.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην κλιμάκωσή του πολέμου στην Ουκρανία!


Όχι στην κλιμάκωσή του πολέμου στην Ουκρανία!

Σε νέα πιο γενικευμένη, πιο σκληρή, πιο μακρόχρονη και πολύ πιο επικίνδυνη φάση μπαίνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η διαρκής υποστήριξη, ο ασταμάτητος εξοπλισμός της Ουκρανίας από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η ανοιχτή διακήρυξη του στόχου να «ηττηθεί Ρωσία» και η κλιμάκωση του αντιλαϊκού εμπάργκο από την μια και η επιστράτευση 300 χιλ. εφέδρων από την πλευρά της Ρωσίας, με το διάταγμα Πούτιν, η άμεση δρομολόγηση της προσάρτησης των κατεχόμενων απ’ αυτήν περιοχών της Ουκρανίας, το επιβεβαιώνουν. Την ίδια ώρα πυκνώνουν οι απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, με τρομακτικές συνέπειες για την ανθρωπότητα.

Όλο και πιο πολύ αποκαλύπτεται ο αντιδραστικός χαρακτήρας του πολέμου απ’ όλες τις πλευρές!

Ο πόλεμος δεν έχει σχέση με την «προστασία της ελευθερίας έναντι της απολυταρχίας» όπως ισχυρίζονται ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δεν ξεκίνησε για να “προστατευθούν οι Ρωσόφωνοι πληθυσμοί στο Ντονμπάς” όπως διακήρυξε προσχηματικά η Ρωσία. Πρόκειται για τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, για τον έλεγχο των πηγών και δρόμων ενέργειας, των πρώτων υλών και της βιομηχανίας, αλλά και για τη διαμόρφωση ισχύος και σφαιρών επιρροής σε μια θανάσιμη παγκόσμια αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που ακολουθεί πολιτική “νατοϊκότερη του ΝΑΤΟ”, έχει ήδη εμπλέξει την χώρα μας στον πόλεμο αυτό, με αποστολή πολεμικού υλικού και ακολουθώντας τις πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται η φτώχεια και η κρίση, η άνοδος του εθνικισμού, η ενίσχυση της ακροδεξιάς, (η οποία στηρίζοντας την ΝΔ στο σκάνδαλο των υποκλοπών διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο αστικό πολιτικό σύστημα).

Οι λαοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια να γίνουν κρέας για τα κανόνια, ούτε θα στρατευτούν και να πολεμήσουν κάτω από ξένες σημαίες, ούτε θα ζήσουν μέσα στην φτώχεια. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τον πόλεμό τους και την κρίση τους. Είναι επιτακτικό καθήκον σήμερα των δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της της μαχόμενης αριστεράς να συμβάλουν στον αγώνα ενάντια στους πολέμους του κεφαλαίου, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τον καπιταλισμό που τους γεννά.

Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο έχει συγκεκριμένους στόχους και προτεραιότητες στην Ελλάδα:

– Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

– Έξοδος από ΝΑΤΟ και ΕΕ και από άλλες συμμαχίες πολέμου στην περιοχή

– Απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ.

– Ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μείωση των πολεμικών δαπανών. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κονδύλια για ενέργεια, υγεία, εκπαίδευση, πρόνοια.

– Αντίσταση στον άδικο και αντιδραστικό ανταγωνισμό των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας. Οι εργάτες της Τουρκίας είναι αδέρφια μας. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Σύνορα ανοικτά για την προσφυγιά.

– Ακύρωση των εξορύξεων των πολυεθνικών στις (ΑΟΖ) της Μεσογείου. Όχι στον αντιδραστικό άξονα με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ και τη Χούντα του Σίσι στην Αίγυπτο.

– Να μη πληρώσει ο λαός τους πολέμους του κεφαλαίου για την ενέργεια. Ακύρωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας που πλήττει πολλαπλά τον λαό, ενώ την ίδια στιγμή θησαυρίζουν οι εφοπλιστές με τα καράβια τους.

– Στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός. Ενάντια στη συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ παλεύουμε για να ηττηθεί και να ανατραπεί η φιλοπόλεμη κυβέρνησης της ΝΔ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.50% ( 8
Συμμετοχές )



94 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όχι στην κλιμάκωσή του πολέμου στην Ουκρανία!

  1. Papillon

    Αυτή η ήττα που λες λοιπόν, είναι ήττα του ενός ιμπεριαλιστικού πόλου αλλά ταυτόχρονα ΝΙΚΗ ενός ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ. Δεν είναι τυχαίο που στα τελευταία αντιδραστικά κινήματα στη Δύση συνενώνεται όλος ο ναζιφασιστικός αλλά και ο ΣΟΣΙΑΛΑΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ συρφετός, εντελώς τυχαία ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ και οι δύο. Πιάσε Αγανακτισμένοι, Δεν Πληρώνω, αντιεμβολιαστές και άλλοι “ελευθεριακοί”, Κίτρινα Γιλέκα και δεν συμμαζεύεται.

    Όλο αυτό δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα εργασιακά μας δικαιώματα, τα δικαιώματα των εργαζομένων και της εργατικής τάξης. Απλά μαζί με τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές έχουμε περαιτέρω ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των δυτικών κοινωνιών μέσω της όλο και αυξανόμενης διείσδυσης του ρωσοκινέζικου στρατοπέδου. Η όλο και μεγαλύτερη πρόσδεση τμημάτων των αστικών τάξεων που μάλιστα εκφράζονται σε επίπεδο εξουσίας ακόμα και αν είναι μειοψηφικά (αυτό έκαναν τόσα χρόνια έριχναν τους πράκτορές τους στην Δύση και μέσω εισοδισμού σε ΗΠΑ και ΕΕ έκαναν την δουλίτσα τους) σε αυτό το μπλοκ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ την κατάσταση παγκοσμίως διότι εκτός του ότι επιδεινώνει τα προβλήματα που διέπουν τον καπιταλισμό δηλαδή φτώχεια, ανεργία, πείνα κλπ φέρνει και δυνάμωμα του φασισμού παγκοσμίως.

    Πως εννοείς λοιπόν την έννοια αντίπαλος; Είναι άραγε ταξικός αντίπαλος της Δύσης η Κόσκο που οργιάζει στο λιμάνι εναντίον των λιμενεργατών αλλά και εναντίον των εθνικών συμφερόντων αφού δεν εφαρμόζει ούτε αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε σχετικά με τις επενδύσεις που θα έπρεπε να κάνει; Μήπως είναι ταξικοί αντίπαλοι ρωσόδουλοι ολιγάρχες όπως ο Κόκκαλης και ο Μυτιλιναίος που εφαρμόζουν επίσης αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές ενώ χώνουν τα ρωσικά συμφέροντα βαθύτερα στη χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται και με την άνοδο του φασισμού, την φασιστικοποίηση της κοινωνίας μας όπως εξήγησα παραπάνω;

    Για τον Τραμπ τώρα. Ο τύπος απλά υπηρέτησε το τμήμα εκείνο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού που είναι πιο στενά συνδεδεμένο με τον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Σε τι ακριβώς βοήθησε τον αμερικάνικο λαό; Μήπως όταν άφησε την φτωχολογιά εκτεθειμένη στην πανδημία ώστε να θρηνήσουν οι ΗΠΑ χιλιάδες νεκρούς; Ποιοι την πλήρωσαν; Μα οι ΦΤΩΧΟΙ προλετάριοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες και τα εργατικά-λαϊκά στρώματα γενικώς. Αυτός είναι ο…αντισυστημικός που προκειμένου να θωρακίσει τα συμφέροντα του…κοσμοπολίτικου κεφαλαίου όπως λες δεν πήρε ΚΑΝΕΝΑ περιοριστικό μέτρο; Μήπως τα έβαλε με το…εβραιομασονικό κεφάλαιο; Τόσο που ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ το 2017 την Ιερουσαλήμ σαν ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του Ισραήλ. Αλήθεια γνωρίζεις ότι ο Πούτιν ήταν ο πρώτος που έκανε αυτήν την κίνηση τον Απρίλιο του 2017 δηλαδή μερικούς μήνες πριν τον Τραμπ;

    https://www.tribune.gr/world/news/article/347425/o-poutin-efnidiase-tous-pantes-anagnorise-ti-dytiki-ierousalim-os-protevousa-tou-israil.html

    Μήπως ήταν…αντιφασίστας και δεν το καταλάβαμε;

    http://www.katiousa.gr/politika/diethni/vreite-tis-diafores-i-stasi-tis-astynomias-se-poreia-tou-kou-klouks-klan-vs-stis-diadiloseis-gia-ti-dolofonia-tou-tzortz-floint-video/

    https://www.kar.org.gr/2017/01/23/i-kou-kloux-klan-stelni-ta-sygcharitiria-tis-ston-trab/

    https://tvxs.gr/news/kosmos/pos-o-tramp-kynigoyse-antifasistes-gia-na-kalypsei-tin-akrodeksia

    Τόσο…αντισυστημικός. Μήπως το κεφάλαιο είναι…αντιφασιστικό και δεν το γνωρίζαμε;

    Σε τι ήταν…αντισυστημικός; Μήπως στο γεγονός ότι εξαιτίας της πολιτικής του μέσα στην πανδημία ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ την ανεργία ενώ αυξήθηκε ο πληθυσμός ΚΑΤΩ από το όριο φτώχειας;

    https://www.investing.com/economic-calendar/unemployment-rate-300

    https://www.statista.com/statistics/233138/number-of-people-living-below-the-poverty-in-the-us/

    Ένας ΦΑΣΙΣΤΑΣ, διαχειριστής της εξουσίας του αμερικανικού ιμπεριαλισμού (και καπιταλιστής ο ίδιος) ήταν και τίποτα άλλο. Έσπρωξε τον Τρίτο αλλά και τον Δεύτερο Κόσμο ως ένα βαθμό στα νύχια του Πούτιν. Αυτό ήταν το έργο του.

    Reply
  2. Papillon

    Σχετικά με αυτό το εκτός νόμου ξέρεις είναι καθαρή ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάς γι’αυτό ενώ ΣΥΣΣΩΜΗ η ψευτοαριστερά σας για χρόνια ήταν ΠΟΛΕΜΙΑ του ολόσωστου αιτήματος ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ. Φαντάζομαι και εσύ αν κάνω λάθος παρακαλώ διόρθωσέ με και μακάρι να κάνω. Αλλά τα κόμματά σου αν το πιάσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάμε Λαφαζάνη, Περισσό, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ όταν φωνάζαμε να απαιτήσουμε όλοι να βγουν οι ναζιστικές συμμορίες ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ και να διαλυθούν εσείς αρχίζατε ένα κάρο δικαιολογίες. Ακόμα θυμάμαι αυτό το φοβερό της Αλέκας ότι τώρα που μπήκαν στην Βουλή θα γίνουν…αρνάκια. Τέτοιο ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ από…”Κ”Κ ούτε ο Χίτλερ δεν θα την φανταζόταν.

    Στην Ρωσία τα πράγματα είναι διαφορετικά και αυτό λόγω του ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ πολέμου. Εσύ τι λες η χώρα που κάποτε ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ τον ναζισμό, όταν ήταν ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ δηλαδή, θα μπορούσε να έχει νόμιμα τέτοια κόμματα; Σύνελθε επιτέλους εδώ ο Πούτιν ολόκληρη προπαγάνδα κάνει για να πείσει τον λαό του ότι…συνεχίζει τον πατριωτικό πόλεμο εναντίον της Δύσης αυτή τη φορά και καπηλεύεται την ιστορία της ΕΣΣΔ, συκοφαντώντας την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (θεωρία των δύο άκρων αλλά εδώ την αποδέχεσαι πλήρως) και εσύ μου λες ότι είναι παράνομες οι ναζιστικές οργανώσεις; Ε αυτό έλειπε.

    Εάν νομίζεις όμως ότι ο ναζισμός δεν απλώνεται σαν καρκίνωμα μέσα στη ρωσική κοινωνία πλανάσαι. Καταρχήν οι πρακτικές του ίδιου του ρωσικού καθεστώτος όπου πατάει το πόδι του είναι ακριβώς ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ. Ο ρωσικός στρατός εφαρμόζει ΧΙΤΛΕΡΙΚΕΣ πρακτικές. Η Τσετσενία είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση άλλωστε το ανδρείκελο του Πούτιν, ο Καντίροφ είναι ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙΣΤΗΣ. Βλέπουμε τα ΜΑΖΙΚΑ και ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ρωσικού στρατού μέσα στην Ουκρανία και τρανή απόδειξη το τελευταίο όπου χτύπησε με πυραυλικές επιθέσεις ΆΜΑΧΟ πληθυσμό ως απάντηση υποτίθεται στην επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας. Θυμόμαστε τι έγινε στην Γούτα.

    Αλλά ακόμα και μέσα στην Ρωσία ο ναζισμός είναι σε έξαρση. Αυτοί που την πληρώνουν κυρίως είναι η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα αφού οι επιθέσεις σε βάρος της αυξάνονται ειδικά μετά το 2013 και τον ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ νόμο για την “ομοφυλοφική” προπαγάνδα:

    https://adcmemorial.org/en/articles/persecution-of-lgbti-2021-22/

    https://cepa.org/article/russia-a-state-of-homophobia/

    Και να πως το πουτινικό καθεστώς καλλιεργούσε τον ναζισμό και μέσα στην Ρωσία ώστε να φτάνει αυτός να ΣΚΟΤΩΝΕΙ αναρχικούς και άλλους πολίτες:

    https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2016/11/17/%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83/

    https://rusi.org/explore-our-research/publications/commentary/if-russia-serious-about-de-nazification-it-should-start-home

    https://theconversation.com/putins-fascists-the-russian-states-long-history-of-cultivating-homegrown-neo-nazis-178535

    https://smallwarsjournal.com/jrnl/art/do-not-believe-putins-propaganda-there-are-far-more-neo-nazis-among-pro-russians

    Πάρε και τους ΝΕΟΝΑΖΙ Ρώσους μισθοφόρους, ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ σου:

    https://www.respublica.lt/post/neonacizmas-rusijos-samdiniu-tarpe

    Ξέρουμε επίσης ότι η Ρωσία ΓΕΜΙΣΕ το Ντονμπάς με φιλορωσικές, ναζιστικές συμμορίες, έχω παραθέσει στοιχεία γι’αυτά και σε άλλες μας συζητήσεις να μην επαναλαμβάνομαι. Τώρα αυτά περί Μογγόλων είχα ζητήσει και στο παρελθόν να παραθέσεις πηγές. Έχεις ή τα βγάζεις από την ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ κεφάλα σου;

    Ποιος είναι ο ναζί άραγε; Ο Ζελένσκι ή ο Λαβρόφ ο οποίος τόλμησε να μιλήσει για…εβραϊκό αίμα του Χίτλερ; Ή το άλλο που κατηγόρησε τους Εβραίους σαν τους μεγαλύτερους…αντισημίτες;

    https://tvpworld.com/60106949/lavrov-on-antisemitism-of-the-jews-is-just-the-tip-of-the-iceberg

    Επίσης περιμένουμε να καταδικάσεις το ΞΕΤΣΙΠΩΤΟ, ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ άρθρο του Σεργκέϊτσεφ:

    https://crime-study.gr/ATHENS-001668-simvoulos-tou-poutin-sergkeitsef–i-oukrania-os-kratos-termatizete,o-v.-zelenski-ine-o-telefteos-proedros-tis-oukranias-.html

    Εδώ ο ναζισμός αναπαράγεται από όλο το ρωσικό σύστημα εξουσίας και εσύ κάνεις την πάπια. Και εγώ καταδικάζω τους ναζί του Αζόφ (οι οποίοι πλέον είναι μειοψηφία) όπως και την λατρεία του Μπαντέρα από το ουκρανικό καθεστώς αλλά ειλικρινά οι πραγματικοί χιτλερικοί εδώ είναι οι Ρώσοι ιμπεριαλιστές διότι αυτοί εφαρμόζουν πρακτικές του ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ καθεστώτος εναντίον του ουκρανικού λαού.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Δεν τον νίκησε μόνο η Ρωσία την ναζιστική Γερμανία αλλά η ΕΣΣΔ.

      Κοίτα, τα έχεις παίξει. Από την μια λες πως η χώρα του Πούτιν, νίκησε τους ναζί. Από την άλλη λες ότι καπηλεύεται αυτό που έκανε η ΕΣΣΔ. Πάρε μια απόφαση. Αν το έκανε η χώρα του δεν το καπηλεύεται

      Προφανώς η ΕΣΣΔ το έκανε. Αλλά η ΕΣΣΔ ήταν ομοσπονδία ή/και συνομοσπονδία. Άρα το έκανε και η Ρωσία που ήταν και κεντρική εθνότητα,ως και στον εθνικό ύμνο της ΕΣΣΔ αναφερόταν. Επίσης οι κοινωνικες και πολιτικές δομές της ΕΣΣΔ έπαιξαν ρολο στην ικανότητα αντίστασης στρατού λαού και κράτους αλλά κατά τα λοιπά η Αντίσταση ήταν αντισταση, την κάναμε κι εμείς και μέσα από τον αστικό στρατό, και μάλιστα του Μεταξά και μετά μέσα από άλλες δομές, της Αντίστασης. Άρα, αντικεμενικά, τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο μπορεί να τον επικαλείται ο Πούτιν και καλά κάνει. Μακάρι να ήταν κομμάτι και της ουκρανικής εθνικής ιδεολογίας αλλά εκεί, από το 2014 θέλουν τον Μπαντέρα. Γιατί και η Ουκρανία΄νίκησε τους ναζί αλλά εκεί δεν λειτουργεί ο αυτοματισμός, το αυτονόητο που λες αλλά ο ιμπεριαλισμός έφερε στην εξουσία με αμιγώς διδακτορικές μεθόδους τον άρρωστο αντιρώσικο, φιλοναζιστικό,αντισοβιετικό και αντικουκρανικό εθνικισμο, μια περιθωριακή στο σώμα του ουκρανικού έθνους τάση και άποψη

      Το ότι στην ΡΟ απαγορεύεται η ναζιστική προπαγάνδα στο είπα γιατί παρουσιάζεις μια υποθετική χώρα, την Disneyland του φασισμού, του ναζισμού και της ακροδεξιάς. Όταν αυτό είναι ξεκάθαρα και ανοιχτά η Ουκρανία η οποία είναι και πολύ χειρότερη από την Ρωσια σύμφωνα με κάθε αστικοδημοκρατικό στάνταρ. Τι να συζητάμε ακριβώς σε μια χώρα που τα κομματα που έπαιρναν 70% (αλλού 80, αλλού λιγοτερο) στις υπο απόσχιση περιοχές είναι εκτός νόμου ? Και όχι μόνο εκτός νόμου, οι άνθρωποι με αυτές τις απόψεις, η μεγάλη πλειοψηφία δηλ,κινδυνεύουν ανα πάσα στιγμή με θάνατο ως συνεργάτες. “τους βρίσκουμε και τους εκτελούμε σαν τα γουρούνια” είπε πριν λίγες μέρες συνεργάτης υπουργού. Βέβαια εσύ προσπαθείς να καλύψεις την μια τρέλα που λες με με μια άλλη, θα μου απαντήσεις λογικό είναι, είναι δοσίλογοι. Και ποιοι είναι Ουκρανοί ? Αυτοι που λένε σκατά στον Κόκκινο Στρατό, Ζήτω ο Μπαντέρα. Καταλαβαίνεις πως δεν έχεις δικαίωμα να επικαλείσαι τον Κόκκινο Στρατό και την ΕΣΣΔ οποιασδήποτε εποχής. Όταν σήμερα καταγγέλεις ένα κράτος που έχει όρο κρατικής συνοχής του την αναφορά στην ΕΣΣΔ και τον Κόκκινο Στρατό και αποθεώνεις ένα άλλο που έχει όρο κρατικής συνοχής του την αναφορά στον Μπαντέρα

      Το να ασχοληθούμε με το νομικό στάτους της ΧΑ μου φαίνεται πολυτέλεια όταν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για το αν πειράζει που οι ναζί κυβερνούν την Ουκρανία για να υπάρχει ο ρωσοουκρανικός εμφύλιος και να γίνει και ο ΓΠΠ. Επίσης σου είπα πως στην Ρωσία είναι εκτός νόμου η ναζιστική προπαγάνδα, φαντάζομαι δεν γίνεται και πρακτικά να βγαίνουν ναζί που δεν δηλώνουν ναζί εκτός νόμου. Η ΧΑ βέβαια δήλωνε με θολώματα στον κεντρικό πολιτικό λόγο, αλλά δήλωνε, σε εντυπα, θεωρητικά και ιστορικά κείμενα, ήταν σαφές. Δεν το επέλεξε το Κίνημα, τι να σου πω, δεν έχω άποψη. Είχε κρίνει πως μια οργανωση του μηδέν κομμα τόσο θα αναβαθμιζόταν αν το έμπαινε το κράτος διαιτητής χωρίς απαραίτητα αυτό να ήταν ανάχωμα στην τρομοκρατική της δράση και πως το κράτος θα το έκανε μόνο σε μια λογική 2 άκρων.

