.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι καταστροφικές πυρκαγιές αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ


Οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπημένης αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και των συμφερόντων που στηρίζει

Το έγκλημα για την βιβλική καταστροφή στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης, κυβέρνηση ΝΔ. Το πρωτοφανές γεγονός να ξαναπιάσει φωτιά μια μέρα μετά στο ίδιο σημείο, μέσα στην Αττική, δεν έχει προηγούμενο!!!

Με το δασοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, την υποταγή των πάντων στην “ανάπτυξη” και τους “επενδυτές”, την συρρίκνωση και την διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών και της δασοπυρόσβεσης, τον προσανατολισμό δισεκατομμυρίων στην καταστολή και τον πόλεμο αντί στις κοινωνικές δαπάνες και την πολιτική προστασία, μπήκαν οι βάσεις για την τωρινή καταστροφή.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!! Και στην υγεία, στην εκπαίδευση και την προστασία της φύσης και της ζωής!! Αλλά η πολιτική αυτή, η κυβέρνηση της ΝΔ που την εφαρμόζει και όλο το πολιτικό σύστημα που την στηρίζει πρέπει να “καούν”!!

……………………………………………………………………………………………………….

Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Βαρυμπόμπη, αλλά και αυτές στην Εύβοια, Ηλεία, Χαλκιδική, Κω, Ρόδο, Αίγιο, καταγράφονται σαν ένα ακόμα έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Προκαλεί την κοινωνία το θράσος της κυβέρνησης και το γεγονός ότι την στιγμή που ο κόσμος πάλευε αβοήθητος να σώσει τη ζωή του και το σπίτι του, ακούγονταν δηλώσεις ότι «ήταν προετοιμασμένη και έδρασε συντονισμένα και υποδειγματικά», ενώ οι ευθύνες αποδίδονταν στην κλιματική αλλαγή, στις υψηλές θερμοκρασίες και στους ισχυρούς ανέμους.

Αλλά είναι και καραμπινάτοι ψεύτες και υποκριτές.

Είναι υποκριτικό να κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από την κλιματική αλλαγή. Το κύμα καύσωνα είναι το αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εξαιτίας των καταστροφικών προτεραιοτήτων του καπιταλισμού. Του συστήματος, δηλαδή, που υπηρετεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, θυσιάζουν τις ζωές μας και τα δάση στο βωμό του κέρδους και των περικοπών. Οι καταστροφές από τις φωτιές είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων που διαλύουν κάθε δομή προστασίας και ταυτόχρονα της παράδοσης του περιβάλλοντος, με κορύφωμα το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, στα αρπακτικά της αγοράς.

Οι προβλέψεις για παρατεταμένο καύσωνα ήταν γνωστές από την προηγούμενη βδομάδα. Η ταχύτητα του άνεμου όταν ξέσπασε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ήταν μόλις 2 μποφόρ και η φωτιά θα μπορούσε να έχει σβηστεί αμέσως με το ξεκίνημά της. Η κυβέρνηση, όμως, αντί να προετοιμαστεί για το αυτονόητο, δηλαδή να είναι σε επιφυλακή για να προστατέψει τις δασικές εκτάσεις και τους οικισμούς κοντά σ’ αυτές, προτίμησε να μας δώσει συμβουλές να μην καταναλώνουμε άσκοπη ηλεκτρική ενέργεια και νερό, αφού έχει διαλύσει κάθε υπηρεσία πυροπροστασίας και πυρόσβεσης.

Ο φετινός προϋπολογισμός προέβλεπε για την πυροσβεστική μόλις 1,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 17 εκατομμύρια που ζητούσαν οι υπηρεσίες της, την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες. Η κυβέρνηση προτιμά μαχητικά Ραφάλ και φρεγάτες αντί για εναέρια μέσα πυρόσβεσης και υδροφόρα οχήματα.

Σε μία χώρα που κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καίγονται, ο αριθμός των πυροσβεστών είναι μόλις 16.500 (με πάνω από 4.000 κενές οργανικές θέσεις) και από αυτούς, πάνω από 1.700 είναι εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού είτε γιατί εξυπηρετούν την πυροπροαστασία των ιδιωτικών αεροδρομίων, είτε ακόμα και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνάει τα 40 χρόνια ενώ κάθε καλοκαίρι προσλαμβάνονται εποχικοί πυροσβέστες που ενώ καλύπτουν “πάγιες και διαρκείς ανάγκες” (και αυτή) η κυβέρνηση αρνείται να τους μονιμοποιήσει.

