.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αθήνα: Ποτάμι οργής και αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό (Βίντεο)


Μαζική καταδίκη της φασιστικής δολοφονικής εισβολής του τουρκικού στρατού στη Συρία και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την περιοχή

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Κούρδους μαχητές και τις αγωνιζόμενες Κούρδισσες μαχήτριες

Χιλιάδες διαδηλωτές, Έλληνες και Κούρδοι, συμμετείχαν με παλμό και μαχητικότητα στη συγκέντρωση που είχε καλεστεί από κουρδικές και ελληνικές οργανώσεις το απόγευμα του Σαββάτου 12 Οκτώβρη στα Προπύλαια.

Ακολούθησε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Εκτός από τις κουρδικές οργανώσεις, στη διαδήλωση συμμετείχαν και ελληνικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ, ο Ε.Κ.Χ. Nosotros, ο Π.Α.Κ.Σ. (Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός), η Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου, αναρχικές συλλογικότητες, συλλογικότητες αλληλεγγύης στη Ροζάβα κ.ά.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 6.00 το απόγευμα και ακολουθώντας τη διαδρομή Πανεπιστημίου – Πεσμαζόγλου – Σταδίου – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Αμαλίας – Βασ. Σοφίας – Ρηγίλλης έφτασε κοντά στην πρεσβεία της Τουρκίας όπου κλούβες της αστυνομίας είχαν ορθώσει αδιαπέραστο μεταλλικό τείχος. Με ιδιαίτερη μαχητικότητα οι Κούρδοι διαδηλωτές φώναξαν για αρκετή ώρα συνθήματα κατά της τουρκικής εισβολής, υπέρ της Ροζάβα, κατά του Ερντογάν (Τρομοκράτη Ερντογάν, Ερντογάν δικτάτορα), Λευτεριά στο Κουρδιστάν και άλλα.

Στη συνέχεια, ένα τμήμα της διαδήλωσης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ), μέλη του ΕΕΚ, μικρότερος αριθμός Κούρδων διαδηλωτών κ.ά.) συνέχισε μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Ανάλογη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, στιγμιότυπα από τη διαδήλωση της Αθήνας.

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 81.43% ( 7
Συμμετοχές )



132 σχόλια στο “Αθήνα: Ποτάμι οργής και αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό (Βίντεο)

  1. Left G700

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

    Θερμά και εγκάρδια συγχαρητήρια στο επιτελείο τού ΠΡΙΝ για το σημερινό πρωτοσέλιδο!

    ***

    Να καταθέσω κι εγώ εδώ κάτι από τη μισή μου καρδιά που βρίσκεται στη Ροζάβα. Το πρωτοέβαλα αλλού, με αφορμή μια Κούρδισσα των YPJ (Γυναικείες Ομάδες Προστασίας), ονόματι Ντελάλ, που εμφανίστηκε χθες στο ΣΚΑΪ. Όμως εδώ είναι η πραγματική του θέση (γι’ αυτό το «επεξεργάστηκα» και λίγο για να το κάνω πιο μαχητικό, σύμφωνα με το εδώ πνεύμα).
    ____________________________________________

    Το Σούλι στέλνει συντροφικούς και επαναστατικούς χαιρετισμούς στη Ροζάβα. Μαζί με μια ντουζίνα καριοφίλια και 10 φορτώματα μπαρούτι.

    Κι η Λένω τού Μπότσαρι φιλάει σταυρωτά την ωραία παλικαρού Ντελάλ και προσεύχεται στην Παναγία να τη φυλάει!

    https://youtu.be/xkHEX_J9MrQ

    Reply
  2. Left G700

    ΚΚΕ, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

    Γράφει σήμερα η Iskra, σε απόλυτα φιλικό τόνο (τα μπολντ δικά μου):

    Ηχηρή απουσία του ΚΚΕ

    Απορίες προκάλεσε το γεγονός ότι από την μεγάλη συγκέντρωση και τη μεγαλειώδη πορεία των Κούρδων και των αλληλέγγυων στην Αθήνα προς την τουρκική πρεσβεία το Σάββατο το απόγευμα, απουσίαζε επιδεικτικά το ΚΚΕ, το οποίο ούτε καν με μιά αντιπροσωπεία του δεν έδωσε το παρόν, παρ’ ότι η συγκέντρωση και η πορεία είχαν μιά πολύ κρίσιμη σημασία σε αυτήν την συγκυρία.

