.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανατολική Αττική: Διαδήλωση για την υπεράσπιση της Υγείας στην Πλατεία Γέρακα την Τετάρτη 29/11


Αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Ανατολικής Αττικής

Καλούμε την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, ώρα 7:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Γέρακα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στον κόμβο του Σταυρού

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική συμμετέχει στον αγώνα για δωρεάν δημόσια υγεία και στηρίζει την 48ωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών καθώς και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία στις 29 – 30 Νοεμβρίου.

Η σημερινή άθλια κατάσταση στην Υγεία – Πρόνοια είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως ”κόστος” και το φάρμακο “εμπόρευμα”, που θεωρεί την υγεία ως περιττό έξοδο που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτή την πολιτική εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που μετέτρεψαν την δημόσια υγεία σε εμπόρευμα και σε πάρτι των ιδιωτών.

Ο αγώνας αυτός είναι κοινός και αφορά όλη την κοινωνία.

• Είναι αγώνας ενάντια στην αφαίμαξη του λαού που πληρώνει διπλά και τριπλά για δαπάνες υγείας.

• Είναι αγώνας ενάντια στην λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις που «πουλάνε» υπηρεσίες στους ασθενείς.

• Είναι αγώνας ενάντια στις πληρωμές στα ταμεία των απογευματινών ιατρείων και στα γκισέ των αρπαχτικών της ιδιωτικής υγείας.

• Είναι αγώνας για να μην πηγαίνουν οι εισφορές της υγείας στους ιδιώτες και στο εμπορευματοποιημένο κρατικό σύστημα υγείας.

• Είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Τα νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ιδιωτικοποιούνται. Γίνονται αυτόνομες επιχειρηματικές μονάδες ενώ οι εργολάβοι και οι ΣΔΙΤ είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι υγειονομικοί γίνονται λάστιχο, με μισθούς πείνας, εργασιακή εξόντωση, διαρκείς μετακινήσεις και απειλές.

Εκατομμύρια ευρώ τσεπώνουν οι έμποροι της υγείας. Υπάρχει τεράστιο χάσμα ανάμεσα στην άθλια «κανονικότητα» του δημόσιου συστήματος υγείας και στις δυνατότητες που υπάρχουν στο 21ο αιώνα για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Όμως η κυβέρνηση μας λέει πως δεν υπάρχουν λεφτά για τη δημόσια υγεία και οι δημοσιονομικοί στόχοι της ΕΕ οδηγούν σε νέα ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Όμως δίνουν 7 δισ. το 2023 για πολεμικούς εξοπλισμούς ως συνεισφορά στις ανθρωποσφαγές των Παλαιστινίων και τις ΝΑΤΟικές εξορμήσεις. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κρατά καθηλωμένους τους μισθούς, επιβάλλει νέο χαράτσι στους αυτοαπασχολούμενους, ενώ αρνείται να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργούν με σύγχρονους όρους.

Εμείς λέμε να πληρώσουν οι τράπεζες που δικαιούνται «αναβαλλόμενο φόρο», οι εφοπλιστές που φορολογούνται «εθελοντικά» και το κεφάλαιο.

Η πολιτική κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος υγείας εκδηλώνεται με όλες τις μορφές σε όλες τις περιοχές της Αττικής. Στην Ανατολική Αττική η ανυπαρξία δημόσιου νοσοκομείου και η απαξίωση και συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας, η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας, μας οδηγεί να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε. Την ώρα που μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας έχουν τεράστια κέρδη εμείς πληρώνουμε για τα στοιχειώδη.

Καλούμε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας τη δημιουργία και ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στην περιοχή την Τετάρτη 29/11 στις 7:00μμ στην κεντρική πλατεία του Γέρακα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στον κόμβο του Σταυρού.

Όλοι στον αγώνα για διεκδίκηση υψηλού επιπέδου δημόσια και δωρεάν υγεία

Η υπεράσπιση της υγείας του λαού είναι προτεραιότητα

Απαιτούμε:

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

• Να μην συγχωνευτεί και να μην κλείσει καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο.

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

• Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας. Έξω οι εργολάβοι και οι επιχειρηματίες από την περίθαλψη.

• Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των υγειονομικών. Ριζικές αυξήσεις στους μισθούς, αποζημίωση των εφημεριών. Διπλασιασμό του προσωπικού στην δημόσια υγεία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στα νοσοκομεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην Ανατολική Αττική διεκδικούμε:

• Να δημιουργηθεί Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους και καμία ανάμειξη ιδιωτών.

• Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.

• Να δημιουργηθεί δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας, να είναι στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.

• Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ σε κάθε δήμο της περιοχής. Πλήρη στελέχωση των ήδη υπαρχόντων σταθμών τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα.

• Να δημιουργηθεί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους Κέντρο Υγείας στο μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, το Δήμο Παλλήνης. Να δημιουργηθεί πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο χώρο του Αεροδρομίου.

• Κλιμάκια γιατρών εργασίας στις βιομηχανικές ζώνες της Ανατολικής Αττικής

• Μόνιμα κλιμάκια γιατρών και νοσηλευτών όλων των απαραίτητων βασικών ειδικοτήτων στις προσφυγικές δομές της Ανατολικής Αττικής.

Νοέμβρης 2023

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.