.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αν. Αττική: Εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την Υγεία με Π. Παπανικολάου – Ι. Πασπάτη (Βίντεο)


Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο Γλυκών Νερών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ανατολικής Αττικής με θέμα “Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Υγεία! Αγώνες Ανατρεπτικοί για να ζήσουμε με Αξιοπρέπεια!”

Μίλησαν η παιδοορθοπαιδικός Ιωάννα Πασπάτη από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και ο νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου, ΓΓ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας –ΟΕΝΓΕ, που περιέγραψαν πολύ αναλυτικά τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας Περίθαλψης και στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας, αναδεικνύοντας τις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της Υγείας.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τα όσα συγκλονιστικά ανέφεραν η ομιλήτρια και ο ομιλητής, τα οποία συγκροτούν μια εικόνα που αποκρύπτεται από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Ανάμεσα σε αυτά, κορυφαίο εξωφρενικό παράδειγμα, η ιδιωτικοποίηση της μοναδικής Παιδοογκολογικής Μονάδας της χώρας, με νομοσχέδιο – έκτρωμα που κατέθεσε η κυβέρνηση το Σάββατο 4/3/2023, τέσσερις μέρες μετά το δυστύχημα, μέσα στις μέρες του πένθους.

Στον απόηχο του εγκλήματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, η συζήτηση εύλογα επεκτάθηκε περιλαμβάνοντας και τις πρόσφατες εξελίξεις, το πολύνεκρο δυστύχημα και οι πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό, αντιστάσεις – διαδηλώσεις, αναγκαιότητα αντικαπιταλιστικής αριστεράς, Πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αναδείχθηκε η ανάγκη της σύγκρουσης σε όλη τη γραμμή των μετώπων, συζητήθηκε η φετινή 8η Μάρτη και η ιδιαίτερη σημασία της, απεργία, κινητοποιήσεις κλπ.

Σημειώνεται η παρουσία στην εκδήλωση εργαζόμενων από τους ΟΤΑ της περιοχής.

Σύντομο άνοιγμα της εκδήλωσης από τον συντονιστή Νίκο Ξηρουδάκη:

 

Η ομιλία της παιδοορθοπαιδικού Ιωάννας Πασπάτη:

 

Η ομιλία του ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου:

 

 

Παρέμβαση του συνδικαλιστή εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.