.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από την Πόλη Ανάποδα!


Ανακοίνωση της Πόλης Ανάποδα σχετικά με την απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο του ψηφίσματος αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που κατέθεσε η ίδια (31/10). Μέλη της Πόλης Ανάποδα ανέλαβαν σήμερα (2/11), την πρωτοβουλία να αναρτήσουν σε ιστό έξω από το Δημαρχείο την παλαιστινιακή σημαία, ως ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Απέχει το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης από το δράμα του Παλαιστινιακού λαού

Αυτές τις ημέρες, η καρδιά όλου του πλανήτη ματώνει στην Παλαιστίνη. Ως Πόλη Ανάποδα, σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Βγήκαμε στο δρόμο ζητώντας να σταματήσει τώρα η επίθεση του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία οδηγεί σε βίαιη εθνοκάθαρση. Απαιτήσαμε να αρθεί το απαράδεκτο καθεστώς του απαρτχάιντ και γίνει σεβαστό το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε ένα ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος, στα σύνορα του 1967 – όπως άλλωστε ζητούν και οι διαχρονικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Καταγγείλαμε τη στάση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες στηρίζουν στην πράξη και στα λόγια τον διαρκή πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στους Παλαιστίνιους, έναν πόλεμο που προκαλεί μόνο θάνατο και δυστυχία στους αμάχους και στις δύο πλευρές των συνόρων. Και φυσικά, σταθήκαμε απέναντι στην πολιτική όλων των πρόσφατων ελληνικών κυβερνήσεων, η οποία προσδένει τη χώρα μας στο αιματοβαμμένο άρμα ενός κράτος – τρομοκράτη.

Πιστεύοντας ότι η αλληλεγγύη στο παλαιστινιακό λαό και το αίτημα να σταματήσει η ισραηλινή επίθεση απηχούν τα φιλειρηνικά αισθήματα της πλειοψηφίας του λαού της πόλης μας, την περασμένη Τρίτη (31/10) καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το ψήφισμα που επισυνάπτεται παρακάτω. Το δημοκρατικά εκλεγμένο σώμα της πόλης είχε ηθική και πολιτική υποχρέωση, πιστεύουμε, να τοποθετηθεί απέναντι στη σφαγή. Μάλιστα, όπως κάνουμε πάγια σε αυτές τις περιπτώσεις, κι όπως πιστεύουμε ότι είναι το δημοκρατικά σωστό, το προτεινόμενο ψήφισμα δεν περιείχε το σύνολο των δικών μας απόψεων, αλλά τα ελάχιστα απαιτούμενα μιας φιλειρηνικής, ανθρωπιστικής τοποθέτησης: να σταματήσει η επίθεση, να ανοίξει ο δρόμος στην ανθρωπιστική βοήθεια, να απεμπλακεί η ελληνική κυβέρνηση από την πολεμική μηχανή, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος. Και τέλος, να υψωθεί συμβολικά η παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, ως ένδειξη ηθικής συμπαράστασης.

Δυστυχώς, η μεγάλη πλειοψηφία των κυρίαρχων παρατάξεων, είτε συνδέονται με την Νέα Δημοκρατία, είτε συνδέονται με το ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγαν και το ελάχιστο αυτό καθήκον. Αναπαράγοντας την επιχειρηματολογία της μικρής μειοψηφίας των κρατών (συμπεριλαμβανομένων και του ελληνικού) που απέρριψαν το αντίστοιχο ψήφισμα στην ολομέλεια του ΟΗΕ, ζήτησαν το ψήφισμα να καταδικάζει και τις δύο πλευρές, παίρνοντας στην πραγματικότητα ίσες αποστάσεις ανάμεσα στο θύμα και τον θύτη.

Εμείς επιμένουμε: όταν ένας λαός ολόκληρος εξοντώνεται κάτω από τις βόμβες και τις ερπύστριες των τανκς, ο ρόλος μας δεν μπορεί να είναι αυτός του διαιτητή ή του σχολιαστή. Όποιος μένει σιωπηλός απέναντι σε αυτό το έγκλημα, είναι ηθικός, αν όχι φυσικός, συνένοχος. Καταγγέλουμε λοιπόν την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζουμε, μαζί με την πλειοψηφία της πόλης μας, στο δρόμο της αλληλεγγύης και του αντιπολεμικού αγώνα.