    Γιατί αυτή η εκκωφαντική απουσία του Περισσού; Την συγκέντρωση και πορεία διοργάνωσαν ενωτικά οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι να την διοργανώσουν, οι Κούρδοι που διαμένουν μόνιμα ή ως πρόσφυγες στην χώρα μας και κυρίως οι εκπρόσωποι και μαχητές στην Ελλάδα του PKK και του YPG και από εκεί και πέρα κάθε ελληνικό πολιτικό κόμμα ή οργάνωση που ήθελε να συμμετέχει στην πορεία, μπορούσε να το πράξει με τα δικά του πανό και τα δικά του συνθήματα και με κεντρικό αίτημα: να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Συρία.

    Δεν θέλουμε εμείς να δώσουμε κάποια εξήγηση για την απουσία του ΚΚΕ. Δεν μπορούμε, όμως, να αποφύγουμε τον πειρασμό να ρωτήσουμε: μόνο στις κινητοποιήσεις που ελέγχει το ίδιο συμμετέχει το ΚΚΕ, ακόμα και αν αφορούν κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους λαούς που διοργανώνονται από τους ενδιαφερόμενους και τους εκπροσώπους τους; Κρίμα!
    ___________________________________________

    Καμιά εξήγηση από κάποιον φίλο τού ΚΚΕ (ας είναι και φίλος τής ΕΣΣΔ, δεν μας πειράζει);

    Reply
    1. Γιάννης Σ.

      Θα απαντήσω εγώ και σε σένα και στο iskra.gr, κι ας μην είμαι (τουλάχιστον στενός) φίλος του ΚΚΕ, αλλά ούτε και της ΕΣΣΔ (ελπίζω να σας καλύψω…): Πέρα από το ότι το ΚΚΕ δεν ήλεγξε/οργάνωσε αυτή την πορεία, είναι και ο “χρωματισμός” που αυτή πήρε, ο οποίος ήταν βασικά διεθνιστικός και σε επίπεδο “φιλίας των λαών”, όπως σου απάντησα και σε άλλο σχόλιό σου σε άλλο post. Η τυχόν συμμετοχή/ηγεσία του ΚΚΕ, θα έστρεφε τη διαδήλωση σε πιο εθνικιστκά/”πατριωτικά” μονοπάτια, με αναφορά στα “δικά μας εθνικά θέματα” και άλλα τέτοια ωραία… Άρα πέρα από τον ελιτισμό του που θα “χάλαγε”ς, δεν θα ήθελαν να χαρακτηριστούν και ως “διεθνιστές”. Κατανοητό;

      Reply
      1. Θ Γ

        Μμμ είναι η ΛΑ.Ε δηλαδή σύμφιλη με τον διεθνισμό όταν την κατηγορούσατε για μακεδονισμό και πατριδολαγνεία?
        Ε δηλαδή το ΚΚΕ έπρεπε να βγάζει ανακοινώσεις του τύπου “ισχνή η απουσία της ΛΑ.Ε ή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” κάθε φορά που γίνονται δράσεις και συλλαλητήρια και οι προαναφερόμενοι απουσιάζουν?
        Και δεν είναι διεθνιστικό ποιο το ΚΚΕ που έχει δικτύωση με ΚΚ απ’ όλο τον κόσμο,έχει στις τάξεις του λαούς από την Ανατολή,την Ν.Αμερική και την Αφρική,παλεύει διαχρονικά για την συνολική ταξική χειραφέτηση όλων των λαών.
        No joke Γιάννη Σ. φίλος του ΚΚΕ σίγουρα δεν είσαι,προσπάθησε να γίνεις φίλος με την λογική και να μην αραδιάζεις ασυνάρτητα και ατεκμηρίωτα πράματα…

        Reply
        1. Γιάννης Σ.

