.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοινώσεις καταγγελίας για τις φασιστικές προκλήσεις


Ανακοινώσεις καταγγελίας για τις αλλεπάλληλες φασιστικές προκλήσεις των τελευταίων ημερών εκδόθηκαν από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ και ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Να ανατρέψουμε την “εθνική πολιτική” της κυβέρνησης που γεννά φασιστικές επιθέσεις!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τις φασιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που με την ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας, επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος στη Καλλιθέα και στο Γαλάτσι, στη διάρκεια των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου, με αποτέλεσμα το τραυματισμό τεσσάρων συντρόφων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει το δρόμο για την επανεμφάνιση των φασιστών της ΧΑ με τις πολιτικές του ρατσισμού, του εθνικισμού, του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού και της πολεμοκαπηλείας στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συνέχεια των μαζικών διαδηλώσεων της 17 Μάρτη, σε κοινή αγωνιστική διεθνιστική δράση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό, εθνικισμό, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολεμική απειλή. Για να φράξουμε το δρόμο στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου που ενθαρρύνουν την επανεμφάνιση των φασιστών στους δρόμους. Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που συμμετείχαν στις επιθέσεις και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που τους κάλυψαν.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Σε σχόλιό του για την επίθεση σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το KKE καταδικάζει τη θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, σε Καλλιθέα και Γαλάτσι, από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή. Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός μελών αυτών των οργανώσεων, ένας εκ των οποίων μάλιστα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ο λαός χρειάζεται να απομονώσει ακόμη πιο αποφασιστικά την εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και να καταδικάσει την ανοχή εκ μέρους των μηχανισμών του κράτους σε τέτοιου είδους πρακτικές».

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

Ανακοίνωση καταγγελίας των αλλεπάλληλων φασιστικών προκλήσεων εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα:

“Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις νέες επιθέσεις φασιστών εναντίον αντιφασιστικών συλλογικοτήτων στην Παλαιά Κοκκινιά, στην Καλλιθέα, στο Γαλάτσι, από την οποία μάλιστα τραυματίστηκε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ, καθώς και την επίθεση με υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο μέλους της ΛΑ.Ε. και της ΚΑΡ, στον Κορυδαλλό. Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν τρεις μόλις μέρες μετά από την επίθεση στην Αφγανική Κοινότητα Μεταναστών και Προσφύγων και σε μικρό χρονικό διάστημα από τον εμπρησμό κατάληψης στην Θεσσαλονίκη και την επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», από την οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά μία συνήγορος της οικογένειας Φύσσα.

Η αποθράσυνση των φασιστοειδών δεν είναι τυχαία. Οφείλεται αφενός στο περιρρέον κλίμα εθνικιστικής πατριδοκαπηλείας που καλλιεργούν η δεξιά και η ακροδεξιά, και αφετέρου στην κρατική ανοχή και ατιμωρησία που απολαμβάνουν οι δρά­στες φα­σι­στι­κών επι­θέ­σε­ων, για τις οποί­ες έχει άμεση ευ­θύ­νη η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ – ΑΝΕΛ. Οφεί­λε­ται επί­σης στον θε­σμι­κό ρα­τσι­σμό που καλ­λιερ­γεί η κυ­βέρ­νη­ση, η οποία, δια στό­μα­τος του νέου υπουρ­γού Με­τα­να­στευ­τι­κής Πο­λι­τι­κής, Δ. Βίτσα, επα­νέ­λα­βε πριν δύο μέρες, στο στρα­τό­πε­δο της Μό­ριας, την προ­σή­λω­ση της κυ­βέρ­νη­σης στην κα­τά­πτυ­στη συμ­φω­νία ΕΕ – Τουρ­κί­ας, στις απε­λά­σεις και στις ρα­τσι­στι­κές «επα­να­προ­ω­θή­σεις» προ­σφύ­γων.

Η ΛΑ.Ε. καλεί σε συστράτευση σε ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο ενάντια στην ανοχή των «ταγμάτων εφόδου» του φασισμού και στις πολιτικές που ενθαρρύνουν τη δράση τους.”

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.