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Κάθε κράτος έχει δικαίωμα να διώκει τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ. Και οι σύντροφοί σου στο Ιράκ ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ξέρεις πολύ καλά πως τους κανονίζανε οι σανταμικοί. Και να σου πω κάτι; ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ είχαν, καλά τους έκαναν. Όποιος τάσσεται υπέρ της ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ της χώρας του από άλλη δύναμη ή του ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ της μέσω πραξικοπημάτων και επεμβάσεων είναι ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται.

        Η καρδιά του ΝΑΖΙΣΜΟΥ σήμερα, το κράτος που ελέγχει τις ΠΙΟ ΣΤΥΓΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ και που ΣΦΑΖΕΙ λαούς, τεμαχίζει χώρες γεμίζοντάς τις με ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ συμμορίες, εκμεταλλεύεται με τέτοιο ΧΥΔΑΙΟ τρόπο τον Πατριωτικό Πόλεμο. Ναι Κωστή αυτό είναι κατά πολύ χειρότερο από τον Μπαντέρα. Έλεος πια με αυτήν την καραμέλα. Όχι υποστηρίζω τον ουκρανικό λαό που πολεμάει τον Ρώσο εισβολέα. Προφανώς και υπάρχουν και μπαντερικοί, εθνικιστές και ακροδεξιοί πολίτες που πολεμάνε στις τάξεις του ουκρανικού στρατού ή και από το Αζόφ. Και; Οι Ταλιμπάν δεν ήταν ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ; Μήπως να καταδικάσουμε τον αγώνα τους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής; Οι φασίστες γενοκτόνοι του Μιλόσεβιτς; Γιατί τους υποστηρίξαμε όταν πολεμούσαν το ΝΑΤΟ; Αυτούς τους υποστήριζες όμως. Βλέπεις πόσο ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ είσαι;

        Μήπως να σου θυμίσω ότι ο Λένιν υποστήριξε τον υπερεθνικιστή και ΣΦΑΓΕΑ Κεμάλ εναντίον των Βρετανών; Να σου θυμίσω την υποστήριξη που έδωσε ο Στάλιν στον ΕΜΙΡΗ του Αφγανιστάν; Μήπως οι εμίρηδες είναι τίποτα…δημοκράτες και δεν το ξέραμε;

        Στην τελική η Ρωσία είναι ιμπεριαλιστικό κράτος και όχι η Ουκρανία εγώ δεν θυμάμαι οι Ουκρανοί να ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ κόσμο σε άλλες χώρες όπως έκαναν οι αγαπημένοι σου φασίστες στην Τσετσενία, την Συρία, την Γεωργία και τώρα στην Ουκρανία. Παρουσιάζετε την Ουκρανία σαν τον απόλυτο κίνδυνο όχι για την Ευρώπη, για την ανθρωπότητα ολόκληρη ενώ οι άλλοι έχουν ξαμολύσει ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ συμμορίες σε Λιβύη, Ουκρανία, Συρία και αλλού και επιδίδονται σε ΚΑΘΕ είδους έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και δεν λέτε κουβέντα. Ακόμα δεν είπες λέξη για τον ΝΑΖΙΣΜΟ που ξερνάει ο Σεργκέϊτσεφ. Ούτε για τον Λαβρόφ. Τέτοιο ΞΕΠΛΥΜΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ πραγματικά είναι απίστευτο.

        Μας το παίζεις επίσης αντιαμερικανός αλλά χρησιμοποιείς ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία για να δικαιολογήσεις ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. Το ουκρανικό καθεστώς είναι ναζιστικό, σκοτώνει Ρώσους άρα προχώρα Πούτιν. Τι μου θυμίζει αυτό; Α ναι ο Σαντάμ είναι δικτάτορας, ο Μιλόσεβιτς είναι γενοκτόνος, οι Ταλιμπάν λιθοβολούν γυναίκες άρα έμπαινε ΗΠΑ. Σου είπα ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ τον Αδόλφο (Σουδητία) και τον τουρκικό Αττίλα ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα.

        Πάρτο απόφαση οι ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, οι πραγματικοί κομμουνιστές, οι αντιιμπεριαλιστές ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ κάθε επέμβαση που στόχο έχει τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ χωρών, την ανατροπή καθεστώτων και κυβερνήσεων και την υποδούλωσή τους με βάση τα παραπάνω προσχήματα.

        Θα σου πω το εξής. Θα προτιμούσα να είμαι παράνομος στην Ουκρανία, στην Πολωνία ή όπου αλλού αλλά να ήμουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ παρά να ήμουν ένας νόμιμος ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ, στυλοβάτης ενός ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ και να βλέπω το σφυροδρέπανο, την Κόκκινη Σημαία να ταυτίζονται με τον ΦΑΣΙΣΜΟ. Και στην Συρία το “Κ”Κ νόμιμο είναι. Και τι με αυτό; Αποτελεί στήριγμα ενός ΣΦΑΓΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ. Στην δε Κίνα έχουν εγκαθιδρύσει ένα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς. Είναι ντροπή να ταυτίζεται ο κομμουνισμός με τον φασισμό δεν θα ζητήσω και συγγνώμη που με ΑΗΔΙΑΖΕΙ αυτό.

        Το πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι φαίνεται στο τελευταίο που είπες. Καλά είναι δυνατόν; Τι να πω λέει, δεν έχει άποψη. Σαν τα μικρά ρε φίλε, τι είδους δικαιολογίες είναι αυτές, ποιους κοροϊδεύεις; Καλά είναι δυνατόν να αποδέχεστε ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ μέσα στη Βουλή; Είναι δυνατόν να αποδέχεστε ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ με γραφεία, νόμιμα κόμματα κλπ; Αφού βλέπανε οι δικοί σου που πήγαινε το πράγμα γιατί δεν αντέδρασαν; Αφού είστε…αντιφασίστες ρε Κώστα. Και καλά μέχρι το 2012. Μετά που πήραν οι χρυσαυγίτες αυτό το ποσοστό και ξεσαλώνανε; Γιατί ακόμα και τότε το “ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΟΙ ΝΑΖΙ” το πολεμούσατε ΟΛΟΙ σας με πάθος;

        Ρε συ μας τρολάρεις;

        Reply
        1. Ανώνυμος

          “… Κάθε κράτος έχει δικαίωμα να διώκει τους ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ. Και οι σύντροφοί σου στο Ιράκ ήταν ΠΡΟΔΟΤΕΣ και ξέρεις πολύ καλά πως τους κανονίζανε οι σανταμικοί…”. Εύγε παπιγιον, καλά το πας για ακροδεξιός, ή νεοφιλελε

      2. Papillon

        Κωστή δεν σε πείραξε που ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ζιρινόφσκι υπήρξε και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δούμας ενώ είχε το ελεύθερο να εκφράζει τις ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ του μαλακίες χωρίς να τον μαζεύει κανένας;

        https://www.buzzfeednews.com/article/miriamelder/a-russian-lawmaker-just-ordered-his-aide-to-rape-a-journalis

        Μέχρι που είπε ότι εάν γινόταν αυτός πρόεδρος θα επέβαλε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Και αυτός αγαπητέ μου είχε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ να λέει ό,τι θέλει, διαμόρφωνε άποψη το κατάλαβες; Με την πλήρη στήριξη του Πούτιν. Αλλά αυτό ήταν για το καλό του…αντιδυτικού αγώνα για σένα ε;

        https://www.themoscowtimes.com/2018/03/01/putins-challenger-promises-brutal-dictatorship-if-elected-a60668

        Και ανοιχτός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Και πρώην αντιπρόεδρος έτσι; Αυτά γιατί τα κρύβεις και δεν τα καταδικάζεις ανοιχτά; Ορίστε λοιπόν η ΑΝΙΕΡΗ συμμαχία σου:

        https://www.tanea.gr/2005/01/26/world/kyma-ksenofobias-sti-pwsia/

        Μάλιστα ο φασισμός είναι καλός και άγιος όταν τοποθετείται φιλοπουτινικά ε Κωστάκη; Το να σε ενοχλούν οι εικόνες του Μπαντέρα ή τα ναζιστικά σύμβολα στην Ουκρανία και οι ναζιστικές συμμορίες είναι σωστό και καλά κάνεις και ενοχλείσαι αλλά το να μην έχεις κανένα πρόβλημα την ίδια ώρα με κυβερνητικούς και καθεστωτικούς ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΕΣ μόνο και μόνο γιατί αυτοί δεν κυκλοφορούν με την σβάστικα αυτό είναι φίλε μου ΞΕΠΛΥΜΑ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ και πλήρης προσχώρηση στο ναζιφασιστικό στρατόπεδο. Έχεις πρόβλημα με τους ναζί του Αζόφ και ΣΩΣΤΑ αλλά ΚΑΝΕΝΑ απολύτως με αυτούς στο Ντονμπάς; Δηλαδή εσύ για να καταδικάσεις έναν φασίστα περιμένεις να σου μοστράρει την σβάστικα στη μούρη ή να σου πει Χάιλ Χίτλερ; Μας κάνεις πλάκα;

        Μήπως και στην Ελλάδα έχεις πρόβλημα μόνο με τον Πλεύρη και τα χρυσαύγουλα και όχι με τον Καρατζαφύρερ και τον Βελόπουλο; Είναι…άλλοι φασίστες αυτοί; Μήπως είναι η…σοβαρή Χρυσή Αυγή; Μήπως αυτό υποστηρίζεις;

        Και για σου αποδείξω ότι όλο αυτό που έγινε στην Α.Ουκρανία ήταν ΦΑΣΙΣΜΟΣ για ρίξε μια ματιά:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Donetsk_People%27s_Republic

        https://www.unian.info/society/1121710-poll-in-dpr-less-than-third-of-residents-support-separatists.html

        Σε έρευνα που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2014 στην ερώτηση που έγινε σε περιοχές ανατολικά εάν θέλουν απόσχιση και ένωση με την Ρωσία στο Ντονέτσκ απάντησε σίγουρα ή μάλλον σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία του…27,5%. Στο Λουγκάνσκ το…30,2%:

        https://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=news&id=258

        Και έτσι αποδεικνύεται ότι η “εξέγερσή” σου δεν είναι τίποτα άλλο παρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ και ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ από αυτές που ο Λένιν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ και ΣΩΣΤΑ. Προσάρτηση με αίμα, νεκρούς, διωγμούς, εκτοπισμένους αυτή είναι η “αυτοδιάθεσή” σας ενώ την ίδια ώρα δεν αναγνωρίζετε ΥΠΑΡΚΤΑ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ έθνη, προσπαθώντας να τους αρπάξετε εδάφη μέσω ΜΑΖΙΚΩΝ ΣΦΑΓΩΝ, ΒΙΑΣΜΩΝ, ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ.

        ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!!!

        Όποιος το υποστηρίζει είτε εν αγνοία του είτε συνειδητά είναι και αυτός ΒΑΜΜΕΝΟΣ ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΣ!!!

        Αυτοί που μου αναφέρεις λοιπόν είτε το ΚΚΡΟ είτε το ΚΕΚΡ, είτε ανοιχτά (ΚΚΡΟ-Λαφαζάνης) είτε στα κρυφά (ΚΕΚΡ-“Κ”ΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) τάσσονται στο πλευρό του ρωσικού ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΣΜΟΥ. Οι μόνοι που είναι απέναντι και που πολεμάνε και αυτοί τον ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ σε Ουκρανία και Ρωσία είναι οι αναρχικοί και ορισμένοι της λεγόμενης κομμουνιστικής αριστεράς κάποιοι τροτσκιστές, δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι μακάρι να υπάρχουν. Εγώ πάντως ταυτίζομαι με αυτούς (στο θέμα αυτό του αγώνα εναντίον του ρωσικού καθεστώτος) παρότι ξεκινάμε από εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες και είμαι φυσικά ΠΟΛΕΜΙΟΣ των ΣΟΣΙΑΛΝΑΖΙ συντρόφων σου. Και δεν είναι τυχαίο που αυτοί υφίστανται την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ καταστολή του πουτινικού καθεστώτος ειδικά οι αναρχικοί όπως φυσικά και άλλοι φιλελεύθεροι δημοκράτες που ΔΟΛΟΦΟΝΟΝΤΑΙ, ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ, ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ από το αγαπημένο σου φασιστικό καθεστώς και γι’αυτά ΚΙΧ δεν βγάζεις γιατί τα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.

        Συνεχίζεται…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          “”Έχεις πρόβλημα με τους ναζί του Αζόφ και ΣΩΣΤΑ αλλά ΚΑΝΕΝΑ απολύτως με αυτούς στο Ντονμπάς; “”
          Προφανως υπαρχει προβλημα εδω. Πολεματε ενα μηνα με τον αλλο μπας και αποδειξετε ποια στρατοπεδο φιλοξενει πιο πολλους φασιστες..ποιος ειναι πιο φασιστας απο τον αλλο…καλυτερα να το ληξετε εδω γιατι ακρη δεν θα βγαλετε.

        2. Κώστας

          Αν ο άλλος είμαι εγώ δεν πολεμάω να κάνω τίποτα τέτοιο.

          Λέω αυτά που λένε οι κομμουνιστές σε ολο τον κόσμο και στην Ουκρανία με το όπλο στο χέρι η στα βρωμερά κελιά του καθεστώτος του Κιέβου κάτω απο τα βασανιστήρια του Αζόφ και του Ζελένσκι και στα εκτελεστικά αποσπάσματα

          Πως η ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και του καθεστώτος του Κιέβουα είναι προς το συμφέρον των λαών σε όλον τον κόσμο.

          Ετοιμαστήκατε για το ιδεολογικοπολιτικό ξύλο που θα φάτε στην Αβάνα φίλε του ΚΚΕ ?

          Κώστας

      3. Papillon

        Ώστε είναι παράνομος ο ναζισμός στην Ρωσία ε; Ναι θεσμικά είναι. Ουσιαστικά είναι; Αμ δε:

        https://www.tovima.gr/2013/10/19/world/tagmata-efodoy-sti-rwsia-toy-poytin/

        Και εδώ Ρώσοι ΦΑΣΙΣΤΕΣ παραδέχονται πως ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ παράγοντες τους στέλνουν να πολεμούν στην Ουκρανία:

        https://khpg.org/en/1608809502

        Αυτοί όταν τα κόμματά τους βγαίνουν εκτός νόμου σχηματίζουν άλλες οργανώσεις, αλλάζουν τα ονόματα, συσπειρώνονται και αρχίζουν πάλι διαδηλώσεις, το ξύλο, τις επιθέσεις συνεχίζουν το έργο τους. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ του κράτους. Ο Πούτιν έκανε αυτό που κάνει κάθε εξουσιαστής. Ενώ για χρόνια άφηνε την δράση των ναζί ελεύθερη, αποφάσισε τα τελευταία χρόνια να τους μαζέψει ώστε να μην του δημιουργούν πρόβλημα και να τους αξιοποιεί όπως αυτός θέλει. Έτσι αντί να έχει ναζιστικά κόμματα, έχει το Ρόντινα, έχει το κόμμα της Ευρασίας του Ντούγκιν, την Άλλη Ρωσία του σοσιαλφασίστα Λιμόνοφ (πέθανε το 2020) ε και εκεί έχουν συσπειρωθεί όλοι οι ναζί και οι ακροδεξιοί της Ρωσίας. Γι’αυτό έχουν το ελεύθερο και διαδηλώνουν κάθε 4η Νοέμβρη στην λεγόμενη Πορεία για την Ρωσία και ακόμα και όταν απαγορεύεται αυτή όπως πέρσι και συλλαμβάνονται άτομα τους ελευθερώνουν:

        https://www.themoscowtimes.com/2021/11/05/dozens-arrested-at-banned-moscow-nationalist-march-a75486

        https://jamestown.org/program/russian-extreme-nationalists-rally-across-country-in-midst-of-pandemic/

        Έτσι είναι εκτός νόμου οι ναζί. Και αυτοί συνεχίζουν να σκοτώνουν, να δέρνουν, να κάνουν αυτό που ξέρουν. Εσένα δεν σε πειράζει γιατί δεν βλέπεις την σβάστικα. Ουσιαστικά αυτό που λες είναι “Ε σβάστικα να μην βλέπω, Χίτλερ και Μπαντέρα να μην βλέπω και ας είναι ό,τι είναι”. Το πρόβλημά σου είναι καθαρά…αισθητικό δηλαδή. Για εμένα είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ.

        Πάρε άλλο ένα παράδειγμα του ρωσικού φασισμού:

        https://www.efsyn.gr/afieromata/euro-2016/72756_eimaste-skliroi-polemistes-ohi-agorakia-poy-forane-lacoste

        Βλέπεις; Παράγοντες λοιπόν του ρωσικού κράτους και της κυβέρνησης ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ τους Ρώσους ΝΑΖΙ χούλιγκανς (ξέρουμε ότι μέσα στα χουλιγκάνια των γηπέδων υπάρχει έντονο το ναζιστικό στοχείο ειδικά σε αυτές τις χώρες) για βίαια επεισόδια. ‘

        Όπως αποδεικνύεται λοιπόν ΦΑΣΙΣΤΕΣ υπάρχουν ΚΑΙ μέσα στο ρωσικό κράτος.

        Reply
      4. Papillon

        Να πως το ρωσικό καθεστώς “μαζεύει” τον ναζισμό από το εσωτερικό για να τον…εξάγει στον υπόλοιπό κόσμο:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Imperial_Movement

        Είναι η λεγόμενη…εξαγωγή επανάστασης.

        https://imctc.org/en/eLibrary/Articles/Pages/article06.9.2021.aspx

        Και εσένα το πρόβλημά σου είναι η Ουκρανία εδώ ο άλλος, σαν ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ που είναι, έχει ξαμολύσει ναζίδια σε όλο τον κόσμο.

        Reply
  3. Μακης

    Κανένας δεν θα άντεχε να έχει γείτονα στο διαμερισμα ένα στέλεχος της Χ. Α. Όμως, ο/οι συνταχτες του κειμενου και αρκετοι σχολιογραψοι φαίνεται ότι δεν έχουν πρόβλημα να συναγελαζονται με τους δολοφόνους των εργατών της Οδυσσου, με τους Αζοφ, Κρακεν, Δεξιό Τομέα κλπ. Όμως, αν με 10 ναζί κάθεται και ένας δημοκράτης, οι ναζί γίνονται 11. Καλά μυαλά…

    Reply
  4. Papillon

    “Πως η ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και του καθεστώτος του Κιέβου είναι προς το συμφέρον των λαών σε όλον τον κόσμο.”