Τέλος, είμαστε υποχρεωμένοι και υποχρεωμένες να συμπληρώσουμε ότι μας προκαλεί λύπη η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Από τη μία, λέγοντας μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα, κατήγγειλε ότι το προτεινόμενο ψήφισμα είναι απαράδεκτο, ότι ξεπλένει την ελληνική κυβέρνηση και τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, καταλήγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε -«με κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές»- να το ψηφίσει μέχρι και ο Μητσοτάκης. Από την άλλη, μας κάλεσε να το αποσύρουμε, με την αντίστροφη δικαιολογία ότι θα καταψηφιζόταν από την πλειοψηφία και η ισραηλινή πρεσβεία θα χρησιμοποιούσε αυτή την απόρριψη ως ένδειξη στήριξης του κράτους δολοφόνου από τη Θεσσαλονίκη. Μέσα από αυτή την προφανώς αντιφατική επιχειρηματολογία, κατάφερε τελικά να αποφύγει ως παράταξη κάθε ευθύνη και να απαλλάξει την πλειοψηφία από κάθε πίεση να πάρει θέση απέναντι στο έγκλημα. Τελικά, παραδόξως, θα έλεγε κανείς, ψήφισε λευκό στο «απαράδεκτο» ψήφισμα που «χύνει νερό στο μύλο των δολοφόνων» και αναλώθηκε -τόσο πριν όσο και μετά τη συνεδρίαση- σε καταγγελίες εναντίον της Πόλης Ανάποδα, οι οποίες, πέρα από τα παραπάνω, εμπλουτίστηκαν με συνήθη μικροπολιτικά ψέματα και αστειότητες, όπως ότι η Πόλη Ανάποδα στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές και παραταξιακές κόντρες. Ό,τι και να λέει η Λαϊκή Συσπείρωση ή όποια άλλη παράταξη, θα συνεχίζουμε να επιδιώκουμε συνεργασία εκεί που την επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες. Ακόμα περισσότερο, διευκρινίζουμε ξανά ότι το ζητούμενο για εμάς δεν είναι να πούμε την άποψή μας και να βγούμε από την υποχρέωση, είναι να είμαστε χρήσιμοι και χρήσιμες στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, όπως και σε κάθε κοινωνικό αγώνα και κινητοποίηση. Αυτό επιχειρήσαμε και προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο με το προτεινόμενο ψήφισμα, όπως κάναμε κάθε φορά στο παρελθόν απέναντι σε πολέμους και μεγάλα διεθνή ζητήματα (πολλές φορές μάλιστα μαζί με τη Λαϊκή Συσπείρωση, προτού αυτή αλλάξει ξαφνικά στάση). Παρά την απόρριψη του ψηφίσματος από την πλειοψηφία, η οποία πιστεύουμε ότι την τοποθετεί απέναντι από κάθε φιλειρηνικό και δίκαιο πολίτη αυτής της πόλης, εμείς θα συνεχίσουμε μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού.

* * * * * * * *

Προσχέδιο ψηφίσματος αλληλεγγύης στον άμαχο λαό της Παλαιστίνης

Θεσσαλονίκη, 30.10.2023

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις θηριωδίες που διενεργούνται σε ένα πεδίο ατέρμονου και άνισου πολέμου κατά άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πλήρης αποκλεισμός που επέβαλε το Κράτος του Ισραήλ σε δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση πλέον σε τρόφιμα, νερό, ρεύμα, καύσιμα και φάρμακα και το πρόσφατο τελεσίγραφο θανάτου για εκκένωση εντός 24 ωρών και μεταφορά στο νότιο θύλακα της Γάζας 1,1 εκ. αμάχων Παλαιστινίων, μεταξύ αυτών βρεφών και ανηλίκων παιδιών, χωρίς καμία διασφάλιση του τρόπου και της ασφάλειάς τους, παραβιάζει για ακόμα μία φορά το διεθνές δίκαιο, μετατρέπει τη Γάζα σε σφαγείο με την συνενοχή όλων και τροφοδοτεί έναν κύκλο βίας που δεν φαίνεται να κλείνει. Αντίθετα, μοιάζει να κλιμακώνεται και να λαμβάνει διαστάσεις γενοκτονίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλεί:

Το Κράτος του Ισραήλ να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και ιδίως το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, από το οποίο δεσμεύεται, και να απέχει από κάθε μορφής επιβολής αντιποίνων στον παλαιστινιακό άμαχο πληθυσμό, να αποσύρει τις χερσαίες δυνάμεις από το βόρειο και κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να σταματήσει τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων, να σταματήσει τη χρήση απαγορευμένων όπλων με βάση το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να απέχει από κάθε μέτρο συλλογικής τιμωρίας και εξόντωσης απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό. Να τερματίσει την αποικιοκρατία, το καθεστώς απαρτχάιντ και τις πολιτικές προσάρτησης που επιβλήθηκαν στον παλαιστινιακό λαό, οι οποίες αποτελούν τη βασική αιτία των συγκρούσεων στην περιοχή.

Τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην συνεχίζει να παρακολουθεί αμέτοχη τον ατέρμονο κύκλο βίας και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία του παλαιστινιακού λαού απέναντι στις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις, καθώς και το αναγνωρισμένο δικαίωμά του σε ανεξάρτητο κράτος.

Την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τη στήριξή της προς το κράτος του Ισραήλ, όπως αυτή εκφράστηκε και με την πρόσφατη αποχή της από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, να αποσύρει το πολεμικό πλοίο που απέστειλε στην περιοχή και να απέχει από κάθε πολεμική εμπλοκή ή διευκόλυνση στους επιτιθέμενους.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να αναρτηθεί η Παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχιακό μέγαρο.

Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 74.00% ( 10
Συμμετοχές )



11 σχόλια στο “Ανάρτηση της παλαιστινιακής σημαίας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από την Πόλη Ανάποδα!

  1. ΑΩ

    κατάπτυστη η στάση του ΚΚΕ στο δήμο Θεσσαλονίκης.
    Το χειρότερο ότι προσπαθεί να καλυφτεί ρίχνοντας λάσπη στην Πόλη Ανάποδα με χοντροκομμένα ψέματα για το ψήφισμα που κατέθεσε

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο 902 γράφει τεράστια ψέματα και πετάει λάσπη κατά της πόλης ανάποδα! Λεει ότι είναι παράταξη και του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι αυτό το ψήφισμα θα το ψηφιζε και ο Μητσοτάκης! Καλά εκεί στο ΚΚΕ, πόσο ακόμα θα κατρακυλησουν στην αντικομμουνιστική αντίληψη για την πολιτική; Ούτε τα μέλη τους δεν πρέπει να πιστεύουν αυτά τα ψέματα…

    Κρίμα και παλι κρίμα, που για πολλοστή φορά το ΚΚΕ μέσω της πράξης του, μας λέει πως η κοινωνία που θέλει να φτιάξει θα ειναι ίδια με αυτή που τώρα ζούμε.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τι ακριβώς λέει ο 902:
      Με ένα τουλάχιστον θολό ψήφισμα, που καταθέτει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα», που στηρίζεται από κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιχειρεί να αποσιωπήσει τις τεράστιες ευθύνες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και το σύνολο της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και στη σφαγή στη Γάζα.
      Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει ξεχάσει να αναφέρει στο εν λόγω ψήφισμα, που ούτε αν τα έσβηνε με …μπλάνκο η ισραηλινή πρεσβεία δεν θα ήταν τόσα. Όσο και να ψάξει κανείς, λοιπόν, στο μακροσκελές ψήφισμα δεν υπάρχουν ούτε μια φορά οι λέξεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
      Λες και έχει πάρει «αέρα» το Ισραήλ από μόνο του.
      Λες και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» πήγε να συνοδέψει ισραηλινά αλιευτικά πλοία και όχι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.
      Λες και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας δεν έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια πολέμου.
      Λες και δεν έχει υπογραφή η συμφωνία πολέμου με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με αμερικανοΝΑΤΟική βούλα.
      Λες και η ΕΕ δεν στηρίζει «αμέριστα» το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα».
      Δεν υπάρχουν φυσικά οι λέξεις «έποικοι» και «εποικισμοί». Δεν υπάρχει πουθενά το έγκλημα που συντελείται στη Δυτική Όχθη. Δεν υπάρχει πουθενά μια ξεκάθαρη καταγγελία για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, παρά μόνο γενικόλογα «μετατρέπει τη Γάζα σε σφαγείο με τη συνενοχή όλων», «τροφοδοτεί έναν κύκλο βίας», συμψηφίζοντας κατακτητές και Παλαιστινιακό λαό.
      Δεν υπάρχει πουθενά μια πρόταση στήριξης των πάγιων και δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.
      Ψήφισμα-λουκούμι, λοιπόν, στη συστηματική προσπάθεια αποσιώπησης της μεγάλης εμπλοκής της χώρας μας, αλλά και των τεράστιων ευθυνών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
      Ψήφισμα-ντροπή απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, τον αγώνα του και την αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτυχθεί όσο πιο πλατιά στη χώρα μας.

