.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες και οι 4 κατηγορούμενοι στην Καρδίτσα


Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Την Τρίτη 11/10 ολοκληρώθηκε με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων από όλες τις κατηγορίες η δίκη σε βάρος των τεσσάρων μελών του κινήματος κατά της καταστροφής των Αγράφων από ανεμογεννήτριες. Η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Καρδίτσας ήταν ομόφωνη και δικαίωσε τους διωκόμενους, ενώ η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να υπάρξει καταδίκη για κάποιες από τις κατηγορίες.

Η ακροαματική διαδικασία και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, Κανδηλιώτη Κωστούλας και Παπαδάκη Κώστα, αποδόμησαν το κατηγορητήριο που είχαν στήσει αστυνομικοί της ασφάλειας που δήλωσαν ότι εντόπισαν και αναγνώρισαν εκ των υστέρων τους διωκόμενους ως δράστες παραβατικών ενεργειών στη συγκέντρωση στο δημαρχείο στις 22/8/2019. Η δίκη έγινε με μαζική παρουσία συγκεντρωμένων στο χώρο των δικαστηρίων και το ίδιο μαζική ήταν και η εκδήλωση αλληλεγγύης την προηγούμενη μέρα.

Το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και η πανηγυρική αθώωση δίνουν δύναμη για τη συνέχιση του αγώνα και για τη δικαίωση και από τις άλλες δύο δίκες που ακολουθούν σε βάρος μελών του κινήματος κατά της καταστροφής των Αγράφων από ανεμογεννήτριες.

Πηγή: kedda2021.blogspot.com

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.