.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στο χαράτσι για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών


Η επιβολή του χαρατσιού των 100 € το μήνα στους άνω των 60 ετών ανεμβολίαστους είναι ένα εισπρακτικό και αυταρχικό μέτρο δεν έχει να κάνει με την προστασία των ηλικιωμένων και του λαού από την πανδημία.

Οι “ανεμβολίαστοι” είναι, από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, ένας “βολικός εχθρός” για την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας. Ταυτόχρονα, είναι η ίδια η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας που τροφοδοτεί και ενισχύει αυτό το ρεύμα.

Η επιβολή του εμβολίου ως “πανάκειας” για την αντιμετώπιση της πανδημίας και προς αποφυγή ουσιαστικών μέτρων, που θα απαιτούσαν υποδομές, προσλήψεις και δαπάνες από τις κυβερνήσεις, η ανάγκη των καπιταλιστών για τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας σε βάρος της προστασίας των εργαζόμενων, ο “ιμπεριαλισμός των εμβολίων” όπου οι φτωχές χώρες αποκλείστηκαν από την άμεση διάθεση εμβολίων προς όφελος των πλούσιων χωρών, οι πατέντες και η διάθεση των εμβολίων από τις κερδοσκοπικές πολυεθνικές του φαρμάκου, η συνεχιζόμενη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συστημάτων Υγείας είναι οι πραγματικές αιτίες για το συνεχιζόμενο δράμα της πανδημίας με τους 22.000 νεκρούς στην Ελλάδα και τα εκατομμύρια σε όλο το κόσμο.

Το εμβόλιο, αντί για δικαίωμα και όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως άλλοθι για να μην ενισχύσουν τη δημόσια υγεία και τα μέτρα προστασίας, ως πρόφαση για αναστολή – απόλυση χιλιάδων υγειονομικών, για την ιδιωτικοποίηση δομών υγείας, για το κλείσιμο Νοσοκομείων, όπως το Παίδων Πεντέλης και, φυσικά, ως πηγή υπερκερδών για τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ήδη από το καλοκαίρι και την κυριάρχηση της μετάλλαξης “Δέλτα”, και πολύ περισσότερο σήμερα με την ‘Ομικρον” έγινε πασιφανές ότι μόνο αν το εμβολιαστικό πρόγραμμα συμπληρώνεται με τα μέτρα κοινωνικής προστασίας και ενίσχυσης των συστημάτων υγείας μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα και να γλυτώνουν ανθρώπινες ζωές. Και όμως, αντί να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, κοινωνικής ζωής, η κυβέρνηση συνεχίζει τη πολιτική της “ανοσίας της αγέλης” και το αφήγημα για το τέλος της πανδημίας που όλο έρχεται.

Αν η κυβέρνηση νοιαζόταν για την υγεία των συνταξιούχων θα αύξανε τις συντάξεις πείνας, αντί να κόβει τις συντάξεις χηρείας και αναπηρίας, και θα ενίσχυε την ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν η κυβέρνηση ήθελε να σταματήσει τη θανατηφόρα επέλαση της πανδημίας, θα προχωρούσε εγκαίρως στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), στην αποσυμφόρηση των εστιών υπερμετάδοσης (εργατικοί χώροι, σχολικές αίθουσες, ΜΜΜ κλπ), στη μαζική ιχνηλάτηση με επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους, θα ενημέρωνε με επιστημονικά επιχειρήματα τον κόσμο και θα εξασφάλιζε ένα λειτουργικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Αλλά δεν ενδιαφέρονται ούτε “για το καλό μας” ούτε για την “προστασία της δημόσιας υγείας”, παρά μόνο για τα κέρδη τους. Ο Μητσοτάκης το είπε καθαρά: “Μπορεί να είχαμε 16.000 νεκρούς το 2021 αλλά σώσαμε την οικονομία”. Και μόνο σαν υποκρισία μπορεί να ακουστεί το γεγονός πως έθεσαν σε αναστολή εργασίας 6.800 υγειονομικούς ή κλείνουν το Παίδων Πεντέλης για την “προστασία της δημόσιας υγείας”. Η δημόσια υγεία κινδυνεύει σοβαρά από την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στο χαράτσι για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