    Εμ γι’ αυτό λέω είδες; Το ότι βάζεις στην ίδια κατηγορία την Ουκρανία με τις υπερδυνάμεις πάει να πει πως το έχεις χάσει τελείως. Λες και η Ουκρανία έχει επέμβει σε άλλες χώρες, τις βομβαρδίζει, τις τεμαχίζει, εξαγοράζει τμήματα των αστικών τάξεων, συμμετέχει στο μοίρασμα σφαιρών επιρροής και όλα αυτά ώστε να αποτελεί και κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη και τους λαούς.

    Εσείς το πήγατε ένα βήμα παραπέρα. Πρώτα μας λέγατε ότι είναι πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας (όπου το ΝΑΤΟ βάζει μπροστά την Ουκρανία) αλλά τώρα μας λέτε ότι η Ουκρανία είναι η σημερινή…ναζιστική Γερμανία λες και καταπίνει μία μία τις χώρες τις Ευρώπης οπότε και πρέπει να…συντριβεί. Δηλαδή η παγκόσμια ειρήνη κινδυνεύει από την…Ουκρανία ενώ ο διπλανός της την βομβαρδίζει, την ακρωτηριάζει, απειλεί με πυρηνικό πόλεμο, στραγγαλίζει ενεργειακά (και οικονομικά κατ’ επέκταση) την Ευρώπη, ελέγχει τμήματα αστικών τάξεων της Δύσης αλλά ο κίνδυνος για όλους μας είναι ο…Ζελένσκι.

    Και ποιος το περίμενε ότι η ήττα μίας χώρας που υπερασπίζεται το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της στην εθνική αυτοδιάθεση και που υπερασπίζεται την εδαφική-εθνική της κυριαρχία είναι προς το…συμφέρον των λαών. Ποιος περίμενε ότι η νίκη ενός ιμπεριαλιστή δυνάστη και η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ μίας εντελώς εξαρτημένης, από τον ιμπεριαλισμό, χώρας σημαίνει…νίκη των λαών.

    Και επειδή κάποιος αμφισβήτησε και τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ρωσικού καπιταλισμού (έτσι κάνουν οι φανατικοί οπαδοί του ρωσικού ιμπεριαλισμού για να τον ξεπλύνουν), μελετήστε εδώ ορισμένα βασικά στοιχεία που αποδεικνύουν την ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ φύση του ρωσικού κράτους:

    https://eksegersi.gr/diethni/o-rosikos-imperialismos-apo-thesi-ischyos/

    https://diethni-info.blogspot.com/2022/05/blog-post_28.html

    https://diethni-info.blogspot.com/2022/05/blog-post_29.html

    https://diethni-info.blogspot.com/2022/08/blog-post_23.html

    Reply
    1. Papillon

      Ιδού το ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ πρόσωπο του Πούτιν:

      https://www.huffingtonpost.gr/entry/se-krisime-katastase-e-oekrania-katestrammeno-to-30-ton-epodomon-eneryeias-fovoi-mazikon-mplak-aoet_gr_634e8e38e4b0b7f89f5a889f

      Να θυμόμαστε και την Μάχη της Ηλεκτρικής έτσι για να έχουμε στο μυαλό μας τι σημαίνει φασισμός

      ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

      ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!!!

      ΕΞΩ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!!

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Η “Ουκρανία” και οι πραξικοπηματικά (2014) διορισμένοι ναζιστόφρονες και φασίστες παληάτσοι της, δεν είναι παρά οι χατζηαβάτηδες/λαγοί του ΝΑΤΟ/ΗΠΑ. Ποιά “αυτοδιάθεση” και ποιά “εθνική κυριαρχία” βρε ανεκδιήγητε! Σκυλοκαυγάς μεταξύ ιμπεριαλιστών είναι, που ματώνουν δυο λαούς και χωρίζουν και τους υπόλοιπους σα γίδια, χρεώνοντάς τους και τα τεράστια έξοδα. Η παραφροσύνη του σύγχρονου Καπιταλισμού, που σαπίζει, είναι όλο αυτό. Και απειλεί να μας στείλει όλους στο διάολο.

      Reply
      1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Νικη στα οπλα της Ουκρανικής αντιστασης θα σημαινει ενα ΝΑΤΟ ακομα πιο επιθετικό.Αντιθετα εβα στραπατσαρισμα των δυτικων στην Ουκρανια θα ανοιξει δρομο για εξελιξεις εντος αυτων που λεμε δυτικων κρατων.Πρωτα γιατι οι πολιτες τους θα χασουν την εμπιστοσυνη τους στο συστημα που τωρα θεωρουν πανισχυρο.Επειτα η οικονομικη δυσπραγια υα σπρωξει κοσμο στον δρόμο αλλα θα εμποδισει και τους κυριαρχους να χαρτζηλικωνουν διαφορους( επιδοματικη πολιτικη,Μκο,μ.μ.ε) για να κρατανε το καπακι της χυτρας κλειστό

        Reply
      2. Papillon

        Έτσι ε; Και τότε γιατί οι μόνοι αντίπαλοι της Ρωσίας που πεθαίνουν είναι ΟΥΚΡΑΝΟΙ; Βλέπεις εσύ κανένα ΝΑΤΟ μέσα στην Ουκρανία; Υπάρχουν κάπου νατοϊκά στρατεύματα που μάχονται με τον ρωσικό στρατό και δεν το πήραμε χαμπάρι; Μήπως το ΝΑΤΟ έκλεισε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας και δεν μας το είπατε ακόμα; Πέθανε ΈΝΑΣ στρατιώτης των ΗΠΑ, της Γερμανίας ή της Βρετανίας σε μάχες με τον ρωσικό στρατό; Η βοήθεια δεν αρκεί για να χαρακτηρίσεις τον πόλεμο, πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας. υπάρχει στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ; Λέγε υπάρχουν στρατεύματα;

        Ο ουκρανικός λαός, ο Ουκρανός ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΣ, ο Ουκρανός εργαζόμενος είναι όλοι…πράκτορες των ΗΠΑ, έχουν στρατολογηθεί όλοι από το ΝΑΤΟ; Που δίνουν την ζωή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, τις οικογένειές τους; Είναι…ιμπεριαλιστικός ο πόλεμός τους; Γιατί δεν απαντάτε; Οι ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ που πολεμάνε ΓΕΝΝΑΙΑ τον αγαπημένο σου ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ, υπερασπιζόμενοι τους συμπατριώτες τους και τις οικογένειές τους είναι…ιμπεριαλιστές; Τολμάς να πας και να πεις στον Ουκρανό προλετάριο που αντιστέκεται ότι διεξάγει…άδικο πόλεμο για λογαριασμό των ΗΠΑ επειδή…υπερασπίζεται το έδαφός του, το σπίτι του, τους δικούς του; Τολμάς να το πεις αυτό στους πρόσφυγες εξυπνάκια; Θα ήθελα πραγματικά να πηγαίναμε μαζί να τους έλεγες αυτές τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ αηδίες και να σε έπαιρναν οι άνθρωποι με τις κλωτσιές, να έριχνα ΓΕΛΙΑ ΤΡΕΛΑ.

        Οι Βιετναμέζοι που έπαιρναν όπλα από την ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ; Μήπως ο πόλεμός τους εναντίον των ΗΠΑ ήταν…ιμπεριαλιστικός και…άδικος; Μήπως δεν υπήρχε ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ αγώνας των Βιετναμέζων αλλά…ιμπεριαλιστικός μεταξύ ΗΠΑ-ΕΣΣΔ; Η ΕΣΣΔ που έπαιρνε όπλα από τις…ΗΠΑ; Μήπως ο πόλεμός της ενάντια στην ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ήταν…ιμπεριαλιστικός; Μήπως τελικά ο Β’ Παγκόσμιος ήταν…ιμπεριαλιστικός πόλεμος ΗΠΑ-Βρετανίας και Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας όπως ισχυρίζονται σήμερα οι απόγονοι των ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΩΝ;

        Όποιος αγωνίζεται ενάντια σε ΒΙΑΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΙΣ εδαφών της πατρίδας του από ξένη δύναμη διεξάγει πόλεμο ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ. Οι Ουκρανοί δεν απειλούν την εθνική-εδαφική κυριαρχία της Ρωσίας (πως άλλωστε αφού δίπλα τους έχουν μία ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ-ΠΥΡΗΝΙΚΗ υπερδύναμη) αλλά το αντίθετο, δεν πολεμούν για προσάρτηση ρωσικού εδάφους αλλά αγωνίζονται για να υπερασπιστούν το δικό τους.

        Επιπλέον ο αντίπαλος της Ουκρανίας ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ανοιχτά το ΥΠΑΡΚΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. Άρα ο πόλεμος των Ουκρανών είναι ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟΣ και είναι αγώνας για ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και ΕΘΝΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

        Περιμένω να χαρακτηρίσεις τους Ουκρανούς εργάτες ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ και ΝΕΟΝΑΖΙ.

        Περιμένω…

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Χα, χα, χα!
          Ρε, σείς, “είδατε κανένα ΝΑΤΟ μέσα στην Ουκρανία;”
          Μπας και πήρε το μάτι σας, π.χ. έναν Πάϊατ η καμιά Νούλαντ ξέρω-γώ τότε με την “Μαϊντάν” εκεί;!
          Κανέναν Δένδια, έστω;
          Μήπως κανά τεθωρακισμένο ελληνικό η βρεταννικό, κανά πύραυλο αμερικάνικο;
          Φαντάσματα βλέπω!
          Οπως τότε στο Γράμμο!
          Νάσαι καλά ρε οακκείτη, μου έφτιαξες το βράδι!

        2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          Επισημα οι ΗΠΑ και οι συμμαχοι τους εχουν παραδεχθει τον θανατο περιπου 100 εθελοντων .Αρα προφανώς θα πολεμουν μερικες χιλιάδες στο πλευρο του ουκρανικου στρατου

  5. Papillon

    Δηλαδή τώρα που έκαναν αίτημα ένταξης Σουηδία και Φιλανδία αυτό είναι προς το…συμφέρον των λαών; Όχι γιατί αυτοί ΤΩΡΑ αποφάσισαν να τερματίσουν την πολιτική ουδετερότητας. Δηλαδή ΜΕΤΑ την ρωσική εισβολή. Ακόμα και η Ουκρανία το θέμα της ένταξης στο ΝΑΤΟ το έθεσε…αόριστα στον χρόνο βέβαια (αυτό δεν μας το εξήγησε κανένας γιατί οι…αμερικανόδουλοι Γιάτσενιουκ και Ποροσένκο δεν ζήτησαν ΑΜΕΣΗ ένταξη στο ΝΑΤΟ και δεν πίεσαν ουσιαστικά γι’αυτό) ΜΕΤΑ την προσάρτηση της Κριμαίας και τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ στο Ντονμπάς.

    Με λίγα λόγια είναι η ρωσική επιθετικότητα που φέρνει περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ. Αυτό να υποθέσω σας ικανοποιεί εσάς τους…αντινατοϊκούς;

    Νίκη στα όπλα της ουκρανικής αντίστασης σημαίνει ότι ένας ιμπεριαλισμός, ο οποίος είναι πλέον και ο πιο επικίνδυνος διότι συν τοις άλλοις είναι και ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ θα υποστεί μία συντριπτική ήττα και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα για την αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών. Είναι νίκη και ενάντια στην απειλή πυρηνικού πολέμου (που προέρχεται από την Ρωσία) και ταυτόχρονα μπορεί να πυροδοτήσει και αλλαγές μέσα και στην ίδια την ρωσική κοινωνία από το ρωσικό προλεταριάτο και τον εργαζόμενο λαό.

    Το πιο…επιθετικό ΝΑΤΟ πως ακριβώς τεκμηριώνεται; Για να γίνει πιο επιθετικό το ΝΑΤΟ προϋποθέτει να γίνουν πιο επιθετικοί αυτοί που το απαρτίζουν εννοώ οι ιμπεριαλιστές. Αυτό ΔΕΝ υπάρχει πουθενά. Οι ΗΠΑ τρώνε την μία σφαλιάρα μετά την άλλη, οι δε Ευρωπαίοι ακόμη περισσότερο. Εδώ ακόμα και κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ πάνε με τον Πούτιν όπως η Ουγγαρία και η Τουρκία.

    Η νίκη ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ λαού απέναντι σε μία ιμπεριαλιστική υπερδύναμη, είναι μήνυμα προς όλους τους λαούς και τα καταπιεζόμενα έθνη ότι μπορούν να νικήσουν τους δυνάστες τους, είναι η απόδειξη ότι οι ιμπεριαλιστές είναι χάρτινοι τίγρεις όπως έλεγε και ο Μάο. Κάθε νίκη καταπιεζόμενου έθνους δίνει ελπίδα σε όλα τα υπόλοιπα ώστε να νικήσουν τους ιμπεριαλιστές και να αναπτυχθεί ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Η νίκη όμως καταπιεσμένων λαών απέναντι σε υπερδυνάμεις μπορεί να δώσει ώθηση ακόμα και στους λαούς των ιμπεριαλιστικών κρατών όπως στις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Γαλλία, την Βρετανία παντού.

    “Το γεγονός ότι η πάλη για την εθνική ελευθερία ενάντια σε μια ιμπεριαλιστική δύναμη μπορεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να χρησιμοποιηθεί από μιαν άλλη “μεγάλη” δύναμη για δικούς της, εξίσου ιμπεριαλιστικούς σκοπούς, μπορεί τόσο λίγο να αναγκάσει τη σοσιαλδημοκρατία να παραιτηθεί από την αναγνώριση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των εθνών, όσο μπορούν να αναγκάσουν τους σοσιαλδημοκράτες ν’ αρνηθούν το δημοκρατισμό τους οι πολυάριθμες περιπτώσεις χρησιμοποίησης από την αστική τάξη των δημοκρατικών συνθημάτων, με σκοπό την πολιτική απάτη και την οικονομική ληστεία, λόγου χάρη στις ρωμανικές χώρες”.

    Λένιν: «Η Σοσιαλιστική Επανάσταση και το Δικαίωμα Αυτοδιάθεσης των Εθνών»

    Ναι η Δύση χρησιμοποιεί τον αγώνα των Ουκρανών για τους δικούς της ιμπεριαλιστικούς σκοπούς. Εμείς όμως πρέπει να καταδικάσουμε αυτόν τον αγώνα; Ο Λένιν είναι ξεκάθαρος ΟΧΙ.

    Reply
    1. Κώστας

      Παπιγιόν η Σουηδία και η Φινλανδία θα μπουν γιατί 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα τις δεχτούν. Αφού είναι κακό και αφού, κακώς, είμαστε μια από τις 30, να κράξουμε ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.Αλλά εσύ λες πως καλώς το δέχονται γιατί δήθεν ο … Πούτλερ θα εισβάλλει

      Επίσης η de facto νατοποιηση τους ξεκινάει το 1994. Δηλ σε έναν βαθμό ήταν ενταγμένες στο ΝΑΤΟ, σε σχέδια, ασκήσεις κλπ.Όχι βέβαια σαν την πλήρη de facto ένταξη της Ουκρανίας, πλην της ανοιχτής και επίσημης αμυντικής συνδρομής, διότι εκτός απο αυτό η Ουκρανία είναι στο ΝΑΤΟ. Το οποίο λέει πως πολεμάει στην Ουκρανία, δεν είναι μυστικό, μην είσαι νατοικότερος του ΝΑΤΟ. Οι διαφορές όμως, των σκανδιναβικών χωρών, έχουν να κάνουν με το ότι δεν υπάρχει σε αυτές το ρώσικο εθνικό στοιχείο και δεν έχουν ναζιστικό κρατικό μηχανισμό, δηλ σε κάθε περίπτωση δεν απειλούν εξίσου την ΡΟ

      Επίσης πρέπει κάπως να εντάξεις στην αφήγηση σου τις προηγούμενες διευρύνσεις του ΝΑΤΟ διότι τοτε έλεγες πως καλώς έγιναν και τώρα λες πως δεν υπάρχει περικυκλωση. Διότι ήταν εκπληκτικό, η Ρωσία ζητούσε να μπει στο ΝΑΤΟ, επισήμως για την Ύφεση και την Ειρήνη, ανεπίσημα για να κάτσει στο τραπέζι του ευρωατλαντικού πλιάτσικο κατά άλλων περιοχών και το ΝΑΤΟ της έλεγε όχι, είμαστε εχθροί, θα βάλουμε ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ τους γείτονες σου

      Οι δε συνέπειες μιας νατοικής νίκης στην Ουκρανία θα είναι καταστροφικές, ενώ μιας ρώσικης θα είναι να μείνουν τα πράγματα περίπου όπως πριν Αυτο δεν σημαίνει υποστήριξη της ΡΟ, καθώς η εισβολή της παραμένει κατακριταία για χίλιους λόγους, που δεν τους γράφω για να μικρύνει το σεντόνι. Απλά πρέπει να γίνεται διαχωρισμός και της βασικής ευθύνης του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας και των συνεπειών της μιας ή της άλλης έκβασης. Νίκη του ΝΑΤΟ, διάλυση της ΡΟ δηλ σύμφωνα με τις επίσημες προθέσεις του, θα σημάνει μπορεί αύριο, μπορεί σε 5 χρόνια, την έναρξη του πολέμου ΝΑΤΟ-ΛΔΚ, εκτός και αν με διάφορους τροπους διαλυθεί και η ΛΔΚ και χωρίς πλήρης έντασης πόλεμο. Θα σημάνει, επίσης το τέλος των δυνατοτήτων ένταξης χωρών στον διεθνή καταμερισμό και στις διεθνείς ροές προιόντων, ενέργειας και χρήματος με όρους άλλους από εκείνους της υποτελούς στις ΗΠΑ νεοφιλελευθερης ρύθμισης. Δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά, ούτε ως σκέψη, εγχειρηματα τύπου Λατινικής Αμερικής και λέω για τα αντιφατικότερα, όχι για την Κούβα αν και αυτή ίσως να μην αντέξει όπως άντεξε το 91. Αλλά και για τα αντιφατικότερα οι συνέπειες θα είναι τρομερές, για την πιθανότητα να γίνει σε μια χώρα μια κυβέρνηση τύπου Βολιβίας η Βενεζουέλας δηλ μια σοσιαλδημοκρατική επί της ουσίας της πρακτικής πολιτικής κυβέρνηση με πλατιά και βαθιά λαική οργάνωση που τέλος πάντων λέει πως στοχεύει και σε κάτι βαθύτερο. Ή και χωρίς την λαική οργάνωση και το βαθύτερο, δεν θα μπορούν να υπάρξουν απλές κεντροαριστερές κυβερνήσεις τύπου Λουλα και Κίρχνερ, δεν θα παίζουν ως σκέψη πια. Θα εχουμε παντού σε όλο μαφιόζικα ακροδεξια΄καθεστώτα και ένα ατελείωτο πολεμικό πλιάτσικο των ΗΠΑ κατά πάντων όσων, στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την ¨Ασία, δεν θα τους κάνουν το οποιοδήποτε χατήρι.

