.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη μέρα της κηδείας του Μιχάλη Κατσουρή


Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη μέρα της κηδείας του Μιχάλη Κατσουρή, Παρασκευή 11 Αυγούστου 7μμ

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 5μμ κηδεύεται στην Ελευσίνα ο δολοφονημένος από τους φασίστες Μιχάλης Κατσουρής.

Το αντιφασιστικό κίνημα τιμά τη μνήμη του Μιχάλη και απαιτεί την τιμωρία των δολοφόνων ναζί, όπως έκανε και κάνει για τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των θυμάτων των φασιστικών ταγμάτων εφόδου.

Τεράστιες και απροκάλυπτες είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης που άφησε ανενόχλητους τους φασίστες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να διασχίσει όλη την Ελλάδα, με τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονία του νεαρού φίλου της ΑΕΚ και τον τραυματισμό πολλών ακόμα ατόμων.

Η ΕΛΑΣ και η κυβέρνηση που απαγορεύουν με περισσή ευκολία εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, δεν είδαν και δεν άκουσαν τα φασιστοειδή να έρχονται. Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πως η «επιχειρησιακή ικανότητα» των δυνάμεων καταστολής αναπτύσσεται μόνο κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Παράλληλα, δεν ξεχνούμε την κάλυψη που έδωσε και δίνει η κυβέρνηση στις φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν με τον μανδύα «πολιτικού κόμματος», χθες της Χρυσής Αυγής, σήμερα των Σπαρτιατών.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, την Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 7μμ.

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί!

Να φύγει η κυβέρνηση που τους καλύπτει!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο “Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη μέρα της κηδείας του Μιχάλη Κατσουρή

  1. Papillon

    “Περίεργα” πράγματα εντωμεταξύ ο φιλορώσος πρόεδρος της Κροατίας υπερασπίζεται τους…”αντιρώσους” φιλοαζοφικούς. Βέβαια αν οι ναζήδες ήταν πράγματι ουκρανόφιλοι τότε ο Μιλάνοβιτς θα τους καταδίκαζε ανοιχτά αλλά ασήμαντες λεπτομέρειες τώρα για τους…αντικαπιταλιστές. Το εργάκι “δυτικόφιλοι” ναζήδες vs ρωσόφιλοι ναζήδες στήθηκε πολύ καλά από τον νεοτσάρο μιλάμε για τον μεγαλύτερο σκηνοθέτη-σεναριογράφο της πολιτικής σκηνής αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

    Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε με τους “αριστερούς” πουτινόφιλους ινστρούχτορες που έχουμε μπλέξει!!!

    Reply
    1. Μάκης από Πειραιά

      Κι επειδή αυτό το “πουτινόφιλοι ινστούκτορες που έχετε μπλέξει ” είναι εντελώς προβοκατόρικο, σου συνιστώ να πας να μάθεις εγγλέζικα και να διαβάσεις αυτό το άρθρο, μήπως ακτινοβολήσει κάποιος νευρώνας

      https://theconversation.com/ukraine-war-follows-decades-of-warnings-that-nato-expansion-into-eastern-europe-could-provoke-russia-177999

      Reply
    2. Κώστας

      O Κροάτης Πρόεδρος κρατάει κάποιες ισοροπίες αλλά είναι ένας τυπικός νατοικός πολιτικός που δεν αμφισβητεί τον προσανατολισμό της χώρας. Δεν έκανε καν το αυτονόητο, δεν μπλόκαρε την είσοδο στο ΝΑΤΟ της Σουδίας και της Φιλανδίας

      Καθόλου δεν τον χαλάει να καρπωθει το ότι θα πέσουν στα μαλακά. Οπότε βγαίνει και ζητάει αυτό που θα γίνει για να λέει πως αυτός το εκανε πράξη, πως αυτός πίεσε και εγγυήθηκε κλπ κλπ. Μια χώρα με βλαχοβαλκανική νοοτροπία είναι, θα το πιστέψουν

      Και προφανώς θα πέσουν στα μαλακά. Αλλιώς θα πάρουν μαζί τους και χουλιγκάνους του ΠΑΟ κάτι που δεν το θέλει ο Αλαφούζος. Και παίζει και το θέμα της δυτικής ευρωατλαντικής επιείκιας σε οτιδήποτε ουκρανικό και φιλοουκρανικό. Θα υπάρξουν πιέσεις και από ΗΠΑ, και από ΜΒ και από την ΕΕ, και από την UEFA και από το Κίεβο το ίδιο.Ήδη το σήμα έχει σταλεί, η Διναμό Ζάγκρεμπ δεν αποβλήθηκε, το σήμα είναι πως είναι δικοί μας άνθρωποι. Οι ρώσικες ομάδες αποκλεισμένες χωρίς να κάνουν κάτι και οι κροάτες ναζί χαιδεμένοι αν και κάνουν τυφλά χτυπήματα σε κατοίκους σε πόλη στην οποία δεν θα δουν καν αγώνα γιατι είχαν απαγορευτεί οι φιλοξενούμενοι

      Βέβαια εσύ Παπιγιόν θα πεις πως οι κροάτες ναζί είναι με τον Πούτιν αλλά παριστάνουν πως είναι “με την Ουκρανία” και οι ομοιδεάτες τους από την Ουκρανία λένε πως στηρίζουν τους Κροάτες ναζί χουλιγκάνους για να κρύψουν πως και οι Ουκρανοί ναζί χουλιγκάνοι και αυτοί με τον Πουτιν είναι. Επισης η UEFA, όπως και κάθε Ομοσπονδία, απέκλεισε τους Ρώσους, στρεβλώνοντας κάθε ομαδικό και ατομικό σπορ παγκοσμίως και καθιστώντας παράτυπα τα αποτελέσματα τους, γιατί είναι και αυτή με τον Πούτιν

      Κώστας

      Reply
  2. Μάκης από Πειραιά

    pappilon, ο αναθεωρητισμός της Ιστορίας είναι αρρώστια από την οποία υποφέρει η Δύση και όχι η Ρωσία. Η Ιστορία λοιπόν διδάσκει ότι η ΕΣΣΔ είχε 10 εκατομμύρια νεκρούς στρατιώτες και 20 εκατομμύρια νεκρούς πολίτες. Η ρωσική κοινωνία είναι βαθειά αντιναζιστική και θα πρέπει να μάθεις ότι οι ρώσοι ναζί σήμερα κάνουν ότι έκαναν οι πρόγονοί τους στον Β’ Π.Π. πολεμούν δηλαδή στις γραμμές του εχθρού, πολεμούν στον ουκρανικό στρατό και σκοτώνουν τους συμπατριώτες τους.
    Η εμπάθεια που έχει ο πολιτικός σου χώρος για ότι είναι ρωσικό αγγίζει τα όρια της ψυχασθένειας και μάλλον τα ξεπερνάει.
    Μάθε λοιπόν ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι εμφύλιος, μιά και ο ρώσικος και ο ουκρανικός λαός είναι αδέλφια. Άλλωστε, στις πρώτες γραμμές του ουκρανικού στρατού οι ναζί βάζουν καταρχήν στρατιώτες από το Ντονμπάς δλδ ρωσόφωνους, δλδ 100% Ρώσους. Τον πόλεμο αυτό τον προκάλεσαν μεθοδικά και σκόπιμα οι Αμερικάνοι, είναι άλλος ένας proxy πόλεμος που ανάλαβαν εργολαβικά οι ουκρανοί εγκάθετοι των δύο πορτοκαλί επαναστάσεων του Κιέβου.
    Ένα ερώτημα προς όλους τους “αντιιμπεριαλιστές” και κυρίως προς του ΚΚΕ. Όταν οι αναλώσιμοι ουκρανοί τελειώσουν και ρίξουν οι ΗΠΑ τους νέους proxy, δλδ τους Πολωνούς με κίνδυνο να ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, θα συνεχίσετε να καταγγέλετε την ρωσική επιθετικότητα;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “…ο αναθεωρητισμός της Ιστορίας είναι αρρώστια από την οποία υποφέρει η Δύση και όχι η Ρωσία….” !!!
      Aυτό πα να πει ….ταξική ανάλυση!
      Οι ρώσοι αντικομμουνιστές και κρυφοναζί (κατ’ οικονομίαν…) κεφαλαιοκράτες είναι οι ….καλοί! Που …..δεν αναθεωρούν(!) την Ιστορία, την Μπολσεβίκικη Επανάσταση, τον Στάλιν, το Κατύν κλπ., που δεν διάλυσαν την ΕΣΣΔ αλλά, οι καημένοι, ήταν οι ….”δημοκρατικοί” και “αριστεροί”, που προσπάθησαν να την σώσουν το ’89-’91, κλπ., κλπ. Καταγραμμένα είναι όλα….
      Οι αριστερούληδες, που πολύ όψιμα, μετά από δεκαετίες παραδέχεστε ότι υπήρξαν πορτοκαλί επαναστάσεις κι αφού πρώτα τις υποστηρίξατε σαν ….”λαϊκές εξεγέρσεις”(!!!)
      Γι αυτό έχετε απομείνει τρεις κι ο κούκος μετά από τόσες εμβριθέστατες αναλύσεις και “δικαιώσεις”!
      Και καρτεράτε με αγωνία τώρα, μιαν ακόμη “δικαίωση” από τον, ανώδυνο για τον Ιμπεριαλισμό, “ανατολικό” και “δυτικό”, σκυλοκαυγά, που τον βαφτίζετε και “εμφύλιο”(!) ενώ διεξάγεται με ποινικούς μισθοφόρους και αγγαρεμένους ελάχιστους κληρωτούς, όσους, που δεν πρόλαβαν να γίνουν φυγόστρατοι!
      Δε θα βγάλουν τα μάτια τους οι εκατέρωθεν ιμπεριαλιστές, μην καρτεράτε. Κάποια στιγμή θα τα βρουν. Κι όσο πιο γρήγορα στερεύουν οι “αριστερές” εφεδρείες τους, τόσο πιο γρήγορα θα συμμαζευτούν για να αντιμετωπίσουν την πραγματική ταξική πάλη.