Φυσικά ακούμε και πάλι τα “μπράβο” και τα “ζήτω” για το ηρωικό έργο των πυροσβεστών, όπως ακούγαμε και για τους υγειονομικούς λίγο καιρό πριν, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν συμβασιούχοι, οι μισθοί πείνας, μισθοί πείνας, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέσα που τους παρέχονται τα περισσότερα οχήματα είναι παλιά και ακατάλληλα. Από τα 3.300 οχήματα (μόλις 1.950 υδροφόρα), το 40% είναι πάνω από 20 ετών και το 30% είναι από 10 έως 20 ετών. Και η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν για την αστυνομία, μόνο εντός του 2020, υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Λίστας των χωρών της ΕΕ με πάνω από 500 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους.

Όση ζημιά προκαλούν οι περικοπές, άλλη τόση προκαλούν και οι ιδιωτικοποιήσεις. Η “απελεύθερωση της ενέργειας” φέρνει και τον κίνδυνο ενός black out. Οι διαβόητες βιομηχανικές ΑΠΕ, οι ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν τις βουνοκορφές, δεν μπορούν να καλύψουν παρά μόνο το 5% της ζήτησης. Και το Χρηματιστήριο Ενέργειας όπου τζογάρεται πια η αγορά ρεύματος μπορεί να σημάνει αύξηση μέχρι και 70% στα τιμολόγια.

Για άλλη μία φορά, οι ζωές των προσφύγων δεν μετράνε για την κυβέρνηση. Ο ρατσιστής υπουργός Μετανάστευσης, Μηταράκης, χλευάζει όσους ζητάνε την εκκένωση του ΠΡΟΚΕΚΑ Αμυγδαλέζας, την ίδια στιγμή που η φωτιά απειλούσε τη ζωή 2000 προσφύγων που κρατούνται εκεί και το μόνο τους “λάθος” είναι ότι δεν έχουν χαρτιά.

Η ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου αποτελεί «μαγνήτη για την προσέλκυση επενδύσεων” εξαιτίας της αξιοποίησης, από το Υπουργείο Πολιτισμού, των πρώην βασιλικών κτημάτων στο Τατόι. Για τη διαχείριση του έργου θα συσταθεί Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, η οποία θα προετοιμάσει και τις συμβάσεις παραχώρησης. Ο προϋπολογισμός εκτιμάται στα 97-130 εκατ. ευρώ, με το υπουργείο Πολιτισμού να έχει αιτηθεί τα 49 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα υπόλοιπα θα αναζητηθούν με τη συνεργασία Δημοσίου και ιδιωτών.

Πλήθος δημοσιευμάτων από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ γράφανε για μνηστήρες που «σκανάρουν» τις γύρω εκτάσεις και διερευνούν τις δυνατότητες αξιοποίησής τους. Το πρόβλημα ήταν ότι μεγάλο τμήμα των εκτάσεων είναι δασικό. Αλλά ο νόμος Χατζηδάκη φρόντισε ώστε οι καμένες εκτάσεις να μην κρίνονται αμέσως αναδασωτέες αλλά αυτό να γίνεται με προϋποθέσεις όταν μάλιστα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα και οι δασικοί χάρτες.

Απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη που δεν δίνει δεκάρα για τις ζωές και την υγεία των απλών ανθρώπων, που «έχει κουραστεί να ακούει ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι παραπάνω προσλήψεις», που οι νόμοι της είναι η εύφλεκτη ύλη που καίει τα δάση για να τα παραδώσει στους “επενδυτές”, η μόνη λύση είναι οι αγώνες μας για να καταργηθούν οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις η γενναία χρηματοδότηση σε δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, σε υγεία, παιδεία, δήμους, πρόνοια, ασφάλιση και σε κάθε υπηρεσία που είναι κρίσιμη για τις ανάγκες της κοινωνίας. Και να κλιμακώσουμε αυτούς τους αγώνες για να τελειώνουμε με την εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το καταστροφικό σύστημα που υπηρετεί.

Πλήρης και άμεση αποζημίωση όλων των πληγέντων, των καταστροφών σε αγροτική και ζωική παραγωγή. Άμεση ενίσχυση από το κράτος για όσο διαρκούν οι συνέπειες των καταστροφών.

· Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Η πυροπροστασία είναι κοινωνικό αγαθό, ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση. Ανασυγκρότηση της δασικής υπηρεσίας και πέρασμα της δασοπυρόσβεσης στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και όχι στο “προστασίας του πολίτη”. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Ανανέωση του εξοπλισμού της πυροσβεστικής, ειδικά σε οχήματα.

· Δαπάνες για την πυροπροστασία και τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για τα αιματηρά πλεονάσματα και τους εξοπλισμούς – διαγραφή του χρέους. Να σταματήσει το τσεκούρωμα στις δαπάνες για την πυροπροστασία στο όνομα των μνημονιακών συμφωνιών, της δημοσιονομικής “πειθαρχίας” και των διάφορων μέτρων της ΕΕ

· Ολοκληρωμένη διαχείριση και συνολική προστασία των δασών, με αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για έργα πυροπροστασίας. Ενιαίος Φορέας Δασοπυρόσβεσης-Δασοπροστασίας με έμφαση στην πρόληψη.

