.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανοίγει ξανά το σχολείο για τα παιδιά από το Πακιστάν. Η αλληλεγγύη νίκησε (φώτο)


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας της Δευτέρας 18/11 αποφάσισε – επιτέλους – η παραχώρηση του 144ου ΔΣ Αθήνας για να λειτουργήσει το κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”. [Δείτε εδώ την καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα- Ανταρσία για το θέμα.]

Στο δημοτικό συμβούλιο ήταν καταπέλτης ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων, ο διευθυντής του σχολείου και η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ “ο Αριστοτέλης”.

Πρόκειται για νίκη του κινήματος αλληλεγγύης και ήττα του ρατσιστικής, ξενοφοβικής ατζέντας της δημοτικής αρχής που ακόλουθη τη γραμμή “νομός, τάξη, κέρδη”!

Σημειώνεται ότι μετά από 2,5 μήνες παρεμποδίζουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους.

Μετά από δεκάδες ανακοινώσεις καταγγελίας και αιτήματα επαναλειτουργίας του Σχολείου από την Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα- Ανταρσία και από άλλες δημοτικές παρατάξεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες της περιοχής των Σεπολίων, σωματεία εκπαιδευτικών, συλλόγους γονέων, και την κινητοποίηση εκατοντάδων ανθρώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθήνας.

Το σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το 144ο “το πακιστανικό σχολείο θα λειτουργήσει/η αλληλεγγύη μας και πάλι θα νικήσει”, νίκησε!

Φωτο από την κινητοποίηση την Δευτέρα 18 Νοέμβρη

 

 

 

 

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Ανοίγει ξανά το σχολείο για τα παιδιά από το Πακιστάν. Η αλληλεγγύη νίκησε (φώτο)

  1. Κώστας

    Να πυκνώσουμε τις γραμμές κάθε αγώνα και των ριζοσπαστικών συλλογικοτήτων εντός του, να οικοδομήσουμε ενιαίες ριζοσπαστικές συλλογικότητες στους εργαζόμενους, την νεολαία, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στους κατοίκους και την αλληλεγγύη, να έχουμε και άλλες τέτοιους αγώνες και μεγαλύτερους, και μικρότερους, να έχουμε και άλλες τέτοιες νίκες, και μεγαλύτερες και μικρότερες

    Κώστας

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.