          Το συλλαλητήριο “χρωματίστηκε” ΒΑΣΙΚΑ όπως έγραψα ως διεθνιστικό. Υπήρχε μέσα και το Μ-Λ ΚΚΕ για παράδειγμα που ανήκει κι αυτό στην “πατριωτική” αριστερά. Όπως όμω καταλαβαίνεις κι από τα videos, φωνάχτηκαν πολλά συνθήματα όχι μόνο για μετανάστες, και για τη φιλία των λαών, αλλά και ενάντια σε ΟΛΕΣ τις αστικές τάξεις και όχι μόνο στις “ξένες” που “ρίχνουν” (και καλά) τη δική μας. Το ότι το ΚΚΕ έχει δικτύωση με ΚΚ από όλο τον κόσμο, από μόνο του, δεν αποδεικνύει κάτι. Ακόμα κι η ΧΑ έχει ανάλογη δικτύωση…

        2. kokkiniotis Post author

          Καλό είναι να αποφεύγονται παντελώς άστοχοι παραλληλισμοί

        3. San Rocco

          Γιάννη Σ, ούτε για αστείο αυτοί οι παραλληλισμοί! Ούτε για αστείο! Οι απανταχού εθνικιστές ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ καπιταλιστικές βάρβαρες αντιανθρώπινες δυνάμεις.

        4. Γιάννης Σ.

          Κοκινιώτη και Σαν Ρόκο, δεν εξομοίωσα ΚΚΕ με ΧΑ, απλά ανέφερα ότι από μόνη της η διτύωσ του ΚΚΕ με ξένα ΚΚ δεν το κάνει αυτόματα και διεθνιστικό. Το ΚΚε μπορεί να μην είναι εθνικιστικό, έχει όμως στελέχη και απόψεις από εκεί…

        5. Ανώνυμος

          Ψάρεμα σε θολά νερά και ό,τι ήθελε προκύψει. Το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές δεν είναι γενικά και αόριστα διεθνιστές. Αγωνίζονται και υπηρετούν τον προλεταριακό διεθνισμό. Αυτόν συγκεκριμένα. Όχι τον διεθνισμό των αστών, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου και των οργανισμών τους. Αλίμονο αν για τους κομουνιστές, και τους αριστερούς γενικότερα, ο διεθνισμός, η διεθνιστική αλληλεγγύη δεν έχουν κυρίαρχα τα ταξικά (προλεταριακά) χαρακτηριστικά. Τότε γίνεται μονόδρομος η ενσωμάτωση και η αναζήτηση του λιγότερου κακού ιμπεριαλιστικού διεθνισμού…

          Αν είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτή την καθόλου λεπτή διαφορά, θα δυσκολεύεσαι να καταλάβεις και τη διαφορά μεταξύ σοσιαλισμού και εθνικοσοσιαλισμού. Επειδή όμως μάλλον τις καταλαβαίνεις, δεν έχει κανένα νόημα η όποια συζήτηση μαζί σου.
          α

        6. Γιάννης Σ.

          Το ότι το ΚΚΕ θα χαρακτηριζόταν διεθνιστικό, μπορεί να αντικατασταθεί από το ότι θα χαρακτηριζόταν αντιπατριωτικό. Σας ικανοποιεί; Στην ουσία όμως είναι το ίδιο! Οι φασίστες πανηγυρίζουν που έχουν “αντίπαλο” το ΚΚΕ. Ανώνυμε συμφωνώ με αυτά που γράφεις και καταλαβαίνω τη διαφορά. Την τελευταία σου πρόταση δεν κατάλαβα…

        7. Θ Γ

          Η ουσία της πολιτικής του ΚΚΕ έχει πουθενά κάποια εθνικιστική πλευρά?
          Προβάλλει το ΚΚΕ πουθενά τους Έλληνες ως περιούσιο έθνος και έχει απεμπολήσει το σύνθημα που κοσμεί από τον Ριζοσπάστη μέχρι της ΚΟΜΕΠ “ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ”?
          Βάζει το ΚΚΕ εθνικά κριτήρια στους ανθρώπους που απευθύνετε και σε όσους στρατεύονται πλάι του?
          Αν θυμάμαι καλά το ΚΚΕ είχε τους περισσότερους μετανάστες στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αθήνα και έρχεσαι εσύ να το χαρακτηρίσεις εθνικιστικό?
          Τι ασυναρτησίες και τι χυδαιότητες κοτσάρεις ρε Γιάννη Σ. και κυρίως τι επικίνδυνο ξέπλυμα του εθνικισμού πασάρεις εσύ και οι ομογάλακτοι σου?

        8. Γιάννης Σ.