· Να παρθούν μέτρα για να μην αλλάξει η χρήση γης στις καμένες δασικές περιοχές. Να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα. Πρόγραμμα ριζικής αναδάσωσης από το δημόσιο με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 87.78% ( 9
Συμμετοχές )



22 σχόλια στο “ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι καταστροφικές πυρκαγιές αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ

  1. Ανώνυμος

    Βαράμε το σαμάρι και όχι το γαϊδούρι!
    Η “κυβέρνηση Μητσοτάκη” απλά υπηρετεί με συνέπεια αυτούς, που την διορίσαν, κι όλοι τους μαζί τον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
    Η καταστροφή του Πλανήτη είναι για τον Καπιταλισμό …όρος επιβίωσης!
    Τώρα, την απάντηση, στο που θα επιβιώσει ένα σύστημα, που καταστρέφει τους όρους ύπαρξής του, μην την περιμένετε από αυτούς, που “είναι έτοιμοι να σου πουλήσουν και το σκοινί, που θα τους κρεμάσεις”.
    Οι πιο έξυπνοι από αυτούς είναι κάτι τύποι σαν τον …Ελον Μάσκ!
    Και εμείς ….τους θαυμάζουμε…..

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Εσύ τους θαυμάσεις φίλε μου. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους απορρίπτει όλους αυτούς!! Απορρίπτει και το εθνικό ελληνικό κεφάλαιο και το υπερεθνικό κεφάλαιο.

      Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να παραιτηθεί άμεσα. Είναι μια δολοφονική κυβέρνηση που υπηρετεί τα σχέδια του εθνικού ελληνικού κεφαλαίου και των υπερεθνικών κεφαλαίων. Και ο κόσμος πρέπει να ξεπεράσει την ανάθεση κ την μοιρολατρία…

      Reply
  2. Papillon

    “Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να παραιτηθεί άμεσα.”

    Αυτό γιατί δεν το είπατε όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκατόμβη στο Μάτι το 2018; Ή για την Μάνδρα το 2017;

    Λέει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

    “Και να κλιμακώσουμε αυτούς τους αγώνες για να τελειώνουμε με την εγκληματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το καταστροφικό σύστημα που υπηρετεί.”

    https://antarsya.gr/node/5966

    Η ανακοίνωση όμως για το Μάτι δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο όπως και για την Μάνδρα πάλι δεν λέτε το ίδιο:

    https://antarsya.gr/node/4954

    https://antarsya.gr/node/4607

    https://narnet.gr/articles/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF

    Ας μου λύσει κάποιος μία απορία. Όταν ήταν η ΝΔ του Σαμαρά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φώναζε ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, το άλλο βλακώδες η χούντα δεν τελείωσε το ’73 και τέτοια. Αυτά όμως δεν τα φωνάξατε ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά φωνάζατε για διαγραφές χρέους, έξοδο από ΕΕ-Ευρώ, εθνικοποιήσεις και για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, του συστήματος και για…αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα (αλά…Μαδούρο). ΠΟΤΕ όμως ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μάλιστα άμεσα. Το ερώτημά μου είναι για ποιο λόγο εφόσον την ίδια ακριβώς πολιτική εφαρμόζουν και οι δύο.

    Πως γίνεται για την ΝΔ να στοχοποιείτε την κυβέρνηση και το κόμμα ειδικά και ξεχωριστά από το σύστημα ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο το σύστημα και την πολιτική του; Γιατί το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του δεν αντιμετωπίζονται το ίδιο;

    Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Αλλά θα μου πεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ήταν που κατέβαινε στο Σύνταγμα το εξάμηνο της…περήφανης διαπραγμάτευσης του Βαρουφάκη; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ήταν που φώναζε στο Σύνταγμα το…περήφανο Όχι που έγινε…ΝΑΙ ενώ ξέρανε τι παιζόταν με όλο αυτό το συριζέϊκο θέατρο εξαπατώντας και αυτοί τον λαό μαζί με τους συριζέους απατεώνες; Στην ανακοίνωση για την απεργία στις 15 Ιούλη του 2015 δεν μιλάει για ανατροπή ή τσάκισμα της συγκυβέρνησης αλλά όπως λέει: “Να επιβάλουμε με τις απεργίες μας το μήνυμα που στείλαμε με το 61,3% και να τσακίσουμε τις επιθέσεις ΕΕ-ΔΝΤ αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσχωρεί στο δικό τους μνημονιακό στρατόπεδο.”

