.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αναστολή σε όλους πλην Ρουπακιά προτείνει η εισαγγελέας! (Βίντεο)


Παιχνίδια του φωτογραφικού φακού…

Αναστολή σε όλους τους κατηγορουμένους -πλην βεβαίως του Ρουπακιά- πρότεινε η εισαγγελέας στη δίκη της ναζιστικής συμμορίας Χρυσής Αυγής, ακόμα και για τον Λαγό που δήλωσε πως δεν θα ασκήσει έφεση ώστε να έχει αυτή ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ενδεικτική της οργής που προκάλεσε η προκλητική εισαγγελική πρόταση, είναι η σκληρότητα των δηλώσεων των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής που επισημαίνουν τις μεγάλες αντιφάσεις της εισαγγελικής πρότασης. Ο Μιχαλολιάκος έχει καταδικαστεί για βόμβες σε κινηματογράφους που πρόβαλλαν σοβιετικές ταινίες το 1977 ενώ ο Λαγός, πέραν του ότι δεν ζήτησε αναστολή έκτισης ποινής, έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Τρεις από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής μπορείτε να ακούσετε στα βίντεο που ακολουθούν:

Κώστας Παπαδάκης:

Τώρα που η δίκη τελειώνει, η εισαγγελέας έχει αποβάλει όλα τα προσχήματα και έχει μετατραπεί απροκάλυπτα σε συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Με την ίδια ζέση που πρότεινε να αθωωθούν όλοι, τώρα εισηγείται να δοθεί ανασταλτική δύναμη σε όλους. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες κατηγορουμένων του αναρχικού χώρου που η αυμπεριφορά της ήταν τελείως αντίθετη και οδηγήθηκε στη φυλακή άνθρωπος που στη συνέχεια αθωώθηκε με παράνομη φυλάκιση πέντε χρόνων [αναφορά στην αθώωση του Τάσου Θεοφίλου, σ.σ.] Όμως η εισαγγελέας δεν αναμασά μόνο τα ποινικά αλλά και τα πολιτικά της επιχειρήματα.Ανάμεσα στα άλλα, παραβλέπει το γεγονός ότι υπάρχει κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί για βόμβες στο παρελθόν, ο Μιχαλολιάκος, και κατηγορούμενος που έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί στην προδικασία, όπως ο Λαγός. Είναι βέβαιο ότι το δικαστήριο, όπως απέφυγε να κάνει το λάθος και να αθωώσει τους κατηγορουμένους ακούγοντας την εισαγγελέα, έτσι δε θα το κάνει και τώρα, για να περάσει ανασταλτικό αποτέλεσμα ενώ θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία τη δικαστική της χώρας, που θα έχουν καταδικαστεί πενήντα μέλη της και θα έχουν αφεθεί οι σαρανταεννέα ελεύθεροι.

 

Θανάσης Καμπαγιάννης:

Η εισαγγελέας δικαίωσε τον τίτλο που κέρδισε επάξια στη διάρκεια της διαδικασίας: Εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ”Χρυσή Αυγή”. Υπάρχει κάτι σάπιο μέσα στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ψέματα ενώπιον ενός δικαστηρίου ότι ο Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, κάτι το οποίο είναι ευρύτατα γνωστό. Υπάρχει κάτι σάπιο στην Εισαγγελία αυτής της χώρας όταν η εισαγγελική λειτουργός λέει ότι το αδίκημα της προμήθειας εκρηκτικών υλών, για το οποίο έχει καταδικαστεί ο Μιχαλολιάκος, είναι χαμηλής ποινικής απαξίας. Σε κάθε περίπτωση αν, όπως είπε η Κυρία Εισαγγελέας, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο προκειμένου να τον ενημερώσει.

 

 

Παναγιώτης Σαπουντζάκης:

Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρότασή της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις, παρόλο που (ο Μιχαλολιάκος) καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού. Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχέγγυο ότι δεν θα τελέσουν άλλα εγκλήματα.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.