          Πρέπει να πλασάρει τους Έλληνες ως περιούσιο έθνος για να είναι εθνικιστικό; Αυτοί που κάνουν αυτό, ή εγκληματίες είναι (βλέπε ΧΑ), ή γελοίοι(βλέπε Βελόπουλος). Αντίθετα, ο “λογικός” εθνικισμός (βλέπε Κανέλλη από ΚΚΕ) είναι χειρότερος… Ομοίως και η λογική των 2 άκρων, που “απέναντι έχε τη λογική του “μετριοπαθούς πατριωτισμού”…

        9. Θ Γ

          Όπως και να το μπαλώσεις είσαι απαράδεκτος και αυτά που πλασάρεις είναι κυριολεκτικά γελοία.
          Αν θεωρείς την Κανέλλη εθνικίστρια και μάλιστα λογική επειδή έχει διαπροσωπικές σχέσεις με άτομα του στρατού,τις εκκλησίας ή δεν ξέρω εγώ τι έχεις χάσει εντελώς το νόημα της πολιτικής αντιπαράθεσης.
          Οι κοινωνικές σχέσεις μακάρι να ήταν και πολιτικές αλλά δεν είναι έτσι.
          Συν το ότι η προαναφερόμενη είναι συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ και όχι μέλος του ή κάτι τέτοιο.
          Εκφέρει πουθενά στο δημόσιο και πολιτικό λόγο εθνικιστική ρητορική η Κανέλλη ή το ΚΚΕ?
          Απαράδεκτος και χυδαίος,καμία κουβέντα από δω και μπρος μαζί σου στην Παντιέρα.

        10. Γιάννης Σ.

          Δεν εκφέρει εθνικιστικό λόγο η Λιάνα; Θα μας τρελλάνεις;

        11. bol.

          Η Λιάνα για το εθνικιστικό συλλαλητήριο που έγινε στη Θεσσαλονίκη εδώ:
          youtube.com/watch?v=ef1L6vOm54U Ακούστε το έχει ενδιαφέρον.
          Έκανε παράπονα ότι τη μέρα που γινόταν το συλλαλητήριο η ΕΡΤ3 έπαιζε το κυριακή στο χωριό,Μας είπε ότι οι έλληνες δεν έχουν ανάγκη να ντύνονται μακεδόνες για να αποδείξουν ότι είναι απόγονοι του …μεγάλου αλεξάντρου..
          Έλεγε ότι η αντίδραση του κόσμου ήτανε θετική και ότι…ο κόσμος αφέθηκε έρμαιο κι αυτό ήτανε λάθος…τι εννοούσε;
          Και σ’αυτό το βίντεο η Λιάνα εξυμνεί τον γνωστό φ.φραγκούλη που μίλησε στο συλλαλητήριο σαν ικανό,αφοσιωμένο και έντιμο πατρώτη,εδώ:
          youtube.com/watch?v=U4FWIHKEw7M
          Μπα η Λιάνα είστε…σοβαροί…δεν είναι εθνικίστρια.

        12. Γιάννης Σ.

          Επείδή είμαι στη δουλειά, δεν μπορώ να ακούσω τα videos. Αν όμως μιλάει (και καλά) ενάντια στο συλλαλητήριο, αυτό δεν την κάνει αντιεθνικίστρια! Τα περί “καλοπροαίρετου κόσμου που αφέθηκε έρμαιο” τα θεωρώ αστεία. Όλοι ήξεραν πού πήγαιναν!

        13. ΑΩ

          Η Λιάνα Κανέλλη έχει διακινεί εθνικιστικές αντιλήψεις και είναι γνωστό. Μπορεί κανείς να τις διαβάσει στο περιοδικό Νέμεσις που ήταν εκδότης του, στο οποίο φιλοξενώντας απόψεις του μετέπειτα βουλευτή του ΛΑΟΣ Αϊβαλιώτη (με το νικνέιμ Κυδωνιάτης), είχε σχέσεις με το Δίκτυο 21 των Χρυσ. Λαζαρίδη, Σαμαρά κλπ
          Καθόλου τυχαία έχει συμμετάσχει στις βιβλιοπαρουσιάσεις των βιβλίων του ακραίου εθνικιστή νατοϊκού στρατηγού Φραγκούλη και βρήκε εξαιρετικές τις θεωρίες του ότι οι Τούρκοι είναι καταπιεσμένοι Έλληνες και θα ρθει η ώρα κλπ κλπ και του γνωστού Μπαλτάκου για την Κρυπτεία, θεωρίες που ΧΑίτες αξιοποιούν για να δικαιολογούν ιδεολογικά τα εγκλήματα που κάνουν στο σκοτάδι, δεκάδες εναντίον ενός.

