσε η ΛΑΕ την πρωτομαγιά;

    Reply
  7. Red

    Αυτό που μετά από κάθε πορεία/διαδήλωση τα σχόλια είναι αμέτρητα λες και λύνουμε κάνα μεγάλο θέμα του χώρου της αριστεράς με ξεπερνάει. Όποιος θέλει συγκεντρώνεται στο Μουσείο, όποιος θέλει λίγο παρακάτω και όποιος θέλει γίνεται ουρά της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Εγώ πάντως προτιμώ να συγκεντρώνομαι στο Μουσείο/Πολυτεχνείο μαζί με τους φοιτ. συλλόγους, τις εργατικές λέσχες, τις συλλογικότητες και τα σωματεία βάσης (έστω αυτά που υπάρχουν) παρά σε στενές κομματικές προσυγκεντρώσεις (είτε μιλάμε για τον Μ-Λ χώρο, είτε για τη ΛΑΕ, είτε για τα ρετάλια του ΣΕΚ). Όσο για τις “αποστάσεις ασφαλείας” που επιμένουν να κρατούν κάποιοι στις πορείες λες και θα κολλήσουν κάνα..αριστερίστικο μικρόβιο ας το κοιτάξουν λίγο. Υπάρχει και η “καραμέλα” του τύπου “εσείς πορεύεστε μαζί με τους ανάρχες”, ε λοιπόν προτιμώ να πορεύομαι με τους “ανάρχες” παρά με τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ…

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Ολα κομματικά μαγαζιά είναι πλέον και όλοι το ξέρουν. Και τα μπλοκ των σωματείων, μελη αριστερων οργανωσεων και αναρχικων ομάδων εχουν μονο. επισης το ξέρουν όλο. Συνεχίστε να τσακωνεστε για το ποιος εκφράζει περισσότερο την εργατική τάξη

    Reply
    1. πικάπα

      Ανώνυμε 15:43 γύρισα κατάκοπος από σκάψιμο και άλλα βαριά,και έβαλα και παντιέρα να δω λίγο αριστερά πράγματα να πάρω κουράγιο. Και μου λες ένα πράγμα που με κλονίζει. Μα είναι δυνατόν; Όλα είναι κομματικά μπλοκ; Δεν υπάρχει ακηδεμόνευτο σωματειακό, αγνό και αμόλυντο; Κι εμείς οι γιαλαντζί αγρότες που έχουμε καεί από τα κομματικοποιημένα καφενεία και ΚΑΠΗ, περιμένουμε από το εργατικό να δούμε φως… Κλονίστηκα τώρα!

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε πικάπα, όπως συνηθίζαμε να λέμε στο τσαρδί μας, παλιά (θα το γράψω στην αγγλοσαξονική, γιατί εδώ τα παιδιά είναι καλά παιδιά κι όχι σαν εμένα, τον αλήτη! ;-) :-) ): Fuck it with capital letters! ;-) :-)

        Reply
        1. πικάπα

          Να σου πω φίλε λεφτ, γιατί να τα δεις τόσο βαριά; Αφού οι μεγάλες και καλά ιδεολογοπολιτικές αντιπαραθέσεις και τα “σχέδια” εντός του χωριού είναι συνήθως νάχαμε να λέγαμε, γιατί να μη μετατραπούν σε “μεταξύ μας” αφέλεια και τρελίτσα; Αφού παν συνήθως εκ του “ασφαλούς”, του δικού μας -μηδέ αυτοκριτικού- υποκειμενισμού: Αυτοκριτική δε είναι το σύνηθες “κάνουμε την αυτοκριτική μας” (? = 0) ή το “να προσπαθήσουμε καλύτερα και περισσότερο” (!!=μας δουλεύεις κανονικά τώρα), ή πάλι το γνωστό “δε μας καταλαβαίνουν”, ή το δακρύβρεκτο “δεν τα καταφέραμε”, ως και το αμίμητο “μας ξεγέλασαν”… Αλλά είναι μια ολόκληρη σκληρή ερευνητική προσπάθεια- ισοβαρής, ή μάλλον αξεχώριστη της κριτικής θεωρίας.

          Στο αριστερό χωριό δεν δρούμε ωστόσο εκ του ασφαλούς, αλλά πορευόμαστε με προσωπικό κόστος για τη στάση μιας ζωής μας, σε μικρά και σε μεγάλα – όσοι και όσο αντέχουν βέβαια στην πορεία. Δεν είναι απλό.. Είμαστε λίγοι, πολύ λίγοι -Κκε εννοείται περιλαμβανομένου- μέσα στο μεγάλο και το δύσκολο του κόσμου. Το ότι κατ ουσία είμαστε και θεωρητικά λίγοι, πολύ λίγοι, παρά τα όποια γαλόνια ή γιλέκα μας, συχνά σκεπάζεται είτε με έωλες μεγαλόσχημες θεωρίες για τα μεγάλα και δύσκολα του κόσμου, είτε με κουτσο-ετερο-προσδιορισμούς μεταξά μας – που εκστομίζονται κατ ουσία αυτοαναφορικά. Πολύ συχνά ο χαβάς είναι προτιμότερος.

          Υ.Γ1. Άσε που έτσι κι αλλιώς ο χαβάς είναι συνήθως και το άλτιμετ έσενς και το άουτκαμ των “θεωρητικών αντιπαραθέσεων” του χωριού. Όσο για την πολλή την ιστορία του κινήματος: Χρειαζούμενη και συνήθως παρήγορη, αλλά η πολλή κουφαίνει.
          ΥΓ2. Συμπονώ και τον Γιώργο, που έχει μπλέξει ο άνθρωπος με τον δημαρχιακό αντικαπιταλισμό εναντίον των οκταμήνων. Ε δηλαδή δεν είναι καλύτερα να το γυρίσει σε καλό χαβά; Για καλό θα είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.