  1. Κώστας

    Η παγκόσμια ακροδεξιά, που όλο και περισσότερο είναι παγκοσμίως κυβερνητική δύναμη, χάραξε από τις αρχές του 2020 μια παγκόσμια στρατηγική. Μια στρατηγική μαζικού βιολογικού και ψυχολογικού πολέμου στους λαούς, και τους ανθρώπους γενικά. Όχι εξαπολύοντας την πανδημία. Αυτά τα ανόητα τα λέει η ίδια για πολιτικούς και γεωπολιτικούς λόγους κατά της Κίνας. Αλλά χαράσσοντας την στρατηγική μη αντιμετώπισης της στο όνομα 1) της ατομικής ελευθερίας απέναντι στην κοινωνική 2) της αγοράς 3)του αντικομμουνισμού. 4) του ανορθολογισμού. Το 3 έχει κορυφαία σημασία διότι για την ακροδεξιά μάσκα +εμβόλιο=κομμουνισμός και η Κίνα κυβερνάται από ένα μαρξιστικό λενινιστικό κόμμα. Αυτο το είπε ο Μάικ Πομπέο, δεν το λέω εγώ, το πιστεύει η ακροδεξιά και, όντας κυβερνητική δύναμη, το πιστεύει και ο ιμπεριαλισμός.

    Βέβαια το ότι η ακροδεξιά χαράσσει αυτή την γραμμή δεν σημαίνει πως έχει και δίκιο από άποψη καθαρά καπιταλιστικής αναπαραγωγής και αποδείχτηκε πως οι δυνάμεις καταστροφής της πανδημίας υπερβαίνουν τα όρια ανοχής του καπιταλισμού απο την σκοπιά των ηγεμονικών μπλοκ εξουσίας διεθνώς και εγχωρίως. Εξ ου και οι στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας με τα προγράμματα δημοσιονομικής και νομισματικής επέκτασης και τους όποιους περιορισμούς κινητικότητας στην πρώτη φάση της πανδημίας. Που όμως δεν συνοδεύτηκαν σχεδόν πουθενά από τα 4 σημεία αντιμετώπισης της πανδημίας 1)test trace isolate και α β γ βαθμοί περίθαλψης 2)φυσική αποστασιοποίηση αν, όπου, όποτε και για όσο χρειάζεται και όχι στρατιωτικό νόμο 8 μήνες με πάρτι μετάδοσης του ιού σε ΜΜΜ, εκλησίες και χώρους δουλειάς 3)επιδημιολογικός έλεγχος στα σύνορα 4) γρήγορος παγκόσμιος (και εγχώριος) καθολικός εμβολιασμός με τις μεθόδους στις οποίες έχει καταλήξει η προοδευτική δημοκρατική ανθρωπότητα και επιστήμη εδώ και δεκαετίες, δηλ την κλιμάκωση πειθούς-επιβολής, τις μεθόδους που εφαρμόζει η Κούβα και η Κίνα. Εδώ θα πάρω απάντηση πως στην Κούβα ο εμβολιασμός έιναι “όποιος γουστάρει”. Δεν είναι αλήθεια. Να μην το επιχειρήσεις ανώνυμε θα γελοιοποιηθείς. Αν η ακροδεξιά μαφία του Μαιμι και των ΗΠΑ (ρεπουμπλικανικοί κύκλοι αλλά όχι μόνο) τα κατάφερναν να δημιουργήσουν άρνηση η Επανάσταση θα αμυνόταν. Όποιος πει το αντίθετο δεν έχει ιδέα από Κούβα, δεν τον νοιάζει, δεν την αγαπάει, δεν την στηρίζει απέναντι στον ιμπεριαλισμό, την ακροδεξιά και την μαφία