        14. Θ Γ

          bol σόρρυ κιόλας αλλά το να κατατάσσεις κάποιον στην μπάντα του εθνικισμού χρειάζεται σοβαρά κριτήρια.Να την κριτικάρουμε δε λέω αλλά μέσα σε συγκροτημένα πλαίσια και με συγκεκριμένα κριτήρια.
          Γενικά η Κανέλλη χαρακτηρίζεται από λαϊκίστικες,χοντροκομμένες και ας πούμε πατριωτικοδεξιές αντιλήψεις σε ορισμένα εθνικά θέματα.
          Ποτέ της όμως δεν εξέφρασε απόψεις περί κατωτερότητας των άλλων λαών,περί μοναδικότητας του ελληνικού έθνους και αίματος ή καταφέρθηκε δημόσια εναντίον του διεθνισμού του μαρξισμού-λενινισμού.
          Πόσο μάλλον να καταπιάνεται κανείς από την Κανέλλη για να κολλήσει την στάμπα του εθνικιστικού στο ΚΚΕ,απλά γελοιότητες.
          Δηλαδή με την ίδια λογική θα έπρεπε να γίνουν χαρακτηρισμοί σε ολάκερο το ΝΑΡ λόγω απόψεων και στάσης του μέχρι πρότινος διευθυντή του ΠΡΙΝ και μέλους της ΠΕ του ΝΑΡ Γιώργου Δελαστίκ?
          Επίσης να επισημανθεί ξανά πως είναι μια συνεργαζόμενη βουλευτής με το ΚΚΕ,η οποία έχει προφανώς ορισμένες σοβαρές διαφωνίες και για τον λόγο αυτό εδώ και μια εικοσαπενταετία δεν είναι οργανωμένη.
          Η καταγωγή της και ιδεολογική της αφετηρία είναι σαφώς αστικού τύπου και είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να κάνει καριέρα σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αστικό κόμμα με τις αντίστοιχες απολαβές και αντ’΄αυτού στηρίζει το ΚΚΕ.

        15. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          H Λιανα εκφραζει την γραμμη του κκε.Απλως επειδη ηταν 45 χρονια καραδεξια τις φευγουν κ ορισμενα που δεν πρεπει

        16. Κώστας

          Φίλοι του ΚΚΕ δεν μπορεί αυτό το πράγμα με την Κανέλλη να κρατάει 20 νομίζω χρόνια και να λέτε πως δεν είναι οργανωμένη. Ποιος χέστηκε γι αυτό το πράγμα ? Θα μιλήσουμε για τα πλατιά κοινωνικά ακροατήρια ή εδώ μεταξύ μας ? Ωραία, δεν είναι στις κάποιες χιλιάδες μέλη του ΚΚΕ, ε και ? Η πλατιά κοινωνία τι καταλαβαίνει ως ΚΚΕ ? Βασικά 4 πράγματα, το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ και την ΠΚΣ οι φοιτητές και όλος ο κόσμος τον Κουτσούμπα και τους βουλευτές. Επίσης διαβάζω πως δεν μίλησε για ελληνικό αίμα αλλά απορώ ποιος την είπε ναζί και απαντάτε αυτό το πράγμα.

          Υπάρχει συνειδητή πολιτική επιλογή διείσδυσης σε κάποιο ορισμένο κοινωνικό και ιδεολογικοπολιτικό ακροατήριο, δεν υπάρχει άλλη απάντηση για αυτό το φαινόμενο, άλλος τρόπος να εκτιμηθεί. Πως αλλιώς να εκτιμήσουμε δηλ το ότι το ΚΚΕ επιλέγει μια ξενοφοβική εθνικιστική φωνή για τον πυρήνα της πολιτικής του επικοινωνίας ?

          Κώστας

        17. Θ Γ

          “Πως αλλιώς να εκτιμήσουμε δηλ το ότι το ΚΚΕ επιλέγει μια ξενοφοβική εθνικιστική φωνή για τον πυρήνα της πολιτικής του επικοινωνίας?”
          Ξενοφοβική και εθνικιστική…
          Τι να πω ξύνετε τον πάτο του βαρελιού μάγκες,συνέχεια δεν έχει…

        18. bol.

