.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΑΜΘ: Εμπρηστές είναι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια!


ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ

ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη -Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Η καταστροφική φωτιά στον Έβρο έχει πλέον τις διαστάσεις μια πρωτοφανούς τραγωδίας. 18 τουλάχιστον πρόσφυγες καήκαν ζωντανοί στο δάσος μεταξύ Άβαντα-Δαδιάς, ενώ η φωτιά καταστρέφει ανεξέλεγκτη τα πάντα στο πέρασμά της. Η καταστροφή είναι ολοσχερής όχι μόνο στο Νότιο Έβρο αλλά και σε άλλες περιοχές της περιφέρειάς μας, στα χωριά του Ιάσμου στη Ροδόπη και στην ορεινή Καβάλα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που έχει γνωρίσει ο τόπος μας, που συνοδεύεται από την τραγική εικόνα των καμένων προσφύγων, την εκκένωση ακόμα και του Νοσοκομείου στην Αλεξανδρούπολη, την καταστροφή σπιτιών, σχολείων, περιουσιών στα χωριά.

Η ανακάλυψη των απανθρακωμένων σορών μεταναστών, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά, είναι ένα ακόμα έγκλημα στα χέρια της κυβέρνησης. Ο φράχτης, τα pushbacks, οι καταδιώξεις από την ΕΛΑΣ είναι οι αιτίες που οδηγούν τους πρόσφυγες να παίρνουν διαδρομές μέσα από βουνά και δάση.

Όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σε περιοχές περασμάτων προσφύγων, η καταστολή έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα να σκοτώνονται ακόμα περισσότεροι στην απελπισμένη προσπάθεια τους. Ενώ οι φωτιές στην Ελλάδα είχαν ήδη κάψει φέτος εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα, για την κυβέρνηση προτεραιότητα ήταν η αύξηση της επιτήρησης των προσφύγων στα σύνορα. Τα τοπικά και τα μεγάλα ΜΜΕ είχαν έτοιμο το σενάριο περί “οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού της Θράκης”. Τελικά, τα θύματα του “οργανωμένου σχεδίου” ήταν απελπισμένοι πρόσφυγες που προσπαθούσαν να σωθούν στο φλεγόμενο δάσος ή μέσα σε στάνες.

Το μοναδικό οργανωμένο σχέδιο είναι αυτό της πλήρους διάλυσης της δασοπροστασίας και της πυρόσβεσης. Η κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, είναι οι εμπρηστές με την πολιτική και τις προτεραιότητές τους. Το ποσό που εγκρίθηκε για κρατική διαφήμιση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν 2.294.373 ευρώ για το 2023. Το συνολικό ποσό πιστώσεων για εργατοώρες δασοπυροσβεστών για τον Έβρο ήταν 147.755! Σε ένα νομό που είχε μια τεράστια δασική έκταση (666.577 τμ σύμφωνα με τη WWF), μεταξύ των οποίων το μοναδικό δάσος της Δαδιάς με προστατευόμενη περιοχή 18 χιλιάδων στρεμμάτων. Αυτά τα δάση για κάποιους ίσως να ήταν και ενοχλητικά, όταν το αναπτυξιακό όραμα τους είναι οι αγωγοί, το LNG, οι ανεμογεννήτριες, τα φωτοβολταϊκά, οι βάσεις του ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικοί διάδρομοι μέχρι την Ουκρανία, τα καζίνο, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Η παιδεία και η υγεία, όπως και η δασοπροστασία είναι κόστος για την πολιτική που υπηρετούν κυβέρνηση, περιφερειάρχες και δήμαρχοι. Οι στάχτες από το καμένο σχολείο της Παλαγίας και η εκκένωση του Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, με ασθενείς και νεογνά να στοιβάζονται στο κατάστρωμα ενός φέρι, είναι το τραγικό αποτέλεσμα της εμπρηστικής πολιτικής τους.

Η εκκίνηση κάποιων πυρκαγιών πολλές φορές είναι τυχαία. Έχουν καταγραφεί κατά καιρούς αγρότες που καίνε καλαμιές, κατασκηνωτές που άφησαν εύφλεκτα υλικά, ακόμα και λάθη σε πεδία βολής του στρατού. Είτε από ατυχήματα, είτε από εμπρησμούς, πυρκαγιές θα υπάρχουν. Οι κυβερνήσεις και οι τοπικές αρχές οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα πρόληψης και προστασίας, αντί να καταγγέλουν ανέμους, κεραυνούς και “οργανωμένα σχέδια”.

Το μήνυμα που έστειλε η Περιφέρεια, ενώ είχε ήδη καεί ολόκληρη η περιμετρική ζώνη της Αλεξανδρούπολης, κάνοντας έκκληση στους αγρότες να βοηθήσουν με τα τρακτέρ τους για αντιπυρικές ζώνες είναι εξοργιστικό. Οι ντόπιοι αγρότες (που σύμφωνα με το 112 θα έπρεπε να έχουν εκκενώσει τα χωριά τους!) κλήθηκαν να καλύψουν τη γύμνια των αρχών που με μέγιστο κυνισμό τους υποσχέθηκε και πληρωμή των καυσίμων τους, αφού βεβαίως φέρουν τα αναγκαία παραστατικά!

Ο μοναδικός σύμμαχος της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για άλλη μια φορά είναι οι φασίστες. Ως πιστό σκυλάκι της προπαγάνδας κυβέρνησης και ΜΜΕ, που κρύβουν τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους, οι φασίστες βάζουν στόχο πρόσφυγες και μετανάστες.

Τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του Έβρου ομάδες παρακρατικών φασιστοειδών οργάνωσαν καταδιώξεις προσφύγων, ενώ στο διαδίκτυο το ρατσιστικό δηλητήριο, με fake ειδήσεις και φωτογραφίες, χύνεται με τη βοήθεια και τοπικών ΜΜΕ.

Τα πογκρόμ κατά προσφύγων είναι ένας ακόμα λόγος που τους σπρώχνει προς τα δάση. Φασίστες δεν διστάζουν ακόμα και να ανεβάσουν βίντεο απαγωγής και εγκλεισμού προσφύγων σε τρέιλερ φορτηγού. Είχε προηγηθεί κάλεσμα σε πογκρόμ από τον βουλευτή Έβρου της «Ελληνικής Λύσης», Πάρη Παπαδάκη, ενώ σε αναρτήσεις ακροδεξιών υπάρχουν αναφορές και για άλλες “συλλήψεις αλλοδαπών” και προτροπή για χρήση όπλων. Επιπλέον ο Κ. Βελόπουλος προτρέπει στην μεγαλύτερη αναβάθμιση των πολιτοφυλακών.

Αυτά τα τάγματα θανάτου είναι τα ίδια που είδαμε πρόσφατα να δολοφονούν τον Μιχάλη Κατσουρή και τον εργάτη Σιζάρ Σαφτάρ στην Αθήνα. Οι φασίστες δολοφόνοι εκτελούν το έργο του αποπροσανατολισμού του λαού που υποφέρει. Ενώ καίγονται νοσοκομεία και σχολεία καλύπτουν την κυβέρνηση και το κράτος στοχοποιώντας τους κατατρεγμένους του κόσμου.

Η ΑΝΤΑΡΣΊΑ στην ΑΜΘ- Αντικαπιταλιστική Αριστερά καλεί το λαό της περιοχής να συμμετέχει στον αγώνα για να μπει τέλος στην πολιτική των δολοφόνων της κυβέρνησης που αφήνει χωρίς προστασία από τις πυρκαγιές χιλιάδες κόσμο.

-Πλήρη και άμεση αποζημίωση των πληγέντων που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, οι επαγγελματικοί χώροι, η αγροτική και ζωική παραγωγή τους.

-Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Ανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας με αρμοδιότητα την προστασία του δάσους και τη δασοπυρόσβεση. Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση και ανανέωση του εξοπλισμού δασοπροστασίας με επίγεια και σύγχρονα εναέρια μέσα.

-Ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας (και των Δήμων) με τα απαραίτητα μέσα και επαρκές μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό-επιτήρηση-προστασία των των δασών

-Απόλυτη προστασία της φύσης, των δασών και των ακτών από τους «επενδυτές». Να καταργηθούν οι αντιπεριβαλλοντικοί νόμοι

Να σταματήσει η σπατάλη δισεκατομμυρίων για Ραφάλ, φρεγάτες, φράχτες στο Έβρο, ΝΑΤΟïκές βάσεις και για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και να καλυφθούν οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές καταδιώξεις των προσφύγων στα σύνορα και να αφοπλιστούν οι ακροδεξιές ομάδες.

Οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι, να πέσει ο φράχτης του Έβρου, να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες θύματα πολέμων και ακραίας φτώχιας στις χώρες τους.

Να συντριβούν η πολιτική που στρώνει το δρόμο στο φασισμό και οι ακροδεξιές ομάδες και οργανώσεις που κάνουν πράξη το κυβερνητικό ρατσισμό.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 4
Συμμετοχές )



96 σχόλια στο “ΑΜΘ: Εμπρηστές είναι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια!

  1. Ανώνυμος

    Εμπρηστής είναι ο Καπιταλισμός, όργανά του οι κυβερνήσεις του και συνένοχοι οι υποστηρικτές του….
    ….ανάμεσά τους και κάποιοι, τύπου “Αρκά”, που βρήκε να θυμηθεί μέσα σε αυτή τη δυστοπία ότι τα …ζωάκια του δάσους είναι οι ….μόνοι αθώοι! Δηλαδή, οι 18, που κάηκαν στην Δαδιά, καθώς και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, είμαστε συλλήβδην υπόλογοι! Για να συγκαλυφθούν οι εμπρηστές!
    Μπορείς, σήμερα, να είσαι φιλοκαπιταλιστής και να μην είσαι φασίστας/ρατσιστής;
    Το ερώτημα της εποχής…..

    Reply
    1. Μη άγνωστος

      Πολύ σωστά!
      Ο νεοφιλελευθερισμός είναι φασισμός με “ανθρώπινο” προσωπείο…

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Ευτυχώς, η Ελλάδα είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας.
        Οι αφελείς Αργεντίνοι, Σαουδάραβες. Αιγύπτιοι, Αιθίοπες, Αραβκά Εμιράτα και Ιρανοί προσχωρούν στους Brics
        Το μόνο σύνθημα που μας ταιριάζει είναι :
        Φωτιά και μπούρμπερη!
        Σε όλα.

        Reply
        1. Papillon

          A τώρα η Σαουδική Αραβία είναι με την σωστή μεριά; Δεν είναι πλέον το χειρότερο, το πιο σκοταδιστικό κράτος της Μ.Ανατολής;

          Διευρύνεται το…δημοκρατικό μέτωπο των BRICS με έναν ΣΤΥΓΝΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ τον Σίσι, με το ΣΤΥΓΝΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ του Ραϊσί και τους μέχρι χτες κατά την γνώμη σας χειρότερους σκοταδιστές της Μ.Ανατολής.

        2. Κώστας

          Κανείς δεν ειπε ποτέ πως οι BRICS είναι …δημοκρατικό μέτωπο, ούτε καν γεωπολιτικός πόλος. Συνεπώς μια κριτική που λέει πως έχει αντιδραστικές χώρες είναι σωστή αλλά άστοχη όσο και μια άλλη που θα προσπαθεί να αποδείξει πως η τάδε χώρα των BRICS δεν ταυτίζεται με όλες τις άλλες των BRICS στα Διεθνή, πχ. Ειναι 2 κριτικές που αποδεικνύουν πανηγυρικά πως οι BRICS δεν είναι 2 πράγματα που οι ίδιοι το φωνάζουν πως δεν είναι.

          Το ότι η Σαουδική Αραβία είναι το χειρότερο ισλαμικό καθεστώς, με διαφορά, δεν ειναι άποψη αλλά γεγονός. Σε αυτο το θέμα να απολογηθείς εσύ και ολοι όσοι αναπαραγετε την μονοκαλλιέργεια του Ιράν χωρις να λέτε για την ΣΑ. Αυτό δεν είναι whataboutism, είναι η απόδειξη πως για το Ιράν λέγατε και λέτε με σκοπό την κατάλυση της εθνικής του κυριαρχίας από τις ΗΠΑ και όχι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις γυναίκες, τους ΛΟΑΤΚΙ κλπ.

          Μακάρι και πολύ αντιδραστικές χώρες να συντονίζονται στους BRICS, ένα πάτημα για συνεργασίες, κυρίως οικονομικές, έξω από τον ασφυκτικό έλεγχο των ΗΠΑ, είναι που θα χρειαστεί και σε περίπτωση που μια χώρα μπει σε φάση μετασχηματισμών και ρήξεων προς μια πιο δίκαιη, συνεργατική και αλληλέγγυα, σοσιαλιστική με μια λέξη, κοινωνία. Σήμερα κάθε χώρα που προσπαθεί το παραμικρό αποκόβεται από τις ΗΠΑ από τις παγκόσμιες εμπορικές και χρηματοπιστωτικές ροές. Καλό θα είναι αυτό να κοπεί. Και μακάρι μια τέτοια χώρα των BRICS που πάει Αριστερά να μπορέσει να επηρεάσει και άλλες χώρες των BRICS, και τις πλεόν αντιδραστικές, μέσα από την διεθνιστική αλληλεγγύη και την διπλωματία από τα κάτω, του εργατικού κινήματος και της Αριστεράς.

          Κώστας

        3. Ανώνυμος

          Όταν η Ναυτεμπορική ανεβάζει πλέον τέτοια άρθρα: “BRICS: Παγκόσμιο νομισματικό τσουνάμι κατά του δολαρίου”, προφανώς κάτι αλλάζει παγκόσμια. Τώρα, αν εσύ Papllion προτιμάς τους illuminati της Δύσης αντί τους σκοταδιστές της Ανατολής, μάλλον δεν θα ενδιαφέρει σε λίγο κανέναν.

    1. Ανώνυμος

      Ελα την Πέμπτη στις 7 μμ στο Σύνταγμα κ πας και την επόμενη

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν είδα κανένα κάλεσμα “και για την επομένη”….

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Γιατί έκανες εσύ κάποιο κάλεσμα για την Πέμπτη;

  2. Papillon

    Εσείς Κώστα ισχυρίζεστε ότι όταν ο ιρανικός λαός εξεγείρεται εναντίον του καθεστώτος λειτουργεί…αντεθνικά. Δολοφονούνται ανήλικα, οι γυναίκες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, δολοφονούνται, εκτελούνται και εσύ βλέπεις…προδοσία. Το χειρότερο είναι ότι δεν ντρέπεστε για αυτά που λέτε το ξαναλέω η ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗ χολή που ξερνάτε για λαούς που τολμάνε και αντιστέκονται στην ρωσοκινέζικη ΚΤΗΝΩΔΙΑ είναι άνευ προηγουμένου. Μιλάτε τόσο μα τόσο ΧΥΔΑΙΑ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ για ανθρώπους που ρισκάρουν την ζωή τους για τα αυτονόητα και εσείς τους κατηγορείτε σαν…πράκτορες. Δηλαδή όχι μόνο δεν δείχνετε έμπρακτα την αλληλεγγύη σας όπως οφείλατε αφού λέτε ότι είστε αριστεροί αλλά τους συκοφαντείτε κιόλας.

    Εσείς ισχυρίζεστε ότι ο αγώνας για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι…εθνική προδοσία όταν φυσικά συμβαίνει σε χώρες με ΡΩΣΟΔΟΥΛΑ καθεστώτα. Εγώ ποτέ δεν θα αποκαλέσω τον λαό της ΣΑ…πράκτορες και…προδότες εάν αγωνιστούν για δημοκρατία ούτε υποστήριξα ποτέ το ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ισλαμοφασιστικό καθεστώς. Αυτά για μένα είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ υποστηρίζω κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ αγώνα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ λαού είτε στο Ιράν, είτε στην Τουρκία, είτε στην ΣΑ, είτε στην Βενεζουέλα κλπ. Εσείς είστε…αλά καρτ αντιφασίστες και δημοκράτες άρα ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ.

    Και ναι δεν θεωρώ ότι ο φασισμός, ο κρατικός αυταρχισμός, η φασιστικοποίηση αν θες των αστικών δημοκρατιών σε φέρνει πιο κοντά στον σοσιαλισμό. Ταυτίζομαι 100% με τον Λένιν που υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο με αυτά που ισχυρίζεστε:

    “Μπορεί ένας ταξικά συνειδητοποιημένος εργάτης να ξεχάσει τον δημοκρατικό αγώνα για χάρη του σοσιαλιστικού αγώνα, ή να ξεχάσει τον δεύτερο για χάρη του πρώτου; Όχι, ο συνειδητοποιημένος εργάτης αποκαλεί τον εαυτό του σοσιαλδημοκράτη γιατί καταλαβαίνει τη σχέση ανάμεσα στους δύο αυτούς αγώνες. Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς τον σοσιαλισμό από τον δρόμο προς την δημοκρατία, μέσα από την πολιτική ελευθερία. Για αυτό αγωνίζεται για να επιτευχθεί ο δημοκρατισμός με πληρότητα και συνεκτικότητα ώστε να πετύχει τον τελικό στόχο –τον σοσιαλισμό.”

    Β.Ι. Λένιν – Μικροαστικός και προλεταριακός σοσιαλισμός

    Όχι δεν θα έρθουμε πιο κοντά στον σοσιαλισμό με περισσότερες ΣΤΥΓΝΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ και ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥΣ αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε και στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες, δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες. Η υποδούλωση πολιτική, οικονομική, στρατιωτική στον άξονα Ρωσία-Κίνα είναι μία εξέλιξη ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΗ για το μέλλον της ανθρωπότητας. Όσο επικίνδυνη ήταν η ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ προπαγάνδα του ’30 “αφήστε την Δύση και τους εβραιομπολσεβίκους και ενωθείτε μαζί μας” άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η θέση “αφήστε την Δύση και πάτε με Ρωσία-Κίνα”.

    Δεν είναι τυχαίο που τα πιο σκληρά και απάνθρωπα καθεστώτα στον κόσμο αυτή τη στιγμή συντάσσονται ανοιχτά με Ρωσία-Κίνα (Ιράν, Μιανμάρ, Συρία, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Αφγανιστάν, Σουδάν, ΣΑ, Τουρκία, Ινδία και άλλα φυσικά). Βy the way καμία απορία που ο δικός μας θέλει να συσφίξει τις σχέσεις με το ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΟΦΙΛΟ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς της Ινδίας.

    Εάν θέλουμε να μιλάμε για δημοκρατία ο άξονας αυτός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ μέσα από λαϊκούς, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ αγώνες.

