.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην κλιμάκωσή του πολέμου στην Ουκρανία!


Όχι στην κλιμάκωσή του πολέμου στην Ουκρανία!

Σε νέα πιο γενικευμένη, πιο σκληρή, πιο μακρόχρονη και πολύ πιο επικίνδυνη φάση μπαίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η διαρκής υποστήριξη, ο ασταμάτητος εξοπλισμός της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η ανοιχτή διακήρυξη του στόχου να «ηττηθεί Ρωσία» και η κλιμάκωση του αντιλαϊκού εμπάργκο από την μια και η επιστράτευση 300 χιλ. εφέδρων από την πλευρά της Ρωσίας, με το διάταγμα Πούτιν, η άμεση δρομολόγηση της προσάρτησης των κατεχόμενων απ’ αυτήν περιοχών της Ουκρανίας, το επιβεβαιώνουν. Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, με τρομακτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας του πολέμου απ’ όλες τις πλευρές!

Ο πόλεμος δεν έχει σχέση με την «προστασία της ελευθερίας έναντι της απολυταρχίας» όπως ισχυρίζονται ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δεν ξεκίνησε για να “προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι πληθυσμοί στο Ντονμπάς” όπως διακήρυξε προσχηματικά η Ρωσία. Πρόκειται για τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας, των πρώτων υλών και της βιομηχανίας, αλλά και για τη διαμόρφωση ισχύος και σφαιρών επιρροής σε μια θανάσιμη παγκόσμια αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που ακολουθεί πολιτική “νατοϊκότερη του ΝΑΤΟ”, έχει ήδη εμπλέξει την χώρα μας στον πόλεμο αυτό, με αποστολή πολεμικού υλικού και ακολουθώντας τις πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η φτώχεια και η κρίση, η άνοδος του εθνικισμού, η ενίσχυση της ακροδεξιάς, (η οποία στηρίζοντας την ΝΔ στο σκάνδαλο των υποκλοπών διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα).

Οι λαοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να γίνουν κρέας για τα κανόνια, ούτε θα στρατευτούν και να πολεμήσουν κάτω από ξένες σημαίες, ούτε θα ζήσουν μέσα στην φτώχεια. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τον πόλεμό τους και την κρίση τους. Είναι επιτακτικό καθήκον σήμερα των δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της της μαχόμενης αριστεράς να συμβάλουν στον αγώνα ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τον καπιταλισμό που τους γεννά.

Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο έχει συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες στην Ελλάδα:

– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

– Έξοδος από ΝΑΤΟ και ΕΕ και από άλλες συμμαχίες πολέμου στην περιοχή

– Απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ.

– Ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μείωση των πολεμικών δαπανών. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κονδύλια για ενέργεια, υγεία, εκπαίδευση, πρόνοια.

– Αντίσταση στον άδικο και αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Οι εργάτες της Τουρκίας είναι αδέρφια μας. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Σύνορα ανοικτά για την προσφυγιά.

– Ακύρωση των εξορύξεων των πολυεθνικών στις (ΑΟΖ) της Μεσογείου. Όχι στον αντιδραστικό άξονα με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη Χούντα του Σίσι στην Αίγυπτο.

– Να μη πληρώσει ο λαός τους πολέμους του κεφαλαίου για την ενέργεια. Ακύρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που πλήττει πολλαπλά τον λαό, ενώ την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι εφοπλιστές με τα καράβια τους.

– Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός. Ενάντια στη συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ παλεύουμε για να ηττηθεί και να ανατραπεί η φιλοπόλεμη κυβέρνησης της ΝΔ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.50% ( 8
Συμμετοχές )



94 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην κλιμάκωσή του πολέμου στην Ουκρανία!

  1. Papillon

    Το να κάνεις λόγο για “ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό” την ίδια ώρα που ο άλλος εντελώς ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ κομματιάζει την γειτονική χώρα αποτελεί καραμπινάτο ΞΕΠΛΥΜΑ του φασισμού. Χώρια που για ακόμη μία φορά το κύριο πρόβλημα του χώρου είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Πιο ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ δεν γίνεται αν σκεφτούμε ότι ο μόνος ξένος στρατός που ΣΦΑΖΕΙ, ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ, ΒΙΑΖΕΙ και ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΙ είναι ο ρωσικός.

    Η ιστορία έχει καταχωρήσει την “αριστερά” μας στις πιο μαύρες σελίδες της διότι αυτή αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή μίας όχι απλά ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης αλλά και ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ. Σύσσωμη έτσι; Όχι το ψευτοκκε ή ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Και αυτό είναι το χείριστο. Τουλάχιστον κάποτε υπήρχαν κάποιοι που όρθωναν ανάστημα στον σοβιετικό σοσιαλιμπεριαλισμό και τους εγχώριους υπηρέτες του, τουλάχιστον κρατούσαν συνεπή, πραγματική αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική στάση. Τώρα όλοι στρατευμένοι με τον ανατολικό φασισμό-ιμπεριαλισμό. Ιδού λοιπόν πόσο…δημοκρατικά ο Πούτιν προσάρτησε τα ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ εδάφη:

    https://khpg.org/en/1608811206

    https://khpg.org/en/1608811195

    https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/09/24/7368896/

    https://defacto.news/2022/09/24/ntonbas-dimopsifisma-oplismenoi-stratiotes-syllegoun-tis-psifous-porta-porta/

    https://www.wvtf.org/2022-09-27/occupied-regions-of-ukraine-vote-to-join-russia-in-staged-referendums

    Και απειλούν και από πάνω και με πυρηνικό πόλεμο. Νεοχιτλερικά παλιοτόμαρα αλλά όχι είναι…ανταγωνισμός. Έτσι απλά και νομίζετε πως καθαρίσατε. Είναι…ανταγωνισμός όταν όποιος χαρακτηρίζει τον πόλεμο του δικτάτορα ως αυτό που είναι δηλαδή ΠΟΛΕΜΟΣ και καταγγέλει τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ρωσικού στρατού κινδυνεύει με έως και 15 χρόνια φυλακή; Αλλά για εσάς είναι άλλη μία…αστική δημοκρατία που…ανταγωνίζεται τις άλλες; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε με εσάς;

    Τώρα θα μου πείτε ρε μεγάλε όταν υποστηρίζουμε τον “αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό” αγώνα του Ντονμπάς περιμένεις κάτι διαφορετικό; Όταν κρεμάμε το τσαρικό βρωμόπουλο ημέρα Πολυτεχνείου σαν σύμβολο…αντιφασιστικού αγώνα τι θέλεις μετά να καταδικάσουμε τους ναζιφασίστες στο Ντονμπάς;

    Ναι έχετε δίκιο το ξέχασα με συγχωρείτε.

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΪΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!

    ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

    ΕΞΩ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

    Reply
  2. Κώστας

    Παπιγιόν να σε ρωτήσω κάτι.

    Μέχρι που φτάνει αυτό που αποκαλείς αλληλεγγύη για να επιτευχθεί η νίκη αυτου που αποκαλείς ουκρανική αντίσταση ?

    Φαντάζομαι συμφωνείς με την αποστολή οπλισμού και τις κυρώσεις. Συμφωνείς και με την κήρυξη πολέμου στην ΡΟ από το ΝΑΤΟ, και την Ελλαδα, μετά την fast track ένταξη της ουκρανιας που ζητά ο Ζελένσκι ?

    Βέβαια το αίτημα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό. Τι θα κάνεις, θα αποκαλέσεις πουτινάκια και το ΝΑΤΟ ?

    Διότι η μέχρι σήμερα “αλληλεγγύη” στην “αντίσταση” καθυστερεί τις εξελίξεις αλλά δεν τις αντιστρέφει. Ακόμα και το σχέδιο ότι η ΡΟ αν κρατήσει αυτό πολλά χρόνια θα αδυνατίσει και θα ηττηθεί, ίσως και να διαλυθεί, δεν είναι και πολύ αλληλέγγυο με τον ουκρανικό λαό και τους κατοίκους της ΝΑ Ουκρανίας/ΝΔ ΡΟ. Είναι και εντελώς βλακώδες γιατί η ΡΟ δεν είναι απομονωμένη και δεν θα διαλυθεί, μάλλον θα καλυφτούν τα τελευταία μέτρα προς την σινοαμερικανική πολεμική σύγκρουση. Ίσως βέβαια να μην είναι βλακώδες, αυτό είναι το σχέδιο αρκετών κύκλων.

    Επίσης η λογική λέει πως θέλεις να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση κάτι στο οποίο θα συμβάλλει η αποκατάσταση των ενεργειακών ροών από την Ρωσία.

    Υποθέτω δηλ ότι δεν θες τον παγωμένο πόλεμο για άλλα 5-10 χρόνια γιατί θίγει τους κατοίκους της Ουκρανίας και της ΡΟ, που φαντάζομαι δεν τους μισεις γιατί το πρόβλημα σου είναι ο Πούτιν λες, και θίγει και τους λαούς στην ευρώπη ενώ κερδίζουν οι ΗΠΑ, το ενεργειακό και στρατιωτικοβιομηχανικό τους σύμπλεγμα. Που πάλι, λες, ότι δεν τις αγαπάς, αλλά, λες, είναι καλύτερες από την ΡΟ

    Εν ολίγοις. Θες η Ελλάδα να κηρύξει τον πόλεμο στην ΡΟ μετά από αποδοχή της αίτησης της Ουκρανίας για fast-track ένταξη ? Που τελειώνει η αλληλεγγύη ? Αν έχουμε νέα ναζιστική Γερμανία στην μορφή της ΡΟ το λογικό είναι να μην τελειώνει πουθενά και να θες ανοιχτό πόλεμο ΝΑΤΟ (και Ελλάδας) με την ΡΟ για να σταματήσει ο Πόλεμος με νίκη της πλευράς που λες πως πρέπει να νικήσει. Αν έχουμε νέα ναζιστική Γερμανία πρέπει να καλέσεις τον λαό να κάνει μπριγάδες και να πάει να πολεμήσει

    Κώστας

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Κώστα δυστυχώς πας με την λογική να βρεις άκρη και δεν το βλέπω.Η Οακκε ειναι ένα σχημα νεοφιλελευθερο και ευρωατλαντικό που χρησιμοποιει το σφυροδρεπανο ή απο συνηθεια ή για να μαζεψει καποιον αφελή ή για να σπειρει συγχυση .Ετσι λοιπον στο ουκρανικο αυτο που τους νοιαζει,οερα απο διαφορες προφασεις,ειναι να τσαλακωσουν οι δυτικοι την Ρωσια.Για αυτο κιολας δεν λενε κιχ για τον επανεξοπλισμο της Γερμανίας.Επισης μου κανει εντυπωση που οι οακκιτες στο εσωτερικο ονομαζουν σκουζουν για τους ναζι( υπαρκτους και μη) ενω στην ουκρανια τους ναζι που τρωνε κοσμο με τις σβαστιχες φορα παρτιδα τους θεωρουν freedom fighters και συνοδοιπορους.Πως να ασχοληθει σοβαρα κανεις μαζι τους…

      Reply
      1. Άλλος Κώστας

        Ωχ….ΟΑΚΚΕ είναι επισήμως; Κι εγώ του απάντησα…γι αυτό δεν πρέπει να γράφει κανείς στο internet.

        Reply
    2. Κώστας

      Θοδωρή μπορεί να θέλω απλά να εκθέσω τον Παπιγιόν, να μην ελπίζω να βγει κάτι. να θέλω να τον αναγκάσω να γράψει σαν το πιο φανατικό γεράκι των ΗΠΑ γιατί η λογική συνεπαγωγή των θέσεων του αυτή είναι

      Προφανώς και δεν συνομιλώ πολιτικά με την ΟΑΚΚΕ, τα έχω γράψει και άλλες φορές. Διαβάζαμε τις ανακοινώσεις της ξημερώματα εν μέσω “παραβατικών
      συμπεριφορών” για να γελάμε

      Κώστας

      Reply
  3. Papillon

    Καλά αν είμαι γεράκι εσύ είσαι το πιο φανατικό αρκουδάκι του Πούτιν, νομίζεις ότι εκθέτεις και τους άλλους με αυτές τις ανοησίες. Βαράει ο Βλαδίμηρος το ντέφι και εσύ χορεύεις καημένε.

    Έχεις ταυτιστεί με τις πιο ΑΚΡΑΙΕΣ ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ αντιλήψεις του ρωσικού ιμπεριαλισμού μιλάς και από πάνω. Δεν αναγνωρίζεις ουκρανικό έθνος ταυτιζόμενος έτσι με την ναζιφασιστική θεωρία Πούτιν-Ντούγκιν οπότε και θεωρείς τα ουκρανικά εδάφη ρωσικά. Ακριβώς όπως όλοι οι Ρώσοι ΝΕΟΝΑΖΙ, ακριβώς όπως και το αγαπημένο ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ σου δίδυμο. Γι’αυτό και μιλάς για…πόλεμο εναντίον της ΡΟ αφού ΚΑΜΙΑ Ουκρανία και ΚΑΝΕΝΑ ΝΑΤΟ δεν επιτέθηκε στην ΡΟ εδώ το ΝΑΤΟ δεν έχει επέμβει καν μέσα στην Ουκρανία όχι να επιτεθεί και σε ρωσικό έδαφος. Όμως εσένα σου είναι αρκετό να μιλήσεις για…πόλεμο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας λόγω των όπλων που στέλνουν. Η πλάκα είναι ότι μιλάτε για πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας ενώ μέχρι τώρα αυτοί που χάνουν τη ζωή τους σε αυτόν τον πόλεμο είναι ΟΥΚΡΑΝΟΙ και Ρώσοι φυσικά αλλά αναφέρομαι στη μεριά που έχει ΔΙΚΙΟ.

    Η Ουκρανία δεν κήρυξε ΚΑΝΕΝΑ πόλεμο εναντίον της Ρωσίας το ακριβώς αντίθετο είναι η Ρωσία που από το 2014 ξεκίνησε έναν ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΙΚΟ πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας με ακριβώς τα ίδια ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ επιχειρήματα περί…ζωτικού χώρου (αυτό το αυλή του Πούτιν κλασική ιμπεριαλιστική αλλά και ναζιστική αντίληψη) όπως και το άλλο με την…προστασία των ομοεθνών (πάλι ο Χίτλερ πρώτος διδάξας, Σουδητία αν έχεις ακουστά αλλά μάλλον και ο Αττίλας για σένα ήταν…διεθνιστικός). Βασικά το 2014 ούτε καν το πρώτο επικαλέστηκαν οι Ρώσοι σαν δικαιολογία αφού δεν υπήρχε καν θέμα για ένταξη στο ΝΑΤΟ όπως ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίζεστε:

    “Strictly with a view to maintaining Ukraine’s unity, the question of joining NATO is NOT on the agenda”

    https://www.reuters.com/article/uk-ukraine-crisis-nato-idUKBREA2H0DO20140318

    Τάδε έφη Γιάτσενιουκ. Ο κατά τα άλλα…αμερικανόδουλος που παρέδωσε την Κριμαία αμαχητί στον Πούτιν. Τόσο…υπερεθνικιστές και…αντιρώσοι.

    Τώρα σοβαρά κάθεσαι και τρως τις ανοησίες του Κούλη περί…πολέμου με την Ρωσία; Είσαι καλά; Ο άνθρωπος είναι πέμπτη φάλαγγα μέσα στην Δύση και εσύ τον παίρνεις στα σοβαρά; Τη μία βάζει βέτο στη απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου, την άλλη λέει όχι στην μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15%, τώρα τελευταία είπαμε πάλι ΟΧΙ στο πλαφόν στην τιμή του ρωσικού αερίου την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι εισαγωγές από την Ρωσία δηλαδή γίναμε και πιο εξαρτημένοι από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό:

    https://www.kathimerini.gr/economy/562003105/ektinachthikan-se-3-4-dis-oi-eisagoges-apo-rosia-to-a-examino-toy-etoys/

    Τι να την κάνεις μετά την παράδοση όπλων και τα BMP όταν την ίδια ώρα λες μεγαλοπρεπέστατα, τσαρικά ΟΧΙ στο να χτυπηθεί η τροφοδοσία της ρωσικής, πολεμικής μηχανής. Αλλά ακόμα και σε αυτά πάλι συμπεριφερόμαστε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ. Η αποστολή των BMP καθυστέρησε σκανδαλωδώς τόσους μήνες με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη (και της Γερμανίας εν μέρει) ενώ οι Ουκρανοί χρειάζονται ΑΜΕΣΑ βοήθεια ώστε να αντιμετωπίζουν κάθε μέρα πιο αποτελεσματικά τους Ρώσους κατακτητές και η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην αποστολή οπλισμού κοστίζει ζωές αλλά διευκολύνει και το έργο της Ρωσίας στο να αρπάξει ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ εδάφη.

    Και για να καταλάβεις πόσο πεμπτοφαλαγγίτης είναι ο δικός μας στις 24 Αυγούστου οι Ουκρανοί διαδήλωσαν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα με αφορμή την επέτειο ανεξαρτησίας και φώναξαν εναντίον του πολέμου του Πούτιν. Ε το γεγονός ΘΑΦΤΗΚΕ από τα “φιλοουκρανικά” ΜΜΕ μας ενώ ούτε ο Κούλης ούτε κανένας από την κυβέρνηση δεν αναφέρθηκε ούτε έκανε κάλεσμα αλληλεγγύης προς τον κόσμο αυτό. Δηλαδή οι Μένουμε Ευρώπη και οι Παραιτηθείτε δεν έκαναν τον κόπο να βρίσκονται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Τα ίδια ισχύουν και για προηγούμενες διαδηλώσεις.

    Όμως γιατί αφού η ελληνική κυβέρνηση είναι…αλληλέγγυα στον Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό;

    Όμως έτσι ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ την ουκρανική αντίσταση και δεν την ενισχύεις, αποδεικνύεις την αλληλεγγύη σου στον Πούτιν και όχι στους Ουκρανούς.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  4. Papillon

    Αλληλεγγύη κύριε “αριστερέ” σημαίνει ότι στέκεσαι δίπλα σε ένα λαό που αυτή τη στιγμή πολεμάει με νύχια και με δόντια για να υπερασπιστεί την πατρίδα του, πολεμάει ΓΕΝΝΑΙΑ για να μην αφήσει τον αγαπημένο σου δικτάτορα να του κομματιάσει τη χώρα και να αρπάξει εδάφη του, πολεμάει εναντίον ενός ΑΡΧΙΣΦΑΓΕΑ, ενός ΦΑΣΙΣΤΑ που τον βιάζει, τον σκοτώνει και τον βασανίζει.

    Και εφόσον υποστηρίζεις τον αγώνα του προφανώς και είσαι υπέρ του να παίρνει και όπλα. Από την Δύση; Από τη Δύση. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ΗΠΑ-ΕΕ μόνο για τους Ουκρανούς δεν νοιάζονται αλλά αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ αγώνα του λαού. Και εφόσον οι πόλεμοι κερδίζονται με όπλα και όχι με…αντιβιοτικά, τρόφιμα και γιατρούς, η αποστολή όπλων είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

    Στον πόλεμο αυτό σκοτώνονται ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ όχι ο Ζελένσκι ή οι καπιτάλες. Επομένως αν θέλουμε το καλό τους πρέπει να υποστηρίξουμε την παράδοση οπλισμού γιατί πολύ απλά αυτοί θα τον χρησιμοποιήσουν ώστε να σώσουν την πατρίδα τους.