          Ο εθνικισμός ΘΓ δεν εκφράζεται μόνο με ανοικτές απόψεις περί κατωτερότητας των άλλων λαών.Υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις και ο καλυμμένος εθνικισμός.Ο τσίπρας δλδ που δήλωσε ότι με τη συμφωνία των πρεσπών στράφηκε …ενάντια στον εθνικισμό δεν είναι εθνικιστής;
          Να τι είπε: Με τη συμφωνία των πρεσπών που αποκαθιστά την ιστορία μας,την ιστορία της αρχαίας ελληνικής μακεδονίας…
          Σήμερα έχουμε στα βόρεια σύνορα μας μια χώρα που δε διεκδικεί πια τα σύμβολα και τα ιστορικά πρόσωπα της αρχαίας ελληνικής μας κληρονομιάς.
          Μια χώρα στην οποία τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της και όχι τα τουρκικά πολεμικά..”
          Ας μην παίζουμε με τις λέξεις ,οι εθνικιστές δεν κρύβονται.

        19. bol.

          Γιάννη πρόσεχε,δεν γράφω ότι μιλά ενάντια στο συλλαλητήριο κι αυτό φαίνεται απ το ότι διαμαρτυρήθηκε που η ΕΡΤ3 έπαιζε εκείνη την ώρα το κυριακή στο χωριόΚαι οι ύμνοι στον φραγκούλη και οι απόγονοι του μεγαλέξαντρου;Διάβασε καλά τι γράφω.
          Πιθανά η τελευταία παράγραφος του σχολίου μου όπως διατυπώθηκε να προβληματίζει και να βγάζει κάποιος αντιθετα συμπεράσματα γι αυτό την αποσύρω.

        20. Γιάννης Σ.

          Κι εγώ διευκρίνισα ότι δεν άκουσα τα 2 video. Απλά νόμισα ότι ίσως μιλάει κατά του συλλαλητηρίου, επειδή γράφεις ότι “Μας είπε ότι οι έλληνες δεν έχουν ανάγκη να ντύνονται μακεδόνες για να αποδείξουν ότι είναι απόγονοι του …μεγάλου αλεξάντρου..”. Φυσικά και διαβάζω καλά τί γράφεις… :)

        21. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Η Κανέλλη τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να λασκάρει.

        22. Γιάννης Σ.

          Επιπλέον, δε με ενδιαφέρουν οι προσωπικές σχέσεις του καθενός, αλλά οι απόψεις του. Και η Κανέλλη έχει απόψεις αριστερού εθνικισμού…

        1. Left G700

          Αρ γιου τόκινγκ του μι? Μπικόουζ, ιφ γιου ar τόκινγκ του μι, γιου αρ τοκινγκ νανσενς!

          ΥΓ Εντάξει, οι αντικουκουέδες δεν παίζονται. Καμιά απάντηση από τους φιλοκουκουέδες, όμως, δεν ακούσαμε. Περιμένετε να γράψει κάτι ο Ρίζος;

  3. Σ

    Πάλι το ΚΚΕ σας φταίει;
    Τι πάει να αποδείξει τωρα η μαχόμενη εξωκοινοβουλευτική αριστερά;
    Ότι το ΚΚΕ δεν επιδεικνύει διεθνιστική αλληλεγγύη επείδη απουσίαζε από
    το συλαλλητήριο;
    Αν το ζητούμενο είναι η αλληλεγγύη, ας πάρουν το λόγο εκπρόσωποι των κούρδικων οργανώσεων.
    Αν το ζητούμενο είναι ότι δεν προβάλλει το ζήτημα, τότε λάθος πόρτα χτυπούν.
    Συγκάλυψη των αιτιών κάνει ο παλιός τους σύμμαχος (που – για να μην ξεχνιούνται αυτά- εκπροσωπούσε την αλλαγή στην Ευρώπη επί 2015) ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Reply
    1. ΑΩ

      Τη θέση του ΚΚΕ την βλέπουμε από όσα λέει ο Κανέλη. Δεν φταίει η ύπαρξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που αυτές οι θέσεις είναι ουρά αστικών αντιλήψεων.
      Όταν λες ανύπαρκτο το προσφυγικό, θεωρείς ότι είναι ανύπαρκτο. Οι υποσημειώσεις δεν αλλάζουν το νόημα και είναι παρηγοριά για όσους στο ΚΚΕ προσπαθούν να αντέξουν.