    Reply
    1. Κώστας

      Πάρε μια σημαία του Παπαδόπουλου και άλλη μια των ΗΠΑ και βγες στον δρόμο ρε Παπιγιον αφού πρέπει να πούμε μπράβο αν το κάνουν στο Ιράν, κάντο κι εσύ

      Είδαμε τι απέγινε και στο Αφγανιστάν. Ξαναρθαν οι Ταλιμπάν, όπως είχαν πρωτοέρθει με την στήριξη των ΗΠΑ

      Βάλε δες το Ράμπο ΙΙΙ να πορωθείς

      Πήγαινε πες στην Βενεζουέλα, για την οποία επιστήμονες και διαννοούμενοι του liberal democratic establishment αναλύουν την γενοκτονία των κυρώσεων, πως ο άλλος άξονας είναι χειρότερος. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν όσους και όποιους θέλουν σε θάνατο από την πείνα μέσα από το εμπόριο και τον έλεγχο των συναλλαγών και των ροών χρήματος,οι άλλοι κάθε τόσο χαρίζουν χρέη σε χώρες, όχι από φιλανθρωπία αλλά γιατί αυτή είναι η ανάγκη της κεφαλαιακής τους συσσώρευσης και γιατί παίζουν και εποικοδομημένοι όροι συνανάπτυξης και στήριξης στις φτωχές χώρες όπως έρχονται από τους Αδέσμευτους κλπ, και μια αίρεση 20 ανθρώπων στην Ελλάδα, η οργάνωση … Πειραιά του ΕΚΚΕ-ΜΛ ΚΚΕ της δεκαετίας του 80, επιμένει πως οι άλλοι είναι χειρότεροι γιατί, δήθεν, το είπε ο Μάο πριν πεθάνει. Που ο άνθρωπος μουρμούραγε κάτι ακατάληπτα και αριστεροί και δεξιοι δελφίνοι λέγανε πως είπε ότι γουστάρανε

      Αν το πεις σε άνθρωπο του λαού αυτό στην Βενεζουέλα δεν το εγκρίνω αλλά μπορεί και να φας ξύλο. Δεν είναι βέβαιο πως θα κρατήσει τα νεύρα του αν του πεις πως η καταδίκη σε θάνατο από μια ξένη χώρα επειδή ήθελε στην χώρα του να κάνει ένα εγχείρημα, πες το όπως θες, σοσιαλδημοκρατικό, σοσιαλιστικό, σοσιαλίζων, αντινεοφιλελευθερο, εθνικοδημοκρατικό, είναι δίκαη. Μπορεί να έχει χάσει ανθρώπους από αυτό το πράγμα

      Οχι μεγάλε μου, δεν θα καταγγειλω τον Μητσοτάκη που δεν έχει ακόμα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τι μη ευρωνατοικές χώρες. Που δεν ήταν στην Σύνοδο των BRICS μπορώ να τον καταγγείλω. Βέβαια αν ο Μητσοτάκης είναι πράκτορας του Πούτιν όπως λες πρέπει να εξηγηθεί γιατί είμαστε μια χώρα με αναλογικά τεράστια ενίσχυση του εγκληματικού ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος του Κιέβου και γιατί ο μπροστινός του, ο Ζελένσκι, είναι ευγνώμων. Πουτινάκι και αυτός, και το Αζοφ έλεγες τις προάλλες και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ

      E ποιος διάολος αντιστέκεται στον Πούτιν ? Γιατί δεν έχει επικρατήσει παγκόσμια, όλοι μαζί του είναι εκτός από την ΟΑΚΚΕ

      Κώστας

      Reply
      1. Θεόδωρος Σαμιωτακης

        Kώστα η όποια χρησιμοτητα της οακκε είναι να λεει όσα λέει μοστράροντας σφυριδρέπανα. και οχι αστεροεσσες αφου αυτό το κάνουν άλλοι

        Reply
      2. Ανατολικές Συνοικίες

        Η μισαλλόδοξη Δύση έπιασε ήδη δουλειά: το στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Gunther Fehlinger προτείνει την διάλυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας σε πέντε κράτη: Sul, People’s Republic of Amazonia, Sao Paulo, Nordeste και Last Seven Brazilian states.
        Αίμα μυρίζει πάλι…

        Reply
  3. Μη άγνωστος

    “…ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ υποστηρίζω κάθε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ αγώνα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ λαού είτε στο Ιράν, είτε στην Τουρκία, είτε στην ΣΑ, είτε στην Βενεζουέλα κλπ…”
    Ξέχασε να αναφέρει την Βόρεια Κορέα και τα “ανθρωποφάγα σκυλιά του Κιμ”.
    Όλως τυχαίως αναφέρει χώρες για τις οποίες η Δύση έχει προσπαθήσει να επιβάλλει αλλαγή καθεστώτων. Θα μπορούσε να αναφέρει πχ Ουκρανία, Λιβύη, ακόμα και την Γαλλία (παρεκτώς και αν δεν είναι αυταρχικός ο Μακρόν). Ή την Αϊτή, όπου ο κόσμος πεθαίνει από τις επιδημίες και την πείνα.
    Είναι η κατάντια του κάποτε αριστερίζοντα διανοούμενου.
    Κάτι σαν τους κάποτε αριστερίζοντες διανοούμενους νεοσυντηρητικούς των ΗΠΑ.
    Papillion, κρίμα. Γεννήθηκες σε λάθος χώρα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Χαζοδημοκράτες, που κραδαίνουν ιδεολογικά σφυροδρέπανα…

      Reply
    2. Papillon

      Τα σκυλιά εσύ τα λες όχι εγώ. Δεν είμαι της δυτικής αντίληψης να αναπαράγουμε ψέματα για να καταδικάσουμε δικτατορίες. Το βορειοκορέατικο καθεστώς είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ. Τελεία. Δεν έχω ανάγκη να προπαγανδίζω ή να κατασκευάζω ανοησίες περί…ανθρωποφάγων σκυλιών και…κανίβαλων για να καταδικάσω μία δικτατορία αυτές είναι οι ανοησίες της Δύσης και προφανώς τα καταδικάζω. Η αλήθεια είναι αρκετή από μόνη της. Από την άλλη επειδή η Δύση αναπαράγει χονδροειδέστατα ψέματα αυτό δεν σημαίνει σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ότι η Βόρεια Κορέα είναι…Λαϊκή Δημοκρατία. Εσείς με πρόσχημα τα ψέματα του δυτικού ιμπεριαλισμού ταυτίζεστε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ με δικτατορίες και χούντες με μόνη προϋπόθεση φυσικά να ανήκουν στον άξονα Ρωσία-Κίνα.

      Εάν ο λαός εξεγερθεί στην Βόρεια Κορέα εννοείται πως θα τον υπερασπιστώ. Παρά την ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ που έχει εγκαθιδρυθεί δεν πρόκειται να υποστηρίξω ΚΑΜΙΑ επέμβαση ΗΠΑ, Ιαπωνίας ή όποιου άλλου. Εάν ο λαός θέλει να ζει σε δικτατορία δικαίωμά του και θα καταδικάσω κάθε προσπάθεια επέμβασης ξένων κρατών. Εάν εξεγερθεί εναντίον της θα τον υποστηρίξω Αυτή είναι η διαφορά μας ακολουθώ τον ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ και θεωρώ ότι μόνο ο λαός μίας χώρας αποφασίζει για την χώρα του και το καθεστώς του. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Βλέπεις εγώ δεν προπαγανδίζω ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ τύπου επιχειρήματα όπως “προστασία εθνοτήτων”, “ζωτικός χώρος” για να δικαιολογώ και να υποστηρίζω προσαρτήσεις, γενοκτονίες, μαζικούς βιασμούς, σφαγές και όλα αυτά τα “ωραία” που εσείς υπερασπίζεστε σε βάρος των Ουκρανών από το 2014 ή που υποστηρίξατε στην περίπτωση της Τσετσενίας.

      Υποστηρίζω λαϊκές εξεγέρσεις ενάντια στην φτώχεια, την ιμπεριαλιστική υποδούλωση, τον φασισμό και τον αυταρχισμό ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ Αϊτή, Γαλλία, Ουκρανία (έτσι ξεκίνησε η εξέγερση της Μαϊντάν και εκφυλίστηκε στην συνέχεια αφού οι ναζήδες προβοκάτορες, πουτινικοί πράκτορες πήραν τον έλεγχο).

      Φυσικά υποστήριξα και τους Κουβανούς το 2021 κάτι που εσείς φυσικά όχι μόνο δεν πράξατε αλλά καταδικάζατε τον κουβανικό λαό όταν διαδήλωνε για αυτονόητα πράγματα όπως ΤΡΟΦΙΜΑ και ΦΑΡΜΑΚΑ. Και πάλι χαρακτηρίσατε τον κόσμο αυτό, τους φτωχούς και πεινασμένους αυτούς ανθρώπους σαν…πράκτορες των ΗΠΑ ενώ υποστηρίξατε την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ που εξαπέλυσε το καθεστώς για να καταπνίξει το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΟΣ ΦΤΩΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.

      Παρόλο που ο ίδιος ο πρόεδρος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων, πρώτων υλών κάτι που ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ και που ένας πραγματικός αριστερός θα κατανοούσε άρα θα ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΛΑΟ.

      https://en.granma.cu/cuba/2021-07-12/we-defend-the-revolution-above-all-else

      Εσείς όμως βασιλικότεροι του βασιλέως ξεπλύνατε απόλυτα το κουβανικό καθεστώς ούτε λαϊκή δυσαρέσκεια, ούτε ΠΑΤΑΓΩΔΕΙΣ αποτυχίες της πολιτικής του καθεστώτος, ούτε τίποτα μόνο…πραξικόπημα των ΗΠΑ.

      ΝΤΡΟΠΗ!!!

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Ο λαός δεν εξεγείρεται χωρίς φτώχια, υποδούλωση, καταπίεση, αυταρχισμό. Τη φτώχια όμως την αντέχει κ κάνει κουράγιο, άμα υπάρχη λαϊκή κυριαρχία, γιατί τότε η φτώχια οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, ανθρώπινους ή φυσικούς κ ξέρει, ότι αν αντέξη, αν παλέψη, οι παράγοντες αυτοί θα ξεπεραστούν. Όταν ξεσηκώθηκαν οι Κουβανοί, το ερώτημα ήταν, αν ξεσηκώθηκαν μόνο για τη φτώχια ή κ για υποχωρητικές πολιτικές επιλογές της ηγεσίας απέναντι στον ιμπεριαλισμό. Άμα ξεσηκώνεται ένας λαός, σημαίνει, ότι η εξουσία ελέγχεται από σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας.Άμα υπάρχη λαϊκή εξουσία, ο λαός δεν ξεσηκώνεται ενάντια στον εαυτό του. Το πρόβλημα είναι πάντα κάποιες αντιλαϊκές δυνάμεις που εισχωρούν στις εξεγέρσεις, για να κυριαρχήσουν σ’ αυτές. Αν δεν υπάρχουν απαντήσεις από μέρους των λαών, οι εξεγέρσεις μπορούν να οδηγήσουν σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις από πριν, όπως έγινε στην Αραβική Άνοιξη, στις Πορτοκαλί επαναστάσεις, στη ΣΕ με την παλινόρθωση, στο Ιράν κλπ. Αυτό το πάτημα βρίσκουν λοιπόν οι υποστηριχτές των εκμεταλλευτικών καθεστώτων στις περιπτώσεις εξέγερσης του λαού, για να τις καταδικάσουν σαν “αντεπαναστάσεις”, “ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις” κλπ. κ να έχουν εν μέρει δίκιο. Πιστεύω, ότι πρόκειται για ιστορικά φαινόμενα, όπου δεν υπάρχουν επιλογές τέτοιες, που να δώσουν την απόλυτη λύση. Το μόνο που μπορούμε να κάνωμε, είναι, να επισημαίνωμε το χαραχτήρα των καθεστώτων αυτών, το δίκιο των λαών, τους ψεύτικους φίλους κ τις γνήσιες λαϊκές δυνάμεις, αν κ όσο υπάρχουν. Η μαρξιστική – λενινιστική θέση είναι, ότι κ οι ήττες συνιστούν διαπαιδαγώγηση για τους λαούς κ οι μόνες χαμένες μάχες είναι αυτές, που δε δίνονται.

        Reply
        1. Μάκης από Πειραιά

          Σωστά Μαρκέλα. Το 1966 ο Ντε Γκολ έβγαλε την Γαλλία από το ΝΑΤΟ και το 1968 τον έριξαν με τον λεγόμενο Μάη του 68 και έφεραν στη θέση του τον υπάλληλο των Ρότσιλντ Πομπιντου.

        2. Ανώνυμος

          Μάκης από Πειραιά
          14/09/2023 at 10:32, προφανώς κάνεις χιούμορ όταν γράφεις για τον “λεγόμενο Μάη του 68 που έριξε τον ντε γκωλ κ έφερε τον υπάλληλο των Ρότσιλντ, Πομπιντού” έτσι;

          Για την ιστορία, τον Ιούνιο του 68 στις γενικές εκλογές που έγιναν αμέσως μετά το κορυφαίο επαναστατικό γοργόνος δηλαδή την νεολαιΐστικη και λαϊκή εξεγερση του Μάη ο ντε γκωλ σάρωσε με ποσοστο 55%. Διότι, ενεργοποιηθηκε τα μέγιστα η άρχουσα τάξη της Γαλλίας για να κινητοποιήσει το συντηρητικό κομμάτι της γαλλικής κοινωνίας κ να τερματίσει εκλογικά την κρίση του πολιτικού συστήματος. Και διότι το κομμουνιστικο κόμμα Γαλλίας μαζί με την CGT, έκαναν τα πάντα για να ηττηθεί ο Μάης.

        3. Μάκης από Πειραιά

          Ανώνυμος
          14/09/2023 at 13:28 κάνεις λάθος. Οι εκλογές του Ιουνίου 1968 ήταν βουλευτικές και όχι προεδρικές. Ο Ντε Γκολ εξωθηθηκε σε παραίτηση μετά το δημοψήφισμα του 1969 για την διοικητική αποκέντρωση στο οποίο προδωθηκε από τον Πομπιντου που εξέφραζε την δεξιά πτέρυγα του γκωλικου κόμματος και από τον επίσης δεξιό Βαλερί Ζισκάρ Ντεστεν. Κάθε άλλο λοιπόν από το να υποστηριξε η αρχουσα τάξη τον Ντε Γκολ. Για το αν ήταν η όχι ο Μάης πορτοκαλί επανάσταση, υπάρχει στο διαδίκτυο σχετικό υλικό. Η πορεία ωστόσο του Κοέν Μπεντιτ και του Μπερνάρ Κουσνερ κάτι έχουν να προσθέσουν

        4. Ανώνυμος

          Μάκης από Πειραιά
          15/09/2023 at 00:05, επιμένεις! Θεωρείς πορτοκαλί εξέγερση τον Μάη του 68 για να φύγει ο ντε γκωλ κ να έρθει ο Πομπιντού! Λες ψέματα και πιστεύεις ανοησίες:

          Α. Καταρχάς, γιατί να μην φύγουν ο ντε γκωλ; και ο Πομπιντού; Αυτή θα έπρεπε να είναι η μεθοδολογία και η πολιτική κάθε κομμουνιστή και κομμουνιστικης πολιτικής δυναμης και όχι η δικη σου θέση και η θέση του ΚΚΓ!

          Διοτι: Ο κάθε ντε γκωλ κ Πομπιντού ήταν οι πρωτοκλασάτα πολιτικοί που στερεωσαν τον γαλλικο καπιταλισμό μετά τον Β ππ, στερεωσαν ξανά την γαλλική αποικιοκρατια μετά τον Β ππ, και ήταν με λύσσα κατά της αλγερινικης επανάστασης, όπως κατά ήταν και οι κομμουνιστές του ΚΚΓ!

          Διότι: ο ντε γκωλ και ο Πομπιντού, στο πλαίσιο της τότε διεθνούς καπιταλιστικης αναδιάρθρωσης και εξέλιξης, εκσυγχρονισαν τον γαλλικό καπιταλισμό, υφαινοντας νέα δεσμά για την εργατική τάξη, θέτοντας τις βάσεις για την σημερινή κατάσταση.

          Β. Ο Μάης του 68 έθεσε κομβικά επαναστατικά ερωτήματα για το ποια κοινωνία πρέπει να αντικαταστήσει τον καπιταλισμό. Οι κομμουνιστές του ΚΚΓ τον μποικοταραν, και καλούσαν μέσω της CGT να αγωνιστούν οι εργάτες για… Αυξήσεις στους μισθούς! Δηλαδή το ΚΚΓ αντιπαρεβαλλε εναντίον των βαθυτερων επαναστατιων ερωτημάτων κ προσπαθειών του Μάη του 68, την απεργία για μισθολογιξες αυξήσεις. Αυτή ήταν η απάντηση της cgt στο αίτημα για γενική πολιτική απεργία που απηύθηναν οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στην cgt κ γενικά στην εργατική τάξη! Μετά μην απορείς γιατί παρέμεινε πλειοψηφία η σοσιαλδημοκρατια, αφού αυτή ήταν η πολιτική των κομμουνιστικων κομμάτων!

          Μία χαρά λαϊκή κ νεολαιιστικη εξέγερση ήταν ο Μάης του 68. Αντιθέτως η δική σου θέση εινσι η αιτία που ποτέ δεν πρόκειται να κάνουν κάτι οι κομμουνιστές όπως πχ τα κομμουνιστικά κόμματα, που έχουν ίδια αντίληψη με σένα.

        5. Ανώνυμος

          ..ου, ναί!
          Και οι Πράγα (…”Ανοιξη”…), και η Ουγγρική πιο πριν, κ.α.
          “Μια χαρά νεολαιϊστικες”.

        6. Μάκης από Πειραιά

          Δεν χρειάζεται τόσο πάθος για να αποδείξεις ότι έχεις δίκιο. Αντιπαρέρχομαι που με είπες ψεύτη και μάλιστα χωρίς να το αποδείξεις. Επίσης θα μου επιτρέψεις να έχω άποψη για ότι θέλω.
          Εάν οι ΗΠΑ έριξαν τον Ντε Γκολ είναι καταρχήν ιστορικό ερώτημα που θα το απαντήσει πλήρως η επιστήμη. Η αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ ήταν ένα θέμα που αφορούσε κάθε ειρηνοφιλο, άρα δεν στοιχιζεσαι πίσω από τον Ντε Γκολ αλλά προσπαθείς να διευρύνεις την ενδοιμπεριαλιστικη κρίση.
          Ο κάθε αναγνωστης της κάθε κωλοφυλλαδας έχει διάβασει για τον γαλλικό Μάη, ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τον «έρποντα Μάη» στην Ιταλία. Αυτός ξεκίνησε το 1967 και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια, αλλά κανείς δεν το χαρακτήρισε ως επαναστατική κρίση, αν και σίγουρα προκάλεσε πραγματικές ανησυχίες για τη σταθερότητα του ιταλικού κράτους.
          Αυτά τα λίγα και προπαντός ηρεμία…

        7. Ανώνυμος

          Ναι Μάκη από Πειραιά, σε χαρακτήρισα έτσι όπως σε χαρακτήρισα, διότι α. Ο ντε γκωλ βγήκε ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ από την λαϊκή κ νεολαιιστικη εξεγερση του Μαΐου του 68, διότι η άρχουσα τάξη αφυπνίσε το συντηρητικό κομμάτι του λαού κατά της πολιτικής, των συνθηματων, του περιεχομένου του Μάη του 68 και διότι το ΚΚΓ όπως έκαναν παντού τα ΚΚ στον κόσμο με λίγες εξαιρεσεις, μποικοταρε την εξέγερση κ προώθησε οικονομικά αιτήματα.

          Β. Κανένας ιστορικός δεν έχει πει αυτά που είπες εσύ για τον Μάη του 68, τον ντε γκωλ κ τον Πομπιντού εξ όσων γνωρίζω. Εσύ που τα βρήκες αυτά, μόνο εσύ το ξέρεις.

          Γ. Εινσι ψέμματα ότι ο Πομπιντού ήρθε εξαιτίας της εξέγερσης,οοως κ ότι ο ντε γκωλ ηττήθηκε, τα εξηγώ βάσει γεγονότων, εκλογών κλπ, κλπ.

          Δ. Σαφώς κ η άνοιξη της Πράγας ητο λαϊκή και νεολαιιστικη, το ότι η ΕΣΣΔ εισέβαλλε στην τσεχοσλιβακια, όπως κ στην Ουγγαρία 12 χρόνια νωρίτερα, δριχνει την αντιλαϊκή μετεξέλιξη των κομμουνιστικων κομμάτων κ του λεγόμενου υπαρκτού.

  4. Μη άγνωστος

    Papillon
    20/08/2023 at 19:09
    “… Μου αρέσει πάντως που τρώτε τα ψέματα των ρωσογκέμπελς τόσο εύκολα χωρίς καν να ψάξετε λίγο τέρμα με τα…σταυρωμένα παιδιά, την δήθεν γενοκτονία στο Ντονμπάς και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς άντε γιατί το επίπεδό σας είναι τρισχειρότερο και από τα…ανθρωποφάγα σκυλιά του Κιμ…”
    Αυτα υπάρχουν καταχωρημένα σε σχολείο της 20/8 κάτω από το όνομα Papillion. Η δεν ξέρεις τι γράφεις η είσαστε πολλοί που υπογραφετε σαν Papillion. Κλίνω προς το δεύτερο.

