.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι και όλες τη Δευτέρα 9/8, 8.00 μ.μ στο Σύνταγμα


ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Κάτω η κυβέρνηση που καίει δάση και ζωές, η χρεοκοπημένη αντιλαϊκή πολιτική και τα συμφέροντα που στηρίζει

Η ανείπωτη τραγωδία που βιώνει ο λαός μας, για άλλη μια φορά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα εδώ και μία εβδομάδα, δεν είναι κάποιο “φυσικό γεγονός” εξαιτίας της “κλιματικής αλλαγής” , όπως θρασύτατα δηλώνει η κυβέρνηση. Δεν είναι “εθνική τραγωδία” που στο όνομα της απαιτείται η “εθνική ενότητα” για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως μας λένε, κυβέρνηση και η δήθεν «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Οι αιτίες και οι συνέπειες έχουν ταξικό πρόσημο και τα αποτελέσματα τους θα πέσουν βαριά στις πλάτες του λαού και της νεολαίας. Τα χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, τα χιλιάδες καμένα ζώα, η καταστροφή των οικοσυστημάτων, των καλλιεργειών, των κτηνοτροφικών μονάδων, των χωριών και των κατοικιών καταστρέφουν και οδηγούν στη φτώχεια χιλιάδες ανθρώπους που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής, να παραδίνονται βορά στην πολιτική του κέρδους. Η καταστροφή του ευρύτερου περιβάλλοντος, των δασών των οικοσυστημάτων και των συνθηκών ζωής στις πόλεις υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον του λαού και της νέας γενιάς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αδιαφορούν πλήρως για τις ζωές μας τα δάση, το περιβάλλον και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους, των περικοπών των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που διαλύουν κάθε δομή προστασίας και, ταυτόχρονα. της παράδοσης του περιβάλλοντος, με κορύφωμα το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στα αρπακτικά της αγοράς. Γι αυτό δίνουν για τη δασοπροστασία μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 17 εκατομμύρια που ζητούσαν οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής, την στιγμή που δίνει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει πολεμικά αεροπλάνα, φρεγάτες. Την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός δηλώνει πως «έχει κουραστεί να ακούει ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις», αρνείται προσλήψεις πυροσβεστών, ενώ προχωρά σε χιλιάδες νέες προσλήψεις αστυνομικών, ακόμα και για τα δημόσια πανεπιστήμια, και μονιμοποιεί 4.400 παπάδες.

Η κυβέρνηση συνεχίζει και βαθαίνει την πολιτική των προκατόχων της και της Ε.Ε εμπορευματοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος. Ανοίγει το δρόμο στους κάθε λογής “επενδυτές” για νέα πεδία κερδοφορίας, αφού παραδίδει τις δασικές εκτάσεις και τα βουνά για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, τσιμεντοποιεί ακόμα και περιοχές NATURA, καλεί στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου τους επενδυτές για αξιοποίηση των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι. Την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιούν την ενέργεια και αυξάνουν την χρήση ορυκτών καυσίμων και φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός black out καθώς και νέα αύξηση των τιμολογίων.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ, το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος και τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κρύβονται υποκριτικά πίσω από την κλιματική αλλαγή για να αποφύγουν τις πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα.. Κρύβουν πως το κύμα καύσωνα είναι το αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξαιτίας των καταστροφικών προτεραιοτήτων του καπιταλισμού. Του συστήματος, δηλαδή, που υπηρετεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όλες οι κυβερνήσεις και γι’ αυτό είναι συνυπεύθυνη και όχι θύμα .

Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, των εθελοντών δασοπυροσβεστών και των κατοίκων των περιοχών να σώσουν τα δάση και το βιος τους από τις φονικές πυρκαγιές απέναντι στην παντελή αδιαφορία της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους αποδεικνύει για άλλη μια φορά ΄όπως έγινε σε όλη την περίοδο της πανδημίας, πως “μόνο ο λαός θα σώσει το λαό”.

Απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη που δεν δίνει δεκάρα για τις ζωές και την υγεία του λαού και της νεολαίας, στην πολιτική της “ατομικής ευθύνης” και στη γραμμή του θα “λογαριαστούμε μετά” απαντάμε πως θα λογαριαστούμε τώρα. Η μόνη λύση είναι οι αγώνες μας για να καταργηθούν οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις η γενναία χρηματοδότηση σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, σε υγεία, παιδεία, δήμους, πρόνοια, ασφάλιση και σε κάθε υπηρεσία που είναι κρίσιμη για τις ανάγκες της κοινωνίας. Και να κλιμακώσουμε αυτούς τους αγώνες για να τελειώνουμε με την εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το καταστροφικό σύστημα που υπηρετεί.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να δώσουμε την πρώτη μαχητική απάντηση τη Δευτέρα 9/8, 8.00 μ.μ στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε την απόφαση μας να ανατρέψουμε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υλοποιούν. Καλούμε το λαό να οργανώσει αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Καλούμε τις συλλογικότητες για το περιβάλλον και όλους όσους συμμετέχουν σε κινήσεις πόλης αλλά και τα σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

  • Πλήρης και άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων, των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση ενίσχυση από το κράτος για όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.

·

  • Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Η πυροπροστασία είναι κοινωνικό αγαθό, ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση. Ανασυγκρότηση της δασικής υπηρεσίας και πέρασμα της δασοπυρόσβεσης στο υπουργείο αγροτικης ανάπτυξης και όχι στο “προστασίας του πολίτη”. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα. Αποστρατικοποίηση της Πυροσβεστικής.

 

  • Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα και τους εξοπλισμούς – διαγραφή του χρέους. Να σταματήσει το τσεκούρωμα στις δαπάνες για την πυροπροστασία στο όνομα των μνημονιακών συμφωνιών, της δημοσιονομικής “πειθαρχίας” και των διάφορων μέτρων της ΕΕ

 

  • Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα πυροπροστασίας. Ενιαίος Φορέας Δασοπυρόσβεσης-Δασοπροστασίας με έμφαση στην πρόληψη.

 

  • Να παρθούν μέτρα για να μην αλλάξει η χρήση γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πρόγραμμα ριζικής αναδάσωσης από το δημόσιο με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

7.8.2021

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 58.89% ( 9
Συμμετοχές )



35 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Όλοι και όλες τη Δευτέρα 9/8, 8.00 μ.μ στο Σύνταγμα

  1. Papillon

    Κολοκύθια. Αν ο ίδιος ο λαός δεν αναλάβει να προστατεύει τα δάση και την περιοχή του κάθε χρόνο τα ίδια θα έχουμε. Εδώ χρειάζεται ΛΑΪΚΗ-ΜΑΖΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ και ένα κίνημα ΜΑΖΙΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. Οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να δημιουργήσουν ομάδες περιφρούρησης και επιτήρησης των δασών και να παρεμβαίνουν οι ίδιοι με μέσα που θα διαθέτουν για το οτιδήποτε ή και για να αποτρέψουν έναν εμπρησμό (να παίρνουν στο κυνήγι εμπρηστές ή να τους συλλαμβάνουν και να τους παραδίδουν στις αρχές).