      Reply
      1. Μάκης από Πειραιά

        Ανώνυμος 18/08/2023 at 16:55, γιατί Ανώνυμος; όλοι οι μεγάλοι επαναστάτες της δικής σου κλάσης είχαν ένα επαναστατικό ψευδώνυμο. Αν δυσκολεύεσαι, μπορώ να σου προτείνω μερικά: “ο Ανιστόρητος”, “ο Αχταρμάς”, αυτό μάλιστα ταιριάζει στο τρέχον ιδολογικο-πολιτικό υπόβαθρο των μελών σας.
        Δεν διαβάζετε καν την εφημερίδα σας, η οποία λέει ακριβώς αυτά που λέω:
        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9476380
        Κι αν ακόμα την διαβάζετε, δεν την καταλαβαίνετε.
        Με ενοχλεί που το κόμμα της θεσμοθετημένης ήττας θεωρεί εαυτό ικανό να διδάξει το ρώσικο προλεταριάτο. Σας έκανε την τιμή το ΚΚΡΟ να αχοληθεί μαζί σας και εσείς ούτε που μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε την επιστολή του.
        https://kosmodromio.gr/2022/05/20/ti-apanta-to-kkro-sthn-kritikh-tou-kke-g/
        Υπερασπιστής του Πούτιν δεν θα γίνω, αλλά η πολιτική της ΕΣΣΔ στο Ουκρανικό ήταν ένας αχταρμάς. Πότε ρώτησαν οι σοβιετικοί τους κατοίκους του Ντονμπάς ή της Κριμαίας αν θέλουν να ενταχθούν στην Ουκρανική Σοβιετική Δημοκρατία; Ξέρεις να έγινε κάποιο δημοψήφισμα; Ποιός είπε ότι ο Λένιν δεν έκανε λάθη; Όποιος μιλήσει για αυτά τα λάθη είναι αντικομμουνιστής;
        Και μην μπερδεύεις τις βούρτσες με τις θέσεις σας. Ο Γκορμπατσώφ, το φιλαράκι της Αλέκας αποδέχτηκε ότι υπήρχε ευθύνη της ΕΣΣΔ στο Κατίν και όχι ο Πούτιν.
        Κι αυτά τα: “…Και καρτεράτε με αγωνία τώρα, μιαν ακόμη “δικαίωση” από τον, ανώδυνο για τον Ιμπεριαλισμό, “ανατολικό” και “δυτικό”, σκυλοκαυγά, που τον βαφτίζετε και “εμφύλιο”(!) ενώ διεξάγεται με ποινικούς μισθοφόρους και αγγαρεμένους ελάχιστους κληρωτούς, όσους, που δεν πρόλαβαν να γίνουν φυγόστρατοι!…” είναι ακριβώς η προπαγάνδα του CNN. Και της CIA.
        Άλλωστε σας πρόλαβε ο Μπάιντεν, ο οποίος αποφάνθηκε ότι ο Πούτιν θα χάσει τον πόλεμο…στο Ιράκ! Η βλακεία είναι επώδυνη ασθένεια, από την οποία όμως υποφέρουν οι άλλοι και όχι ο ασθενής, ο οποίος συνήθως πλέει σε πελάγοι ευτυχίας.
        Και κλείνοντας, σου εκμυστηρεύομαι ότι δεν είμαι σίγουρος αν είσαι του κόμματος η είσαι της πρεσβείας…

        Reply
  3. Papillon

    Και γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο Πλένκοβιτς; Γιατί να μην κρατάει και αυτός τις ισορροπίες; Μα ίσα ίσα που η ενότητα και των δύο θα ενίσχυε το φιλοουκρανικό-φιλοδυτικό μέτωπο στην Ευρώπη. Αυτό θα έπραττε το πολιτικό σύστημα μίας χώρας που είναι 100% με την Δύση. Τι εικόνα άραγε δίνει μία χώρα που είναι διασπασμένη ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία μέσω πρωθυπουργού και προέδρου αντίστοιχα και που ο ο πρόεδρος εκφράζει ανοιχτά ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΕΣ θέσεις; Άρα εδώ έχουμε αντιθέσεις μέσα στους κόλπους της κροατικής αστικής τάξης και αντιπαράθεση σε τμήματά της. Είναι ή δεν είναι ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ αυτής της ενότητας απέναντι στην Ρωσία για ένα κράτος μέλος τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ; Ο Πλένκοβιτς βγαίνει πολύ πιο υποστηρικτικός απέναντι στην Ουκρανία γιατί λοιπόν δεν βγήκε πρώτος πρώτος να υποστηρίξει τους ναζί αφού όπως λες αυτοί είναι φιλοδυτικοί; Εδώ το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει ο φιλορώσος τους υπερασπίζεται με πάθος. Και ποιες ισορροπίες αφού ο τύπος τους υποστηρίζει ανοιχτά. Που τις είδες τις ισoρροπίες; Πάντως δεν βλέπω κανένα Κίεβο, ούτε ΗΠΑ να παρεμβαίνουν υπέρ τους ο μόνος που το κάνει είναι ο ΡΩΣΟΦΙΛΟΣ πρόεδρος.

    Άμα ήταν τυπικός νατοϊκός πολιτικός όπως λες θα υποστήριζε ένθερμα την ένταξη και των δύο κρατών. Ούτε καν ισορροπίες δεν κράτησε όπως λες από την αρχή ήταν κάθετα ενάντιος αφού έφτασε στο σημείο λίγο πριν την Σύνοδο κορυφής να παροτρύνει το Mario Nobilo (τον Κροάτη εκπρόσωπο του Βορειοατλαντικού συμβουλίου) να ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ στην ένταξη και των δύο.

    https://total-croatia-news.com/news/politics/croatian-president-to-instruc-ambassador-to-be-against-finland-and-sweden-in-nato/

    Το γεγονός ότι εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του σημαίνει ότι μιλάμε για έναν ανοιχτά ΡΩΣΟΦΙΛΟ πολιτικό. Προφανώς η θέση του δεν πέρασε άλλωστε στο Βορειοατλαντικό συμβούλιο (το οποίο αυτό αποφασίζει για την ένταξη ή μη μίας χώρας) δεν είναι αυτός εκπρόσωπος αλλά όπως ανέφερα ο Mario Nobilo ο οποίος και εφαρμόζει την γραμμή Πλένκοβιτς που από την αρχή ήταν υπέρ της ένταξης και των δύο. Οπότε εάν ο Nobilo έλεγε ναι (όπως και έγινε) η υπόθεση θα τελείωνε εκεί ό,τι και να έλεγε ο Μιλάνοβιτς. Είναι φανερό ότι η γραμμή Πλένκοβιτς είναι κυρίαρχη μέσα στο αστικό πολιτικό σύστημα άρα και αυτή εφαρμόζεται:

    https://total-croatia-news.com/news/politics/milanovic-not-able-to-veto-finland-s-and-sweden-s-nato-membership-bids-says-jutarnji-list/

    Σου ξαναλέω όμως ότι προκαλεί μεγάλη ζημιά όταν το πολιτικό σύστημα μίας χώρας (ενταγμένη σε ΕΕ και ΝΑΤΟ) είναι διχασμένο και ένα σημαντικό τμήμα της (αφού εκφράζεται σε επίπεδο εξουσίας όπως τον πρόεδρο της χώρας) τάσσεται με τον Πούτιν αυτό είναι νίκη για τον Πούτιν από μόνο του. Δυναμώνει την ρωσοφιλία όχι μόνο μέσα στην ίδια την χώρα αλλά και σε άλλες χώρες και οπωσδήποτε συμβάλλει στην διάσπαση της ενότητας που πρέπει να έχει η Ευρώπη απέναντι στην Ρωσία. Αυτό όπως το καταλαβαίνω εγώ ευνοεί τον Πούτιν και όχι την Δύση.

    Είναι η εισοδιστική πολιτική που ακολουθεί η Ρωσία από εποχής τσαρισμού ακόμα εάν διάβαζες λίγο Μαρξ και Ένγκελς όπως πχ το Ανατολικό ζήτημα και το “Αποκαλύψεις της διπλωματικής ιστορίας του 18ου αιώνα” θα καταλάβαινες τι εννοώ αλλά φαίνεται ότι οι “μαρξιστικές” σας ηγεσίες αποκρύπτουν το έργο των σπουδαίων κλασικών.

    Γιατί άραγε….

    Συνεχίζεται…

    Reply
  4. Papillon

    Δεν χρειάζεται να πω πάντως ότι σε τέτοιες διοργανώσεις παίζονται πολλά εννοώ οικονομικά οπότε είναι προφανές ότι για τις τσέπες τους οι κύριοι της ΟΥΕΦΑ είναι “μαλακοί” και δεν προχωράνε εύκολα σε αποκλεισμούς.

    Να σου θυμίσω ότι αποκλεισμός δεν υπήρξε ούτε για την Ρωσία και τους ΝΑΖΙ χούλιγκανς που προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στην Γαλλία στο Euro το 2016 παρά μόνο ποινή αποκλεισμού με…αναστολή δηλαδή και εκεί “προειδοποίηση”. Είναι πολλά τα λεφτά ποιος τολμάει έτσι εύκολα να προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις οπότε μένουν στις…προειδοποιήσεις. Βέβαια οι Ρώσοι νεοναζί είχαν και υποστήριξη από Ρώσους πολιτικούς και αξιωματούχους:

    https://www.vice.com/el/article/3dzay5/rossoi-hooligan-euro-2106

    https://freesunday.gr/athlitismos/item/6579-2046

    https://www.iefimerida.gr/news/272252/prokaloyn-oi-rosoi-oi-opadoi-mas-mahontai-san-antres-gia-tin-timi-toys

    https://gr.euronews.com/2016/06/15/real-men-or-nutters-russia-s-take-on-hooligans

    Άλλωστε η ΟΥΕΦΑ ευρωπαϊκός θεσμός είναι άρα καπιταλιστές την κουμαντάρουν οπότε το να πέφτει ο φασισμός στα μαλακά τι πιο…σύνηθες ειδικά σε αυτήν την Ευρώπη που την έχει διαβρώσει ο νεοτσάρος σου άλλωστε οι ναζήδες δικοί του πράκτορες είναι. Με τον πόλεμο είναι διαφορετικά ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων αποφασίστηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων και των μέτρων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας του πολέμου της σε ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ χώρα και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ έδαφος. Εάν δεν είχε εξαπολύσει τον πόλεμό του ο Πούτιν απλά ΔΕΝ θα εφαρμοζόταν είναι απλό. Όπως η Ευρώπη αναγκάστηκε να εφαρμόσει τις κυρώσεις αναλόγως έπραξε και η ΟΥΕΦΑ δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

    Απλά είναι τα πράγματα ξεκουμπίζεται ο νεοτσάρος από την Ουκρανία και τέλος. Αλλά εσείς τον θέλετε μέχρι…Αλάσκα τι να σου λέω τώρα οπότε μην φωνάζετε.

    Reply
    1. Κώστας

      Τις ισοροπίες τις κρατάει ο Πρόεδρος. Αν ήταν χώρα του CSTO και έλεγε και μισή κουβέντα κατά της Ρωσίας αυτο θα ήταν το κράτημα ισοροπιών.