      Ποιά ακριβώς φράση είναι ψέμα;

      Προφανώς και η κοινωνία, που θέλει να φτιάξει το ΚΚΕ δεν είναι η σημερινή δική σας….

      Reply
      1. Ανώνυμος

        O 902 έχει και δεύτερο ρεπορτάζ πέραν του ανόητου λασπορεπορτάζ που καλά έκαναν και ανάρτησαν οι ΚΚΕδες που έχουν χρέωση να σχολιάζουν στην ΠΑΝΤΙΕΡΑ. Αυτό δε το ρεπορτάζ είναι έναν τόνο πιο χολερικό και λασπολάγνο απέναντι στην “Πόλη Ανάποδα”:

        ΑΠΟ 902«Μαύρη σελίδα» στην ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου

        «Ακριβώς την ώρα που εκατοντάδες ακόμα Παλαιστίνιοι (κυρίως παιδιά) δολοφονούνταν σε στρατόπεδο προσφύγων από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, οι παρατάξεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ακροδεξιοί –εθνικιστές στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κόντρα στο λαϊκό αίσθημα αλληλεγγύης στον σφαγιαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, ακολουθώντας τη γραμμή των κομμάτων τους, έγραψαν μαύρη σελίδα ντροπής», επισημαίνει και προσθέτει πως «η παράταξη “Πόλη Ανάποδα” (με στήριξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 κ.α.), κατέθεσε ψήφισμα για το Παλαιστινιακό, που με κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές θα μπορούσε να προσυπογράψει ακόμα και ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς επιχειρεί να αποσιωπήσει τις τεράστιες ευθύνες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και το σύνολο της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και στη σφαγή στη Γάζα. Δεν υπάρχει πουθενά μια ξεκάθαρη καταγγελία για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Δεν υπάρχει πουθενά μια πρόταση στήριξης των πάγιων και δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967. Ψήφισμα-ντροπή απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, τον αγώνα του και την αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτυχθεί όσο πιο πλατιά στη χώρα μας».

        Τονίζει πως «προειδοποιήσαμε την “Πόλη Ανάποδα” ότι η (εκ των προτέρων) δεδομένη απόρριψη του ψηφίσματος από τις άλλες παρατάξεις, θα γινόταν “σημαία” στα χέρια της Ισραηλινής πρεσβείας σαν ένδειξη στήριξης του κράτους δολοφόνου από τη Θεσσαλονίκη, κόντρα στο τεράστιο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους. Αυτή η παράταξη επέμενε προσφέροντας μια ευκαιρία “δικαίωσης” στο Ισραήλ, προκαλώντας ζημία στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Οι παρατάξεις Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ακροδεξιοί – εθνικιστές απέρριψαν το ψήφισμα, επικαλούμενοι ότι δεν καταδίκαζε τη Χαμάς. Το γνωστό επιχείρημα – εργαλείο για να στοχοποιηθεί ο αγώνας ενός ολόκληρου λαού για λευτεριά, προσφορά στη δολοφονική Ισραηλινή μηχανή».

        Συμπληρώνει ότι οι παρατάξεις αυτές «έδωσαν για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήρια τους στα κόμματα τους που “έστησαν” τη συμμαχία με το κράτος – Δολοφόνο, στους πάτρωνες των ΗΠΑ, ΕΕ, τα ντόπια μονοπωλιακά συμφέροντα που στήνουν μπίζνες πάνω στα πτώματα χιλιάδων θυμάτων».

        «Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, με λευκή ψήφο, αρνήθηκε την στήριξη ενός απαράδεκτου ψηφίσματος, αρνήθηκε να χύσει νερό στο μύλο των δολοφόνων. Κατήγγειλε κόμματα, παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν τις απαράδεκτες επιλογές της κυβέρνησης», όπως σημειώνει”. https://www.902.gr/eidisi/topiki-dioikisi/346048/mayri-selida-stin-istoria-toy-dimotikoy-symvoylioy

        Καταγράφουμε λοιπόν, τα εξής πολύ συγκεκριμένα ψέμματα του ΚΚΕ μέσω του 902:

        Α. Παρουσιάζει την ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ως παράταξη και του ….ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο έτερο ρεπορτάζ του 902 το ψέμα αυτό γίνεται πιο σοφτ αφού αναφέρει πως η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ εμπεριέχει και τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο, ο όλος ΣΥΡΙΖΑ έχει την δική του παράταξη από ανέκαθεν και η αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά την δική της από ανέκαθεν. Απο ΨΕΜΑΤΑ καλά πάει ο 902, είμαστε σίγουροι πως έχει δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερα ψέματα.

