.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ανάγκη για συνολική ιδεολογική αντιπαράθεση σε Ακροδεξιά και φασίστες


ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Δημήτρης Δεσύλλας

Η αντιμετώπιση αυτής της πανούκλας, που εξαπλώνεται και διογκώνεται ταχύτατα και επικίνδυνα σε πλανήτη – Ευρώπη – Ελλάδα, πρέπει να είναι κυρίως ιδεολογική – πολιτική. Να γίνεται στο σύνολο και στα βασικά σημεία της αντιδραστικής ιδεολογίας τους:

1. Βασική ιδεολογική γραμμή τους είναι το «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» που συνδυάζει εκρηκτικά πατριδοκαπηλεία, προγονοπληξία, «εθνικοφροσύνη», θρησκοληψία – χριστεμπορία με ακραίο συντηρητισμό στις ανθρώπινες σχέσεις.

2. Εθνικισμός με μίσος απέναντι στον εργατικό διεθνισμό. Κριτική «από τα δεξιά» στη λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» και στην ΕΕ. Φανατικοί οπαδοί του ΝΑΤΟ, του στρατού, της αστυνομίας, όλων των κατασταλτικών μηχανισμών (κρατικών και παρακρατικών).

3. Ρατσισμός με άθλια κινδυνολογία (για δήθεν απώλεια της «εθνικής ταυτότητας») ενάντια στους μετανάστες και σε κάθε είδους μειονότητες (εθνικές, φυλετικές, γλωσσικές, σεξουαλικού προσανατολισμού κ.α.). Λοιδορούν και χτυπούν με ωμή και δολοφονική βία τον συνδικαλισμό και όλα τα κινήματα για τα δημοκρατικά δικαιώματα.

4. Αντικομμουνισμός: πρωτόγονος, χυδαίος, ωμός, τσαρουχοκίνητος και τρωγλοδυτικός. Παραχάραξη της Ιστορίας. Συκοφάντηση των αντιφασιστικών αγώνων, του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, του Πολυτεχνείου. Υμνωδίες και λατρεία σε Χίτλερ, Μεταξά και χούντα του 1967.

5. Μακρύ χέρι του συστήματος. Ιδεολογικό, πολιτικό και κατασταλτικό. Αχαλίνωτη λατρεία της αγοράς και συγκεκριμένων καπιταλιστών (π.χ. εφοπλιστές) που συνοδεύεται με άφθονη «αντικαπιταλιστική» και «αντισυστημική» δημαγωγία.

6. Ανορθολογισμός – σκοταδισμός με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας π.χ. για τα εμβόλια ή τις ταυτότητες « του σατανά», για «ψεκασμούς», για «θεομηνίες» αντί για φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές κ.α.

7. Θεωρούν απάτη και ανύπαρκτη την κλιματική κρίση – καταστροφή. Υπερασπίζονται με φανατισμό τις εξορύξεις, τα πετρέλαια και τους συγκεκριμένους καπιταλιστές ενάντια στη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» που είναι σε όφελος άλλων καπιταλιστών.

Δημήτρης Δεσύλλας
Μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Πηγή: efsyn

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



2 σχόλια στο “Ανάγκη για συνολική ιδεολογική αντιπαράθεση σε Ακροδεξιά και φασίστες

  1. Ανώνυμος

    Με πηγαίο, λαϊκό και συνάμα πολιτικά περιεκτικό λόγο, ο σύντροφός Δημήτρης τα βάζει πολύ σωστά. Δύο μόνο επισημάνσεις:

    Α. Για τις νέες ταυτότητες αλλά και τα εμβόλια. Η απάντηση στην ακροδεξιά απάτη, δεν είναι ο επιστημονισμός που συγκροτεί την έτερη απάτη. Είναι το μέτωπο απέναντι στην πειθάρχηση και την επιτήρηση της εργατικής τάξης και του λαού που προωθείται κσι μέσω των νέων ψηφιακών ταυτοτητων πχ όπου στο τέλος της μέρας, δεν θα μπορείς α κουνηθείς, διότι ακόμα και η οικονομική σου επιβίωση θα εξαρτάται από το αν κλεισει η στρόφιγγα αφού θα μπορεί κράτος κ κεφάλαιο να σε μπλοκάρουν μέσω την ψηφιοποίησης και των οικονομικών συναλλαγών. Έχεις την ανεργια σαν όπλο για να πειθαρχείς, θα έχεις και τον αποκλεισμό σου μεσω των ηλεκτρονικών συστημάτων, αφού σταδιακά όλα θα περνάνε από εκεί. Εδώ, η στάση των αριστερών και των κομμουνιστών υποτιμά βαθιά αυτό το πεδίο, μην παίρνοντας καμία έμπρακτη πρωτοβουλία, πέρα από μευιηα κείμενα που δημοσιευονται. Με επιχείρημα το “αφού σε παρακολουθούν μέσω κινητών και μκδ, ρε, τι το ψάχνεις;”. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΈΤΣΙ!!

    Β. Για την κλιματική κριση: Καινεδω το πράγμα πρέπει να το δούμε ανάποδα, δηλ όπως ειναι οι αριστεροί και οι κομμουνιστές. Δηλαδή: Να υψώσουμε έμπρακτο τείχος απορρίπτοντας την πολιτική ιλκιγγιωδων αυξησεων στην ενέργεια και γενικά στην καθημερινότητα, οι οποίες επιβάλλονται στο όνομα της κλιματικής κρίσης. Να απορρίψουμε όπως και ευτυχώς εδώ κάνουμε, την βάρβαρη πράσινη μετάβαση ου καταστρέφει ακόμα περισσότερο την φύση, στο όνομα της αντιμετώπισης της κλιματικής καταστροφής. Και μετά, βεβαίως και να μιλάμε για κλιματική καταστροφή λόγω μόνο και μόνο του καπιταλισμού, πρασίνου, και ορυκτού.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Τέλος, ως συνολικό επιστέγασμα της αλλαγής της αντίληψης σε μας τους κομμουνιστές και αριστερούς που πρέπει να κάνουμε στα δύο πεδία που προανέφερα, είναι να σταματήσουμε να μιλάμε με όρους κρίσης!!! Διότι όσο μιλάς με λέξεις και όρους κρίσης, τόσο περνάς στον κόσμο το μήνυμα του “να κάνουμε κάτι να σωθούμε εντός του σημερινού πλαισίου”. Δεν υπάρχει υγειονομική κρίση, δεν υπήρξε ποτέ. Αυτό που υπήρξε και υπάρχει, ειναι η διάλυση και η ιδιωτικοποίηση των ΕΣΥ παντού στον κόσμο η οποία σε συνδυασμό με τον βάρβαρο καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και κατανάλωσης, γαμαει πρώτα και κύρια τους φτωχούς.

    Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πρωτίστως κλιματική κριση, αλλά περιβαλλοντική καταστροφή εξαιτίας πάλι, του βαρβάρου καπιταλιστικου τρόπου παραγωγής και κατανάλωσης.

    Με όρους κρίσης μιλάνε τα καπιταλιστικά δεξιά και σοσιαλδημοκρατικα θινκ τανκ, με στόχο να φύγει η κουβέντα από την ευθύνη του καπιταλισμού ως τρόπος παραγωγής και κατανάλωσης και να πάει η ευθύνη σε ουδέτερα πεδία όπως τα φυσικά φαινόμενα, ο ιός, κλπ, κλπ. Πρέπει να απορριφθεί αυτή η γλώσσα περί κρίσεως, διότι μόνο εμάς ως εργατική τάξη και λαό βλάπτει.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.