.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοίνωση της ΤΕΣ για την ακύρωση της απεργίας στις 3 Ιούνη


Ταξική Εργατική Συσπείρωση

Αναφορικά με την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ.Π Πειραιά θέλουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Η απόφαση για τις 3 Ιούνη λήφθηκε από την πλειοψηφία του ΕΚΠ και τις παρατάξεις ΔΕΣΚ και ΤΕΣ, οι άλλες δύο παρατάξεις (ΕΑΚ ΣΥΡΙΖΑ – Ομάδα Βασιλόπουλου και ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ)) αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε αυτό δηλώνοντας την συμπόρευσή τους με την γραμμή και τις αποφάσεις της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Στην πλατιά σύσκεψη των σωματείων και φορέων που έκανε το ΕΚΠ τέθηκε από την πλευρά μας αλλά και από άλλους εκπροσώπους Σωματείων το ενδεχόμενο η ηγεσία της ΓΣΕΕ να επιχειρήσει την υπονόμευση της απεργίας στις 3 Ιούνη και ομόφωνα καταλήχθηκε ότι η απεργία αυτή δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και τις αποφάσεις της.

Επίσης υπενθυμίζουμε όταν καταλήξαμε στην απόφαση για τις 3 Ιούνη δεν υπήρχε απόφαση του ΕΚΑ, ενώ αυτή της ΑΔΕΔΥ ήταν συνδεδεμένη με τον συντονισμό των οργανώσεων του ιδιωτικού τομέα….

Θεωρούμε τραγικό λάθος και ολίσθημα την άτακτη υποχώρηση των δυνάμεων που στήριξαν την απεργία στις 3 Ιούνη όπως έγινε στα όργανα ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνθηκαν τα μέγιστα όλες εκείνες οι δυνάμεις που ερωτοτροπούσαν και αναδείκνυαν το προηγούμενο διάστημα την θέση να κινηθούμε όλοι μαζί κάτω από την αιγίδα ΓΣΕΕ περιμένοντας τις σχετικές αποφάσεις της!

Είναι σαφές ότι η επιλογή ακύρωσης και αχρήστευσης της απεργίας της 3 Ιούνη είναι βούτυρο στο ψωμί της ηγεσίας της ΓΣΕΕ η οποία είναι όλα τα χρόνια συστοιχισμένη με την πολιτική ΣΕΒ – κυβερνήσεων – Ε.Ε.

Επιβεβαίωση για αυτό αποτελεί το ίδιο το αντεργατικό κυβερνητικό τερατούργημα για το οποίο ψέλλισε ότι μόνο κάποιες επίμαχες διατάξεις είναι το πρόβλημα!!!

Με την γραμμή της ΓΣΕΕ υπονομεύονται τα εργατικά δικαιώματα, εξωραΐζεται η επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου, κραυγαλέα υποβαθμίζεται ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου και ταυτόχρονα δημιουργούνται συγχύσεις στην εργατική τάξη για την ουσία της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Στην ουσία ο κυβερνητικός οδοστρωτήρας για το 8ωρο, το δικαίωμα της απεργίας, η κλιμάκωση της επίθεσης στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα είναι ψιλά γράμματα για την χρεοκοπημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Για τον σκοπό αυτό δεκάδες εργατικά σωματεία της δύναμης του ΕΚΠ, μεταξύ των οποίων και η ΠΕΝΕΝ, συγκάλεσαν Δ.Σ – Γεν. Συνελεύσεις και σε καθημερινή βάση πραγματοποιούσαν επισκέψεις – περιοδείες στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση και προετοιμασία της απεργίας στις 3/6/2021.

Είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό μια απεργία που οργανώνεται εδώ και αρκετές ημέρες και υπάρχουν ήδη αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων (Σωματεία – Εργατικά Κέντρα – Ομοσπονδίες) να ακυρώνεται με διαδικασίες φαστ τρακ και με τον τρόπο αυτό να ποδοπατούνται και να εκφυλλίζονται οι συλλογικές διαδικασίες των συνδικάτων με αποφάσεις που λαμβάνονται από τα πάνω και ερήμην τους!!