        Β. Μας λέει το ρεπορτάζ του 902 πως το ψήφισμα που κατέθεσε η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ είναι τόσο συστημικό, που μπορούσε να το ωηφίσει μέχρι και ο Μητσοτάκης! Αγαπητοί αναγνώστες της ΠΑΝΤΙΕΡΑΣ, που ανάμεσα σας βρίσκονται ΚΑΙ αρκετά μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαβάστε παρακαλούμε το ψήφισμα που παρατίθενται στην αρχική ανάρτηση και πείτε αν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Μητσοτάκης, θα μπορούσαν να προσυπογράψουν ψήφισμα το οποίο απαιτεί από την κυβέρνηση της ΝΔ να αποσύρει την φρεγάτα ΨΑΡΑ από την εκεί περιοχή και να μην εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο στον πόλεμο, ούτε και να παρέχει διευκολύνσεις στους επιτιθέμενους!! Εκεί στο ΚΚΕ δεν θα μας τρελάνετε έτσι;

        Γ. Μας λέει το ένα απο τα 2 ρεπορτάζ του “902 ψέμματα” ότι το ψήφισμα δεν μιλάει για εποίκους. Ορίστε το απόσπασμα “…Να τερματίσει την αποικιοκρατία, το καθεστώς απαρτχάιντ και τις πολιτικές προσάρτησης που επιβλήθηκαν στον παλαιστινιακό λαό, οι οποίες αποτελούν τη βασική αιτία των συγκρούσεων στην περιοχή….”. Και εδώ κουβάς για τα επιχειρήματα του ΚΚΕ.

        Δ. Το παρόν ψήφισμα είναι ένα ψήφισμα που σαν σκοπό είχε όπως έχει κάθε ψήφισμα να έχει ένα επαρκές περιεχόμενο και ταυτόχρονα να υιοθετηθεί από το Δ.Σ. Και τέτοιο είναι. Η Λαϊκή Συσπείρωση όμως, ούτε καν κατέβασε δικό της ψήφισμα!! Εξαφανιζόλ, κοκοκό και μεγάλα λόγια και στο τέλος ψέματα και λάσπες για την αντικαπιταλιστική κομμουνιστική Αριστερά.

        Reply
      2. μεταβατικος

        Απ’ ό,τι καταλαβαίνω το ψήφισμα κατέβηκε με σκοπό να περάσει ένα ψήφισμα ξεκάθαρης καταδίκης του Ισραήλ από ένα Δημοτικό Συμβούλιο που από όσο θυμάμαι κυριαρχείται από τη Δεξιά. Εάν ήταν να κατέβει ένα ψήφισμα ανάδειξης της αντιιμπεριαλιστικής γραμμάρας της κάθε παράταξης είναι σίγουρο ότι δε θα περνούσε. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μου φαίνεται παράλογη η μαξιμαλιστική κριτική, γι’ αυτό δεν μπαίνω στη λογική να πω τι παραλείψεις υπάρχουν.
        Άντε έστω όμως ότι το ΚΚΕ δε δέχεται αυτό το σκεπτικό κατάθεσης ψηφίσματος, ακόμα και έτσι λέει τραγικά ψέματα. Υπάρχει ξεκάθαρη καταδίκη συγκεκριμένα του Ισραήλ και της πολιτικής απαρτχάιντ, αποικιοκρατίας(σχετικά με την μη αναφορά σε εποικισμούς) και ότι ξεκάθαρα είναι ο κύριος υπαίτιος για τη βία στην περιοχή. Υπάρχει ξεκάθαρη καταδίκη εμπλοκής της χώρας. Υπάρχει αναφορά στο ιστορικό δικαίωμα των Παλαιστινίων για ανεξάρτητο κράτος (δεν αναφέρονται τα σύνορα του ’67 βέβαια). Προφανώς, δεν πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να γράψει ακόμα και ο πιο μεθυσμένος υπάλληλος της πρεσβείας.
        Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ δυστυχώς το κόμμα σας περνάει για ντουγάνια που δεν τους έχει ικανούς ούτε να διαβάσουν το συγκεκριμένο ψήφισμα.

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Ολες οι φράσεις του ρεπορτάζ του 902 είναι ψέμα, αυτό καταλαβαίνει όποιος διαβάσει το ψηφισμα διαβάσει και τα αντιφατικά μεταξύ τους ρεπορτάζ του 902. Προφανώς και η κοινωνία που θέλει να φτιάξει το ΚΚΕ είναι σαν τη σημερινή που ζούμε.