    Reply
  5. Papillon

    Κώστα εσύ ταυτίζεσαι με τους οπαδούς του Παπαδόπουλου όχι εγώ. Πάτα στο Google «Επανάσταση» made in USA στο Ιράν και χρυσή αυγή δίπλα ε στο πρώτο που θα σου βγάλει θα βρεις ένα κείμενο στην ιστοσελίδα τους στο οποίο ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΘΕΡΜΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ καθεστώς.

    Ποιος είπες ταυτίζεται με τους χουντικούς;

    Το Αφγανιστάν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους αποτυχίας της επεμβατικής πολιτικής της Δύσης η οποία ενίσχυσε τελικά το αντίπαλο στρατόπεδο. Μα ένας βασικός λόγος που καταδικάζω αυτές τις επεμβάσεις θες στην Σερβία, θες Ιράκ, θες Αφγανιστάν, Λιβύη είναι ότι το μόνο αποτέλεσμα που επέφεραν είναι το χώσιμο Ρωσίας-Κίνας, με όρους κυριαρχίας, στον Τρίτο κόσμο.

    Για την Βενεζουέλα τώρα. Όταν λες λαό; Τους εκατομμύρια που εγκατέλειψαν την χώρα εξαιτίας των ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ πολιτικών του πολυαγαπημένου σου καθεστώτος ή την ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που στηρίζει τον αγαπημένο σου “αριστερό”;

    Προεδρικές εκλογές το 2018 με αποχή 54% και τον Μαδούρο “νικητή” με μόλις 6.244.016 ψήφους σε σύνολο 20.527.571 δηλαδή η πραγματική υποστήριξη δεν ήταν πάνω από…31%.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1_(2018)

    Βουλευτικές εκλογές το 2020 με αποχή 69% με μόλις το 31% να πηγαίνει να ψηφίσει εδώ ακόμα χειρότερα με τον υποψήφιο του Μαδούρο να λαμβάνει μόλις 3.906.243 ψήφους σε σύνολο 20.710.421 ψηφοφόρων δηλαδή πραγματική υποστήριξη κάτω από 20%. ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ για μία “επαναστατική”, “αριστερή”, “αντιιμπεριαλιστική” κυβέρνηση.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82_(2020)

    Στις περιφερειακές εκλογές του 2021 πάλι η συμμετοχή χαμηλή στο 42% δηλαδή το 58% ΑΠΟΧΗ.

    https://en.wikipedia.org/wiki/2021_Venezuelan_regional_elections

    Εκτός και αν θεωρείς αυτά τα ποσοστά υψηλά για μία…επαναστατική κυβέρνηση οπότε πάω πάσο αν είσαι εντάξει εσύ με αυτό το χάλι οκ. Ακόμα ονειρεύεσαι “σοσιαλισμούς” του 21ου αιώνα ύστερα από όσα έχουν συμβεί; Δεν γίνονται έτσι επαναστάσεις μου μιλάτε και για…μπολιβαριανή επανάσταση τρομάρα σας.

    Οι “σοσιαλιστές” του 21ου αιώνα από την άλλη θα έπρεπε να ευχαριστείτε τον Γκουαϊδό. Διότι οδήγησε το λαϊκό κίνημα εναντίον του Μαδούρο σε πανωλεθρία και την αντιπολίτευση σε παράδοση:

    https://www.capital.gr/diethni/3452632/benezouela-o-gkouaido-apodexthike-tis-paraitiseis-sumboulon-tou-pou-meteixan-sto-sxedio-anatropis-tou-madouro/

    https://www.capital.gr/diethni/3683607/benezouela-sumfonia-kathestotos-madrouro-kai-antipoliteusis-gia-zitimata-koinonikon-anagkon/

    https://atexnos.gr/%CE%BA%CE%BA-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%84/

    Βέβαια το ότι ο άνθρωπος ήταν ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ της εξουσίας αποδεικνύεται α) από το γεγονός ότι ΠΟΤΕ δεν τον συνέλαβαν, δεν τον δίκασαν και δεν τον φυλάκισαν ως ΠΡΟΔΟΤΗ και ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ εφόσον ανοιχτά καλούσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και επέμβαση ξένων κρατών και εκεί θα είχε απόλυτα δίκαιο ο Μαδούρο να τον χώσει μέσα (να πω εδώ ότι καταδίκασα και το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν το 2016 διότι ΔΕΝ πιστεύω σε πραξικοπήματα αλλά ΜΟΝΟ σε λαϊκούς αγώνες) και β) όταν τον συνέλαβαν ασφαλίτες ο Μαδούρο ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕ και το καθεστώς τον άφησε ΕΛΕΥΘΕΡΟ:

    https://noticias.caracoltv.com/mundo/gobierno-maduro-destituyo-a-agentes-que-detuvieron-a-juan-guaido-en-un-procedimiento-irregular

    Έχουν περάσει τόσα χρόνια και απαντήσεις δεν έχουμε πάρει ακόμα γι’αυτά τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Πότε θα πάρουμε;

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Παραλήρημα.

      Να έχει η Βενεζουέλα το δικαίωμα να εισάγει, να εξάγει και να δανείζεται καθώς και το δικαίωμα στα περιουσιακά της στοιχεία εντός και εκτός χώρας λέω, μια αποτίμηση στο πόδι της όλης μπολιβαριανής διαδικασίας κάνει ο Παπιγιόν.

      Πεθαινουν οι άνθρωποι κατά εκατοντάδες χιλιάδες από το εμπάργκο, καλά να πάθουν λέει ο Παπιγιόν γιατί δεν έχουν Σοσιαλισμό. .

      Και που σαι, δεν είναι σκέτος Γκουάιδο, είναι του Τραμπ. Αλλά αυτό χαλάει το σεναριάκι πως ο Τραμπ είναι πράκτορας του Πούτιν

      Οι προτιμήσεις σου στο εσωτερικό της αντιπολίτευσης, σε αυτούς που έβαζαν σύρματα απο το ένα δέντρο στο απέναντι και αποκεφαλίζονταν οι τσαβιστας, οι φτωχοί δηλ, ή τους έκαιγαν ζωντανούς δεν με αφορούν. Με ποιον είσαι, με τον Λόπεζ ? Με την Καμάτσο, αν την έλεγαν έτσι ?

      Ο τσαβισμός ήταν και είναι ένας συνδυσμός λατινοαμερικάνικου ποπουλισμού και αντίληψης του κοινωνικού μετασχηματισμού όπως τον έβλεπε το μεταρρυθμιστικό κομμουνιστικό ρεύμα. Πήγε όσο πήγε, είχε τεράστιες κατακτήσεις, κενά και αντιφάσεις, το ότι άντεξε τις κτηνώδεις κυρώσεις δεν είναι πιο ασήμαντη προσφορά στην ανθρωπότητα απ ότι ήταν τα καλά του χρόνια, τα χρόνια του μαζικού επαναστατικού ενθουσιασμού. Αλλά επί Μαδούρο δεν μπόρεσε η περίοδος της αμερικάνικης ιμπεριαλιστικής επέμβασης να συνοδευτεί από μια επαναστατική εμβάθυνση αλλά από συμβιβασμό. Θα δειξει, το καθοριστικό που μπορούμε να πούμε από την Ελλάδα που ούτε ξέρουμε τι γίνεται, ούτε είμαστε εκεί να τα ζούμε και ούτε μας αφορά και όσο τον εκεί λαό είναι πως το 15 ουδείς πόνταρε πως δεν θα περάσει το Πραξικόπημα και η Επέμβαση αλλά δεν πέρασε.

      Σίγουρα πήγε πιο κοντά στον σοσιαλισμό στην Βενεζουέλα απ ότι τα κατάφερε στην Ελλάδα η Οργάνωση Πειραιά του ΕΚΚΕ-ΜΛ ΚΚΕ

      Κώστας

      Reply
    2. Μη άγνωστος

      Πηγές σου είναι η Wikipedia και όλα τα παραμάγαζα της CIA. Λογικό είναι, ο καθένας πορεύεται με ότι έχει.
      Το Συμβούλιο Εκλογικών Εμπειρογνωμόνων της Λατινικής Αμερικής (CEELA) στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Έβο Μοράλες, ο Ραφαέλ Κορρέα και ο Ισπανός σοσιαλιστής Θαπατέρο, αποφάνθηκαν ότι οι εκλογές του 2020 στη Βενεζουέλα ήταν απόλυτα νόμιμες.
      https://venezuelanalysis.com/news/15072

      Για τις υπόλοιπες εκλογικές αναμετρήσεις ψάξε μόνος συ, αν σου επιτρέπει η υπηρεσία.

      Reply
  6. Papillon

    Πάμε για την Ουκρανία τώρα. Για να δούμε πόσο…υποστηρικτική είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στον ουκρανικό λαό:

    1) ΆΡΝΗΣΗ της Ελλάδας για μείωση 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου τον Ιούλιο του 2022

    2) Βέτο στην απαγόρευση μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου τον Μάϊο του 2022 από την ελληνική κυβέρνηση (σημειωτέον οι Έλληνες εφοπλιστές έρχονται πρώτοι στην μεταφορά ρωσικού πετρελαίου απόδειξη του πόσο “δυτικόδουλη” είναι η αστική μας τάξη)

    3) Βέτο σε ΝΕΕΣ κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας τώρα τον Μάϊο μαζί με τον ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ Όρμπαν

    4) Απόλυτη προστασία από κυρώσεις σε Ρώσους κεφαλαιοκράτες ή κεφαλαιοκράτες με στενή σχέση με το ρωσικό κεφάλαιο με πρώτο και καλύτερο τον Σαββίδη.

    Απάντησέ μου σε μία απορία. Είδες σε όλη την προεκλογική περίοδο ο πόλεμος στην Ουκρανία να αποτελεί θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ούτε καν σαν δευτερεύον ζήτημα το ΕΘΑΨΑΝ εντελώς. Περίεργο δεν νομίζεις για ένα γεγονός που συνδέεται ΆΜΕΣΑ με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια σε τρόφιμα, πρώτες ύλες και ενέργεια; Εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν δυτικόφιλη κάθε μέρα οι εκπρόσωποί της θα κατήγγειλαν την αντιπολίτευση για την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ και ΑΝΟΙΧΤΑ φιλορωσική στάση τους. Άκουσες κανέναν νεοδημοκράτη να ασκεί σφοδρή κριτική ειδικά σε ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοκκε και Βελόπουλο; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΥΛΙΑ. Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ξεσκεπάσει τα κόμματα αυτά σαν…πρακτορεία της Μόσχας ούτε να πάρει θέση για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο σε αυτόν τον πόλεμο, γιατί πρέπει να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και γιατί πρέπει να σταματήσουμε τον Πούτιν. Ούτε η ΝΔ ούτε καν το ΠΑΣΟΚ που μας το παίζει και αυτό…ευρωπαϊκό κόμμα αλλά με μία πιο προσεκτική ματιά καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν είναι έτσι:

    “Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην ανθρωπιστική βοήθεια και στην μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ουκρανία, τονίζει ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα με τον ρωσικό λαό αλλά με την βάρβαρη εισβολή του Πούτιν, ενώ για την αποστολή οπλισμού από την Ελλάδα στην Ουκρανία υπογραμμίζει απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι για αυτά τα μείζονα θέματα είναι αναγκαία η συνεννόηση και η ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.”

    https://www.protothema.gr/politics/article/1216962/androulakis-nai-stin-apostoli-oplon-stin-oukrania-anagaia-i-sunennoisi-gia-tetoia-themata/

    Μάλιστα συνεννόηση και…ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων; Για τι; Για το αυτονόητο την βοήθεια σε μία χώρα που έχει ανάγκη. Και ποιες πολιτικές δυνάμεις; Αυτές που…εναντιώνονται στην βοήθεια αυτή και που τάσσονται υπέρ του Πούτιν και αυτό το ξέρει ο Ανδρουλάκης. Μάλιστα τόσο…δυτικόφιλος. Άλλωστε για τα τέσσερα πρώτα που παρέθεσα ΚΑΜΙΑ κριτική δεν άσκησε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

    Άσε όμως το ΠΑΣΟΚ. Αυτά που περιέγραψα παραπάνω ΔΕΝ θα τα έπραττε μία κυβέρνηση πραγματικά ουκρανόφιλη και δυτικόφιλη αλλά μόνο μία κυβέρνηση που το παίζει ουκρανόφιλη-δυτικόφιλη ενώ η ηγεσία της είναι ΡΩΣΟΦΙΛΗ.

    Άλλη απορία. Ξέρεις πόσες διαδηλώσεις Ουκρανών έχουν πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας; Επειδή έχω συμμετάσχει σε κάποιες σε πληροφορώ ΟΥΤΕ ένας νεοδημοκράτης ή πασόκος δεν συμμετείχε. Οι μόνοι που κατέβαιναν ως αλληλέγγυοι ήταν οι ΙΡΑΝΟΙ (οι οποίοι και αυτοί διαδήλωναν εναντίον των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ του καθεστώτος Ραϊσί και πολύ καλώς συμμετείχαν). Ούτε ένα κόμμα, ούτε ένα σωματείο ΚΑΝΕΙΣ οι άνθρωποι είναι ΜΟΝΟΙ τους ΕΝΤΕΛΩΣ.

    Απάντησέ μου λοιπόν γιατί η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ δεν έκαναν καλέσματα στη βάση τους να υποστηρίξουν αυτές τις διαδηλώσεις; Ειδικά η ΝΔ που είναι και κυβέρνηση…δυτικόφιλη. Και μη μου πεις ότι δεν μπορούν γιατί όταν είναι για τα Παραιτηθείτε, τα Μένουμε Ευρώπη ή το Μακεδονικό μια χαρά κατεβαίνουν χιλιάδες δεξιοί. Επομένως; Γιατί τους εγκατέλειψαν; Εξήγησέ το μου σε παρακαλώ.

    Άλλο. Τα κατά τα άλλα “δυτικόφιλα” κανάλια γιατί δεν μας ενημέρωσαν για αυτές τις κινητοποιήσεις; Εγώ να σου πω για τις περισσότερες στην τύχη έμαθα κυρίως από το ίντερνετ γι’αυτό και δεν συμμετείχα σε όλες δυστυχώς. Το ερώτημα είναι γιατί; Αφού τα κανάλια εξυπηρετούν την…δυτικόφιλη πολιτική της κυβέρνησης έτσι δεν είναι; ΠΛΗΡΕΣ ΘΑΨΙΜΟ αγαπητέ μου. Απάντησέ μου γιατί.

    Γιατί δεν απαντάτε σε αυτά; Έχω και άλλα να πω αργότερα

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Κώστας

      Τι να σου εξηγήσω ?

      Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι φανατικά εναντίον του ΝΑΤΟ και του καθεστώτος του Κιέβου οπότε η εξαφάνιση του θέματος είναι the next best thing από το να μετράει το Κράτος και η κυβέρνηση συντριπτικές ήττες

      Κώστας

      Reply
      1. Papillon

        Ήττες γιατί; Και από τι; Από το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ λαϊκό κίνημα; Από την ΑΝΥΠΑΡΤΚΗ αντιπολίτευση; Από την βάση της ΝΔ; Αφού μέχρι και οι ρωσόφιλοι καραμανλικοί και ο ίδιος ο Καραμανλής πρώτος πρώτος τον υποστηρίζουν ακριβώς γιατί ξέρουν ποιο ρόλο εξυπηρετεί. Άμα ήταν δυτικόφιλος τότε να είσαι σίγουρος ότι οι καραμανλικοί θα είχαν οδηγήσει το κόμμα σε εσωτερική κρίση. Μη σου πω ότι τον Μητσοτάκη θα τον είχαν βγάλει εκτός από την πρώτη στιγμή Καραμανλής-Σαμαράς όπως είχαν κάνει με την Ντόρα. Εδώ τι βλέπουμε; Ότι έχει σαφέστατη υποστήριξη από το ρωσόφιλο μπλοκ άρα τον εμπιστεύονται. Τον εμπιστεύονται γιατί μόνο αυτός μπορεί να παίζει καλά το παιχνίδι του Πούτιν με τον μανδύα του δυτικόφικου τώρα που ο Πούτιν επιτέθηκε ΩΜΑ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

        Έτσι και αλλιώς από την αρχή του πολέμου παίζει τον δυτικόφιλο και ο λαός έτσι το εξέλαβε αλλά παρόλα αυτά όχι μόνο δεν έχασε τις εκλογές αλλά πήρε και παραπάνω ενώ ο βασικός πυλώνας της αντιπολίτευσης όσο αφορά το ουκρανικό, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ και αυτό το ήξεραν οι νεοδημοκράτες μην νομίζεις. Βασικά όλοι όσοι κατάλαβαν τι συμβαίνει μέσα στην κοινωνία το είχαν μυριστεί. Άρα; Δεν μπορώ να δω πως θα είχε ήττες.

        Νομίζετε τυχαία άφησε εκτός τον Ράμα από την συνάντηση και το δείπνο με τους ηγέτες των βαλκανικών κρατών πριν λίγες μέρες; “Εντελώς συμπτωματικά” η Αλβανία είναι το πιο δυτικόφιλο κράτος στα Βαλκάνια. Και τυχαία κανόνισε συνάντηση του ΡΩΣΟΦΙΛΟΥ Βούτσιτς με τον Ζελένσκι; Σημειώστε ότι κάλεσε τον ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ Κούρτι και όχι τον Ράμα. Εγώ κρατάω πάντως και την υποχώρηση που κάνει ο Ζελένσκι στο ζήτημα της Κριμαίας μετά την…επίσκεψή του στην Ελλάδα. Το βάζω σαν αστερίσκο.

        Τέλος ας δούμε και το κατά πόσο γινόμαστε ενεργειακά ανεξάρτητοι. Λοιπόν έχουμε ένα δεύτερο καλώδιο που μέσω Κρήτης συνδέει την Ελλάδα με την Αίγυπτο του ΡΩΣΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Σίσι:

        https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/energeia/deftero-ilektriko-kalodio-elladas-egiptou-meso-kritis/

        Έχουμε και ΔΥΟ LNG σταθμούς από ποιον νομίζετε; Μα από τον ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ το συνεταίρο της Gazprom άρα ΡΩΣΟΦΙΛΟ καπιτάλα:

        https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/kai-deytero-stathmo-lng-stin-alexandroypoli-proaniggeile-o-k-mitsotakis/

        Δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η…δυτικόφιλη αυτή κυβέρνηση ανέθεσε σε δύο ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του Πούτιν την…ανεξαρτησία μας. Οι δε φωτιές όχι μόνο δεν μπαίνουν για την εγκατάσταση αιολικών αλλά για το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο και έχουμε συγκεκριμένα παραδείγματα:

        https://greenagenda.gr/%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%BF/

        https://www.ot.gr/2022/10/10/green/ape/amyras-gia-geraneia-ori-kamia-anemogennitria-stis-kamenes-perioxes-i-perioxi-kiryxthike-anadasotea/

        https://www.megaratv.gr/d-megareon-i-alitheia-gia-tis-anemogennitries-sta-geraneia/

        Ο Μαρινάκης το δήλωσε:

        https://www.youtube.com/watch?v=BsJei-UYK0g

        Τώρα δηλαδή που χρειαζόμαστε τις ανεμογεννήτριες για να απεξαρτηθούμε ενεργειακά όχι μόνο σαν Ελλάδα αλλά και σαν Ευρώπη από την Ρωσία τώρα βλέπουμε τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές (σε επίπεδο έκτασης καμμένων) και όχι τυχαία από το 2021 και μετά που άρχισαν οι ενεργειακοί εκβιασμοί του Πούτιν.

        Ρε παιδιά σαν πολλές “συμπτώσεις” δεν νομίζετε ότι μαζεύονται….

        Reply
      2. Κώστας

        Τα τσιπάκια στα εμβόλια, τα 666 στις ταυτότητες και ο ρωσόφιλος Μητσοτάκης ή ο ρωσόφιλος Καραμανλής ειναι σενάρια που δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω Παπιγιον.

