.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αλληλεγγύη στο δημοσιογράφο Γιώργη Χρήστου και στους Γρηγόρη Καλομοίρη και Μίλτο Αλικαρίδη


H λογοκρισία πάει πακέτο με τα δώρα στη διαπλοκήΔικάζονται στις 17 Δεκεμβρίου στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση έχει ασκηθεί κατά του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη του ErgasiaNET, Γιώργη Χρήστου, μετά από κατάθεση αγωγής της «Commercial Value».

Η δίωξη αφορά σε άρθρο που ο Γ. Χρήστου δημοσίευσε στις 23 Μάρτη 2017 στο ErgasiaNET. Το άρθρο αναφερόταν σε δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία. Μαζί του και με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα ErgasiaNET, καθώς και ο εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας, Μίλτος Αλικαρίδης. Και οι τρεις δικάζονται, στις 17 Δεκεμβρίου 2021, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.

Η αυτονόητη αλληλεγγύη στους τρεις διωκόμενους έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται με τη μορφή ψηφισμάτων σωματείων και συνδικαλιστικών φορέων καθώς και με δημοσιεύματα και αναρτήσεις ιστοσελίδων που ζητούν την απόσυρση των κατηγοριών και την αθώωση των τριών κατηγορουμένων εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με την επισήμανση πως η διασφάλιση των δημοσιογραφικών πηγών είναι υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ελληνικών δικαστηρίων και το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ. Όπως ήταν αυτονόητο, ο δημοσιογράφος Γιώργης Χρήστου, όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια να δώσει κατάθεση και ερωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε, λόγω του δημοσιογραφικού απορρήτου, να αποκαλύψει τις πηγές του.

Η Παντιέρα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους τρεις δικαζόμενους παρακολουθεί την υπόθεση και θα ενημερώνει για τις εξελίξεις.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.