      Είναι σαφές πως δεν μπορεί να σταθεί μια αντίστοιχη αλυσίδα καταστροφικών επιπτώσεων σε μια ρώσικη νίκη. Ίσα ισα που θα αναθαρρήσουν πολλοί λαοί που τώρα εξεγείρονται (Αιτή, Μπουρκίνα Φάσο) και, αναπάντεχα, εμφανίζουν και κάποιες ρώσικες σημαίες στην Εξέγερση τους. Βέβαια εσύ έχεις την απάντηση πως είναι πράκτορες αλλά όσοι πάνε με τα πόδια κάτω και το κεφάλι πάνω καταλαβαίνουν πως μια ορισμένη εθνικοαπελευθερωτική αντιαποικιοκρατική και λανθάνουσα αντιιμπεριαλιστική ψυχολογία δεν κάνει λάθος στο ότι οι ΗΠΑ είναι ο βασικός τους εχθρός και το άλλο μπλοκ ένας δυνητικός σύμμαχος. Γιατί το έχουν δει οι λαοί να γίνεται, έχουν δει την Βολιβία πχ να υπάρχει και γιατί υπάρχει το άλλο μπλοκ ενώς δεν έχουν δει καμία χώρα να διεκδικέι ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο με σύμμαχο τις … ΗΠΑ. Αυτό είναι και το στοιχείο που τσακίζει αναλύσεις τύπου ΚΚΕ και κάποιων, όχι όλων, τροτσκιστών πως είμαστε σε συγκυρία του τύπου του ΑΠΠ.

      Με αφορμή το τελευταίο ανεβάζω και προτείνω ένα συγκλονιστικό κείμενο του σ Σάββα Μιχαήλ

      https://kommon.gr/politiki/daneia-keimena/item/6099-oukrania-o-imperialistikos-polemos-kai-i-apeiloymeni-katastrofi-tou-savva-mixail

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Άλλο σας ρωτάω άλλο μου απαντάτε. Ούτε για εθελοντές αναφέρθηκα, ούτε για αποστολή οπλισμού. Είμαι ξεκάθαρος. Ξαναρωτάω υπάρχουν νατοϊκά στρατεύματα που πολεμούν το ρωσικό στρατό; Έχει πεθάνει ένας νατοϊκός στρατιώτης; Έχουν επέμβει οι ΗΠΑ; Έχει επέμβει το ΝΑΤΟ; Γίνονται μάχες μεταξύ τους με τον ρωσικό στρατό;

        Κώστα οι 30 χώρες θα τις δεχτούν γιατί αυτές επιθυμούν να μπουν. Και επιθυμούν να μπουν ΤΩΡΑ. Όχι πριν ένα χρόνο, δύο χρονια, τρία αλλά ΤΩΡΑ. Μετά την εισβολή. Έχεις κάποια εξήγηση γι’αυτό;

        Συνεχίζεις την γκεμπελίστικη τακτική. Δεν είπα ότι συμφωνώ με την είσοδο ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ χώρας στο ΝΑΤΟ, είμαι κατηγορηματικός λέω ΌΧΙ. Αλλά είναι η ρωσική επιθετικότητα που τους ωθεί στο να μπούνε. Πότε μπήκαν οι πρώτες χώρες της Α.Ευρώπης μετά το ’91; Το ’99 Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία. Τι προηγήθηκε όμως; Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ της Γεωργίας, της Μολδαβίας και ο ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ της Τσετσενίας. Να προσθέσουμε εδώ και τον ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ πόλεμο της κλίκας Μιλόσεβιτς η οποία υποστηριζόταν από την Ρωσία (ο Μιλόσεβιτς παρόλα αυτά δεν ήταν ρωσόδουλος δηλαδή υποτακτικός της Ρωσίας) σε βάρος των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όλα αυτά προκάλεσαν την έντονη ανησυχία των χωρών της Α.Ευρώπης ώστε να αναζητήσουν προστασία από την Δύση. Κακώς; Κακώς αλλά αυτός που το προκάλεσε είναι ο ρωσικός ιμπεριαλισμός. Ο οποίος βέβαια όταν έμπαιναν μια χαρά το αποδεχόταν.

        Η Ουκρανία ΔΕΝ είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ οπότε το να μιλάς για de facto ένταξη είναι τουλάχιστον άτοπο αφού αυτή ακόμα ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε. Και δεν μας έχετε ακόμα εξηγήσει γιατί δεν έχει συμβεί αυτό αφού από τον Γιουσένκο ακόμα αυτοί ήθελαν αλλά αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί. Τι στραβώνει; Γιατί δεν μας το εξηγείτε; Αυτοί είναι δυτικόφιλοι, οι δυτικοί τους θέλουν γιατί ακόμα δεν έχει ενταχθεί στο ΝΑΤΟ;

        Συνεχίζεται…

        Reply
        1. Κώστας

          Δεν ξέρεις ούτε τι σημαίνει de facro και de jure και θες να παραστήσεις και τον αναλυτή επί των διεθνών

          Κώστας

      2. Papillon

        Ο Πούτιν το 2001 έλεγε ότι δεν μπορεί να…απαγορεύσει σε άλλους πως θα ενισχύσουν την ασφάλειά τους:

        “We of course are not in a position to tell people what to do. We cannot forbid people to make certain choices if they want to increase the security of their nations in a particular way.”

        https://legacy.npr.org/news/specials/putin/nprinterview.html

        To 2002 έλεγε για την Ουκρανία:

        “I am absolutely convinced that Ukraine will not shy away from the processes of expanding interaction with NATO and the Western allies as a whole. Ukraine has its own relations with NATO; there is the Ukraine-NATO Council. At the end of the day the decision is to be taken by NATO and Ukraine. It is a matter for those two partners.”

        http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/21598

        Είδες; Έκανε την πάπια. Γιατί άραγε; Δεν κατάλαβε ότι τον…περικυκλώνουν; Απλούστατα ήξερε ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ κίνδυνος γι’αυτόν ίσα ίσα να που το αξιοποιεί σαν επιχείρημα υπέρ του τώρα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η “θέλησή” του να βάλει την Ρωσία στο ΝΑΤΟ τότε. Όλη η πολιτική της Ρωσίας μετά το ’91 και μέχρι το 2008 με τον πόλεμο με την Γεωργία (βασικά ποιο πριν με την Ουκρανία μετά το 2004) ήταν ακριβώς πως θα αποκοιμίσει την Δύση, να την “καθησυχάσει” ώστε να χωθεί βαθιά μέσα της. Και τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ, αυτή η εισοδιστική πολιτική (μέσα από τις μπίζνες που έκανε με την Δύση, αξιοποιώντας το βασικό της όπλο το αέριο και άλλες κινήσεις πχ την υποστήριξη που έδωσε για την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001, η επιβολή της συμφωνίας του Ντέϊτον το 1995, προσπάθεια δήθεν ειρήνευσης που ΔΙΑΜΕΛΙΣΕ την Βοσνία, η αναγνώριση της ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ κυβέρνησης στο Ιράκ μετά την ανατροπή του Σαντάμ όπως και οι ενέργειες της Ρωσίας εναντίον του Ιράκ πχ η απόφαση 1441 του ΟΗΕ για αφοπλισμό του Ιράκ ενώ αυτό απειλούνταν με επέμβαση) απέφερε καρπούς ώστε τώρα να την ελέγχει ενεργειακά και να φτάνει να έχει μέχρι και προέδρους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ μέσα στην καρδιά του δυτικού καπιταλισμού, τις ΗΠΑ (Τραμπ).

        Η περικύκλωση είναι μόνο μέσα στα κεφάλια σας. Μια ματιά σε έναν παγκόσμιο χάρτη αρκεί για να το καταλάβει κάποιος. Οι χώρες που συνορεύουν με την Ρωσία και που είναι κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ δεν είναι τόσες ώστε να μιλήσει κανείς για περικύκλωση. Μιλάμε για μία χώρα τέτοιας έκτασης που τα σύνορά της φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία.

        Κανείς δεν απειλεί με διάλυση την ΡΟ συνεχίζεις αυτό το παραμύθι και ακόμα να παραθέσεις πηγές γι’αυτό. Πότε μίλησε το ΝΑΤΟ για διάλυση της ΡΟ; Από το κεφάλι σας βγάζετε διάφορα. Πως θα διαλύσουν μία υπερδύναμη με πυρηνικά και τέτοιας στρατιωτικής ισχύος; Κοροϊδευόμαστε; Εδώ στο εσωτερικό τους και έχουν διασπαστεί θα διαλύσουν και ολόκληρη υπερδύναμη; Σου ξαναλέω υπάρχουν κράτη-μέλη που ΣΥΜΜΑΧΟΥΝ με τον Πούτιν. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Και γιατί τότε δεν έχει εμπλακεί ακόμα το ΝΑΤΟ στον πόλεμο; Αυτοί οι 40.000 τι περιμένουν; Έτσι θα…διαλύσουν την ΡΟ; Αυτό σου μοιάζει για σχέδιο…διάλυσης;

        Συνεχίζεται…

        Reply
      3. Papillon

        Πάμε παρακάτω. Λες “Οι δε συνέπειες μιας νατοικής νίκης στην Ουκρανία θα είναι καταστροφικές, ενώ μιας ρώσικης θα είναι να μείνουν τα πράγματα περίπου όπως πριν Αυτο δεν σημαίνει υποστήριξη της ΡΟ, καθώς η εισβολή της παραμένει κατακριταία για χίλιους λόγους, που δεν τους γράφω για να μικρύνει το σεντόνι.”

        Καταρχήν αυτή η στάση σου είναι παράλογη και αντιφατική. Πως γίνεται να είσαι εναντίον της εισβολής αλλά να υποστηρίζεις αυτόν που την πραγματοποιεί δικαιολογώντας τον με τα ΔΙΚΑ του προπαγανδιστικά ψέματα; Πως τα έχετε έτσι χύμα μέσα στο κεφάλι σας, σας κατέστρεψαν οι ρωσόδουλοι ψευτοαριστεροί.

        Ποια μένουν ίδια; Τρολάρεις πάλι; Ο άλλος άρπαξε ΚΑΙ ΑΛΛΑ εδάφη και…μένουν τα ίδια; Δηλαδή τι ισχυρίζεσαι ότι αν νικήσει θα τα…επιστρέψει πίσω;

        Ισχυρίζεσαι ότι νίκη του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εγχειρήματα τύπου Βολιβίας, Βενεζουέλας, Κούβας ακόμα και Λούλα και Κίρχνερ. Καταρχήν μακάρι να ΜΗΝ υπάρξουν διότι μόνο ζημιά έκαναν στους λαούς τους, εμείς θέλουμε να υπάρξουν κινήματα ΤΑΞΙΚΑ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, όχι κινήματα και κυβερνήσεις που υποτάσσουν τους λαούς τους σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ. Άσε τα είδαμε τα χαϊρια και του Κορέα, και της Κίρχνερ. Καλά δεν συζητάω για Βενεζουέλα του αγαπημένου σας ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ Μαδούρο, ούτε του άλλου του Μοράλες, ούτε για τον έτερο σοσιαλφασιστοκαπαδόκη Ορτέγκα. Μήπως να σου υπενθυμίσω ότι ο Λούλα άνοιξε τον δρόμο για τον φασίστα Μπολσονάρο;

        Αλλά πέρα από αυτό. Καλά που τα σκέφτηκες όλα αυτά; Και πως υπήρξαν ρε μεγάλε τόσα χρόνια τέτοιες κυβερνήσεις με το ΝΑΤΟ να μακελεύει Σερβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη εν μέσω…μονοκρατορίας των ΗΠΑ όπως λέτε όλοι; Δηλαδή η ύπαρξη μελλοντικών κυβερνήσεων εξαρτάται από το εάν θα νικήσει ή ηττηθεί σήμερα η Ουκρανία;

        Ξέρεις τι θα αλλάξει αν νικήσει η Ρωσία; Θα τις ανοίξει η όρεξη και για την Μολδαβία, για το Καζακστάν και ποιος ξέρει για ποιον ακόμα. Επιπλέον κάθε νίκη της Ρωσίας θα δώσει ώθηση και στον κινέζικο σοσιαλιμπεριαλισμό οπότε είναι σίγουρο, ύστερα και από την στρατιωτική συμμαχία τους, ότι θα έχουμε μέτωπα και εκεί από τους Κινέζους φασίστες. Κάπως έτσι θα φτάσουμε στο τέλος και σε μέτωπο εναντίον της Δύσης συνολικά. Έτσι άρχισε και ο ναζιστικός άξονας. Πάρε την Σουδητία, πάρε όλη την Τσεχοσλοβακία, πάρε την Πολωνία, πάρε την Αυστρία ε στο τέλος ήρθε η ώρα όλων μας.

        Επιπλέον επειδή Ρωσία-Κίνα είναι και ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ στρατόπεδα κάθε νίκη τους σημαίνει ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ του φασισμού παγκοσμίως και περαιτέρω φασιστικοποίηση των αστικοδημοκρατικών κυβερνήσεων.

        Τα νέα αρπακτικά που εμφανίζονται και που ισχυροποιούνται συνεχώς, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ από τα παλιά ακριβώς γιατί μπαίνουν πολύ πιο επιθετικά για να διεκδικήσου παραπάνω κομμάτια από την “πίτα” είναι γνωστό αυτό. Η Γερμανία οικονομικά δεν ήταν πιο ισχυρή από την Βρετανία ούτε από τις ΗΠΑ. Ούτε η Ιταλία, ούτε η Ιαπωνία. Ε να που αυτοί όμως ξεκίνησαν τον Β’ ακριβώς γιατί επειδή ήταν πιο αδύναμοι οικονομικά, ο μόνος τρόπος για να υπερκεράσουν τους ανταγωνιστές τους ήταν ο πόλεμος εναντίον τους. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο σοβιετικός σοσιαλιμπεριαλισμός μετά το ’60 (βασικά μετά το ’65 και τις μεταρρυθμίσεις Κοσίγκιν όπου και επίσημα η ΕΣΣΔ ήταν πλέον 100% ΣΟΣΙΑΛΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ υπερδύναμη).

        Ξαναλέω ΚΑΘΕ νίκη καταπιεσμένου λαού και έθνους απέναντι σε ιμπεριαλιστή-δυνάστη στέλνει ένα θετικό μήνυμα σε όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου ότι οι ιμπεριαλιστές ΜΠΟΡΟΥΝ να νικηθούν και μπορεί έτσι να ανοίξει ο δρόμος για ένα ΜΑΖΙΚΟ, ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. Επιπλέον ξεσκεπάζει το ρόλο των ιμπεριαλιστών μέσα στις χώρες του Τρίτου Κόσμου (και του Δεύτερου φυσικά) όπως και τον ρόλο των πρακτόρων του.

        Νίκη επίσης του ουκρανικού λαού είναι πολύ πιθανό να πυροδοτήσει και μία ΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ εξέγερση του ρωσικού λαού εναντίον του πουτινικού καθεστώτος κάτι που επιθυμούμε φυσικά όλοι όσοι είμαστε πραγματικοί αντιιμπεριαλιστές και αντιφασίστες και ίσα ίσα που πρέπει ο ρωσικός λαός να σταθεί αλληλέγγυος στον αδελφό ουκρανικό, να εξεγερθεί εναντίον της πουτινικής δικτατορίας και να την ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ αυτό σε συνδυασμό με την ουκρανική αντίσταση θα δώσει την οριστική νίκη στην Ουκρανία. Όπως ακριβώς ο αμερικάνικος λαός με τους αγώνες του εναντίον του αμερικανικού ιμπεριαλισμού συνέβαλε στην ΝΙΚΗ του Βιετνάμ και στον τερματισμό του ΆΔΙΚΟΥ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ πολέμου των ΗΠΑ.

        Αντίθετα νίκη των ιμπεριαλιστών και ειδικά ιμπεριαλιστών τύπου Ρωσίας-Κίνας το μόνο που φέρνει είναι μεγαλύτερη καταπίεση εξαρτημένων χωρών, μεγαλύτερη υποδούλωση καταπιεσμένων εθνών, ενίσχυση του φασισμού αλλά και περαιτέρω διείσδυση του ανατολικού φασισμού ώστε να καταφέρνει να ελέγχει αυθόρμητα λαϊκά κινήματα και εξεγέρσεις όπου αυτές ξεσπάνε μέσω των πρακτόρων του.

        Reply
      4. Papillon

        Επίσης Κώστα μην μου λες για λαούς άσε τώρα γιατί οι ταλαίπωροι Ιρανοί αυτή την στιγμή είναι μόνοι τους και δεν στέκεται ΚΑΝΕΝΑΣ σας δίπλα τους. Που είναι ο Λαφαζάνης σας, ο Κουτσούμπας σας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας, τα “μλ” σας; Μόνοι τους είναι οι άνθρωποι. ΚΑΝΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ δεν είναι πραγματικά αλληλέγγυοι στον ιρανικό λαό βάλανε εκεί την ΚΕΕΡΦΑ να κατέβει σε κανά δυο συλλαλητήρια με πάρα πολύ μικρή συμμετοχή και μέχρι εκεί. Εντάξει την βγάλατε την υποχρέωση; Άντε τους Ουκρανούς το καταλαβαίνω, πολεμούν τους αγαπημένους σας ιμπεριαλιστές. Αλλά τους Ιρανούς; Εδώ ΔΕΝ δικαιολογείστε. Σα δεν ντρεπόσαστε να μην είστε δίπλα τους να διαδηλώνετε εναντίον του ιρανικού ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΥ που ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ πολίτες. Αλλά βέβαια πως να φωνάξετε εναντίον του κολλητού του Πούτιν ε Κωστάκη; Το ξέρεις ότι οι Ιρανοί φωνάζουν “Θάνατος στον δικτάτορα”; Το ξέρεις αυτό; Το σύνθημα αναφέρεται στον Αλί Χαμενεΐ. Σε ενοχλεί αυτό ε; Σε ενοχλεί που ένας λαός αντιστέκεται σε μία ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ, ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ έτσι;

        ΞΥΔΙ!!!

        Καλά για τους Ουκρανούς τι να πω; Οι άνθρωποι μόνοι τους διαδηλώνουν εναντίον του ΣΦΑΓΕΑ τους. Γιατί άραγε δεν ακούμε τίποτα για τις διαδηλώσεις τους από τα…ουκρανόφιλα κανάλια Κώστα; Γιατί η…δυτικόδουλη και…ουκρανόφιλη κυβέρνηση δεν καλεί τον ελληνικό λαό να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους ανθρώπους όταν κατεβαίνουν στον δρόμο; Γιατί η ΝΔ δεν κινητοποιεί τη βάση της; Α όταν τα κάνουν για την Μακεδονία, τα Παραιτηθείτε και τα Μένουμε Ευρώπη μπορούν ενώ για τους Ουκρανούς δεν μπορούν; Έχεις κάποια εξήγηση;

        Μιλάμε ξεχειλίζει η υποστήριξή τους στην Ουκρανία….