      Τώρα μιλάμε για μια χώρα συνένοχη και συμμέτοχη στην εγκληματική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που δεν λέει καν το αυτονόητο, να μην επεκταθεί κι άλλο

      Και αυτό ήταν κάτι που είναι στο χέρι του Προέδρου που όμως δεν έβαλε βέτο. Τι εκπρόσωπο και τρίχες μου λες, αν ο Πρόεδρος έβαλε βετο δεν θα είχε γίνει η διευρυνση. Εκτός και αν μας ενημερώνεις πλαγίως πως στην Κροατία έγινε νατοικό πραξικόπημα και ο Πρόεδρος δεν αφέθηκε να βάλει βέτο ή έβαλε και δεν ίσχυσε

      Συμμετέχουν σήμερα οι ρωσικες ομάδες ? Βέβαια εσύ συμφωνείς και με την καταστροφή και απαγόρευση κάθε δείγματος και ψήγματος ρωσικου και σοβιετικού πολιτισμού αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τους πολιτισμένους ειρηνόφιλους ανθρώπους που θέλουν ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, έστω ο επαγγελματικός, να ενώνουν. Όπως δεν έχω καημό να μην συμμετέχουν αμερικάνικες ομάδες, γαλλικές, τούρκικες και ισραηλινές, μέχρι και μη ευρωπαίοι δηλ σε ευρωπαικές διοργανώσεις, όπως δεν ζητάω τον αποκλεισμό ενός καθεστώτος που ζητάει “την κυριαρχία του Λευκού Ανθρώπου”, όπως κάνει η Ουκρανία, έτσι το αίτημα της συμμετοχής των ρώσικων ομάδων είναι αυτονόητο. Είδαμε και την στημένη Γιουροβίζιον το 2022 με τον τραγουδιστή της Ουκρανίας να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό. Αλλά ας συμμετέχουν. Και ας ζητάνε να αποκλειστεί ο .. Άρης για αντιναζιστικό πανό, αίτημα που σίγουρα σε ενθουσίασε. Δεν συγκροτείται αυτή την στιγμή ένα αντικειμενικό μέτωπο της προοδευτικής ανθρωποτητας κατά ούτε των ΗΠΑ, ούτε της Γαλλίας, ούτε της ναζιστικής Ουκρανίας, ούτε του ναζιστικού Ισραήλ ουτε κατά της εεθνικιστικής συντηρητικής μιλιταριστικής Ρωσίας, ούτε της Τουρκίας ούτε όποιας χώρας συντηρεί στρατεύματα έξω από τα σύνορα της, κατέχει περιοχές και χώρες, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εθνική αυτοδιάθεση και το απαραβίαστο των συνόρων.

      Οι δε κυρώσεις σίγουρα δεν είναι επιχείρημα γιατί είναι εγκληματικές και παράνομες με, ευτυχώς, λίγα αποτελέσματα στην ρώσικη οικονομία. Αλλά με μεγάλα αποτελέσματα στην ευρωπαική, στην δορυφοριοποίηση της, και της Γερμανίας, στις ΗΠΑ. Που ήταν βασικός σκοπός πίσω από τον πόλεμο, το πραξικόπημα του 2014 κλπ

      Εμένα με ενδιαφέρει η Ειρήνη μεγάλε. Αυτό που προτείνεις εσύ, το να ξεκουμπιστεί ο “νεοτσάρος” θα φέρει στην Νοτιανατολική Ουκρανία ένα ατελείωτο αντάρτικο κατά του ναζιστικού καθεστώτος. Ατελείωτο στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί, με τα όπλα που έχει πλέον το εγκληματικό αυτό καθεστώς του “λευκού ανθρώπου” που θεωρεί, επισημα, στους νομους του, υπανθρώπους και όχι λευκούς τους Ρώσους και τους Έλληνες, όλα να τελειώσουν γρήγορα. Θα έχουμε λοιπόν αυτόν τον ατελείωτο παγωμένο πολεμο μέχρι η διπλωματία της Ειρήνης και των Λαών να δημιουργήσει άλλα δεδομένα. Μοιάζει αδύνατον να γίνει αυτή την στιγμή μεταξύ των 2 αδερφικών λαών λόγω των καθεστώτων που έχουν άρα πρέπει να ξεκινήσει εκτός Ουκρανίας και Ρωσίας

      Κωστας

      Reply
  5. Papillon

    Ο Πούτιν το 2001 έλεγε ότι δεν μπορεί να…απαγορεύσει σε άλλους πως θα ενισχύσουν την ασφάλειά τους:

    “We of course are not in a position to tell people what to do. We cannot forbid people to make certain choices if they want to increase the security of their nations in a particular way.”

    https://legacy.npr.org/news/specials/putin/nprinterview.html

    To 2002 έλεγε για την Ουκρανία:

    “I am absolutely convinced that Ukraine will not shy away from the processes of expanding interaction with NATO and the Western allies as a whole. Ukraine has its own relations with NATO; there is the Ukraine-NATO Council. At the end of the day the decision is to be taken by NATO and Ukraine. It is a matter for those two partners.”

    http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/21598

    Δεν είχε λοιπόν κάποιο πρόβλημα. Α) Γιατί ήξερε ότι ΔΕΝ υφίσταται θέμα απειλής, περικύκλωσης ακόμη περισσότερο διάλυσης της ΡΟ όπως βλακωδώς νομίζετε (μέχρι και τον πόλεμο το ΝΑΤΟ είχε μόλις 4.000 με 5.000 μόνιμη παρουσία στα Βαλτικά και Ανατολικοευρωπαϊκά κράτη ενώ η Ρωσία μόνο στο Καλίνινγκραντ είχε πριν τον πόλεμο τουλάχιστον 12.000 χώρια του ότι μιλάμε για μία ΠΥΡΗΝΙΚΗ και στρατιωτική υπερδύναμη είναι αστείο λοιπόν να μιλάει κανείς για…διάλυση πόσο μάλλον για…απειλή από μεριάς Ουκρανίας) και Β) διότι είχε σκοπό να το αξιοποιήσει στο μέλλον προς όφελός του όπως και γίνεται.

    Το “ουκρανοί-ρώσοι αδέλφια” σε ελεύθερη πουτινική μετάφραση σημαίνει ΟΥΚΡΑΝΟΙ=ΡΩΣΟΙ δηλαδή ΔΕΝ υπάρχουν Ουκρανοί άρα ΔΕΝ υπάρχει ουκρανικό έθνος πράγμα το οποίο παραδέχτηκε ο ίδιος ο Βλαδίμηρας κάτι που ούτε ο Χίτλερ δεν είχε τολμήσει να πράξει. Δεν σου φταίει κανένας που ταυτίζεσαι 100% με αυτήν την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ αντίληψη περί…εξαφάνισης εθνών και λαών παρά μόνο εσύ να ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΟΣΟΥΝ και να την καταδίκαζες.

    Αυτός ήταν ισχυρός λόγος από μόνος του για να υποστηρίζει ένας κομμουνιστής την Ουκρανία. Αυτό θα έπραττε ένας αληθινός, συνεπής κομμουνιστής-διεθνιστής. Διότι με αυτό το “επιχείρημα” τα παραμύθια περί…απειλής ΝΑΤΟ και…προστασίας των Ρώσων ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. Εάν πράγματι ήταν αυτά τα δύο οι αιτίες της εισβολής δεν θα μιλούσε για…ανύπαρκτο ουκρανικό έθνος ούτε θα πίστευε κάτι τέτοιο. Άρα ο ίδιος ο Πούτιν στην πραγματικότητα ΑΠΟΔΟΜΗΣΕ την δήθεν επιχειρηματολογία του. Όποιος λοιπόν τον υποστηρίζει ύστερα από αυτό, όποιος υποστηρίζει ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις περί…αποουκρανοποίησης όπως του Σεργκέϊτσεφ που αναπαράγονται από ρωσικά ΜΜΕ είναι ταυτισμένος 100% με τον ρωσικό ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ. Τελεία και παύλα.

    Καταδικάζεις ή όχι τον Σεργκέϊτσεφ; Εάν δεν το κάνεις υιοθετείς πλήρως τον ρωσικό ΝΑΖΙΣΜΟ σαν ιδεολογία είναι απλά τα πράγματα:

    https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html

    Ο εμφύλιος που λες πυροδοτήθηκε από τους πράκτορες του Πούτιν αφού εισέβαλε και κατέλαβε την Κριμαία άρα τον πόλεμο τον ξεκίνησε η ΡΩΣΙΑ γιατί αυτή εισέβαλε σε ουκρανικό έδαφος με στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας και όχι το ανάποδο. Για να μην γράφω τα ίδια και τα ίδια και γεμίζω με σχόλια το μπλογκ και κουράζω και τους διαχειριστές σε παραπέμπω σε άλλες αναρτήσεις όπου έχω παραθέσει πηγές και τα σχολιάζω αναλυτικά:

    https://pandiera.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB/

    https://pandiera.gr/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC/

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Μάκης από Πειραιά

      Papillion, λυπάμαι αλλά οι ερμηνείες σου είναι δι ελευθέρας χειρός ή αλλιώς ποιητική αδεία. Η αλληλουχία των γεγονότων δεν έγιναν έτσι όπως τα λες, αποσωπάς σειρά γεγονότων καθοριστικής αξίας και δίνεις αυθαίρετες εξηγήσεις που δεν υπάρχουν πουθενά.
      Το πως αυτοπροσδιορίζεται ένας λαός είναι καθαρά θέμα δικό του. Το ζήτημα είναι ότι στην Ουκρανία δεν υπάρχει ένας λαός, αλλά πολλοί: Ρώσοι, Ουκρανοί, Ούγγροι, Πολωνοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Εβραίοι. Πότε ακριβώς όλοι αυτοί ρωτήθηκαν πως ακριβώς θέλουν να ζουν; Όταν την εθνογέννεση αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι τερατογέννεση.
      Για τα γεγονότα που αγνοείς και όμως έχεις άποψη:
      Καταρχήν μιλάμε για την Ουκρανία, ένα κράτος του οποίου τα πολιτικά δεδομένα διαμόρφωσε με βίαιο τρόπο η Δύση μέσα από δύο πορτοκαλί επαναστάσεις ,το 2004-2005 και το 2014. Άρα δεν υπάρχουν “εθνικές” πολιτικές ηγεσίες παρά ανδρείκελα της Δύσης στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
      Η Ρωσία προσπάθησε με διαπραγματεύσεις και με ειρηνικά μέσα να επιλύσει το θέμα του Ντομπάς, με δική της επιμονή υπογράφτηκαν οι συμφωνίες Μινσκ 1 και Μινσκ 2, οι οποίες επικυρώθηκαν και έγιναν ααποφάσεις του ΟΗΕ. Οι αποφάσεις αυτές προέβλεπαν σχετική αυτονομία του Ντονμπάς και το κυριότερο κατωχύρωναν το δικαίωμα στους ντόπιους πληθυσμούς να χρυησιμοποιούν τη γλώσσα τους, δλδ τα ρωσικά. Το ποιά ήταν η τύχη των συμφωνιών αυτών μας το είπε πολύ καλά η Μέρκελ. Η Δύση τις δέχτηκε απλά για να κερδίσει χρόνο, γιατί είδαν τι έπαθαν από τους αυτονομιστές αντάρτες τα πιόνια τους στη μάχη του Ντεπαλτσέβε, τους οποίους αντάρτες αν άφηνε ο Πούτιν θα είχαν καταλάβει και την Μαριούπολη αλλά και το Χάρκοβο, γι αυτό κρίνεται ο Πούτιν στη χώρα του σαν ευκολόπιστος και ενδοτικός προς τη Δύση.
      Τέλος αλλά και σημαντικότερο, η συνεχής επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ρωσία και η εγκατάσταση συστημάτων Aegis στη Ρουμανία και τη Πολωνία με δυνατότητα πρώτου πυρηνικού πλήγματος (υποτίθεται για έλεγχο του Ιραν) ήταν σαφείς επιθετικές ενέργειες ενάντια στη Ρωσία, τις οποίες κανείς σόφρονας πολιτικός δεν μπορούσε να αγνοήσει.
      Στις ανησυχίες της Ρωσίας το ΝΑΤΟ απάντησε με ομοβροντία ασκήσεων:
      28 Ιουνίου 2021 μέχρι τις 23 Ιουλίου 2021, έγινε η άσκηση του ΝΑΤΟ Sea Breeze 2021
      Νορβηγία, Άσκηση DYNAMIC GUARD 22 – I, 21-25 Φεβρουαρίου, 2022.
      Νορβηγία, Άσκηση BRILLIANT JUMP 22, 28 Φεβρουαρίου-17 Μαρτίου, 2022.
      Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Άσκηση RAMSTEIN LEGACY 2022, 5-16 Ιουνίου, 2022.
      Κεντρική Μεσόγειος Θάλασσα–Τουρκία, Άσκηση DYNAMIC MARINER 22, 11-21 Σεπτεμβρίου, 2022
      Σερβία, Άσκηση ΝΑΤΟ-Σερβίας 22, 1-14 Οκτωβρίου, 2022.
      Εσθονία, CYBER COALITION 22, 7-12 Νοεμβρίου, 2022.
      Μάλλον το ΝΑΤΟ τριβόταν πολύ στη γκλίτσα του τσομπάνη. Η να το πούμε αλλιώς: μπορεί να τσιγκλάς την αρκούδα την ώρα που είναι σε χειμέρια νάρκη, αλλά κινδυνεύεις κάποια στιγμή να ξυπνήσει η αρκούδα.
      Αυτά είναι τα λίγα γεγονότα που αγνόησες κύριε Papillion και πολλά ακόμα που δεν μας φτάνει ολόκληρο το μπλόγκ.