        Ήττα είναι να λες κάτι, όχι απλά να το λες, να κάνεις 24/7 πλύση εγκεφάλου στον λαό και να σπας τα μούτρα σου, να κατεβάζεις τα μάτια χαμηλά και να ζητάς συγνώμη που μίλησαν οι ουκρανοί ναζί στην Βουλή. Αν, λοιπόν, είχε συνεχιστεί εκείνο το επίπεδο της προπαγάνδας ναι θα είχε και εκλογικά αποτελέσματα, θα είχε προκαλέσει απώλειες στην ΝΔ. Αλλο που δεν υπάρχουν ειρηνόφιλα αριστερά αντινατοικά ρεύματα να τα καρπωθούν, θα είχαμε τους ρωσοψεκ που πουλάνε ΕΛΛΑΣ ΡΩΣΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ακόμα πιο ψηλά

        Αυτό είναι ήττα παπιγιον, η κοινή γνώμη εν μεσω μιας κτηνώδους προπαγανδας να τοποθετείται έτσι, και για να μην γίνει και εκλογική ζημιά το θέμα ξεχάστηκε

        https://www.publicissue.gr/ukraine2/

        Κώστας

        Reply
        1. Θεόδωρος Σαμιωτακης

          Κώστα περιμενε την καταγγελια για τον ρωσοφιλο Κασελάκη….

        2. Papillon

          Ήττα είναι να δέχεται αυτή τη στιγμή μία χώρα ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΙΣΒΟΛΗ και να μην υπάρχει ΛΑΪΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κίνημα καταδίκης του νεοναζί διαμελιστή. Ήττα είναι να διαδηλώνουν οι Ουκρανοί εντελώς μόνοι τους. Αυτό είναι ήττα για τον ελληνικό λαό, τους ευρωπαϊκούς λαούς και νίκη για τον Πούτιν. Όποιος είναι γνήσιος, αληθινός αντιϊμπεριαλιστής και δημοκράτης γνωρίζει ότι η αλληλεγγύη των λαών είναι ο μόνος δρόμος για να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό. Πράγματι η δημοσκόπηση που παραθέτεις όπως και άλλες αναδεικνύουν το πρόβλημα και γι’αυτό καταγγέλω όλα τα κόμματα. Όλοι είναι συνένοχοι σε αυτό κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ακροδεξιοί-ναζί, ψευτοαριστεροί ΌΛΟΙ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ.

          Εάν πάμε με βάση το σκεπτικό σου απώλειες έπρεπε να είχαν προκληθεί από τότε. Δηλαδή έφερε τους ναζί όπως λες, έφερε τον Ζελένσκι και δεν υπέστη ΚΑΜΙΑ ζημία; Δεν είχε κανένα κόστος; Και καλά άντε να το δεχτώ σε επίπεδο επικοινωνιακό και προπαγάνδας. Δηλαδή εάν καλούσε ο Μητσοτάκης την βάση του να κατεβαίνει στα συλλαλητήρια στα σιωπηρά σου λέω εγώ τι θα έχανε; Τα κανάλια γιατί να μην αναφέρονται στο ουκρανικό; Γιατί να το θάβουν; Δηλαδή θα έχανε η ΝΔ επειδή ο Ευαγγελάτος θα έκανε εκκλήσεις στον λαό να υποστηρίζει τους Ουκρανούς ή έστω να κάνει αναφορές στο ζήτημα; Αστεία πράγματα. Μήπως θεωρείς ότι όλοι αυτοί που ψήφισαν ψήφισαν με βάση αυτό; Κοροϊδευόμαστε τώρα;

          Από την άλλη αμφισβητείς την ύπαρξη ρωσόφιλων μέσα στην ΝΔ όπως τον Καραμανλή. Μα τότε τι φοβόταν ο Κούλης; Από που θα είχε απώλειες αφού όλοι είναι δυτικόφιλοι μέσα στην ΝΔ; Σου ξαναλέω εάν υπήρχε όντως θέμα για τον Κούλη αυτό θα είχε ΉΔΗ εκφραστεί. Και τα όπλα τα έστειλε, και τον Ζελένσκι με το Αζόφ έφερε στην Βουλή ε τα έκανε όλα. Τότε; Γιατί δεν υπέστη ζημία; Αφού ο λαός είναι εναντίον της Ουκρανίας, η αντιπολίτευση το ίδιο ε γιατί βγήκε νικητής; Δεν κολλάνε αυτά που λες.

          Τώρα εσύ θα ήθελες τα αποτελέσματα αυτών των δημοσκοπήσεων να εκφράζονται και στον δρόμο. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό εάν έχεις πρόβλημα με την “αριστερά” σου και με το λαό που δεν πείθεται από αυτήν και δεν κατεβαίνει στον δρόμο εκεί τα παράπονά σου όχι σε μένα εγώ έτσι και αλλιώς είμαι απέναντι από αυτήν την αριστερά. Αυτό που λέω είναι ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός δεν εκφράζει έμπρακτα, στο δρόμο την αλληλεγγύη του στους Ουκρανούς είναι ήττα όλων μας, ήττα της δημοκρατίας, ήττα του αντιϊμπεριαλιστικού αγώνα, ήττα της Ελλάδας, ήττα της Ευρώπης, ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. Και σε αυτό συμβάλει ο “αντιρώσος” Μητσοτάκης. Η δημοσκόπηση που παραθέτεις είναι ακριβώς αυτή η ζημία που κάνει η κυβέρνηση μέσα στην ελληνική κοινωνία που σιωπά, που θάβει το θέμα, που ΔΕΝ υπερασπίζεται με επιχειρήματα την αποστολή όπλων, που δεν ασκεί την πιο σφοδρή κριτική στους υποτίθεται αντιπάλους της έτσι επικρατεί η ρωσοφιλία μέσα στο λαό μας. Ώστε η μόνοι που είμαστε δίπλα στους Ουκρανούς να είμαστε εγώ και η ΟΑΚΚΕ. Ε συγγνώμη αλλά αυτό το θεωρώ ΜΕΓΙΣΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ για όλους σας.

          Και έτσι έχουμε συλλαλητήρια και κινήματα για τα εμβόλια, την πανδημία, τις μάσκες, τις ταυτότητες κλπ. Τα τσιπάκια στα εμβόλια και τα 666 στις ταυτότητες τα προπαγανδίζουν οι ΡΩΣΟΦΙΛΟΙ, αυτοί διοργανώνουν τα συλλαλητήρια. Εάν δεν σου αρέσει δεν φταίω εγώ το πρόβλημα είναι δικό σου. Εάν επιλέγεις να συμμαχείς μαζί τους στο ουκρανικό εσύ ευθύνεσαι μην ρίχνεις αλλού τις ευθύνες.

        3. Κώστας

          Mετά την καταγγελία για το ρωσόφιλο Αζόφ όλα τα περιμένω από τον Παπιγιον, Θεόδωρε

          Κώστας

  7. Papillon

    Πάλι βασιλικότερος του βασιλέως:

    «Τα παραγωγικά μοντέλα που δοκιμάσαμε ως τώρα απέτυχαν κι η ευθύνη είναι δική μας. Είναι δική μου και δική σας», είπε ο Νικολάς Μαδούρο στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος.

    https://www.iefimerida.gr/news/435215/mea-culpa-o-madoyro-omologei-tin-apotyhia-tis-oikonomikis-toy-politikis

    Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος ομολογεί την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της πολιτικής του τι ακριβώς προσπαθείτε να υπερασπιστείτε; Βέβαια το ομολόγησε ΑΦΟΥ βγήκε πρόεδρος για να καταλάβεις για τι εξουσιολάγνο μιλάμε. Γιατί δεν το ομολόγησε ΠΡΙΝ τις εκλογές ενώπιον του λαού; Και εφόσον όπως παραδέχεται ο ίδιος ότι ευθύνεται γιατί ΔΕΝ παραιτήθηκε;

    Αυτό από μόνο του είναι απόδειξη ότι ΚΑΜΙΑ σχέση με αριστερά και σοσιαλισμό δεν έχει ο άνθρωπος. Για το ότι η Βενεζουέλα είναι ένα κράτος εισοδηματίας, ένα ΡΑΝΤΙΕΡΙΚΟ, ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ κράτος που σκοτώνει τις παραγωγικές δυνάμεις για χάρη Ρωσίας-Κίνας και που το φαγητό του Βενεζουελάνου εργάτη εξαρτάται αποκλειστικά από την τιμή του πετρελαίου δεν ευθύνονται οι ΗΠΑ αλλά το ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Αυτή ήταν η πολιτική του, πολιτική ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ και ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ. Όπως πολιτική του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της αστικής μας τάξης ήταν το ΣΑΜΠΟΤΑΖ στην βιομηχανία, την παραγωγή και η μετατροπή του τουρισμού σε…βαριά βιομηχανία της χώρας. Οι κυρώσεις και τα εμπάργκο των ΗΠΑ επιδείνωσαν μία υπαρκτή κατάσταση δεν προκάλεσαν αυτές την χρεοκοπία. Φυσικά καταδικάζω αυτές τις πολιτικές των ΗΠΑ που πλήττουν το λαό όπως και οποιοδήποτε λαό αυτό πράγματι είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ για τις Τρίτες χώρες, τα εξαρτημένα από τον ιμπεριαλισμό έθνη και θα συμφωνήσουμε σε αυτό.

    Μα ο Γκουαϊδό ακριβώς εμφανίστηκε επί Τραμπ. Φυσικά και έχουν σχέση αφού ο Τραμπ σαν ΠΟΥΤΙΝΟΦΙΛΟΣ έριξε τον Γκουαϊδό ακριβώς για να προβοκάρει το ΛΑΪΚΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κίνημα υπέρ Μαδούρο-Ρωσίας-Κίνας. Άλλωστε ο ίδιος ο Γκουαϊδό ΠΟΤΕ δεν κατήγγειλε Ρωσία και Κίνα που στηρίζουνε το καθεστώς και μάλιστα ο ίδιος δήλωσε:

    «Αυτό που περισσότερο ταιριάζει στη Ρωσία και την Κίνα είναι η σταθερότητα της χώρας και μια αλλαγή κυβέρνησης» και μετά «Ο Μαδούρο δεν προστατεύει τη Βενεζουέλα, δεν προστατεύει κανενός τις επενδύσεις, και δεν είναι μια καλή ευκαιρία γι’ αυτές τις χώρες»

    https://www.atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/venezuela-and-great-power-competition

    Δηλαδή ο τύπος επεδίωκε ανατροπή του Μαδούρο για το…καλό Ρώσων και Κινέζων δηλαδή αυτών που…στηρίζουν τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ. ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΟΛΚΗΣ!!!

    Συνεχίζεται…

    Reply
    1. Μη άγνωστος

      Papillion, τόσοι υπάλληλοι είσαστε εκεί, κανείς δεν είδε το σχόλιό μου για τα ανθρωποφάγα σκυλιά του σύντροφου Κιμ;
      Μη φοβάστε, δεν θα τα ξαμολύσουμε, απλά θα σας κόψουμε την αργομισθία…

      Reply
  8. Papillon

    Ξαναγυρίζουμε στο ουκρανικό. Ερώτηση κρίσεως. Όταν καθυστερείς να στείλεις στρατιωτική βοήθεια σε μία χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο παίζοντας πολιτικά παιχνίδια την βοηθάς ναι ή όχι; Εγώ λέω ΌΧΙ. Όταν μία χώρα πολεμάει ειδικά μία χώρα σαν την Ουκρανία εναντίον μίας στρατιωτικής υπερδύναμης χρειάζεται την κάθε βοήθεια ΆΜΕΣΑ. Η παραμικρή καθυστέρηση βοηθάει τον επιθετιστή. Όταν λοιπόν η Ελλάδα καθυστερούσε την αποστολή των 20 BMP-1 το 2022 βοηθούσε τους Ουκρανούς; Η απάντηση είναι ΌΧΙ. Ξέρετε πότε εδέησε να το πάρει απόφαση; Όταν η Γερμανίδα υπουργός εξωτερικών Μπέρμποκ ήρθε στην Ελλάδα και υποστήριξε την Ελλάδα στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών.

    https://www.ethnos.gr/Politics/article/218294/sklhramhnymataapoypexgermaniassetoyrkiaapothnathhnakatadikazeithntoyrkikhproklhtikothtaellhnikoedafostanhsiatoyaigaioy

    https://www.capital.gr/politiki/3650664/germania-ellada-kleinei-i-antallagi-oplikon-sustimaton/

    Δηλαδή ο…ουκρανόφιλος Μητσοτάκης έπαιζε ΒΡΩΜΙΚΟ παιχνίδι σε βάρος ενός λαού που εκείνη την στιγμή έδινε την ζωή του και χρειαζόταν ΆΜΕΣΑ κάθε βοήθεια, σαμπόταρε την αποστολή και αυτών των 20 BMP-1 για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη και μάλιστα με γελοίες δικαιολογίες ότι δεν θέλαμε να τα στείλουμε απευθείας στην Ουκρανία αλλά μέσω Γερμανίας. Μπούρδες, δικαιολογίες, σαμποτάραμε την ουκρανική αντίσταση. Εάν αυτό σου φαίνεται…αλληλεγγύη επίτρεψέ μου να διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ.

    Βέβαια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε, χωρίς κανένα…κόλλημα 101 BMP στον ΡΩΣΟΔΟΥΛΟ Σίσι δεν θυμάμαι να αντέδρασε κανένας τότε:

    https://news.makedonias.gr/2022/06/1078275/

    Επιπλέον υπήρξαν και χώρες όπως η Σλοβακία που έστειλαν μέχρι και τους S-300 τους. Εμείς πάλι ΌΧΙ. Άμα είσαι αντιρώσος…

    Τώρα ο Ζελένσκι δεν γνωρίζει τι ρόλο βαράει ο Μητσοτάκης. Προφανώς βλέπει μία χώρα που τον “υποστηρίζει” και τέλος μένει σε αυτό. Ε και δεν μιλάμε για κανένα ξεφτέρι της πολιτικής τώρα σιγά μην καταλάβαινε τι παιχνίδια παίζει ο δικός μας μέσα στην Ευρώπη εδώ οι ΗΠΑ την πάτησαν με τους δήθεν φίλους τους σε Ιράκ και Αφγανιστάν και τελικά αποδείχτηκε ότι αυτοί που στήριξαν για να ρίξουν Σαντάμ και Ταλιμπάν υπηρετούσαν τους αντιπάλους τους και έφεραν στην εξουσία Ιράν-Ρωσία-Κίνα από τον Ζελένσκι περιμένετε;

    Πρέπει όμως να καταλάβετε όλοι σας κάτι. Όσο οι λαοί ΔΕΝ συσπειρώνονται και δεν αγωνίζονται ενωμένοι εναντίον των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, εναντίων των ΑΔΙΚΩΝ και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ πολέμων δεν καταφέρνουμε τίποτα. Δεν έχουμε δείξει σαν λαός την αλληλεγγύη μας στους Ουκρανούς και σε αυτό ευθύνονται ΟΛΟΙ από την κυβέρνηση μέχρι τον τελευταίο “ούτε-ούτε” ψευτοαριστερό, ψευτοαναρχικό. ΌΛΟΙ σαμποτάρανε την ύπαρξη ενός ΜΑΖΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ-ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ κινήματος για να υποστηριχθεί πραγματικά η Ουκρανία και να καταγγελθεί πραγματικά η Ρωσία. Τα όπλα είναι σημαντικά αλλά από μόνα τους δεν αρκούν. Δεν έχει νόημα να στέλνουμε BMP ή άλλο οπλισμό και την ίδια ώρα να μην διοργανώνεται ούτε μία μαζική πορεία καταγγελίας της Ρωσίας με την συμμετοχή όχι μόνο Ουκρανών αλλά και σωματείων, συλλόγων, νεολαίας κλπ. Τι να τα κάνεις τα όπλα όταν καταψηφίζεις κυρώσεις ή όταν αρνείσαι να χτυπήσεις την Ρωσία στα ορυκτά; Τι να το κάνεις όταν οι Ρώσοι και οι ρωσόφιλοι καπιταλιστές έχουν πλήρη ασυλία; Τι μηνύματα στέλνουμε στις άλλες χώρες; Είναι αυτό…ενότητα απέναντι στον Πούτιν; Τι να το κάνω που στέλνω όπλα όταν το κάνω…κρυφά από τον λαό και όταν ΔΕΝ καταγγέλω και ΔΕΝ ξεσκεπάζω αυτούς που εναντιώνονται;

    Ε να που αποδεικνύεται ότι αυτήν την ΡΩΣΟΦΙΛΗ πολιτική του διακομματικού καθεστώτος την πληρώνουμε με περαιτέρω ενίσχυση των ακροδεξιών και ναζιφασιστικών δυνάμεων.

    Reply
  9. Papillon

    «Oι σχέσεις των χωρών μας ήταν πάντα καλές, αλλά από τότε που εκλεγήκατε πρωθυπουργός και η N.Δ., κερδίζοντας τις εκλογές έγινε κυβέρνηση, οι σχέσεις μας ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΟΥΝ. Mερικά θέματα που δεν μπορούσαμε να προωθήσουμε τα τελευταία χρόνια, τώρα παρουσιάζουν κινητικότητα», ενώ χαρακτήρισε την Eλλάδα «τον πιο στενό συνεργάτη και συνεταίρο της Pωσίας στην Eυρώπη»

    Δηλώσεις Πούτιν κατά την επίσκεψη του Καραμανλή στην Μόσχα 12/2004

    Ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τη σειρά του σημείωσε: «Έχετε χαρακτηρίσει τη χώρα μου στρατηγικό εταίρο της Pωσίας, αυτό ανταποκρίνεται στο επίπεδο των σχέσεών μας και θεωρώ ότι αποτελεί σταθερή παράμετρο της εξωτερικής μας πολιτικής»

    https://www.news247.gr/afieromata/oi-rosoi-einai-filoi-mas-oi-ellines-prothypoyrgoi-poy-pigan-sti-rosia-apo-to-1979-os-simera.6339512.html

    Είπατε τίποτα για τον…δυτικόφιλο Καραμανλή;

    Ώπα τι έγινε ρε παιδιά εδώ:

    “Η Ρωσία, σύμμαχος του στρατιωτικού καθεστώτος στο Μπαμακό, άσκησε χθες Τετάρτη το βέτο που έχει στη διάθεσή της για να αποτρέψει την έγκριση απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την παράταση των κυρώσεων σε βάρος όσων απειλούν την ειρήνη στο Μαλί, που η χούντα ζητεί να αρθούν.”