    Οτιδήποτε λοιπόν ενισχύει τον αγώνα των Ουκρανών είναι καλοδεχούμενο. Το ίδιο και για τις κυρώσεις καλώς αυτές αποφασίζονται οτιδήποτε αδυνατίζει και χτυπάει τον ρωσικό ιμπεριαλισμό είναι καλό. Εμένα πάλι η δική μου κριτική είναι ότι και αυτές δεν αρκούν αφού η Ευρώπη αντί να ακολουθήσει ανεξάρτητη πολιτική, εδώ και τόσα χρόνια με ευθύνη των ΡΩΣΟΔΟΥΛΩΝ πρακτόρων της, έχωσε μέσα της το νεοχιτλερικό κάθαρμα ώστε τώρα να αντιμετωπίζει τεράστιο ζήτημα και η ενεργειακή πολιτική είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

    Όχι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Είναι κακή κίνηση και όχι προς το συμφέρον του ουκρανικού λαού. Αλλά η πηγή του κακού εδώ είναι ο ρωσικός ιμπεριαλισμός, αυτός τα δημιούργησε όλα αυτά. Εξαιτίας του θέλουν οι Ουκρανοί να μπουν στο ΝΑΤΟ (αν και δεν το βλέπω), εξαιτίας του θέλουν και οι Σκανδιναβοί να εγκαταλείψουν την ουδετερότητα τόσων χρόνων.

    Όταν ο Ρώσος απειλεί το κύριο μέλημά σου σαν αντιιμπεριαλιστής δεν είναι να κατηγορείς τα θύματα που θέλουν να προστατευτούν από τον θύτη τους ή που έτσι νομίζουν αλλά να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙΣ τον θύτη. Άλλο να απευθυνθείς στους λαούς αυτούς και να τους πεις ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν σε άλλο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό, να τους προειδοποιήσεις για τις συνέπειες αυτής της επιλογής και άλλο να ζητάς και τα ρέστα από αυτούς υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή αυτόν που τους ωθεί στον απέναντι συνασπισμό.

    Εσείς κάνετε και κάτι πολύ χειρότερο. Θεωρείτε αυτούς τους λαούς σαν μεγαλύτερο κακό και από τον Πούτιν. Δηλαδή για εσάς το θύμα του βιασμού έχει πολύ περισσότερες ευθύνες από τον βιαστή.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  5. Papillon

    Μην αναφέρεσαι λοιπόν για…ναζιστική Γερμανία διότι οι μόνοι ναζιστές αυτοί τη στιγμή είναι οι ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. Και μην καταπίνεις τις ανοησίες του Κούλη περί…πολέμου είπαμε αυτός πέμπτη φάλαγγα μέσα στη Δύση.

    Για να τελειώσουμε με αυτόν τον πόλεμο αλλά το τέλος αυτό να είναι προς το συμφέρον των λαών αλλά και τους δικού μας φυσικά πρέπει:

    Α) Να νικήσουν οι Ουκρανοί οπότε και πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά εναντίον της ρωσικής πολεμικής μηχανής ώστε αυτή να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ στο πεδίο της μάχης και να ΗΤΤΗΘΕΙ ολοκληρωτικά. Ο Ζελένσκι πχ από τον Μάρτιο ζητάει ενίσχυση σε πολεμικά αεροσκάφη αλλά η Δύση διστάζει. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα δεδομένο ότι η απέναντι μεριά διαθέτει βομβαρδιστικά τα οποία ισοπέδωσαν την Μαριούπολη.

    Β) Να συγκροτηθούν σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα αλλά και σε κάθε χώρα του πλανήτη ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ κινήματα καταδίκης του ρωσικού ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΥ και αλληλεγγύης απέναντι σε οποιοδήποτε λαό μάχεται ενάντια στον φασισμό (βλέπε Ιράν). Εδώ πρέπει να μπουν όμως και οι Ρώσοι. Εγώ απογοητεύομαι όταν βλέπω Ρώσους να εγκαταλείπουν τη χώρα αντί να κάτσουν και να πολεμήσουν τον δικτάτορα. Είναι κρίμα ένας λαός με μία τέτοια επαναστατική και αντιφασιστική κληρονομιά να μην αγωνίζεται μαζικά ενάντια σε ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς που τον υποχρεώνει πλέον να σκοτώνεται για τα συμφέροντά του.

    Γ) Να απαιτήσουμε να σταματήσει η ρωσική, ενεργειακή αιχμαλωσία όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης συνολικά και αυτό πρέπει να γίνει ΆΜΕΣΑ και να απεξαρτηθούμε εντελώς από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα. Ναι δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη πρέπει όμως να ξεκινήσουμε ΧΘΕΣ. Η χώρα μας πρέπει να επιστρέψει ΑΜΕΣΑ στον λιγνίτη, ξεμπλοκάρισμα ΑΜΕΣΟ για υδροηλεκτρικά με πρώτο πρώτο αυτό της Μεσοχώρας, ξεμπλοκάρισμα-αδειοδότηση επίσης για ΑΝΤΛΗΣΙΟΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ (μορφή αποθήκευσης της ανανεώσιμης ενέργειας πάρα πολύ σημαντικό) αυτά έτσι ως άμεσες λύσεις για να μην παγώσουμε και για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος μαζί με άλλα μέτρα φυσικά όπως πχ την κατάργηση του υπολογισμού της ενέργειας με βάση την ΟΤΣ, την μείωση της φορολόγησης στα καύσιμα (ΕΦΚ) και επίσης βασικό η ΠΑΤΑΞΗ του λαθρεμπορίου καυσίμων, περαιτέρω επενδύσεις στις ΑΠΕ (ειδικά συγκεκριμένες που δεν έχουν προχωρήσει όπως υπεράκτια αιολικά, βιομάζα, υδρογόνο, γεωθερμία )και βέβαια το φάντασμα που μας στοιχειώνει δυστυχώς από το ’86 η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Πληρώνουμε τα σπασμένα της σοβιετικής ηλιθιότητας. Πραγματικά εδώ Κώστα μου είστε σε κοινό μέτωπο με ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις, χτυπάτε την πυρηνική ενέργεια η οποία είναι η πιο ασφαλής και πιο καθαρή, συμβατική μορφή ενέργειας.

    Reply
    1. Κώστας

      Παπιγιόν θα μελετήσω την μπροσούρα που μου αφιέρωσες τα Χριστούγεννα αν έχω χρόνο

      Απλά σε ενημερώνω, γιατί είδα μέσα στις 3500 λέξεις την απάντηση στην ερώτηση μου, ότι αν υπάρχει ναζιστική ρωσία και κατεχόμενα εδάφη και αστικοδημοκρατικές χώρες, οι τελευταίες πρέπει να της κηρύξουν τον πόλεμο για να βοηθήσουν την Ουκρανία. Δεν καταλαβαίνω την παπάτζα που λες, δεν θα είναι καλό για την Ουκρανία. Τι είναι καλό ? Η διαιώνιση του πολέμου ? Η κατοχή ? Με το σκεπτικό σου είναι μονόδρομος να ζητήσεις την μέγιστη αλληλεγγύη, γιατί πατάς φρένο ? Εντάξει, δεν έχουμε ΕΣΣΔ αλλά έστω οι αστικοδημοκρατικές χώρες να σταματήσουν τον Πούτλερ

      Βέβαια πατάς φρένο γιατί ακόμα κι εσύ ξέρεις πως η αλήθεια είναι άλλη. Πως δεν υπάρχουν κατεχόμενα στην Ουκρανια και Πούτλερ. Υπάρχει ένας ανοιχτά, ΔΗΛΩΜΕΝΑ, άρρωστος και φιλοναζιστικός εθνικισμός που τον έβαλε ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός να προκαλέσει έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στα πρώην εδάφη της Ουκρανίας. Έναντι όσων έχουν 4 χαρακτηριστικά. Ρώσικη γλώσσα, ανήκουν στο Πατριαρχειο της Μόσχας, αγαπάνε την Ρωσία και όταν λέει ο Πουτιν για χιλιόχρονη Ρωσία και όλες τις αστικές εθνικιστές σάλτσες που λένε τα κράτη αισθάνονται πως τους αφορά. Ο Πούτιν βρήκε την ευκαιρία λοιπόν να στερεώσει την εξουσία του μέσω του εθνικισμού, μέσω του δικού του στρατωτικοβηχανικού συμπλέγματος και να προσανατολίσει ίσως την Οικονομία του ολοκληρωτικά στα BRICS.Το τελευταίο βέβαια το λέω με μεγάλο ρίσκο γιατί είναι οικονομικά ηλίθιο ως σχέδιο αλλά θέλω να το τραβήξω από τα μαλλιά και να κάνω ιμπεριαλιστική την εισβολή με την οικονομική έννοια και σίγουρα έχει όψεις, μπορείς να πεις πως κερδίσανε έδαφος τέτοιες σκέψεις. Το κερδίσανε γιατί η αστική εθνοβοναπαρτίστικη ρώσικη ηγεσία δεν μπόρεσε, αμφιβάλλω αν προσπάθησε, από το 2014 να προωθήσει μια ειρηνική δημοκρατική λύση στην βάση της διπλωματίας από τα κάτω εντός ενός ενιαίου λαού. Ενός λαού που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σηκώνουν τους ώμους αν τους ρωτήσεις αν είναι ρώσοι ή ουκρανοί. Με τους μόνους που επιμένουν πως είναι προαιώνιοι εχθροί να είναι πληθυσμοί εμφορούμενοι από αντιλήψεις ναζιστικές, βορειοευρωπαικές, σκανδιναβογενείς, ξένες προς την Ουκρανία. Αντιλήψεις που ενσωματώθηκαν στο ουκρανικό εθνικό σώμα με την διευρυνση της Ουκρανιας στα δυτικά της στις αρχές του ΒΠΠ

      Ας ελπίσουμε οι κάτοικοι των 4 νέων ομόσπονδων μονάδων της ΡΟ να βρουν επιτέλους Ειρήνη και πλέρια δικαιώματα εθνικού, θρησκευτικού και πολιτικού προσδιορισμού. Και να μπορέσουν να έχουν πάλι και πολιτικά δικαιώματα και δικαιώματα συνδικαλισμού και διαδήλωσης. Να μπορέσουν να μιλήσουν την γλωσσα τους, να πανε στην Εκκλησία τους και μετά να γυρίσουν στο σπίτι τους έξω από το οποίο θα έχουν, αν θέλουν, την σοβιετική σημαία, ότι και αν καταλαβαίνουν από αυτήν Και μια ρώσικη μαζί και μια του Αγίου Γεωργίου, αυτό είναι πολιτικός αυτοπροσδιορισμός. Αφήνεις τις μάζες να εκφραστούν και προσπαθείς μέσα στον αγώνα να τις μετατοπισεις, δεν λες αυτά απαγορεύονται, εθνικός ήρωας είναι ο “θα ρίξουμε τα κεφάλια των Εβραίων στα πόδια του Χίτλερ” Μπαντέρα

      Όχι ότι είναι κανένας παράδεισος η ΡΟ, και με το limit up της δημοτικότητας του Πούτιν μετά την νίκη της ΡΟ, αν έρθει, θα είναι άσχημα τα πράγματα, αλλά δεν είναι Ουκρανία τουλάχιστον. Επιτρέπει κάτι σαν φιλελευθερη κοινοβουλευτική Δημοκρατία, έχει κάποια συνδικάτα, έχει κάποια ΜΜΕ και έχει δικαιώματα στην γλώσσα στην Θρησκεία κλπ. Ας ελπίσουμε ότι η Αριστερά, το ΚΚ και το εργατικό κίνημα στην Ευρώπη θα απομονώσει τις ΗΠΑ σε όλο αυτό, αναγκάζοντας τις χώρες της ΕΕ να κρατήσουν ουδέτερη στάση και, με την σειρά τους, οι ΗΠΑ να στείλουν ένα sms στον Ζελένσκι για αν διαπραγματευτεί την Ειρήνη στα νέα σύνορα. Φοβάται για το κεφάλι του από τους ναζί βέβαια αλλά ας πρόσεζχε

      Κώστας

      Reply
    2. Θειδωρος Σαμιωτακης

      Συμφωνώ οτι ο Πουτιν δεν ειναι και προσκοπος και έχει εισβαλει στην Ουκρανία.Καλες οι προτασεις σου .Και μια και κινουμαστε σε αυτο το κλιμα του να καταδικαζουμε τις εισβολες και να παιτνουν οπλα οσοι αντιστεκονται ,προτεινω επισης στα αιτηματα να προσθεσουμε κσι το να φυγει ο αμερικανικος στρστος απο το ιρακ ,να σταλουν βαρυα οπλα στη Ροζαβα να αμυνθουν εναντια στην Τουρκικη εισβολη κλπ ή οχι επειδη οι εισβολες των Ρωσων εινσι κακές ενω των φιλων μας των αμερικανων καλες λεω εγω.Αλλωστε και μολις βομβαρδιζει το Νατο η Οακκε παλι την Ρωσισ καταγγελει…

      Reply
  6. Papillon

    Ρε Κώστα έχεις καταλάβει ότι η Ρωσία κατέχει ουκρανικά εδάφη και όχι το ΝΑΤΟ; Εδώ λοιπόν έχουμε δύο ενδεχόμενα σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου. Ή θα τερματιστεί ο πόλεμος με έναν “συμβιβασμό” αλλά συμβιβασμός με ρωσικά στρατεύματα κατοχής και προσαρτημένα εδάφη σημαίνει ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της Ουκρανίας άρα διεύρυνση της ρωσικής κατοχής οπότε ΥΠΟΤΑΓΗ και ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ της Ουκρανίας και νίκη του ρωσικού ιμπεριαλισμού ή με ΝΙΚΗ της Ουκρανίας την οποία και εύχεται κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ σε όλο τον κόσμο.

    Τι σημαίνει νίκη; Ότι η χώρα επανακτά ΌΛΑ τα κατεχόμενα και προσαρτημένα εδάφη της και τίποτα παραπάνω. Ούτε επίθεση στην ΡΟ, ούτε τίποτα από αυτά που λες. Σου ξαναλέω ταυτίζεσαι με το ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ αφήγημα των Πούτιν-Ντούγκιν, θεωρείς και εσύ ότι δεν υπάρχει Ουκρανία, αποδέχεσαι τα ουκρανικά εδάφη σαν ρωσικά οπότε την οποιαδήποτε προσπάθεια επανακατάληψής τους από τον ουκρανικό στρατό την θεωρείς…πόλεμο εναντίον της ΡΟ.

    Ποτέ δεν είπα να επιτεθεί το ΝΑΤΟ και η Δύση στην Ρωσία. Αυτά τα λέτε μόνο εσείς γιατί έχετε ταυτιστεί σε βαθμό ΑΗΔΙΑΣ με την κρεμλινική προπαγάνδα. Ξεπεράσατε και τους αμερικανόδουλους σε προπαγάνδα, είστε πολύ πιο χυδαίοι και ΠΟΛΥ χειρότεροι και από τον πιο φανατισμένο αμερικανοτσολιά.

    Αλλά εάν η Ουκρανία θέλει να ανακτήσει την ΕΘΝΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ της κυριαρχία με όπλα των δυτικών διότι θεωρώ τον αγώνα αυτό των Ουκρανών ΔΙΚΑΙΟ και σαν ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ πιστεύω ότι οποιοσδήποτε ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ πόλεμος που θέτει σαν στόχο το ΤΣΑΚΙΣΜΑ του εκάστοτε ιμπεριαλιστή-δυνάστη που θέλει να υποδουλώσει ένα λαό ναι αυτό είναι προς το συμφέρον ΟΛΩΝ των λαών του κόσμου. Είναι προς το συμφέρον ΚΑΘΕ καταπιεζόμενου λαού και έθνους όταν ένας ιμπεριαλιστής ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ειδικά αυτός που την εκάστοτε χρονική στιγμή είναι ο πιο επικίνδυνος και ο πιο αρπακτικός.

    Ακριβώς επειδή είμαι ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ και ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ η άποψή μου είναι ότι η λύση θα έρθει α) από τον αγώνα των Ουκρανών και β) από ΜΑΖΙΚΑ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΛΑΪΚΑ κινήματα σε όλον τον κόσμο.

    Εσύ δεν το πιστεύεις, δεν είσαι διεθνιστής ούτε αντιιμπεριαλιστής, θέλεις να δεις όλο τον κόσμο κάτω από την μπότα του Πούτιν. Εγώ πάλι όπως καταδίκασα και φώναξα ενάντια στον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Λιβύη, όπως καταδικάζω τους πολέμους σε Σερβία, Ιράκ και Αφγανιστάν έτσι κάνω το ίδιο και στην Ουκρανία. Και αυτό είναι απάντηση και στον Θόδωρο καταδίκη των εγκλημάτων του ρωσικού ιμπεριαλισμού ΔΕΝ σημαίνει ταύτιση με την ιμπεριαλιστική-επεμβατιστική πολιτική των ΗΠΑ-ΕΕ και τα δικά τους εγκλήματα.

    Εάν τώρα η βοήθεια που δίνουν οι δυτικοί προφανώς για τα δικά τους ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και όχι γιατί νοιάζονται για το καλό των λαών μπορεί να αξιοποιηθεί για έναν τέτοιο ΔΙΚΑΙΟ αγώνα τότε ναι την ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ χωρίς να είμαι υπέρ του να υποταχτεί ο λαός αυτός στον αντίπαλο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το φλέγον τώρα είναι οι Ουκρανοί να ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ την ρωσικό στρατό και να απελευθερώσουν την χώρα τους. Στην τελική αν ο λαός δεν θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ ας το φωνάξει αλλά είδες τι ζημιά κάνατε; Ακριβώς ΕΞΑΙΤΙΑΣ του πολυαγαπημένου σου ΦΑΣΙΣΤΑ, ο ουκρανικός λαός θέλει να μπει ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήθελε την ουδετερότητα. Όπως και οι Σκανδιναβοί. Να λοιπόν που εσείς οι ρωσόδουλοι τελικά δουλεύετε για το…ΝΑΤΟ.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      …”η Ρωσία κατέχει ουκρανικά εδάφη και όχι το ΝΑΤΟ”!
      Το πραξικόπημα του 2014 ποιός τώκανε;!
      Τσακώνουνται δυο ιμπεριαλιστές-γάϊδαροι σε ξένον αχερώνα.
      Εχετε μπλέξει και οι δύο σας με τις ουρές των γαϊδάρων, που κυνηγάτε.
      Δε θα βρείτε άκρη.