      Reply
    2. Κώστας

      Ο ναζισμος είναι ένας Παπιγιόν, δεν υπάρχει ρώσικος ναζισμός

      Το επιχείρημα σου είναι βγαλμένο από τον πυρήνα της ναζιστικής υποκρισίας που θεωρεί πως ο ναζισμός μπορεί να είναι εθνικός. Έτσι ο Μιχαλολιάκος, όταν τον ρωτούσαν τι θα έκαναν στην Κατοχή λέει πως θα έκαναν … Αντίσταση ως Έλληνες. Αλλά ολοι ξέρουμε τι έκαναν διότι ο ναζισμός είναι η πλέον κτηνώδης μορφή αστικής διακυβέρνησης που έχει αντίληψη του κοινού εχθρού δηλ της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος

      Ακριβώς έτσι οι ρώσοι ναζί είναι με την Ουκρανία. Με τον Πούτιν είναι διάφοροι εθνικιστές, τσαρικοί, υπερσυντηρητικικοί, υπερορθόδοξοι και οι μετα-μπρεζνιεφικοί κομμουνιστές. Και γενικώς ο λαός που έχει ζήσει μια κρατική κατάρρευση, και όλη την κατάρρευση του κοινωνικού μοντέλου που είχαν, και δεν θέλει δεύτερη.

      Βέβαια το ότι οι Ρώσοι, και η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών, είναι με τον Πούτιν δεν σημαίνει κάτι για εμάς. Άλλωστε και σοβαρές αριστερές μαρξιστικές φωνές, όπως ο Μπόρις Καγκαρλίτσκι, άνθρωπος που δεν είναι με τις πορτοκαλί επαναστάσεις, δεν είναι με τον Πούτιν και το πλήρωσε με μια εβδομάδα φυλακή. Τουλάχιστον όμως μόνο μια εβδομάδα, το καθεστώς Πούτιν αναγνώρισε την αδυναμία του στο να εξοντώσει μια σοβαρή αντιδυτική μαρξιστική φωνή που δεν το στηρίζει αλλά δεν μπορεί να πείσει τον λαό πως είναι ροζ προδότης, νατοκίνητος κλπ. Σε αντίθεση με το καθεστώς του Κιέβου που εξοντώνει όποιον θέλει όπως θέλει γιατί η νομιμοποιητική του βάση είναι πως είμαστε οι Λευκοί Ανθρωποι και εξοντώνουμε όσους δεν είναι, αλλά είναι πχ Ρώσοι, και όσους θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των Λευκών Ανθρώπων πάνω σε ταξικές γραμμές, δηλ την Αριστερά. Αντίθετα η νομιμοποιητική βάση του καθεστώτος στην ΡΟ είναι άλλη. Ο λόγος της συναίνεσης προς το καθεστώς από τις εργατολαικές μάζες είναι το ότι η Ρωσία καταστράφηκε το 89-91 και ανασυγκροτηθηκε σε κάποιον βαθμό από τον Πούτιν. Αυτά είναι πραγματικά υλικά και ιδεολογικά ίχνη στον λαό γι αυτό το πολιτικό καθεστώς, που είναι βέβαια με τα φιλελευθερα κοινοβουλευτικά μέτρα ανελέυθερο, είναι νεωτερικό, έιναι ένα σύγχρονο καθεστώς. Το καθεστώς του Κιέβου εγκαθιδρύθηκε για να διαλέξει η Ουκρανία το 2014 τους πολύ χειρότερους όρους δανεισμού που πρόσφερε η Δϋση και όχι εκείνους της Ρωσίας και να έχει το ΝΑΤΟ μια χώρα τεράστιο στρατόπεδο του. Αυτή η τρέλα δεν μπορούσε να επιβληθεί από υγιή κοινωνικά και πολιτικά ρεύματα και για αυτό επιστρατεύτηκε ο, από το 1945, υιοθετημένος ναζισμός στην Ουκρανία

      Κώστας

      Reply
  6. Papillon

    “Υπερασπιστής του Πούτιν δεν θα γίνω, αλλά η πολιτική της ΕΣΣΔ στο Ουκρανικό ήταν ένας αχταρμάς. Πότε ρώτησαν οι σοβιετικοί τους κατοίκους του Ντονμπάς ή της Κριμαίας αν θέλουν να ενταχθούν στην Ουκρανική Σοβιετική Δημοκρατία; Ξέρεις να έγινε κάποιο δημοψήφισμα; Ποιός είπε ότι ο Λένιν δεν έκανε λάθη; Όποιος μιλήσει για αυτά τα λάθη είναι αντικομμουνιστής;”

    Καταλάβαμε υπερασπιστής του Πούτιν δεν είσαι απλά τον…ΔΙΚΑΙΩΝΕΙΣ 100% στον αντικομμουνισμό του. Οι Ουκρανοί λοιπόν αποφάσισαν ΕΛΕΥΘΕΡΑ για την χώρα τους σαν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ δημοκρατία (πραγματική δηλαδή δημοκρατία) και αυτή ήταν η πολιτική των μπολσεβίκων:

    “…Γι’ αύτό είναι όλοφάνερο καί τό άναγνωρίζουν όλοι, πώς ΜΟΝΟ οί ίδιοι οί ούκρανοί έργάτες καί άγρότες μπορούν στό Πανουκρανικό τους συνέδριο τών Σοβιέτ νά λύσουν καί θά λύσουν τό ζήτημα, άν δηλαδή ή Ούκρανία θά ένωθεΐ μέ τή Ρωσία ή θά παραμείνει ή Ούκρανία αύτοτελής καί άνεξάρτητη Δημοκρατία, καί στήν τελευταία περίπτωση ποιά άκριβώς όμοσπονδιακή σύνδεση πρέπει νά καθιερωθεί άνάμεσα σ’ αύτή τή Δημοκρατία καί στή Ρωσία.

    https://marxismos.com/poia-htan-h-pragmatikh-thesh-tou-lenin-gia-to-oukraniko-ethniko-zhthma/

    Πάμε να δούμε τώρα μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις του πως οι ναζήδες λειτουργούν σαν προβοκάτορες του Πούτιν

    Φρανκο Φρέντα Ιταλός νεοναζί τα έργα του οποίου παρουσιάζονται, μεταφράζονται και πωλούνται από την Πλόμιν, μία ουκρανική λογοτεχνική λέσχη που ελέγχεται από το…ΑΖΟΦ. Ναι καλά ακούσατε το Αζόφ:

    https://www.bellingcat.com/news/2020/01/22/ukraines-far-right-is-boosting-a-pro-putin-fascist/

    Δηλαδή το κατά τα άλλα αντιρωσικό Αζόφ πουλάει, παρουσιάζει και μεταφράζει βιβλία…ΠΟΥΤΙΝΟΦΙΛΩΝ; Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος αυτό παρακαλώ;

    Παρακάτω. Η ιταλική νεοναζιστική Casapound διατηρεί στενές σχέσεις με μέλη και στελέχη του Αζόφ. Το ενδιαφέρον εδώ είναι την ίδια ώρα εκφράζει ανοιχτά ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΕΣ θέσεις:

    https://www.middlebury.edu/institute/academics/centers-initiatives/ctec/ctec-publications/dangerous-organizations-and-bad-actors-3

    Άλλη περίπτωση. Ολένα Σεμενιάκα βασικό στέλεχος του Αζόφ σε στενές επαφές τρίτου τύπου με…ΡΩΣΟΔΟΥΛΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ (μετά τα γεγονότα του ’14 και τον υποτίθεται πόλεμο των Ουκρανών ναζί εναντίον των Ρώσων) μορφώματα και…μαθητευόμενη του ΝΤΟΥΓΚΙΝ εντελώς…συμπτωματικά:

    https://www.tango-noir.com/2018/05/15/the-ukrainian-far-right-national-corps-picks-up-where-svoboda-left-off/

    https://interregnum-intermarium.tumblr.com/post/181741671994/olena-semenyaka-on-the-ukrainian-crisis-part-ii

    Περισσότερα και επίσης άκρως ενδιαφέροντα (πχ για το πως ο Γιανουκόβιτς υποστήριξε το Σβόμποντα και το βοήθησε να δυναμώσει επί θητείας του) εδώ:

    https://www.illiberalism.org/unexpected-friendships-cooperation-of-ukrainian-ultra-nationalists-with-russian-and-pro-kremlin-actors/#216

    Ο ναζισμός είναι βασικό εργαλείο του Πούτιν ώστε να συκοφαντήσει, να προβοκάρει και υπονομεύσει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ενότητα των ευρωπαϊκών λαών απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα και με όπλο αυτόν να κρατάει φυλακισμένους Ουκρανούς και Ρώσους σε έναν ατέρμονο εμφύλιο τον οποίο έστησε για να τους διασπάσει ώστε να μπορέσει να εξαπολύσει τον πόλεμό του και να καταπιεί ουκρανικά εδάφη και να εμποδίσει την Ουκρανία από το να προσχωρήσει στο δυτικό στρατόπεδο. Επιπλέον η εισοδιστική πολιτική του και το σχήμα “δυτικόφιλοι” ναζιφασίστες vs ρωσόδουλοι ναζιφασίστες βοηθάει στην διάσπαση και την υπονόμευση της Ευρώπης. Με όπλο τον ναζισμό διαβρώνει και καταστρέφει από μέσα κινήματα δημοκρατικά όπως αυτό της Μαϊντάν στην αρχή του, κινήματα που επιδιώκουν τον εκδημοκρατισμό των χωρών και την απεξάρτηση τους από τον ρωσικό ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ιμπεριαλισμό.