    Όχι λοιπόν την συγκυβέρνηση αλλά τις…επιθέσεις της. Ενώ για την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:

    «να φύγουν όλοι κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ, κεφάλαιο, δεν φεύγουν αν δεν τους διώξουμε».

    “Για την οικοδόμηση ενός πιο μαζικού και συγκροτημένου αντικαπιταλιστικού ρεύματος που θα παλεύει αποφασιστικά για την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησής τους.”

    “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.”

    http://antarsya.gr/node/3168

    “ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ.”

    http://antarsya.gr/node/2127

    Κάτω η κυβέρνηση λοιπόν για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλλά για ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μαύρο μέτωπο ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ, ούτε πρέπει να πέσει η κυβέρνηση ΤΩΡΑ:

    http://antarsya.gr/node/3281

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Μιας και δεν καταλαβαίνεις θα σου το εξηγήσω με απλά λόγια.
      Το να πεις “Κάτω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ” τη στιγμή που δεν υπάρχει μια αριστερή εναλλαχτική, είναι σα να λες πρακχτικά “Να ρθει η ΝΔ”.
      Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε σύνθημα “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πέσει απ’τα κάτω και από αριστερά”.
      Δε θέλαμε την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ ν’ ακολουθήσει η παλινορθωση της ακροδεξιας συμμορίας Μητσοτάκη.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        …ενώ τώρα, ..υπάρχει η “αριστερή” εναλλακτική!

        Νταξ, καταλάβαμε….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ρε δε πάτε να πνιγείτε που βγήκατε να πείτε την παπαριά σας για την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ!! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απορρίπτει και τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το έχει αποδείξει παντού.

          Το ότι λήμμα για τους κομμουνιστές είναι ότι ούτε έχουν μπορέσει να συγκροτήσουν και στρατηγική κ άμεση απάντηση στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, ούτε και μέσα στον κόσμο έχουν μπορέσει να συμβάλλουν στην οργάνωση του. Γιατί απέχουν πολύ από το να μπορούν να κάνουν τον κόσμο να καταλάβει πως θα γίνουν πράξη οι στόχοι για την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και για την οικοδόμηση αντιπάλου δέους στο κεφάλαιο, τις ιδέες του και τις πρακτικές του .

          Ο παπιγιόν πετάει χαρταετό μαζί με όσους νομίζουν ότι κάποια κομμουνιστική πολιτική δύναμη έχει βρει τον τρόπο να πραγματωθούν τα παραπάνω

        2. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Ανώνυμο 6.08.2021 at 23:36,
          Ε, ξες, μεγάλε κομμουνισταρα, πριν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑς, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε στο φλιτζάνι τι πολιτική θ’ακολουθησει.
          Δεν είμαστε σαν κάτι μελλοντολογους της Αριστεράς, όπως εσύ, που κάθονται και κουνανε το κεφάλι σαν τους γέρους του Μαπετ Σόου, “Σας ταλεγα ‘γω”.

          Σας είδαμε σας τους μελλοντολογους κομμουνισταραδες, μιλιουνια σας ακολουθούν.
          Ακόμα κλαίτε για τον…υπαρχτο σταλινισμο.

          Αλήθεια, τι έλεγε χτες, ρε κομμουνισταρα, ο σύντροφος Κουτσουμπας;;
          “Θα λογαριαστουμε μετά…το Ολοκαυτωμα”;;
          Μωρέ να δεις, ο Τσιπρας δεν ταλεγε αυτά πέρσι, όταν ξεκινούσε η πανδημία;
          Μωρέ μπράβο ομοιότητα!
          Τυχαία θαναι, το δίχως άλλο…

  3. Papillon

    “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πέσει απ’τα κάτω και από αριστερά”

    Μα το ίδιο έλεγες και τον Γενάρη του 2015. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να πέσουν από τα κάτω και από τα αριστερά του…ΣΥΡΙΖΑ.

    Μάλιστα άρα αυτό που λες στην ουσία είναι ότι το 2015 υπήρχε η αριστερή εναλλαχτική αυτή του…ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η…εναλλαχτική σας δηλαδή. Αυτοί οι απατεώνες. Αμ το άλλο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν…χούντα ενώ ο άλλος που έκανε ναι ένα όχι, που συμμάχησε ανοιχτά με την Χρυσή Αυγή, που συγκυβερνούσε με φασίστες και που έκανε τόσα και τόσα είναι απλά συστημικός;

    Άμα λέω ουρά….