      Reply
      1. Papillon

        Εάν αναγνωρίζεις ότι μόνος υπεύθυνος για να σταματήσει ένα πραξικόπημα σε μία άλλη χώρα είναι ο…ρωσικός ιμπεριαλισμός και όχι ο ΛΑΟΣ αυτής της χώρας τότε έχεις βαθιά μεσάνυχτα Ανώνυμε. Το πραξικόπημα ΔΕΝ δικαιολογεί σε τίποτα την ωμή επέμβαση στα εσωτερικά της Ουκρανίας και το κομμάτιασμά της, αυτό που έκανε η Ρωσία βαραίνει πολύ περισσότερο. Μία ξένη δύναμη ΆΡΠΑΞΕ εδάφη γειτονικής χώρας και υποκίνησε έναν εσωτερικό πόλεμο μέσω ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΩΝ πρακτόρων της για να την διαμελίσει κανονικότατα. Οι “ίσες¨” αποστάσεις αποτελούν ΞΕΠΛΥΜΑ της ρωσικής επέμβασης διότι ΔΕΝ είναι ούτε καν τέτοιες στην πραγματικότητα. Γιατί έχετε μία εμμονή στο να τονίζετε συνεχώς σαν το βασικό και κύριο πρόβλημα το πραξικόπημα και κύριο εχθρό ΗΠΑ-ΕΕ όταν η μόνη δύναμη που ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ξένο έδαφος (εννοώ ουκρανικό) είναι η Ρωσία, όταν η μόνη δύναμη που ΣΦΑΖΕΙ, ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ μέσα στην Ουκρανία είναι η Ρωσία, όταν αυτή που ξαμόλυσε από το 2014 πράκτορές της ΝΑΖΙΣΤΕΣ ώστε να την διαμελίσει είναι η Ρωσία.

        Μόνος υπεύθυνος για να σταματήσει ένα πραξικόπημα στην χώρα του είναι ο ΛΑΟΣ και ΜΟΝΟ αυτός. Όπως δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα στις ΗΠΑ να επεμβαίνουν για να ανατρέπουν δικτατορίες ή όποια άλλη κυβέρνηση το ίδιο ισχύει και για την Ρωσία. Αυτό σημαίνει ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, αυτό θα πει ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ. Περιμένω να μου πείτε για το Κόσοβο, οι ΗΠΑ “έσωσαν” τους Αλβανούς;

        Αυτά είναι τα βασικά για τον μαρξισμό-λενινισμό. Ούτε αυτά δεν κατέχετε. Σας έχουν κάνει οι ψευτοαριστεροί φωστήρες…

        Reply
  7. Papillon

    Δηλαδή εσύ τι καταλαβαίνεις ότι τώρα είναι προς το συμφέρον του λαού του Ντονμπάς αυτή η εξέλιξη; Ε να λοιπόν που οκτώ χρόνια τώρα αποδεικνύεται ότι η ρωσική εισβολή, η προσάρτηση της Κριμαίας και τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ πραξικοπήματα στο Ντονμπάς με στόχο την προσάρτησή του τελικά έριξαν την Ουκρανία σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος.

    Και όλα ξεκίνησαν από την ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ απόφαση για την απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας. Εδώ οι πουτινικοί πράκτορες κέντησαν. Το αποτέλεσμα; Έφεραν ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥΣ πράκτορες στην εξουσία στις περιοχές του Ντονμπάς ενώ παρέδωσαν ΑΜΑΧΗΤΙ την Κριμαία. Οι αγαπημένοι σου ναζιστές στο Ντονμπάς δεν είναι επαναστάτες. Άμα ήταν πραγματικοί επαναστάτες και δημοκράτες θα καλούσαν από την πρώτη στιγμή σε ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΌΛΟ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ με στόχο να αποτραπεί το πραξικόπημα και να νικηθούν οι φασίστες, θα μπορούσαν να είχαν ενωθεί με τους Ουκρανούς δημοκράτες, τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς και το προλεταριάτο. Θα μάχονταν για μία Ουκρανία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και όχι για την…Νοβορωσία. Όμως αυτοί επέλεξαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο για λογαριασμό του νεοχιτλερικού παλιοτόμαρου. Γιατί όταν επιδιώκεις να κομματιάσεις τη χώρα του άλλου για λογαριασμό άλλου κράτους ε δεν περιμένεις τσάϊ και συμπάθεια αγαπητέ.

    Και ξέρεις κάτι; Η γλώσσα δεν είναι αρκετή δικαιολογία για να γίνεις…προδότης. Αγωνίζεσαι και διεκδικείς τα δικαιώματά σου, παλεύεις ενάντια στην καταπίεση σε ΜΑΖΙΚΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ βάση, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται επεμβάσεις ξένων κρατών, πραξικοπήματα και διαμελισμοί. Αλλιώς το ΝΑΤΟ…έσωσε τους Κοσοβάρους από τον Μιλόσεβιτς. Όπως και ο Χίτλερ την Σουδητία. Όπως και η Ελλάδα θα “σώσει” αύριο μεθαύριο τους Έλληνες στην Αλβανία. Όπως και οι Τούρκοι “έσωσαν” τους Τουρκοκύπριους.

    Αυτοί όμως είχαν άλλα σχέδια. Τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της χώρας και την επικράτηση του φασισμού τελικά όχι το τσάκισμά του. Πως αλλιώς θα παρέδιδαν τα κατεχόμενα στον Πούτιν αν όχι με τον φασισμό στην εξουσία; Αλωνίζουν Ρώσοι και Σέρβοι φασίστες στο Ντονμπάς όπως και τα ΝΑΖΙΣΤΑΡΙΑ της Βαγκνέρ και τώρα και οι Τσετσένοι ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ του Καντίροφ.

    Μιλάς για…δημοκρατία. Ποια δημοκρατία μωρέ μας δουλεύεις; Εάν ο Μητσοτάκης περνούσε νόμο που έριχνε μέχρι και 15 χρονάκια στην στενή σε όποιον τον…συκοφαντεί με “fake news” εσύ τώρα θα κατέβαινες στο δρόμο και θα φώναζες ενάντια στην…δικτατορία Μητσοτάκη. Ενώ όταν το κάνει ο Πούτιν είναι άλλη μία…αστικοδημοκρατική κυβέρνηση; Καλά τόσο τρολάρισμα πια; Ομοφυλόφιλοι και ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, Μάρτυρες του Ιαχωβά, αναρχικοί, δημοκράτες, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι όλοι αυτοί αν δεν το έχεις μάθεις ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ από το πουτινικό καθεστώς. Την ίδια ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ έχουν επιβάλει οι ρωσόδουλοι και στο Ντονμπάς.

    Επειδή είναι αργά, θα επανέλθω με παραδείγματα συγκεκριμένα έτσι για δούμε την…δημοκρατία του Πούτιν πόσο δημοκρατία είναι και πόσο επίσης…δημοκρατικές είναι οι ΨΕΥΤΟλαϊκές σου δημοκρατίες στο Ντονμπάς.

    Reply
    1. Κώστας

      Δεν υπάρχει ρωσική κατοχή στα εδάφη της ΡΟ, το απάντησα αναλυτικά και τα εχω πει πολλές φορές. Υπήρχε ουκρανική κατοχή, έτσι βιώθηκε. Ποια Αλβανία και ελληνικη΄μειονότητα, γιατί δεν μου λες αυτό που λένε όλοι οι νδτες ? Αν γίνουν τα ίδια στην Θράκη ? Αν γίνει στην Ελλάδα κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή θα είμαι στην Θράκη με την τούρκικη εξέγερση. Αν γίνει κυβέρνηση η αλβανική Χρυσή Αυγή τότε ναι, μια ελληνική εξέγερση θα είναι δίκαιη

      Απαγορεύτηκε το σύνολο του εθνοπολιτισμικου και πολιτικού αυτοπροσδιορισμού του λαού της πρώην ΝΑ Ουκρανίας (γλώσσα, αγάπη για την Ρωσιά, ΕΣΣΔ και Πατριαρχείο Μόσχας) και πήγανε κάπου που τους θέλουν. Είναι τόσο απλό. Μάλιστα ο Ποροσένκο κάποτε είχε πει, να φύγετε, αν είστε αυτό που είστε, με αυτά τα 4 χαρακτηριστικά. Αυτό κάνανε, αυτός βέβαια εννοούσε πρόσφυγες, αυτοί φύγανε με τα πεζούλια τους. Την πατήσανε οι Γαλικιανοί, ΞΥΔΙ

      Ειρήνη μπορεί να υπάρξει μόνο με αυτό το κεκτημένο γιατί η Ουκρανία δεν παίζει να μηδενίσει το κοντέρ και να πει πως δεν ισχύει ότι καναμε από το 2014. Και αυτό γιατί είναι μια χώρα που την ελέγχουν το ΝΑΤΟ και οι ναζί. Η ΡΟ αντίθετα είναι πολυεθνική χώρα, ακόμα και αν κάποιοι λίγοι στα νέα της εδάφη είναι Ουκρανοί με την … γαλικιανή έννοια υπάρχει ελπίδα να βρουν χώρο έκφρασης. Αν και δεν υπάρχουν, στα όρια του στατιστικού λάθους.

      Οπότε προφανώς και είναι καλή εξέλιξη για τον λαό εκεί αρκεί να το σεβαστεί το ΝΑΤΟ και το καθεστώς του Κιέβου που δεν πρόκειται. Δεν είναι η καλύτερη εξέλιξη, αυτή θα ήταν να ανατρεπόταν το 14 η ναζιστική χούντα από την εξέγερση της ΝΑ Ουκρανίας, όπως ήταν και ο σκοπός της εξέγερσης αλλά ήταν δύσκολο και δεν το άφησαν όλοι μαζί, Ουκρανία, ΝΑΤΟ και Πούτιν γιατί μια ελευθερη, σοσιαλίζουσα, ανεξάρτηση Ουκρανία ήταν για όλους καρφί στο μάτι. Έτσι κάνανε το Μινσκ που, τέλος πάντων, ήταν μια ελπίδα για ενιαία Ουκρανία. Αλλά το κάνανε για να κερδίσουν χρόνο για να εξαπολύσουν τον πόλεμο για να διαλυθεί η ΡΟ.

      Επίσης δεν είπα ότι μου αρέσει ως Δημοκρατία, είπα πως η σύγκριση με την Ουκρανία είναι καταλυτική υπέρ της. Και στην Ελλάδα υπάρχει νόμος που λες, όχι 15 χρόνια αλλά υπάρχει. Αλλά στην ΡΟ υπάρχει γλωσσική, θρησκευτική και εθνοτική ελευθερία, νόμιμα συνδικατα και ΚΚ και ΜΜΕ. Στην Ουκρανία δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το Τάγμα Αζόφ και άλλα ανάλογα να δένουν κόσμο σε στήλους του ηλεκτρικού και να τον βασανίζουν.

      Ε δεν διαλύετε η ΡΟ, να το πάρεις απόφαση. Εϊναι μεγάλη χώρα, εδαφικά, στρατιωτικά και οικονομικά, έχει συμμάχους, έχει μια πολύ ισχυρή βοναπαρτίστικη ηγεσία, έχει πολιτικά ανίσχυρους ολιγάρχες, προσβλέπει σε αυτήν και τους συμμάχους της το μεγαλύτερο κομματι της ανθρωπότητας, κυρίως αναπτυσσόμενες χώρες, πρώην αποικίες και αριστερόστροφα εγχειρήματα, δεν διαλύετε. Δεν είναι η επόμενη Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Λιβύη και Συρία

      Εμείς να αγωνιστούμε για την Ειρήνη, την εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Ρωσία, την άρση των κυρώσεων από την χωρα μας κλπ

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        “Ποια Αλβανία και ελληνικη΄μειονότητα, γιατί δεν μου λες αυτό που λένε όλοι οι νδτες ? Αν γίνουν τα ίδια στην Θράκη ? Αν γίνει στην Ελλάδα κυβέρνηση η Χρυσή Αυγή θα είμαι στην Θράκη με την τούρκικη εξέγερση. Αν γίνει κυβέρνηση η αλβανική Χρυσή Αυγή τότε ναι, μια ελληνική εξέγερση θα είναι δίκαιη”

        Άκρως επικίνδυνα και ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ αυτά που λες. Εάν βαφτίζεις “εξεγέρσεις” πραξικοπήματα υποκινούμενα από ξένους είτε μιλάμε για την Ελλάδα στην περίπτωση της Αλβανίας, είτε μιλάμε για την Τουρκία στην περίπτωση της Θράκης και την καθοδήγηση αυτών των “εξεγέρσεων” να την έχουν αναλάβει Κατσίφες και Γκρίζοι Λύκοι οι οποίοι όταν θα αρπάξουν εξουσία με ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, θα καλέσουν και άλλους φίλους τους από τις γειτονικές χώρες για να πάρουν την εξουσία, θα καλέσουν μέσα και ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ώστε να έχουμε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ και αιματηρούς πολέμους με στόχο το κομμάτιασμα χωρών τότε είσαι ΑΚΡΩΣ επικίνδυνος όχι μόνο για την χώρα, για τα Βαλκάνια γενικότερα μη πω και για όλη την Μεσόγειο. Κάνε μας τη χάρη και μην ασχοληθείς με την πολιτική σε παρακαλούμε άσε έχουμε τους Κρανιδιώτηδες, τους Βελόπουλους και τους Κασιδιάρηδες γι’αυτά. Και οι Τούρκοι αντίστοιχα έχουν τους δικούς τους, οι Αλβανοί το ίδιο τι να σε κάνουμε εσένα; Άσε γιατί εσύ είσαι και ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ από αυτούς γιατί το παίζεις και “αριστερός”.

        Η δικαιολόγηση επέμβασης ΞΕΝΩΝ δυνάμεων με πρόσχημα την “προστασία” εθνοτήτων και μειονοτήτων, ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ χωρών όλα αυτά είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Χίτλερ και Σουδητία, Τουρκία και Αττίλας. Γιατί δεν σχολιάζεις γι’αυτά τα ιστορικά παραδείγματα; Μήπως…συμφωνείς κιόλας; Θα μου πεις για ΝΑΤΟ και Κόσοβο δεν θα ξεγλιστρήσεις έτσι εύκολα. Το ΝΑΤΟ…έσωσε τους Αλβανούς; Γιατί σύμφωνα με το δικό σου σκεπτικό τους…έσωσε.

        Τα εδάφη είναι ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ. Ούτε ο Λένιν, ούτε οι μπολσεβίκοι ήταν…προδότες (όπως θέλει να μας πείσει ο αγαπημένος σου ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ) που αναγνώρισαν το ουκρανικό έθνος σε αυτά τα εδάφη. Ανήκουν στην Ουκρανία και οι Ρώσοι είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ όχι κυρίαρχη εθνική ομάδα. Το παραδέχεται μέχρι και ο σύντροφός σου Παναγιώτης:

        Οι πραξικοπηματίες κατήργησαν το σύνταγμα, τα δικαιώματα της ρωσικής ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ…”

        https://iskra.gr/synentefxi-p-lafazani-sto-ria-novostii-rosia-echei-dikio-stratigiki-synergasia-athinas-me-moscha/

        Επομένως η προσάρτηση στην Ρωσία αυτών των εδαφών είναι καθαρός ΝΑΖΙΣΜΟΣ. Το να προσπαθεί η μειονότητα να επιβάλει αλλαγή συνόρων είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΣ. Και ούτε καν όλη η μειονότητα αλλά κάποιοι ΝΑΖΙΣΤΕΣ πράκτορες. Άλλωστε αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν έχει την πλειοψηφία των κατοίκων ο Πούτιν αφού και αυτά τα εδάφη μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να τα ελέγξει ολοκληρωτικά εδώ στον Ντονμπάς κρύβονται για να γλιτώσουν την επιστράτευση:

        https://www.theguardian.com/world/2022/apr/28/donetsk-separatists-desperate-draft-campaign-empties-streets-of-men-ukraine

        Πάλι επιμένεις στην άλλη βλακεία. Κανείς δεν μίλησε για διάλυση της ΡΟ αλλά έχεις υποστεί κανονική πλύση εγκεφάλου από το Κρεμλίνο. Είναι αντίθετα η Ρωσία που μας απειλεί ανοιχτά με πυρηνικό όλεθρο, που στραγγαλίζει ενεργειακά την Ευρώπη, είναι η Ρωσία που ΣΦΑΖΕΙ-ΒΙΑΖΕΙ-ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ένα λαό, που ακρωτηριάζει τη χώρα του, είναι η Ρωσία που διαμέλισε την Γεωργία και την Μολδαβία.

        Συνεχίζεται…

        Reply
  8. Papillon

    Για να το κλείσουμε αυτό δεν είμαι υπέρ μίας επέμβασης των δυτικών στην Ουκρανία. Για να τελειώνουμε και να σταματήσει αυτό το ψέμα. Ναι τάσσομαι υπέρ της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας αλλά όχι επέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Γερμανία ή όποιου άλλου. Αυτό θα άλλαζε τον χαρακτήρα του πολέμου και θα ήταν καταστροφικό για τον ουκρανικό λαό.

    Πάμε εδώ τώρα. Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα…δημοκρατίας από τον Πούτιν:

    Διάλυση με απόφαση του Δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης της ανεξάρτητης Διαπεριφερειακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Εργαζομένων (MPRA) το 2018

    https://socialistworker.org/2018/01/15/union-busting-russian-style

    Δημοτικός σύμβουλος καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκιση γιατί τόλμησε να εκφραστεί εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία:

    https://www.aljazeera.com/news/2022/7/8/moscow-city-councillor-jailed-for-7-years-for-anti-war-comment

    Διώξεις εναντίον των Μαρτύρων του Ιαχωβά και χαρακτηρισμός του από το 2017 ως…εξτρεμιστές. Άμα έχεις…ελευθερίες:

    https://www.kathimerini.gr/world/906016/rosia-extremistiki-organosi-oi-martyres-toy-iechova/

    https://www.iefimerida.gr/kosmos/iehoba-rosia-poines-katheirxis-martyres

    Φυλακή για τα μέλη του γυναικείου punk συγκροτήματος Pussy Riot το 2012. Μιλάμε για έγκλημα…μεγατόνων. Τόλμησαν να…τραγουδήσουν εναντίων του “πεφωτισμένου” ηγέτη. Άμα έχεις “δημοκρατία” όμως:

    https://www.topontiki.gr/2012/08/17/dio-chronia-filaki-stis-pussy-riot/

    Συνεχίζεται…

    Reply
  9. Papillon

    Στοχοποίηση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ειδικά μετά τον ομοφοβικό νόμο του 2013 που απαγορεύει την «προπαγάνδα των μη-παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε ανήλικους. Το αποτέλεσμα η αύξηση της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ βίας και τρομοκρατίας απέναντι στους ανθρώπους:

    https://www.maxmag.gr/politismos/koinonia/i-katara-toy-na-eisai-omofylofilos-sti-rosia/

    Βιβλία απαγορεύονται ενώ τα Pride ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ από τις αρχές:

    https://www.protagon.gr/epikairotita/rwsia-aposyrontai-ola-ta-vivlia-pou-propagandizoun-tin-loatki-koinotita-44342562706

    https://www.huffingtonpost.gr/2015/07/27/diethnes-gay-pride-rosia_n_7880338.html

    https://gr.euronews.com/2018/08/04/gay-pride-saint-petersburg-prosagwges-apo-tin-astinomia

    Στις βουλευτικές εκλογές του 2021 μέχρι και το ΚΚΡΟ κατήγγειλε τον Πούτιν για ΝΟΘΕΙΑ. Δηλαδή αν κάνει νοθεία εναντίον των συμμάχων του απλά σκεφτείτε τι κάνει στους αντιπάλους του:

    https://www.902.gr/eidisi/kosmos/272349/megali-diadilosi-toy-kkro-sti-mosha-enantia-sti-notheia-stis-voyleytikes

    Απαγωγές και φυλακίσεις Ουκρανών από την Κριμαία μετά την προσάρτησή της το 2014:

    https://athens.indymedia.org/post/1577390/

    Καταστολή, διώξεις και βασανιστηρία εναντίον του αναρχικού κινήματος:

    https://athens.indymedia.org/post/1592911/

    https://utopia-ad.org/rosia-epithesi-aftoktonias-kai-agria-katastoli-ton-anarchikon/

    https://anatolika.espivblogs.net/2019/03/12/paremvasi-allileggyis-me-toys-rosoys-anarchikoys-kai-antifasistes/

    Διοργάνωση διάσκεψης στην Αγία Πετρούπολη με την συμμετοχή ναζήδων και ακροδεξιών της Ευρώπης από τον ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ της ρωσικής κυβέρνησης και γνωστό φασίστα Ρογκόζιν:

    https://m.naftemporiki.gr/story/930695/rosia-sunantisi-dekadon-akrodeksion-kommaton-tis-europis-stin-ag-petroupoli

    Αν προσθέσουμε και τα τελευταία γεγονότα με την μερική επιστράτευση και όλα αυτά που γίνονται σήμερα:

    https://www.amnesty.gr/news/articles/article/26362/rosia-apolyseis-kathigiton-plysi-egkefaloy-foititrion-o-akadimaikos

    όπως επίσης και τις δολοφονίες επικριτών της πουτινικής δικτατορίας (Πολιτόφσκαγια, Νέμτσοφ, Λιτβινένκο) ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει ότι αυτό το έκτρωμα μόνο αστική δημοκρατία δεν είναι.