    Το μόνο θετικό από όλη αυτή την κατάσταση είναι η μαχητικότητα και το θάρρος των κατοίκων που ήταν στην πρώτη γραμμή, δεν δέχτηκαν να ακολουθήσουν το σχέδιο του Μητσοτάκη (εκκενώνουμε και αφήνουμε τη φωτιά να κάψει τα πάντα), έμειναν δίνοντας πραγματικό αγώνα και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες, τα δάση, ζώα, εργοστάσια κλπ. Και αυτό είναι το πιο βασικό που πρέπει να κρατήσουμε από αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Ο κόσμος ΑΝΕΤΡΕΨΕ την ΚΡΑΤΙΚΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ αντίληψη του να περιμένει από το κράτος να τον σώσει. Δεν εγκατέλειψε την περιοχή του όπως ήθελε η κυβέρνηση ούτε έκατσε να περιμένει πότε θα στείλουν εναέρια μέσα και πυροσβεστικά οχήματα ενώ καιγόντουσαν τα πάντα και οι φωτιές γινόντουσαν ανεξέλεγκτες. Όχι οι κάτοικοι έδωσαν και δίνουν μάχες ακόμα στην Εύβοια και στην Πελοπόννησο και έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό.

    Είναι δε εξοργιστικό που οι δημοσιογράφοι εδώ και τόσες ημέρες κάνουν συνεχώς την ίδια ερώτηση “γιατί δεν φεύγετε, δεν φοβάστε;” προφανώς για να ενοχοποιήσουν έτσι το λαό που δεν…δέχεται να τον σώσει ο Μητσοτάκης με την λογική του..εκκενώνουμε και ό,τι γίνει. Οι πολίτες αρνήθηκαν να παραδώσουν τα δάση και την ζωή τους στο έλεος του… Χαρδαλιά και του Μητσοτάκη και αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γι’αυτό.

    Αυτό δείχνει ότι πρέπει να πάμε σε ένα ΜΑΖΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ που θα λειτουργεί καταρχήν και κυρίως ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ αλλά και όταν θα ξεφεύγει η κατάσταση να είναι σε θέση ο κόσμος να δίνει την μάχη μαζί με τους πυροσβέστες αλλά με καλύτερους όρους (θα διαθέτουν μέσα πυρόσβεσης οι ίδιοι, θα ξέρουν να τα χρησιμοποιούν και θα έχουν ολοκληρωμένη και πλήρη γνώση για το πως να αντιδράσουν σε περίπτωση μεγάλης φωτιάς).

    Reply
  2. Papillon

    Ναι Ανώνυμε αυτοάμυνα. Όχι θα ακολουθήσουμε την δική σας ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ αντίληψη να τα περιμένουν όλα οι πολίτες από ένα κράτος εγκληματικό που έχει αποδείξει τόσες φορές ότι δεν διστάζει να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές. Σωστά είναι όλα αυτά που λέτε αλλά από την άλλη κάθε χρόνο καιγόμαστε. Να διεκδικήσει λοιπόν ο λαός αυτά που λέτε αλλά παράλληλα ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ώστε να προστατεύσει τα δάση και την ζωή του και όταν λέω ζωή δεν το λέω μόνο με την βιολογική έννοια γιατί και οι επιχειρήσεις, τα εργοστάσια, τα χωράφια, τα αγροκτήματα, τα σπίτια, τα ζώα ζωή του είναι όλα. Γιατί έχει αποδειχτεί ότι το κράτος δεν θα το κάνει ποτέ αυτό άρα πρέπει ο ίδιος ο πολίτης να δράσει.

    Η αντίληψη σας ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ τον λαό ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και τον καθιστά ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ και ΈΡΜΑΙΟ του. Κάθε χρόνο λοιπόν έχουμε τα ίδια και οι κυβερνήσεις δεν υλοποιούν αυτά που λέτε. Και μέχρι ο λαός να αναγκάσει κάτω από την πάλη του τις κυβερνήσεις να τα εφαρμόσουν τι πρέπει να γίνεται ο κόσμος να κάθεται με σταυρωμένα χέρια και να περιμένει το αναπόφευκτο; Και αν δεν κατέβει ο κόσμος στο δρόμο να παλέψει αυτό τι σημαίνει ότι πρέπει να καίγεται;

    Κυβερνήσεις, Δήμοι, Περιφέρειες, Δασαρχεία, ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ ένα πολυδαίδαλο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ σύστημα έτσι δομημένο ώστε να εγκλωβίζει τον πολίτη και τελικά να καίει αυτόν, την περιουσία του και τα δάση. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί εναντίον αυτού του ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ μηχανισμού (που φυσικά στηρίζεται από το διακομματική συμμορία) και να τον ΤΣΑΚΙΣΕΙ παίρνοντας ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του κόντρα σε όλες αυτές τις κρατικές συμμορίες που σαμποτάρουν αντιπυρικές ζώνες, μέτρα πυροπροστασίας ό,τι χρειάζεται για να μην ζούμε τέτοιες καταστάσεις.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ποιά είναι η “δική σας κρατικίστικη αντίληψη κλπ.”;
      Και ποιά ακριβώς η δική σου;

      Reply
  3. Papillon

    Θα σου εξηγήσω. Όταν έχεις να κάνεις με τη ζωή σου δεν γίνεται να μιλάς για προσλήψεις και γενικά να περιμένεις μόνο από το κράτος να κάνει κάποια πράγματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται και η ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ. Τι αποδείχτηκε όλα αυτά τα χρόνια; Ότι το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί ούτε για μέτρα πυροπροστασίας, ούτε για τίποτα από αυτά που απαιτείτε. Άρα τι κάνουμε; Εδώ απαντάτε “να κατέβουμε στο δρόμο να τα διεκδικήσουμε με τον αγώνα μας, να αγωνιστούμε”. Σωστά αλλά επειδή ο λαός δεν το κάνει αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να καίγεται; Πρέπει να περιμένει το αναπόφευκτο κάθε καλοκαίρι; Εγώ λέω όχι λοιπόν εσείς αυτό που λέτε στην ουσία είναι “αφού δεν κατεβαίνεις να απαιτήσεις από το κράτος συγκεκριμένα πράγματα και να παλέψεις γι’αυτά ΝΑ ΚΑΕΙΣ”.

    Αυτή λοιπόν είναι ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ αντίληψη γιατί στην ουσία υποτάσσεις τον λαό στο κράτος δηλαδή πρέπει ντε και καλά ο λαός να περιμένει από το αστικό κράτος να του λύσει όλα του τα προβλήματα ενώ μπορεί να οργανωθεί ο ίδιος σε ένα ΜΑΖΙΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και με δικές του πρωτοβουλίες να προστατεύσει τη ζωή του και το περιβάλλον.