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Ουρά παπιγιόν είσαι εσύ κ η γκρουπα σου, είτε κόντρα λέγεται αυτή, είτε ο,τι θες εσύ. Στο έχουμε ξαναπεί, καντα εσύ καλύτερα. Αλλά που, μόνο σχόλια είσαι χαβαλέ

      Reply
    2. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Το να μας κάνεις μαθήματα…αριστεροσυνης εσύ που έλεγες ότι τα ΕΑΑΚ τρώνε ξύλο απ’τους ΜΑΤατζηδες επειδή προκαλούν, ε, πάει παααρα πολύ.

      Από απολογητες των ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαθήματα δε δέχεται.

      Reply
      1. Σ.Τ.

        Μην κανετε εγκεφαλικο σαμποταζ ρε παιδια.
        Η δεξια κυβερνηση πευτει απο αριστερα. Αυτο ειναι νομος. Η ανταρσια δεν λεει κατι αλλο.
        Οι αριστερες κυβερνησεις ειναι εξισου φυσικο να πεσει απο τα δεξια. Αυτο ειναι γενικη διαπιστωση. Καλο θα ηταν να μην ισχυει βεβαια.

        Reply
      2. Ανώνυμος

        τα μαθήματα έχου την αξία τους, ανεξάρτητα από ποιόν προέρχονται.

        Reply
  4. Σ.Τ.

    Δεν καταλαβα, εχει αποψη και η ΟΑΚΚΕ…..
    Δεν ασχολειται με τον Πουτιν καλυτερα.

    Reply
  5. Papillon

    “Ε, ξες, μεγάλε κομμουνισταρα, πριν κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑς, δυστυχώς δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε στο φλιτζάνι τι πολιτική θ’ακολουθησει.”

    Καλά μας κοροϊδεύεις τώρα; Δεν ήξερες δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού; Δεν το καταλάβαινε αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Δηλαδή ήξερα εγώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα έκανε τίποτα από αυτά που υποσχόταν αλλά ότι θα μας έφερνε το τρίτο το μακρύτερο και δεν το ήξερε η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Τα έλεγα και πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει και αυτός μνημόνιο. Που το ήξερα δηλαδή; Θες να μου πεις ότι ξέρω περισσότερα από τον Χάγιο; Δεν το ήξεραν οι παλιότεροι που υποτίθεται ότι ξέρουν και μερικά πράγματα παραπάνω έχουν και εμπειρίες και έχουν ζήσει καταστάσεις; Δεν το ήξεραν οι οργανωμένοι; Σε ποιον τα πουλάς αυτά; Τα έλεγα σε όλους και πριν τις εκλογές αλλά και μετά όταν ο Γιάνης (με ένα ν να μην ξεχνιόμαστε) ως άλλος Μπρους Γουίλις “διαπραγματευόταν” τα έλεγα και τότε ότι ΨΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ. Έπρεπε να φτάσουμε στον Ιούλιο για να καταλάβουν όλοι τι τους έλεγα. Αλλά τότε ΉΤΑΝ ΑΡΓΑ. Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη μετά τον Ανδρέα και σε αυτήν την απάτη ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ.

    Θυμάμαι τη μάνα μου το Γενάρη του 2015 που μου έλεγε, παρότι ψηφίζει σταθερά “Κ”ΚΕ στις βουλευτικές, ας βγει ο ΣΥΡΙΖΑ μπας και γλιτώσουμε τουλάχιστον τις συντάξεις μας. Και της απαντούσα από πριν τις εκλογές ρε μάνα θα στην κόψει την σύνταξη σας κοροϊδεύει όλους τα ίδια θα κάνει όπως και ο Σαμαράς. Ε της την κόψανε. Δηλαδή που το ήξερα αυτό; Η Πυθία είμαι ή μήπως εκείνοι οι άνθρωποι στο Minority Report και πρόβλεψα το πολιτικό έγκλημα του Τσίπρα; Τι δηλαδή ξέρω περισσότερα από τον Χάγιο; Πλάκα μας κάνεις Ηλία; Απλά κατάλαβα τι κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιανού συμφέροντα εξυπηρετεί. Αποκλείεται να μην το κατάλαβαν τα ηγετικά κεφάλια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Άστο ρε Ηλία το κόμμα σου ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ και αυτό το λαό όπως το ίδιο κάνουν ΌΛΑ τα κόμματα της ψευτοαριστεράς, δούλεψε για τον ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνοντας τον κόσμο προς τα εκεί τι μας λες τώρα; Ρε σεις μετά τον Ανδρέα και το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Γιατί μήπως ο Τσίπρας έβγαινε πιο “αριστερός” από τον Ανδρέα; Σοβαρά; Εδώ το ΠΑΣΟΚ φώναζε κάποτε ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ και εξαπάτησε μέχρι και κομμουνιστές τι λέμε τώρα; Το είπε ποτέ αυτό ο Τσίπρας πριν τις εκλογές του Γενάρη; Μας κοροϊδεύεις;

