.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για το όργιο καταστολής στον Ελαιώνα


Φτάνει πια με το όργιο της καταστολής – Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες στον Ελαιώνα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης μετατρέπει τη χώρα η κυβέρνηση, η οποία εξαπολύει επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε όλα τα μέτωπα.

Τα χαράματα της Παρασκευής 19 Αυγούστου δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ επιτέθηκαν για μία ακόμα φορά σε πρόσφυγες και αλληλέγγυους στην καταυλισμό στον Ελαιώνα, τον οποίο κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων θέλουν να αδειάσουν, ξεριζώνοντας ακόμα μια φορά τους πρόσφυγες, προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Η προκλητικότητα της αστυνομίας ήταν τέτοια που προσήγαγε έξι αλληλέγγυους και μάλιστα προχώρησε στο σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους και στη σύλληψή τους!

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποιούν καθημερινά κατάληψη στην πλατεία Εξαρχείων, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών και επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που συγκεντρώνονται κάθε πρωί διαδηλώνοντας ενάντια στο σχέδιο καταστροφής της μοναδικής πλατείας της περιοχής.

Στο πλευρό της ιδιοκτησίας της «Μαλαματίνας» βρίσκονται επίσης καθημερινά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, βοηθώντας την εργοδοσία να κτυπήσει την απεργία και να προωθήσει μέσα στο χώρο απεργοσπάστες. Πριν μερικές μέρες η ΕΛΑΣ συνέλαβε και τον πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα»!

Όλα αυτά δείχνουν πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατασταλτικό οίστρο, θεωρώντας πως έτσι θα περάσει την αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική της, παρά τις ογκούμενες αντιδράσεις. Είναι βαθιά γελασμένη.

Το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να αντεπιτεθεί και να σαρώσει την κυβέρνηση της ΝΔ και όλο το αντιδραστικό πλέγμα που έχουν ενισχύσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Άμεσο αίτημα είναι η άρση κάθε κατηγορίας και η απελευθέρωση των έξι αγωνιστών/στριών, που συνελήφθησαν στον Ελαιώνα.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.