        Reply
      4. Ανώνυμος

        Εν τω μεταξύ η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την μια συνέβαλλε στο να απορριφθεί από το ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης το καλό ψήφισμα της ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ, και από την άλλη αρνήθηκε να κατεβάσει δικό της ψήφισμα!!! Μεγάλα λόγια δηλαδή, και απο τηγανίτα τίποτα. Και μπόλικα ψέματα από τον 902

        Reply
      5. άλλος ανώνυμος

        το ψήφισμα που κατέθεσε το ΚΚΕ τα έλεγε αυτά;

        Reply
  3. Μάκης από Πειραιά

    Από το 902.gr
    “Με ένα τουλάχιστον θολό ψήφισμα, που καταθέτει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης η δημοτική παράταξη «Πόλη Ανάποδα», που στηρίζεται από κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επιχειρεί να αποσιωπήσει τις τεράστιες ευθύνες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και το σύνολο της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο και στη σφαγή στη Γάζα.
    Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει ξεχάσει να αναφέρει στο εν λόγω ψήφισμα, που ούτε αν τα έσβηνε με …μπλάνκο η ισραηλινή πρεσβεία δεν θα ήταν τόσα. Όσο και να ψάξει κανείς, λοιπόν, στο μακροσκελές ψήφισμα δεν υπάρχουν ούτε μια φορά οι λέξεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ!
    Λες και έχει πάρει «αέρα» το Ισραήλ από μόνο του.
    Λες και η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» πήγε να συνοδέψει ισραηλινά αλιευτικά πλοία και όχι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.
    Λες και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας δεν έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια πολέμου.
    Λες και δεν έχει υπογραφή η συμφωνία πολέμου με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με αμερικανοΝΑΤΟική βούλα.
    Λες και η ΕΕ δεν στηρίζει «αμέριστα» το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα».
    Δεν υπάρχουν φυσικά οι λέξεις «έποικοι» και «εποικισμοί». Δεν υπάρχει πουθενά το έγκλημα που συντελείται στη Δυτική Όχθη. Δεν υπάρχει πουθενά μια ξεκάθαρη καταγγελία για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, παρά μόνο γενικόλογα «μετατρέπει τη Γάζα σε σφαγείο με τη συνενοχή όλων», «τροφοδοτεί έναν κύκλο βίας», συμψηφίζοντας κατακτητές και Παλαιστινιακό λαό.
    Δεν υπάρχει πουθενά μια πρόταση στήριξης των πάγιων και δίκαιων αιτημάτων του Παλαιστινιακού λαού για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967.
    Ψήφισμα-λουκούμι, λοιπόν, στη συστηματική προσπάθεια αποσιώπησης της μεγάλης εμπλοκής της χώρας μας, αλλά και των τεράστιων ευθυνών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
    Ψήφισμα-ντροπή απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, τον αγώνα του και την αλληλεγγύη που πρέπει να αναπτυχθεί όσο πιο πλατιά στη χώρα μας.”
    Δεν ξέρω ποιά ακριβώς ήταν η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ.
    Όμως με τον σχολιασμό του 902 δεν μπορώ να διαφωνήσω.
    Εάν το σχέδιο Ψηφίσματος είναι αυτό που διαβάστηκε, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι πρόχειρο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μάκη απο ΚΚΕ, λές ανοησίες. Διάβασε ξανά το ψηφισμα, γιατί μάλλον δεν το διάβασες.

      Reply
  4. άλλος ανώνυμος

    Ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη έγραψε στη σελίδα Ατέχνως που προπαγανδίζει το ΚΚΕ, άρθρο με τίτλο “Ούτε με το Ισραήλ, ούτε με την Χαμάς. Με τον λαό της Παλαιστίνης!”
    Αυτόν τον τίτλο όντως θα το προσυπέγραφε ο Μητσοτάκης.
    Ο διαχειριστής του σάιτ και ο Μόττας αλληλοκαταγγέλονται (βλ.άρθρο με τίτλο “Ένα άρθρο που δεν έπρεπε να δημοσιευθεί στο Ατέχνως” κλπ) αλλά το άρθρο παραμένει αναρτημένο, τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 3/11.
    Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη αυτά δεν τα βλέπουν;
    Ή τα βλέπουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τη λάσπη στην Πόλη Ανάποδα;

    Το άρθρο είναι εδώ:
    https://atexnos.gr/%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%87%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84/

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.