    Δεν ενισχύουν αυτοί την δασοπροστασία πχ; Οκ ΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ των δασών ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από την ίδια την τοπική κοινωνία, τους πολίτες. Παρέμβαση των πολιτών στην αρχή μίας φωτιάς ώστε αυτή να μην ξεφεύγει και τρέχουμε μετά. Διαπαιδαγώγηση των πολιτών πάνω σε βασικά πράγματα για την πυρόσβεση ώστε να ξέρει πως να αντιδράσει σε μία πυρκαγιά, να ξέρει να χρησιμοποιεί τα μέσα πυρόσβεσης και άλλα. Αποτροπή εμπρησμών (πχ μόλις οι πολίτες αντιληφθούν κάποιον να βάζει φωτιά αμέσως τον πιάνουν και τον παραδίδουν στις αρχές) εφόσον είναι προφανές ότι τόσα χρόνια το σύστημα προστατεύει τους εμπρηστές και ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ. Δημιουργία αντιπυρικών ζωνών από τους ίδιους τους πολίτες στο βαθμό που μπορούν εφόσον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ενδιαφέρεται και ταυτόχρονα ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ σε Δασαρχεία, Δήμους και Περιφέρειες. Ξέρεις όμως πόση πίεση θα τους προκαλούσε όλους αυτούς αν έβλεπαν ένα λαό οργισμένο που φωνάζει εναντίον τους να προχωράει ο ίδιος σε αυτήν την διαδικασία με δική του πρωτοβουλία;

    Θα μου πεις τώρα να σταματήσουμε να απαιτούμε από το κράτος δασοπροστασία, πυροπροστασία, προσλήψεις πυροσβεστών, αεροσκάφη και ό,τι χρειάζεται; Όχι σε καμία περίπτωση αλλά τι προτείνετε εσείς από την άλλη; Αφού αυτοί δεν κάνουν τίποτα και ο λαός δεν εξεγείρεται τι προτείνετε; Θα ήθελα να μου εξηγήσεις. Να κατεβαίνει κάθε μέρα σε διαδηλώσεις στο Σύνταγμα η αριστερά 1500 άτομα, 2000 χωρίς κανένα αποτέλεσμα ενώ ο κόσμος καίγεται, τα δάση καίγονται, τα ζώα καίγονται, επιχειρήσεις και εργοστάσια καίγονται;

    Βέβαια εδώ προκύπτουν και άλλα ζητήματα. Με τους εμπρηστές τι θα γίνει; Δεν πρέπει να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ κάποια στιγμή και να μπαίνουν φυλακή; Αυτό γιατί δεν το βάζετε σαν ΒΑΣΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ; Γιατί δεν το θίγετε ποτέ; Για τα δε Δασαρχεία που ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ και αυτά τις αντιπυρικές ζώνες επίσης κουβέντα. Γιατί; Μπορείς να μου το εξηγήσεις;

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Papillon αυτό με τους εμπρηστές γιατί το ρωτάς ? Πότε συνελλήφθησαν αποδεδειγμένα εκούσιοι εμπρηστές και δεν πήγαν φυλακή για να απαντήσουμε εδώ, κατά τεκμήριο άνθρωποι της Αριστεράς αν πρέπει να πάνε φυλακή λες και είπαμε να μην πάνε ? Δεν λέει η Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα Δασαρχεία ? Δεν σε καταλαβαίνω, δεν λέει η αριστερά να υπάρχει δασική προστασία και αντιπυρικές ζώνες ?

      Να βλέπουμε εγώ λέω τα πραγματικά όρια και τις ευθύνες της Αριστεράς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τον μηδενισμό και την παρουσίαση μιας Αριστεράς που δεν ζητάει καταδίκη των εμπρηστών (!!!), δεν προσπαθεί να οργανώσει τους κατοίκους στην δασοπροστασία και δεν ζητάει δασοπροστασία από τα Δασαρχεία.

      Σωστά είναι όσα λες για την Αυτοοργάνωση κλπ αλλά να αναμετρηθείς και λίγο με το γεγονός ότι οι άνθρωποι και οι δυνάμεις που όντως έχουν αφιερώσει χρόνια και δεκαετίες σε ένα οικοσοσιαλιστικό κίνημα βάσης δεν είναι και πολύ ζεστοί στο ότι το θέμα των εμπρησμών είναι βασικό πίσω από τις πυρκαγιές. Υπάρχει και τώρα ολόκληρη συζήτηση για την Β Εύβοια, δεν προκύπτει επιχειρηματολογημένη υποστήριξη σεναρίων εμπρησμών.

      Κώστας

      Reply
    2. Ανώνυμος

      “ΛΑΪΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ”, σημαίνει οργάνωση σε κκ.
      Μέχρι σήμερα αυτό μόνο το ΚΚΕ το έχει καταφέρει, κατά καιρούς και σε μεγάλους αριθμούς.
      Ολες οι άλλες σχετικές απόπειρες είτε μένουν σε “πρωτοβουλίες” και στο “περίμενε”, είτε δεν ξεπέρασαν το επίπεδο της “παρέας” η γκρούπας.
      Τι τα θες τα καταβατά; Ρώτα και την Ελένη Γ., που τα ξέρει

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αδερφέ μου λαϊκή ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΚΚΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ πράγματα. Συγνώμη που στο λέω!

        Θα μπορούσαν να είναι συμπληρωματικά αυτά τα δύο, εάν το ΚΚΕ αντιλαμβάνονταν έναν λαϊκό θεσμό, ως ανεξάρτητο από το ίδιο, και ως πεδίο δοκιμασίας της πολιτικής του . Αυτό συνέβη για 4 χρόνια με το ΕΑΜ /ΕΛΑΣ. Ποτέ ξανά δεν συνέβη!

        Το ΝΑΡ προσπαθεί με όλες του τις ανεπάρκειες, ακριβώς αυτό: να συνδέσει/συνδυάσει της ύπαρξης και την δράση ενός κόμματος, με την ύπαρξη και την δράση ενός λαϊκού θεσμού (πχ, πρωτοβουλίες κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, κλπ). Με σεβασμό στην ανεξαρτησία του ενός από το άλλο.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ψάξε καλύτερα γιατί δεν μπορείτε, κανένας άλλος, εδώ και 120 χρόνια να ιδρύσετε ένα κκ, όπως το ονειρεύεστε. Στην πραγματικότητα πάσχετε από ακριβώς τις ίδιες υπαρξιακές αντιφάσεις με τον παπιγιόν, που λοιδορείτε. Και ένα κκ (ας αφήσουμε στην άκρη το ΚΚΕ μια και τόσο ενοχλεί) επίσης λαϊκός θεσμός, και μάλιστα ο κορυφαίος καθότι πολιτικός, οφείλει να είναι. Τώρα, αν θεωρείτε πως η πρωταρχική ιδιότητα των λαϊκών θεσμών είναι η …”ανεξαρτησία” τους μεταξύ τους, ε, μόνοι σας έχετε καθορίσει τις προϋποθέσεις ήττας ενός τέτοιου “κινήματος”, που παραδίνεται σαν “σκορποχώρι” μοιραία στον ταξικό εχθρό, που δεν έχει τέτοιου είδους διαλυτικές αναστολές από τη δική του πλευρά.
          Και διαβάστε καλύτερα την Ιστορία της “Μεγάλης Δεκαετίας”, όχι υποχρεωτικά με τα μάτια του Π. Ρούσσου. Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ (αλήθεια, τώρα γιατί ταυτίζεις δυο “ανεξάρτητους”, όπως τους χαρακτηρίζεις λαϊκούς θεσμούς; – Χα!) καθόλου πολιτικά “ανεξάρτητα” από το ΚΚΕ δεν ήταν. Γι αυτό και το ακολούθησαν στις λανθασμένες πολιτικές επιλογές του. Ο Σαράφης καθόλου δεν ήθελε τη Βάρκιζα, και οι καπεταναίοι δεν ακολούθησαν τον Βελουχιώτη…
          Βέβαια, ούτε με δεκαπέντε “ανεξάρτητα” μπαϊράκια, μπορούσε να έρθει, όχι η νίκη, αλλά έστω μια πιο σθεναρή αντίσταση στον ταξικό εχθρό. Δεν θα ήταν η λύση κάποια ..υποθετική ..”ανεξαρτησία” των ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ, Εθνικής Αλληλεγγύης, κλπ. Αλλωστε η ίδια η γιγάντωση των λαϊκών οργανώσεων στην κατοχή οφειλόταν στην αδιαμφισβήτητη τότε πολιτική κυριαρχία του υπάρχοντος κκ, που δεν του την απένειμε κανένας άλλος πέρα από τον ίδιο τον Λαό στις έκτακτες συνθήκες της κατοχής, και της προσωρινής (και μερικής…) διάσπασης του ταξικού σε δύο στρατιωτικά αντιμαχόμενα στρατόπεδα.
          Η ανεξαρτησία (μεταξύ τους, και όλων των λαϊκών οργανώσεων, όχι μόνο των …υπολοίπων ενάντια στο κκ!) μπορεί μόνο οργανωτική να είναι, αν πρόκειται για μάχιμες οργανώσεις. Από εκεί και πέρα, καθένας είναι υπεύθυνος και προσωπικά για την ψήφο του και αυτά τα “το είπε το κόμμα” είναι προφάσεις εν αμαρτίαις καιροσκόπων. Που πάντα επικαλούνται την κομματική πειθαρχία, αρκεί να επιβάλλει …οπορτουνιστικά λάθη! Και πάντα την ξεχνούν, όταν καλεί σε ταξική συνέπεια.
          Δεν υπάρχουν οργανωτικές συνταγές για πολιτικά προβλήματα.