Όσοι σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τα εργατικά προβλήματα δίνουν χέρι βοηθείας στην φθαρμένη και υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ ακυρώνοντας, ξεφτιλίζοντας τις συλλογικές σωματειακές διαδικασίες αντικειμενικά μετατρέπουν τον Παναγόπουλο και τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους του σε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στην υπόθεση της εργατικής τάξης, του μαχόμενου ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και κυρίως στην ανάγκη να οργανωθεί από τα κάτω μια γραμμή σύγκρουσης – ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι αναφορές, που επενδύουν στην υποχώρησή τους και ακύρωση της απεργίας, περί συσχετισμού δυνάμεων στο σ.κ (“κυριαρχία” ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), περί της συμμετοχής στους αγώνες των εργαζομένων, δείχνουν βαθιά υποτίμηση του ρόλου των εργαζομένων στις σημερινές συνθήκες, των πραγματικών τους διαθέσεων και είναι επίσης βαθύτατα ηττοπαθείς και στην πράξη αναγάγουν την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ να διαδραματίζει κάθε φορά πρωταγωνιστικό ρόλο με τις γνωστές συνέπειες για τα εργατικά προβλήματα και δικαιώματα.

Εκτός και εάν αυτές οι δυνάμεις που συνέπραξαν στην αναστολή της απεργίας πιστεύουν σήμερα ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων που την ακολουθούν πιστά, θα δουλέψουν για την απεργία, θα εξασφαλίσουν την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή και στις διαδηλώσεις για να μην φθάσει αυτό το νομοσχέδιο στην Βουλή…

Εκτός επίσης στον όλο σχεδιασμό τους δεν πίστευαν ότι η ΓΣΕΕ θα έβγαζε για τα μάτια του κόσμου μια ξεκάρφωτη απεργία ως τουφεκιά στον αέρα….

Ειδικότερα σε ότι αφορά την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΚΠ, με δεδομένο ότι η απόφαση για την 24ωρη απεργία λήφθηκε από ΔΕΣΚ – ΤΕΣ με την προκλητική αποχή των ΕΑΚ – ΕΠΑΚ είναι φανερό ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής και ακύρωσης, χρησιμοποιώντας τις ψήφους των δυνάμεων που διαχρονικά διαπρέπουν στην απεργοσπασία, όπως στις 6 Μάη (και άλλων προηγούμενων), δεν έχει καμιά πολιτική και συνδικαλιστική νομιμοποίηση!!!

Καλούνται οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ να μην συμπράξουν στην πραξικοπηματική ανατροπή – ακύρωση της απεργίας της 3 Ιούνη κάνοντας σεβαστή την απόφαση του Δ.Σ αλλά και των δεκάδων σωματείων που έχουν πάρει ήδη ανάλογες αποφάσεις.

Σε διαφορετική περίπτωση αναλαμβάνουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη έχουν δηλώσει την θέλησή τους να πάρουν μέρος στην απεργία στις 3 Ιούνη 2021.

Ξεκαθαρίζουμε τέλος ότι με το δικό μας πλαίσιο (αιτήματα – διεκδικήσεις) με την δική μας γραμμή αναφορικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο, τα εργατικά και ναυτεργατικά προβλήματα θα συμμετάσχουμε στην απεργία της 10 Ιούνη 2021.

Επίσης το ίδιο θα πράξουμε για την προτεινόμενη συγκέντρωση του ΕΚΠ στις 3 Ιούνη 2021.

Πειραιάς 1/6/2021

Ταξική Εργατική Συσπείρωση

Υ.Γ.: Επειδή δεν θέλουμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε ένα Δ.Σ στο οποίο μεθοδεύεται η ανατροπή της προηγούμενης απόφασης, ζητούμε να καταχωρηθεί στα πρακτικά το παραπάνω κείμενό μας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.