    Επανέρχομαι για το Ντονμπάς εκεί να δεις τις “Λαϊκές” σου δημοκρατίες…

    Reply
    1. Κώστας

      Σε ολες τις χώρες πρέπει η ΛΟΑΤΚΙ κοινοτητα και οι γυναικες να αγωνίζονται για ορατότητα και συμπερίληψη, χωρίς να έχει σημασία που είναι χειρότερα και που καλύτερα.

      Πχ στην Ελλάδα είναι καλύτερα από το Ιράν, στο Ιράν καλύτερα από την Σ Αραβία και στην Ρωσία καλύτερα από την Ουκρανια.

      Βέβαια ο αγώνας τους κρίνεται και από άλλα κριτήρια. Το γυναικείο και το δημοκρατικό ζήτημα δεν είναι δευτερέουσες αντιθέσεις αλλά δεν είναι και οι μοναδικές. Κινήματα με την ευγενική χορηγία του NED και της Φωνής της Αμερικής και του Radio Free Europe θα αντιμετωπίζονται με δυσπιστία

      Οδηγός μας είναι ο κουβανεζικος λαός και το ΚΚΚ, όχι οι Pussy Riot

      Για δολοφονίες να μιλήσουμε και για την Ντούγκινα.

      Που βγήκε ο πάπας και την είπε “αθωο θύμα” και η Ουκρανια … επίσημα τον κατήγγειλε.Τον Πάπα. Αλλά εχει μια ρίζα από τον αριστερό καθολικισμό, τον λένε και Πάπα των Φτωχών, ε, ένα φιλοναζιστικό καθεστώς δεν τα ανέχεται αυτά

      Χτες οι NYT έλεγαν πως απ οτι φαίνεται το έκανε η Ουκρανία.

      Σλάβα

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Α όχι εγώ προτιμώ τις Pussy Riot από αυτό:

        https://pen-international.org/news/cuba-pen-condemns-six-year-prison-sentence-for-cuban-musician-abel-lescay-for-his-participation-in-peaceful-mass-protests-last-july

        Εντωμεταξύ απέφυγες να σχολιάσεις και θα ήθελα την άποψή σου σχετικά με τα κορίτσια. Είναι…αστικοδημοκρατικό να φυλακίζονται όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνησή τους;

        Σαν κομμουνιστής στο δίλημμα (σοσιαλ)ΦΑΣΙΣΜΟΣ ή φιλελεύθερη αστική δημοκρατία επιλέγω το δεύτερο. Αυτό μας διδάσκει η Τρίτη Διεθνής, αυτό μας δίδαξε ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ Γκέοργκι Δημητρόφ, αυτό μας διδάσκει η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Αν είναι η εναλλακτική Ντονμπάς όχι ευχαριστώ τρόϊκα με χίλια μνημόνια πάνω από το κεφάλι μου.

        Όσο για τις δολοφονίες καλά για την Ντούγκινα τα λαγωνικά της FSB έλυσαν την υπόθεση μέσα σε μόλις δύο ημέρες αλλά για την Πολιτόφσκαγια ακόμη δεν βρέθηκε ο εγκέφαλος. Δηλαδή αυτοί αλλού παθαίνουν…μπλακάουτ και αλλού λειτουργούν ρολόϊ;

        Και πως τυχαίνει βρε παιδί μου εκεί όπου ΔΕΝ τους συμφέρει να…παθαίνουν εμπλοκή όπως λέγαμε και στο στρατό:

        https://www.kathimerini.gr/culture/561759535/chroniko-logokrisias-kai-fonon/

        Τόσες ανεξιχνίαστες δολοφονίες όλα αυτά τα χρόνια αλλά μέσα σε…δύο ημέρες τι έγινε; Ντοπαρίστηκαν…..

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Πάντα βρίσκετε μιαν αφορμή να …”επιλέξετε” την νεοφιλελέ αστική δικτατορία!
          Πάντα μακρυά από τους Λαούς και τις αγωνίες τους.

        2. Κώστας

          Οι φίλοι σου, οι συναγωνιστές σου, πιο σωστά, αστικοδημοκράτες των ΗΠΑ το λένε. Επίσης η Ουκρανία περίπου ομολόγησε όταν έβαλε χέρι στον … Πάπα. Άλλωστε την ειχαν στο site προγραφών του καθεστώτος. Γιατί από την πολύ Δημοκρατία έχουν ένα site που αναφέρει προσωπικά στοιχεία των εχθρών του καθεστώτος οι οποίοι μετά συχνά κάτι παθαίνουν. ¨

          Οπως λέει και ένας συνεργαζόμενος αμερικάνος αξιωματούχος ““I’m just trying to do my part to help make bad things happen to bad people who are in the service of the Kremlin.

          Όταν λοιπόν καταγραφεί η νίκη της ουκρανικής και της αμερικάνικης αστικής δημοκρατίας και έρθει το τέλος τους πάνω στην φωτό λέει liquidated. Δεν είμαι καν σίγουρος πως να το μεταφράσω γιατί δεν γνωρίζω από αστικοδημοκρατικό Κράτος Δικαίου. Πως το να πούμε,, “έλιωσε” ? “Υγροποιήθηκε” ? Δεν τους αρκούσε ενα ψυχρό exterminated, θέλανε να μας θυμίσουν την ναζιστική τους ιδεολογία, θέλανε ο χαμός του κάθε Roger Waters και του κάθε Παναγιώτη Λαφαζάνη να παραπέμπει σε ναζιστικές μεθόδους και πειράματα

          https://thegrayzone.com/2022/08/25/roger-waters-ukrainian-govt-hit-list/

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Χαχα κυριε Ανωνυμε περημενα αρκετα αυτο το σχολιο σου. Δεν ειναι νεοφιλελε ο Οακκιτης, (οχι μονο) ειναι σταλινικος και δη ζαχαριαδικος. Εξηγω. Μας λεει λοιπον οτι ειναι με την Ουκρανία γιατι η Ρωσια περασε τα συνορα και επιτεθηκε στην Ουκρανία. Τι ελεγε ο μεγας διαλεκτικος Ζαχαριαδης σε σχεση με τον ελληνοιταλικο πολεμο; Οσο η κυβέρνηση Μεταξα πολεμαει τον ιταλικο στρατο για να τον διωξει περα απο τα συνορα ειναι παρτιωτικη κυβέρνηση και διεξαγει πατριωτικο πολεμο. Οταν η κυβέρνηση Μεταξα περασει τα συνορα σε αλβανικο εδαφος μετατρεπεται πάραυτα σε ιμπεριαλιστικη κυβέρνηση και ο πολεμος που διεξάγει γινεται αυτοματα ιμπεριαλιστικος..(εν τοιαυτη περίπτωση δεν μας ειπε ο Ζαχαριάδης τι γινεται με τον ιταλικο στρατό και την ιταλική κυβέρνηση του Μουσολινι;; μηπως αυτη μετατρεπεται….αυτοματα σε … αντιιμπεριαλιστική και ο μουσολινι σε πατριωτη….) …..Με αυτο τον μαρξισμο του μπακαλικου γαλουχηθηκε ο σταλινικος χωρος και οι παραφυαδες του και τα αποτελέσματα τα βλεπουμε ως σημερα..
          Τι λεει ο κανονικος μαρξισμος; η πολιτική ολης της προηγούμενης περιοδου συνεχιζεται στον πολεμο με τους ιδιους σκοπους αλλαζοντας τα μέσα. Η ταξη που κυριαρχει πολιτικα πριν τον πολεμο, διευθύνει και τον πολεμο με σκοπο να εξυπηρετήσει τους σκοπους της. Για τον κανονικο μαρξισμο, δεν εχει Καμμια Απολυτως σημασια ποιος επιτιθεται πρωτος, ποιος περναει τα συνορα πρωτος, ποιος αμυνεται και ποιος επιτιθεται. Μαλιστα οπως εξηγησα μια τετοια αναλυση ειναι παραπλανητικη οταν δεν συνοδεύεται απο μια γενικοτερη γεωπολιτικη αναλυση. Λειπει λοιπον η ανάπτυξη μαις γεωπολιτικής αναλυση με μαρξιστική σκοπια και επιχειρηματα… Εδω ακομα δεν συμφωνησαν με τον Οακκιτη για το ποια ειναι τα στρατόπεδα που πολεμουν, χρησιμοποιωντας αδιακριτα τις εκφρασεις φασιστας και ναζι για τον ενα και τον αλλο…τετοιο επιπεδο κουβεντας….βεβαια αν ειναι και οι δυο ναζι, λυνεται το ζητημα απο μονο του.

      2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Aν θελει βεβαια η λοατκι κοινοτητα να διεξαγει προοδευτικο αγωνα νε την συμμετοχη του λαικου κινηματος θα πρεπει να μην εχει χορηγο την αμερικανικη πρεσβεια όπως επισημως εχουν τα ανα την υφηλιο gay pride.Αν συνεχισουν υπο την αιγιδα αυτη θα πετυχουν τα δικαια αιτηματα τους να τα βλεπουν με δυσπιστια τα λαικα στρωματα

        Reply
  10. Papillon

    Όσο για τις “δημοκρατίες” σου στο Ντονμπάς ιδού:

    1) Απαγόρευση λειτουργίας συνδικάτων, διώξεις και ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ συνδικαλιστών:

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/02/25/miners-union-on-the-attack-on-trade-union-freedom-in-luhansk/

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/02/25/slavery-in-the-donetsk-and-luhansk-peoples-republics/

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/10/03/regime-attacks-workers-rights-in-luhansk/

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/02/25/exclusive-interview-with-leader-of-the-independent-miners-union-luhansk/

    http://www.marxisthumanistinitiative.org/international-news/luhansk-republic-eastern-ukraine-bans-independent-unions.html

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/01/16/local-leader-of-miners-union-murdered-by-separatists-in-donbas/

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/02/22/unions-banned-by-pro-russian-separatists-in-luhansk/

    2) ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καταστολή αγώνων, διαδηλώσεων και απαγόρευση συναθροίσεων:

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2014/10/12/separatists-shoot-worker-protests-in-donbas/

    https://libcom.org/article/social-protest-and-repression-donbass

    3) Λογοκρισία, ΦΙΜΩΣΗ και απειλές εναντίων δημοσιογράφων:

    https://ukrainesolidaritycampaign.org/2015/02/25/slavery-in-the-donetsk-and-luhansk-peoples-republics/

    Τέλος τα best of από το Σύνταγμα της ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ του Ντονέτσκ:

    https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2014/05/21/%CF%84%CE%B1-best-of-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81/

    Συνεχίζεται…

    Reply
  11. Papillon

    Θόδωρε δεν διαφωνώ καθόλου για την ΛΟΑΤΚΙ και για τις σχέσεις τις με τον δυτικό ιμπεριαλισμό κάνεις όμως το ίδιο λάθος με τον Ανώνυμο πιο πάνω δεν ιεραρχείτε σωστά τα ζητήματα.

    Όταν οι άλλοι απαγορεύουν το δικαίωμα της διαδήλωσης, όταν ψηφίζονται νόμοι εναντίον μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, όταν ασκείται ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καταστολή σε βάρος αυτής της ομάδας τότε αυτό είναι το βασικό ζήτημα. Αυτό που συμβαίνει πχ στην Τσετσενία που κουμάντο κάνει η πουτινική δικτατορία μέσω του ανεκδιήγητου ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ Καντίροφ βαραίνει πολύ περισσότερο:

    https://www.news247.gr/afieromata/an-eisai-gkei-stin-tsetsenia-theoreisai-idi-nekros.9161609.html

    Όπως και για το Ιράν το γεγονός ότι η Δύση χαϊδεύει την εξέγερση, το γεγονός ότι και κάποιοι ενδεχομένως να τα παίρνουν από τον δυτικό ιμπεριαλισμό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μία ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ απέναντι σε ένα ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς η οποία πρέπει να υποστηριχθεί και για την οποία η “αριστερά” σας ακόμη δεν εξέφρασε στην πράξη την αλληλεγγύη της.

    Αλλά ξέχασα βάλατε την ΚΕΕΡΦΑ κανά δυο φορές και…βγάλατε την υποχρέωση.

    Reply
  12. Άλλος Κώστας

    Αυτό που φαίνεται να μην γίνεται αντιληπτό είναι ότι σε αυτές τις υποθέσεις δεν ψάχνουμε το δικαιο γενικα κι αόριστα, προσπαθούμε να δούμε ποια εξέλιξη είναι πιο καλή (και αντίστοιχα πιο κακή, αυτά πάνε μαζί) για τον απλό λαό, για τον κόσμο που υποτίθεται ότι εμείς ενδιαφερόμαστε. Οτιδήποτε λοιπόν είναι εις βάρος του είτε απευθείας είτε εμμέσως, είναι μη επιθυμητή εξέλιξη. Έτσι υποτίθεται σκεφτόμασταν και στο Ιράκ, έτσι και στην Γιουγκοσλαβία, έτσι και στην Λιβύη, έτσι και στην Συρία κλπ. Δεν νομίζω ότι κανείς ήταν υποστηρικτής του Μιλόσεβιτς ή πολύ περισσότερο του Σαντάμ. 

    Εδώ λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική σύγκρουση της πρώην ΕΣΣΔ, εδώ έχουμε να κάνουμε με πόλεμο δι αντιπροσώπου (και όχι αντιπροσωπΩΝ όπως ήταν μέχρι χθες). Οι ΗΠΑ δουλεύουν συστηματικά από το 1990 για την εξουδετέρωση των γεωπολιτικών τους αντιπάλων. Η “νέα” τάξη πραγμάτων ήταν νέα ως προς αυτό: ο αντίπαλος -για διάφορους λογους- είχε υποστεί μια μεγάλη ζημιά και η Αμερική είχε πλέον ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο. Αυτό λοιπόν που έκανε στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι να ενισχύσει απίστευτα τους ναζί (προσωπική μου άποψη είναι ότι τους αβαντάρει γενικότερα και σε διάφορες εκδοχές του ναζι/φασισμού), να τους εξοπλίσει σαν αστακούς και να τους βάλει να προκαλούν ανοιχτά την Ρωσία. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμη κι αν δεν αντιδρούσε η Ρωσία θα μπούκαραν αυτοί με μια αφορμή (δεν λείπουν αυτά, το ξέρετε άλλωστε όσοι ασχολείστε λίγο με την πολιτική τα τελευταία 30 χρόνια).

    Γιατί φούσκωσε τους ναζί; Γιατί πολύ απλά αυτοί ήταν που μπορούσαν να κάνουν πόλεμο, πραγματικό πόλεμο κι όχι “πιτσικουλιές” και πορτοκαλοκίτρινες ηλιθιότητες. Χρειαζόντουσαν ένα τέτοιο κράτος ανάμεσα στην Ρωσία και την ΕΕ και κάθε μη αφελής το καταλαβαίνει. Σας θυμίζει κάτι αυτό; https://warnews247.gr/omologia-sok-amerikanou-stratigou-plirosame-mono-66-dis-gia-na-pethanoun-oukranoi-gia-ta-symferonta-mas/
    Ναι, εμένα μου θυμίζει ανάλογες δηλώσεις αμερικανών για το πόσο τους είχε κοστίσει η πτώση του Αλλιέντε πριν 50 χρόνια. Οι ΗΠΑ έχουν το χρήμα και ζητούν υπαλλήλους σε ένα κόσμο με μεγάλη ανεργία. Τι λέτε, δεν θα βρουν;

    Είναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος; Εξαρτάται. Ακόμη κι αν πούμε ότι η Ρωσία είναι ιμπεριαλιστική χώρα (με μια οικονομία για λύπηση και με μια αστική τάξη που κατά το ήμισυ και βάλε είναι με την…δύση), θα πρέπει να έχουμε μεγάλη φαντασία για να πούμε ότι πρόκειται περί ενός κατακτητικού πολέμου, όταν ο Ζελένσκι ζητούσε την ανάπτυξη πυρηνικών στην χώρα του με ή χωρίς την Νατοϊκή έγκριση, ενώ ταυτόχρονα βομβάρδιζε απροκάλυπτα την ρώσικη μειονότητα -που στις συγκεκριμένες περιοχές ήταν συντριπτική πλειοψηφία- παραβιάζοντας συνθήκες που η Ουκρανία είχε υπογράψει (Μινσκ). Δεν χρειάζεται να είναι ακροαριστεροί οι κάτοικοι του Ντονετσκ για να μην θέλουν να τους σταυρώνουν οι ναζίδες ρίχνοντας μετά τα βίντεο στο ίντερνετ προς παραδειγματισμό. Μπορούν κι ως απλοί ορθόδοξοι ρώσοι, ίσα ίσα που τους ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ προς τους απλούς ορθόδοξους ρώσους.

    Για μένα λοιπόν όποιος υποστηρίζει την Ουκρανία είναι άμισθο όργανο των ΗΠΑ. Δεν είναι η πρώτη φορά, οι αντιδραστικοί των ΗΠΑ στηρίχθηκαν πολλές φορές σε προοδευτικό κόσμο, με αποκορύφωμα την ιστορία με τους δημοκρατικούς: Οι ΗΠΑ ψήφισαν δημοκρατικούς ελπίζοντας ίσως σε μια καλύτερη αντιμετώπιση των LGBTQ και βρήκαν μπροστά τους τον πόλεμο. Πόλεμος που θα ξεκινούσε 5 χρόνια πριν με την Κλίντον, αν δεν είχε βγει ο Τραμπ που πολύ μισήθηκε από το κοσμοπολίτικο κατεστημένο. Λυπάμαι αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρικη όπως έλεγε και ο Λένιν.