    Reply
    1. Μάκης από Πειραιά

      Καλό το λινκ, το διάβασα, ελπίζω να το διάβασες και σύ!
      Επί της ουσίας ο Λένιν, όταν δενόταν το ατσάλι, δηλαδή ακόμα μένονταν ο εμφύλιος, προσπάθησε να δείξει τους κινδύνος από μία λαθεμένη επιλογή στο Ουκρανικό. Ανάμεσα στα άλλα λέει:
      “…Γι’ αύτό εμείς, οί μεγαλορώσοι κομμουνιστές, πρέπει νά είμαστε υποχωρητικοί στίς διαφωνίες μέ τούς ούκρανούς κομμουνιστές-μπολσεβίκους καί τούς μποροτμπιστές, έφόσον οί διαφωνίες αφορούν τήν κρατική ανεξαρτησία τής Ούκρανίας, τίς μορφές τών δεσμών της μέ τή Ρωσία, καί γενικά τό έθνικό ζήτημα…”
      Αυτό ακριβώς περιγράφει ο Πούτιν όταν μιλά για χονδροειδή λάθη των μπολσεβίκων στο Ουκρανικό:
      “…Επιτρέψτε μου λοιπόν να ξεκινήσω με το γεγονός ότι η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία, ή ακριβέστερα, από την μπολσεβίκικη, κομμουνιστική Ρωσία. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μετά την επανάσταση του 1917, και ο Λένιν και οι συναγωνιστές του το έκαναν με έναν πολύ χονδροειδή τρόπο στην ίδια τη Ρωσία – με απόσχιση, με την απόσπαση τμημάτων των δικών της ιστορικών εδαφών. Κανείς, φυσικά, δεν ρώτησε τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζούσαν εκεί για τίποτα. …
      Για άλλη μια φορά αναρωτιέμαι: γιατί ήταν απαραίτητο να γίνουν τόσο γενναιόδωρα δώρα για τα οποία ούτε οι πιο ένθερμοι εθνικιστές δεν ονειρεύονταν πριν, και επιπλέον να δοθεί στις δημοκρατίες το δικαίωμα να αποσχιστούν από το ενιαίο κράτος χωρίς όρους; …”
      Κανείς δεν απαντάει στα ερωτήματα αυτα.
      Μόνο λάσπη και υστερία.

      Reply
      1. Papillon

        Γιατί αυτό αποφάσισε ο ουκρανικός λαός, ήθελε ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, αυτό αποφάσισε η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ δημοκρατία δηλαδή ο ΛΑΟΣ Ουκρανοί και Ρώσοι αγαπητέ μου ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Όλοι μαζί το αποφάσισαν. Γιατί αυτός είναι ο σοσιαλισμός που υποστηρίζουμε, αυτήν την ΕΣΣΔ υποστηρίζουμε που αναγνώριζε το δικαίωμα στην κάθε δημοκρατία να αποφασίζει αυτή ΕΛΕΥΘΕΡΑ χωρίς στρατιωτικές επεμβάσεις, προσαρτήσεις, ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥΣ και όλα αυτά που εφάρμοζε ο Χίτλερ τότε και που εφαρμόζει ο νεο-Χίτλερ σας σήμερα. Το κατάλαβες;

        Αυτό λοιπόν ήθελε ο ουκρανικός λαός αυτό έγινε. Πρέπει να το καταπιείτε και να το χωνέψετε. Και στην τελική ακόμα και αν θεωρείτε εσύ, ο Πούτιν ή ο οποιοσδήποτε λάθος την ανεξάρτητη Ουκρανία δεν έχει καμία σημασία διότι σήμερα έχουμε μία συγκεκριμένη κατάσταση, έχουμε ένα λαό τον ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ που επιθυμεί να ζει σε ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ. Αυτό έχεις και πρέπει να το αποδεχτείς. Όποιος αρνείται λοιπόν το δικαίωμα του ουκρανικού λαού ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ και να συγκροτείται σαν έθνος, όποιος θέτει ζήτημα καταστροφής, αφανισμού του ουκρανικού έθνους είναι ΤΑΞΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΧΘΡΟΣ και μάλιστα του χειρίστου είδους, ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΣ. Σου απάντησα λοιπόν ΚΑΝΕΝΑ δώρο δεν έκαναν οι μπολσεβίκοι ούτε χάρη έκαναν στους Ουκρανούς απλά ως κομμουνιστές τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ. Να το ξαναπώ; ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Ούτε βία, ούτε πραξικοπήματα, ούτε προσαρτήσεις, διαμελισμοί τίποτα απλά ένας κυρίαρχος λαός ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

        Εντάξει έχετε μεγάλο πρόβλημα αλλά μην ξερνάτε άλλη ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ χολή έχει παραγίνει το καταλάβαμε μισείτε τους Ουκρανούς, τους ΣΙΧΑΙΝΕΣΤΕ εντάξει φτάνει έχει και η μισαλλοδοξία τα όριά της. Η φράση “εθνογέννηση από το ΝΑΤΟ” τα εξηγεί όλα. Αρνείστε το δικαίωμα στον ουκρανικό λαό ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ και να συγκροτείται εθνικά όπως έχει το δικαίωμα. Δεν αναγνωρίζετε Ουκρανούς. Ε ωραία αυτή είναι και η θέση των Ρώσων ΝΑΖΗΔΩΝ ταυτίζεστε 100% όταν αναφέρομαι σε ρωσικό ναζισμό εννοώ τους Ρώσους ναζήδες συγκεκριμένα. Γι’αυτό και κανείς σας δεν τολμάει να βγάλει κιχ για τον ΝΑΖΙΣΤΗ Σεργκέϊτσεφ. Κάνετε πως δεν το βλέπετε όποτε το αναφέρω γιατί συμφωνείτε απόλυτα με ένα ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΚΑΘΙΚΙ και φοβάστε τόσο πολύ όμως να το παραδεχτείτε μιλάμε η δειλία σας χτυπάει κόκκινο.

        Πάμε παρακάτω. Τα κράτη της Βαλτικής και τη Ανατολικής Ευρώπης κάλεσαν το ΝΑΤΟ, δεν μπούκαρε αυτό να τα καταπιεί ένα ένα χωρίς να τα ρωτήσει. Σκοπίμως ξεχνάς το ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ προτεκτοράτο στην Μολδαβία (Υπερδνειστερία 1990). Σκοπίμως ξεχνάς τον ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ της Τσετσενίας και την μετατροπή της σε ρωσόδουλη επαρχία αφού την έπνιξαν στο αίμα από το 1994. Σκοπίμως ξεχνάς τον διαμελισμό της Γεωργίας από την Ρωσία ήδη από το ’90. Αν πάω ακόμα πιο πίσω θα φτάσω και στην Τσεχοσλοβακία το ’68 άλλωστε ο Πούτιν προέκυψε από τις σοσιαλφασιστικές χρουτσοφικές συμμορίες. Αυτά προηγήθηκαν αγαπητέ για να αποφασίσουν να καλέσουν το ΝΑΤΟ. Γιατί έχουν έναν γείτονα ο οποίος δεν αναγνωρίζει ΥΠΑΡΚΤΑ έθνη, τα θεωρεί…αυλές του, επαρχίες του, σφαγιάζει, αιματοκυλά, προσαρτά, ποδοπατά κάθε έννοια ελευθερίας και αυτοδιάθεσης. Σωστή η πρόσδεσή τους στο ΝΑΤΟ; ΌΧΙ αλλά δεν θα ρίξω το φταίξιμο σε αυτούς ας μην ήταν ο γείτονάς τους ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ. Όχι θα κάτσουν να περιμένουν ποιος θα ήταν το επόμενο θύμα δεν είστε με τα καλά σας. Στο αυτονόητο δικαίωμα της προστασίας εντάσσονται και τα αντιβαλλιστικά συστήματα τύπου Aegis που λες τα οποία όμως είναι ΑΜΥΝΤΙΚΑ και όχι επιθετικά.

        Αλλά εσύ αποδέχεσαι τα παραπάνω, υποστηρίζεις το…δικαίωμα της Ρωσίας να σφάζει, να βομβαρδίζει, να υποκινεί πραξικοπήματα, να προσαρτά εδάφη άλλων χωρών οπότε εκεί είναι η βασική μας διαφωνία εγώ ΔΕΝ υποστηρίζω αυτό το…δικαίωμα όπως δεν το υποστηρίζω ούτε για τους δυτικούς. Αλλά εσείς δικαιώνετε τον Χίτλερ τώρα τι να λέμε είπαμε…απελευθέρωσε τους Γερμανούς της Σουδητίας. Μόνο που ο όρος αυτοδιάθεση δεν περιλαμβάνει ξένες επεμβάσεις, δεν περιλαμβάνει προσαρτήσεις ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ τύπου, δεν περιλαμβάνει εργαλειοποίηση εθνοτήτων με στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ κρατών αυτά ο Χίτλερ τα έφερε και όχι το κομμουνιστικό κίνημα.

        Οι συμφωνίες του Μινσκ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η ΥΠΟΤΑΓΗ της Ευρώπης στον Πούτιν αφού στην ουσία αναγνώριζαν την ΚΑΤΟΧΗ του Ντονμπάς από τις ναζιφασιστικές συμμορίες και τον ρωσικό στρατό. Καλά την Κριμαία την παραδώσανε από την αρχή οι ρωσόδουλες ηγεσίες της ΕΕ με πρώτη και καλύτερη την Μέρκελ αλλά και με ευθύνη του υφεσιακού προς την Ρωσία Ομπάμα. Αντί να εξοπλίσουν από την αρχή το Κίεβο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να τσακίσει τους πραξικοπηματίες και τον ρωσικό στρατό αυτοί έκαναν…συμφωνίες με τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΗ γι’αυτό και τις υπερασπίζεστε στην τελική. Κανένα…ειρηνικό μέσο δεν χρησιμοποίησε ο Πούτιν η ΑΡΠΑΓΗ της Κριμαίας, η υποκίνηση ενός αιματηρού εμφυλίου με στόχο την αρπαγή ουκρανικών εδαφών δεν είναι πολιτική….ειρήνης αγαπητέ Μάκη.

        Συνεχίζεται…

        Reply
        1. Μάκης από Πειραιά

          “… Γιατί αυτό αποφάσισε ο ουκρανικός λαός, ήθελε ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, αυτό αποφάσισε η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ δημοκρατία δηλαδή ο ΛΑΟΣ Ουκρανοί και Ρώσοι αγαπητέ μου ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ…”
          Ο ρώσικος λαός και ο Ουκρανικός λαός αποφάσισαν, δηλαδή οι εξής δύο¨ο μέθυσος Γιέλτσιν και ο ουκρανός Λεονίντ Κραβτσούκ.
          Παρά την απόφαση του Σοβιετικού λαού στο δημοψήφισμα του 1991, όπου το 70% ψήφισε για την διατήρηση της ΕΣΣΔ, αυτοί οι δύο διάλυσαν την ΕΣΣΔ
          Σε αφήνω στο παραλήρημά σου…
          Έρχεται και καύσωνας…

  7. Papillon

    Τώρα για τον Κώστα. Το πολίτευμα της Κροατίας είναι ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ δημοκρατία και όχι προεδρική. Τον πρώτο λόγο λοιπόν τον έχει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ο πρωθυπουργός σε τέτοια ζητήματα. Γι’αυτό άλλωστε είχε κάνει έκκληση και στον αντιπρόσωπο του συμβουλίου να μην δεχτεί την ένταξη μάλλον γιατί το ήξερε και ο ίδιος οπότε πέταξε το μπαλάκι στον πρεσβευτή του συμβουλίου το οποίο είπαμε ότι είναι αυτό υπεύθυνο για την ένταξη ή μη ενός κράτους στο ΝΑΤΟ και όχι οι σύνοδοι κορυφής. Εφόσον ο πρεσβευτής εφάρμοζε την κυβερνητική πολιτική η Κροατία θα υπερψήφιζε την ένταξη και των δύο.

    https://www.youtube.com/watch?v=PylarU7yit4

    https://total-croatia-news.com/news/politics/milanovic-not-able-to-veto-finland-s-and-sweden-s-nato-membership-bids-says-jutarnji-list/

    Είναι προφανές ότι η γραμμή Πλένκοβιτς είναι η κυρίαρχη πολιτική γραμμή στην κροατική αστική τάξη οπότε αυτή πέρασε. Ο κάθε πολιτικός αν δεν το έχεις καταλάβει εκφράζει συμφέροντα κεφαλαιοκρατών. Όταν η αστική τάξη μίας χώρας είναι διχασμένη τότε ο Χ πολιτικός εκφράζει ένα μέρος της και ο Ψ ένα άλλο και ανάλογα όποιο μέρος επικρατεί στην αντιπαράθεση αυτή (απόρροια των ενδοαστικών αντιθέσεων) τότε εφαρμόζεται η πολιτική γραμμή του.