    Όχι δεν το δέχομαι αυτό οι ινστρούχτορες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξέρανε πολύ καλά τι πολιτική θα εφάρμοζε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι κόμμα είναι, ποιους θα εξυπηρετούσε. Απλά ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ για να σπρώξουν τον αριστερό κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια άλλωστε δεν έκανε και ο Φλωράκης για την “Αλλαγή” του ΠΑΣΟΚ; Ίδιο ρόλο έπαιξε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

    Reply
    1. Γνώστης

      Αυτά για τον ΣΥΡΙΖΑ τα γράφει κάθε πολιτικό ντοκουμέντο και ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το 2009.
      Τίποτα άλλο έχεις να πεις ή μόνο λάσπη επίπεδο τρολ;

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Ρε παπιγιόν δεν μας χέζεις ρε λέω εγώ; Πάρε την ΟΑΚΚΕ , την κόντρα, πια διάολο είναι η γκρουπα σου και κάντε τα εσείς καλύτερα . Ή αν είσαι ανένταχτος μπες κάπου για να αγωνιστείτε αν θες . Μην λες όμως βλακείες και ψέματα ! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ψήφισε ποτέ, δεν στήριξε ποτέ καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα λινκνπου παραθέτεις, αυτό αποδεικνύουν. Τι έπραξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκείνα τα χρόνια; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησε να προωθήσει την θέση “ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ προς μια σοσιαλιστική κατεύθυνση”.

      Με αυτή την θέση συμμετείχε στα συλλαλητήρια του Φεβρουαρίου’15, αυτη την θέση προώθησε στο δημοψήφισμα με το τριπλό έγκυρο ΟΧΙ, αυτή την θέση προωθούσε παντού. Δεν στήριξε ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του, ούτε την ψηφθσε. Ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια; Όχι, απέτυχε. Άλλο αυτό και άλλο οι παπαριές και τα ψέματα που γράφεις.

      Για πες μας εσύ παπιγιόν και η γκρουπα σου αν είσαι σε γκρουπουσκουλο τύπου ΟΑΚΚΕ, κόντρα κλπ τι καταφέρατε από το 2012 έως σήμερα; Για πες! Περιμένουμε και μην το ρίχνεις στην παλαβή! Τι καταφέρατε;

      Reply
      1. Ανώνυμος

        H ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο, ανήκει στο μεγάλο εκείνο ρεύμα της ιστορικής ΗΤΤΑΣ του εργατικού κινήματος. Και απόδειξη είναι πως προσέβλεπε στον “αριστερό” Σύριζα. Οπως και η μάνα του Παπιγιόν, όπως και οι μισοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ, όπως όλο το πασόκ, που ιστορικά προέρχεται από την Αριστερά και ξανάγινε(!) …”αριστερό”!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ανοητε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν προσέβλεπε δε κανέναν αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, απόδειξη κει η τότε και η μετέπειτα διαδρομή της. Όπως επίσης δις ανοητε, η ήττα δεν είναι κυρίως αποτέλεσμα του ότι προσέβλεπε ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά είναι αποτέλεσμα του ότι δεν θέλησε ο λαός να οργανωθεί και να αναζητήσει λύση πέραν του καπιταλισμού που ήταν τότε το μόνο που θα μπορούσε να δώσει προοπτική . Και είναι πια και σήμερα ακόμα περισσότερο μονόδρομος! Ήττα επισης είναι και το ότι το σύνολο των κομμουνιστικών πολιτικών δυνάμεων , ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τροτσκιστές , μουλου κλπ, στάθηκε ανίκανο να εμπνευσει τον λαό για αυτή την υπέρβαση/ανατροπή του καπιταλισμού.

    3. Ανώνυμος

      Χέσε μας ρε παπιγιόν που συνέβαλλε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο να ψηφίσουν αριστεροί τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015! Τόσο αδαής και άσχετος είσαι γμτ;

      Ήταν τεράστια κοινωνική τάση η μαζική υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ τότε, φίλε εμπαθή παπιγιόν! Τεράστια κοινωνική μετατόπιση προς τον ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί; Διότι παπιγιόν είχαν ΗΔΗ ηττηθεί κατά κράτος οι μεγάλοι αγώνες στον δρόμο που έδωσαν λαός/εργατική τάξη την διετια 2010-2012. Ηττήθηκαν κατά κράτος, αρέσει δεν αρέσει. Όλα τα νομοσχέδια και τα μνημόνια τότε, ΠΕΡΑΣΑΝ και ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν. Τι έμεινε λοιπόν στον κόσμο ; Έμειναν ως απάντηση οι εκλογές.