    Και πάω εν τάχει στο τελευταίο κομμάτι, που για μένα είναι (δικαίως) και το πιό ασαφές: Είναι χειρότερα για τον κόσμο, το εργατικό κίνημα κλπ. μία μονοκρατορία των ΗΠΑ; Πιστεύω πώς ναι, γιατί έχουμε την εμπειρία πλέον: Τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει αντίπαλος και τα δικαιώματα έχουν πάει κάτω από τον πάτο, έχουμε γυρίσει με αυτή την έννοια στο 1880, πριν την πρωτομαγιά του Σικάγο. Γιατί; Υπεράσπιζε μήπως η ΕΣΣΔ τα τελευταία χρόνια της το εργατικό και λαϊκό κίνημα; Νομίζω ότι συμφωνούμε πως όχι. Όμως ήταν ένα γεωπολιτικό αντίβαρο που έδινε το περιθώριο κινήσεων σε πραγματικά (κι όχι μουσαντένια) κινήματα στην δύση (αντίστοιχα και μεγαλύτερη βέβαια πίεση έτρωγε και η ίδια). Σε μία αυριανή μονοκρατορία θα κάνεις απεργία στο Public και θα έρχεται ο πεζοναύτης να σου τραβάει το αυτί. Γελάτε; Το ίδιο θα έκανε όμως και ο Κινέζος σε μία Κινέζικη μονοκρατορία κι αυτό μάλλον είναι πιό εύκολο στην κατανόηση.

    Εγώ έτσι σκέφτομαι αι πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να υποστούν ήττα. Και ήττα δεν μπορούν να υποστεούν χωρίς κάποιος άλλος (κατά πάσα πιθανότητα αντιδραστικός) να νικήσει. Αν σκέφτεστε διαφορετικά δεκτό, αλλά ας αφήσουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς και τις επικολυρικές βλακείες. Ευχαριστώ όποιους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν.

    Reply
    1. Papillon

      Κάτσε γιατί μας τα έμπλεξες. Λες ” Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμη κι αν δεν αντιδρούσε η Ρωσία θα μπούκαραν αυτοί με μια αφορμή”

      Ποιοι; Οι Ουκρανοί; Μιλάς σοβαρά τώρα; Θα μπούκαραν μέσα σε μία στρατιωτική αλλά και ΠΥΡΗΝΙΚΗ υπερδύναμη τέτοιας έκτασης; Να κάνουν τι; Να αυτοκαταστραφούν; Καλά αυτό ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν πιάνει. Εδώ οι δήθεν αμερικανόδουλοι του Γιάτσενιουκ και του ναζιστή Γιάρος ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ την Κριμαία χωρίς ούτε μία σφαίρα έτσι για την τιμή των όπλων και εσύ μιλάς για…επέμβαση της Ουκρανίας στην Ρωσία; Πλάκα μας κάνεις εδώ παρέδωσαν τις ανατολικές περιοχές στους πουτινικούς ΝΑΖΙ θα έκαναν και εισβολή;

      Όσο για τα πυρηνικά εδώ τι να πούμε; Η Ρωσία είναι πυρηνική υπερδύναμη, αυτή κατέχει πυρηνικά όπλα. Η Ρωσία είναι επίσης που απειλεί με πυρηνικό όλεθρο όχι οι Ουκρανοί. Όποια χώρα βρίσκεται υπό ΚΑΤΟΧΗ από μία πυρηνική υπερδύναμη έχει κάθε δικαίωμα να συζητά ακόμα και ανάπτυξη πυρηνικών όπλων για να αντιμετωπίσει την πυρηνική απειλή του κατακτητή της. Αυτή όμως είναι η διαφορά ο ένας το συζητά ο άλλος τα έχει ήδη. Παρόλα αυτά δεν βλέπω ότι ο κίνδυνος προέρχεται από τον Ζελένσκι αλλά από τον Πούτιν διότι ο δεύτερος διαθέτει αυτά τα όπλα και μας απειλεί αυτή τη στιγμή. Αλήθεια για την Βόρεια Κορέα απαιτείς κατάργηση των πυρηνικών της όταν οι ΗΠΑ μία πυρηνική επίσης υπερδύναμη την απειλεί; Το θέμα των πυρηνικών είναι απλό ή κατάργηση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πρώτους τους ιμπεριαλιστές ή αναγνώριση του δικαιώματος χρήσης πυρηνικών και για τον Τρίτο Κόσμο.

      Μια χαρά δούλεψαν οι ναζί για τον Πούτιν. Έτσι άρπαξε την Κριμαία, έτσι αρπαξε και τις ανατολικές περιοχές. Πολύτιμες οι υπηρεσίες τους. Βεβαίως η στάση της Δύσης ήταν ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ που τους υποστήριξε, έκανε αυτό έκανε πάντα και που αποδείχτηκε από την ιστορία καταστροφικό και για τους ίδιους. Στο Ιράκ στήριξαν τους Σιίτες. Ε το πλήρωσαν το Ιράκ ανήκει πλέον στον άξονα Ιράν-Ρωσία-Κίνα διότι αυτού του κέντρου πράκτορες είναι. Με την Σερβία τα ίδια.

      Τώρα το άλλο είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Καμία πλειοψηφία, οι Ρώσοι είναι ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στις ανατολικές περιοχές. Αν δεν πιστεύεις εμένα το παραδέχεται ένας ΤΕΡΜΑ ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ:

      “Οι πραξικοπηματίες κατήργησαν το σύνταγμα, τα δικαιώματα της ρωσικής ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ…”

      https://iskra.gr/synentefxi-p-lafazani-sto-ria-novostii-rosia-echei-dikio-stratigiki-synergasia-athinas-me-moscha/

      Τα επίσημα στοιχεία επίσης διαφωνούν μαζί σου:

      https://web.archive.org/web/20111217151026/http://2001.ukrcensus.gov.ua/eng/results/general/nationality/

      Επομένως η προσάρτηση των ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ εδαφών είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Τελεία και παύλα. Είναι οι πουτινόφιλοι φασίστες που ξεκίνησαν τον πόλεμο αυτό με την επιδίωξή τους να ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ την Ουκρανία. Το Νοβορωσία είναι ξεκάθαρο δεν σημαίνει αυτονομία αλλά ένωση με την Ρωσία. Μιλάμε για ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ. Οι ναζιστές από την άλλη μεριά έκαναν αυτό που ήξεραν. Τι; Μα να ΠΡΟΒΟΚΑΡΟΥΝ την όλη κατάσταση υπέρ του Πούτιν. Δεν λες όμως κουβέντα για τα εγκλήματα των ρωσόδουλων:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Humanitarian_situation_during_the_war_in_Donbas

      https://www.amnesty.org/en/latest/news/2014/10/eastern-ukraine-conflict-summary-killings-misrecorded-and-misreported/

      Ώστε όποιος υποστηρίζει την Ουκρανία είναι πράκτορας των ΗΠΑ. Μάλιστα. Εσύ που υποστήριξες τους ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ Μιλόσεβιτς-Κάρατζιτς-Μλάντιτς τότε τι είσαι; Σύμφωνα με το σκεπτικό σου είσαι ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ της Μόσχας και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ. Έτσι θα το πάμε; Βλέπεις μπορώ και εγώ να το παίξω αυτό το παιχνιδάκι.

      Καθήκον ΚΑΘΕ αντιιμπεριαλιστή-διεθνιστή είναι να στέκεται αλληλέγγυος στο πλευρό όλων όσων πολεμάνε ενάντια στους ιμπεριαλιστές για την εδαφική-εθνική τους κυριαρχίας. Αυτό ορίζει ο μαρξισμός-λενινισμός είτε σου αρέσει είτε όχι. Εσύ αυτό το δέχεσαι για όλους τους άλλους εκτός από την Ουκρανία. Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο.

      Επειδή είναι αργά θα επανέλθω για τα υπόλοιπα…

      Reply
      1. Papillon

        Μα εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι αυτή η μονοκρατορία που περιγράφεις είναι ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ, δεν υφίσταται ως τέτοια. Κόλλησε η βελόνα στο ’70 και δεν λέει να ξεκολλήσει. Έχετε καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο; Όταν ακόμα και χώρες που παραδοσιακά είχαν τις καλύτερες σχέσεις με την Δύση παίζουν το παιχνίδι του Πούτιν (ΟΠΕΚ) για ποια μονοκρατορία μιλάμε; Ο Ζελένσκι έφτασε να τα χώνει στο Ισραήλ για την ΜΗ επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία όπως και για την ΑΡΝΗΣΗ του να στείλει όπλα. Μιλάμε για το…μαντρόσκυλο των ΗΠΑ όπως λέτε όλοι σας.

        Τα περί…μονοκρατορίας των ΗΠΑ είναι ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ παραμύθια. Στον ιμπεριαλισμό πάντα υπάρχουν και άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν στο μοίρασμα του κόσμου. Ο μόνος τρόπος για να πετύχει μονοκρατορία μία υπερδύναμη είναι να κηρύξει πόλεμο σε όλο τον κόσμο όπως πήγε να κάνει ο χιτλερικός Άξονας στον Β’ αλλά αυτό δεν του βγήκε και ευτυχώς αλλιώς μονοκρατορίες ΔΕΝ υπάρχουν. Μία υπερδύναμη καταστρέφεται μόνο μέσω πολέμου αλλιώς δεν αυτοκτονεί. Η Ρωσία λοιπόν μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ ακολούθησε πολιτική εισοδισμού μέσα στην Δύση ώστε να την κοιμίσει και να νομίζει αυτή ότι κάνει κουμάντο στον κόσμο. Διότι την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν την Σερβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν την ίδια ώρα οι Ρώσοι ΙΣΟΠΕΔΩΝΑΝ την Τσετσενία, κομμάτιαζαν την Γεωργία και την Μολδαβία. Ακόμα όμως και τις επεμβάσεις της Δύσης η Ρωσία τις υποκίνησε και τις βοήθησε ώστε να ωφεληθεί αυτή τελικά και όχι η…μονοκρατορία που περιγράφεις.

        Γνωρίζεις πχ ότι την απόφαση 1441 του ΟΗΕ για ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ του Ιράκ την στήριξε ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ την ίδια ώρα που φώναζε υποτίθεται εναντίον μίας εισβολής της Δύσης; Αλλά και όταν ανετράπη το καθεστώς του Σαντάμ, οι Ρώσοι είχαν έτοιμους τους πράκτορες τους Σιίτες αλλά και το ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ “Κ”Κ που ενώ φαινομενικά υποστήριζαν τις ΗΠΑ στην πραγματικότητα υπηρετούσαν τα ρωσικά συμφέροντα. Γνωρίζεις ότι την ίδια ώρα που πολεμούσε το ΝΑΤΟ τους Ταλιμπάν τους πολεμούσε και η Ρωσία μέσω της Βορείου Συμμαχίας; Διότι οι Ταλιμπάν τότε ήταν ΑΝΤΙΡΩΣΟΙ και ένα από τα πιο αντιρωσικά καθεστώτα στην Μ.Ανατολή. Πολύτιμες λοιπόν οι υπηρεσίες της Αλ Κάϊντα στον ρωσικό ιμπεριαλισμό με το χτύπημα στους Πύργους ώστε να σπρώξουν τις ΗΠΑ σε δύο βασικά καταστροφικούς πολέμους. Γνωρίζεις ότι το νούμερο 2 της Αλ Κάϊντα ήταν ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ;

        https://www.businessinsider.com/exploring-al-qaedas-murky-connection-to-russian-intelligence-2014-6

        Γνωρίζεις ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν μέρος της Διεθνούς Χεζμπολάχ, μίας πανισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας εγκέφαλος ήταν ο Ιρανός αρχηγός της εξωτερικής αντικατασκοπίας Μεχντί – Τσαμράν;

        https://books.google.gr/books?id=8_rEDwAAQBAJ&pg=PA109&lpg=PA109&dq=mehdi+chamran+international+hezbollah+bin+laden&source=bl&ots=Mn5OGAuW6W&sig=ACfU3U2doZIjr0NySjhqGX0HZhrIxlcuwQ&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwjXp9jR3d36AhWEXvEDHfZUB7EQ6AF6BAgZEAM#v=onepage&q=mehdi%20chamran%20international%20hezbollah%20bin%20laden&f=false

        Εξάλλου οι σχέσεις Αλ Κάϊντα, Ιράν και Χεζμπολάχ είναι γνωστές:

        https://www.fdd.org/analysis/2018/08/08/the-al-qaeda-iran-connection/

        https://www.iranintl.com/en/202205024622

        https://www.nbcnews.com/news/world/newly-released-bin-laden-document-describes-iran-al-qaeda-link-n816681

        https://www.lawfareblog.com/making-sense-iran-and-al-qaedas-relationship

        Χεζμπολάχ και Ιράν από τότε ήταν στην υπηρεσία του Κρεμλίνου.

        Δείτε λίγο τι συνέβη με την επεμβατική πολιτική της Δύσης. Αφγανιστάν ΓΙΟΚ, οι ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ πλέον Ταλιμπάν στην εξουσία. Ιράκ ουσιαστικά ΓΙΟΚ, οι ελάχιστες αμερικανικές δυνάμεις που απομένουν δεν παίζουν σημαντικό ρόλο τυπική είναι η παρουσία τους, η χώρα πέρασε στον Άξονα Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Όπως πάει το πράγμα θα χάσουν και την Λιβύη. Σερβία επίσης ΓΙΟΚ, παραμένει από τα πιο ρωσόφιλα κράτη στα Βαλκάνια. Γι’αυτό μπούκαρε το ΝΑΤΟ και ΚΑΤΕΣΦΑΖΕ τον κόσμο; Σοβαρά μιλάμε;

        Από όπου και να το πιάσεις οι ΗΠΑ δέχονται χτυπήματα από παντού. Το ρωσοκινέζικο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ στρατόπεδο μέρα με τη μέρα δυναμώνει επικίνδυνα και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Και αυτό συνδέεται άμεσα με την άνοδο του φασισμού παγκοσμίως. Οι πιο στυγνές, οι χειρότερες δικτατορίες στον κόσμο, ακροδεξιά αλλά και ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΑ καθεστώτα ελέγχονται από αυτό το στρατόπεδο. Άσαντ, Σίσι, Μιανμάρ, Ιράν (με τον ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ Ραϊσί πλέον στην εξουσία), η Τουρκία έρχεται όλο και πιο κοντά στον Πούτιν, Λευκορωσία, Ουγγαρία, Βενεζουέλα, Κούβα, Νικαράγουα είναι απλά μερικά παραδείγματα.

        Συνεχίζεται…

        Reply
  13. Κώστας

    Την ίδια ώρα που η δυτική Αριστερά ξυνίζει τα μούτρα της όταν ακούει λέξεις ολίγον τι βαρβαρικές όπως Ντονιετσκ, Λουγκάνσκ και, κυρίως, Λαική Δημοκρατία για αυτές τις 2 περιοχές, στην ΛΔ του Ντονιέτσκ εθνικοποιούν, μετά την ενσωματωση τους στην ΡΟ, την περιουσία 140 ολιγαρχών. Επίσης επιτρέπουν την ουκρανική γλώσσα και την ουκρανική εθνική ταυτότητα, αν και φοβάμαι το άρθρο έχει λάθος, στο Ντονμπας νομίζω όχι ως επισημη γιατί προφανώς κρίνουν πως δεν χρειάζεται, αλλά με κρατική πρόνοια για την ύπαρξη της. Σε Ζαπορίζια και Χερσώνα θα είναι και αυτή επίσημη γλώσσα του κράτους.

    Φαίνεται πως ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ΚΚ και της εργατικής τάξης στην εξέγερση αφήνει πράγματα πίσω του. Και δεν έχει να κάνει με το αν οι ΛΔ πάνε για τον … Σοσιαλισμό ή αν έχουν την τέλεια Δημοκρατία, αλλά με το αν θα τους αναγνωρίσουμε το δικαίωμα τους σε μια τίμια αποτίμηση της προσπάθειας τους και το δικαίωμα τους να υπάρχουν και να έχουν και το όνομα που θέλουν χωρίς να βάζουμε εισαγωγικά και το “λεγόμενες”. Και αν θα τους κρινουμε δίκαια για να κρίνουμε και τον εαυτό μας αυστηρά γιατί το καθοριστικό είναι εσύ τι κάνεις στην χώρα σου και εμείς είμαστε αυτοί που πέρασε από πάνω τους ως οδοστρωτήρας από το 2010 το Κεφάλαιο και ο Ιμπεριαλισμός και συνεχίζει και χειροτερεύει. Αυτοί με το όπλο στο χερι έκαναν αυτό. Τι να κάνουν τώρα, να κάτσουν στο ίντερνετ και να μας βρίζουν γιατί δεν έχουμε Σοσιαλισμό ?

    Αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ότι στις ΛΔ και στην Ρωσία δεν υπάρχει δικαίωμα απεργίας, ασχέτως του αν ισχύει. Για 2 λόγους. Αν το λένε κάποιοι που στηρίζουν την Ουκρανία, που δεν έχουν ακόμα περισσότερο κανένα απολύτως δικαίωμα συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης, θρησκευτικής και πολιτιστικής ελευθερίας, Τύπου κλπ και γιατί σε αυτές τις περιοχές, με κριτήριο την ιστορία αυτών των περιοχών, το αν έχουν δικαίωμα απεργίας κλπ δεν είναι απόδειξη του αν έχουν δικαίωμα να λέγονται ΛΔ και αν πάνε για τον Σοσιαλισμό. Διότι γι αυτές τις περιοχές ΛΔ και Σοσιαλισμός ήταν μια αυταρχική κρατική ρύθμιση και επιβολή με κοινωνικό κράτος και καθολική εργασία.

    Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το λάθος, είναι ασυγχώρητο. Εμένα γνώμη μου είναι πως κάποια δικαιώματα της φιλελευθερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ή της αστικής δημοκρατίας είναι ουσιαστικά και όχι τυπικά. Και πως πρέπει κάπως να υπάρχουν και στην εργατική εξουσία και γι αυτό ο Κίσσινγκερ έλεγε το 68 “σε καμια περίπτωση να μην νικήσει ο Ντούμπτσεκ” και λίγο μετά ο Αλιέντε ήταν το μεγαλύτερο καρφί στο μάτι τους. Δεν παύει όμως να ισχύει πως η ΦΚΔ, όρος που προσωπικά προτιμώ, είναι μια εξαίρεση στην πορεία της ανθρωπότητας, πως σχετίζεται με τα περιθώρια που είχαν οι αποικιοκρατικές χώρες να αναπτύξουν κοινωνικά συμβόλαια και πολιτικούς θεσμούς, τα περιθώρια που είχαν να μπολιάσουν τις αστικές επαναστάσεις με πληβειακή συμμετοχή και τους αντιστοιχους πολιτικούς θεσμούς. Επίσης σηκώνει πολύ συζήτηση το αν οι άνθρωποι πχ στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα δικαιώματα, συνδικαλιστικά και πολιτικά, απ΄ότι στην ΡΟ, εγώ λέω πως δεν έχουν

    https://kommon.gr/politiki/dialogos/item/6064-palmoi-tis-istorias-sto-donietsk-tou-gianni-f-tsikoli

    Κώστας

    Reply
    1. Papillon

      Ακριβώς το ότι ΔΕΝ έχουν αυτά τα δικαιώματα που για σένα δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως όταν πρόκειται για την Ρωσία και τους υποτακτικούς της και σε πιάνει ο πόνος μόνο όταν μιλάμε για τις ΗΠΑ και την ΕΕ (που αποδεικνύει πόσο ΒΑΘΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ και ΨΕΥΤΗΣ είσαι) πάει να πει ότι ΔΕΝ έχουν δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται ΛΔ. Βρωμίζουν την έννοια. Και αυτό γιατί όχι για σοσιαλισμό δεν πάνε, ούτε καν αστική δημοκρατία δεν έχουν.

      Μιλάμε για ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ. Και είναι τόσο “αντιφασίστες” οι σύντροφοί σου που…ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ και ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ φόρουμ. Μάλιστα απαγορεύουν ΑΠΕΡΓΙΕΣ, απαγορεύουν…αντιφασιστικά φόρουμ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ συνδικαλιστές και αγωνιστές, απαγάγουν, φιμώνουν να τις χαίρεσαι τις ΛΔ σου. Τέτοια δημοκρατία είχαμε να δούμε από την…χούντα.

      Όχι δεν θα μας καταντήσετε Ντονμπάς. Το κατάλαβες;

      Όλα αυτά ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με τον σοσιαλισμό, αυτά φίλε μου συνέβαιναν στην ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ των Χρουτσόφ-Μπρέζνιεφ-Γκορμπατσόφ και στους δορυφόρους τους. Είσαι τόσο χυδαίος ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ που έχεις το θράσος και ταυτίζεις τον σοσιαλισμό και τις πραγματικές ΛΔ με όλα αυτά τα οποία την ίδια ώρα υποστηρίζεις, δικαιολογείς και ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ ώστε να υπηρετήσεις τον ρωσικό ιμπεριαλισμό.

      Αποκαλύπτεται έτσι το αληθινό σου πρόσωπο. Δεν μπορείτε να κρυφτείτε κιόλας.

      Καλά εννοείται ότι οι λαοί της Δύσης ακόμα και στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα δικαιώματα σε σχέση με Ρωσία και Κίνα. Συζητάμε αν είναι περισσότερο δημοκρατική μία χώρα στην οποία έχουν δολοφονηθεί και διώκονται συνεχώς δημοσιογράφοι, επικριτές του καθεστώτος και ακτιβιστές, που απαγορεύονται διαδηλώσεις, που γίνεται όργιο ΝΟΘΕΙΑΣ στις εκλογές, που απαγορεύει σε άλλα κόμματα και υποψηφίους να λάβουν μέρος σε εκλογές, που το καθεστώς ΑΠΑΓΑΓΕΙ πολίτες, πους τους ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ, που θέτει ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ συνδικαλιστικές ενώσεις, που ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ το δικαίωμα της διαμαρτυρίας;

      Σώπα ρε σέβονται την ουκρανική γλώσσα και τα δικαιώματα των Ουκρανών οι “εξεγερμένοι”; Βέβαια αρκεί να το…βουλώνουν γιατί αλλιώς θα γνωρίσουν την…δημοκρατία των καθεστώτων:

      https://www.amnesty.org/en/latest/news/2014/07/ukraine-mounting-evidence-abduction-and-torture/

      https://jacobin.com/2022/03/donbas-donetsk-luhansk-ukraine-russia-putin

      Καλά ας κάνουν και αλλιώς. Άλλωστε είδαμε όλοι πόσο…δημοκρατικά ψηφίστηκε η προσάρτηση. ΜΕ ΕΝΟΠΛΟΥΣ να μεταφέρουν κάλπες. Και βέβαια “σέβονται” τα δικαιώματά τους εκτός αν είναι…ομοφυλόφιλοι, άλλης θρησκείας, Ρομά ή “έκφυλες” γυναίκες που τολμάνε να…κυκλοφορούν και να εγκληματούν…πίνοντας καφέ:

      https://khpg.org/en/1397936989

      https://novosti.dn.ua/ru/news/206085-v-slavyanske-neyzvestnye-s-avtomatamy-yzbyvayut-y-grabyat-romov

      https://www.aftoleksi.gr/2022/06/23/spazontas-diadedomenoys-mythoys-gyro-tin-eisvoli/#_ftn68

      Συνεχίζεται…

      Reply
  14. Papillon

    Τώρα για την Ντούγκινα. Μπορεί να ήταν δολοφονία και από Ουκρανούς; Ή έστω να συμμετείχαν; Ναι παίζει και αυτό. Άλλωστε ποιος είπε ότι και μέσα στην Ουκρανία δεν υπάρχουν αντιμαχόμενα στρατόπεδα; Ποιος είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν και Ουκρανοί που ενεργούν σαν προβοκάτορες του Κρεμλίνου; Μιλάμε για μία απόλυτα ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ αστική τάξη και από Δύση και από Ρωσία. Γι’αυτό και η Ουκρανία δεν μπορεί να ταυτιστεί με ΗΠΑ-ΕΕ και Ρωσία είναι κλασικό παράδειγμα έθνους ξενόδουλου, υποτελούς και απόλυτα εξαρτημένου από τον ιμπεριαλισμό. Εξάλλου και το δημοσίευμα των Times κάνει λόγω για τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης.

    Εγώ πάντως μένω στο δημοσίευμα του Guardian διότι θέτει σοβαρά ερωτηματικά.

    https://www.theguardian.com/world/2022/aug/22/russian-security-service-fsb-claim-to-have-identified-killer-of-darya-dugina-lacks-credibility

    Το ένα είναι η ταχύτητα με την οποία διαλεύκαναν την υπόθεση (ενώ είπαμε ότι για άλλες υποθέσεις ακόμα περιμένουμε) και το άλλο είναι ότι όλες οι κινήσεις της τύπισσας δεν έγιναν αντιληπτές από την FSB, φεύγοντας σαν κυρία έτσι εύκολα ενώ ήξεραν από βίντεο και που έμενε και πως κινήθηκε; Γιατί αυτό φαίνεται λαμβάνοντας υπόψην την ταχύτητα με την οποία τα βρήκαν όλα αυτά ότι ΓΝΩΡΙΖΑΝ. Αυτά συγγνώμη αλλά εμένα μου δημιουργούν υποψίες. Μήπως τελικά ουκρανικοί κύκλοι υπό τις εντολές ΡΩΣΙΚΩΝ κύκλων την δολοφόνησαν; Απλά θέτω ένα ερώτημα. Δεν νομίζω ότι μπορείς να το αποκλείσεις και αυτό. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα σενάρια δεν ξέρω.

    Αλλά άντε να δεχτώ χάριν της συζήτησης το δικό σου σενάριο ότι την δολοφόνησε το ουκρανικό καθεστώς. Δυστυχώς είναι και αυτά μέσα στον πόλεμο ειδικά όταν μιλάμε για κράτη σαν την Ουκρανία. Άλλωστε ο Ντούγκιν είναι βασικός πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής του ρωσικού ιμπεριαλισμού, αυτός έσπρωχνε σε επέμβαση από την αρχή, αυτός είναι ο πρωτομάστορας της ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ αντίληψης περί ευρασιατισμού και…τεχνητών εθνών. Ναι το θεωρώ λογικό να ήταν στο στόχαστρο των Ουκρανών αφού η ρωσική εισβολή είχε τις…ευλογίες του:

    https://www.tanea.gr/2022/03/18/world/keimeno-fotia-gia-tis-apopseis-tou-aleksanter-ntougkin-sxetika-me-ti-rosiki-eisvoli/

    Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον ΔΙΚΑΙΟ και ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ αγώνα του ουκρανικού λαού; Αυτό σε τι αλλάζει το γεγονός ότι ο Ουκρανός εργάτης με αυτοθυσία και γενναιότητα δίνει τη μάχη ώστε να διώξει τους κατακτητές από την πατρίδα του; Αλλάζει αυτό τον χαρακτήρα του πολέμου; Αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε όλοι δεν αφορά ούτε τον Ζελένσκι, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε την ΕΕ αφορά ένα λαό που με το όπλο στο χέρι αποφάσισε να ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ σε μία υπερδύναμη που τον θέλει υποδουλωμένο. Όπως και ο αγώνας του ελληνικού λαού δεν αφορούσε τον ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Μεταξά αλλά τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ γιατί την ίδια ώρα που πολεμούσαν οι Έλληνες τον Ιταλό κατακτητή οι κομμουνιστές και οι δημοκράτες υπέφεραν. Παρόλα αυτά το ΚΚΕ υποστήριξε με πάθος τον αγώνα για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

    Όσο αφορά το τελευταίο θα επανέλθω για τον Ανώνυμο που μας κάνει και…μαθήματα μαρξισμού τρομάρα του όπως και για τον άλλο Κώστα που είναι τόσο…αριστερός ώστε να μας παρουσιάζει τον Τραμπ σαν…πολέμιο του κοσμοπολίτικου κατεστημένου (κλασική ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ θεωρία, ο Τραμπ τα έβαλε με την…Νέα Τάξη που υποθέτω ότι την υπηρετούν οι…Δημοκρατικοί αυτά λένε εξάλλου όλοι οι ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ)

    Reply
    1. Κώστας

      Τα περί Ντούγκιν είναι ψέματα, έχουν απαντηθεί, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με το Κρεμλίνο. Άλλωστε είναι σαφές, για όποιον διαβάζει, πως ο Πούτιν και ο Ντούγκιν, δεν λένε τα ίδια πράγματα. Η δε αποπομπή του από το Πανεπιστήμιο στο οποίο ήταν καθηγητής γιατί πρόσβαλε τον ουκρανικό λαό δίνει γκροτέσκες διαστάσεις στο θέμα Ντούγκιν που είναι απλό. Τον συναντάει η Χρυσή Αυγή, λέει “συναντήσαμε το δεξί χέρι του Πούτιν” και το παίρνει μετά όλο το συστημικό σκυλολόι, και οι τρελλοι της ΟΑΚΚΕ, και λένε νατο. ΤΟ ΠΟΙΟ ΡΕ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΜΠΑΓΛΑΜΑΔΕΣ ? Επίσης καμία ένδειξη δεν έχουμε πως στόχος ήταν ο Ντούγκιν, το συγκλονιστικά πιθανότερο ήταν πως ήταν η Ντάρια διότι στο αυτοκίνητο της ήταν η βόμβα και, ξέρεις, ένας 60χρονος και η 30χρονη κόρη του δεν είναι και σίγουρο πως θα φύγουν μαζί. Η ναζιστική σκηνοθεσία δηλ ήθελε τον πατέρα να τραβάει τα μαλλιά του και όχι την αρκετά πιο άγνωστη κόρη. Άλλωστε στην λίστα των προς ΥΓΡΟΠΟΙΗΣΗ που ανακοινώνει το ουκρανικό κράτος ήταν και η ίδια, και ο πατέρας της.

      Επίσης ξέχασες να μου πεις για το αν πρέπει η Ουκρανία να δολοφονήσει, να υγροποιήσει, τον Roger Waters και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και αν είναι αστικοδημοκρατικά αυτά. Για την Ντούγκινα είπες, καλά την κάνανε. Επίσης δεν μου είπες αν είναι αστικοδημοκρατικό και πολιτισμένο ένα κράτος να έχει λίστα με το ποιους θα δολοφονήσει. Εκτός και αν το Υπουργείο Εσωτερικών το ελέγχει το … Κρεμλίνο.

      Για τις ΗΠΑ που έχουν … πολυκομματισμό, ελευθερία του Τύπου και του συνδικαλισμού σε παραδίδω στην γενική χλεύη. Ψυχή βαθιά στις περιοχές της πατρίδας μας που τις λερώνουν οι εγκληματικές τους βάσεις από τις οποίες βγαίνουν και βιάζουν τα κορίτσια και τις γυναίκες με ασυλία από το ελληνικό κράτος. Ψυχή βαθιά στις περιοχές της πατρίδας μας που θα βομβαρδιστούν ως αμερικάνικο έδαφος αν τα καταφέρουν οι ΗΠΑ, οι αστικοδημοκρατικές ντε, και ξεσπάσει ο ΓΠΠ

      Ήσουν εχτές στην βρεττανική πρεσβεία΄κατά της έκδοσης/δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζούλιαν Ασσανζ ?

      Οι Έλληνες κάναμε καμία εθνοκάθαρση σε καμία ιταλική ή φιλοιταλική περιοχή και δεν έχουν εθνικούς ήρωες τους ναζί. Τα παιδιά μας στο σχολείο δεν μαθαίνουν πως καταγόμαστε από τον Δια και είμαστε η ανώτατη φυλή, όπως μαθαίνουν στην αστικοδημοκρατική Ουκρανία Να υπάρχει ένα όριο στο πόσο θα προσβάλεις αυτόν τον τόπο

      Κώστας

      Reply
  15. Papillon

    Ή βαθιά μεσάνυχτα έχεις ή μας κοροϊδεύεις κανονικά. Η πολιτική του ρωσικού καθεστώτος ακριβώς βασίζεται πάνω στην σκέψη Ντούγκιν. Ο ίδιος ο Πούτιν ΔΕΝ αναγνωρίζει όχι μόνο ουκρανικό αλλά ΚΑΝΕΝΑ έθνος γύρω του. Όλα τα έθνη-κράτη της πρώην ΕΣΣΔ τα θεωρεί ρωσικά εδάφη. Ε αυτή ακριβώς είναι η ιδεολογία του Ντούγκιν. Είχε γράψει πχ το Φλεβάρη του 2014 στο site του Evrazia.org:

    «Δεν υπήρξε ποτέ μια ουκρανική εθνότητα, ένα ουκρανικό έθνος, ένας ουκρανικός πολιτισμός…Ολα αυτά είναι απλώς δυτικά ρωσικά εδάφη».

    https://www.themoscowtimes.com/2014/08/24/on-independence-day-ukraines-existence-questioned-a38663

    Για να δούμε τι είχε δηλώσει ο ίδιος για τον πόλεμο:

    «Η παγκόσμια τάξη, η Δύση έχει στοιχηματίσει στην Ουκρανία ως Αντι-Ρωσία, και για τον σκοπό αυτό έδωσε εργαλειακά το πράσινο φως στον ουκρανικό ναζισμό και την ακραία ρωσοφοβία. Κάθε μέσο ήταν καλό για να πολεμήσει ενάντια στον ορθόδοξο πολιτισμό και τον πολυπολικό κόσμο. Ο Πούτιν, όμως, δεν το κατάπιε και μπήκε στη μάχη, όχι με την Ουκρανία, αλλά με την παγκοσμιοποίηση, με την παγκόσμια ολιγαρχία, με τη Μεγάλη Επαναφορά, με τον φιλελευθερισμό, με το τέλος της ιστορίας»

    «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στρέφεται όχι μόνο κατά του ουκρανικού ρωσοφοβικού ναζισμού, αλλά ακόμη περισσότερο κατά του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης . Εξάλλου, οι δυτικοί φιλελεύθεροι ήταν αυτοί που έκαναν δυνατό τον ουκρανικό ναζισμό, τον υποστήριξαν, τον όπλισαν και τον έβαλαν στη Ρωσία – ως τον νέο πόλο ενός πολυπολικού κόσμου».

    https://www.defencenet.gr/asfaleia/diethnis-asfaleia/917240_antoygkin-o-bpoytin-polema-great-reset

    Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς υπάρχει ΤΑΥΤΙΣΗ 100%. Το ότι ο Ντούγκιν είναι πολύ πιο ακραίος σαν ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΝΑΖΙΣΤΗΣ αυτό δεν έχει να λέει, δεν κυβερνάει αυτός άλλωστε αλλά ο Πούτιν. Όμως είναι προφανές ότι η πολιτική του Κρεμλίνου τροφοδοτείται από την σκέψη Ντούγκιν και διαμορφώνεται αναλόγως.

    Ο ναζιστής αυτός ήρθε το 2013 και μίλησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δεν υπήρξε η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αντίδραση από όλους εσάς τους “αντιφασίστες” για το ότι ένας ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ήταν καλεσμένος στην χώρα μας και βασικός εισηγητής σε εκδήλωση με θέμα: «Η Γεωπολιτική της Ρωσίας». Και δεν έβγαλες άχνα κύριε “αντιφασίστα”, κύριε “αριστερέ”. Και για να έχουμε μία ιδέα για το πόσο φασιστικό καθίκι είναι ο συγκεκριμένος:

    https://www.linkedin.com/pulse/syrizas-moscow-connection-fascism-borderless-red-dugin-umland

    Η εναντίωση επίσης στον…δυτικό πολιτισμό, την δυτική κουλτούρα είναι επίσης κομμάτι της πολιτικής του ρωσικού καθεστώτος και στο εσωτερικό. Όταν ακούς “πολεμάμε τον δυτικό φιλελευθερισμό, τις δυτικές αξίες, τις δυτικές κοινωνίες και τον δυτικό πολιτισμό” και τέτοια εκεί βρωμάει ΝΑΖΙΣΜΟΣ. Ατόφια τα λόγια του Αδόλφου από το Mein Kampf.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Κοίτα, ο ακριβής ιδεολογικός χαρακτηρισμός ενός γραφικου στην χώρα του ακροδεξιού φιλόσοφου δεν είναι και το πιο φλέγον ζήτημα. Από τα λίγα που ξέρω δεν είναι ναζί και φασίστας, είναι πια ένας ακροδεξιός και εθνικιστής. Τα δε αποσπάσματα είναι γενικότητες και κλισέ, όχι φασιστικά και ναζιστικά. Στα χρόνια που διαμμορφωνονταν μέσα σε φανατικούς αντικομμουνιστικούς κύκλους, στην δύση της ΕΣΣΔ, είχε πιο εξτρεμιστικές θέσεις, και αμιγώς φασιστικές. Ναζιστικές δεν ξέρω αν ήταν οι θέσεις του φυλετικές ποτέ, μπορεί.

      Αλλά δεν έχουν σημασία αυτά γιατί είναι ένας γραφικός, στην Ελλάδα για παράδειγμα τον κάνει θέμα η Χρυσή Αυγή και η ΟΑΚΚΕ, στην Ρωσία δεν παίζει κάποιον ρόλο. Και όχι ο Πούτιν δεν λέει πως δεν υπάρχουν τα γειτονικά έθνη αλλά ότι η Δύση τα στρέφει κατά της Ρωσίας. Αυτό δεν το λέει ο Πούτιν είναι προφανές.

