.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανακοίνωση της αλβανικής Organizata Politike για την φασιστική δολοφονία του εργάτη στην Λευκίμμη


Την Κυριακή της 25ης Νοεμβρίου, στο χωριό Λευκίμμη της Κέρκυρας στο γειτονικό κράτος, ο 63 χρονος Petrit Zifle σκοτώθηκε με πυροβόλα όπλα από ένα μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δέχτηκε την ευθύνη, ήταν εκπρόσωπος αυτής της ομάδας στις τελευταίες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Λευκίμμη. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, η αιτία του κακού ήταν το μίσος που έδειξε ο δολοφόνος για τους “ξένους” και την αντίδραση του Πέτρου, ο οποίος αργότερα έπεσε σε ενέδρα και εκτελέστηκε.

Ο κίνδυνος του φασισμού (ή του υπερεθνικισμού) σηκώνει το κεφάλι ξανά σε όλο τον κόσμο. Οι διάφορες ομάδες της Αριστεράς στην Ελλάδα κάνουν έναν ασταμάτητο πόλεμο στην νεοναζιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Πολλοί μετανάστες διαφορετικών εθνικοτήτων έχουν επίσης ενταχθεί στην προσπάθεια.

Η Organizata Politike εκφράζει συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού και την αλληλεγγύη με τον πόλεμο των γειτόνων (ελλήνων) και των μεταναστών όλων των εθνικοτήτων, καλώντας τους συμπατριώτες μας να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η μόνη γλώσσα που ξέρει ο φασισμός είναι η γλώσσα της βίας!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.