.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Βίντεο από την πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ στη Γεωπονική


Την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, σε αμφιθέατρο της Γεωπονικής, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, πλούσιο προβληματισμό και πολλές παρεμβάσεις, η πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα από τη συντονίστρια Αθηνά Σφαιροπούλου.

Ακολούθησαν οι δύο εισηγήσεις.

Πρώτος μίλησε ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ.

Στην ομιλία του περιέγραψε τις βασικές σκέψεις και κατευθύνσεις του ΝΑΡ για την αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και ορισμένους πρώτους άξονες της παρέμβασης της ανατρεπτικής αριστεράς στη νέα φάση.

Ακολούθησε ο Μιχάλης Ρίζος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικό».

Κεντρικό θέμα της ομιλίας του ήταν οι προϋποθέσεις ταξικής ανασυγκρότησης του λαϊκού και εργατικού κινήματος για να πάνε αλλιώς οι αναγκαίοι αγώνες της επόμενης περιόδου, για να υπάρξει αποτελεσματική μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην βάρβαρη ευρωμνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, στο δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι οργανώσεις ΕΚΚΕ, ΕΕΚ, Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική και διεθνιστική αριστερά, ΟΚΔΕ – Σπάρτακος και ΚΚΕ(μ-λ).

Πιο συγκεκριμένα, μετά τις δύο εισηγήσεις, το λόγο πήραν κατά σειρά οι:

-Στέλιος Μαρίνης, από την Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Σμύρνης – Π.Φαλήρου

-Θοδωρής Βουρεκάς, μέλος του ΝΑΡ

-Δημήτρης Τσιράκης (από το ακροατήριο)

-Αντωνία Βαφειάδου από το ΕΚΚΕ, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

-Σάββας Μιχαήλ, ΓΓ του ΕΕΚ

-Δημήτρης Γεωργάκης από την Οργάνωση Τεχνικών του ΝΑΡ

-Μάρκος Κλωνιζάκης, μέλος της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γκύζη – Αμπελοκήπων

-Δημήτρης Παπαζαχαρίας, από τη Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική και διεθνιστική αριστερά

-Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Π.Ε. του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Άπελευθέρωση

-Νικόλας Σκούφογλου, από την ΟΚΔΕ- Σπάρτακος

-Παναγιώτης Κεφαλληνός, ανένταχτος αγωνιστής του εργατικού κινήματος από τους ΟΤΑ

-Δημήτρης Μπουγιούκας από το ΚΚΕ(μ-λ)

-Δήμος Σκαλτσάς μέλος Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δάφνης – Υμηττού.

-Θεόφιλος Ψωμ., ανένταχτος αγωνιστής από το Περιστέρι

Η εκδήλωση έκλεισε με τη δευτερολογία του Αντώνη Δραγανίγου.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, το άνοιγμα που έκανε η συντονίστρια Αθηνά Σφαιροπούλου και τις εισηγήσεις των δύο ομιλητών:

Σύντομο άνοιγμα από την Αθηνά Σφαιροπούλου:

 

Η εισήγηση του Αντώνη Δραγανίγου:

 

Η εισήγηση του Μιχάλη Ρίζου:

 

Αναλυτικότερο ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στο narnet.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 68.13% ( 16
Συμμετοχές )



5 σχόλια στο “Βίντεο από την πολιτική εκδήλωση του ΝΑΡ στη Γεωπονική

  1. Left G700

    Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος για ουσιαστικό σχολιασμό, μια “διαδικαστική” κατ’ αρχήν παρατήρηση:

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχουν ενσωματωθεί στο άρθρο οι έστω και συνοπτικές παρουσιάσεις του περιεχομένου τών παρεμβάσεων από τις οργανώσεις που συμμετείχαν καθώς και από μεμονωμένους (ανέντακτους) αγωνιστές. Στο χθεσινό ΠΡΙΝ υπάρχει ένα σχετικό μονόστηλο (“Διάλογος”, σελ.7). Ένα απλό copy paste χρειαζόταν. Λάθος απόοφαση; Απρονοησία; Τεμπελιά; Σκοπιμότητα;

    Reply
  2. ΑΩ

    Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί δε θέλεις. Επιμένεις σε όλα τα σχόλια να γράφεις διάφορα άσχετα και ανυπόστατα για να απαξιώνεις το ΝΑΡ.