        Reply
  6. Papillon

    Ανώνυμε η ερώτησή μου ήταν συγκεκριμένη. Δεν μίλησα για αποστολή οπλισμού αλλά για ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, των Γερμανών ή όποιου άλλου ενάντια στον ρωσικό στρατό. Υπάρχουν στρατεύματα; Μάχες γίνονται μεταξύ τους; Μετά την εισβολή το ΝΑΤΟ ενίσχυσε την παρουσία του με συνολικά 40.000 στρατό σε Πολωνία και Βαλτικές:

    https://www.euronews.com/my-europe/2022/05/18/nato-now-has-40-000-soldiers-on-europe-s-border-with-russia

    Που είναι αυτοί μέσα στην Ουκρανία; Είναι… Predators και δεν τους βλέπουμε; Το ΝΑΤΟ έκλεισε εναέριο χώρο; Μόνο με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να μιλήσουμε για πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Ούτε μίλησα για κανέναν Πάϊατ στην Μαϊντάν. Μπορείς να απαντήσεις ή από την πλήρη ΑΔΥΝΑΜΙΑ σου βρίσκεσαι σε πλήρη σύγχυση;

    Ο αγώνας του Βιετνάμ εναντίον των ΗΠΑ ήταν πόλεμος…ΗΠΑ-ΕΣΣΔ-Κίνας; Μήπως ο αγώνας της Κορέας εναντίον των ΗΠΑ ήταν πόλεμος…ΗΠΑ-ΕΣΣΔ-Κίνας; Ρε μπας και δεν υπήρξαν ποτέ εθνικοαπελευθερωτικοί και αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες στην σύγχρονη ιστορία;

    Με τους πρόσφυγες μίλησες; Μήπως είναι…ιμπεριαλιστές αυτοί που ήρθαν και κατέχουν μάλιστα και…μέσα παραγωγής; Κατέχουν πλούτο; Μήπως είναι…χρυσαυγίτες; Τους χρυσαυγίτες τους ενημέρωσες γιατί αυτοί τάσσονται ΥΠΕΡ του Πούτιν φτάνοντας στο σημείο να τα χώνουν και στον Βελόπουλο γιατί γι’αυτούς δεν είναι αρκετά…ρωσόδουλος:

    https://www.huffingtonpost.gr/entry/eirenofiloi-oi-ellenes-neonazi_gr_6220aa8ce4b07f40689075f6

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τα έχεις χαμένα.
      Πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι, “proxy-war”, όπου το ΝΑΤΟ πολεμάει με μισθωτούς αντιπροσώπους, μισθοφόρους. Οι Ουκρανοί μισθοφόροι του ΝΑΤΟ είναι. Μια αστική τάξη διαμεσολαβητής-υπεργολάβος και ένα ολόκληρο, υπόδουλο σε αυτήν, έθνος- μισθοφόρος. Ακόμη και οι ναζί, που πολεμούν φανατικά και είναι οι μόνοι αξιόμαχοι, κι αυτοί μισθοφόροι είναι. Ο αντιδραστικός εθελοντισμός έχει πάντα μια τιμή, δεν είναι τσάμπα. Κι όχι, πως οι άλλοι, οι Ρώσσοι ιμπεριαλιστές είναι καλύτεροι, αλλά τουλάχιστον αυτοί πληρώνουν οι ίδιοι και πολεμάνε για την πάρτη τους.
      Μέχρι στιγμής η μισθοφορία της Ουκρανίας στη Δύση, και κυρίως στην Αμερική, έχει στοιχίσει 42 δις δολλάρια, χώρια τις παροχές σε είδος.

      Reply
      1. Papillon

        Πολύ χολή πάρα πολύ. Τι μίσος είναι αυτό για ένα άλλο λαό; Τι μισθοφόροι ρε μισαλλόδοξε, ουκρανοφοβικέ; Έχεις καταλάβει ότι υπάρχει ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ; Το έχεις καταλάβει αυτό; Υπάρχουν ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, υπάρχει ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ όπως υπάρχει και ελληνικός στρατός, όπως υπάρχει εθνικός στρατός και σε κάθε άλλο έθνος-κράτος.

        Ο Ουκρανός προλετάριος πολεμάει στον ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ στρατό, δεν είναι μισθοφόρος, δεν δουλεύει για το ΝΑΤΟ. Δεν ντρεπόσαστε να τα λέτε αυτά; Πήγαινε αν τολμάς να τα πεις αυτά σε ΈΝΑΝ εργάτη, έναν θέλω, ο οποίος μέσα στις τάξεις του ουκρανικού στρατού πολεμάει με το όπλο στο χέρι τον κατακτητή. Έναν μόνο. Πήγαινε πέστου ότι είναι…μισθοφόρος του ΝΑΤΟ. Θα το ευχαριστηθώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ όταν θα σε πάρει με τις κλωτσιές μη σου πω θα σε κυνηγάει με το όπλο γιατί θα σε περάσει για Ρώσο πράκτορα. ΤΡΕΛΑ ΓΕΛΙΑ που θα έριχνα. Ρε μαζί θα σε κυνηγούσαμε. Άλλο ότι υπάρχουν ΚΑΙ μισθοφόροι αλλά χαρακτηρίζεις ΌΛΟΥΣ τους Ουκρανούς που πολεμάνε μισθοφόρους; Λίγο τσίπα δεν έχεις ρε; Δεν μπορείς να δείξεις τον ελάχιστο σεβασμό για ένα λαό που πολεμάει για την πατρίδα του;

        Ουσιαστικά με αυτό που είπες γίνεσαι ένα με τον Ντούγκιν, τον Πούτιν και κάθε λογής ακροδεξιό και ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ στοιχείο στην Ρωσία που ΔΕΝ αναγνωρίζουν το ΥΠΑΡΚΤΟ ουκρανικό έθνος.

        Σας ρώτησα εάν υπάρχει ΈΝΑΣ νεκρός νατοϊκός στρατιώτης. ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ. Σας ρώτησα εάν πολεμούν νατοϊκά στρατεύματα ή στρατεύματα ξένων κρατών. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ. Ο μόνος λοιπόν ξένος στρατός που πολεμάει είναι ο ΡΩΣΙΚΟΣ. Η Ουκρανία δεν διεξάγει πόλεμο ούτε για να κατακτήσει ξένα εδάφη, ούτε για να υποδουλώσει ξένους λαούς και έθνη. Επομένως ο πόλεμος είναι πόλεμος ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ-ΡΩΣΙΑΣ και είναι ΔΙΚΑΙΟΣ από την μεριά της πρώτης και ΆΔΙΚΟΣ από την μεριά της δεύτερης.

        Και έτσι απλά καταρρίπτεται η προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

        Reply
        1. Κώστας

          O Ουκρανός εργάτης πολεμάει με το ζόρι σε έναν πόλεμο που προκλήθηκε από το ότι, με πιθανότητα 50%, του λένε, με κίνδυνο της ζωής του αν δεν αντιδράσει, πως δεν είναι Ουκρανός. Στα νέα εδάφη της ΡΟ, σε όσα ελέγχονται ακόμα από το Καθεστώς του Κιέβου, η πιθανοτητα ο επιστρατευμένος εργάτης να σου πει “τι να κάνω, είμαι εδώ με το ζόρι, αν πω τι είμαι θα εκτελεστώ ως συνεργάτης” ειναι 70%. Αλλά και αν έχεις την νόμιμη ουκρανική εθνοπολιτισμική ταυτότητα (δηλ δεν φέρεις την τετράδα των χαρακτηριστικών, ρωσόφωνος, ρωσόφιλος, Πατριαρχείο Μόσχας, φιλοΕΣΣΔ), και δεν εισαι μπαντερικός, δεν καταλαβαίνεις γιατί ο γείτονας σου, ο αδερφός σου, ο πατέρας σου, ο παππούς σου, η γιαγιά σου, η σύζυγος σου ή ο σύζυγος σου ή τα παιδιά σου, δεν είναι Ουκρανοί. Διότι αυτό ακριβώς είναι που αναδεικνύει την φύση του πολέμου ως Εμφύλιου, τα στρατόπεδα γειώνονται εντός της μέσης ουκρανικής οικογένειας

          Δεν απαντάς για τους μισθοφόρους, σου είπαν και αριθμό, τουλάχιστον 100 είναι οι νεκροί. Επίσης δεν απαντάς για τα όπλα, τα 60 δισ δολλάρια (!!!) βοήθεια και τον ψηφιακό πόλεμο ή μάλλον σε αυτό απαντάς, πως είναι … διεθνιστική βοήθεια και το ΝΑΤΟ κάτι σαν οι νέεες Διεθνείς Ταξιαρχίες. Δεν απαντάς για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, αν εισαι υπέρ ή κατά.Δεν απαντάς για το γιατί το ΝΑΤΟ λέει πως πολεμάει και εσύ λες πως δεν πολεμάει.

          Δεν απαντάς για την ουκρανική ιστορία την οποία αγνοείς, σνομπάρεις, προσβάλλεις και αρνήσαι την ύπαρξη της, πέρα από παραμύθια πως δήθεν η ΡΟ, και όχι ο κάθε γραφικός, λέει πως δεν υπάρχει ενώ λέει την αλήθεια. Ότι το ουκρανικό έθνος προέκυψε από το ρώσικο, ότι είναι αδερφά έθνη και πρέπει να έχουν καλές σχέσεις. Και πως η πρώην ΝΑ Ουκρανία εντάχτηκε στην Ουκρανία, εντός ΕΣΣΔ, με πολιτική απόφαση από τα πάνω. Υπάρχουν οι διαφωνίες εντός των μπολσεβίκων τότε, δεν έχει νόημα να φέρω ονόματα και πηγές πρώτον γιατί θα πάρει ώρα και δεύτερον γιατί θα πεις πως “αυτοί που τα λέγανε ήταν μεγαλορώσοι εθνικστές”. Πρόσεχε, εγώ δεν λέω πως κακώς δόθηκαν τα εδάφη, αυτό ήταν μια διαφωνία εντός των μπολσεβίκων, δεν έχω άποψη. Σίγουρα ήταν ορθές οι απόψεις περί συνομοσπονδίας και όχι οι συγκεντρωτικότερες, τώρα, αν υπήρχε αυτή η ευκολία να … χαρίζουν εδάφη, τι να πω, μπορεί να ήταν και αφελές, υπεραισιόδοξο, να βλέπανε άλματα προς τον Κομμουνισμό οπότε δεν τους έννοιαζαν αυτά και πολύ. Δεν μπορείς να αποτιμήσεις τον εθνικισμό του OUN ο οποίος είναι και σήμερα στην εξουσία γιατί τι να πεις, πως είχε δίκιο στον μεσοπόλεμο και στον ΒΠΠ επί Στάλιν που έλεγε πως πρέπει να σφάξει όλους τους Εβραίους, Ρώσους, Πολωνούς και Κομμουνιστές ? Πως κακώς η KGB εκτέλεσε τον Μπαντέρα ? Πως καλώς οι ΗΠΑ, επί Στάλιν ακόμα, μεταπολεμικά επένδυσαν στο OUN ? Θες, στην οακκίτικη παραφροσύνη, να δηλώνεις και κομμουνιστής και μάλιστα σταλινικός, αντιρεβιιζιονιστής και δεν συμμαζέυεται

          Κώστας

        2. Ανώνυμος

          Ασε τα σάπια και φτηνιάρικα. Δεν πρόκειται για το έθνος του ουκρανικού Λαού. Πρόκειται για το έθνος της ουκρανικής αστικής τάξης, και μάλιστα μιας μερίδας της, που πρόσκειται στο ΝΑΤΟ σαν υπεργολάβος συνεταίρος (=”δώστε μας όπλα και θα κάνουμε εμείς τη δουλειά”! – ξεχνάς βολικά τις ξετσίπωτες δηλώσεις των ηγετών τους). Αυτή η α/τ είναι ανοιχτά και καμαρωτά μπαντερική, δοσιλογική και ναζιστική. Ο ουκρανικός Λαός είναι υπόδουλος το ίδιο και οι επίστρατοι, όσοι δεν πρόλαβαν, η δεν είχαν τα λεφτά να την κοπανήσουν. Ο ουκρανικός στρατός δεν αγωνίζεται για καμιά πατρίδα. Για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και των υπεργολάβων του δολοφονεί και καταστρέφει. Και το τεράστιο κόστος του, 42 δις μέχρι στιγμής χώρια οι παροχές σε είδος, το πληρώνουν οι ΝΑΤΟ-ικοί και κυρίως οι ΗΠΑ, που κάνουν κουμάντο και στις επιχειρήσεις με “συμβούλους” επί τόπου στο πεδίο της μάχης και επιτελικά, του παρέχουν δορυφορική αρωγή/πληροφορίες, κατάδειξη στόχων, οργάνωση αεράμυνας κλπ. Αυτό κι αν είναι ο ορισμός της μισθοφορίας.
          Ο πόλεμος της ουκρανίας είναι σκυλοφάγωμα ιμπεριαλιστών για ζώνες επιρροής και κυριαρχία, και γι αυτό άδικος και από τις δύο πλευρές. Και τον πληρώνουν οι αδελφικοί Λαοί Ουκρανίας-Ρωσσίας με αίμα, κι εμείς οι υπόλοιποι με εργατοώρες πρόσθετης εκμετάλλευσης.
          Και με ηθική εξαχρείωση πολλών σαν κι εσένα, που, διαλέγετε δολοφόνο κσι γίνεστε παπαγάλοι του.

        3. Ανώνυμος

          Δεν δόθηκαν κακώς τα εδάφη της Ρωσίας. Ετσι κι αλλιώς, διοικητικό ήταν το θέμα, η, τουλάχιστον, έτσι παρουσιάστηκε. Θέμα εθνικισμού δεν έμπαινε ανοιχτά, τουλάχιστον, γιατί …δεν υπήρχε η προοπτική διάλυσης της ΕΣΣΔ τότε!
          Αυτά, βέβαια, από πλευράς μπολσεβίκων/κομμουνιστών.
          Γιατί, ο Χρουστσώφ και η παρέα του, όπως φάνηκε, άλλα είχαν στο μυαλό τους. Και προφανώς η υπαγωγή των εδαφών αυτών στην Ουκρανική σοβιετική διοίκηση δεν ήταν και τόσο αθώα από πλευράς τους. Εθνικιστικά αυτάκια ήθελαν να χαϊδέψουν, στην προοπτική διάλυσης της ΕΣΣΔ και του Σοσιαλισμού.
          Αλλά το λάθος δεν ήταν η διοικητική επιλογή, παρά η επιλογή της ανοχής σε αυτά τα καθίκια, με το επιχείρημα, πως είναι υπολείμματα “νοοτροπίας”, που με τον καιρό θα έσβηναν από μόνα τους. Με λίγα λόγια, η υποτίμηση της ταξικής πάλης, η υποχώρηση της Δ.τ.Π. για χάρη του “Παλλαϊκού Κράτους, και όλα αυτά οφείλονταν στην υποτίμηση του εξωτερικού ταξικού εχθρού, που ήταν πανίσχυρος και αποτελούσε την βάση της εσωτερικής αντίδρασης. Το τελευταίο αφορά και τους ανεγκέφαλους, που μιλάνε για “κατάρρευση”. Ο οακκείτης και οι ΟΑΚΚΕ είναι η κορυφή του παγόβουνου.

        4. Κώστας

          Την Κριμαία έδωσε ο Χρουστσώφ, Ντονμπάς, Οδησσό, Χερσώνα, Ζαπορίζια, Χάρκοβο και ότι άλλο ξεχνάω τα έδωσαν οι Μπολσεβίκοι με την δημιουργία της ΕΣΣΔ

          Και δεν είναι τόσο απλό, άντε άντε, τα δίνουμε, δεν ήταν νομοί ενός κράτους αλλά Δημοκρατίες μιας Συνομοσπονδίας

          Κώστας

        5. Ανώνυμος

          Πιθανόν να έχεις δίκηο, δεν θυμάμαι ακριβώς τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Μπορεί και να βρήκαν αυτή την διαίρεση έτοιμη από το τσαρικό καθεστώς. Η σύσταση της ΕΣΣΔ έγινε με σεβασμό στην αυτοδιάθεση των λαϊκών δημοκρατιών, που προέκυψαν από τον Οκτωβριανή – δε νομίζω να έγιναν τότε “μεταγραφές” νομών και περιφερειών. Από ό,τι γνωρίζω αυτές οι περιοχές ονομάζονταν από πολύ πριν “Νέα Ρωσσία”, προφανώς λόγω της υπεροχής των ρωσσοφώνων εκεί αλλά και λόγω εποικισμών. Τώρα αν επωφελήθηκε και ο Τσάρος για λόγους αποικιοκρατικούς, αναμενόμενο. Η Κριμαία έχει τη δική της ιστορία. Είχε καταληφθεί από την Μεγάλη Αικατερίνη και τον γκόμενό της τον Ποτέμκιν γύρω στο 1780(;), μπήκε στην ΕΣΣΔ σαν αυτόνομη Δημοκρατία και το ’45 εντάχθηκε στην Ρωσσική Δημοκρατία σαν περιφέρεια. Ο Χρουστσώφ την έδωσε στην Ουκρανία το ’54. Τέλοσπάντων, αυτά, όσο υπήρχε η ΕΣΣΔ μικρή σημασία είχαν γιατί οι αστοί εθνικιστές δεν είχαν σημαντική δύναμη, άσχετα άν, κακώς, υποτιμήθηκε η ύπαρξή τους.

        6. Κώστας

          Με λεπτομέρεις που λες, ούτε ουκρανός ή ρώσος ιστορικός θα τα θυμάται, μιλάμε για κουβάρι

          Μετεπαναστατικά υπήρχαν αρκετά ουκρανικά κρατικά μορφώματα. Υπήρχε ένα που ήταν μέλος της RSFSR της μπολσεβίκης ρωσίας δηλ με πρωτεύουσα το Χάρκοβο, υπήρχε το ουκρανικό κράτου που προέκυψε, εντός Ρωσίας, μετά την επανάσταση του Φλεβάρη και μετά πολεμούσε εναντίον των μπολσεβίκων, υπήρχε άλλο στην Οδησσό και την Χερσωνα που φύγανε από το αντιμπολσεβίκικο, υπήρχε το φιλογερμανικό αντικομμουνιστικό μετά την συνθήκη Μπρεστ Λιστοφσκ μάλλον σε όλα τα εδάφη αυτού που , υπήρχε αυτό που ιδρύθηκε στο Ντονμπάς από μπολσεβίκους που διαφωνούσαν με την Συνθήκη αυτή και θέλανε να μείνουν στην RSFSR και διαφώνησαν με τον Λένιν.

          Τα επίμαχα εδάφη δηλ ήταν στην Ρωσία και μάλιστα την μετεπαναστατική. Αυτό έχει μια αξία, οι μπολσεβικοι, και ο Λένιν για κάποιο διάστημα, το θεωρούσαν νορμάλ εδάφη της σημερινής Ουκρανίας να είναι στην ΡΟ, δεν ήταν Κατοχή. Βέβαια ορθά δέχτηκαν την ουκρανική εθνότητα και τον σχηματισμό αυτόνομου κράτους εντός ΕΣΣΔ. Τα επίμαχα εδάφη όμως, που έδειχναν την ροπή προς το να είναι στην σοβιετική ΡΟ, είναι ένα θέμα ανοιχτό στην ιστορική έρευνα και συζήτηση. Αν στέκει αυτό που είπε ο Πούτιν, πως έγινε για να έχει βιομηχανία η σοβιετική Ουκρανία, το δέχομαι ως λόγο, είναι θεμιτός, έχει μια λογική. Αλλά δυστυχώς οι επαναστάσεις και ο Σοσιαλισμός δεν πάνε πάντα μπρος και, αναπάντεχα, το θέμα ξαναζωντάνεψε

          Κώστας

  7. Ανώνυμος

    Αδιόρθωτοι σωβινιστες, ανοητοι, τροφοδοτουν ο ενας την επιχειρηματολογία του αλλου, πολεμοντας βεβαια κατω απο “ξενες σημαιες”. Ο ενας ονειρευεται επαναστατικα ξεσπασματα στη Ρωσια, ο αλλος θεωρει τον ιμπεριαλισμό και τον πολεμο του καλο για τους λαους.

    Reply
  8. Papillon

    Περιπτωσάρες είστε όμως. Ο άλλος λέει: “Δεν απαντάς για τα όπλα, δεν απαντάς για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ” ή το φοβερό ότι ταυτίζω το ΝΑΤΟ με τις Διεθνείς Ταξιαρχίες κάτι που ΠΟΤΕ δεν είπα και ποτέ δεν είπα ότι το ΝΑΤΟ προσφέρει…διεθνιστική βοήθεια.