    Το μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ αυτή τη στιγμή είναι το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ διότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα προέρχεται από ένα φασιστικό, ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ τύπου ιμπεριαλιστικό μπλοκ Ρωσία-Κίνα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χαριστούμε στους δυτικούς εάν προχωρήσουν και αυτοί σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Πχ εάν γίνει επέμβαση στο Νίγηρα με υποστήριξη ΗΠΑ-ΕΕ θα πρέπει να την ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ διότι για την ΡΩΣΟΦΙΛΗ χούντα θα αποφασίσει ο λαός της χώρας. Αλλά πρέπει όμως να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ τους ρωσόφιλους χουντικούς πράκτορες. Εάν πχ υπάρξει επέμβαση ξένων κρατών στην Ουκρανία πχ Πολωνία όπως ανέφερε ο Μάκης δηλαδή υπάρξει εμπλοκή ξένων στρατών τότε ναι αυτό πρέπει να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ διότι εδώ θα μιλάμε πλέον για ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Όσο η Δύση δίνει βοήθεια στην Ουκρανία ο πόλεμος παραμένει ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.

    Αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι πιο στυγνές, κτηνώδεις δικτατορίες στον πλανήτη ελέγχονται από αυτό το μπλοκ. Μιανμάρ, Αίγυπτος, Συρία, Σουδάν είναι μόνο μερικά παραδείγματα αν προσθέσουμε πλέον Λευκορωσία και Αφγανιστάν, Ιράν, την Τουρκία που ακολουθεί επίσης φιλορωσική πολιτική καταλαβαίνει κανείς που πάει το πράγμα. Μια σειρά κρατών πλέον σε Αφρική, Λ.Αμερική, Μ.Ανατολή πέφτουν στα νύχια αυτών των δύο ακόμα και παραδοσιακοί σύμμαχοι των δυτικών όπως η Σαουδική Αραβία παίζει μπάλα πλέον με την Ρωσία, ο δε Νετανιάχου επειδή ανέφερες και το Ισραήλ κάθε χρόνο και πιο…ΡΩΣΟΦΙΛΟΣ αφού και ο Πούτιν χάρηκε με την εκλογή του:

    https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1422724/poytin-chairetizei-tin-epistrofi-toy-netaniachoy-stin-prothypoyrgia-toy-israil/

    https://www.newsbreak.gr/kosmos/420344/israil-pio-konta-stin-rosia-i-kyvernisi-netaniachoy/

    Όποιος επιθυμεί ειρήνη πρέπει να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ όσες χώρες πολεμούν για την ΕΘΝΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ τους κυριαρχία. Έτσι εξασφαλίζεται η ειρήνη όταν ηττώνται οι ιμπεριαλιστές και νικούν τα καταπιεσμένα έθνη και οι λαοί. Ειρήνη λοιπόν για την Ουκρανία σημαίνει ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, επιστροφή των κατεχόμενων στην Ουκρανία, δημοκρατική ενότητα Ουκρανών και Ρώσων, τσάκισμα του ναζισμού από όλες τις μεριές, Ουκρανία ΕΝΙΑΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Το εθνικό ζήτημα (Κριμαίας και Ντονμπάς) μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα επιλυθεί και πρέπει να επιλυθεί εάν υπάρξει. ΜΟΝΟ μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων, ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ. Αυτό σημαίνει αυτοδιάθεση. Ειρήνη όμως με στρατιωτικές επεμβάσεις, προσαρτήσεις, ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ πραξικοπήματα και ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

    Reply
    1. Κώστας

      Παπιγιόν χαίρομαι που συμφωνησες πως ο Μιλάνοβιτς κρατάει κάποιες ισοροπίες. Tο σχήμα του διχασμού των αστικών τάξεων και των αντιπροσώπων της δεν μας βοηθάει για την Κροατία, βέβαια. Οι αστικές τάξεις αν “διχαστούν” αυτό είναι κάτι που γίνεται στο πολιτικό επίπεδο, εκεί υλοποιείται. Και εκεί έχουμε εμφυλιο πολεμο και κυβέρνηση της Αθηνας, κυβέρνηση της Θεσσαλονίκης. Επίσης μπορουν να διχαστούν εύκολα σε εθνικά ανομοιογενεις χώρες που, ενδέχεται να έχουν και μη ενιαίες κρατικές δομές. Το να λέει ο κάθε καλοχαιρέτας και μια κουβέντα δεν είναι διχασμός της αστικής τάξης, είναι βαλκανική πολιτική απάτη.

      Για το δε Πολίτευμα της Κροατίας περίμενα πως θα κατατάσσεται στα ΗμιΠροεδρικά. Και έτσι όμως δεν είναι Σακελλαροπούλου, δεν υπάρχει περίπτωση να εκλέγεται από τον λαό για να πηγαίνει στις παρελάσεις. Έχει αρμοδιότητες και εξουσίες κάτι που φαίνεται από το ότι αυτός εκπροσωπεί την Κροατία στις Συνόδους Κορυφής. Και όταν είναι εκεί αν είναι πουτινάκι, όπως τον λες, λέει απλά ΒΕΤΟ. Και ακολουθεί συνταγματική κρίση. Επίσης ΒΕΤΟ λέει και αν δεν είναι με τον Πούτιν, με την Ειρήνη αν είναι αρκεί αλλά απαντάω στην ανοησία που είπες πως είναι … ρωσοφιλος

      Κώστας

      Reply
    2. Μάκης από Πειραιά

      “…Όσο η Δύση δίνει βοήθεια στην Ουκρανία ο πόλεμος παραμένει ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ…”
      Κάποια στιγμή – πολύ σύντομα – αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει και η αλήθεια θα αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια γιατί τώρα στην Ουκρανία δεν γνωρίζουν τίποτα, τους κρατάνε στο σκοτάδι,νομίζουν ότι η νίκη είναι κοντά. Τότε θα μετρηθούν και θα καταλάβουν ότι λείπουν πολλοί, πάρα πολλοί. Μέχρι σήμερα οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες έχουν φτάσει τις 400.000.
      Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει αν ο πόλεμος αυτός ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ, είναι ο ίδιος ο ουκρανικός λαός. Όταν ο ουκρανικός λαός θα καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής, τότε θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι τον έσπρωξαν σε αυτό το έγκλημα.
      Η μόνη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το πτώμα του Μουσολίνι να κρέμεται ανάποδα…

      Reply
      1. Papillon

        “Ο μόνος αρμόδιος να κρίνει αν ο πόλεμος αυτός ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ, είναι ο ίδιος ο ουκρανικός λαός.”

        Τον έχει ήδη κρίνει σαν δίκαιο γι’αυτό και αντιστέκεται σαν το σκυλί προς μεγάλη σας απογοήτευση.

        ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

        ΕΞΩ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

        Reply
      2. Κώστας

        Εννοείται Μάκη πως μετά τον πόλεμο, σε όση Ουκρανία έχει μείνει, κάθιε έντιμος Ουκρανός που σήμερα παρασύρθηκε θα αναρωτηθεί

        Τι μας ενοχλούσαν οι συμπολίτες μας στα ΝΑ ? Και αν είναι ρωσόφωνοι, ρωσόφιλοι, ανήκουν στο Πατριαρχείο της Μόσχας και νοσταλγούν την ΕΣΣΔ, τι πείραζε ? Δεν ήμασταν καλύτερα όλοι μαζί στην ίδια χώρα ?

        Ένας δεν θα ταραχτεί ποτέ, ο Παπιγιόν

        Καλώς τα δέχτηκες αύριο Παπιγιόν. Ελπίζω έστω και τελευταία στιγμή κάποιος να οργανώσει κάτι εναντίον αυτής της πρόκλησης

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Γιατί οι “έντιμοι” πάντα “παρασύρονται”;
          Η “εντιμότητα” είναι το λουτρό του κυρ-Παντελή; (Που, βέβαια, άλλοι παμπόνηροι, του ετοιμάζουν…)
          Ο κυρ-Παντελής μπορεί να είναι “έντιμος” αλλά, βασικά, είναι ένα πιόνι, δηλαδή ένας βλάκας, που γουστάρει να τον τραβάνε, κι ας κλαίει.
          Και η Ουκρανία “του” θα μοιραστεί. Οι κρυφοναζήδες θα πάρουν Ντονμπάς-Χερσώνα-Κριμαία, και οι φανεροναζήδες θα μπουν με τα υπόλοιπα στο ΝΑΤΟ.
          Ολοι ευχαριστημένοι, μαζί και οι εντιμότατοι κυρ-Παντελήδες, άσχετα από κόνξες. Μαζί κι ο Ελληνας ομόλογος, που θα αποσύρει το “hybrid” με ηλεκτρικό. Εντάξει, με δόσεις….

        2. Κώστας

          Γιατί οι έντιμοι παρασύρονται από το κράτος τους ?

          Φυσικό είναι, επιδραση της κυρίαρχης ιδεολογίας, της προπαγάνδας και του ότι το κράτος αναλαμβάνει καθημερινά και θετικές για τους από τα κάτω πρακτικές που έχουν αποτελέσματα ενσωμάτωσης

          Αλλιώς θα πούμε πως όσοι στηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου είναι ατομικά, όλοι και ένας ένας, Αζόφ, νομιζω θα είναι λαθος

          Κώστας

  8. Ανώνυμος

    “Το μέτωπο που πρέπει να συγκροτηθεί ΑΜΕΣΑ αυτή τη στιγμή είναι το ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ…”
    ..έχετε καταλάβει, Πεταλούδα, Κώστα, Μάκη, ότι μαλλιοτραβιόσαστε άνευ λόγου;
    Επί της ουσίας συμφωνείτε. Απλά είσαστε περίπου ~90 χρόνια πίσω από το σήμερα!
    Αυτά κάνουν οι παπαγαλισμοί τσιτάτων…..

