.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Καταδικάζουμε την εισβολή της ΕΛΑΣ στο «Ολύμπια» -Όλοι/ες στην Κοτζιά 6μμ


Καταδικάζουμε την εισβολή της ΕΛΑΣ στο «Ολύμπια»

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά σήμερα στις 6μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του θεάτρου «Ολύμπια» στην οδό Ακαδημίας το πρωί της Πέμπτης και τη σύλληψη δέκα ατόμων. Η κατάληψη του «Ολύμπια» πραγματοποιούνταν από εργαζόμενους και σπουδαστές του χώρου των τεχνών, στο πλαίσιο του μεγάλου, πολύμηνου και δημιουργικού, αγώνα για την απόσυρση του απαράδεκτου Π.Δ. 85/2022 και την ανατροπή γενικότερα της πολιτικής κυβέρνησης και συστήματος που πλήττει την τέχνη και τους εργαζόμενους σε αυτήν.

Η προκλητική ενέργεια της ΕΛΑΣ είναι μία ακόμα έκφραση της αποκρουστικής λογικής της κυβέρνησης της ΝΔ, που χρησιμοποιεί την καταστολή για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής και το κτύπημα του κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας. Σε ρόλο αβανταδόρου της καταστολής και ο δήμαρχος των ΜΑΤ Κώστας Μπακογιάννης, που ζητούσε την εκκένωση του «Ολύμπια».

Το πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της καταστολής φάνηκε και χθες όταν αστυνομικός πυροβόλησε επανειλημμένα στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ!

Η πολιτική της καταστολής, που εφαρμόζεται από τις αστικές κυβερνήσεις όλων των παραλλαγών από την Ελλάδα μέχρι την Γαλλία, δεν αντιμετωπίζεται με λογικές «εκδημοκρατισμού της αστυνομίας», όπως προτείνουν αστικές και ρεφορμιστικές δυνάμεις, αλλά από την μαζική ανατρεπτική πάλη του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Διάλυση των δυνάμεων καταστολής, ΜΑΤ, «Δράση», ΟΠΚΕ – αφοπλισμός της αστυνομίας.

Νίκη στον αγώνα των καλλιτεχνών.

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.