    Εντωμεταξύ ξεκαθάρισα ότι είμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ένταξης στο ΝΑΤΟ όποιας χώρας, οπότε και είμαι ΕΝΑΝΤΙΟΝ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ αλλά αυτό δεν το…διάβασε. Έχω ξεκαθαρίσει εδώ και τόσο καιρό ότι είμαι ΥΠΕΡ της αποστολής οπλισμού και το έχω δικαιολογήσει ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ φορές αλλά λέει…δεν απαντάς για τα όπλα. Ούτε αμφισβήτησα ποτέ ότι δεν πολεμάνε μισθοφόροι στην μεριά της Ουκρανίας απλώς είπα ότι δεν έχεις δικαίωμα να χαρακτηρίζεις έναν ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ σαν μισθοφόρο επειδή πολεμάει για την πατρίδα του αλλά αυτός λέει…δεν απαντάς για τους μισθοφόρους ενώ γνωρίζει πολύ καλά τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ΡΩΣΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ότι πολεμούν μισθοφόροι της Wagner, ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙΣΤΑΡΙΑ Τσετσένοι και ΝΑΖΙΣΤΑΡΙΑ δίπλα στον ρωσικό στρατό. Αλλά για αυτούς τους μισθοφόρους ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Μάλλον γιατί αυτοί είναι…καλοί γι’αυτούς. Βέβαια εγώ ΔΕΝ θα τολμούσα ποτέ να χαρακτηρίσω τους Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι είναι και αυτοί Ρώσοι προλετάριοι και εργαζόμενοι, μισθοφόρους του Πούτιν.

    Κώστα πως γίνεται και δεν διαβάζεις ό,τι ΔΕΝ σε συμφέρει; Πως γίνεται και σου…διαφεύγει οποιοδήποτε επιχείρημα ΑΠΟΔΟΜΕΙ την δήθεν επιχειρηματολογία σου;

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας λέει ότι υπάρχει ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ. Και αυτό δεν ήταν επινόηση ούτε του Λένιν, ούτε των μπολσεβίκων ούτε κανενός. Διαμορφώθηκε ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Το μόνο που έκανε ο Λένιν ήταν απλά να το ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ γιατί αυτό κάνει ένας πραγματικός ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ, αναγνωρίζει ΥΠΑΡΚΤΑ ΕΘΝΗ όπως και το δικαίωμά τους στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ. Ήταν η θέληση του ουκρανικού λαού να συγκροτηθεί σαν ΈΘΝΟΣ και όχι των…μπολσεβίκων, το αποφάσισαν και μέσα από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ τους εξουσία, κανείς δεν…κατασκεύασε για αυτούς μία…εθνική συνείδηση. Για τους κομμουνιστές τα ζητήματα αυτά λύνονται πάνω στη βάση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ, του σεβασμού των δικαιωμάτων των εθνών και των αρχών της δημοκρατίας πάντα υπό το πρίσμα του ταξικού αγώνα. Δευτερευούσης σημασίας είναι το πως θα λυθούν και με ποιον τρόπο αρκεί να γίνει με βάση τις αρχές του ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ και πάντα με την ειρηνική συνεργασία των λαών και των εθνών, για τους κομμουνιστές και το εθνικό υπηρετεί το ΤΑΞΙΚΟ. Διαφορετικά είσαι ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ.

    Αλλά ακόμα και αν διαφωνείτε με την πολιτική των μπολσεβίκων, ακόμα και αν διαφωνεί ο Πούτιν και πάλι ΔΕΝ έχει το δικαίωμα η Ρωσία να αλλάξει τα σύνορα επειδή θεωρεί ότι αυτά είναι ρωσικά εδάφη. Όχι αυτό εμπίπτει στην κατηγορία των ΒΙΑΙΩΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΩΝ που ο Λένιν ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕ ΣΥΝΕΧΩΣ. Όποιος λοιπόν δικαιολογεί είτε έτσι είτε αλλιώς τον Πούτιν ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟ.

    Δικαιολόγηση του ρωσικού ιμπεριαλισμού και ταύτιση μαζί του μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει και σε ταύτιση με τον ελληνικό εθνικισμό πχ σε περίπτωση επέμβασης του ελληνικού στρατού στην Αλβανία και ΒΙΑΙΑΣ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ώστε να…προστατεύσουμε τους Έλληνες (ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα του Πούτιν).

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο τουρκικός εθνικισμός χειροτερεύει όσο έρχεται όλο και πιο κοντά στον Πούτιν ο Ερντογάν.

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Παπιγιόν λες και ξαναλες για προσάρτηση

      Συμφωνείς να πούμε “επίλυση του καθεστώτος της ΝΑ Ουκρανίάς στην βάση της εθνικής αυτοδιάθεσης των κατοίκων της όπως θα εκφραστει σε δημοψηφισματα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και που θα είναι έγκυρα μόνο με ομόφωνη έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ” ?

      Δεν συμφωνείς γιατί τα 90% που ανακοινώνουν οι Ρώσοι θα γίνουν 75%. Διότι η ταυτότητα του ουκρανού πολίτη ως ρωσόφωνου, ρωσόφιλου φιλο ΕΣΣΔ και που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας είναι καθολική εκεί. Και το θέμα με την ουκρανική ιστορία, που λες να μην την διαβαζουμε γιατί ΤΖΙΖ, είναι ότι η Ουκρανία, με νατοική καθοδήγηση, ζωντάνεψε το θέμα του “ποιος είναι Ουκρανός” και είπε πως οι κάτοικοι της ΝΑ Ουκρανίας δεν είναι Ουκρανοί. Ο Ποροσένκο είχε πει “να φύγετε”. Αυτό έκαναν. Εννοούσε βέβαια, ο διεφθαρμένος ολιγάρχης νεοφιλελες και φιλοναζί Πρόεδρος, να φύγετε πρόσφυγες, έφυγαν τελικά με τα πεζούλια τους. Αλλά δεν υπάρχει προσάρτηση, υπάρχει Εξέγερση, πατρονάρισμα από τον Πούτιν για να μην ανατραπούν οι ναζί σε όλη την Ουκρανία και έχει δίπλα του έναν (πρωτόλεια και αντιφατικά) σοσιαλίζων αντιολιγαρχικό γείτονα και για να μείνει η Ουκρανιά ενιαία για να μην τα σπάσει ο Πούτιν με την Δϋση, και αναγνώριση από την ΡΟ του δικαιώματος αυτοδιάθεσης αυτών των περιοχών 8 χρόνια μετά, μετά απο 8 χρονια αποτυχημένης προσπάθειας συμβιβασμού με τον ευρωατλαντισμό και το καθεστώς του Κιέβου

      Δεν ντρέπεσαι λίγο να αποκαλείς τους Τσετσένους ‘ισλαμοφασίστες” απλα΄επειδή είναι μουσουλμάνοι ?

      Όταν ήταν ΟΝΤΩΣ ισλαμοφασίστες, υποκινούμενοι από την Δύση, τους στήριζες στην προσπάθεια τους να φύγουν από την ΡΟ. Σήμερα που ο πόλεμος στην Τσετσενία έχει τελειώσει, ενδεχομένως και με ρώσικες καφρίλες, δεν το ξέρω, αλλά έχει τελειώσει και που δεν έχουν κάποια σχέση με ισλαμιστικό εξτρεμισμό, λες πως είναι ισλαμοφασίστες και κακώς πολεμάνε για την χώρα τους. Η Τσετσενία είναι στην ΡΟ καμάρι μου. Δεν σου αρέσει η εισβολή του Πούτιν, ούτε εμένα, η κλιμάκωση του εμφυλίου εντος Ουκρανίας και μεταξύ των 2 χωρών είναι επικίνδυνη εξέλιξη προς τον ΓΠΠ και προς τον πυρηνικό όλεθρο και έπρεπε οι ρώσικες κρατικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις να το έχουν λύσει αλλιώς με την διπλωματία από τα κάτω αλλά αυτό είναι άλλο. Η Τσετσενία είναι στην ΡΟ και δεν υπάρχει κάποιο σκάνδαλο με την παρουσία τους σε έναν πόλεμο της ΡΟ. Για την wagner δεν γνωρίζω πολλά πράγματα, διαβάζω αντικρουόμενα πράγματα και πως είναι αρκετά ενταγμένες στον επίσημο ρώσικο στρατό. Σε κάθε περίπτωση εγώ δεν θέλω να υπάρχουν … ιδιώτες υπεργολάβοι στον στρατό, ήμαρτον, αυτά είναι και απόνερα της διάλυσης της ΕΣΣΔ. Αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα εσύ που στήριξες ότι χειρότερο ανέδειξε το Πολιτικό Ισλάμ, τον ISIS, που επίσης πολεμάει στην Ουκρανία μαζί με τους ουκροναζί και το ΝΑΤΟ, για να ανατρέψει τον ¨Ασσαντ, να λες ισλαμοφασίστες όποιους είναι απλά μουσουλμάνοι και κατά του ΝΑΤΟ. Δεν μπορώ να σε ακολουθήσω στον κατήφορο σου της αποθέωσης του λευκού δυτικού χριστιανού άντρα, αυτά τα λές εσύ, οι Αζόφ και η Χρυσή Αυγή. Όχι, δεν είναι κάθε μουσουλμάνος ισλαμοφασίστας, δεν θα απαγορεύσουμε την ισλαμική ενδυμασία κλπ κλπ. Θα στηρίζουμε τους φεμινιστικούς αγώνες όπου ξεσπάνε αλλά θα στηρίζουμε και την εθνική αυτοδιάθεση, πχ, της πιο φιλελευερης ισλαμικής χώρας, του Ιράν. Και δεν θα αποκαλούμε τους Τσετσένους ισλαμοφασίστες γιατί συμμετέχουν στον πόλεμο μιας τυπικής κοσμικής χώρας, με έναν ρόλο της Ορθοδοξίας παρόμοιο με αυτόν που έχει και στην χώρα μας. Η οποία χώρα είναι η χώρα τους. Πήγαινε στην Τσετσενία και πες τους να κάνουν πάλι αγώνα Ανεξαρτησίας αλλά σήμερα είναι η χώρα τους και, όπως όλη η χώρα τους, όπως όλες οι κοινωνικές και πολιτικές δύνάμεις, πλην της μεγάλης ιδιωτικής αστικής τάξης, στηρίζουν ή ανέχονται τον πόλεμο στην Ουκρανία από την μεριά της ΡΟ

      Ναι η δήλωση του γραμματέα του ΝΑΤΟ είναι μια εκ των αποδείξεων πως το ΝΑΤΟ πολεμάει. Αλλα΄δεν χρειάζεται απόδειξη, είναι common knowledge. Σε είχα ρωτήσει για τον ψηφιακό πόλεμο, μούγκα. Για τα όπλα, μούγκα. Δηλ που θα φτάσει η βοήθεια για να πούμε πως η Ουκρανία, το καθεστώς του Κιέβου βασικά, δεν πολεμάει μόνο του ? Δεν πρέπει να μπει ένα όριο ? Εϊναι εντελώς νέο φαινόμενο στην ιστορία της ανθρωπότητας, 60 δις δολλάρια. Πόσο ΑΕΠ έχει η Ουκρανια ? 200 δις το 2021. Όταν η “βοήθεια” θα φτάσει σε λίγο το να είναι άλλη μια μισή Ουκρανία, να μην πούμε πως δεν πολεμάει μόνη της ? ¨Οταν η βοήθεια φτάσει μια ολόκληρη Ουκρανία ? Όταν η βοήθεια φτάσει τις 2 Ουκρανίες ?

      Συνεχίζω. Κάπου πετάς και τα περί Ερντογάν Πούτιν. Μιλάμε είσαι τελειωμένος μητσοτακικός. Όταν ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν θα προκαλέσουν τελικά το πολεμικό επεισόδιο είσαι έτοιμος να είσαι με τον Μητσοτάκη. Εγώ θα είμαι με τον κατευνασμό και την Ειρήνη και θα καταδικάζω το “εμείς είμαστε η πιο νατοική χώρα στην περιοχή και όχι η Τουρκίά”. Θα ζητάω να μην κάνεις εξορύξεις στις διεθνείς θάλασσες, και η Ελλάδα στα χωρικά της ύδατα, και όλες οι χώρες των οποίων οι ΑΟΖ συμπέφτουν να διαπραγματευτούν και να στείλουν τις διαφορές τους στην Χάγη. Εσύ θα ζητάς πόλεμο στην βάση του ότι ο Ερντογάν δεν είναι όσο κατά της Ρωσίας θες. Εγώ θα δεχτώ να πολεμήσουμε μόνο για τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και όχι σε κάποιο από τα 2 στρατόπεδα

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        “Συμφωνείς να πούμε “επίλυση του καθεστώτος της ΝΑ Ουκρανίας στην βάση της εθνικής αυτοδιάθεσης των κατοίκων της όπως θα εκφραστει σε δημοψηφισματα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και που θα είναι έγκυρα μόνο με ομόφωνη έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ” ?”

        Νομίζω το έχω ξεκαθαρίσει πολλές φορές και έχω παραθέσει και πηγές όπου αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ στην ΝΑ Ουκρανία, ούτε καμία λαϊκή-αντιφασιστική εξέγερση αλλά ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ σε βάρος της Ουκρανίας και των Ουκρανών πολιτών που άρχισε το 2014 και ολοκληρώνεται σήμερα με την πλήρη προσάρτηση των περιοχών αυτών στην Ρωσία. Αλλά μιας και το θίγεις θα παραθέσω όλα τα στοιχεία και τις πηγές (που πολλά από αυτά τα έχω παραθέσει σε προηγούμενες συζητήσεις) έτσι για να είναι όλα μαζί συγκεντρωτικά:

        Πρώτο για το ζήτημα του εθνολογικού:

        Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των περιοχών αυτών ήταν από την αρχή ΟΥΚΡΑΝΟΙ και ΌΧΙ Ρώσοι. Αυτό τεκμηριώνεται από τα επίσημα, δημογραφικά στοιχεία:

        https://web.archive.org/web/20111217151026/http:/2001.ukrcensus.gov.ua/eng/results/general/nationality/

        https://en.wikipedia.org/wiki/Donbas

        Ακόμα και ο σύντροφός σου ο ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ Λαφαζάνης κάνει λόγο ανοιχτά για ρωσική ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ κάτι το οποίο ΔΕΝ έχεις σχολιάσει ακόμα γιατί προφανώς καταρρέει το ψέμα του Κρεμλίνου περί…ρωσικών εδαφών:

        https://iskra.gr/synentefxi-p-lafazani-sto-ria-novostii-rosia-echei-dikio-stratigiki-synergasia-athinas-me-moscha/

        Έτσι από το πρώτο κιόλας ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ προπαγάνδα του Κρεμλίνου. Απόσχιση περιοχής από μία χώρα και ένωση της με άλλη με απόφαση…μειονοτήτων απλά ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Είναι σαν λες ότι η Θράκη “ενώνεται” με την Τουρκία (δηλαδή μιλάμε για διαμελισμό και προσάρτηση ελληνικού εδάφους) διότι το αποφάσισε με την συνδρομή του Ερντογάν και των Γκρίζων Λύκων η τουρκική μειονότητα.

        Δεύτερον για το κατά πόσο ήταν…λαϊκή εξέγερση

        Για να δούμε το κατά πόσο ο λαός του Ντονμπάς επιθυμούσε την απόσχιση. Σε έρευνες που διεξήχθησαν από το Κέντρο Ανατολικών Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών (ZOiS) στο Βερολίνο διαπιστώθηκε ότι στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία τμήματα του Ντονμπάς, περίπου το 45% του πληθυσμού ήταν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία, ενώ η πλειοψηφία ήταν κατά. Από την πλειοψηφία που ήταν κατά, περίπου το 30% υποστήριζε κάποιου είδους αυτονομία, ενώ το ένα τέταρτο δεν ήθελε κανένα ειδικό καθεστώς.

        https://www.zois-berlin.de/en/publications/attitudes-and-identities-across-the-donbas-front-line-what-has-changed-from-2016-to-2019

        Σε άλλη έρευνα ουκρανικού ινστιτούτο κοινωνιολογίας τον Απρίλιο του 2014 σε ερώτηση που έγινε σε περιοχές ανατολικά εάν θέλουν απόσχιση και ένωση με την Ρωσία στο Ντονέτσκ απάντησε σίγουρα ή μάλλον σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία του…27,5%. Στο Λουγκάνσκ το…30,2%:

        https://kiis.com.ua/?lang=eng&cat=news&id=258

        Επιπλέον τι είδους λαϊκή εξέγερση είναι αυτή όταν στις μάχες ΔΕΝ συμμετέχει ο ίδιος ο λαός; Ο Στρελκόφ είναι αποκαλυπτικός, βασικά ένας δικός σας ΣΑΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ:

        https://internationalviewpoint.org/spip.php?article3440

        Ο ΝΑΖΙ-ΛΕΥΚΟΦΡΟΥΡΟΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ (ναι οι ναζήδες σύντροφοί σου είναι και νοσταλγοί του τσαρισμού όπως φυσικά και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, η ξεφτίλα σου) είναι αποκαλυπτικός, δεν ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙΚΟ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ κίνημα στο Ντονμπάς. Μάλιστα σε κρίσιμες στιγμές ομολογεί ότι ήταν οι λεγόμενοι “αδειούχοι” που έσωσαν την κατάσταση για τους ρωσόδουλους ναζιφασίστες. Και όταν λέμε αδειούχοι εννοούμε ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.

        Μετά τι είδους “λαϊκή-αντιφασιστική εξέγερση” είναι αυτή όπου τοποθετούνται επικεφαλής της πράκτορες της Ρωσίας καi ναζήδες σε κρίσιμα πόστα όπως πρωθυπουργοί, υπουργοί, διοικητές ενόπλων δυνάμεων κλπ; Ο προηγούμενος, Ρώσος πολίτης είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας στην ΨΕΥΤΟ-Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ. O Αλεξάντερ Μποροντάι, πρώην πρωθυπουργός στο Ντονέτσκ, είναι Ρώσος πολίτης, αυτή τη στιγμή βουλευτής στη Δούμα και ΝΑΖΙΦΑΣΙΣΤΑΣ:

        https://www.aftoleksi.gr/2022/06/23/spazontas-diadedomenoys-mythoys-gyro-tin-eisvoli/

        Ο Γκουμπάρεφ ανέλαβε πρώτος κυβερνήτης του Ντονέτσκ, ΝΑΖΙΣΤΑΡΑΣ:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Gubarev

        “Όσοι περίμεναν να βρουν στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ κάποιο ένοπλο αντάρτικο που μάχεται για τα σοσιαλιστικά ιδεώδη θα πρέπει να αλλάξουν… πλευρό. Τα θρησκευτικά και εθνικιστικά σύμβολα και κυρίως οι ομάδες της παλιάς ουκρανικής ΜΑΦΙΑΣ και του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, που κυκλοφορούν με οπλοπολυβόλα στο κέντρο της πόλης, γκρεμίζουν απότομα τα όνειρα μιας κοινωνικής επανάστασης.”

        http://vathikokkino.gr/archives/86656

        Μάλιστα και ΜΑΦΙΟΖΟΙ εκτός από ναζήδες. Μιλάμε για…γνήσια λαϊκή εξέγερση. Είναι γνωστό ότι διεξάγεις…λαϊκή επανάσταση με…ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

        Πλάκα κάνεις τώρα έτσι είναι…

        Συνεχίζεται…

        Reply
      2. Papillon

        Στα υπόλοιπα τώρα. Ο Βλαδίμηρας ήξερε τι έκανε. Διασπούσε την Δύση ενώ την έδενε στο ενεργειακό του άρμα, δυνάμωνε και το φιλορωσικό ρεύμα μέσα της κυρίως μέσω του φασισμού, πήρε με το μέρος του και άλλα τμήματα των αστικών τάξεων ώστε να φτάνει στο σημείο να έχει πράκτορές του ή υφεσιακούς προς αυτόν μέσα σε δυτικές κυβερνήσεις και την ίδια ώρα αποσταθεροποιούσε την Ουκρανία αργά και βασανιστικά μέσα από έναν πόλεμο που υποκίνησε σπέρνοντας το μίσος ανάμεσα σε ουκρανικό και ρωσικό λαό. Ήθελε να εξασφαλίσει πρώτα αυτούς τους όρους πριν φτάσει να εξαπολύσει τον πόλεμό του ώστε να προσαρτήσει τις περιοχές αυτές. Και του βγήκε αυτός από την δική του μεριά καλά έκανε. Το θέμα είναι εμείς οι δυτικοί λαοί πως την πατήσαμε.