    Και…αποχή της Κίνας. Τι έγινε ρε παιδιά Ρωσία-Κίνα υποστηρικτές της ΧΟΥΝΤΑΣ; Και εδώ; Τι έγινε ρε παιδιά; Νίγηρας; Μιανμάρ; Μαλί; Σουδάν;
    Μα καλά όποια ΧΟΥΝΤΟΠΕΤΡΑ και να σηκώσεις Ρωσία-Κίνα από κάτω;

    https://www.in.gr/2023/08/31/world/mali-telos-oi-kyroseis-se-varos-tou-meta-apo-veto-tis-rosias-sto-symvoulio-asfaleias/

    Reply
  10. Papillon

    Νεκρός ο Σίμος Παναγιωτίδης, επιχειρηματίας από την Βέροια που πήγε να πολεμήσει ως εθελοντής στο Ντονμπάς στο πλευρό των ΣΦΑΓΕΩΝ-ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ-ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΩΝ:

    https://www.youtube.com/watch?v=4x5Btv50VY4

    Ένας τύπος ο οποίος καταδικάστηκε για ΑΠΑΤΗ σε βάρος Ελλήνων ροδακινοπαραγωγών και που υπήρξε διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής του Ελλάκτωρ στην ΡΩΣΙΑ δηλαδή του ΜΠΟΜΠΟΛΑ. Αυτοί είναι οι “αντιφασίστες” του Πούτιν βέβαια ξέροντας ότι ο Μπόμπολας είναι ρωσόφιλος κεφαλαιοκράτης (τώρα πως γίνεται σε μία χώρα με…δυτικόφιλο προσανατολισμό να κάνουν κουμάντο ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΟΦΙΛΟΙ καπιταλιστές ενδεικτικά αναφέρω Μπόμπολας, Κοπελούζος, Σαββίδης, Μυτιλιναίος, Κόκκαλης και να ελέγχουν αυτοί το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτό μένει να μας το απαντήσουν οι “αντικαπιταλιστές”) δεν μας έκανε καμία εντύπωση:

    https://www.protagon.gr/themata/44341659692-44341659692

    https://energypress.gr/news/rbth-epesan-oi-ypografes-gia-deal-tis-aktor-sti-rosia

    Η Iskra παραθέτει κείμενα και τοποθετήσεις γνωστών ΡΩΣΟΔΟΥΛΩΝ όπως τον Λιάτσο και τον Αυγερινό όπου εξυμνούν τον “αντιφασίστα” ήρωα:

    https://iskra.gr/skotothike-sto-ntonbas-sto-pedio-machis-o-ellinas-simos-panagiotidis/

    https://iskra.gr/o-th-avgerinos-mila-gia-ton-ellina-simo-panagiotidi-pou-epese-sto-ntonbas/

    Και μάλιστα πολεμούσε σε ΤΣΕΤΣΕΝΙΚΟ τάγμα δηλαδή με τον ΙΣΛΑΜΟΝΑΖΙ Καντίροφ. Ποιο είναι το ωραίο εδώ; Ότι τα καλύτερα λόγια για τον “ήρωα” λέει και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα από το site της. Δεν το παραθέτω για ευνόητους λόγους πατήστε χρυσή αυγή και δίπλα Σίμος Παναγιωτίδης στο Google και αμέσως θα σας βγάλει το site όπου οι ναζήδες ΕΚΘΕΙΑΖΟΥΝ κανονικά τον ήρωά σας.

    Κώστα κλαις ακόμα για τον Σίμο; Κατάλαβες τώρα με ποιους μοιράζεσαι τα κόλλυβα;

    Reply
  11. Papillon

    Για το Αζόφ τώρα. Όχι δεν είναι όλο ρωσόφιλο και δεν μπορούσε να είναι διότι από την ίδρυσή του ο σκοπός του ήταν η αντίσταση στους Ρώσους εισβολείς και τους πράκτορές τους. Συγκεκριμένοι τύποι όμως μέσα του ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΡΩΣΟΔΟΥΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (έχω αναφέρει παραδείγματα όπως την Olena Semenyaka) οι οποίοι έχουν τις καλύτερες σχέσεις με ρωσόφιλους-πουτινόφιλους φασίστες στην Ευρώπη ακόμα και μέχρι σήμερα που μιλάμε και γι’αυτό η δράση του αξιοποιήθηκε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ από τον Πούτιν και τους ναζήδες πράκτορές του. Αντικειμενικά η ύπαρξη ναζί ήταν αρκετή για να αξιοποιηθεί από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Αρχικά στηρίχθηκε όντως στο ναζιστικό στοιχείο. Αργότερα όμως έγινε μειοψηφικό και ειδικά μετά την ένταξή του στην Εθνική Φρουρά. Αυτό το παραδέχονται ακόμα και ναζί αζοφικοί όπως ο συγκεκριμένος:

    https://eu.usatoday.com/story/news/world/2015/03/10/ukraine-azov-brigade-nazis-abuses-separatists/24664937/

    Και:

    https://www.youtube.com/watch?v=dvDlIuAXjSI

    Με τον καιρό εντάχθηκαν και ευρύτερες μάζες και έτσι η βάση του πλάτυνε. Δεξιοί, εθνικιστές, Ουκρανοί πατριώτες όλοι όσοι ήθελαν να διώξουν τον Ρώσο εισβολεά από την χώρα τους. Φυσικά είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα το γεγονός ότι παραμένει το ναζιστικό στοιχείο μέσα έστω και σαν μειοψηφικό κάτι που υπηρετεί την πολιτική του Πούτιν. Η Ουκρανία είναι άλλο ένα μάθημα για τους λαούς να μην επιτρέπουν σε αυτά τα στοιχεία να μπαίνουν μπροστάρηδες των κινημάτων και των αγώνων τους και να τους πετάνε από την αρχή έξω γιατί αποδείχτηκε ότι ο μόνος κερδισμένος από αυτό είναι ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ. Η λύση βρίσκεται σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΑ κινήματα και οι φασίστες δεν χωράνε μέσα σε αυτά. Όταν όμως οι υποτιθέμενοι αριστεροί, κομμουνιστές σύντροφοί σας (Μπορότμπα, ψευτοΚΚ) υποστηρίζουν τον ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της χώρας τους και την ρωσική ΚΑΤΟΧΗ από την πρώτη στιγμή πως να υπάρξουν αυτά; Αντί λοιπόν να φωνάζετε για το Αζόφ δεν κάνετε καμιά κριτική σε αυτούς που με θράσος σηκώνουν το σφυροδρέπανο δίπλα σε ΝΑΖΗΔΕΣ;

    Συνεχίζεται…

    Reply
  12. Papillon

    Η ουκρανική αστική τάξη από τη μία έπρεπε να δημιουργήσει πυρήνες αντίστασης απέναντι στους διαμελιστές και από την άλλη να διαχειριστεί το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της εθνικής-εδαφικής κυριαρχίας της χώρας για λογαριασμό του Πούτιν. Αυτό έχει να κάνει με την ίδια την φύση της αστικής τάξης η οποία είναι όχι απλά εξαρτημένη αλλά ΞΕΝΟΔΟΥΛΗ σε βαθμό αηδίας. Η διαφορά είναι ότι η Ουκρανία δέθηκε με αλυσίδες υποτέλειας και από την Δύση αλλά ακόμη περισσότερο από την Ρωσία. Προκειμένου λοιπόν να εξισορροπήσει την κατάσταση η ουκρανική ολιγαρχία από την μία ήθελε να πατάει στην Δύση, να έχει σχέσεις μαζί της και από την άλλη μέσω των ΚΡΥΦΟΡΩΣΟΔΟΥΛΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ Τιμοσένκο-Γιάτσενιουκ-Σβόμποντα-Δεξιού Τομέα έχωσε πιο βαθιά το ρωσικό ιμπεριαλισμό και μάλιστα με όρους ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (παραχώρηση εδαφών και ρωσική κατοχή) γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς το ρωσικό κεφάλαιο είναι βαθιά χωμένο μέσα στην ουκρανικό.

    Οι ναζήδες στην πραγματικότητα ήρθαν να παίξουν αυτό το ρόλο. Από τη μία πόλος αντίστασης, ελεγχόμενος και από την άλλη διευκόλυνση στο έργο του κατακτητή. Έτσι εισέβαλλε ο Πούτιν στην Ουκρανία, έτσι η Κριμαία δόθηκε στον Πούτιν, έτσι επικράτησαν τα πουτινοναζίδια στο Ντονμπάς. Νομίζω είναι κατανοητό ότι η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορούσε απλά να παραδώσει εδάφη στην Ρωσία. Το καταλαβαίνετε αυτό ελπίζω. Πρώτον θα είχαν εκτεθεί στην Δύση σαν ανοιχτοί φίλοι του Πούτιν και δεύτερο ο ίδιος ο ουκρανικός λαός θα τους έπαιρνε με τις πέτρες. Έτσι λοιπόν ξέσπασε ένας εμφύλιος ο οποίος όμως ήταν ελεγχόμενος και καθοδηγούμενος από τους προβοκάτορες της ουκρανικής κυβέρνησης και τον Πούτιν. Ξεκίνησε μεν από τους ρωσόδουλους με τις καταλήψεις και τα πραξικοπήματα στο Ντονμπάς (τυπικά βέβαια μετά τα γεγονότα στο Σλαβιάνσκ και την δράση του ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΣΑΡΙΚΟΥ Στρελκόφ, πρώην Ρώσου συνταγματάρχη για να καταλάβετε πόσο…λαϊκή ήταν η “εξέγερση”) και στη συνέχεια απάντησε το ουκρανικό κράτος.

    Όλοι όσοι γνωρίζουν από εθνικά κινήματα και εθνικούς αγώνες γνωρίζουν ότι για να υπάρξει ένα συνεπές, αληθινό και πετυχημένο τελικά εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα αναγκαία συνθήκη είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ του κυρίαρχου έθνους με τις εθνότητες. Αυτήν την ενότητα οι φασίστες πρώτα του Σβόμποντα και του Δεξιού Τομέα, μετά οι ρωσόδουλοι στα ανατολικά και στην συνέχεια οι αζοφικοί την ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΝ από την αρχή μέχρι το τέλος. Τι ήθελε ο Πούτιν; Ουκρανοί vs Ρώσοι. Και το πέτυχε.

    Ο πόλεμος όμως του 2022 άλλαξε τα δεδομένα. Πλέον οι Ρώσοι επεμβαίνουν ωμά και ανοιχτά με στόχο να καταπιούν εδάφη, να κατασπαράξουν την Ουκρανία. Οι αζοφικοί κλήθηκαν να πολεμήσουν ανοιχτά τους κατακτητές. Δεν γινόταν αλλιώς δεδομένο ότι είναι και ενταγμένοι στο ουκρανικό κράτος και την Εθνική Φρουρά. Στην Μαριούπολη το Αζόφ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενάντια στους εισβολείς.

    Το πράγμα είναι απλό. Έχουμε μία ανοιχτή, στρατιωτική εισβολή με στόχο τον ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ διαμελισμό μίας χώρας. Το διακύβευμα δεν είναι το Αζόφ, ούτε ο Ζελένσκι αλλά ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, η ΕΘΝΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Ουκρανίας όπως δεν ήταν το διακύβευμα το 2001 οι ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ Ταλιμπάν ή το 2003 ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Σαντάμ ή το 1999 οι Σέρβοι ΝΑΖΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ του Μιλόσεβιτς. Όποιος λοιπόν δεν “βλέπει” σαν το κύριο αυτή τη στιγμή την ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΥ τύπου εισβολή του Πούτιν αλλά το…Αζόφ και τον Ζελένσκι αντικειμενικά στέκεται στο πλευρό των Ρώσων ΣΦΑΓΕΩΝ-ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ.

    ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

    Reply
      1. Ανώνυμος

        Δεν αλληλεπιδράει με το περιβάλλον, είναι ιδιάζουσα περίπτωση αυτισμού. Αν του πεις ότι τον Μιλόσεβιτς τον σκότωσαν στη φυλακή και οι ναρκέμποροι νατοϊκοί Ουτσεκάδες έκαναν εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων των Σέρβων αιχμαλώτων, απλά θα σε αγνοήσει. Αρκεί να γεμίζει σελίδες. Απορώ με την υπομονή του διαχειριστή του σάιτ.

        Reply
        1. Papillon

          Καλά Ανώνυμε αποφασίστε πρώτα εάν τον Μιλόσεβιτς τον δηλητηρίασαν ή του αρνήθηκαν φαρμακευτική αγωγή και πείτε μας τα…πορίσματα από τη…ιατροδικαστική έρευνά σας. Γιατί και τα δύο δεν γίνεται να ισχύουν. Η προπαγάνδα σας θυμίζει τον “θάνατο” του Νίκου Ζαχαριάδη. Και καρδιακή προσβολή και αυτοκτονία δεν γίνεται. Φαντάζομαι σχηματίσατε όλοι εσείς ο Μπογιόπουλος, η Κανέλλη, οι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ επιτροπή και κάνατε αυτοψία; Τοξικολογικές; Και…καταλήξατε με…στοιχεία ότι τι; Περιμένουμε τις “ακλόνητα” συμπεράσματα της…έρευνάς σας. Παρουσιάστε τι περιμένετε. Γιατί δεν προχωράτε σε επίσημη καταγγελία στα ευρωπαϊκά ή τα διεθνή όργανα; Γιατί δεν προσφεύγετε; Αφού έχετε “ακλόνητες” αποδείξεις ρεζιλέψτε τους.

          Άντε γιατί έχουμε πήξει στα fake news κάτι με την πανδημία και τα εμβόλια, κάτι με τον Μιλόσεβιτς, κάτι με την Ουκρανία μήπως έχεις να μας πεις τίποτα και για τις ταυτότητες; Μήπως θα κατέβεις και στα συλλαλητήρια των ψεκασμένων; Για τους ουτσεκάδες λάθος πόρτα χτύπησες σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν τους υπερασπίζομαι γιατί αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ στην επέμβασή του ενάντια στην Σερβία, έδρασαν όπως οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ αντικαθεστωτικοί στην Λιβύη εναντίον του Καντάφι (με την Ρωσία όμως να τους αναγνωρίζει σαν…κυβέρνηση όταν έκαναν πραξικόπημα με την συνδρομή του ΝΑΤΟ κάτι που δεν το αναφέρει κανένας σας)

          https://www.rfi.fr/en/middle-east/20110901-russia-recognisess-libyas-rebel-government

          Για να το κάνω πιο απλό για το Αζόφ. Το υπερασπίζομαι όταν και όσο πολεμάει τους Ρώσους κατακτητές και ΜΟΝΟ σε αυτήν την περίπτωση όπως υπερασπίζομαι τους ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ Ταλιμπάν, τους ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ Σαντάμ-Καντάφι, τον ΓΕΝΟΚΤΟΝΟ ΦΑΣΙΣΤΑ Μιλόσεβιτς στον πολεμό τους εναντίων των επεμβάσεων των ΗΠΑ στις χώρες τους. Το καταδικάζω για την ιδεολογική του φύση που ναι είναι ακροδεξιά όπως και για ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ επιθέσεις απέναντι σε εθνότητες, μειονότητες, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους κλπ. Εντάξει το ξεκαθαρίσαμε; Να σου θυμίσω ότι η ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΣΣΔ υποστήριξε τον ΣΦΑΓΕΑ Κεμάλ έναντι των Άγγλων; Το ίδιο έπραξε και ο Στάλιν με τον εμίρη του Αφγανιστάν απέναντι στους Άγγλους πάλι.

          Η υπεράσπιση μίας κυβέρνησης, ενός καθεστώτος, ενός κινήματος όταν το διακύβευμα είναι η ΕΘΝΙΚΗ-ΕΔΑΦΙΚΗ κυριαρχία μίας χώρας και η εκδίωξη του ΞΕΝΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ, ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ. Όταν ο Ζαχαριάδης καλούσε τον ελληνικό λαό να πολεμήσει μέσα στον ελληνικό στρατό επί ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΑ δεν ήταν οπαδός του Μεταξά όπως ήθελε να το παρουσιάσει ο προβοκάτορας Μανιαδάκης.

          Είστε απόγονοι του Μανιαδάκη το έχετε συνειδητοποιήσει; Απόγονοι των “ούτε-ούτε” αρχειομαρξιστών, των τροτσκιστών. ΚΑΜΙΑ σχέση με το ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΚΕ.

          ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

          “Απορώ με την υπομονή του διαχειριστή του σάιτ”

          Τι έγινε έχεις πρόβλημα; Ζητάς τώρα ΠΟΥΤΙΝΙΚΕΣ μεθόδους; Φίμωση; Λογοκρισία; Επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε σε ΤΙΠΟΤΑ και εκτίθεστε;

      2. unitat

        Долой империалистическую Россию-американцев, убийц народов!

        Reply
        1. Papillon

          Το Κάτω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία (και μάλιστα με έμφαση σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ δηλαδή όταν θεωρεί κάποιος σαν κύριους εχθρούς του ουκρανικού λαού αυτούς) όταν οι μόνοι που ΣΦΑΓΙΑΖΟΥΝ τον ουκρανικό λαό και του αρπάζουν εδάφη είναι οι Ρώσοι σημαίνει ΖΗΤΩ Η ΡΩΣΙΑ.

          “Ούτε-Ούτε” = HEIL PUTIN

          ψευτοκκε-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ψευτομλ-τροτσκιστές-“αναρχικοί”-κοντρίτες=Λαφαζάνης

          Πασιφιστικές Γιανοβαρουφοσυριζέϊκες ανοησίες περί…ειρήνης, “ουδέτερης” Ουκρανίας (την ίδια ώρα που σφαγιάζεται από την Ρωσία και χάνει εδάφη από αυτήν ενώ ο Πούτιν την έχει στοχοποιήσει μόνιμα από την πρώτη στιγμή αφού δεν αναγνωρίζει ουκρανικό έθνος που σημαίνει ότι η Ουκρανία θα βρίσκεται μόνιμα σε κίνδυνο), όχι στον πόλεμο, όχι όπλα αλλά μόνο….ανθρωπιστική βοήθεια (ακόμα δεν μας απαντήσατε αν υπήρξε λαός στην ιστορία που απελευθέρωσε τη χώρα του χωρίς όπλα αλλά μόνο με…φάρμακα και τρόφιμα) = ΖΗΤΩ Ο ΠΟΥΤΙΝ

          Διαδηλώσεις με συνθήματα περί…ειρήνης, καταγγελίας του…πολέμου γενικά και αόριστα, καταγγελίας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σαν κύριο εχθρό των Ουκρανών που διοργανώθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και “ούτε-ούτε” “αντικαπιταλιστές” είναι διαδηλώσεις ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ.

  13. Μαρκέλα

    Το κείμενο της ανάρτησης είναι πολύ θλιβερό. Ασφαλώς κ έχει την κύρια ευθύνη για τις πυρκαγιές το κράτος, τόσο ως προς την πρόληψη, όσο κ ως προς την αντιμετώπιση κ ούτε η αμέλεια ούτε ο εμπρησμός είναι δικαιολογία. Όμως εδώ υιοθετείται ο ισχυρισμός του Μητσοτάκη, ότι οι πυρκαγιές είναι η κανονικότητα. Ναι, μπορεί να συμβή πυρκαγιά σε κάποιες περιπτώσεις, από ανθρώπινο λάθος ή ακόμα τυχαία, . αλλά είναι τόσο σπάνιο φαινόμενο, όσο ένα ναυάγιο. Εδώ δείχνονται οι αγρότες, που είναι η πιο σπάνια περίπτωση, καθώς είναι οι τελευταίοι που θα αδιαφορούσαν για το βιός κ τα σπίτια τους κ αν επιπρόσθετα γίνη συντονισμένη καμπάνια ευαισθητοποίησης, θα ‘φταναν να κάνουν μέχρι κ βάρδιες αποτροπής. Ειδικά οι φετεινές φωτιές ξέσπασαν τόσο συντονισμένα κ σε τέτοιο αριθμό, που ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος παραδέχτηκε, ότι ήταν εμπρησμοί. Ύποπτοι, όπως σε όλα τα εγκλήματα, αυτοί που είχαν συμφέρον. Υπήρξαν κ συγκεκριμένες ενδείξεις κ κίνητρα τόσο για το τουρκικό κράτος ή παρακράτος, όσο κ για την “πράσινη ανάπτυξη”. Η αθλιότητα όμως είναι, να ταυτίζουνται με παρακρατικούς, ρατσιστές κ φασίστες οι κάτοικοι των περιοχών αυτών. Ο φασισμός είναι ορισμένη ιδεολογία, με συγκεκριμένη ιστορική προέλευση, θέσεις κ στόχους. Η αλληλεγγύη είναι αλληλοβοήθεια στη βάση κοινού συμφέροντος. Ο ρατσισμός είναι στοχοποίηση στη βάση της καταγωγής η άλλης ιδιότητας ή χαραχτηριστικών, όχι στη βάση ενεργειών. Τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει για τους κατοίκους μιας περιοχής, που προασπίζουν το δικαίωμά τους, να ορίζουν τον τόπο τους κ ούτε έχει σχέση η αλληλεγγύη κ τα λαϊκά συμφέροντα με την ανεξέλεγχτη μαζική διακίνηση ανθρώπων από κυκλώματα εγκληματιών κ τις ΜΚΟ που προωθούν την ατζέντα του Σβαμπ κ της παρέας του, για την ισοπέδωση των εθνών κ την υποδούλωση των λαών. Καθήκον της ανατρεπτικής αριστεράς είναι όχι η στήριξη των στόχων αυτών, αλλά η οργάνωση της άμυνας των λαών κ η προάσπιση των χωρών τους ενάντιά στα συγκεκριμένα συμφέροντα, σε κάθε χώρα ξεχωριστά κ σε συντονισμό μεταξύ τους. Σ’ αυτή τη βάση παίρνει νόημα η αλληλεγγύη κ η αλληλοβοήθεια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Το τερμάτισες στην ψεκασμένη συνωμοσιολογία!
      (Και μην ξεχνάμε ότι για τον ψέκα τελικός υπόλογος είναι το μεταφυσικό Κράτος. Που δεν είναι καμιάς τάξης εργαλείο. Και πολύ σωστά, καθότι alt-right είμαστε και όχι …μπολσεβίκοι!)

