.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αλληλεγγύη στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό


Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δίκιο και πρέπει να νικήσει

Κάτω η Ισραηλινή κατοχή και οι υποστηρικτές της

Πρόταση Προοπτικής

Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τα συνεχή εγκλήματα που διαπράττει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ εις βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Οι στρατιωτικές επιθέσεις, οι βομβαρδισμοί, οι εποικισμοί, τα βασανιστήρια, η δολοφονική απομόνωση και η γενοκτονία των εκατομμυρίων παλαιστινίων που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας αποδεικνύουν τον βάρβαρο και επεκτατικό χαρακτήρα του Ισραηλινού κράτους που στόχο έχει την εξόντωση του λαού της Παλαιστίνης.

Ο λαός της Παλαιστίνης ζει σε μια φυλακή και εξευτελίζεται καθημερινά από τους στρατιώτες του Ισραήλ. Θύματα αυτής της πρωτοφανούς εγκληματικής βαρβαρότητας είναι γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι.

Αυτή η ανελέητη βία και τρομοκρατία ουδόλως απασχολεί την «δημοκρατική» δύση, η οποία τώρα βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει την διαμαρτυρία της για την νόμιμη άμυνα και δράση της παλαιστινιακής αντίστασης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ με απαράδεκτη ανακοίνωση ταύτισης με τους ιμπεριαλιστές, η προπαγάνδα των ΜΜΕ καθημερινά προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι οι Ισραηλινοί κατακτητές είναι ήρωες, ενώ οι Παλαιστίνιοι που θέλουν ελευθερία και ένα κράτος είναι τρομοκράτες. Η επιλεκτική τους ευαισθησία είναι εξοργιστική.

Ευθύνες είχαν και έχουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες αντί να ταχθούν στο πλευρό του ξεριζωμένου παλαιστινιακού λαού, στηρίζουν την τρομοκρατική βία του ισραηλινού στρατού και της ακροδεξιάς κυβέρνησης στην επεκτατική πολιτική της και ταυτόχρονα εμπλέκουν την χώρα μας σε στρατιωτικές συμμαχίες με το κράτος του Ισραήλ.

Στηρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα των Παλαιστινίων για δική τους πατρίδα, για αναγνώριση του δικού τους ανεξάρτητου κράτους.

Καλούμε κάθε εργατική συλλογικότητα, συνάδελφο, συναδέλφισσα, σωματεία και κινήσεις να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες! Στους δρόμους του αγώνα για το δίκιο.

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη!

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 10.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Αλληλεγγύη στον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό

  1. Μαρκέλα

    Το σύνθημα είναι πολύ σωστό κ στα δυό του σκέλη, όπως κ συμπληρώνω με το σύνθημα “οι λαοί είναι ανίκητοι, όταν στηρίζωνται στις δικές τους δυνάμεις”. Με τη διαφορά, ότι αυτή, κάθε άλλο παρά είναι η περίπτωση της Χαμάς. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ενδοαστικές αντιπαραθέσεις, όπου εμπλέκονται διάφορες μικρότερες κ μεγαλύτερες χώρες. Αυτή η διαπάλη, ναι μεν επιρρεάζει την έκβαση των αγώνων των λαών κ σαν τέτοια έχει τη σημασία της, από την άλλη όμως δεν πρέπει να φτάνη στο σημείο να τους διχάζη. Κανένας καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν αμφισβητεί το δικαίωμα τόσο του Παλαιστινιακού, όσο κ του Ισραηλινού λαού σε εθνικό κράτος, παρ’ ότι η περίπτωση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξ αιτίας του προβλήματος της εδαφικής συνέχειας του ζητούμενου Παλαιστινιακού κράτους, ωστόσο προτείνονται κάποιες λύσεις. Θέλω να επισημάνω, ότι ο κάθε αγώνας για το δίκιο απαιτείται να είναι δίκαιος κ ως προς τους στόχους κ τα μέσα, για να αποβή νικηφόρος. Να γκρεμίσωμε την αδικία, για να οικοδομήσωμε ένα δίκαιο κόσμο, όχι για να γίνωμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δικαιοσύνη δεν είναι, να εκτελήται μια γυναίκα, επειδή δε φορεί σωστά τη μαντήλα ούτε να τιμωρήται ένας άντρας με 99 μαστιγωματιές, για μιαν αυθόρμητη εκδήλωση φιλίας σε μια γυναίκα. Για έναν τέτοιο στόχο κ έναν τέτοιο κόσμο δεν αξίζει ούτε να αγωνίζεται ούτε να πεθάνη κανείς. Μεγάλη ευθύνη για την αρνητική μέχρι σήμερα έκβαση του αγώνα των Παλαιστινίων είχε η αριστερά, που αγνόησε τον ανθρωπιστικό χαραχτήρα του κομμουνιστικού κινήματος κ επέλεξε για κύριο μέσο πάλης την τρομοκρατία.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.