    Reply
    1. Left G700

      Ρε συ ΑΩ, δεκάχρονο είσαι; Επισήμανα μια παράλειψη στην αναπαραγωγή τού άρθρου από το ΠΡΙΝ η οποία δεν εξηγείται με λογική σκέψη (εσύ που ξέρεις την εξήγηση, γιατι δεν μας τη λες;). Και το μόνο που έχεις να πεις είναι ότι θέλω να απαξιώσω το ΝΑΡ; Δηλαδή άμα πηγαίνει το ρολόι τού Χάγιου δέκα λεπτά πίσω και το πω, εσένα το μυαλό σου θα βγάλει το συμπέρασμα ότι θέλω να …απαξιώσω το ΝΑΡ;;; Ρε μπας και δεν φύγατε ποτέ από το ΚΚΕ;

      Δεν πάτε καλά! Δεν πάτε καθόλου καλά!

      Reply
      1. kokkiniotis Post author

        Δεν ισχύει αυτό αυτό που λες, ούτε αναπαράχθηκε το άρθρο του πριν, ούτε αποφύγαμε όσα ειπώθηκαν, υπάρχει παραπομπή με ενεργό λινκ για περισσότερα

        Reply
        1. Left G700

          Φίλε kokkiniotis,

          Είναι κρίμα και δεν ταιριάζει σε ένα κατακτημένο καλό επίπεδο συνεννόησης μεταξύ μας να πιάνεσαι από μια φραστική ακυρολεξία μου («Επισήμανα μια παράλειψη στην αναπαραγωγή τού άρθρου από το ΠΡΙΝ […]) για να παρακάμψεις την ουσία τής απορίας μου και να εμφανίσεις το σχόλιό μου μετέωρο.

          Ναι, όντως, δεν υπάρχει «αναπαραγωγή τού άρθρου τού ΠΡΙΝ». Γιατί το σχετικό άρθρο τού ΠΡΙΝ τής περασμένης Κυριακής δεν ήταν παρά ένα γραπτό ρεπορτάζ από την εκδήλωση του ΝΑΡ και δεν υπήρχε κανένας λόγος να αναπαραχθεί από τη στιγμή που υπήρχε το βινεογραφημένο ρεπορτάζ αυτής τής ανάρτησης. Και λοιπόν; Τι σημαίνει αυτό; Ότι η απορία μου ήταν άκυρη; Μα η απορία μου, φίλε kokkiniotis, είχε να κάνει με το γεγονός ότι από την ηλεκτρονική και οπτική αναπαραγωγή τού γραπτού ρεπορτάζ τού ΠΡΙΝ απουσίαζε εκείνο το μονοστηλάκι στην 7η σελίδα, δεξιά, όπου γινόταν συνοπτική αναφορά στο περιεχόμενο των παρεμβάσεων άλλων οργανώσεων και κάποιων ανέντακτων. Είναι απόλυτα κατανοητό που δεν υπάρχουν βίντεο από τις παρεμβάσεις. Αλλά, από τη στιγμή που είχατε έτοιμο εκείνο το μονοστηλάκι και μπορούσατε να το ενσωματώσετε σ’ αυτή την ανάρτηση στο τσακ μπαμ, ποιος ο λόγος που δεν το κάνατε για να συμπληρώσετε το ρεπορτάζ σας έστω και γραπτά; Αυτή ήταν η απορία μου και η ένστασή μου. Στην οποία, όπως και ο ΑΩ, ούτε εσύ δίνεις απάντηση. Φυσικά και δεν θα επιμείνω να πάρω κάποια απάντηση (δημοκρατία έχουμε: ρωτάω ό,τι θέλω, απαντάτε σε ό,τι θέλετε και όπως θέλετε). Μου δίνετε, όμως, ως διαχείριση της Παντιέρας, κάθε δικαίωμα να σκεφτώ ότι πιθανότατα έχουμε να κάνουμε με μια ακόμα εκδήλωση του φαινομένου να γίνονται στην πολιτική πράγματα που δεν λέγονται…

          ΥΓ Φίλε kokkiniotis, εννοείται ότι, πριν ποστάρω το αρχικό σχόλιο, φρόντισα να πάω στο λινκ που υπήρχε στο τέλος και παρέπεμπε στην ιστοσελίδα τού ΝΑΡ (δεν συνηθίζω να καταθέτω ενστάσεις «αδιάβαστος»). Ούτε εκεί είδα κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε το μονοστηλάκι τού ΠΡΙΝ (το «ζουμί» τών παρεμβάσεων). Ούτε τώρα (5:11 μ.μ.), ακόμα, το βλέπω…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.