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Απαντήσεις στα επιχειρήματα έχεις; Εμείς οι ψεκασμένοι κάνομε διάλογο, δεν πετούμε απλά λέξεις, άδειες από νόημα.

        Reply
        1. Μαρκέλα

          Θέλω να προσθέσω εδώ κάτι, σχετικά με την έννοια συνομοσσιολογία, που αναφέρεται σε αναπόδειχτες υποθέσεις, που συνδέουν ορισμένα γεγονότα μεταξύ τους κ βγάνουν ανάλογα συμπεράσματα, που βρίσκονται πάντως στον αέρα. Εγώ δεν έκανα τέτοιο πράμμα. Έδειξα απλά πολιτικές κατευθύνσεις και πολιτικές επιλογές. Να μην μπερδεύεται το ένα με το άλλο.

        2. μεταβατικος

          Ναι, κάνε μου μια χάρη Μαρκέλα, γκούγκλαρε ατζέντα του Σβαμπ και πες μου ποιες είναι οι ελληνικές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν αυτή την έκφραση γιατί εμένα κάτι χριστούληδες και πανγίτσες μου βγάζει που φοβούνται τον 666. Και μετά εξήγησε μας γιατί αυτού του τύπου τα σχόλια σαν το δικό σου που μιλάνε για μετανάστες που διακινούνται για να ισοπεδώσουν τα έθνη χρήζουν σοβαρής απάντησης.

        3. Ανώνυμος

          Μαρκέλλα, αν κρατάς ένα μήλο και ανοίξεις το χέρι σου, αυτό θα πέσει. Ο Νεύτων ισχυρίσθηκε ότι υπάρχει κάποια δύναμη που λέγεται βαρύτητα και συνέδεσε ορισμένα γεγονότα, δλδ τη βαρύτητα με τη πτώση του μήλου. Οι επιστήμονες δεν έχουν προσδιορίσει τι ακριβώς είναι η βαρύτητα, ωστόσο την συνδέουν με το φαινόμενο της πτώσης των αντικειμένων. Για το Μαινταν λέγεται ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που θέριζαν διαδηλωτές και Μπερεκουντ, ήταν εμμισθοι Γεωργιανοί δολοφόνοι ολιγαρχη εμπόρου όπλων που θησαυριζει από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Αν συνδέσεις τα γεγονότα θα έχεις βάσιμες ενδείξεις ότι το Μαινταν ήταν πορτοκαλι επανάσταση. Αποδείξεις δεν έχουμε όμως…
          Πάντως, σου θυμίζω ότι βασική κατηγορία στη δικη της Νυρεμβέργης ήταν η συνωμοσια κατά της ανθρωπότητας. Δεν είμαστε εμείς συνωμοσιολογοι, αυτοί είναι συνωμότες.

        4. Ανώνυμος

          Σχόλιο. Αν η Μαρκέλα είναι στη θάλασσα και κολυμπάει και ανοίξει το χέρι της το μήλο θα επιπλέει δίπλα της. Και αν κρατάει νεροκολοκύθα θα κολυμπάει ευκολότερα. Θυμήθηκα τώρα το αναγνωστικό μάλλον της Τρίτης δημοτικού (τα παλιά τα χρόνια) που είχε ένα σκίτσο με μία κυρία που κράταγε δύο τέτοιες για να μάθει κολύμπι και αναρτιόμουν τι είναι τούτα, δεν είχα ξαναματαδεί.
          Δηλαδή στην Αφρική που σκοτώνονται τόσα χρόνια σε τόσες χώρες είναι για να πλουτίζουν έμποροι όπλων.

  14. Θεόδωρος Σαμιωτακης

    Για τα γεγονοτα του Μαινταν δεν χρειαζομαστε αποδειξεις αστυνομικου τυπου.Πολιιτικα μιλωντας ήταν ενα κινημα με φιλο ΕΕ και φιλονατοικη κατευθυνση με κερασακι ναζιστικους συμβολισμους απο το δωσιλογικο παρελθον μεριδας των ουκρανων.Τωρα αν αυτοι που συμμετειχαν τους βαλανε ή οχι τα πήρανε ή οχι δεν νομιζω οτι ενδιαφερει κανενα παρα μονο τους συμμετεχοντες οι οποιοι αν εκαναν τετοια εκδουλευση και δεν τα πηραν ηταν μεγαλα κορόιδα…

    Reply
    1. Παλιός Συνοδοιπόρος

      Δεν ήταν απλά ένα κερασάκι αλλά η ουσία του Ιμπεριαλισμού. Με τους ΤΟΤΕ αξιωματούχους των ΗΠΑ να μοιράζουν κουλουράκια στην Πλατεία του Μαϊνταν του 2014.. Πως την πάτησαν όμως τόσοι “έγκυροι” αριστεροί αλλά και αναρχικοί και εδώ και στο Εξωτερικό(π.χ.Μελανσόν)και έγιναν πολιτική ουρά των Μαϊντανων του Μαϊνταν; Μόνο το ΚΚΕ είδε την ουσία της πορτοκαλομαύρης “επανάστασης” (αλλαγής από τον μετριοπάθη ισορροπιστη και ελαφρά φιλορώσο πρόεδρο Γιανόυκεβιτς στους ακραιφνείς φιλοαμερικάνους)..Βέβαια τα έγραφε και σχεδόν τα είχε προαναγγείλει ο Μπρεζινσκι από το 2004 στην Γεωστρατηγική Τριάδα για το μεγάλο έπαθλο της Ουκρανίας αλλά ποιος διαβάζει όταν κάθε “κίνημα” θεωρείται “καθαγιασμένο” από τον χώρο της “κινηματικής αριστεράς” που δεν έχει μία στοιχειώδη πολιτική πυξίδα και έχει πάρει διαζύγιο από κάθε διάβασμα των κλασσικών του ΜΑΡΞΙΣΜΟΎ;

      Reply
      1. μεταβατικος

        Καλά το ΚΚΕ από συνήθεια είναι ενάντια σε όλες τις αυθόρμητες λαϊκές εξεγέρσεις, οπότε δεν το λες και μεγάλη πετυχεσιά το ότι δεν υποστηρίζει τις αντιδραστικές.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Πότε η πως ορίζεται μια “αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση”;

        2. μεταβατικος

          Έχει νόημα να το ορίσω; Νομίζω ότι άφησα τον ορισμό αρκετά ανοιχτό, ώστε να χωράνε να περιγράψουν αρκετά γνωστά κινήματα που δεν είναι οργανωμένα από κάποιον πολιτικό φορέα ή η συμμετοχή ξεφεύγει των οργανωτικών δυνατοτήτων τους.
          Για πες μας εσύ τι σκέφτεσαι, όμως..

        3. Ανώνυμος

          Nα καταλάβω, “αυθόρμητο” είναι κάτι, “εξέγερση” η “κίνημα” δεν έχει σημασία, που “δεν είναι οργανωμένο από κάποιον πολιτικό φορέα ή η συμμετοχή εκφεύγει κλπ.”;

        4. Ανώνυμος

          Δεν χρησιμοποιώ, ούτε αποδέχομαι τον όρο, συνεπώς μόνο κριτική θα μπορούσα να κάνω, αρκεί να ξέρω σε τι θα την κάνω. Γι αυτό ρωτάω.

        5. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Λαϊκή εργατική εξέγερση ήταν π.χ. στο ΚΑΖΑΚΣΤΆΝ ΤΟ 2022 λίγο πριν το πόλεμο στην Ουκρανία ενάντια στις αυξήσεις γκαζιού . Στην οποία κατέβηκαν εργάτες και εργατικά Συνδικάτα και το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έδωσε την αλληλεγγύη του. ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ συμφωνησαν να την καταστείλουν και η Ρωσία έστειλε στρατεύματα.Και στην οποία έστω και σε μικρό βαθμό πέρα από τα άμεσα αιτήματα για μείωσεις τιμών μπήκε μετέπειτα ένα μικρό σπερμα αμφισβήτησης του Καπιταλισμού χαρακτηριστική αφίσσα. Τυχαία Καπιταλιστική Ρωσία και ΗΠΑ συνεργάστηκαν;
          ——————–
          Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά μόλις βάπτισες την πορτοκαλο-μαυροστημένη φιέστα με σπόσνσορα τις USA στο μαϊνταν “αυθόρμητη λαϊκή εξεγέρση”..Το παιχνίδι ήυταν γεωπολιτικό στο στυλ “Φύγε ισορροπιστη καπιταλιστή πρόεδρε της Ουκρανίας και έλα αμερικανόφιλε βιομήχανε”
          ——————–
          Δεν ξέρω αν το είχες πάρει χαμπάρι αλλά μετά από λίγες μέρες μετά την”επανάσταση” του Μαϊνταν του 2014, ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ που μοίραξε η Υφυπουργός των ΗΠΑσε βολτούλα παρεά με τον μετέπειτα πρέσβη στην Ελλάδα “οι αυθόρμητοι ” της “λαϊκής εξέγερσης” έκαιγαν ζωντανούς καμία 100αρια εργάτες και εργατριες στην Οδησσό στο κτίριο των συνδικάτων. Με μία από τις Φεμμεν(άλλη σουπερ “αγωνιστική” οργανωση που την ίδρυσε άνδρας)να βγάζει και σέλφι μπροστά στο καμμένο κτίριο..
          ——————————-
          όσο η πραγματικότητα είναι αντίθετη με αυτά που κάποιοι πιστεύετε, τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Τα γεγονότα ειναι πεισματικά πράγματα που έλεγε ο Λένιν…

        6. Μάκης από Πειραιά

          Παλιός Συνοδοιπόρος 29/09/2023 at 15:18, που την είδατε τη συμφωνία Ρωσίας-ΗΠΑ για το Καζακστάν; πως μπορείτε ελαφρά τη καρδία να λέτε τέτοιες ανακρίβειες που καθαγιάζουν σε τελική ανάλυση τις εγκληματικές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ; που πήγε ο αντι-ιμπεριαλισμός του ΚΚΕ; πως σε τελική ανάλυση τραβιέται στη γωνίτσα το ΚΚΕ με τη δήθεν ουδέτερη στάση “ενάνια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο”; δεν ευπάρχει ουδετερότητα όταν η χώρα σου συμμετέχει στον πόλεμο ενεργά. Σαν κομμουνιστής είσαι υποχρεωμένος να αγωνιστείς με κάθε μέσον ενάντια στην συμμετοχή της χώρας σου στον πόλεμο, οπως έκανε το ΚΚΕ το 1999 ενάνια στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.
          Σου στέλνω ένα λινκ από πολύ σοβαρό σάιτ ενός πολύ σοβαρού σχολιαστή, του Πέπε Εσκομπάρ. Είναι στα αγγλικά, βάλε του Γκουγκλ να στο μεταφράσει.

          https://smoothiex12.blogspot.com/2022/01/pepe-on-kazakhstan.html

          Ένα χωρίο μόνο:
          “όλη η περιπέτεια του Καζακστάν χρηματοδοτείται από την MI6 για τη δημιουργία ενός νέου Μαϊντάν ακριβώς πριν από τις συνομιλίες Ρωσίας/ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Γενεύη και τις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, για να αποφευχθεί κάθε είδους συμφωνία. Είναι σημαντικό ότι οι «αντάρτες» διατήρησαν τον εθνικό τους συντονισμό ακόμη και μετά την αποσύνδεση του Διαδικτύου….οι συνήθεις ύποπτοι προσπαθούν να αναγκάσουν τη Ρωσία να υποχωρήσει ενάντια στη συλλογική Δύση δημιουργώντας έναν σημαντικό αντιπερισπασμό στο ανατολικό της μέτωπο”

          Στοιχειώδης αξιοπρέπεια απαιτείται…

        7. Παλιός Συνοδοιπόρος

          @Μάκης από Πειραιά και λοιπύς
          Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
          https://www.rizospastis.gr/story.do?id=11542174

          ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
          Κοινή ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Καζακστάν
          Για την πολύτιμη πείρα από τις μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις της εργατικής τάξης και του λαού του Καζακστάν

          “(…) Στις αρχές του 2022 το Καζακστάν, αυτή την πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Κεντρικής Ασίας, συντάραξαν μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, η αιτία των οποίων βρίσκεται στα οξυμένα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι από την καπιταλιστική παλινόρθωση, 30 χρόνια μετά την αντεπανάσταση και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, όταν η εξουσία και τα μέσα παραγωγής πέρασαν στα χέρια του κεφαλαίου και τα πολυεθνικά μονοπώλια ελέγχουν πλέον μεγάλο μέρος του εξορυκτικού τομέα της οικονομίας.

          Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, που υπογράφουμε αυτή την Κοινή Ανακοίνωση, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τα δίκαια οικονομικά και πολιτικά αιτήματα των διαδηλωτών, που απαίτησαν αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μείωση των τιμών των καυσίμων, του ορίου συνταξιοδότησης, την ακύρωση των αποτελεσμάτων των ιδιωτικοποιήσεων, μέτρα στήριξης των ανέργων, συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους βιομηχανικούς εργάτες του Δυτικού Καζακστάν, που ήταν και η «καρδιά» αυτής της μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης.(.)

          ΚΚ Αλβανίας
          Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
          ΚΚ Βελγίου
          Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
          Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία
          Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
          Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
          Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
          Κομμουνιστικό Κόμμα Εργαζομένων Ισπανίας
          ΚΚ Ισραήλ
          Κομμουνιστικό Μέτωπο (Ιταλία)
          Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν
          Κομμουνιστικό Κόμμα Μεξικού
          Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας
          Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν
          Παραγουάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα
          Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
          Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης
          Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
          Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
          Φιλιππινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα [PKP 1930]”

      2. Θεόδωρος Σαμιωτακης

        Δεν χρειαζεται τόσο διαβασμα όσο λιγο μυαλό και ανακλαστικα οταν βλεπεις απο την μια πλευρα Ευρωπαικη Ενωση , ΝΑΤΟ , σβαστιχες ή να πηγαινεις απο την άλλη ή τουλαχιστον να φευγεις μακρυά.Το ιδιο εκαναν καποιοι “” κινηματικοι”” που στηριζαν τους τζιχαντιστες στην Συρια ως freedom fighters τρομαρα τους.Το θεμα ειναι οτι μερος της αριστερας και του Α/ Α χωρου εχουν απωλεσει τα στοιχειωδη αντιμπεριαλιστικα ανακλαστικα αυτα που ειχε ενας κεντροαριστερος προοδευτικος πολιτης απο την μεταπολιτευση μεχρι και τα μεσα των 80s.Γιατι χαθηκαν τα ανακλαστικά; Λιγο οι κωλοτουμπες των ηγεσιων, λιγο η παιδεια ή μαλλον η ελλειψη της, λιγο τα μεταμοντερνα ιδεολογηματα, λιγο οι κακιες παρεες με μ.κ.ο λιγο η( πετυχημενη) δουλιτσα που κανει η πρεσβεια για να αμβλυνει τον αντιαμερικανισμο και να τα αποτελεσματα.

        Reply
      3. Παλιός Συνοδοιπόρος

        “Έχει νόημα να το ορίσω;”
        Τότε γιατί γράφεις για κάτι που δεν ξέρεις “μεταβατικέ”; Αν δεν μπορείς κάτι να το ορίσεις ή να το περιγράψεις γιατί δεν το ξέρεις, ή δεν το καταλαβαίνεις τότε πως βγάζεις πολιτική άποψη και κατηγορείς το ΚΚΕ;

        Η απόψη το κίνημα για το κίνημα που είναι το παν χωρίς πολιτικό στόχο είναι σοσιαλδημοκρατική(όχι κομμουνιστική ή αριετρή έστω) του ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ. Και μάλιστα παλαιότερη από την άποψη του Λένιν. έχετε πάρει διαζυγιο από το διάβασμα των κλασικών του Μ-Λ αλλά και των τρέχουσων εξελίξεων και πάτε και όπου βγει

        Υ.Γ.Το ¨”μεταβατικό” πρόγραμμα το είδαμε το 2015 στο 1ο-6μηνο του Συριζα-ανελ . ΠΟΥ ΘΑ “ΈΣΚΙΖΕ” ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ εε ΚΑΙ ΤΟ νατο../Και ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ δεν πήγε πολύ καλά..

        Reply
        1. μεταβατικος

          Δεν είπα ότι δεν ξέρω να το ορίσω, είπα ότι δε βρίσκω νόημα στην προκειμένη αόριστη ερώτηση. Ξέρετε να διαβάζετε ή άμα δεν το έχει γράψει η ΚΕ δεν το επεξεργάζεται ο εγκέφαλος; Και πού είπα εγώ ότι το παν είναι το κίνημα συνοδοιπόρε και ξεκινάς για τον Μπερναστάιν; Αμά δεν τσουβαλιάσετε τις απόψεις του άλλου σε κουτάκια, δεν μπορείτε να απαντήσετε; Ούτε μποτς να ήσαστε. Και από ποιο χρονοντούλαπο βγήκες ρε ψηλέ και ξεκινάς τις αρλούμπες των ΚΚΕδων της εποχής; Ο συριζα είχε μεταβατικό πρόγραμμα; Για δείξε μου πού το έλεγε ότι ακολουθεί μεταβατικό πρόγραμμα ή πού κάποιος το χαρακτήριζε ως μεταβατικό;
          Και για να απαντήσω στις βρωμιές ότι δήθεν στηρίζω το πραξικόπημα του Μαϊντάν, είπα ότι απλώς ότι ήταν ένα αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα/εξέγερση που κυριάρχησαν αντιδραστικά, φιλοϊμπεριαλιστικά και νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά. Εκτός αν μου λες ότι κάπως δεν είναι λαϊκό ή αυθόρμητο και το μισό εκατομμύριο που κατέβαινε στους δρόμους ήταν ηθοποιοί ή πράκτορες. Δεν έπρεπε να στηριχθεί από την Αριστερά και δεν στηρίχθηκε από όσο ξέρω από καμιά οργάνωση.
          Από εκεί και πέρα, το ότι υπάρχουν Μαϊντάν δεν είναι δικαιολογία να είσαι φανατικά ενάντια σε άλλα αυθόρμητα ξεσπάσματα όπως τα κίτρινα γιλέκα, οι πλατείες κλπ. Και είναι προφανές ότι αν δεν παρεμβαίνεις εκεί θα επικρατήσουν στοιχεία αντιφατικά ή εχθρικά προς τα λαϊκά συμφέροντα. Μου λες για το Καζακστάν, ναι μια χαρά στάση είχε το κκε εκεί, αλλά δεν πρόλαβε να εξελιχθεί η εξέγερση δυστυχώς. Και είμαι σίγουρος όπως και στο παρελθόν όταν θα υπήρχε η παραμικρή απόκλιση από το πώς θα ήθελε το κκε να γίνει η εξέγερση θα έγραφε τις ίδιες αηδίες για ξένες σημαίες κλπ.