        2. Ανώνυμος

          …”ταξικού εχθρού” ήθελα να πω.

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμε, μπλέκεις μήλα με ποτήρια…

          Α. Δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί κανένα κομμουνιστικό κίνημα , δεν μπορεί να φτιαχτεί κανένα νέο κομμουνιστικό κόμμα χωρίς να είναι καρικατούρα: 30 χρόνια μετά την κατάρρευση, αυτό βλέπουμε! Τα απομεινάρια του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, τα οποία δλδ κομμουνιστικα κόμματα, αντί να δυναμώνουν, αποδυναμώνονται διαρκώς. Γιατί; Διότι αρνούνται να απαντήσουν σε πολλά κρίσιμα ερωτήματα, όπως πχ, γιατί το εργατικό κράτος μετεξελίχθηκε σε κανονικό καπιταλιστικό κράτος μέσω μιας κατάρρευσης; Γιατί τα κομμουν. Κόμματα κρατικοποιηθηκαν και έγιναν γραφειοκρατικά μετά την ανάληψη της εξουσίας; Γιατί η πρώην ηγεσία στην μεγάλη της πλειοψηφία μετεξελίχθηκε μαζί με άλλους στη νέα άρχουσα καπιταλιστική τάξη; Αλλα ερωτήματα: ποιος είναι σήμερα ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης ; Πως δουλεύει; Ποιες αλλαγές έχουν επέλθει; Πως δουλεύει η κοινωνία του θεάματος ; Πως συγκροτείται σήμερα η εργατική και η καπιταλιστικη τάξη;

          Όλα τα παραπάνω ερωτήματα δεν τα πιάνει σχεδόν κανένα κ.κ., μιας και σχεδόν όλα, αναμασανε ακόμα σαν θρησκεία, όπως και έμαθαν να κάνουν , τσιτατα του Μαρξ, του Ένγκελς, του Λένιν και για τους πιο τελειωμένους, και του Στάλιν….

          Β. Ο λαϊκός θεσμός ως δυνάμει , μελλοντικό πολιτικό σύστημα της επαναστατημένης κοινωνίας, πρέπει να έχει ανεξαρτησία οργανωτική και πολιτική από τα κόμματα. Τι εννοώ; Εννοώ ότι, το Χ κόμμα κ μέτωπο βάζει την πολιτική του θέση στην βάσανο της συνέλευσης του ψ λαϊκού θεσμού. Αυτή συζητείται μαζί με άλλες και στο τέλος ψηφίζεται ή απορρίπτεται. Μα θα μου πει ο φίλος από το ΚΚΕ ότι έτσι, προωθείται η διάλα, ο κατακερματισμός της επανάστασης και της εξουσίας και η αδυναμία μπροστά στον εχθρό. Είναι όμως έτσι; Όχι δεν ισχύουν αυτά που φοβάται ο φίλος. Εφόσον υπάρχει/υπάρχουν δομημένα κόμματα που σε επαναστατική περίοδο έχουν φτιάξει ισχυρο μέτωπο, αυτό αποτελεί την δικλείδα απέναντι στην διάλα και τον κατακερματισμό. Η δε πολιτική/οργανωτική ανεξαρτησία των λαϊκών θεσμών από τα κόμματα/μέτωπα, αποτελεί την έτερη ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στην γραφειοκρατικοποίηση της εργατικής/λαϊκής εξουσίας/δημοκρατίας. Χωρίς κάτι από τα δύο, παπαλα.

        4. Σ.Τ.

          Ολα ειναι λαικοι θεσμοι, αφου συμμετεχει λαος.
          Και το κκε και η γσεε…..με την …ψηφο.!!

          Αν ζουσε ο λενιν θα επαιρνε βρεμμενη σανιδα!!!

          Αφου δεν ζει ο καθενας ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει.
          Επισης παιδες μην μαλωνετε δεν υπαρχει λογος ολοι σας εχετε αποτυχει.

        5. Ανώνυμος

          Σ.τ., λαικος είναι ένας θεσμός όπου ο κόσμος κάνει κουμάντο μέσω διαδικασιών βάσης και όχι γενικά ένας θεσμός επειδή μπορεί να συμμετέχει κ λαός . Άμα ήταν έτσι, ακόμα κ ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ λαϊκοί θεσμοί είναι, επειδή συμμετέχει και λαός.

          Για να προλάβω την ανοησία από άλλους: ένας λαϊκός θεσμός μπορεί να είναι χειραφετητικός , μπορεί να είναι κ αντιδραστικός, αναλόγως των πολιτικού περιεχομένου και των στόχων που υπηρετεί. Αυτό, κάνει ακόμα πιο αναγκαία την ενεργό συμμετοχή των κομμουνιστών , αριστερών, αναρχικών σε αυτούς και την προσπάθεια δημιουργίας τους, και όχι την αναχώρηση τους από αυτό το πεδίο και την εξ καθέδρας καταγγελιολογια.

        6. Σ.Τ.

          Ανώνυμε δεν έπιασες την ειρωνία, δικό μου λάθος.
          Νομίζω ότι δεν ηταν προτεραιότητα η δημιουργία κόμματος και μάλιστα κομμουνιστικού.
          Ένα εργατικό κόμμα φτιάχνεται από ένα σύνολο εργατικών οργανώσεων. Ακολουθεί μια επαναστατική έκρηξη για να κεφαλαιοποιει τα επιτεύγματα της.Τουλάχιστον αυτή είναι η πορεία ιστορικά.