    Reply
    1. Κώστας

      Ανωνυμε φίλε του ΚΚΕ δεν πρότεινα κάποιο μέτωπο για να μου απαντάς με παράθεμα εντός εισαγωγικών

      Κάτσε πρώτα να φτιάξουμε κάτι που να εκπροσωπει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού στην πολιτική σκηνή και βλέπουμε

      Αν νομίζεις ότι έτσι βγήκες απο την δύσκολη θέση, να συμφωνείς με την ΟΑΚΚΕ για την Ουκρανία αλλά να μην μπορείς να το πεις, γελιέσαι

      Κώστας

      Reply
  9. Ανώνυμος

    ….και λογικό. Αφού τα τελευταία τσιτάτα γράφτηκαν πριν από περίπου τόσα χρόνια!

    Reply
  10. Papillon

    Κύριοι όταν τα καμάρια σας παραδέχονται ανοιχτά ότι οι Ρώσοι ενορχήστρωσαν τα πάντα στο Ντονμπάς άδικα προσπαθείτε να μας πείσετε για…λαϊκές εξεγέρσεις. Αποκαλυπτικός ο πρώτος κυβερνήτης του Ντονέτσκ και ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΣ Πάβελ Γκουμπάρεφ:

    https://khpg.org/en/1608808721

    Πρώην μαχητής του Ντονέτσκ ομολογεί πως οι “ΛΔ” είναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ:

    https://archive.ph/Aeo5t

    Τα ψέματα τελειώσανε πλέον όλα βγαίνουν στο φως. Για την Ουκρανία αναφερόμουν στην περίοδο των μπολσεβίκων και του Λένιν όταν οι Ουκρανοί αποφάσισαν ότι θέλουν να συγκροτηθούν σαν αυτοτελές και ξεχωριστό ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ στα πλαίσια της ΕΣΣΔ ως ΣΣΔ (γι’αυτό άλλωστε και είχε και το δικαίωμα της ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ από το σοβιετικό σύνταγμα όπως και κάθε άλλη δημοκρατία) και δεύτερον ξεχνάς ότι μετά από το δημοψήφισμα που αναφέρεις ακολούθησε ένα άλλο όπου εκεί οι Ουκρανοί αποφάσισαν ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ:

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1_%CE%91%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82

    Ξαναλέω τα εθνικά ζητήματα επιλύονται από τους λαούς ΚΑΙ ΜΟΝΟ με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χωρίς πολέμους, ξένες επεμβάσεις, πραξικοπήματα, προσαρτήσεις κλπ. Αυτή είναι η κομμουνιστική ιδεολογία, αυτός είναι ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ και αν σας αρέσει. Αν δεν σας αρέσει αποκηρύξτε τον ανοιχτά, παραδεχτείτε ότι είστε ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, παραδεχτείτε ότι η ιδεολογία σας είναι ο ρωσικός ιμπεριαλισμός και μην κοροϊδεύετε τον κόσμο.

    Γιατί λέτε, λέτε, λέτε αλλά μια χαρά ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ τις φυλακές που μοιράζει ο νεοτσάρος σε όσους καταγγέλουν τον πόλεμο. Μια χαρά υποστηρίζετε τους ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥΣ νόμους του ρωσικού κράτους εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ:

    https://www.iefimerida.gr/kosmos/rosia-fylaki-dyo-andres-antitahthikan-polemo-oykrania

    https://www.athensvoice.gr/epikairotita/diethni/795219/rosia-duo-hronia-fulaki-se-patera-pou-ehase-tin-epimeleia-tis-koris-tou-logo-adipolemikis-zografias/

    https://www.kathimerini.gr/world/562496998/thesmiki-omofovia-sti-rosia-proslipseis-sexologon-gia-therapeia-loatki/

    https://gr.euronews.com/2023/07/14/russia-lgbtq-katastoli-dikaiwmatwn

    Η θεσμική απαγόρευση της κριτικής και της διαμαρτυρίας εναντίον του κράτους είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Είπαμε 15 χρόνια σε όποιον…συκοφαντεί τον στρατό και αποκαλεί την “ειδική επιχείρηση” ΠΟΛΕΜΟ. Θα πρέπει να απαντήσετε εάν αυτό είναι φιλελεύθερη αστική δημοκρατία. Εμπρός καταδικάστε τα τι περιμένετε; Σας εμποδίζω; Το ότι ΔΕΝ τα καταγγέλετε σημαίνει ότι τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ άρα υποστηρίζετε τον αρχιφασίστα. Πλήρης ταύτιση λοιπόν “αριστερών”, “κομμουνιστών” με μία ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Η θεωρία των δύο άκρων στα…καλύτερά της. Είστε τόσο μα τόσο ψεύτες που τα μισά να έκανε ο Κούλης τώρα θα κατεβαίνατε στους δρόμους και θα φωνάζατε “Κάτω η χούντα Μητσοτάκη”.

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!

    Reply
  11. Papillon

    Μου αρέσει πάντως που τρώτε τα ψέματα των ρωσογκέμπελς τόσο εύκολα χωρίς καν να ψάξετε λίγο τέρμα με τα…σταυρωμένα παιδιά, την δήθεν γενοκτονία στο Ντονμπάς και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς άντε γιατί το επίπεδό σας είναι τρισχειρότερο και από τα…ανθρωποφάγα σκυλιά του Κιμ:

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/exafanisan-oi-oekranoi-ten-ellenike-meionoteta-dia-nomoe_gr_6220b305e4b039d8f952c0a2

    https://en.wikipedia.org/wiki/Crucified_boy

    https://khpg.org/en/1405339370

    https://en.wikipedia.org/wiki/Accusations_of_genocide_in_Donbas

    https://www.ellinikahoaxes.gr/2022/05/21/nazi-salute-eurovision-kalush-hoax/

    Reply
    1. Μάκης από Πειραιά

      Τη φάγατε από τον Πουτιν και πονεσατε. Θα στείλετε τώρα και 10-20 ιπτάμενα φέρετρα και θα στάξει η ουρά του γάιδαρου. Η Ρωσία σας έπεσε μεγάλο ψάρι και σκάσατε. Δεν πειράζει, θα σωθεί η ανθρωπότητα από 500 χρόνια βαρβαρότητα της Δύσης.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Πουτινάκια, μετά από τόσα χρόνια, που ξηλώνετε κανονικά το πουλόβερ της ΕΣΣΔ, αναθαρρήσατε με τον σκυλοκαυγά, που ο ανεκδιήγητος και γελοίος κρυφοναζί σας αναβάθμισε πέρσι τον Φλεβάρη εν γνώσει των Αμερικανών, όπως όλοι θυμόμαστε! Τώρα, το ποιός ακριβώς την έφαγε και την τρώει μετά από 18 μήνες πολέμου, που οι γνήσιοι κατ’ εικόνα και ομοίωσιν καραγκιόζηδες αποκαλούν “στρατιωτική επιχείρηση”(!), ….άστε το, γιατί δε σας αφορά. Οι ρώσσοι “ολιγάρχες” και συνεταίροι του ΝΑΤΟ, τροφοδοτούν κανονικότατα με κρίσιμα στρατηγικά υλικά, όπως Ουράνιο, τους τάχατες εχθρούς τους ΗΠΑ. Και υπάρχουν κι άλλα πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι του τεράστιου και αιματηρού τρολλαρίσματος, που αποκαλείται από αμφότερες τις πρεσβείες και τα λιβανιστήρια τους “ουκρανικός πόλεμος”.
        Κι όλοι θυμόμαστε, πως ακόμη και οι Χρουστσώφ/Μπρεζνιεφαίοι, τα κατάφερναν πολύ καλύτερα στις πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, που δεν ήταν πόλεμοι. Γιατί η ΕΣΣΔ, παρά τις στρεβλώσεις και την προϊούσα διάβρωση, ήταν ένα λαϊκό/εργατικό κράτος, ο Κόκκινος Στρατός παρέμενε ο γνωστός της ιστορίας, και οι “δυτικοί” και οι “κίτρινοι” συνεταίροι τους τα γνώριζαν αυτά, με αρκετά επώδυνους τρόπους, που δεν επέτρεπαν δεύτερες σκέψεις. Ο “ψυχρός πόλεμος” στην πραγματικότητα ήταν μια κατάκτηση της παγκόσμιας εργατικής τάξης μπροστά σε έναν δυσμενή συσχετισμό. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά, γι αυτό και οι σκυλοκαυγάδες των ιμπεριαλιστών ματώνουν τους λαούς “για τ’ αφέντη το ψωμί”.
        Αλλά η τελευταία λέξη, ως γνωστόν ανήκει στους λαούς.
        Εσείς, πουτινάκια και “τσαρομάχοι”, τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία.
        Δε θα πάρουμε.

        Reply
        1. Μάκης από Πειραιά

          Ας το, μη κρύβεσαι, σε καταλάβαμε παπιγιόν…

  12. Μάκης από Πειραιά

    επίπεδό σας είναι τρισχειρότερο και από τα…ανθρωποφάγα σκυλιά του Κιμ:
    Έμπα στη πρεσβεία σου ρε τρολακα
    αντικομμουνιστη

    Reply
  13. Ένας σύντροφος...