      Και ποίος θα έπαιρνε όλο αυτό το ρεύμα κοινωνικής/εργατικής/λαϊκής απόγνωσης και διαμαρτυρίας το οποίο είχε προηγουμένως ηττηθεί στον δρόμο και την απεργία από κράτος /κυβέρνηση/κεφάλαιο και από τον ίδιο του τον εαυτό; Το ρεύμα αυτό θα το έπαιρνε αυτό το κόμμα που θα του έλεγε “ψηφιστε με να γίνω κυβερνηση. Εγώ θα σας βγάλω από τα μνημόνια και την εξαθλίωση”. Ποιος το είπε αυτό; Το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το είπε το ΚΚΕ, δεν το είπε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε από το 5% στο 36%.

      Μπορούσε τότε κανένας να αποτρέψει κάποιον να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, είναι ανοησία αν το πιστεύει κάποιος. Γιατί δεν μπορούσε; Γιατί ένας ηττημένος λαός και μια ηττημένη εργατική τάξη στην απεργία και στον δρόμο, ως μοναδική ελπίδα μετά , έχουν τις εκλογές. Πόσο μάλλον που όλος αυτός ο κόσμος προσπάθησε μεν αλλά ούτε και αυτό το κατάφερε δε, να συγκροτήσει κάποια λαϊκά όργανα όπως λαϊκές συνελεύσεις σε διάφορους δήμους της χώρας.

      Επομένως τι θες ρε παπιγιόν; Λαός/εργατική τάξη ηττηθηκαμε στους αγώνες, τις απεργίες, τον δρομο, εμείς ως υποκείμενο και τα αριστερά κομμουνιστικά κόμματα μας ως πολιτικό υποκείμενο σταθήκαμε ανίκανοι να συγκροτήσουμε λαϊκά όργανα συνεχισης του αγώνα , να γιατί όλη αυτή η κινηματική ήττα, οδήγησε στην μαζική υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η οποία οδήγησε και στην τελική πολιτική ήττα για μια ολόκληρη περίοδο, με την κωλοτουμπα του ΣΥΡΙΖΑ και την εφαρμογή από το ΣΥΡΙΖΑ μιας κανονικής καπιταλιστικής πολιτικής, ως κόμμα του κεφαλαίου που είναι .

      Reply
    4. Ανώνυμος

      Παπιγιόν, αν διαβάσεις τις ανακοινώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το 09 και μετά θα δεις ότι λες παπαριές.

      Reply
  6. Papillon

    Το πόσο το ευχαριστιέμαι όταν βρίσκεστε σε πανικό και παραληρείτε και μόνο γι’αυτό αξίζει να σχολιάζω. Φυσικά γιατί δεν έχετε τι να πείτε γιατί ξέρετε ότι έτσι είναι η κατάσταση.

    Όχι δεν είπα ότι εξαιτίας σας ψήφισε ο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα γινόταν και χωρίς εσάς. Αλλά ότι γεμίζατε και εσείς με ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ το λαό και ειδικά τους αριστερούς αυτό είναι γεγονός. Είναι επίσης γεγονός ότι το κόμμα σας έλεγε ΨΕΜΑΤΑ για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε γίνει ξεκάθαρο ήδη από τους Αγανακτισμένους και τη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΦΑΣΙΣΜΟ το τι πολιτική θα ακολουθούσε αν γινόταν κυβέρνηση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν έλεγε ΨΕΜΑΤΑ γι’αυτό ξεκάθαρα. Όταν κάποιος συμμαχεί με τον ΝΑΖΙΣΜΟ ή με ακροδεξιούς τύπου Καμμένο αυτόματα καταλαβαίνεις το τι πολιτική θα εφαρμόσει όταν κυβερνήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Επομένως όταν δεν το λες αυτό στο λαό καθαρά και δεν καταγγέλεις το τι ρόλο βαράει ένα τέτοιο κόμμα που διεκδικεί να γίνει κυβέρνηση λες συνειδητά ψέματα.