          Έτσι φτιάχτηκαν οι μπολσεβίκοι, το εργατικό κόμμα της Αγγλίας (μιλάω για τη λίγκα, που είχε την έγκριση του Μαρξ, όχι το σημερινό) έτσι έγινε το IWW, το ΚΚΕ.
          Εσείς πάτε ανάποδα.

          Τα κεντρικά ζητήματα είναι αλλά, πχ η ιδέα ενός ανεξάρτητου εργατικού ριζοσπαστικού συνδικάτου ομπρέλα όπως πχ το ΠΑΜΕ, απαντάει κάπως.

        7. Σ.Τ.

          Ακόμα πρέπει να θυμίσουμε και το ευρύ πλαίσιο που εντάσσεται η ελληνική πολιτική σκηνή.

          “Σημαντική δήλωση, όπως τη χαρακτηρίζει ο Independent Türkçe, έκανε ο μουλά Μοχάμεντ Γιακούπ, γιος του πρώην ηγέτη Μουχάμεντ Ομάρ, και ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα των Ταλιμπάν, με την οποία επισημαίνει ότι «Η Τουρκία είναι μια χώρα με την οποία θέλουμε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις».

          «Ζητάμε από τον Ερντογάν να είναι σεβαστός απέναντί μας. Η Τουρκία είναι μια χώρα που φιλοξενεί πολλούς Αφγανούς και θέλουμε να δημιουργήσουμε στενές σχέσεις με αυτούς. Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο» τόνισε.”(τύπος, 16/8/2021)

          Για το οικολογικό έχω γράψει.

  4. Papillon

    Για να γίνω κατανοητός θα αναφερθώ και στην πανδημία. Συνέχεια ακούμε από την αριστερά μας προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, ΜΕΘ, επίταξη ιδιωτικού τομέα και τέτοια. Εάν αποδείχτηκε κάτι όλο αυτό τον καιρό είναι ότι το κυριότερο εδώ είναι ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και η τήρηση τους όσο γίνεται περισσότερο. Έτσι αντί η αριστερά να προειδοποιεί τον λαό να ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. να αποφεύγει κάθε ΑΤΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία (κορονοπάρτι) και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, αντί να ρίχνει το αίτημα για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ-ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN (που περιλαμβάνει αναστολή βιομηχανιών και επιχειρήσεων) ώστε οι εργάτες όταν έρχεται μία έξαρση ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ οι ίδιοι το χώρο εργασίας τους και να τον ΚΛΕΙΝΟΥΝ για να προστατευτούν (όπως έκαναν στην Ιταλία), αντί η αριστερά να προπαγανδίζει και να καλλιεργεί μέσα στον λαό ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και να τον ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΕΙ πάνω σε αυτό δηλαδή να τηρεί τα μέτρα, να προσέχει, μέσα στους χώρους δουλειάς το ίδιο η αριστερά επιμένει μονομερώς σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού παντού και ΜΕΘ. Μόνο που όταν γεμίζουν συνεχώς τα νοσοκομεία εξαιτίας της διασποράς όσες ΜΕΘ και να ανοίξεις, όσους γιατρούς και αν προσλάβεις θα γεμίζουν συνέχεια και θα πεθαίνει κόσμος.

    Η αριστερά λοιπόν ΣΚΟΠΙΜΩΣ βλέπει σαν λύση την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας αντί να χτυπήσει την πραγματική πηγή που είναι η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ.

    Για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι λάθος σαν αιτήματα πάλης αλλά δεν μπορείς να μένεις μόνο σε αυτά. Και επίσης δεν μπορείς όταν έχεις ΈΚΤΑΚΤΕΣ συνθήκες να φωνάζεις μονομερώς και συνεχώς για μόνιμες προσλήψεις. Ένα παράδειγμα. Στο δεύτερο κύμα κάποιες εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη να δώσουν την μάχη στα νοσοκομεία γιατί ήταν γεμάτα και ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ, η Θεσσαλονίκη είχε γίνει Μπέργκαμο. Έκανε η αριστερά έκκληση να υπάρξει γενικά ένα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ κίνημα για την ενίσχυση και την υποστήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας όπου αυτό κατέρρεε; Όχι πάλι τα ίδια μόνιμες προσλήψεις, ΜΕΘ κλπ. Μόνο που όταν ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ και καταρρέει το σύμπαν πρέπει να κάνεις ό,τι είναι δυνατόν για να το αποφύγεις ΆΜΕΣΑ, δεν χωράει αναμονή εδώ και δεν μπορείς να θέτεις μονοσήμαντα το αίτημα για μόνιμο προσωπικό οι συνθήκες είναι ΕΚΤΑΚΤΕΣ συνεπώς ας γίνουν προσλήψεις έστω προσωρινές ώστε να αντιμετωπίσουμε ΆΜΕΣΑ μία κατάσταση.

    Και σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν υποτάσσετε τον λαό στο αστικό κράτος και στην ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ-ΚΡΑΤΙΚΟΫΠΑΛΛΗΛΙΣΤΙΚΗ νοοτροπία γιατί θεωρείτε ότι όλα του τα προβλήματα θα λυθούν από το κράτος με μόνιμες προσλήψεις και περισσότερα λεφτά, θεοποιείτε το κράτος, το προσκυνάτε και τελικά αυτό που λέτε στο λαό είναι “τα προβλήματά σου θα λυθούν μόνο από το κράτος, κοίταξε να απαιτήσεις από αυτό περισσότερα λεφτά, ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό, ΜΕΘ κλπ εσύ είσαι ανήμπορος και ανίκανος να αναλάβεις πρωτοβουλίες και να αυτοοργανωθείς μόνο το κράτος θα σε σώσει μην απαιτείς έκτακτες λύσεις ανάγκης, μην κάνεις εσύ τίποτα ΜΟΝΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ”.

    Reply
  5. Papillon

    Πότε Κώστα κατήγγειλε η αριστερά σας την ευνοϊκή μεταχείριση εμπρηστών από το αστικό καθεστώς; Πότε; Παρέθεσέ μου μία ανακοίνωση κάτι που να ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ το σύστημα που βγάζει έξω εμπρηστές και που να απαιτεί ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ αυτών των ανθρώπων.

    https://www.protothema.gr/greece/article/917011/ileia-askise-efesi-kai-afethike-eleutheros-o-dais-ebristis/

    https://logospellas.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

    https://www.typosthes.gr/koinonia/103788_tetraetis-fylakisi-me-anastoli-se-46hrono-gia-emprismo-ex-ameleias

    http://directnews.gr/dikastika/86571-ethelonths-dasopurosvesths-katadikasthke-gia-emprhsmo

    https://www.kathimerini.gr/society/292629/atimorito-egklima-o-emprismos/

    https://www.georgakopoulos.org/work/non-fiction-story/esquire-firestarters/

    Είδες πως πέφτουν στα μαλακά; Γιατί; Πότε το κατήγγειλε αυτό η αριστερά σας ρε Κώστα; Πότε; Πότε ακριβώς η αριστερά σας έδωσε την μάχη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ο ποινικός κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ που ευνοούσε εμπρηστές, ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ;

    Reply
    1. Κώστας

      Μιλάμε για επίπεδο κηραλοιφών.

