.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αναιρέσεις 2023: Η κεντρική πολιτική εκδήλωση της πρώτης ημέρας (Βίντεο)


Άνοιξε και φέτος τις πύλες του το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στη Γεωπονική, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023. Οι διοργανωτές και οι διοργανώτριες σημειώνουν ότι πρόκειται για την 30ή επέτειο του Φεστιβάλ!

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, την κεντρική πολιτική εκδήλωση της πρώτης ημέρας, η οποία ήταν αφιερωμένη στις προοπτικές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στη νέα περίοδο που διανοίγεται, στις πολιτικές εκτιμήσεις για τις εξελίξεις και, βέβαια, για την νέα εκλογική μάχη που καλείται να δώσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η συντονίστρια Χριστίνη Δέση – Λουκά η οποία στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην πρώτη εισηγήτρια, Μαρία Μπικάκη. Τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Μαρίνης τον οποίο διαδέχτηκε ο Κώστας Παπαδάκης. Τελευταία εισηγήτρια ήταν η Μαρία Καραμπέλη.

Και οι τέσσερις εισηγήσεις ήταν υψηλού επιπέδου, εξαιρετικές και αξίζει να τις παρακολουθήσετε ολόκληρες, όπως άλλωστε και τις παρεμβάσεις από το ακροατήριο που ακολούθησαν. Μεταξύ αυτών, και ο χαιρετισμός του Θανάση Κούρκουλα από το Κόκκινο Νήμα καθώς και του Γιάννη Σηφακάκη από το ΣΕΚ.

Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες, αγωνιστές από άλλες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Σερβία – Κροατία αλλά και Τουρκία) απεύθυναν χαιρετισμό στο φεστιβάλ μεταφέροντας ένα κλίμα από τους αγώνες της εργατικής τάξης στις χώρες τους. Αυτοί οι χαιρετισμοί θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες.

Η Χριστίνη Δέση Λουκά ανοίγει την εκδήλωση:

 

Η εισήγηση της Μαρίας Μπικάκη:

 

Η εισήγηση του Γιάννη Μαρίνη:

 

Η εισήγηση του Κώστα Παπαδάκη:

 

Η εισήγηση της Μαρίας Καραμπέλη:

 

Χαιρετισμός του Θανάση Κούρκουλα από το Κόκκινο Νήμα:

 

Χαιρετισμός του Γιάννη Σηφακάκη εκ μέρους του ΣΕΚ:

 

Παρέμβαση του Μάνου Σκούφογλου:

 

Παρέμβαση του Γιάννη Σκουλαρίκου:

 

Μαρία Μπικάκη – Χριστίνη Δέση – Λουκά κλείνουν την εκδήλωση:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 82.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.