        2. Ανώνυμος

          Χα!
          Ρωτήθηκε (Ανώνυμος 28/09/2023 at 22:53) ο μεταβατικός κάτι πολύ απλό και σαφέστατο: “Πότε η πως ορίζεται μια “αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση”;
          Καμαρώστε απάντηση, μεταβατικος 30/09/2023 at 14:36 :
          “Δεν είπα ότι δεν ξέρω να το ορίσω, είπα ότι δε βρίσκω νόημα στην προκειμένη αόριστη ερώτηση.”
          Αν ξέρεις να το ορίσεις, γιατί δε μας κάνεις τη χάρη; Και βόηθα μας να μην κάνουμε και “αόριστες” ερωτήσεις!
          Προφάσεις εν αμαρτίαις.
          Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, νάσου κι “Μάκης από τον Πειραιά”, που μας βρήκε μιαν εξέγερση, τις ταραχές στο Καζακστάν, που μάλλον δεν την θεωρεί “αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση”, ενώ άλλες, π.χ. Η πλατεία Μαϊντάν ήταν …”αλλά χάλασε στην πορεία” (=για να μην ξεβρακωθούμε και τελείως…).
          Παιδιά, αφήστε τις περικοκλάδες και μιλείστε καθαρά:
          Τι εννοείτε λέγοντας “αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση”;
          Προμηνύονται γλέντια….

        3. μεταβατικος

          Διάβασε ρε “κομμουνιστή” που μιλάς σαν ασφαλίτης τι γράφω μετά από αυτό που παρέθεσες. Είπα ότι δεν είναι κάθε λαϊκή εξέγερση προοδευτική, το Μαιντάν δεν ήταν, ενώ το Καζακστάν ήταν, τα κίτρινα γιλέκα ήταν, οι πλατείες ήταν. Εξαρτάται από το περιεχόμενο, οκ; Κι όμως σταθήκατε απέναντι σε κινήματα που βάζαν απέναντι τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και δίνανε στην εργατική τάξη και το λαό το περιθώριο να πρωταγωνιστήσουν και όχι να είναι υποζύγια γιατί δε βόλευαν το ότι θέλετε το λαό όχι πρωταγωνιστή αλλά υποζύγιο δικό σας.
          Οπότε, ποια είναι η διαφορά στο πώς ορίζουμε τις λαϊκές εξεγέρσεις; Εγώ βάζω μέσα και αυτές που έχουν αρνητικό ιδεολογικό πρόσημο εσύ μάλλον όχι. Εντάξει, τρομερό γλέντι. Πες μας τώρα γιατί δε στήριξες αυτές που είχαν ξεκάθαρο θετικό πρόσημο που είναι η ουσία.

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          01/10/2023 at 21:08

          Αυθόρμητες λαικές εξεγέρσεις ονομάζουμε κάθε τέτια εξέγερση η οποία έχει ένα θολό, αντιφατικό και πρωτόλειο επίπεδο συνείδησης, το οποίο εκφράζεται με αιτήματα του στυλ ¨κάτω οι κλέφτες” κλπ. Οι δυνάμεις της άρχουσας τάξης που θα δοκιμάσουν να το ελέγξουν, φροντίζουν πάντα να μείνει έτσι θολο και αντιφατικό το πολιτικό περιεχόμενο μιας τέτιας εξέγερσης, επιτυγχάνοντας να την στρέψουν τελικά προς όφελός τους.

          Αντιθέτως, το να τις καταγγέλεις όπως παντα κάνει το ΚΚΕ ευθύς εξαρχής σαν αυτό που είναι και να αρνείσαι να συμμετέχεις προσπαθώντας ΕΣΥ να τις στρέψεις προς μια αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση, κάνεις πάντα, μια τρύπα στο νερό. δΕς ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΊΣΤΡΟΦΑ: Το ΚΚΕ κατήγγειλα πάντα τα λαικά κινήματα του 2088-2012. Και χαιρέκακα λέει πως αυτά απέτυχαν εξαιτίας του προσανατολισμού τους, τον οποίο το ΚΚΕ ουδέποτε ενδιαφέρθηξε έμπρακτα να τον αλλάξει. Μήπως όμως το ΚΚΕ με την δράση του μέσω ΠΑΜΕ και ΛΑΙΚΗς ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κατόρθωσε να ανασχέσει την σφοδρή καπτιαλιστική επίθεση στην εργατική τάξη; ΟΧΙ!

          Και έτσι, φτάνουμε στο φαινομενικά παράδοξο, να έχουμε το πιο μαζικό ΚΚ της Ευρώπης με την πιο μαζική συνδικαλιστική παρουσία και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ η εργατική τάξη της Ελλλάδας, να έχει καταποντιστεί ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από χώρες που δεν έχουν ΚΚ και ΠΑΜΕ/ΚΚΕ !!

          Εσύ και εσείς εκεί στο ΚΚΕ, μπορεί να πανηγυρίσετε πάλι που για νιοστή φορά θα πάρει κανα ψήφο παραπάνω το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ στα σωματεία, την ΙΔΙΑ στιγμή που εφαρμόζονται οι μηδενικές συμβάσεις, τα 13ωρα και άλλα τέτοια, που ΔΕΝ εφαρμόζονται σε χώρες της ΕΕ που δεν έχουν ΚΚ και μάλιστα ένα μαζικό ΚΚ! Δηλαδή, πόσο χειρότερα θα είμασταν ως εργατική τάξη εάν το ΚΚΕ είχε την πολύ μικρότερη επιρροή του ΝΑΡ πχ; Καθόλου χειρότερα απο αυτό που ζούμε σήμερα….

        5. Κώστας

          Ας επιχειρήσω εγώ έναν ορισμό παλιέ συνοδοιπόρε.

          Το “αυθόρμητο” έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για την έναρξη της και συγκεκριμένη πολιτική καθοδηγηση κατά την εξέλιξη της. Υπάρχει όμως πολιτική πρωτοβουλία και πριν και κατά την διάρκεια της και μάχη για την ηγεμονία και πριν και κατά την διάρκεια της. Αυθόρμητο δεν σημαίνει βασικά απολίτικο, είναι ένα σημείο που το Σύστημα έχει προσπαθήσει να διαστρεβλώσει για την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.

          Ο “λαικός” χαρακτήρας έχει να κάνει με έναν διαταξικό χαρακτήρα αλλά εντός της μαρξιστικά αντιφατικής έννοιας του λαού. Δεν υπάρχει σαφής προλεταριακή ηγεμονία εντός της αλλά μια διάχυτη παράθεση εργατικών, νεολαίστικων και μικροαστικών στρωμάτων

          “Εξέγερση” ειναι όταν η ακολουθία των κινηματικών γεγονότων πάρει χαρακτηριστικά αμφισβήτησης των ορίων που η αστική νομιμότητα και το κρατικό μονοπώλιο της βίας θέτουν

          Περιττό να πω, αλλά δεν είναι περιττό γιατί κάτι τέτοια έξυπνα λέτε και μπορεί να το πεις, πως όλο αυτό πρέπει να έχει δημοκρατικό και κοινωνιστικό περιεχόμενο. Αν βγει ένα διαταξικό μπλοκ κατά των μεταναστών και των προσφύγων, πχ, όχι, αυτό δεν είναι αυθόρμητη λαική εξέγερση

          Κώστας

        6. Ανώνυμος

          Ψυχραιμία, μεταβατικέ 02/10/2023 at 02:03.
          1. Δε δήλωσα κομμουνιστής.
          2. Δε μίλησα, άρα ούτε και “μιλάω” σαν ασφαλίτης. Μάλλον δεν έχεις γνωρίσει ασφαλίτη. Οποιος σε στριμώχνει να μην ξεφεύγεις σαν χέλι από εκεί, που αυτοπαγιδεύεσαι, δεν είναι υποχρεωτικά ούτε καταπιεστής ούτε ασφαλίτης.
          3. Δε σου στέρησε κανείς το δικαίωμα να κάνεις την πάπια όταν πέφτεις σε αντιφάσεις. Αλλά μην θέλεις να βγείς και από πάνω.
          4. Εξακολουθείς να μην απαντάς στο, διευκρινιστικό πάνω σε δική σου τοποθέτηση, ερώτημα: “Πότε η πως ορίζεται μια “αυθόρμητη λαϊκή εξέγερση”;
          5. Αντ’ αυτού τώρα προσπαθείς να ξεγλιστρήσεις μιλώντας για “λαϊκή εξέγερση προοδευτική”. Δεκτή η αλλαγή θέματος, αλλά όταν γίνεται με τιμιότητα και διάθεση ουσιαστικού διαλόγου και αντιπαράθεσης, που βέβαια καθόλου δεν συνεπάγεται συνδιαλλαγή με τον απέναντι, όποιος κι αν είναι αυτός.
          6. Επιφυλλάσσομαι για μια αναλυτικότερη τοποθέτηση για όρους, όπως “αυθόρμητο”, “αυτονομία”, “ανεξαρτησία” κλπ., που μεταχειρίζεστε, όχι μόνο εσύ αλλά και πολλοί στον ελευθεριακό και εξωκοινοβουλευτικό χώρο, πολύ συχνά και σε πιο “επίσημα” κείμενα. Και, που διαπιστώνω, για άλλη μια φορά, πως δεν μπορείτε να υποστηρίξετε το περιεχόμενό τους, παρόλο, που για σας είναι “ιερά δισκοπότηρα”! Στην καθομιλουμένη, η “δεν ξέρετε τι λέτε”, η ξέρετε, αλλά σπεκουλάρετε σε χαμηλού επιπέδου ακροατήρια (“στη φοιτητριούλα…”, που ειρωνεύεται κι ο αντιδραστικός τροβαδούρος μας).
          7. Βεβαίως και υπάρχουν διαφόρων ειδών “κινήματα” και “εξεγέρσεις”, που δεν είναι πάντα και υποχρεωτικά επαναστάσεις. Αυτό λέει το ΚΚΕ εξαπανέκαθεν, αυτό υποστηρίζω κι εγώ, και χαίρομαι αν, τουλάχιστον σε γενικό επίπεδο, συμφωνούμε σε αυτό. Κάθε εξέγερση δεν είναι ούτε και καταλήγει υποχρεωτικά και σε Επανάσταση για πολλούς και διαφόρους λόγους. Μπορεί να είναι και αντιδραστική, οπότε μπορεί να οδηγήσει σε πισωδρόμηση. Μπορεί να είναι και προοδευτική αλλά να κατασταλεί.
          8. “Εξαρτάται από το περιεχόμενο, οκ;”
          Βεβαίως! Αν τώλεγες από την αρχή, αντί για τα “αυθόρμητα”, θα είχαμε μια λογική βάση συζήτησης διαφωνιών.
          9. Στην “ορθόδοξη” μαρξιστική ορολογία, γίνεται διάκριση ανάμεσα στον “πληθυσμό” η και “όχλο”, (που αυτός μπορεί να είναι αντιφατικός, φίλε Κώστα 02/10/2023 at 10:04), και στον “Λαό”, που ορίζεται σαν “το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας”. Τυπική διάκριση για να μην μπερδευόμαστε, μια και όλες οι σπουδαίες λαϊκές εξεγέρσεις της Ιστορίας ήταν προοδευτικές, και γι αυτό στην κοινή αντίληψη, κάθε λαϊκή εξέγερση ταυτίζεται με πρόοδο και επαναστατική αλλαγή. Με αυτό τον τρόπο, που επαναλαμβάνω τυπικός και θέμα ορισμού είναι, δεν θεωρούνται “λαϊκές” εξεγέρσεις, όπως οι φασιστικές του Μεσοπολέμου, αλλά και παληότερες, όπως το “κυνήγι των μαγισσών” στο Μεσαίωνα αλλά και στην Αμερική (Σάλεμ).
          10. Το “περιεχόμενο” λοιπόν! Που η προοδευτικότητά του πρέπει κάποια στιγμή να αντιστοιχηθεί με τις σύγχρονες, συγκεκριμένες και υπαρκτές κοινωνικές αντιθέσεις.
          Για πάμε λοιπόν:
          Φτάνει η αντίθεση στις “νεοφιλελεύθερες επιλογές” για να το ορίσει; Π.χ., ένα σημαντικό κομμάτι του οπισθοδρομικού καθυστερημένου πληθυσμού (η, καταχρηστικά, “λαού”) οι λεγόμενοι “alt-right” ή οι “ψεκασμένοι”, αντιτίθεται σε πολλές νεοφιλελέ επιλογές. Αλλά προοδευτική αυτή τη στάση δεν την λες.
          Το ίδιο και η αντίθεση στην “ιμπεριαλιστική εξάρτηση”, έννοια διπλά θολή καθώς:
          Ι. Παραλλάζει την σύμφυση των συμφερόντων των αστικών τάξεων και την (πάντα ιεραρχημένη – αλλοίμονο αν θα μπορούσε νάταν κι αλλιώς!) ένταξη τους σε έναν ιμπεριαλιστικό σχηματισμό.
          ΙΙ. Αγνοεί την σημερινή ανάπτυξη του Ιμπεριαλισμού σαν παγκοσμίου συστήματος, χωρίς πια αποικίες, και μάλιστα με την άμεση συνέπειά του, την διάκριση περισσοτέρων του ενός μπλοκ. (Μια εξέλιξη, που την καθυστέρησε κατά 50 χρόνια η προσωρινή νίκη της ΕΣΣΔ στον Β’ΠΠ…)
          11. Αφού με κόπο και βρισιές, καταλήξαμε τουλάχιστον, πως το περιεχόμενο καθορίζει την προοδευτικότητα μιας “λαϊκής” η λαϊκίζουσας κινητοποίησης, προφανώς θα πρέπει να συμφωνήσουμε και για το περιεχόμενο κάθε μίας.
          Εξ ίσου εύκολα κι εγώ μπορώ να σε ρωτήσω γιατί έπεσες στη λούμπα και υποστήριξες σαφέστατα αντιδραστικές και αντιλαϊκές εξεγέρσεις, από τις οποίες μάλιστα μετά έκανες και πίσω. Δεν έχω υπόψιν μου αντίστοιχες υπαναχωρήσεις του ΚΚΕ. Τουλάχιστον το Κόμμα υποστηρίζει σθεναρά τις θέσεις του σε σχέση με αυτές και δεν ανακαλεί τίποτε. Νομίζω πως αν είχε κάνει λάθος, θα έσπευδε, διαπιστώνοντας το, να ανακαλέσει. Εγώ απλά συμφωνώ.
          Καμιά “πορτοκαλλί επανάσταση”, η από τις λεγόμενες “Ανοίξεις” και τις “πλατείες” δεν ήταν προοδευτική. Δεν είναι τΣύριζας ούτε αριστερός παπατζής να σπεκουλάρει, π.χ., για την Τιεν-Αν-Μεν, ή την …”Λιβυκή Επανάσταση”, την “Συριακή”, την “Μαϊντάν” και τα έργα της σε Οδησσό, Ανατολική Ουκρανία κλπ., τις “Ανοίξεις” γενικά, πηγαίνοντας πίσω σε Ουγγαρίες ’56 και Πράγα-’68, ακόμη και στις δικές μας αντιδραστικές πάνω/κάτω πλατείες (“όχι στα κόμματα- όχι στα συνδικάτα”), στην “Μαρφίν”, και στις προβοκάτσιες του “Μαύρου Δεκέμβρη” με τα “ακούνητα αγαλματάκια”…. Μάλιστα το ΚΚΕ προσπάθησε, ρισκάροντας ακόμη και την πολιτική του, να παρέμβει σε αυτά τα εγχώρια αντιδραστικότατα κινήματα, απλά για να διαπιστώσει την αντιδραστικότητά τους.
          Ε, δεν έπαθε και vertigo μπροστά στην ολομέτωπη και αναβαθμισμένη επίθεση του Ιμπεριαλισμού γενικά, ….. γι αυτό και επέζησε και αυτή τη στιγμή ενσαρκώνει τις ελπίδες και πολλών μη-κομμουνιστών αριστερών.

        7. Παλιός Συνοδοιπόρος

          @Κώστας
          “Δεν υπάρχει σαφής προλεταριακή ηγεμονία εντός της “.
          Να σε διορθώσω. Τον παλμό τον δίνουν αιτήματα της Εργατικής Τάξης που αγκαλιάζουν ευρύτερα τον καταπιεσμένα σμικροαστικά στρωματα του Πληθυσμού

          Επίσης το αυθόρμητο είναι το εμβρυϊκο στάδιο του οργανωμένου όπως έλεγε κάποτε ένας Βλαδίμηρος από την αυτοκρατορική μεγαλορωσία..

        8. μεταβατικος

          Κοίτα ανώνυμε, όταν ο παλιός λέει ψέματα σαν άλλος Γκέμπελς για στήριξη στο Μαϊντάν από εμένα, ενώ από το πρώτο σχόλιο λέω ότι ήταν αντιδραστική εξέγερση και εσύ μιλάς με ναρκισσιστικό ύφος μεγάλου ινστρούχτορα που προμηνύει και γλέντια λες και είσαι σε φοιτητική παρεούλα, μην περιμένεις ο άλλος να σου απαντήσει με το σεις και με το σας. Το γύρισμα και του άλλου μάγουλου είναι για τους χριστιανούς.
          Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι μπορούσες να γράψεις ό,τι ήθελες να γράψεις ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποίησα πιο φιλελεύθερα τον όρο λαϊκή εξέγερση ή όχι από ό,τι «επιτρέπεται». Έτσι κι αλλιώς, δε βλέπω κάπου κοινώς συμφωνημένη έννοια, περισσότερο πολιτικό ζήτημα είναι το πώς χρησιμοποιείται και όχι «ορθόδοξα μαρξιστικό». Ας παραδεχτώ την έλλειψη τυπικότητας και ας πούμε ότι είπα αυθόρμητα κινήματα αντί για το προηγούμενο. Νομίζω βάζοντας το ευρωμαϊντάν στις αντιδραστικές εξεγέρσεις ήταν ξεκάθαρο ότι δεν προέκρυνα τη στήριξη σε κάθε τέτοια.
          Τα αυθόρμητα κινήματα μπορούν να πάρουν χαρακτηριστικά αμφισβήτησης της εξουσίας υπό φιλολαϊκό και προοδευτικό πρίσμα, όπως έχουν δείξει παραδείγματα που ο ίδιος ο παλιός χρησιμοποίησε (Καζακστάν). Τις περισσότερες φορές μαρτυρούν έλλειψη σύνδεσης ή εμπιστοσύνης με πολιτικούς φορείς ,είτε συστημικούς είτε επαναστατικούς, και προφανώς χωρίς την παρέμβαση του συνειδητού, εκτός θαύματος, δε θα καταφέρουν να μετατρέψουν τη μερική αντίδραση σε ομογενή. Αυτό δεν το έλυσε το ΚΚΕ με τη λόγικη της απόλυτης εχθροποίησης οποιασδήποτε κίνησης δεν έμοιαζε με τους εργατικούς αγώνες και τα συλλαλητήριά του. Το μόνο που κατάφερε είναι να αφήνει τους συμμετέχοντες και την πορεία των κινημάτων υπό την επίδραση ρεφορμιστικών ή αριστερίστικων φορέων που τους οδηγούν στην απογοήτευση ή στην ανάθεση. Αν αυτό είναι μια στάση που ενισχύει τη θέση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, εγώ δεν το βλέπω.

        9. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Μεαταβάτικέ, (που δεν είσαι ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΝΑΡ, έχπυν συγκεκριμμένη φρασεολογια) αντί να παραδεχθείς το λάθος σου με τις “πορτοκαλί” “επαναστάσεις”συνεχίζεις. Δεν είναι κακό που δεν μπορείς να ορίσεις το τι είναι μία αυθορμητη λαϊκή επανάσταση, επιμένεις. Οκ και αν μία εξεγερση είναι οργανωμένη και δεν είνια αυθορμητη αλλά λαϊκή ΤΌΤΕ δεν σου κάνει;

          Μιλάς που μιλάς για κάτι που δεν ξέρεις αλλά πέτάς την “εξυπνάδα” σου για το ΚΚΕ
          Οκ όλοι έχουμε περάσει από τα φοιτητικά αμφιθέατρα. Αλλά απο εκεί μάθαμε πως όποιος λέει χαζομάρες, την επομένη φορά καταφεύγει σε προσωπικους χαρακτηρισμούς. Γκεμπελισμός είναι όπου σε ρωτάμε, μαάλιστα.. Επιστρέφονται λοιπόν ΣΤΟ ΠΟΛΑΠΛΆΣΙΟ τα περί Γκεμπελισμού

          Επίσης η πορεία αρκετών(όχι όλων) ντουρων επαναστατων του αμφιθεάτρου πριν τις προ μνημονίων εποχές ήταν πτυχίο, μεταπτυχιακό και άκρες με ΠΑΣΟΚΑΡΑ όλε για μικρό ή μεγάλο “βόλεμα” γιατί τελικά ο καπιταλισμός δεν πέφτει και τόσο εύκολα πόσο μάλλον με συνθήματα.