      Άσε μας ρε παιγιόν που τις βάζει η αριστερά τις φωτιές ή καλύπτει κάποιους εμπρηστές γιατί το λέει μια αράδα απο σάπια ανυπόληπτα σάιτ επιπέδου μακελειό,

      Για μαζέψου λίγο γιατί τζάμπα δεν είναι τίποτα. Έρχεσαι εδώ ως ΚΟΝΤΡΑ, κατά πάσα πιθανότητα, και μας λες αυτές τις πρακτόρικες αηδίες.

      Καταγράφεται

      Κώστας

      Reply
      1. Κώστας

        μια διόρθωση

        δεν πρέπει να είναι ΚΟΝΤΡΑ ο τύπος, απλά αυτό που είπε για το λοκντάουν μου θύμισε τον κοντριτη που κατά καιρούς συνομιλούμε

        να μην είμαι άδικος, πιο πολύ ΟΑΚΚΕ θυμίζει οπότε κακώς του δίνουμε και σημασία

        Κώστας

        Reply
    2. Ανώνυμος

      Σιχαμενε οακκιτη παπιγιόν, η γκρουπα σου, είναι απούσα από παντού και μόνο ψέματα λέει. Μόνο ψέματα! Τι έλεγες; Έλεγες ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε δήθεν αβάντα στον ΣΥΡΙΖΑ. Διαψεύστηκες, μέσα από τα ίδια λινκ που ανέβασες! Τώρα λες για τις φωτιές και τους εμπρηστες… Πάλι διαψεύδεσαι…. Αλήθεια η ΟΑΚΚΕ γιατί είστε τόσο ανύπαρκτοι;

      Reply
  6. Papillon

    Το μακελειό, ο Χίος και ο Βελόπουλος αναπαράγουν τις μπούρδες που λέτε και εσείς περί…ανεμογεννητριών και ότι δήθεν οι φωτιές μπαίνουν για τα αιολικά. Εγώ έκανα απλά μία ερώτηση. Γιατί ενοχλήθηκες τόσο πολύ;

    Και για να μην ακούμε άλλο ανοησίες περί αιολικών και οικοπεδοφάγων (έχει παλιώσει αυτό) ορίστε ο λόγος που καιγόμαστε:

    https://www.in.gr/2021/08/13/in-tv/foties-terastia-katastrofi-stous-elaioparagogous-stin-ileia/

    https://www.news247.gr/koinonia/eyvoia-kaike-i-sezon-se-apognosi-oi-epicheirimaties-kampania-gia-ti-stirixi-toy-toyrismoy.9322817.html

    https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2091723/terasties-katastrofes-sthn-protogenh-paragogh-apo.html

    Να θυμίσουμε ότι η οικονομική ζημία από τις φωτιές του 2007 υπολογίζεται σε μερικά έτσι ψιλά…δις:

    https://www.thessaliaeconomy.gr/blog/eidiseis/oi-ksenoi-oikoi-proeidopoioyn-oti-oi-fysikes-katastrofes-vlaptoyn-tin-pistoliptiki-ikanotita

    https://www.notospress.gr/peloponnisos/story/67680/thymasai-to-2007-oi-fonikoteres-pyrkagies-poy-ktypisan-tin-peloponniso

    https://www.insider.gr/agores/184949/moodys-diaheirisimo-oikonomiko-kostos-apo-tis-pyrkagies-stin-ellada

    Το πιάσατε; Το απόλυτο ΣΑΜΠΟΤΑΖ παραγωγής και οικονομίας. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ στο ξένο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο (συμπεριλαμβανομένου του ΡΩΣΙΚΟΥ-ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ που τόσο λατρεύει η αριστερά μας το οποίο χώνεται όλο και βαθύτερα στη χώρα κάθε μέρα), βαθύτερη εξάρτηση της χώρας.

    Reply
  7. Papillon

    Πρώτον δεν ανήκω στην ΟΑΚΚΕ το έχω ξαναπεί αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

    Δεύτερον είδαμε και εσάς τους…υπαρκτούς τι έχετε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Πάμε από το κακό στο χειρότερο και οι ευθύνες ανήκουν και στην αριστερά σας.

    Τρίτον λες ότι διαψεύστηκα από τα λινκ που παρέθεσα αλλά δεν μας εξηγείς πως. Εγώ παρέθεσα και συγκεκριμένα αποσπάσματα από αυτά τα λινκ και τεκμηρίωσα απόλυτα την άποψή μου ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αβαντάρει τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ εσύ λες κάτι χωρίς να το τεκμηριώνεις.

    Βρε παιδιά σας είναι τόσο δύσκολο πια να μου παραθέσετε κάποια ανακοίνωση που να απαιτεί ξεκάθαρα ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ αλλά ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ανάθεμα αν ξέρεις κι εσύ “που ανήκεις”!
      Βυθισμένος μέσα στα ιδεολογικοπολιτικά σου αδιέξοδα χτυπιέσαι σα χταπόδι μεταξύ ΟΑΚΚΕ (=πλήρης ευθυγράμμιση με τον αστισμό/ιμπεριαλισμό κάτω από ανέξοδες “κομμουνιστικές” κορώνες), και αναρχισμού.
      Ζωγραφιστό το πολιτικό αδιέξοδο των διαμαρτυρομένων μικροαστικών στρωμάτων, που τα πετάει στο δρόμο, και τα καίει(!), μεταφορικά και ενίοτε ακόμη και …κυριολεκτικά, το σύστημα.
      Δεν σου κάνει τίποτε, γιατί απλά εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις τι θέλεις.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ρε ανοητε πρώτον, αυτά που πιστεύεις, αποτελούν και θέσεις της ΟΑΚΚΕ. Είτε είσαι, είτε δεν είσαι λοιπόν στην ΟΑΚΚΕ , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Λέτε τα ίδια και λέτε βλακείες.

      Τα λινκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κατέθεσε, δείχνουν ότι δεν ενισχυε και δεν αβανταρε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανοητε.

      Για τις φωτιές τι να σου πω. Ολόκληρο συλλαλητήριο κατά της λεηλασίας της φύσης και των εμπρησμών προχτές στην Αθήνα και μέσα Αυγούστου συνέβαλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο να έχει κοντά 5.000 ,κόσμο , εσύ την μπασαβιόλα σου γεροεμμονικε εμπαθή

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Σοφιανοπουλε προδοθηκες απο αυτα τα περι σαμποταζ. Μηπως ειναι και οι απεργιες σαμποταζ; Μηπως δεν κατηγορουσες την αριστερα γιατι απεργει;

    Reply
  9. Papillon

    Η ΟΑΚΚΕ σε αρκετά έχει δίκιο αλλά στο γενικό και σε άλλα βασικά τα χαλάει και αυτή πάρα πολύ και αυτή οπορτουνιστική είναι. Εκτός του ότι δεν είμαι μαοϊκός (δεν θεωρώ τον Μάο μαρξιστή-λενινιστή) έχω θέματα και με τη λεγόμενη θεωρία των τριών κόσμων. Ναι θεωρώ ότι Ρωσία και Κίνα είναι πολύ πιο επικίνδυνες δυνάμεις από την ΕΕ και πλέον και από τις ΗΠΑ αλλά αυτό δεν με εμποδίζει από το να συνεχίζω να προπαγανδίζω τα αντιιμπεριαλιστικά αιτήματα για ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, δεν τα έχω εγκαταλείψει σαν αιτήματα αιχμής ενός ταξικού-αντιιμπεριαλιστικού, επαναστατικού σκοπού. Εκεί θεωρώ ότι αυτή η θεωρία γίνεται πολύ αντιδραστική και αποδεικνύεται από τον τρόπο που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται από όλους σας γιατί όλοι την εφαρμόζετε. Απλά η ΟΑΚΚΕ το κάνει ανάποδα από εσάς. Αυτή τάσσεται με τον δυτικό ιμπεριαλισμό και το δυτικό κεφάλαιο όλοι εσείς οι υπόλοιποι με τους ανατολικούς.