        Εδώ είμαστε τώρα: “Δεν ντρέπεσαι λίγο να αποκαλείς τους Τσετσένους ‘ισλαμοφασίστες” απλα΄επειδή είναι μουσουλμάνοι ?”

        ΌΧΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ. Δεν αποκαλώ ΌΛΟΥΣ τους μουσουλμάνους Τσετσένους ισλαμοφασίστες, μόνο τους ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. Διότι αυτοί είναι που πολεμάνε στην Ουκρανία, αυτοί κυβερνάνε στην Τσετσενία. Και σε αυτό το σημείο είναι που αποδεικνύεις για άλλη μία φορά πως ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ όχι απλά σε έχει καταπιεί, όχι απλά σε χώνεψε αλλά πέρασε και στο τελευταίο στάδιο της πέψης.

        “Όταν ήταν ΟΝΤΩΣ ισλαμοφασίστες, υποκινούμενοι από την Δύση, τους στήριζες στην προσπάθεια τους να φύγουν από την ΡΟ. Σήμερα που ο πόλεμος στην Τσετσενία έχει τελειώσει, ενδεχομένως και με ρώσικες καφρίλες, δεν το ξέρω, αλλά έχει τελειώσει και που δεν έχουν κάποια σχέση με ισλαμιστικό εξτρεμισμό, λες πως είναι ισλαμοφασίστες και κακώς πολεμάνε για την χώρα τους. Η Τσετσενία είναι στην ΡΟ καμάρι μου.”

        Λοιπόν καμάρι μου από που και ως που οι…Τσετσένοι απειλούνται από τους Ουκρανούς; Πόθεν πως; Ε τώρα θα μου πεις εφόσον θέλει να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ…περικυκλώνεται η ΡΟ άρα απειλείται και η Τσετσενία. ΜΠΟΥΡΔΕΣ και το έχω εξηγήσει πολλές φορές αυτό με την περικύκλωση δεν στέκομαι εδώ. Θέλω να σταθώ όμως σε αυτό γιατί εδώ φανερώνεται το πόσο έχεις κατρακυλήσει και συμμαχείς πλέον ανοιχτά με τον ναζισμό. Μετατρέπεσαι εύκολα σε πλυντήριό του.

        Ο σύντροφός σου Καντίροφ δήλωσε το 2017 ότι εάν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία αυτοί θα πρέπει να φύγουν λέει για να “καθαρίσει το αίμα μας”

        https://www.themoscowtimes.com/2017/07/14/russias-die-hard-surfers-want-to-be-olympians-a58392

        Κοίτα αν δεν καταλαβαίνεις ότι αυτή είναι η ουσία του ΝΑΖΙΣΜΟΥ, η…καθαρότητα της φυλής τότε μάλλον δεν ξέρεις τι είναι ναζισμός. Γιατί αυτό εκφράζουν οι εξουσιαστές Τσετσένοι, ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΗΔΕΣ. Πάρε λοιπόν τα ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ εγκλήματα του Τσετσένικου καθεστώτος:

        https://xekinima.org/tsetsenia-basanistiria-gia-tous-omof/

        https://ourbabadoesntsayfairytales.wordpress.com/2017/04/11/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-lgbt-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

        https://thesafiablog.com/2019/01/17/opinion-tsivakis/

        https://www.amnesty.gr/action/petitions/20727/tsetsenia-na-stamatisoyn-oi-apagoges-kai-oi-dolofonies-gkei-antron

        Αυτά ήταν τα αποτελέσματα του πολέμου της Ρωσίας και των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ που διέπραξε σε βάρος του Τσετσένικου λαού. Τα ισλαμοναζισταριά εκεί υπηρετούν τον ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ σου, είναι οι προβοκάτορες του Μπασάγεφ που χτύπησαν την εθνικοανεξαρτησιακή πάλη του Τσετσένικου λαού υπέρ του Κρεμλίνου. Άλλωστε η Πολιτόφσκαγια πλήρωσε με την ζωή της τις αποκαλύψεις για τις ΣΦΑΓΕΣ, ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ και τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ρωσικού στρατού στην Τσετσενία. Τι να κάνουμε αγαπητέ αυτό είναι το πουτινικό καθεστώς που τόσο μα τόσο λατρεύεις και προσκυνάς. Η Τσετσενία διεξήγαγε ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ακριβώς τότε που πολεμούσε το ρωσικό φασισμό για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ που την δικαιούταν. Τώρα συμμετέχει σε έναν ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.

        Τώρα τα άλλα με τον ISIS είναι μπαρούφες κανονικές. ΨΕΜΑ του Κρεμλίνου:

        https://euvsdisinfo.eu/report/us-recruiting-isis-terrorists-to-fight-in-ukraine

        https://uacrisis.org/en/50508-daech-et-l-ukraine

        Μάλιστα ο ISIS κρατάει και καλά ίσες αποστάσεις από Δύση και Ρωσία με τη λογική “ας καταστραφούν μεταξύ τους” αλλά αν παρατηρήσει κανείς λίγο πιο προσεκτικά τα λεγόμενά τους η κύρια πλευρά της κριτικής τους είναι προς την Δύση. Τυχαίο; Θα θυμίζει κάτι; Ίσες αποστάσεις αλλά…περισσότερο κριτικοί προς την Δύση;

        https://www.hstoday.us/featured/isis-praises-devastation-in-ukraine-accuses-west-of-defaming-putin-and-welcomes-great-war-ahead/

        Καλά για τον ISIS μην το πιάσουμε γιατί δεν σε συμφέρει πίστεψέ με. Γιατί θα πρέπει να αναφερθούμε στον ΙΡΑΝΟΔΟΥΛΟ-ΡΩΣΟΦΙΛΟ Μαλίκι που τους έκανε μάγκες και τους παρέδωσε τα πάντα από όπλα για να ξεκινήσουν το ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ και καταστροφικό τους έργο, ήταν ο Άσαντ που τους άφησε να περάσουν τα σύνορα και τους άφηνε να κάνουν περίπατο κανονικό μέχρι να αποφασίσει να τους…πολεμήσει (αφού πρώτα τσακίσανε μαζί με την Νούσρα τον FSA και την αντιπολίτευση ενώ φρόντιζε να αγοράζει και πετρέλαιο από τα κατεχόμενα ώστε να τους…ενισχύει) ενώ θα μπορούσε μαζί με τη Ρωσία, το Ιράν και την Χεζμπολάχ από την αρχή να τους τσακίσει. Καλά παίξανε το προβοκατόρικό τους παιχνιδάκι και για να σώσουν τον Άσαντ και για να κάνουν και μάγκες τους πεκακάδες στη Β.Συρία για να τους χρησιμοποιήσουν σαν βασικό εργαλείο για να φέρουν την Δύση σε ρήξη με την Τουρκία (πρόσεξε αναφέρομαι στην ΡΩΣΟΔΟΥΛΗ, διαχρονικά, ηγεσία του PKK και όχι στον κουρδικό λαό που πράγματι έδωσε γενναίες μάχες εναντίον των ισλαμοναζισταριών και καλά έκανε για να υπερασπιστεί τη ζωή του αλλά δυστυχώς η ηγεσία των πεκακάδων εκτελεί συγκεκριμένο σχέδιο πάντα).

        https://www.researchgate.net/publication/301676661_ISIS's_Revenues_include_Sales_of_Oil_to_the_al-_Assad_Regime/link/5721190608ae5454b230ff92/download

        Συνεχίζεται…

        Reply
      3. Papillon

        Για την βοήθεια τώρα. Σημαντικό ζήτημα. Εδώ υπάρχουν δύο παράμετροι. Η πρώτη είναι ότι όλα αυτά τα όπλα που στέλνει η Δύση δεν αρκούν για να νικήσεις μία στρατιωτική υπερδύναμη. Η Δύση έπρεπε από την αρχή να στείλει στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη, αντιπυραυλικά συστήματα, προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αυτά τα ζητούσε ο Ζελένσκι από την αρχή αλλά του τα αρνούνται.

        https://www.kathimerini.gr/world/562090291/explainer-poia-opla-arnoyntai-oi-ipa-stin-oykrania-kai-giati/

        Αντιαεροπορικά, πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς αυτά έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αποσταλούν, όλα αυτά έπρεπε να αποτελούν την βασική βοήθεια. Αυτά ζητάνε συνέχεια οι Ουκρανοί γιατί και αυτά που τους στέλνουν δεν επαρκούν. Όταν ο άλλος σε ισοπεδώνει από πάνω, σε χτυπάει συνεχώς με πυραύλους, σου στέλνει drones-καμικάζι χρειάζεσαι τον ανάλογο οπλισμό για να τον αντιμετωπίσεις. Η Δύση λοιπόν επιμένει στο να δαπανά χρήμα για οπλισμό ο οποίος ενώ προφανώς και είναι σημαντικός ωστόσο δεν θα είναι ποτέ αρκετός για να νικήσουν οι Ουκρανοί.

        Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα νικήσουν αυτό θα καθυστερήσει πολύ μα πάρα πολύ οπότε και πάλι χαμένοι βγαίνουμε γιατί όσο παρατείνεται ο πόλεμος είναι χειρότερα γι’αυτό και έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ενισχυθεί η Ουκρανία ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. Ενδεχομένως η Ρωσία να τα έβρισκε σκούρα σε αυτήν την περίπτωση οπότε θα αναγκαζόταν να στείλει πχ περισσότερο στρατό, να προχωρούσε σε επιστράτευση από τότε και όχι μόνο μερική αλλά αυτά θα μεγάλωναν την δυσαρέσκεια μέσα στην ρωσική κοινωνία οπότε και οι αντιδράσεις των Ρώσων να ήταν πολύ πιο μαζικές και δυναμικές άρα θα δυσκόλευαν το καθεστώς Πούτιν πολύ περισσότερο από τώρα. Όσο μία υπερδύναμη δυσκολεύεται να νικήσει σε έναν πόλεμο και δαπανά όλο και περισσότερο κρατικό χρήμα για τις πολεμικές τις επιχειρήσεις αυτό μεγαλώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια (διότι ο λαός πληρώνει τον πόλεμο) άρα και αναπτύσσεται πολύ πιο εύκολα κίνημα αντιιμπεριαλιστικό. Άρα και ερχόμαστε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ στο τέλος του πολέμου και μάλιστα με θετική έκβαση δηλαδή με ΉΤΤΑ του ιμπεριαλιστή.

        Αυτό είναι μία παράμετρος. Η άλλη είναι ότι η στρατιωτική βοήθεια από μόνη της δεν αρκεί. Όσα όπλα και να σταλούν αν την ίδια ώρα δεν απαγκιστρώνεσαι από το βασικό όπλο του Ρώσου το οποίο τροφοδοτεί την πολεμική του μηχανή δεν κάνεις τίποτα και αναφέρομαι στα ορυκτά καύσιμα. Οπότε εδώ η βοήθεια πρέπει να συνδυαστεί με μία σειρά μέτρων ώστε τουλάχιστον να του μειώσεις δραστικά την τροφοδοσία από εκεί. Είμαστε αιχμάλωτοι για τα καλά. Και ιδού η απόδειξη:

        https://diethni-info.blogspot.com/2022/09/blog-post_11.html

        Βέβαια οι Κινέζοι πριν λίγες μέρες είπαν τέλος το αέριο αλλά αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι τώρα παρά τις κυρώσεις, παρά τον πόλεμο η Ευρώπη αγόραζε το ρωσικό αέριο δια της πλαγίας. Δηλαδή την ίδια ώρα που έδιναν όπλα, πάλι χρηματοδοτούσαν τον Πούτιν διαμέσω του έταιρου ΦΑΣΙΣΤΑ κολλητού του Σι. Εμ δεν κάνουμε τίποτα έτσι.

        Επειδή όμως εδώ μπαίνει το καθαρά πολιτικό δουλειά των κομμουνιστών στην Ευρώπη είναι να αναπτυχθεί ΜΑΖΙΚΟ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κίνημα ώστε αυτό να παλέψει ώστε η Ευρώπη να ξεφύγει από τις ρωσικές δαγκάνες και να ακολουθήσει πολιτική αντίστασης και ανεξαρτησίας απέναντι στον Πούτιν με μέτρα και πολιτικές ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για την ενεργειακή της ανεξαρτησία και βεβαίως ΈΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα του ουκρανικού λαού, καταγγελία του ρωσικού ιμπεριαλισμού.

        Συνεχίζεται…

        Reply
      4. Papillon

        Στο τελευταίο τώρα μας τα μπερδεύεις. Πάλι μπούρδες λες. Όταν θα τεθεί ζήτημα υπεράσπισης εδαφικής-εθνικής κυριαρχίας απλά ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ. Τελεία και παύλα. Από την στιγμή που ο πόλεμος θα είναι ΔΙΚΑΙΟΣ από μεριάς Ελλάδας (δηλαδή αν τον προκαλέσει ο τουρκικός στρατός με επέμβαση σε ελληνικό έδαφος και προσπάθεια κατάκτησης ελληνικού εδάφους) όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση της χώρα μου, με όποιον είναι κώλος και βρακί ο Ερντογάν, ο πόλεμος της χώρας μου, δεν πα να είναι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, είναι ΔΙΚΑΙΟΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ.

        “Εγώ θα δεχτώ να πολεμήσουμε μόνο για τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας και όχι σε κάποιο από τα 2 στρατόπεδα”

        Μην προσπαθείς να δημιουργείς εντυπώσεις γιατί δεν τα καταφέρνεις κιόλας από την στιγμή που ο πόλεμός σου συντελείται για τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας, ΔΕΝ πολεμάς για κάποιο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο αλλά για την ΠΑΤΡΙΔΑ σου. Ο ελληνικός λαός όταν πολέμησε στην Αλβανία τους Ιταλούς δεν τους πολέμησε για τους…Άγγλους αλλά για την ΠΑΤΡΙΔΑ του.

        Αυτό όμως με την ειρήνη και τον κατευνασμό είναι…περίεργο. Καθήκον ΚΑΘΕ λαού όταν αγωνίζεται για την εθνική του ανεξαρτησία είναι να ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ και να ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ. Μόνο τότε πας για ειρήνη πραγματική. Εάν η ειρήνη σου και ο κατευνασμός σου όμως είναι ο ίδιος που απαιτείς για την Ουκρανία (δηλαδή να παραδώσει στον Ρώσο όλη την ΝΑ Ουκρανία και να πάει έτσι σε…ειρήνη για να…τερματιστεί ο πόλεμος) τότε την βάψαμε πάει η Θράκη, πάει το Αιγαίο άντε γεια.

        “Θα στηρίζουμε τους φεμινιστικούς αγώνες όπου ξεσπάνε αλλά θα στηρίζουμε και την εθνική αυτοδιάθεση, πχ, της πιο φιλελευερης ισλαμικής χώρας, του Ιράν.”

        ΨΕΜΑΤΑ, δεν υποστηρίζεις τίποτα. Ούτε εσύ, ούτε η δήθεν αριστερά σου. Λέξη δεν είπες για τον ΗΡΩΪΚΟ ΑΓΩΝΑ του ιρανικού λαού απέναντι στον ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟ. Λέξη δεν είπες για τους Λαφαζάνηδες, τους ΤσιπροΚουτσουμπαίους και Ανταρσαίους πουθενάδες. Ποια εθνική αυτοδιάθεση; Απειλείται η…εθνική αυτοδιάθεση από την ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ του λαού; Μόνο τα ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΝΑΖΙΣΤΑΡΙΑ του Καντίροφ ξέρεις να υποστηρίζεις.

        Τέλος κάτι για Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά εσύ είσαι στο ίδιο στρατόπεδο με την Χρυσή Αυγή. Διότι η Χρυσή Αυγή ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ:

        https://www.huffingtonpost.gr/entry/eirenofiloi-oi-ellenes-neonazi_gr_6220aa8ce4b07f40689075f6

        Δηλαδή Χρυσή Αυγή, Καντίροφ στο ίδιο μέτωπο.

        Εύγε Κώστα στο ίδιο μέτωπο και εσύ!!!

        Reply
        1. Κώστας

          Παπιγιόν ο Κασιδιάρης, δηλ η Χρυσή Αυγή, πανηγύρισε για την Μελόνι, για την νατοική Μελονι. Εκτός και αν έχεις καμία θεωρία πως ο Κασιδιάρης δεν είναι ΧΑ αλλά κάτι άλλο και πιο …. σοβαρό, που έλεγε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

          Για τα ελληνοτουρκικά παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Για την εθνική κυριαρχία, τον σκληρό πυρήνα, για νησιά, για να στο κάνω λιανά, θα πολεμήσουμε. Για ΑΟΖ και στον πόλεμο που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης, proxy war εναντίον της Τουρκίας ως εκπρόσωπος εμείς των ΗΠΑ, όχι. Αν τα καταφέρει ο Μητσοτάκης να τον προκαλέσει, δεν είναι βέβαιο.

          Για την εθνολογική σύσταση της ΝΑ Ουκρανίας. Αρχικά χαίρομαι που συμφώνησες να γίνουν τα δημοψηφίσματα που προτείνω. Γιατί όταν σε ρωτάω αν θες να γινουν και μου λες πως γνωρίζεις το αποτέλεσμα αυτό είναι το συμπέρασμα, και οι 2 είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα άρα να γίνουν. Δεν μπορεί όμως να παριστάνεις πως δεν έχεις διαβάσει, σε τόσα σεντόνια, πως ποτέ δεν είπα ότι δήλωναν πάντα Ρώσοι. Αρχικά, μην μου φέρνεις ουκρανικά κρατικά site, δεν υπάρχουν έγκυρα στοιχεία γιατί το ουκρανικό κράτος στερείται νομιμότητας από το 2014. Αλλά ο ίδιος έχω γράψει 300 φορές πως δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ αυτονομιστές. Ήθελαν να απελευθερώσουν όλη την Ουκρανία. Και πως το ερώτημα είναι η Ουκρανία, η “Ουκρανία” βασικά, το καθεστώς του Κιέβου, ποιους θεωρεί Ουκρανούς. Η “Ουκρανία” λοιπόν λέει πως όσοι έχουν την συντριπτικά πλειοψηφική ταυτότητα στην ΝΑ Ουκρανία, ρωσόφωνοι, ρωσόφιλοι, Πατριαρχείο Μόσχας και νοσταλγία για την ΕΣΣΔ είναι μογγόλοι, βρωμορώσοι, ασιάτες και τους εκτελούν σαν τα γουρούνια. Το τελευταίο είναι από σύμβουλο υπουργού της “Ουκρανίας” πριν λίγες εβδομάδες. Ο Ποροσένκο είχε πει “τα παιδιά μας στα σχολεία, τα δικά σας στα καταφύγια” και “να φύγετε, να πάτε στην Ρωσία”. Ε αυτό έκαναν, με τα πεζούλια τους. Στην πραγματικότητα πρέπει να κοιτάξουμε τις τελευταίες νόμιμες εκλογές στην Ουκρανία, τις βουλευτικές του 2012. Στον Ντονιέτσκ, πχ, το Κόμμα των Περιφερειών και το ΚΚΟ, τα απαγορευμένα ρώσικα, για την “Ουκρανια”, κόμματα, πέρασαν το 80%. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι πολίτες σε ένα κράτος και στην “Ουκρανία” δεν μπορούν. Αν ανατραπέι το καθεστώς του Κιέβου και αποχωρήσει το ΝΑΤΟ από όλη την Ουκρανία δεν με καίει προσωπικά τι θα γίνει. Άλλωστε αυτό προσπάθησε να κάνει η εξεγερση των Ουκρανών της ΝΑ Ουκρανίας.