      Η δε απόδειξη πως είναι ο μέντορας του Πούτιν επειδή έφερες 2 αποσπάσματα που ο Ντούγκιν τον γλύφει περνάει στο Ανθολόγιο της οακκίτικης τρέλας

      Ναι είπες πως καλά την κάνανε, μην το μαζεύεις, δεν έχει νόημα. Κέρδος η Ρωσία σίγουρα δεν είχε από το να χτυπηθούν οι Ντούγκιν. Θα χτυπάγανε μια φιγούρα λιγότερο περιθωριακή ώστε να τονώσει κάτι ως σύμβολο, κάποιο φρόνημα, κάτι. Οι δικοί σου, που έχουν σχεδόν ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ με αρκετούς τρόπους (στο site και καταγγέλντας τον … Πάπα που την είπε “αθώο θύμα”) αλλά εσύ επιμένεις να αμφιβάλλεις, είχαν το κέρδος του να μας δείξουν τον δήθεν μέντορα του Πούτιν να τραβάει τα μαλλιά του. Ξέρανε πως εσύ και άλλα παπαγαλάκια τους θα λέγατε πως “εδώ που τα λέμε ήταν στόχος και είναι λογικό και επίσης είναι χτύπημα στον Πούτιν”. Χτυπώντας τους δηλ η Ρωσία δεν κέρδιζε τίποτα, γιατί χέστηκε η ρώσικη κοινωνία για τους Ντούγκιν αλλά διεθνώς η Ουκρανία πουλάει μούρη πως χτύπησε, σχεδόν, τον Πούτιν

      Κώστας

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ασχετο, ο Βελόπουλος, οπως πληροφορούμαστε απο το Εθνος, προτεινει χημικο ευνουχισμο για εγκληματιες, ερωτω αν ειναι αυτο φασισμος.?

        Reply
      2. Papillon

        Και φυσικά και δεν ζητάω να…εκτελεστεί ο Ασάνζ ή όποιος άλλος αλλά είσαι τόσο πουτινόδουλος που όποιον καταγγέλουμε για ρωσοδουλεία πάει να πει ότι θέλουμε τον αφανισμό του. ΣΚΕΤΗ ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ έχεις πάθει.

        Καλά οι μπούρδες που λες για τον Ντούγκιν αποδεικνύουν πόσο ΆΣΧΕΤΟΣ είσαι. Ο άνθρωπος το λέει ξεκάθαρα θέλει ΦΑΣΙΣΜΟ. Βέβαια όπως τον έχει αυτός στο δικό του ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ μυαλό αλλά το λέει. Απλά μπες και διάβασε την άποψή του στο “Φασισμός, χωρίς σύνορα και κόκκινος” ή στα αγγλικά “Fascism, Borderless and Red”. Πάτα το στο Google και διάβασέ το. Αλλά δεν τολμάς γιατί θα καταρρεύσει έτσι όλο το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ αφήγημα που σου επιβάλανε. Όπως το ότι προσπερνάς έτσι απλά τις αγαπούλες του με την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Χρυσή Αυγή, μπράβο είσαι πολύ…αντιφασίστας μεγάλε. Βέβαια για τον Μπαλτάκο είμαι σίγουρος ότι θα λύσσαξες όπως και για άλλους αλλά για τον Ντούγκιν ε το περνάμε γιατί είναι ΡΩΣΙΑ. Ρωσία να ναι και ό,τι να ναι έτσι “αντιφασίστα” μου;

        https://www.in.gr/2022/03/25/politics/ntougkin-o-raspoutin-tou-poutin-kai-synergasia-tin-kyvernisi-tis-xrysis-aygis/

        https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin

        Επίσης έχουμε δει την εφαρμογή των θεωριών του από το ρωσικό κράτος. Τσετσενία, διαμελισμός Μολδαβίας-Γεωργίας, Συρία και τώρα Ουκρανία ενώ στο εσωτερικό της χώρας ούτε καν φιλελεύθερη αστική δημοκρατία. Ε αυτά ευαγγελίζεται και αυτός βέβαια αυτός σαν υπερεθνικιστής θέλει πολύ περισσότερα αλλά αυτό δεν έχει να κάνει πάντως το να υποβαθμίσεις τον ρόλο του στην διαμόρφωση της πολιτικής του ρωσικού ιμπεριαλισμού είναι τουλάχιστον αφέλεια.

        Για την δολοφονία της κόρης του πάλι συνεχίζεις να μην σχολιάζεις. Φαίνεται σας έχουν μάθει εκεί στην “αριστερά” να παπαγαλίζετε ό,τι σερβίρει το Κρεμλίνο και τέλος. Ούτε αμφισβητείτε, ούτε κρίνετε τίποτα απολύτως. Και μετά μου λες για την κοινωνία σου.

        Εγώ κρατάω και αυτήν την άποψη πάντως διότι έχει βάση:

        https://www.capital.gr/bloomberg-view/3654040/poios-eixe-logo-na-skotosei-tin-kori-tou-ntougkin

        https://www.liberal.gr/diethni-themata/oi-epiptoseis-tis-dolofonias-ntoygkina-sti-rosiki-politiki

        Τι ακριβώς κέρδισε η Ουκρανία; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Λες “διεθνώς η Ουκρανία πουλάει μούρη πως χτύπησε, σχεδόν, τον Πούτιν”. Αυτό από που προκύπτει; Αφού η Ουκρανία επίσημα ΑΡΝΗΘΗΚΕ κάθε σχέση. Πως ακριβώς πουλάει μούρη; Τι βγήκε ο Ζελένσκι και είπε “Είδατε χτύπησα τον Πούτιν μέσα στο δικό του έδαφος, η Ουκρανία θα νικήσει, η Ρωσία δεν είναι κανένα μεγαθήριο”. Είπε μωρέ κάτι τέτοιο; Δεν είδα και κανέναν να πανηγυρίζει από την Δύση για αυτό τον “ουκρανικό άθλο”. Το αντίθετο όλοι ενστερνίζονται την άποψη περί ρωσικής προβοκάτσιας. Επομένως αυτό το μούρη που το βρήκες;

        https://www.iefimerida.gr/kosmos/rosia-dolofonia-ntoygkina-guardian-fsb-apotyhies

        Reply
  16. Papillon

    Για τα υπόλοιπα τώρα. Είδες που είσαι γκεμπελίσκος; Μου γράφεις:

    “Για την Ντούγκινα είπες, καλά την κάνανε”

    Εγώ απλώς μπήκα στην θέση σου διότι πιστεύεις ότι ο Ζελένσκι βρίσκεται πίσω από αυτό (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) και με βάση το δικό σου σκεπτικό θα ήταν λογικό να είναι ο Ντούγκιν ή η κόρη του στόχος. Αυτό είπα. Δεν επιδοκίμασα την ενέργεια της εκτέλεσης. Μάλλον αυτό το δυστυχώς δεν το είδες. Ή κάνεις πως δεν το είδες. Όχι δεν είμαι υπέρ της δολοφονίας της Ντούγκινα, την καταδικάζω διότι εκτός από την αποτρόπαια πράξη έτσι και αλλιώς δεν θα κέρδιζαν και τίποτα οι Ουκρανοί. Ε και δεν κέρδισαν εδώ που τα λέμε. Γι’αυτό και πιστεύω ότι εδώ είναι μπλεγμένοι οι Ρώσοι. Άλλωστε δεν σχολίασες και τίποτα για τα εύλογα ερωτήματα που διατυπώνει ο κάθε λογικός άνθρωπος σχετικά με την δολοφονία.

    Και εδώ αρχίζει η παράνοιά σου. Με ρωτάς τώρα εάν πρέπει η Ουκρανία να δολοφονήσει τον Λαφαζάνη ή τον Γουότερς. Πας καλά άνθρωπέ μου; Που ακριβώς ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο; Εννοείται πως όχι και εννοείται ότι καταδικάζω τέτοιους είδους ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ πρακτικές ακόμα και αν θεωρώ δικαιολογημένα ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι θεωρούνται εχθροί της Ουκρανίας. Διότι ναι εδώ θα σε πονέσω λίγο θεωρώ ΠΡΑΚΤΟΡΑ των Ρώσων άλλα και εχθρό της Ουκρανίας και του ουκρανικού λαού όποιον υποστηρίζει ανοιχτά τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της χώρας και τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ρωσικού ιμπεριαλισμού σε βάρος του ουκρανικού λαού. Αγορίνα μου τα μπουμπούκια του Περισσού, μαζί με ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ της Ευρώπης, “νομιμοποιήσανε” την ΚΑΤΟΧΗ της Κριμαίας το 2014 όπως και τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ στο Ντονμπάς. Ο Λαφαζάνης είναι της δικής σου γραμμής ανοιχτά υποστηρίζει τους ΒΙΑΣΜΟΥΣ και ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΦΑΓΕΣ του ρωσικού φασισμού όπως και τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ουκρανίας.

    Θα καταδίκαζα φυσικά οποιαδήποτε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια σε βάρος αυτών των προσώπων τίποτα δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους ενέργειες όπως φυσικά και η δημοσιοποίηση στοιχείων τους από λίστες (προφανώς αναφέρεσαι στο site Myrotvorets). Αυτό δε ακόμη περισσότερο, αυτά τα ζητήματα εθνικής ασφαλείας και δεν επιτρέπεται να βγαίνουν φάτσα φόρα στοιχεία για τον καθένα. Πράγματι αυτό είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ.

    Να λέμε όμως την αλήθεια συγκεκριμένα πρόσωπα είναι ανοιχτοί υποστηρικτές των ΣΦΑΓΕΩΝ-ΒΙΑΣΤΩΝ του ουκρανικού λαού. Και στο site να μην εμφανίζονταν τα στοιχεία τους, θα ήταν και πάλι στοχοποιημένοι από το ουκρανικό κράτος, αυτό δεν αλλάζει. Άδικα; Δηλαδή ο άλλος είναι ανοιχτός υποστηρικτής αυτού που ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΕΙ τη χώρα σου, που ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ το λαό σου και εσύ θα του…στρώνεις κόκκινο χαλί; Δεν πάει έτσι αγαπητέ.

    Η περίπτωση Γουότερς είναι διαφορετική, ο άνθρωπος δεν είναι πολιτικός συνεπώς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι πολιτικοί, αλλά είναι και αυτός πολιτικά αλλοπρόσαλλος τελείως (η υποστήριξή του στην ισλαμοναζιστική Χαμάς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα) και το λέω με λύπη μου γιατί μουσικά είμαι οπαδός του όπως και των Pink Floyd σαν μπάντα. Είναι και αυτός αυτής της “αντιπολεμικής-πασιφιστικής” γραμμής “καταδικάζουμε την ρωσική εισβολή αλλά…όχι όπλα στους Ουκρανούς, η Δύση προκάλεσε την Ρωσία, ψέματα τα περί σφαγών και βιασμών από τους Ρώσους, ο Ζελένσκι πρέπει να πάει σε…συμβιβασμό” δηλαδή της ΡΩΣΟΔΟΥΛΗΣ γραμμής που προβάλει και η “ισαποστασική” ψευτοαριστερά μας εδώ.

    Αλλά μην ανησυχείς ο Ζελένσκι δεν πρόκειται να τους ψάχνει όλους αυτούς έναν έναν σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ελλάδα ή όπου αλλού για να τους βγάλει από την μέση.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  17. Papillon

    Για τον Ασάνζ. Λοιπόν ο τύπος είναι ΑΝΟΙΧΤΟΣ πράκτορας της Ρωσίας. Άκου να δεις δεν δέχομαι μαθήματα…δημοκρατίας και…ελευθερίας του λόγου από ένα κράτος που ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ και ΦΙΜΩΝΕΙ όποιον μιλάει εναντίον του καθεστώτος. Για να τους έπιασε τους Ρώσους ο πόνος για τον Ασάνζ πάει να πει ότι ο τύπος είναι ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ. Άλλωστε του έδωσαν μέχρι και εκπομπή σε ρωσικό κρατικό κανάλι:

    https://en.wikipedia.org/wiki/World_Tomorrow

    Μάλιστα δηλαδή αυτός ο…μαχητής της ελευθερίας του λόγου δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ του ρωσικού κράτους σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας. ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ άλλωστε όλη του η δράση με τις διαρροές τον ρωσικό ιμπεριαλισμό υπηρετούσε. Ο δε συνεργάτης του στην Ρωσία είναι ένας ανοιχτός ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ, διασυνδεδεμένος με νεοναζιστικές οργανώσεις:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Israel_Shamir

    Το πόσο αντικειμενικός είναι αποδείχτηκε όταν ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βγάλει στην δημοσιότητα έγγραφα που αφορούσαν την διαφθορά της ρωσικής κυβέρνησης το 2016 στην προεκλογική περίοδο και τον ρόλο που έπαιξε υπέρ της εκλογής του φασίστα Τραμπ:

    https://www.businessinsider.com/assange-turned-down-documents-related-to-russian-government-corruption-2017-8

    https://archive.dhakatribune.com/world/us-election-2016/2017/08/18/wikileaks-turned-russian-leaks-us-presidential-campaign

    https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/85935_teleytaio-dekaniki-ta-wikileaks?amp

    Όχι δεν πρόκειται να κατέβω σε πορεία για έναν τύπο που ο ρόλος του είναι σκοτεινός και που υπηρετεί ένα ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ιμπεριαλιστικό κέντρο και μάλιστα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ. Και αυτό το ξέρει αλλά το υπηρετεί ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Έναν τέτοιο υποκριτή απλά δεν τον εμπιστεύομαι τελεία και παύλα. Και εγώ δεν μπορώ να κρίνω εάν όλα όσα έχουν διαρρεύσει τα Wikileaks είναι αυθεντικά ή αν πολλά είναι και fake. Ναι θεωρώ πολύ πιθανό να έχουν διαρρεύσει και πλαστά ντοκουμέντα εφόσον ο τύπος βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία.

    Όσο αφορά το τελευταίο τι μπούρδες είναι αυτές; Το έχεις χάσει τελείως έτσι; Να υποθέσω ότι η εθνοκάθαρση πάει καρφί για το περιβόητο 14.000 άμαχοι στο Ντονμπάς; Καλά αυτό αποδείχτηκε ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ ακόμα εκεί έχεις μείνει;

    https://mkaradjis.com/2022/06/16/on-the-fantastic-tale-that-the-ukrainian-army-killed-14000-ethnic-russians-in-donbas-between-2014-and-2022/

    Καλά αν πιάσουμε το τι μαθαίνουν τα παιδιά μας τι να πω; Θα μας πεις κιόλας ότι ο εθνικισμός και ο σοβινισμός δεν μας σφηνώνονται στις κεφάλες μας από το σχολείο ακόμα και ότι δεν πνιγόμαστε καθημερινά από εθνικιστικό παροξυσμό από παντού. Προσβάλω λέει τον τόπο. Χαμένα τα έχεις δεν εξηγείται αλλιώς.

    Reply
    1. Κώστας

      Εντάξει, καταλάβαμε, είσαι με την εκτέλεση των ενοχλητικών για την Δύση δημοσιογράφων. Σε λίγο θα πεις πως και ο Καραιβάζ ήταν πράκτορας των Ρώσων

      Όχι η Ελλάδα δεν έχει ναζιστική εκπαίδευση όπως η Ουκρανία

      Κώστας

      Reply
  18. Papillon

    “Για τον κανονικο μαρξισμο, δεν εχει Καμμια Απολυτως σημασια ποιος επιτιθεται πρωτος, ποιος περναει τα συνορα πρωτος, ποιος αμυνεται και ποιος επιτιθεται.”

    Σωστά. Γι’αυτό και ο Λένιν έκανε την διάκριση ανάμεσα σε ΔΙΚΑΙΟΥΣ και ΑΔΙΚΟΥΣ πολέμους, σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ΕΘΝΙΚΟΥΣ πολέμους.

    “Η αυτοδιάθεση των εθνών είναι το ίδιο με τον αγώνα για πλήρη εθνική απελευθέρωση, για πλήρη ανεξαρτησία, ενάντια στις προσαρτήσεις και οι σοσιαλιστές ΔΕΝ μπορούν να παραιτηθούν από ένα τέτοιο αγώνα…”

    “Τρίτο, ακόμη και στην Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρούνται αδύνατοι οι εθνικοί
    πόλεμοι στην εποχή του ιμπεριαλισμού. “Η εποχή του ιμπεριαλισμού” έκανε το
    σημερινό πόλεμο ιμπεριαλιστικό, γεννάει αναπόφευκτα (όσο δε θα έχουμε σοσιαλισμό) νέους ιμπεριαλίστικούς πολέμους, έκανε πέρα για πέρα ιμπεριαλιστική την πολιτική των σημερινών μεγάλων Δυνάμεων, η “εποχή” αυτή, όμως, δεν αποκλείει καθόλου τους εθνικούς πολέμους, λ.χ. από μέρους των μικρών (ας υποθέσουμε των προσαρτημένων ή των εθνικά καταπιεζόμενων) κρατών ενάντια στις ιμπεριαλίστικές Δυνάμεις, όπως δεν
    αποκλείει και τα εθνικά κινήματα σε μεγάλη κλίμακα στην Ανατολική Ευρώπη (…)”

    “Οι εθνικοί πόλεμοι ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν είναι μόνο δυνατοί και πιθανοί, αλλά είναι αναπόφευκτοι και ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ…”

    ΛΕΝΙΝ: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

    Κάθε πόλεμος μίας μικρής, εξαρτημένης και εθνικά καταπιεζόμενης χώρας απέναντι σε ιμπεριαλιστές που στόχο έχουν να την ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ, να ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΟΥΝ εδάφη της και να καταλύσουν την εθνική-εδαφική της κυριαρχία είναι πόλεμος ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  19. Papillon

    Ο πόλεμος λοιπόν της Ελλάδας το ’40 ήταν ΔΙΚΑΙΟΣ. Ήταν δίκαιος όσο αυτός περιοριζόταν στο να αποκρούσει ο ελληνικός λαός τους Ιταλούς ώστε να διατηρήσει την εθνική και εδαφική του κυριαρχία και να μην πέσει στα νύχια του ιταλικού, φασιστικού ιμπεριαλισμού. Απο κει και πέρα η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να πάρει μέρος σε έναν πόλεμο έξω από τα σύνορα της για να ικανοποιήσει τα μεγαλοϊδεατικά σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης που αποδείχτηκε και το 1922 πόσο καταστροφικά ήταν. Σε εκείνη τη φάση πράγματι ο πόλεμος μετατρεπόταν σε ιμπεριαλιστικό γιατί έμπαινες ενεργητικά μέσα στον ανταγωνισμό Βρετανίας-Ιταλίας. Και ποιο το νόημα; Δηλαδή η μικρή Ελλάδα θα…κατακτούσε την Ιταλία; Αστεία πράγματα. Δουλειά δική μας ήταν να διαφυλάξουμε την εθνική-εδαφική μας κυριαρχία. Αυτό υποστήριξε και το ΚΚΕ με το πρώτο γράμμα.