    Ακόμα και όταν υποστηρίζεις ένα ιμπεριαλιστικό μπλοκ στην σύγκρουσή του ή στις αντιθέσεις του με ένα άλλο ΠΟΛΥ χειρότερο ή συμμαχείς μαζί του προσωρινά και καθαρά λόγω τακτικής αυτό δεν σημαίνει υποταγή σε αυτό και εγκατάλειψη των αντιιμπεριαλιστικών σου στόχων και του ταξικού αγώνα. Εκεί πιστεύω ότι μπάζει αυτή η θεωρία και αυτό έχει αποδειχτεί.

    Δεν δέχομαι τα αφεντικά σας σαν…σωτήρες των λαών τι να κάνουμε τώρα; Και μη μου αρχίσετε πάλι τα γνωστά σας ότι είστε απέναντι τους γιατί θα σας ρωτήσω πότε διαδηλώσατε ενάντια τους Ρώσους όταν αυτοί ΣΦΑΓΙΑΖΑΝΕ το συριακό λαό, πότε διαδηλώσατε ως αλληλέγγυοι στους Ρώσους δημοκράτες που διαδηλώνουν ενάντια στο καθεστώς Πούτιν, πότε διαδηλώσατε ενάντια στους Κινέζους ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ όταν αυτοί σκοτώνανε τον λαό του Χονγκ-Κονγκ. Για να μην αρχίσω τώρα για την υποστήριξή σας στους πράκτορες του Κρεμλίνου PKK-Χαμάς-Χεζμπολάχ και άλλα μπουμπούκια που μας τα παρουσιάζετε σαν…επαναστάτες, Καλά για τον Μαδούρο και το Μοράλες δεν λέω καν αφού ξέρουμε ότι η “αντικαπιταλιστική” σας κυβέρνηση τέτοια θα είναι. Ούτε τους Κουβανούς υποστηρίξατε που διαδήλωσαν ενάντια στο ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς και σε αυτήν την περίπτωση σύσσωμη η ψευτοαριστερά στο πλευρό του κουβανικού σοσιαλφασισμού.

    Συνεχίζεται…

    Reply
  10. Papillon

    Δεν είμαι αντικαπιταλιστής, αντιιμπεριαλιστής και αντιφασίστας αλά καρτ. Όσο υποστηρίζω τους λαούς της Δύσης που μάχονται και ενάντια στις κυβερνήσεις τους τόσο υποστηρίζω και τους λαούς της Ανατολής που κάνουν το ίδιο. Όσο υποστηρίζω τον τουρκικό λαό, τον κολομβιανό λαό, τον χιλιανό λαό, τον γαλλικό λαό, τον αμερικανικό λαό κλπ όταν αγωνίζονται για το δίκαιο και το σωστό τόσο υποστηρίζω και τον βενεζουελάνικο, τον ιρανικό, τον κουβανικό, τον συριακό, τον ρωσικό, τον κινέζικο κλπ.

    Επίσης σαν κομμουνιστής προτιμώ φιλελεύθερες, αστικές δημοκρατίες από πιο αυταρχικές αστικές δημοκρατίες και ακόμα περισσότερο από ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ καθεστώτα. Όταν κινδυνεύουν αστικές, δημοκρατικές ελευθερίες, όταν οι αστικές δημοκρατίες φασιστικοποιούνται εκεί πρέπει να ξεσηκώνεται ένας λαός και πρέπει να φωνάζει για περισσότερη δημοκρατία μέσα στον καπιταλισμό και να αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και στην κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Αυτό είναι σωστό και αυτό μας διδάσκει και το κομμουνιστικό κίνημα και πρώτος ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Μ-Λ ΔΗΜΗΤΡΟΦ.

    Γι’αυτό και δεν γουστάρω να γίνω αποικία της Ρωσίας και της Κίνας ή να καταντήσω Βενεζουέλα ή Κούβα της Ευρώπης. Μέχρι εδώ η ΟΑΚΚΕ έχει απόλυτο δίκιο. Όμως και εδώ είναι που μας τα χαλάνε αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την πάλη ενάντια στις φιλελεύθερες αστικές δημοκρατίες, τον ταξικό αγώνα ενάντια στο δυτικό κεφάλαιο, δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε την πάλη ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό, δεν σημαίνει ότι δεν θα ξεσηκωνόμαστε στη Δύση ενάντια σε αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές.

    Κάθε μαζικός-λαϊκός αγώνας ενάντια σε πολιτικές ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ, ενάντια σε καθεστώτα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ενάντια στην κατάργηση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και στην κρατική καταστολή, κάθε αγώνας για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, κάθε αγώνας ενάντια σε κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό όπου και αν ξεσπάει πρέπει να ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ τελεία και παύλα.

    Μην ανησυχείς ξέρω πολύ καλά τι λέω και τι πιστεύω. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα ή οργάνωση ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Τίποτα απολύτως δυστυχώς. Στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν ξέρω τι γίνεται στις άλλες χώρες. Κανένας από εσάς δεν ακολουθεί τις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού.

    Ανώνυμε θα σας το χτυπάω το ερώτημα μέχρι να απαντήσετε. Γιατί δεν φωνάξατε ΠΟΤΕ Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Γιατί δεν μιλήσατε ΠΟΤΕ για το…μαύρο μέτωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Ακόμα και μετά το τρίτο μνημόνιο. Αφού και αυτοί ακολούθησαν την ίδια ακριβώς πολιτική. Γιατί δεν μιλήσατε ποτέ για την…χούντα του Τσίπρα εφόσον και αυτός ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ διαδηλώσεις και ποινικοποιούσε αγώνες, εφάρμοζε αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές, συνεργαζόταν με ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ΝΑΖΙΣΤΕΣ και ανέτρεψε το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος;

    Γιατί άμα τα φώναζες για τον Σαμαρά, αν τα φωνάζεις για τον Μητσοτάκη θα έπρεπε να τα φώναζες και για τον Τσίπρα. Αφού είστε εναντίον και του ΣΥΡΙΖΑ.

    WHY?

    Reply
    1. Ανώνυμος

      “Επίσης σαν κομμουνιστής προτιμώ φιλελεύθερες, αστικές δημοκρατίες από πιο αυταρχικές αστικές δημοκρατίες και ακόμα περισσότερο από ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ καθεστώτα. Όταν κινδυνεύουν αστικές, δημοκρατικές ελευθερίες, όταν οι αστικές δημοκρατίες φασιστικοποιούνται εκεί πρέπει να ξεσηκώνεται ένας λαός και πρέπει να φωνάζει για περισσότερη δημοκρατία μέσα στον καπιταλισμό και να αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και στην κατάργηση δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Αυτό είναι σωστό και αυτό μας διδάσκει και το κομμουνιστικό κίνημα και πρώτος ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΩΠΩΝ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Μ-Λ ΔΗΜΗΤΡΟΦ.”
      Απαιχτος!
      Ερμε, σου πετάξανε τη λάσπη του ΟΑΚΚΕ-ίτη, τρομοκρατήθηκες και βάλθηκες να …εξηγήσεις τις διαφωνίες σου με το σούργελο της ΟΑΚΚΕ!
      Αποτέλεσμα: Σκίστηκε το καλσόν και φάνηκε ο αστικοδημοκρατικός …”ποπός” σου!
      Αστο!
      Ασχολήσου με την μουσική…..