          Πρέπει όμως να πάψεις να έχεις ναζιστικές απόψεις περί έθνους. Ήταν Ουκρανοί, δεν είναι πια, τι είναι δηλ, DNA και δεν αλλάζει ? Αφού Ουκρανος μας λες πως είναι αυτός που κατάγεται από τον ¨Οντιν, αγαπάει τον Μπαντέρα και τον ναζισμό, μισεί την ΕΣΣΔ και την Ρωσία, ε, οι άνθρωποι δεν είναι Ουκρανοί. Σύμφωνα με την ουκρανική εθνική ιστορία, σύμφωνα με την παράνομη ουκρανική εθνικη ιστορία είναι Ουκρανοί. Δεν φαίνεται όμως να είναι εφικτή μια τέτοια μεγάλη ανατροπή, να διαλυθεί το “ουκρανικό” κράτος για να μείνει ενιαια η Ουκρανία και δεν ξέρω και πως θα πείθονταν οι κάτοικοι της ΝΑ Ουκρανίας για κάτι τέτοιο.

          Δεν έχουμε να πούμε κάτι νέο και είναι τόσο σαφές πως κάνεις διαλυτική κουβέντα. Σου δίνω τόσες ευκαιρίες αλλά δεν τις αξίζεις

          Κώστας

  9. Papillon

    Για το άλλο έχω ζητήσει από τον Κώστα πηγές ξανά και ξανά και δεν λέει να παραθέσει. Αυτό το “πολεμάει το ΝΑΤΟ” έχει να κάνει με αυτό που είπε ο Πεσκόφ μήπως;

    “Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι τα λόγια του γ.γ. της Συμμαχίας ότι «μια νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα ήταν μια ήττα για όλους μας» θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως επιβεβαίωση του γεγονότος ότι το ΝΑΤΟ συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο.”

    https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/362801_polemaei-nato-stin-oykrania-i-rosiki-ermineia-sta-logia-stoltenmpergk

    Δηλαδή μας μεταφέρεις μία ερμηνεία του εκπροσώπου του Κρεμλίνου σαν…δήλωση του ΝΑΤΟ; Αυτό εννοείς όταν λες ότι το ΝΑΤΟ…παραδέχτηκε ότι πολεμάει;

    Τέλος οι ανοησίες του Ανώνυμου περί…έθνους της αστικής τάξης εντάξει έχουν απαντηθεί από την ίδια την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος και τους κλασικούς ε είναι τα γνωστά ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΙΚΑ τροτσκιστών-αρχειομαρξιστών με βάση τα οποία το ΕΑΜ ήταν…εθνικιστικό, προδοτικό και άλλα τέτοια. Αρνούνται τους ΔΙΚΑΙΟΥΣ, εθνικούς αγώνες καταπιεζόμενων λαών και εθνών απέναντι στους ιμπεριαλιστές.

    Δίνω τον λόγο στον μεγάλο μπολσεβίκο επαναστάτη:

    «Εν πάση περιπτώσει, είναι ζήτημα αν θα τολμήσει κανείς να αρνηθεί ότι το προσαρτημένο Βέλγιο, η προσαρτημένη Σερβία, Γαλικία και Αρμενία, θα ονομάσουν την “εξέγερσή” τους ενάντια στη χώρα που κάνει την προσάρτηση “υπεράσπιση της πατρίδας” ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. Επομένως, οι πολωνοί σύντροφοι είναι ενάντια σε μια τέτοια εξέγερση για το λόγο ότι στις προσαρτημένες αυτές χώρες υπάρχει επίσης αστική τάξη, που επίσης καταπιέζει ξένους λαούς ή πιο σωστά: μπορεί να καταπιέζει, γιατί πρόκειται για το “δικαίωμά της να καταπιέζει”. Για να εκτιμήσουν ένα δοσμένο πόλεμο ή μια δοσμένη εξέγερση επομένως δεν παίρνουν το πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο (την πάλη του καταπιεζόμενου έθνους για την απελευθέρωσή του ενάντια στο έθνος που καταπιέζει), αλλά την πιθανή πραγματοποίηση από την καταπιεζόμενη σήμερα αστική τάξη του “δικαιώματος” της να καταπιέζει. Αν το Βέλγιο λχ. το 1917 προσαρτηθεί από την Γερμανία και το 1918 εξεγερθεί για την απελευθέρωσή του, οι πολωνοί σύντροφοι θα είναι ενάντια στην εξέγερση για τον λόγο ότι η αστική τάξη του Βελγίου έχει “το δικαίωμα να καταπιέζει ξένους λαούς”!

    Στο συλλογισμό αυτό δεν υπάρχει ούτε κόκκος μαρξισμού, ούτε κόκκος επαναστατικότητας…Όταν αρνούμαστε να υποστηρίξουμε την εξέγερση των προσαρτημένων περιοχών γινόμαστε, αντικειμενικά, ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΕΩΝ»

    Λένιν: «Τα Αποτελέσματα της Συζήτησης για την Αυτοδιάθεση», σελ. 134

    Δηλαδή ο Λένιν σε ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ακόμα και για ένα ΑΣΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ που ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ αναγνωρίζει το δικαίωμά του στην ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ και μάλιστα ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ τον αγώνα ενάντια στην προσάρτησή του από μία άλλη δύναμη. Είδαμε επίσης τι είχε πει ο Λένιν σχετικά με το ενδεχόμενο η πάλη για εθνική ελευθερία να χρησιμοποιηθεί από άλλους ιμπεριαλιστές για τους δικούς τους σκοπούς. Και σε αυτήν την περίπτωση ο Λένιν ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υπερασπίζεται τον ΔΙΚΑΙΟ-ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Όλα αυτά μας παραπέμπουν στο σήμερα και στην Ουκρανία.

    Πόσο μα πόσο μακρυά είστε από τον μαρξισμό-λενινισμό ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

    Επομένως με βάση τον Μαρξισμό-Λενινισμό καθήκον ΟΛΩΝ των κομμουνιστών είναι να ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και την ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      Με μια ματιά στο wikipedia ο καθενας βλεπει οτι με επισημες δυτικες παραδοχες εχουν σκοτωθει περιπου 100 ξενοι που πολεμουσαν πλαι στιε ουκρανικες δυναμεις.Αλλοι 10 αιχμαλωτιστηκαν αλλα γυρισαν σπιτια τους ενω 7 κρατουνται ακομα.Τι άλλη αποδειξη να ζητησει καποιος.Τωρα στο ποσοι ξενοι πολεμανε για τους Ουκρανους προφανως υπαρχει και η προπαγανδα Ρωσικη και δυτικη.

      Reply
  10. Papillon

    Η Μελόνι βόλεψε τους ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥΣ στην κυβέρνηση. Τόσο του Μπερλουσκόνι όσο και τον Σαλβίνι που τον έκανε υπουργό.

    https://www.kathimerini.gr/world/562100917/italia-ta-onomata-poy-akoygontai-gia-ta-ypoyrgeia-amynas-kai-exoterikon/

    https://parallaximag.gr/italia-kivernisi-meloni-me-taghiani-kai-salvini-154199

    Μάλιστα Σαλβίνι και Ταγιάνι (κόμμα του Μπερλουσκόνι) εκτός από υπουργοί είναι και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ. Τόσο…δυτικόφιλη η Μελόνι. Πολύ φοβάμαι ότι η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο της Ελλάδας από τα ακροδεξιά όμως. Πέμπτη φάλαγγα μέσα στην ΕΕ υπέρ του Πούτιν. Αυτά θα φανούν στη πράξη κάνε λίγο υπομονή τώρα ανέλαβαν τα…παιδιά, δώστους λίγο χρόνο. Κάτι ξέρει ο Λιάκος και τους υποστηρίζει. Όπως και ο ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΣ Όρμπαν. Άλλωστε κυβέρνηση με “δυτικόφιλη” πρωθυπουργό και πουτινόφιλους αντιπροέδρους και υπουργούς ακόμα και αν παριστάνει την δυτικόφιλη το πολύ πολύ να οδηγήσει τη χώρα σε πολιτική κρίση και αποσταθεροποίηση. Πάλι ο Βλαδίμηρας κερδισμένος θα βγει, αυτό θέλει την Ευρώπη σε διάσπαση και μόνιμη κρίση και αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της.

    ΔΕΝ είναι αυτονομιστές αυτοί που έκαναν τα πραξικοπήματα. Η απόδειξη είναι ότι από την πρώτη στιγμή βγήκαν με κεντρικό σύνθημα την Νοβορωσία άρα ο στόχος του ήταν η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ και η ένωση με την Ρωσία όχι η αυτονομία:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Novorossiya_(confederation)

    Με κατηγορείς ότι έχω…ναζιστικές απόψεις περί έθνους. Εσύ που υποστηρίζεις έναν πόλεμο με ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ επιχειρήματα (“ζωτικός χώρος”, προστασία μειονοτήτων, μη αναγνώριση υπαρκτών εθνών);

    Εσύ που ΑΚΟΜΑ δεν έχεις πει κουβέντα για το ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Σεργκέϊτσεφ; Δηλαδή τόσο πολύ δυσκολεύεσαι να καταδικάζεις μία ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ άποψη; Εκτός και αν ταυτίζεσαι με τις απόψεις του οπότε αυτά τα περί…ναζισμού σου τα επιστρέφω.

    Εσύ που θεωρείς “αντιφασίστες αγωνιστές” τους ΝΑΖΗΔΕΣ των Τσέτνικ, της Όμπραζ, του Ρωσικού Αυτοκρατορικού Κινήματος, των πουτινόφιλων Λύκων, της Βαγκνέρ και άλλους ναζήδες;

    Συνεχίζεται…

    Reply
  11. Papillon

    Γιατί έχω ναζιστικές απόψεις; Επειδή υπερασπίζομαι το δικαίωμα των Ουκρανών στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ; Έχεις ακούσει Ουκρανούς στα ανατολικά να επιθυμούν την προσάρτηση της ΝΑ Ουκρανίας στην Ρωσία; Ξέρεις έχει τόσα σχόλια ΜΙΑ πηγή δεν έχεις παραθέσει. Εγώ δεν βάζω μόνο μέσα από την Ουκρανία μέχρι και τον “αντιφασίστα” σύντροφό σου, ΤΣΑΡΙΚΟ Στρελκόφ σου έβαλα σαν πηγή δηλαδή έναν ΡΩΣΟ. Εσύ ούτε καν…ρωσικές πηγές δεν έχεις. Παρέθεσέ μου ΜΙΑ πηγή που να αποδεικνύει ότι υπάρχει σημαντικό αριθμός Ουκρανών στο Ντονμπάς και στην ΝΑ Ουκρανία που επιθυμεί ένωση με την Ρωσία. Γιατί όταν μιλάς για…λαϊκή εξέγερση θα πρέπει να το τεκμηριώνεις κιόλας. Αν ήταν έτσι τότε δεν θα γέμιζε ο Πούτιν το Ντονμπάς με ναζισταριά, ούτε με Ρώσους δικούς του θα στηριζόταν στον πληθυσμό. Αυτό σημαίνει ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Ούτε θα πρωταγωνιστούσαν ένοπλοι…κουκουλοφόροι στις καταλήψεις κτιρίων από τις οποίες άρχισε όλο αυτό στα ανατολικά. ΔΕΝ είναι πρωτοπορία κουκουλοφόροι όταν ένας λαός εξεγείρεται πάρτο χαμπάρι επιτέλους. Όσο λαϊκοί αγωνιστές είναι οι δικοί μας κουκουλοφόροι άλλο τόσο ήταν και αυτοί εκεί, όσο οι ενέργειες των δικών μας εδώ αποτελούν τμήμα ενός…μαζικού-λαϊκού αγώνα άλλο τόσο αποτελούσαν και οι δικές τους κομμάτι ενός αντιφασιστικού-λαϊκού αγώνα:

    https://foreignpolicy.com/2017/06/12/how-the-world-of-spies-became-a-gangsters-paradise-russia-cyberattack-hack/

    https://www.naftemporiki.gr/story/800274/oukraniaypo-katalipsi-o-tileoptikos-stathmos-sto-ntonetsk

    https://www.bbc.com/news/world-europe-27000700

    https://www.nbcnews.com/storyline/ukraine-crisis/pro-russian-gunmen-seize-police-station-eastern-ukraine-n78716

    Οι δικοί σας τα λένε:

    https://khpg.org/en/1565889311

    Κατάλαβες; Πρώην πρωθυπουργός της ΨΕΥΤΟΛαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ΡΩΣΟΣ πολίτης και μάλιστα ΜΕΛΟΣ της Ρωσικής Δούμας παραδέχεται ότι όλο αυτό που γίνεται στον Ντονμπάς υπάρχει ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ και των Ρώσων “εθελοντών” (στην πραγματικότητα ΝΑΖΙ πρακτόρων) που δραστηριοποιούνται από το 2014.

    Εξάλλου ένα πολύ μεγάλο μέρος των προσφύγων από το Ντονμπάς και την Α.Ουκρανία κατέφυγε σε περιοχές της Ουκρανίας, ελεγχόμενες από την Ουκρανική κυβέρνηση όσο αφορά τις μεταξύ ουκρανικού στρατού και αποσχιστών-Ρωσίας:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Humanitarian_situation_during_the_war_in_Donbas#cite_note-UND3316-17

    https://www.newsbeast.gr/world/arthro/747087/pano-apo-824000-ektopismenoi-stin-oukrania

    https://en.interfax.com.ua/news/general/328981.html

    Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ λαϊκή-αντιφασιστική εξέγερση παρά μόνο ένα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ με στόχο την ΑΡΠΑΓΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε τώρα. Δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ που να αποδεικνύει το αντίθετο, εάν είχες θα το είχες παραθέσει ήδη.

    Θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ επιτέλους τις ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ απόψεις του Σεργκέϊτσεφ; Ταυτίζεσαι με αυτές; Τις θεωρείς ή όχι ναζιστικές; Για να τελειώνουμε. Έχεις να πεις τίποτα για ΝΑΖΗΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ όπως τον Μιλτσάκοφ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά του “αγώνα”;

    https://en.wikipedia.org/wiki/Alexey_Milchakov#cite_note-9

    Αλλιώς δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε. Για να μην κουράζουμε άλλο εδώ συνοπτικά πηγές και ορισμένες πολύ σημαντικές πληροφορίες κατά τη γνώμη μου για όλα αυτά που γράφω. Νομίζω αρκούν για να βγάλει κανείς συμπέρασμα για το τι συμβαίνει εκεί οκτώ χρόνια τώρα:

    https://www.aftoleksi.gr/2022/06/23/spazontas-diadedomenoys-mythoys-gyro-tin-eisvoli/#_ftn46

    Συνεχίζεται…

    Reply
  12. Papillon

    Για να το κλείσω εδώ θα υπενθυμίσω το εξής. Η συζήτηση και η αντιπαράθεση για το το τι είναι το ουκρανικό καθεστώς είναι δευτερευούσης σημασίας από την στιγμή που η χώρα έχει δεχτεί ΩΜΗ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ από την οποία το ιμπεριαλιστικό κράτος που εισέβαλε ΚΑΤΕΧΕΙ εδάφη αυτής της χώρας, την έχει διαμελίσει και διαπράττει κάθε είδους έγκλημα σε βάρος του λαού. Αυτό που προέχει είναι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της χώρας από τον ξένο ζυγό. Αυτό μας διδάσκει ο ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ, αυτό διδάσκει η ιστορία, αυτό μας διδάσκει το κομμουνιστικό κίνημα. Εσύ το ΜΟΝΟ που βλέπεις και που σε νοιάζει είναι ο Μπαντέρα και οι ναζί και με πρόσχημα αυτό δικαιολογείς και υποστηρίζεις κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ την ΑΡΠΑΓΗ εδαφών μίας χώρας από έναν ιμπεριαλιστή και μάλιστα ΦΑΣΙΣΤΑ (ο οποίος αξιοποιεί για τον σκοπό του ναζιστικές συμμορίες άρα πάει περίπατο το επιχείρημα της…αποναζιστικοποίησης) όπως και τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του σε βάρος ενός λαού.

    Χοντρικά είναι σαν να λες “Ο Μιλόσεβιτς ήταν ΦΑΣΙΣΤΑΣ-ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ οπότε δικαιολογείται η νατοϊκή εισβολή, ο βομβαρδισμός της Σερβίας όπως και η “αυτοδιάθεση” του Κοσόβου από τους ουτσεκάδες αφού ο Μιλόσεβιτς καταπίεζε τους Αλβανούς” ή “ο Σαντάμ ήταν δικτάτορας που καταπίεζε τον λαό του άρα καλώς οι ΗΠΑ τον ανέτρεψαν” ή “οι Ταλιμπάν είναι ισλαμοφασίστες οπότε καλώς το ΝΑΤΟ επενέβη και τους ανέτρεψε”. Αλλά τα ίδια επιχειρήματα τα καταδικάζεις όταν πρόκειται για δυτικές επεμβάσεις ενώ τα υποστηρίζεις και τα δέχεσαι για την Ρωσία. Πως γίνεται αυτό; Μία εξήγηση υπάρχει. Ότι η ιδεολογία σου είναι ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ.

    Να στο πω διαφορετικά. Εάν η Ρωσία δεν άρπαζε την Κριμαία, εάν δεν υποκινούσε πραξικοπήματα ώστε να αρπάξει ανατολικές περιοχές, εάν δεν εισέβαλε για να αρπάξει και άλλα ουκρανικά εδάφη με τον τελευταίο πόλεμο πράγματι το κύριο θα ήταν να ανατραπεί το ουκρανικό καθεστώς και ο Ζελένσκι. Να ανατραπεί όμως μέσα από ένα ΜΑΖΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα. Τώρα αυτό που πρέπει να απαιτούμε ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ είναι ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ από την Ουκρανία και να απελευθερωθεί η χώρα από τον ρωσικό ζυγό. Αυτό είναι το κύριο καθήκον των κομμουνιστών. Μπορείς και πρέπει ταυτόχρονα να φωνάζεις ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ένταξης σε ΕΕ-ΝΑΤΟ, όπως και εναντίον του Μπαντέρα, των ναζί αλλά όλα αυτά ΔΕΝ ταυτίζονται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Πούτιν.

    Επιπλέον δικαιολογίες και προσχήματα περί προστασίας μειονοτήτων, εθνοτήτων και…ζωτικού χώρου είναι ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ και πρέπει ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ όταν αξιοποιούνται προπαγανδιστικά για ΆΔΙΚΟΥΣ και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δεν έχεις σχολιάσει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα ούτε για Χίτλερ και Σουδητία (μας περικυκλώνουν οι…κακοί δυτικοί και οι μπολσεβίκοι, πρέπει να επανακτήσουμε τον…ζωτικό μας χώρο, καταπιέζονται οι ομοεθνείς μας στην Τσεχοσλοβακία), ούτε για Τουρκία και Αττίλα (πραξικόπημα από αντιτούρκους υπερεθνικιστές, καταπίεση τουρκοκυπριακού πληθυσμού άρα επέμβαση και…προστασία τους).

    Τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα επικαλείται ο Πούτιν από το 2014 για να δικαιολογήσει τον πόλεμό του και την αρπαγή ουκρανικών εδαφών.

    Τίποτα, ΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ δικαιολογεί ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ με στόχο τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΞΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ. Οι ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ, οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ αναγνωρίζουν ΜΟΝΟ στους λαούς το δικαίωμα να καθαρίσουν με τις κυβερνήσεις και τα καθεστώτα τους.

    Το ότι ΔΕΝ το αποδέχεσαι αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ είσαι ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ άρα η ιδεολογία σου είναι καθαρά ΦΙΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Και ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ εφόσον αποδέχεσαι ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ τύπου επιχειρήματα (“περικύκλωση” θεωρία που αποτελεί συνέχεια του ναζιστικού ζωτικού χώρου, προστασία ομοεθνών μας, μη αναγνώριση υπαρκτών εθνών).

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.