    Το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί να πει ψέματα εφόσον είναι κόμμα της “αντικαπιταλιστικής” ανατροπής; Μία είναι η εξήγηση. Για να σπρώξει και αυτή τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση. Γι’αυτό και με την πολιτική της έσπρωχνε και αυτή τον αριστερό κόσμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Τα επιχειρήματά σας είναι όλα ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΟΥ-ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ χαρακτήρα. Εφόσον λέτε ηττηθήκαμε στο πεδίο των αγώνων και γενικά στο ιδεολογικοπολιτικό ε τι να κάνουμε ας έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη καλύτερα. Τα ίδια έκανε και ο Φλωράκης με τον Ανδρέα η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Μόνο που για αυτή την ήττα για την οποία θρηνείτε υποκριτικά συνέβαλε σύσσωμη η “κομμουνιστική” αριστερά εννοείτε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με την πολιτική σας σπρώξατε και εσείς (όχι μόνο εσείς) τον κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όταν παραμυθιάζεις το λαό με διαγραφές χρέους, με ΕΛΕ, εθνικοποιήσεις και δήθεν αντικαπιταλιστικές κυβερνήσεις (τύπου Βενεζουέλας και Βολιβίας που τελικά αποδείχτηκαν ΠΟΛΥ χειρότερες και από τις φιλελεύθερες αστικές δημοκρατίες δηλαδή παραμυθιάζεις το λαό ότι ο…χειρότερος καπιταλισμός σημαίνει “αντικαπιταλιστική” κυβέρνηση), όταν δεν πολεμάς την σοσιαλδημοκρατία αλλά μόνο τον νεοφιλελευθερισμό θεωρώντας ότι η πρώτη είναι πολύ καλύτερη από τον δεύτερο (εξού και το γεγονός ότι το κάτω η κυβέρνηση ακούγεται μόνο για την ΝΔ), όταν δεν καταγγέλεις τους “αριστερούς” που δεν διστάζουν να συμμαχούν με ναζιστές και φασίστες για να γίνουν κόμμα εξουσίας, όταν δεν πολεμάς τον όλο και πιο επικίνδυνο μέρα με τη μέρα ιμπεριαλιστικό πόλο που αποτελεί αυτή τη στιγμή το καθοδηγητικό κέντρο του φασισμού παγκοσμίως (Ρωσία-Κίνα) και για τον οποίο δουλεύει αυτή η δήθεν αριστερά σήμερα, όταν ξέρεις ότι αυτή η “αριστερά” είναι τελείως καθεστωτική και μάλιστα εκφράζει το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τμήμα του αστικού καθεστώτος (υπέρ ενός διεφθαρμένου και αντιπαραγωγικού κράτους, υπέρ της διαφθοράς του λαού από το πολιτικό σύστημα και το καθεστώς, εναντίον κάθε επένδυσης στη χώρα και πολέμια κάθε παραγωγικής δραστηριότητας ειδικά στο κομμάτι του παραγωγικού κεφαλαίου) και πολλά άλλα βέβαια που αν αρχίσω να αναφέρω δεν θα τελειώνω ούτε αύριο τότε αυτό που κάνεις είναι να πασάρεις τον λαό σε αυτήν την “αριστερά”.

    Ξαναλέω όλα αυτά τα ήξερε πάρα πολύ καλά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γιατί λοιπόν καλλιεργούσε αυταπάτες; Είναι απλό. Γιατί και ίδια τέτοια αριστερά είναι γι’αυτό και ο ρόλος της ήταν να συμβάλουν και αυτοί ώστε να έρθει στην εξουσία το ανοιχτά συστημικό και…καθώς πρέπει αδελφάκι τους (η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το υποτίθεται ατίθασο αδελφάκι, το “αντισυστημικό” και καλά, ο Τζέιμς Ντιν της “αριστεράς”).

    Μοιρασμένοι οι ρόλοι από το σύστημα υπάρχουν για όλους…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Παπιγιόν, ξεδιπλώνεις ένα τεράστιο ταλέντο στο παραλήρημα και είναι κρίμα να πας χαμένος…. Ντουέτο με τον Σεφερλή θα είσαι μουρλια.

      Αλήθεια οι κυβερνήσεις Τσάβες και Μοράλες σε Βενεζουέλα και Βολιβία αντίστοιχα είναι “πολύ χειρότερες από τις φιλελεύθερες αστικές δημοκρατίες”; Δεν πας να τα πεις στους εκεί λαούς; Θα είχε ενδιαφέρον να μετραγαμε πόσες ροχαλες θα σου έριχναν στη μάπα!

      Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την απορριπτική της θέση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στα γράψαμε. Το αποδεικνύουν μάλιστα και τα λινκ που συ ο ίδιος αναρτησες! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησε αποτυχημένα όπως και όλοι οι υπόλοιποι, να συμβάλλει στο να οργανωθεί ο λαός και να πάμε παραπέρα όσον αφορά την χειραφετητικη διαδικασία.

      Όσον αφορά την ελε, πράγματι αυτή ήταν μια λάθος πολιτική επιλογή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπό την έννοια ότι, απεδείχθη πως δεν μπορείς να το κάνεις καθόλου μάχιμο αίτημα.

      Αλήθεια παπιγιόν, εσύ μπορείς να μας πεις τι κατάφερε πχ η γκρουπα που ακούει στο όνομα ΟΑΚΚΕ; Περίγελος ήταν, σουργελο εξακολουθεί να είναι. Και οι αναλύσεις της πιο λάθος και από τον ορισμό του λάθους!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.