      Reply
  11. Σ.Τ.

    Το 2021 καταγραφεται ως η πιο ζεστη χρονια εβερ. Ας πει καποιος αν αυυτο το αδιαμφισβητητο γεγονος σηκωνει πολλες ερμηνειες περα απο την προφανη….και περα απο αυτο που καταλαβαινουμε εμπειρικα.

    Reply
  12. Papillon

    Ανώνυμε αν δεν είσαι ούτε αριστερός ούτε κομμουνιστής τι θέλεις και σχολιάζεις; Γιατί για έναν αριστερό άνθρωπο ούτε καν κομμουνιστή αυτά είναι τα βασικά. Αν ανήκεις λοιπόν στην λεγόμενη κομμουνιστική αριστερά θα γνωρίζεις πολύ καλά ότι το κομμουνιστικό κίνημα έδωσε τη μάχη ενάντια στο φασισμό, ήταν οι κομμουνιστές που καθοδήγησαν τα αντιφασιστικά μέτωπα και μετά τα ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΑ μέτωπα που αποτέλεσαν μετεξέλιξη των πρώτων. Ήταν οι κομμουνιστές που υπερασπίστηκαν την αστική δημοκρατία όταν ο φασισμός ήταν ένα βήμα από την εξουσία.

    Θα γνωρίζεις επίσης ότι ήταν το ΚΚΕ και το Παλλαϊκό μέτωπο που έδωσαν τη μάχη ενάντια στους φασίστες το ’36 και μάλιστα απαιτούσαν ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. Ήταν οι κομμουνιστές που έδωσαν τη μάχη ενάντια στον μοναρχοφασισμό μετά την ήττα του ΔΣΕ για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα. Η ΕΔΑ ήταν πρωτοβουλία του ΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟΥ ΚΚΕ.

    Ήταν οι κομμουνιστές που υποστήριζαν ανέκαθεν τους αγώνες κάθε λαού για περισσότερη δημοκρατία μέσα στον καπιταλισμό, οι κομμουνιστές υποστήριξαν τον αγώνα των αφροαμερικάνων, των γυναικών, οι κομμουνιστές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ενάντια στον μακαρθισμό, οι κομμουνιστές υποστήριξαν τις εθνικές μειονότητες και τα δικαιώματά τους πχ Σλαβομακεδόνες ενάντια στον σοβινισμό, οι κομμουνιστές υπερασπίστηκαν ΚΑΘΕ δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο και την ελευθερία του λόγου για καλλιτέχνες, συγγραφείς και κάθε άνθρωπο που εξέφραζε κάτι δημοκρατικό (εξού και το ότι πολλοί καλλιτέχνες επηρεάστηκαν από τις ιδέες του κομμουνισμού ήταν ακριβώς αυτή η συνεπής και σωστή γραμμή του κομμουνιστικού κινήματος ενάντια στον φασισμό και η γραμμή του δημοκρατικού αγώνα για εκδημοκρατισμό των αστικών καθεστώτων) και πολλά άλλα. Και όλα αυτά ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ προφανώς και συνέδεαν την δημοκρατική πάλη με την ταξική αλλά δεν περιμένανε πότε θα ανατραπεί ο καπιταλισμός για να παλέψουν γι’αυτά τα θέτανε σαν ΑΜΕΣΑ αιτήματα.

    Αυτά δεν είναι απόψεις της ΟΑΚΚΕ αυτά είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Αν δεν το αποδέχεσαι λοιπόν αυτό πες ανοιχτά ότι δεν είσαι κομμουνιστής να τελειώνουμε μη μου κάνεις και κριτική ότι είμαι δήθεν ΟΑΚΚΕ.

    Χαρακτήρισα την ΟΑΚΚΕ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ άρα αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ σε αυτήν και το ξεκαθάρισα αυτό από την αρχή. Ανέφερα και ορισμένους βασικούς λόγους είναι και άλλα βέβαια αλλά δεν θέλω να το ανοίξω τώρα δεν έχει σημασία. Είμαι μαρξιστής-λενινιστής τελεία και παύλα. Κάντε τον κόπο και κάντε κριτική σε αυτά που σας λένε οι άλλοι και μην προσπαθείτε συνεχώς να διαστρεβλώνετε τα λεγόμενα και τις απόψεις τους.

    Reply
  13. Σ.Τ.

    O πεταλούδας, είναι ένας φανατικός που έχει χάσει το στόχο.Κατι σαν τους Μόντη Πάιθον εκεί που οι παππούδες παίζουν μπάλα στα αναπηρικά καροτσάκια.
    Ο πεταλούδας δεν είναι ΟΑΚΚΕ, καμμιά σχέση…απλά συμφωνεί στο σοσιαλιστικό υπερρεαλισμό. Τα μεγάλα πνεύματα κτλ.

    ΟΑΚΚΕ κόμμα με ειδικές ανάγκες
    https://www.oakke.gr

    <>
    Η οργάνωση (λέμε και καμμιά Μαλ….) η οποία αποκαλειί την Ρωσία νεοχιτλερ…….
    Εκδίδει εφημερίδα ονομαζόμενη Νέα Ανατολή!!!
    και διατυμπανίζει ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να απεργουν γιατί λέει η απεργία ειναιΣΑΜΠΟΤΑΖ.

    Reply
    1. Θεοδωρος Σαμιωτακης

      H ΟΑΚΚΕ έχει γράψει ιστορία όταν υποστήριξε την Μητσοτακική ιδιωτικοποίηση της ΕΑΣ το 91.Οι δε Οακκιτες έχουν φοβερή συφιλη.Παραδειγμα οι μαθητικες καταλήψεις: Ήταν ανέκαθεν κατά κατηγορώντας τους μαθητές αλλα πολλες φορές δεν έμεναν εκεί αλλά απαιτουσαν πειθαρχικες ποινες για τους καταληψιες.Εχει τυχη περιπτωαη σε σχολειο να δινουν τοπο στη οργη δεξιοι καθηγητες κ να απαιτει αποβολες ο οακκιτης.Η οακκε ειναι υπερ της ΕΕ και εχει κ διαλογο με δεξια κομματα οπως τη φιλελευθερη συμμαχια.Επισης υποστηριξε το κινημα ” παραιτηθητε” του νεοδημοκρατη Τσουκαλαδακη που πουλαει τα κολλαγόνα.Εχει γραψει ιστορια η οργανωση…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Η ΟΑΚΚΕ επίσης, έχει αναξει την βλακεία σε ύψιστη πολιτική της θέση κ μεθοδολογία! Αποδέχεται την ε.ε. , στο όνομα αντιμετώπισης της …νεοχιτλερικης Ρωσίας κ Κίνας! Οι άνθρωποι πρέπει να παίρνουν τρελές ντρόγκες…

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.