    Η Ελλάδα είναι μια παράδοξη περίπτωση όπου η ακροδεξιά έχει κυβερνητικές ευθύνες στα πλαίσια της ουσιαστικά συμμαχικής κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το να μην κάνουμε τίποτα για την πανδημία δεν εκφράστηκε ποτέ στην καθαρή του μορφή αλλά ήταν πάντα παρόν και βγήκε και στην πρόσφατη συνέντευξη Μητσοτάκη με το ότι οι νεκροί δεν μετράνε. Απο κει και πέρα η βασική συνιστώσα της κυβέρνησης παραμένει η μακρονική συνιστώσα. Από εκεί εκπορεύεται και το στυλ αυταρχισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πανδημία. Δεν θα προπαγανδίσει ποτέ το “ας πεθάνουν οι ευπαθείς” της ακροδεξιάς (και του Great Barrington Decleration” και θα πει ένα τυπικό μόνο “εμβολιαστείτε”. Αλλά θα πληρώνει τα κανάλια, θα τα παρακολουθεί να κάνουν αντιμβολιαστική καμπάνια, ή ίδια δεν θα κάνει τίποτα για τον εμβολιασμό (πόρτα πόρτα, πλατεία πλατεία, σχολείο σχολείο,σχολή σχολή, εργατοχώρο εργατοχώρο), θα αφήσει τον ακροδεξιό εκκλησιαστικό ανορθολογισμό ασύδοτο, θα πανηγυρίζει εν μέσω βιβλικού ανθρώπινου κόστους, δεν θα κάνει προφανώς τίποτα από τα 1 εώς 4 που είπα και στο τέλος, θα πει και φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

    Και θα τους βάλει και πρόστιμο. Χαράτσια αντίστροφης προοδευτικότητας, δικαίωμα εξαγοράς του μη εμβολιασμού στους μεσαίους και άνω που μπήκε έτσι κι αλλιώς αργά, όταν ο εμβολιασμός θα έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει, και απέτυχε καθώς 200.000 που δεν πήγαν ούτε με το χαράτσι πάνε ως πρόβατα επί σφαγή στο συνδυασμένο σφαγείο Δ+Ο. Να τα αμφισβητήσουμε, να πούμε ΟΧΙ αλλά ριζικά, στρατηγικά, ιδεολογικά. Όχι έναι ΟΧΙ ρουτίνας, συνδικαλιάρικης βαρεμάρας.

    Να αναλύσουμε την αστική στρατηγική στην πανδημία στο στρατηγικό της βάθος και έτσι να δούμε ποιο δικό μας στρατηγικό βάθος θέλουμε να δίνουμε στις απαντήσεις μας. Έστω ως αυτοκριτικές πια ερωτήσεις, η καταστροφή έγινε και μας έχει συνένοχους. Στον βαθμό που μας αντιστοιχεί. Γιατί μια αντιηγεμονική αριστερά δεν θα έλεγε απλά τα 1 εώς 4 στα οποία κατέληξη η προοδευτική ανθρωπότητα. Που η αριστερά δεν έκανε καν αυτό, δεν τα προπαγάνδισε. Μια αντιηγεμονική αριστερά θα τα υλοποιούσε, και ας μην έχει την κυβέρνηση, πόσο μάλλον την εξουσία. Θα προσπαθούσε έστω, δεν λέω ότι είναι εύκολο. Αλλά θα έδειχνε ότι είναι μια αριστερά με στρατηγικό και ιδεολογικό βάθος και όχι μια αριστερά συνδικαλιστικής αναπαραγωγής

    Κώστας

    Reply
    1. Κώστας

      Συμπλήρωση για το χαράτσι: εκτός από φόρος αντίστροφης προοδευτικότητας (μείωση του ποσοστού όσο αυξάνεται το εισόδημα δηλ, η απόλυτη πινοτσετική ονείρωξη) είναι έωλο να βάζεις πρόστιμο για την μη τέλεση ιατρικής πράξης. Το κράτος, και η κοινωνία, δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν να κάνεις ιατρική πράξη αλλά μπορούν να σου πουν τι δεν μπορείς να κάνεις αν δεν την κάνεις.

      Κώστας

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.