.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αντίο αγωνίστρια της ζωής, συντρόφισσα Σία Τσίτσου!


Χθες Κυριακή, στον Πύργο της Ηλείας, έχασε τη μάχη για τη ζωή η συντρόφισσα Σία Τσίτσου.

28 Μαρτίου έγραφε το ημερολόγιο. 28, όπως και τότε, το Νοέμβρη του 2016. Τότε που χάσαμε τον πολύτιμο για μας σύντροφο Τάκη Τσίτσο. Για εκείνη, τη μάνα του, το ημερολόγιο σταμάτησε μ’ ένα τρόπο στο 28 -από χθες οριστικά.

Σύζυγος του στελέχους του εργατικού κινήματος Γιώργου Τσίτσου, πρώην προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πύργου, αγωνίστρια της απελευθέρωσης της εργατικής τάξης η ίδια, ακολούθησε τη διαδρομή από το ΚΚΕ στο ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η Παντιέρα αποχαιρετά με συγκίνηση, όχι μόνο τη μητέρα του πολύτιμου συντρόφου Τάκη αλλά και μια φίλη και συντρόφισσα, αγωνίστρια της ζωής. Ταυτόχρονα στέλνει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους γιους της Γιάννη και Άρη και τις οικογένειές τους.

Αποχαιρετισμό στη συντρόφισσα Σία και συλλυπητήρια στους γιους της απευθύνει το ΠΡΙΝ:

Έφυγε η συντρόφισσα Σία Τσίτσου

▸Πέθανε χθες, στον Πύργο της Ηλείας, σε ηλικία 68 ετών η Σία Τσίτσου, μητέρα του ακριβού μας συντρόφου Τάκη και σύζυγος του αξέχαστου συντρόφου Γιώργου Τσίτσου, που και οι δύο έφυγαν πριν λίγα χρόνια. Από την ίδια επάρατο νόσο έμελλε να φύγει, μέσα σε λίγες εβδομάδες, και η Σία που είχε αφιερώσει τη ζωή της στη διαφύλαξη της μνήμης του τόσο πρόωρα χαμένου της γιου. Γέννημα θρέμμα της εργατικής τάξης, αταλάντευτα ταγμένη στα ιδανικά πρώτα του ΚΚΕ και ύστερα του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ η Σία ήταν ένας ευαίσθητος, καλοσυνάτος και γενναιόδωρος άνθρωπος του λαού, ψημένη στη σκληρή δουλειά, μια γυναίκα άξια και «χρυσοχέρα» όπως θα λέγαμε παλιά…

Το «Πριν» εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους γιους της Γιάννη και Άρη που πάντα στέκονταν στο πλευρό της, στα πολυαγαπημένα της εγγόνια και τις νύφες της. Καλό ταξίδι, Σία.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 9
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.