    Ανώνυμος, 21/08/2023 at 05:57
    Επειδή ζούμε σε πονηρούς καιρούς, με αγνώστους είναι παράτολμο να μιλάει κανείς. Μπορεί όμως και να είσαι καλόπιστος, οπότε ίσως αξίζει να ασχοληθώ για να σου μάθω κάτι: η στρατιωτική τεχνολογία κάποιες στιγμές της Ιστορίας κάνει επαναστατικά άλματα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ανατροπές με κοσμογονικές συνέπειες. Αυτό στην πρόσφατη Ιστορία το είδαμε με τους ναπολεόντειους πολέμους, όταν ο εκσυγχρονισμένος γαλλικός στρατός κατάλαβε την ευρωπαϊκή ήπειρο, το είδαμε όταν τα βρετανικά τηλεβόλα κατέλυσαν την κινεζική αυτοκρατορία, το είδαμε στον Α παγκ. πόλεμο όταν τα πολυβόλα θέριζαν τις επιτιθέμενες στρατιές.
    Τέτοιες στιγμές ζει η ανθρωπότητα τώρα.
    Η μεγάλη ανάπτυξη της πυραυλικής τεχνολογίας ανέτρεψε όλα τα μέχρι τώρα στρατιωτικά δόγματα. Η ομάδα αεροπλανοφόρων δεν αποτελεί μέσο προβολής ισχύος θαλασσοκρατόρων, αλλά πανάκριβος στόχος σχετικά πάμφθηνων – μη ανασχέσιμων – πυραύλων που πετούν με 12 mach. Σε προσομοιώσεις έχει διαπιστωθεί ότι ένας τέτοιος πύραυλος αρκεί για να καταστρέψει ολόκληρη αρμάδα συνοδείας, αρκεί να χτυπήσει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, π.χ. το Τζέραλντ Φορντ.
    Όμως αυτή η προβολή στρατιωτικής ισχύος ήταν η ραχοκοκκαλιά της επιβολής της Δύσης σε όλο το πλανήτη.
    Η ισχύς του δολαρίου είναι καταρχήν στρατιωτική, το κατάλαβε πολύ καλά ο Σαντάμ και επίσης ο Καντάφι με το αφρικανικό του νόμισμα.
    Ο αγώνας λοιπόν της Δύσης να διαιωνίσει την παρασιτική της δράση είναι υπαρξιακός και το Ουκρανικό είναι απλά ένα επεισόδιο στην προθανάτια αγωνία.
    Αυτά για όσους θέλουν να βρεθούν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ομολογώ, “Ενας σύντροφος, ……………, ότι αυτή η τεχνοκρατική ερμηνεία για την έκβαση των πολέμων ήταν το τελευταίο πράμα, που θα περίμενα να δω σε αυτό τον ιστότοπο. Επειδή, κυριολεκτικά ζαλίστηκα και δεν ξέρω από που ν’ αρχίσω, το προσπερνάω για να περάσω στο παρακάτω, που κατα την γνώμη μου είναι και το θέμα της ουσίας.
      Σίγουρα η επαπειλούμενη απώλεια, του σημερινού ηγετικού καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού μπλοκ, της πρωτοκαθεδρίας στην απομύζηση της “κρέμας” της υπεραξίας σε παγκόσμιο επίπεδο (δηλαδή και διεθνικά αλλά και στο εσωτερικό των χωρών του μπλοκ), θα συνοδευτεί από σεισμικές δονήσεις στην συνεκτικότητα του μπλοκ και την σταθερότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος και στο εσωτερικό των επιμέρους χωρών του. Αλλά, καταρχήν, αυτή η απώλεια μακράν απέχει από του να θέσει “υπαρξιακά ζητήματα” στον ίδιο τον Καπιταλισμό αυτού του μπλοκ, πολύ λιγότερο στον όλο παγκόσμιο καπιταλισμό. Οι κόρακες μπορεί να διαγκωνίζονται για την ιεραρχία, αλλά έχουν πια ιστορική γνώση και κανείς δε θα βγάλει το μάτι κανενός. Λίγο ξεπουπούλιασμα και ως εκεί. Το είδαμε και στον Β’ΠΠ, που ο ηττημένος μια χαρά τα βρήκε με τον νικητή του, ακόμη κι αν έφαγε στη μάπα δυο πυρηνικές βόμβες. (Αλλωστε, δεν τις έφαγε ακριβώς αυτός, οι υπήκοοι τις φάγανε…). Η ταξική ανάλυση σήμερα είναι μονόδρομος για την ερμηνεία του σύγχρονου ιστορικού γίγνεσθαι (“ταξική πάλη” το λέγαμε παληά, όταν πατάγαμε καλύτερα στη γη).
      Λοιπόν, ούτε η υποβάθμιση από μόνη της θέτει “υπαρξιακά” θέματα, και πολύ περισσότερο η ανάδυση ενός νέου ανταγωνιστικού μπλοκ στη κορυφή της ιεραρχίας θα αποσταθεροποιήσει τον Ιμπεριαλισμό σαν όλο, καθώς θα σταθεροποιήσει καλύτερα τον Καπιταλισμό του ανερχομένου μπλοκ, άρα και τον Καπιταλισμό/Ιμπεριαλισμό γενικά. Η αναδιάταξη, τονίζω από μόνη της, περισσότερο σαν ανανέωση/αναζωογόνηση στο σύστημα θα λειτουργήσει. Και ο παρασιτισμός θα ενταθεί.
      Και δεν νομίζω ότι καλύτερη συγκυρία από την τρέχουσα θα μπορούσε να βρεθεί για ένα γενικό λιφτινγκ του Καπιταλισμού/Ιμπεριαλισμού. Με το εργατικό/κομμουνιστικό κίνημα σε αυτό το χάλι….
      Αυτές οι εξελίξεις δε θα συνέβαιναν, αν υπήρχε στην “Δύση” και στην “Ανατολή” ισχυρό κομμουνιστικό κίνημα. Αλλά, αυτά διαλέξαν οι λαοί, (με βασική ευθύνη των διαφόρων αρειμανίων “αριστερών” κλπ., αλλά και των κομμουνιστών, που ενέδωσαν σε αυτές τις σειρήνες), αυτά λούζονται. “Μόνο ο Λαός μπορεί να σώσει τον Λαό”…. η και να αφήσει τον Καπιταλισμό να τον θάψει!
      Μπορούμε, όσοι πιστεύουμε σήμερα στον Μ/Λ, να ελπίζουμε ότι ένα κομμ. κίνημα, θα επωφεληθεί από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις, θα πεταχτεί από το υπέδαφος των αντιθέσεων αλλά και της κατακτημένης ιστορικής εμπειρίας σαν άλλος Ανταίος, θα δυναμώσει, θα συσπειρώσει μεγάλες λαϊκές/εργατικές μάζες, που θα δώσουν τις δικές τους λύσεις (και όχι των ….τηλεβόλων και των σιδερικών εν γένει…), όπως έγινε στην Γαλλική και στην Μπολσεβίκικη Επανάσταση;
      Χρειάζεται γερή δόση παλιοκομμουνιστικής αισιοδοξίας γι αυτό, αλλά δεν υπάρχει και άλλος δρόμος, για κομμουνιστές, και κομμουνίζοντες όπως η αφεντιά μου.
      Αλλά στοιχειώδης προϋπόθεση είναι το διαζύγιο από τσαρομάχους και πουτινιστές. Αμα τσακώνεσαι με τους τσιπροκούληδες για την …”σωστή πλευρά της Ιστορίας”(!), το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη διαλέξει το καλάθι των αχρήστων της.

      Reply
      1. Ένας συντροφος

        Συμφωνώ σχεδόν στο σύνολο όσων λες. Το σημαντικότερο είναι αυτό που λες για τις αντιθέσεις ανάμεσα στα δύο αστικά μπλοκ. Η εργατική τάξη οφείλει να βρίσκει τρόπους να τις εκμεταλλεύεται και να μην περιορίζεται στον ρόλο του πόντιου Πιλάτου. Άλλωστε, ουδέτεροτητα δεν υπάρχει όταν ανέχεσαι το “δικό σου” μπλοκ να συμμετέχει έστω και εμμεσα. Θεωρώ επίσης ότι είναι ύβρις προς την Ιστορία αν δεν ορίζω επακριβώς ποιος είναι ο επιτιθεμενος και ποιος ο αμυνόμενος. Δεν ξεχνώ άλλωστε τα εκατομμύρια των θυμάτων της Δύσης. Έχω ένα ερωτηματικό όσον αφορά τον ρόλο που καλείται να παίξει το ρωσικό και το κινέζικο προλεταριάτο. Χώρες με κομμουνιστικες παραδόσεις…

        Reply
  14. Papillon

    Αντικομμουνιστές είναι αυτοί που επιτίθενται στους μπολσεβίκους και προσωπικά στον Λένιν γιατί έπραξαν το σωστό και αναγνώρισαν το δικαίωμα στο ουκρανικό έθνος να συγκροτηθεί όπως αυτό επιθυμεί. Αντικομμουνιστές είναι αυτοί που ταυτίζονται πλήρως με τον αντικομμουνισμό ενός ΦΑΣΙΣΤΑ ο οποίος βλέπει γύρω του μόνο…ρωσικές επαρχίες και…αυλές και δεν αναγνωρίζει ΥΠΑΡΚΤΑ ΕΘΝΗ. Αντικομμουνιστές είναι αυτοί που ταυτίζονται με την ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ θεωρία περί “ζωτικού χώρου” που εφαρμόζουν αυτοί την στιγμή οι Ρώσοι νεοχιτλερικοί.

    Επίσης αντικομμουνιστές είναι αυτοί που αυτή την στιγμή ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ τύπου διώξεις που υφίστανται όλοι όσοι τολμάνε να κριτικάρουν το καθεστώς Πούτιν (για τις οποίες λέξη δεν είπατε άρα τάσσεστε υπέρ). Αντικομμουνιστές είναι όσοι ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ θεωρίες περί…αποουκρανοποίησης της Ουκρανίας (επίσης λέξη δεν είπατε άρα τις υπερασπίζεστε). Αντικομμουνιστές είναι αυτοί που υπερασπίζονται βασανιστήρια και ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ του ΑΡΧΙΒΑΣΑΝΙΣΤΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙ Καντίροφ ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να χύνει ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ μίσος εναντίον συνανθρώπων μας και εσείς ΚΟΥΒΕΝΤΑ δεν λέτε:

    https://avmag.gr/78082/

    https://www.lifo.gr/now/world/den-yparhoyn-omofylofiloi-stin-tsetsenia-dilonei-o-igetis-tis-tsetsenias-poy-katigoreitai

    https://www.news247.gr/afieromata/an-eisai-gkei-stin-tsetsenia-theoreisai-idi-nekros.9161609.html

    Δεν ντρέπεστε καθόλου; Λίγο ανθρωπιά δεν έχετε που υπερασπίζεστε τέτοιες ΚΤΗΝΩΔΙΕΣ; Αποκαλείς μετά και τους άλλους αντικομμουνιστές; Ούτε την ιρανική εξέγερση δεν υπερασπιστήκατε. Ούτε τους ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙ θεοκράτες δεν καταδικάζετε που αυτή την στιγμή κρεμάνε κόσμο και ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ εν ψυχρώ ανθρώπους στον δρόμο. ΚΑΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ πια;

    Σας ενοχλεί πάρα πολύ που υπάρχει ένας λαός που αντιστέκεται σθεναρά στον αγαπημένο σας ΦΑΣΙΣΤΑ και δεν υποτάσσεται. Ξερνάτε συνεχώς χολή, μίσος, κακία, ρατσισμό για τον ουκρανικό λαό που δεν θέλει να παραδοθεί στις ορέξεις του Αδόλφου Πούτιν. Λέμε ΟΧΙ στην νεοχιτλερική βαρβαρότητα Ρωσίας-Κίνας και των υποτακτικών τους.

    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

    ΕΞΩ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

    Reply
  15. Papillon

    “…η Ρωσσία πουλάει Ουράνιο στις ΗΠΑ”

    Ναι αυτό σου έκανε εντύπωση εδώ το Κρεμλίνο είχε άνθρωπό του στην…ΠΡΟΕΔΡΙΑ. Δηλαδή στην καρδιά του δυτικού καπιταλισμού έκανε κουμάντο το ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ του Πούτιν.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ωχ! Σε μπέρδεψα ρε Πεταλούδα, και με το συμπάθειο. “Οι ΗΠΑ αγοράζουν Ουράνιο από την Ρωσσία” ήθελα να πω…

      Reply
      1. Papillon

        Εντάξει δεν έγινε και τίποτα, καλή καρδιά, βασικά εγώ φταίω γιατί δεν μπήκα στο λινκ να διαβάσω το άρθρο. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν αρπάζουν οι Ρώσοι εδάφη από τις ΗΠΑ, δεν σφαγιάζουν οι Ρώσοι τον αμερικανικό λαό. Όλα αυτά συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αυτό συζητάμε και όχι τα πάρε δώσε μεταξύ των κρατών ή τις σχέσεις αλληλεξάρτησης μεταξύ τους που υπάρχουν ακόμα και μεταξύ ανταγωνιστών άλλωστε και αυτό είναι άλλη μία απόδειξη της παρακμής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και όχι η μόνη. Μα το γεγονός ότι πρόεδρος ήταν ένα κολλητάρι του Βλαδίμηρα είναι μάλλον η πιο ισχυρή απόδειξη.

        Reply
    2. Κώστας

      Αλλο με καίει εμένα Παπιγιόν

      Γιατι ο Ζελένσκι δεν συνάντησε τον Ζαφειροπουλο ?

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.