    Χοντρικά είναι σαν λες σήμερα ότι η Ουκρανία καταφέρνει να διώξει τους Ρώσους, αποκαθιστά την εθνική-εδαφική της κυριαρχία σε ΟΛΗ την ουκρανική επικράτεια (Κριμαία, Ντονμπάς, Χερσώνα κλπ) αλλά αποφασίζει να συνεχίσει τον πόλεμο και εισβάλει μέσα στην Ρωσία με την συνδρομή του ΝΑΤΟ ώστε να ανατρέψει τον Πούτιν ή να κατακτήσει αυτή ρωσικά εδάφη. Ε εδώ πλέον ο πόλεμος της Ουκρανίας μετατρέπεται σε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ για λογαριασμό των συμφερόντων της Δύσης.

    Reply
  20. Κώστας

    Παραθέτω μια συγκλονιστική τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕ του ΚΚΡΟ, ενός κόμματος με χίλια προοβλήματα βέβαια αλλά έτερον εκάτερον. Οι μαρξιστές αντιστέκονται στον ιστορικό μηδενισμό και είναι σε θέση να κρινουν αν ένα ιδεολογικά μπερδεμένο, και έτσι κι αλλιώς από έναν ηττημένο μαρξισμό του περασμένου αιώνα κόμμα με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και 20%, είναι καλό να υπάρχει στην ΡΟ, σε ένα καπιταλιστικό κράτος που, εντάξει, δεν είναι και Ουκρανία να είναι η θέση των μη προνομιούχων εθνοτήτων, των Ρομά, των ΛΟΑΤΚΙ και των Αριστερών να είναι δεμένοι στις κολώνες του ηλεκτρικού και να τους βασανίζουν και δολοφονούν οι ναζί, όμως έχει και αυτό, η ΡΟ, αρκετά αυταρχικά στοιχεία.

    Η άμυνα της ΡΟ απέναντι στην νατοική επίθεση απαιτεί απόφασιστική στροφή στις ακολουθούμενες πολιτικές και τις ηγεμονικές ισοροπίες. Καλύτερο θα ήταν να μην έχουμε αυτον τον πόλεμο. Να μην έχει επενδύσει ο Ιμπεριαλισμός ήδη από το 1950 στον ναζιστικό ουκρανικό εθνικισμό, να μην γίνουν τα 2 πραξικοπήματα (2004, 2014), να εφαρμοστούν οι Συμφωνίες του Μινσκ αφού, κακώς, η ΡΟ πάτησε φρένο στους Εξεγερμένους και τους είπε 2 ομπλάστ θα απελευθερώσετε μόνο και όχι όλη την χώρα όπως θέλετε, να είχαν γίνει δεκτές έστω τον Δεκέμβριο του 2021 οι απόλυτα λογικές προτάσεις του Πούτιν και μετά την απόρριψη τους ο πρόεδρος της ΡΟ να δει και άλλα ενδιάμεσα στάδια μέχρι την πολεμική κλιμάκωση, αν και όντως η Ουκρανία θα χτύπαγε το Ντονμπάς, όπως και έκανε με νέα λύσσα από τις 17 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα πριν τις 24. Αλλά και από το 15 ο Πούτιν ανέχτηκε τον παγωμένο πόλεμο. Η ανοιχτή καπιταλιστική παλινόρθωση, της οποίας είναι παιδί, δεν άφησε να λειτουργήσει η διπλωματία τω λαών, του εργατικού κινήματος, της κοινωνίας των πολιτών, η διπλωματία από τα κάτω κατά του Εμφυλίου Πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας και δεν νομίζω πως ο Πούτιν ήθελε μια τέτοια ειρηνική λύση γιατί αυτή εισάγει άλλου τύπου δαιμόνια, για μια άλλη ταξική προοπτική στα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ. Αλλά σήμερα, με τον ανοικτό πόλεμο ΝΑΤΟ ΡΟ η νίκη της είναι αναγκαία. Αναγκαία πρώτα απ όλα για τον λαό στις περιοχές που οι ρωσικης εθνικότητας ή φιλορώσοι πρώην, από το 14 που η Ουκρανία τους έδιωξε, ουκρανοί πολίτες θέλουν να ζήσουν επιτέλους με Ειρήνη. Απαραίιτητη για τον λαό της ΡΟ και απαραίτητη για όλους τους λαούς του κόσμου που νικάνε όποτε ηττάται το ΝΑΤΟ

    Εδώ πρέπει να απαντήσουμε κάτι άλλο. Γίνεται πόλεμος ΝΑΤΟ-ΡΟ ? Κοιτάτε λίγο, στο θυμικό του ανθρώπου ο Πόλεμος θυμίζει πάντα πόλεμο σώμα με σώμα. Αυτό είναι λογικό, είναι πολλοί περισσότεροι οι αιώνες που έτσι γινονταν από τις λίγες δεκαετίες, ή τους λίγους αιώνες που γίνεται σε παράταξη στρατών και ανταλλαγή πυρών. Αλλά πόλεμος, αυθορμητα, σκεφτόμαστε πόλεμο με σπαθιά και μετά με καριοφύλλια και κανόνια και μετά πόλεμο καταλαβαίνουμε την καθολική επιστράτευση. Δεν έχει καταργηθεί εντελώς ο μαζικός πόλεμος αλλά δεν είναι και μονόδρομος πια. Και ναι, το ΝΑΤΟ πολεμάει. Διοικεί τον “ουκρανικό” στρατό, τον μπουκώνει με … δεκάδες δισ δολλάρια όπλα και διεξάγει τον ψηφιακό, ηλεκτρονικό και διαστημικό πόλεμο της πληροφορίας και της κατασκοπίας. Επίσης του δίνει δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρους. Η εικόνα εν ολίγοις είναι 200.000 Ρώσοι εναντίον 1000000 με την ΡΟ να έχει θεωρητική υπεροπλία στα όπλα. Θεωρητική γιατί ο εξοπλισμός της Ουκρανίας είναι πάνω απ ότι φανταζόμαστε και γιατι η ΡΟ δεν προσπαθεί να τελειώσει επιτέλους τον πόλεμο και έχει και όλα αυτά τα προβλήματα που επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ. Και όταν το ΝΑΤΟ δηλώνει επίσημα πως νίκη της ΡΟ είναι ήττα του ΝΑΤΟ τι τις θέλω τις αποδείξεις ? Όταν στο λένε πως σκοπός του πολέμου είναι να πάψει να υπάρχει η ΡΟ τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται ?

    https://kosmodromio.gr/2022/10/12/zougkanof-o-laos-mas-tha-nikhsei-ton-idi/

    ΣΗΚΩ ΧΩΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ

    https://www.youtube.com/watch?v=t5ry2h32IxY

    Κώστας

    Reply
    1. Papillon

      Ε εντάξει άμα το είπε ο Ζουγκάνοφ ΝΟΜΟΣ. Σήκω χώρα τεράστια. Καλή φάση θυμίζει πολύ “GOD BLESS AMERICA” των Αμερικανών εθνικιστών. Βέβαια εσείς τους έχετε ξεπεράσει και αυτούς, βασικά έχετε ξεπεράσει σε εθνικισμό ακόμα και τους Ρώσους. Όταν σας ακούω να εκφράζεστε πολλές φορές νομίζω ότι ακούω Ρώσους υπερεθνικιστές πολίτες, οπαδούς του Πούτιν, του Ντούγκιν, του Ζιρινόφκσι παρά Έλληνες και ακόμη περισσότερο Έλληνες αριστερούς. Το πως το κατάφερε ο Πούτιν και σας μπόλιασε με τον ρωσικό υπερεθνικισμό περισσότερο και από τους Ρώσους είναι πραγματικά ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ.

      Μην ξεχάσεις την επόμενη φορά που θα καλέσουν οι Ρώσοι εξουσιαστές τους ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ να πάτε και εσείς μαζί. Έτσι και αλλιώς δεν διαφωνείτε σε πολλά μη σου πω ότι στα περισσότερα ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ.

      https://m.naftemporiki.gr/story/930695/rosia-sunantisi-dekadon-akrodeksion-kommaton-tis-europis-stin-ag-petroupoli

      Reply
      1. Κώστας

        Σε όλες τις ευρωπαικές χώρες η ακροδεξιά είναι νόμιμη και κάνει φόρουμ και συνέδρια και διεθνείς συναντήσεις κλπ κλπ. Πήγε μου λες, λέει μια φυλλάδα, η ΧΑ στην Μόσχα σε συνέδριο. Και στην Αθήνα κάνει συνέδρια. Άσε που η αξιοπιστία της φυλλάδας δεν αξίζει σχολιασμό αλλά η κριτική σου ικανότητα είναι αυτή ενός αμερικάνου που έιναι 160 κιλά γιατι τρώει 8 χάμπουργκερ την μέρα βλέποντας τηλεόραση. Επίσης στην ΡΟ η ναζιστική προπαγάνδα είναι παράνομη, στην Ελλάδα ?

        Επίσης στην μια μετά την άλλη χώρα η ακροδεξιά είναι στην κυβέρνηση. Πρόσφατα οι φασίστες νίκησαν στην Ιταλία με γραμμή ζήτω το ΝΑΤΟ. Σήμερα ο ¨Ορμπαν ανακοίνωσε πως θα δώσει .., αντιπυραυλικά συστήματα στην Ουκρανία. Καταλαβαίνεις πως η δουλειά μπάζει.

        Η ακροδεξιά είναι με το ΝΑΤΟ παντού στον ευρωατλαντικό κόσμο, αυτο είναι το καθοριστικό κριτήριο. Διότι η ακροδεξιά είναι πάντα με τον αστικό συνασπισμό εξουσίας, μπορεί βέβαια να δημαγωγήσει είτε φιλολαικά, είτε αντιιμπεριαλιστικά. Το εθνικιστικό ποπουλίστικο συντηρητικό καθεστώς της ΡΟ προσελκύει βέβαια μια συμπάθεια από αρκετούς ακροδεξιούς σε θέματα ταυτότητας και κοινωνικού συντηρητισμού, οικογένειας, θρησκείας ειδικά σε ορθόδοξες χώρες κλπ. Κύκλοι του μπορεί και να την καλλιεργούν, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η Ενωμένη Ρωσία πολιτικά είναι κόμμα τύπου Περον, από κεντροαριστερά εώς συντηρητική δεξια σε ένα προσωπαγές αυταρχικό ποπουλίστικο πολιτικό σύστημα

        Τουλάχιστον στην ΡΟ δεν είναι μόνο η ακροδεξιά νόμιμη όπως στην Ουκρανία και δεν είναι το σύνολο της Ασφάλειας και της Εκπαίδευσης στα χέρια δηλωμένων φανατικών ναζί.

        Ρε κακομοίρη, κυβερνούν την Ουκρανία σου οι ναζί και λένε πως οι μισοι της πολίτες είναι Μογγόλοι, ξύπνα, πήγε λέει η ΧΑ σε συνάντηση στην Ρωσία. Τι μου λες, ο Κασιδιάρης όταν εκλέχτηκε η Μελόνι, η ζήτω το ΝΑΤΟ Μελόνι, γιατί πανηγύρισε ? Ο ¨Ορμπαν πότε θα βάλει την Ουγγαρία στο CSTO ? Πότε θα πάψει να δίνει όπλα στην Ουκρανία, στο φασιστικό της καθεστώς ?

        Πάρε και ένα ΚΕΚΡ από μένα.Ε δεν την αφηνουν την πατρίδα τους βορά στο ΝΑΤΟ οι κομμουνιστές γιατί ο Πούτιν είναι μεγαλορώσος εθνικιστής, πως να το κάνουμε. Όι ροζ αριστεροί και οι παλαβοί της ΟΑΚΚΕ ΞΥΔΙ
        https://omilos.ilhs.gr/2022/10/13/apeilitiki-fterna-fasismou/

        Κώστας

        Reply
        1. Papillon

          0 σε όλα παίρνεις. Την τύφλα σου δεν ξέρεις από πολιτική και σου κάνουν ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ πλύση εγκεφάλου. Άλλωστε φασισμός και σοσιαλφασισμός εκεί ποντάρουν στην ΑΓΝΟΙΑ.

          Ή απλά λες ψέματα συνειδητά. Η Χρυσή Αυγή όπως και άλλα ακροδεξιά αλλά και ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ μορφώματα Κωστή μου δεν…πήγαν απλά στην Ρωσία. Ο Ντούγκιν έδωσε συνέντευξη στην Χρυσή Αυγή τον Μάϊο του 2014 και δήλωσε αυτά:

          “Θεωρώ ότι η δαιμονοποίησή σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ᾽ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

          Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά τη γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία, κάτι που δεν είναι και τόσο ελκυστικό να λέγεται σήμερα στην Ελλάδα όταν αυτή κυβερνάται από αυτούς που κυβερνάται.”

          https://www.in.gr/2022/03/25/politics/ntougkin-o-raspoutin-tou-poutin-kai-synergasia-tin-kyvernisi-tis-xrysis-aygis/

          Επίσης ο ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΣ αυτός έστειλε και επιστολή στον ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ Μιχαλολιάκο το 2013. Η Φωνή της Ρωσίας, κρατικό ΜΜΕ το 2013 χαρακτήριζε την Χρυσή Αυγή…ριζοσπαστικό κόμμα ενώ το κείμενο έγραφε “και οι συλλήψεις των ηγετών του μπορεί να έχουν παίξει ρόλο στην ριζοσπαστικοποίηση των εφέδρων του Στρατού”

          https://www.tovima.gr/2014/04/12/politics/i-rwsia-i-xrysi-aygi-kai-oi-opadoi-toy-moskoboy/

          Επίσης κύριε “αντιφασίστα” η Χρυσή Αυγή όπως και άλλα νεοναζιστικά μορφώματα στην Ευρώπη τα παίρνει από Ρώσους παράγοντες και από κεφαλαιοκράτες στενά συνδεδεμένους με τα ρωσικά συμφέροντα:

          http://unfollow.com.gr/uncategorized/xrimatodotisi/

          https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-xrimatodotisi-tis-xrysis-aygis-apo-akrodeksioys-sti-rosia-ellines-kai-rosoys-e

          Εάν όλα αυτά δεν σου αρκούν τότε πραγματικά ή σε έχουν μπολιάσει σε βαθμό ΑΗΔΙΑΣ με την ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ προπαγάνδα ώστε να παπαγαλίζεις συνεχώς το ίδιο ποιηματάκι ή απλά είσαι ένας ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ ΨΕΥΤΗΣ. Το τι ισχύει από τα δύο δεν με νοιάζει γιατί το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

          Συνεχίζεται…

        2. Papillon

          Τέλος ας πιάσουμε την Τζώρτζια και τον Βίκτορα μην τους αφήσουμε παραπονεμένους. Και εδώ ακριβώς αποδεικνύεις ότι έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Δεν βλέπεις πίσω από την βιτρίνα και δεν βλέπεις ότι οι φασίστες είναι εξπέρ στις μανούβρες και εξαίρετοι ηθοποιοί. ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ρόλους με μεγάλη επιτυχία.

          Το 2021 η Τζώρτζια στην αυτοβιογραφία της “Είμαι η Τζώρτζια” είχε γράψει ότι η Ρωσία του Πούτιν “υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αξίες και την χριστιανική ταυτότητα” ενώ το 2014 είχε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας:

          https://www.alestiklal.net/en/view/15235/for-the-first-time-since-wwii-italys-far-right-are-seizing-power

          Το 2018 ΣΥΝΕΧΑΡΗ τον Πούτιν για την εκλογή του:

          https://www.thelocal.it/20180319/italian-rightwing-politicians-matteo-salvini-giorgia-meloni-putin-russian-election/

          Ο συνασπισμός της επίσης με τους ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥΣ Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι τι άλλο δείχνει αν όχι ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;

          Όπως δήλωσε και ο Πεσκοφ, εκπρόσωπος του Πούτιν:

          “Είμαστε έτοιμοι να χαιρετίσουμε κάθε πολιτική δύναμη ικανή να ξεπεράσει την επικρατούσα τάση που είναι γεμάτη μίσος προς τη χώρα μας…και να είμαστε πιο εποικοδομητικοί στις σχέσεις με τη χώρα μας”

          Μάλλον δεν κατάλαβαν εκεί στο Κρεμλίνο ότι η Μελόνι είναι…εναντίον τους.

          Μάλιστα άλλη μία “δυτικόφιλη” κυβέρνηση στην Ευρώπη που θα εξυπηρετήσει τα ρωσικά συμφέροντα διασπώντας την Ευρώπη περισσότερο. Αυτό μας έλειπε. Βέβαια το know how το έχουμε εμείς έτσι; Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί στην χώρα μας κάποια στιγμή πέφτει μεγάλη αδικία εδώ.

          Όσο για τον Βίκτορα τι να πούμε; Ο τύπος καταφέρεται εναντίον των κυρώσεων κάθε τρεις και λίγο ενώ και τα μερικά όπλα που έστειλε πάλι με…βαριά καρδιά το έκανε:

          https://www.ot.gr/2022/03/07/epikairothta/kosmos/ormpan-meriko-nai-stin-metafora-oplon-stin-oukrania-meso-tis-ouggarias/

          Κοίτα όταν είσαι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αυτά δεν μπορείς να τα αποφύγεις προφανώς και κάτω από την πίεση και των δύο υποχώρησε. Έτσι και αλλιώς άλλοι αποφάσισαν πολύ πριν τον Όρμπαν για την ένταξη της χώρας και στους δύο αυτός παρέλαβε μία κατάσταση από την ουγγρική αστική τάξη. Απλά σαν ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ καλείται τώρα να την διαχειριστεί. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια καταφέρνει και παίζει το παιχνίδι του Πούτιν. Λέει όχι σε νέες κυρώσεις, λέει όχι σε πλαφόν στα ρωσικά ορυκτά ενώ είπε και το απίστευτο ότι μόνο ο… ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ Τραμπ μπορεί να δώσει λύση για τον πόλεμο:

          https://www.iefimerida.gr/kosmos/ormpan-mono-tramp-mporei-telos-se-polemo-oykrania

          Αλλά είναι και χαζός για να μην καταλαβαίνει ότι η Μελόνι είναι πρακτόρισα της Δύσης και περιμένει κιόλας από αυτή να πει όχι σε νέες κυρώσεις:

          https://www.capital.gr/diethni/3658575/o-ormpan-elpizei-stin-akrodexia-italida-meloni-gia-na-mplokarei-tin-epektasi-ton-kuroseon-kata-rosias

          Βέβαια ήταν από τους πρώτους που τη συνεχάρη και την στηρίζει από την αρχή αλλά οκ λεπτομέρειες μωρέ.

          Μάλιστα είναι τόσο…αντιρώσος ο Βίκτορας που ο Πούτιν του έδωσε…ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την νίκη του στις εκλογές και μάλιστα ένα μήνα μετά την αποστολή όπλων στην Ουκρανία:

          https://m.naftemporiki.gr/story/1849157/ouggaria-o-poutin-sunexari-ton-ormpan-gia-ti-niki-tou-stis-ekloges

          Και πάρε και συμφωνία για ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ:

          https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/356968_egkrithike-i-symfonia-oyggarias-rosias-gia-dyo-neoys-pyrinikoys-antidrastires

          Μα καλά τελείως χαζός είναι αυτός ο Πούτιν; Δεν καταλαβαίνει ότι ο Όρμπαν είναι όργανο της Δύσης;

          Κώστα κλείσε εισιτήριο για Μόσχα γιατί κάποιος πρέπει να ενημερώσει τον Βλαδίμηρο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.