          Y.G.
          Τουλάχιστον καποιοι να γράφετε με κάποιο ψευδωνυμο να συννεονούματσε στο που θα απαντήσουμε

        10. Ανώνυμος

          Ρε συ παλιές συνοδοιπόρε του ΚΚΕ, μια χαρά στα λέει ο μεταβατικός! Εσύ είσαι που δεν απαντάς ποτέ και σε τίποτα και όταν πας να απαντήσεις, απλά πετάς αφορισμούς.

        11. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Ο μεταβατικός δεν χρειάζεται συνηγόρους (07/10/2023 at 20:19). Άστον να απαντήσει αν μπορεί να απαντήσει από την θολούρα που έχει στο μυαλό του. Αν μπορεί να διατυπώσει 2 λογικές προτάσεις στις οποίες να μην πέφτει σε αντίφαση

        12. Ανώνυμος

          Παλιός Συνοδοιπόρος
          08/10/2023 at 13:41, Δεν είμαι συνήγορος του μεταβατικου. Συμφωνω γενικά με τις θέσεις που εκφράζει, απέναντι στις ανοησίες τις δικές σου και του ΚΚΕ

        13. μεταβατικος

          Παλιέ, δυστυχώς μπορεί να έφυγες από το φοιτητικό αμφιθέατρο λόγω ηλικίας, αλλά το μυαλό σου έμεινε ακόμα εκεί.
          Καταρχάς, λες -φαντάζομαι για εμένα, γιατί κανένας άλλος δεν πήρε θέση- ότι δεν ξέρεις τι άποψη έχω για το Μαιντάν. Ξεκάθαρα λέω ότι ήταν μια αντιδραστική εξέγερση. Τη μόνη ένσταση που καταλαβαίνω είναι γιατί τη χαρακτήρισα λαϊκή. Απλώς, χρησιμοποίησα την ευρεία, μη μαρξιστική έννοια που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος. Δεν πιστεύω ότι έγινε από το προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα μην μιλάς από καθέδρας, λες και εσύ δεν είπες ότι η εξέγερση είναι χοντρικά η αλλαγή τάξης στην εξουσία. Σε ένα μπλογκ της αριστεράς είμαστε, δε γράφουμε δοκίμιο.
          Οπότε, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς με καλείς να απαντήσω. Αν μου κάνει μια οργανωμένη λαϊκή εξέγερση; Μου κάνει. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά ο τρόπος που πρέπει να αλληλεπιδρά με το αυθόρμητο το κκ.
          Τα περί αγωνιστών που γίνονται πασοκ μετά το πτυχίο είναι στα όρια της παράνοιας.

      4. Ανώνυμος

        Είσαι φανατισμενος παλιε ΚΚΕ συνοδοιπόρε… Ούτε καν γνωρίζεις ότι το ΝΑΡ και η ΝΚΑ πρωτοστατησαν στην καμπάνια αλληλεγγύης στον λαό του ντονμπας το 2014, απορρίπτουν τας ταυτόχρονα και την κυβέρνηση της Ρωσίας.

        Με αποστολή αντιπροσωπειών αρκετές φορές τότε στις λεγόμενες “λαϊκές δημοκρατίες”.
        Ούτε αυτά δεν γνωρίζεις, αλλά έχεις το θράσος του άσχετου και βγαίνεις και γράφεις ότι “μόνο το ΚΚΕ”. Οχι φίλε μας, η αλήθεια και η πραγματικότητα, λένε τα αντίθετα από σένα

        Reply
        1. Παλιός Συνοδοιπόρος

          Ανακοίνωση του ανταρσυα/ΝΑΡ για το Μαϊνταν υπάρχει; Βάλε λινκ

        2. Ανώνυμος

          Επειδή παλιέ κκε συνοδοιπόρε ανήκεις στην κατηγορία των φανατισμενων γμτ που αρκούνται σε ό,τι τους πει το κόμμα τους για τους άλλους, ορίστε τα λινκ που ζήτησες, ήδη από το 2014:

          Απαντηση στον ριζοσπάστη για το μαϊνταν και το ντονμπας:

          https://narnet.gr/articles/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-0

  15. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Δεν μπορώ να καταλάβω τι μυαλό κουβαλάνε οι λογής λογής “κινηματικοί”. Ειδικά για το φασιστικό πραξικόπημα στο Μαϊνταν τα γεγονότα έγιναν μπροστά σε κάμερες και στα μάτια χιλιάδων κόσμου και αποτυπώθηκαν σε δεκάδες video και σε δεκάδες ανατποκρίσεις

    Τα αντι-ιμπεριαλσιτικά ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ που υπηρχαν ακόμα και σε σοιαλδημοκράτες χάθηκαν γιατί με την ανατροπή του Σοσιαλισμου στην ΕΣΣΔ(τότε ήμουν μαθητής). ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ το εργατικό ταξικό κίνημα πήγε πολύ πίσω ΚΑΙ κυρίως αποπροσανατολισμένο. Και παγκοσμίως βγήκαν στο προσκήνιο αστικά κινήματα πόλης ίσα ίσα για να υπάρχει μία μικρη εκτονωση. Αρκετά ήταν τύπου “καταπολέμησης διαφθοράς” “ναφ΄λυγουν αυτοίνα έρθουν άλλοι” άλλα ΠΕΠΕ ΓΚΡΙΛΟ κλπ ίσα-ίσα για να φέρουν αργά ή γρήγορα ένα καινούργιο πιο λαίμαργο και πιο διεφθαρμένο υπηρετικό αστικό προσωπικό στην αστική διακυβέρνηση. ή / και ακόμα να φερουν κρυφούς ή φανερούς φασίστες που το έπαιζαν “αρχάγγελοι της κάθαρσης”..

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Αγαπητέ παλιέ συνοδοιπόρε ΚΚΕ, οι λαικές εξεγέρσεις έχουν πάντα ένα υπόστρωμα που τις πυροδοτούν. Ενα κοινωνικό υπόστρωμα εξαθλίωσης, καυαπίεσης κλπ. ΔΕΝ εξεγείρονται οι λαοί για πλάκα. Το ΑΝ θα πάνε προς Μαιντάν/φασιστική κατεύθυνση ή θα πάνε προς μια αντικαπιταλιστική σοσιαλιστική κατεύθυνση, εξαρτάται απο το ΑΝ υπάρχουν αριστερές κομμουνιστικές δυνάμεις που αφενός να θέλουν να πάρουν το ρίσκο και αφετέρου να αποκτο0ύν κύρος μέσα στον λαό. Στην περίπτωση πχ της Ουκρανίας, οι εκεί κομμουνιστικές δυνάμεις ούτε ήθελαν να κάνουν κάτι, ούτε είχαν και το κύρος για να το κάνουν.

      Ετσι και το ΚΚΕ στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα ΑΡΝΗΘΗΚΕ να συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση ΚΑΘΕ λαικού κινήματος από το 2008 έως και σήμερα. Ενώ, είχε το κύρος, δεν είχε καμία διάθεση. Και έκανε τα πάντα για να σβήσουν αυτά τα κινήματα. Και μετά, σου φταίει ο λαός που δεν καταλαβαίνει.

      Reply
      1. Παλιός Συνοδοιπόρος

        Στο Μαϊνταν διοργανωθηκαν από Δυτικοφιλη μερίδα της Αστικής τάξης στην Ουκρανία και τους φασίστες μαζί με το USA. Ύπήρχε παραδοση με την “πορτοκαλί Επανάσταση” του 2004. Τις αλλαγή στατους κβο στην Ουκρανία τις είχε προανναγείλει ο Μπρεζίνσκι σε βιβλίο του η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΡΙΑΔΑ(10 ευρω από το βιβλιοπωλείο “Πρωτοπορια”). Στο βιβλίο αξίζει και το 2ο μισό του μεταφραστή/σχολιαστη…Μην είστε τσιπηδες. Αγοράστε το βιβλίο.
        ——————–
        Ας μάθετε πρωτα από όλα πως ο Μουσολινι πριν του δωσουν την αστική διακυβέρνηση κατέβαζε φασιστες στον δρόμο σε μία παραλαγή” “κινήματος”.. Υπάρχουν και αντιδραστικά τύπου “κινήματα”, δεν το ξέρετε; Δεν ξέρα ετ πως στην Βενεζουέλα του 2008 η αστική τάξη κατέβαζε φοιτητές κατά ΤΟΥ ΤΣΑΒΕΣ. Γιατί στην Βενεζουέλα σπούδαζαν στα πενεπιστήμια κυρίως αστόπαιδα; ΆΡΑ για κάποιους από εσάς το 2007-2008 ήταν καλό να πέσει ο τσάβες; Για πάρτε θέση μια και αποθεώνετε γενικά και αόριστα τα κινήματα;
        ——————–
        άρα βασικό/ΚΡΙΤΗΡΙΑ είναι ποιος/ποιοι φορείς το διοργανωνει/ουν και τι αιτήματα έχει ένα κίνημα.
        ——————–
        Υ.Γ.
        Εξέγερση σημάινει χοντρικά αλλαγή Τάξης στην Εξουσία. Το 2008 είχαμε κάτι τέτοιο σε αιτήματα/διεκδικήσεις; Είχαμε όμως κατελλημένα εργοστάσια και χώρους δουλειάς; Είχαμε κάποιους που απλά ήθελαν να φύγει η ΝΔ από την αστική διακυβέρνηση. Φύγε εσύ, έλα εσύ στην αστική διακυβέρνηση.

        Το ΚΝΕ ήταν παρων στις κοινοιτοποιήσεις για τον αλέξη και υπάρχουν και φωτογραφίες και video. Ήταν και είναι κατά προβοκατώρικων ενεργειών που πάνε το όποιο κίνημα πίσω. Το 2008 17χρονος Κνιτης στο Περιστέρι. παραλίγο να χάσει την ζωή του Αν δεν σας αρέσει ο ριζοσπάστης, ψάξτο την είδηση στα ΝΕΑ.
        —————————–
        Μην γράφεται ότι θέλετε.Είδαμε και την στήριξη από Σύριζα που ο Αλέξης από την πίεση τα πήρε πίσω μέσα σε ένα μήνα..Αλλά τον Αλέξη τον ψηφίσατε δαγκωτο από Ιουνιο 2012 μέχρι και Δημοψήφισμα που σας είχε ήδη φέρει το δικό του μνημόνιο / αιτηση για δάνειο 29δις από τον ESM 3 εβδομαδες πριν το δημοψήφισμα..Και το έγραψαν τόσες και τόσες εφημερίδες και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό Θα μου πεις εδω ο βαρουφάκης έφερε παράταση μνημονίου με δεσμεύσεις να πληρωθούν πλήρως όλα τα δάνεια και στην ώρα τους στις 20/02/2015, Η “ΠΦΑ” ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΤΟ 1ο 6ΜΗΝΟ ΔΈΣΜΕΥΕ απόθεματικά ταμειων για να πληρώσει τους δανειστές και κάποιοι που το πάιζετ ψαγμένοι πανηγυρίζατε..”Τόση ψυχέδελια” (με gif Κουτσούμπα)

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Παιδί μου πάλε κκε συνοδοιπόρε ρεταρες και άρχισες να γράφεις παραλήρηματικα κατεβατά;

        2. Παλιός Συνοδοιπόρος

          @(02/10/2023 at 16:51) “Παιδι” μου ας μάθετε τις βασικές έννοιες και μετά να κρίνετε. Που ΔΕΝ μπορείτε να ξεχωρίσετε μία λαϊκή εξέγερση από στημένα πορτικαλί events ΜΕ ΣΠΟΝΣΟΡΑ το USA.

          ———————
          Το ποιος είναι σε παραλήρημα ΦΑΙΝΕΤΑΙ από την έλλειψη επιχειρημάτων. Η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού ΠΡΟΚΑΛει ΑΜΗΧΑΝΊΑ. Καιρός λειπόν φιλοπασοκοι μου ταχα μου ντούροι αριστεροί να λουστείτε ό,τι, κατηγορούσατε το ΚΚΕ .

          ———————

          Και δεν εννοώ σχολια΄στε από το Ανταρσυα μιας και για ένα είναι σχετικα ο ποιο “κοντινός” χώρος με το ΚΚΕ, Μέλη του συμμετέχουν στα φεστιβάλ της ΚΝΕ, φίλοι/μέλη του Ανταρσύα κάνουν κοινές εργατικές δράσεις π.χ. ν με φίλους/μέλη του ΚΚΕ σε χώροτς των Μηχανικών ή σε πλειστηριασμούς (π.χ. στου Ζωγράφου)., Ακόμα και οι ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ανακοινώσεις ενόψει δημοτικών / περιιφερειακών εκλογών των Ανταρσυα/ ΝΑΡ είναι πολύ προσεκτικές σε σχέση με άλλες φορές στο ΚΚΕ

          ———————

          Όπως έχω γραψει η πλειοψηφία που σχολιάζετε δεν είσαστε στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Απλά σας έχει καθήσει άσχημα η δuειισδικότητα της Λαϊκής Συπσίρωσης που είναι πολύ πιθανόν να κάνει την έκπληξη ΚΑΙ να είναι στον Β΄Γύρο απέναντι στους εκλεκτούς της ΝΔ σε πολλούς μεγάλους Δήμους (Π.Χ.ΑΘΗΝΏΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΦΙΑΝΟ). Ή ΑΚΟΜΑ και στην Περιφέρεια της Αττικής ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΥΛΗ.. Γιατί νομίζτε πως ο Μητσοτάκης άλλαξε άρον άρον τον Πατούλη;΄ Όπου έχουν παέι να μιλήσουν Βουλευτές του ΚΚΕ σημαίνει πως ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει άνοδος. Και εκεί υπάρχει ΚΑΙ η πιθανότητα, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο για ΒΓυρο στην ΛΑ.ΣΥ. Π.χ. η νεά Ιωνία Αττικής με το 14%+ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΏΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ Κομμουνιστή Δήμαρχο. Ή η Καλαμαριά που πήγε προχθες ο Παφίλης και έκανε μία από τις καλύτερες ομιλίες του.

          ———————
          Υ.Γ.. Μία μικρή ΔΙΌΡΘΩΣΗ: Εξέγερση σημάινει χοντρικά η προσπάθεια αλλαγής Τάξης στην Εξουσία

        3. Ανώνυμος

          Παλιός Συνοδοιπόρος
          03/10/2023 at 15:32, έχεις ρεταρει άσχημα…

          Α. Ποιος σου είπε ότι δεν θέλουμε και δεν κάνουμε ως ΝΑΡ και ανταρσυα κάποιες κοινές δράσεις με το ΚΚΕ σε κομβικά μας προβλήματα ως λαός κ εργατική τάξη; κάνουμε κ πρέπει να κάνουμε περισσότερες κοινές δράσεις.

          Β. Αυτό για το φεστιβάλ το αφήνω ασχολίαστο, είναι δείγμα του πόσο έχεις ρεταρει. Πατομοιως και αυτό με τον Σοφιανός, τον Δήμο Αθήνας και τον Β γύρο. Από που και ως που εκτιμάς ότι ο Σοφιανός θα μπει… Β γύρο; αυτό δεν φαίνεται ούτε στον ορίζοντα με τίγκα καθαρό ουρανό!

          Γ. Ψήφισε συ στον Α γύρο την Αντικαπιταλιστική Κίνηση του δήμου και της περιφέρειας που ψηφίζεις και θα δούμε για τον Β γύρο!

        4. Γνώστης

          άλλα μας έλεγε ο Ελισαίος Βαγενάς στο Ριζοσπάστη που είναι πιο σοφός από τον Μπρεζίνσκι. Ενδοαστικές αντιθέσεις άνευ σημασίας κλπ

        5. Μάκης από Πειραιά

          Συνοδοιπόρε, κανεις λάθος όταν λες : “Εξέγερση σημάινει χοντρικά αλλαγή Τάξης στην Εξουσία. Το 2008 είχαμε κάτι τέτοιο ; …Είχαμε κάποιους που απλά ήθελαν να φύγει η ΝΔ από την αστική διακυβέρνηση. Φύγε εσύ, έλα εσύ στην αστική διακυβέρνηση”
          Εξέγερση είναι αυτό που λέει η λέξη. Το Κιλελέρ ήταν εξέγερση, οι σπαρτακιστες στη Ρώμη ήταν εξέγερση, το 1917 ήταν επανάσταση. Άλλο τα αυγά, άλλο τα καλάθια.
          Το 2008 ήταν εξέγερση, για αυτό χ@στηκε ο Πάγκαλος και ζηταγε να κατέβει ο στρατός.

  16. Παλιός Συνοδοιπόρος

    Το παραμυθάκι της “Προοδευτικής”ή “Αριστερής” ενδιάμεσης μεταβατικής κυβέρνησης ΣΤΟ ΈΔΑΦΟΣ του Καπιταλισμού με
    Παπανδρέου Γ “που τα άλλαξε όλα” όπως ΚΑΙ του ζητούσαν κάποιοι ψηφοφόροι του ή με Αλαβάνο(παίχθηκε άσχετα αν δεν υλοποιήθηκε) ή με ΤΣΙΠΡΆΚΟ-Καμμένο τελείωσε με πάταγο.. Τώρα ο καθένας/καθεμία θα αρχίζει να παίρνει θέση. Το δίλλημα ή με το Κεφάλαιο ή με τους εργάτες θα γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο επίκαιρο..

    Reply
  17. Παλιός Συνοδοιπόρος

    @(02/10/2023 at 02:42)

    Μεγάλα ζόρια έχετε εκεί στον Σύριζα.. Και δεν ανεβαίνετε παρά την αμερικάνικου τύπου “επικοινωνιακή καταιγίδα”.
    ..
    Πως φαίνεται πως είσαι συριζα; Αυτά που έγραψες τα έγραφαν τρολ του Σύριζα στο twitter. Tα είπε ο Νίκος Φίλης του Συριζα σε πάνελ με τον Γραμματεά της ΚΝΕ.Που μπροστά στο meeting με τον νέο αρχηγό “έβαλε την ουρά στα σκέλια”. Δύσκολη εποχή για την νέα fitness σοσιαλδημοκρατία της λάμψης και του χαμόγελου colgate

    Καλό θα είναι να μάθεις πως το 13ωρο είναι ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΤΙΚΉ ΟΔΗΓΙΑ ήδη από το 2003 την οποία και αποδεχτήκατε ως Σύριζα. Κάποιοι δικοί σας στην ευρωβουλή ψήφισαν και την συνθήκη του Σέρκας στο μακρινό 2007.ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΠΑΦΙΛΑΡΟΣ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ Βουλή με αφορμή το αντιεργατικό νόμο Γεωργιάδη τις έφερε τις ανάγνωσε και τις κατάθεσε στα πρακτικά. Αφού πρωτα πρώτα τις έδειξε (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΎΜΕ ΤΙΣ ΕΤΡΙΨΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ) σε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ 2 ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ

    Όπως είπε και ο Γεωργιάδης μόνο το ΚΚΕ είναι αντίπαλος τους. Ή όπως είχε πει -η αλήθεια με ΠΑΡΆΠΟΝΟ – ο Βορίδης το 2018 πως ό μόνος ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ιδεολογικός/πολιτικός αντίπαλος τους που τους έχει μείνει είναι το ΚΚΕ γιατί με τον σύριζα συμπλέουν σε πολλά, ΚΑΙ δεν γεννιούνται όροι ιδεολογικής αντιπαράθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε είναι για τη ΝΔ απλά ένας εκλογικός/τακτικός αντίπαλος..

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.