      Reply
      1. Θ Γ

        Με την ίδια λογική να ισχυριστούμε το ίδιο για την θέση π.χ. του ΝΑΡ σχετικά με τα όσα υποστήριζε ο Μπιτσάκης για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α?

        Reply
        1. ΑΩ

          Ο Μπιτσάκης δεν είναι ούτε βουλευτής ούτε εκπροσωπεί το ΝΑΡ στα ΜΜΕ. Η Κανέλη είναι εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Άρα δεν μπορείτε.

        2. Θ Γ

          Α έτσι?
          Το ίδιο μπορούμε να ισχυριστούμε και για τον Δελαστίκ τότε που ήταν μέλος της Π.Ε. του ΝΑΡ?
          Και επειδή δεν βγήκαν βουλευτές τι σημαίνει?
          Μέλη της οργάνωσης σου ήταν ή δεν ήταν?
          Τι λογική σπιούνου είναι αυτή ρε μάγκες?

        3. Ανώνυμος

          Θγ τα περι σπιουνου δείχνουν κακεντρέχεια κ εμπάθεια.

        4. Θ Γ

          Ας το πάρω πίσω αν θίχτηκε κάποιος και ας ζητήσω συγγνώμη εκ των υστέρων.
          Δεν μου λες όμως ρε ανώνυμε η επαγωγική συλλογιστική του τύπου η Κανέλλη (η οποία δεν είναι καν μέλος του ΚΚΕ) είναι δήθεν εθνικίστρια άρα και το ΚΚΕ είναι το ίδιο εθνικιστικό τι δείχνει?
          Η συλλογιστική του δεν δίνουμε σημασία στα του οίκου μας άσχετα αν ΜΕΛΗ που αναφέρθηκαν άνωθεν εξέφραζαν και συνεχίζουν να εκφράζουν φιλοσυριζαίικες και ρεφορμιστικές απόψεις τι είναι?
          Εκεί γιατί δεν ισχύει η γενίκευση?

        5. ΑΩ

          Μάλλον πρέπει να σε απασχολεί το γεγονός ότι το ΚΚΕ που διαγράφει για παραμικρή δημόσια διαφοροποίηση μέλη και στελέχη, δεν βλέπει την αναγκη να διαφοροποιηθεί από τις αθλιότητες της Κανέλη.
          Και η απάντηση φυσικά σε αυτή τη στάση του ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι “ναι αλλά ο Μπιτσάκης μπλα μπλα”.
          Εκτός και αν θεωρείς ότι κατά το μαρξισμό αν ο Μπιτσάκης εκφράζει ρεφορμιστικές ή “ρεφορμιστικές” απόψεις, τότε είναι λογικό η Κανέλη να αναπαράγει τις εθνικιστικές αηδίες τύπου “Μακελειό” και να παραμένει η πιο προβεβλημένη βουλευτίνα του ΚΚΕ.

        6. Θ Γ

          Όχι απλά δεν αντέχω αυτούς που κυοφορούν λογικές υπογείων χτυπημάτων στο ΚΚΕ και εξαγωγής αστείων συμπερασμάτων περί εθνικισμού του ΚΚΕ.
          Ειδικά όταν κοιτώντας προς την μπάντα τους σφυρίζουν προκλητικά αδιάφορα…
          Να διαγραφεί η Κανέλλη από που ρε μεγάλε αφού συνεργαζόμενη είναι?
          Και ναι είναι η πιο προβεβλημένη αφού ξέρει καλά τον χώρο των μίντια καλύτερα από τον καθένα,όχι επειδή είναι ογκόλιθος μαρξισμού.
          Και σχετικά με την καραμέλα περί διαφοροποιήσεων απ’όσο γνωρίζω το ΚΚΕ δρα με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και οι διαφωνίες ή συμφωνίες κουβεντιάζονται και μπαίνουν σε διαπάλη σε εσωτερικές διαδικασίες πρώτα.
          Επίσης εσύ για τι τσιτώνεσαι όταν σου αναφέρουν τον Μπιτσάκη και τον Δελαστίκ?
          Ιδεολογικό θινκ τανκ ο ένας,διευθυντής εφημερίδας του ΝΑΡ και μέλος της ΠΕ μέχρι πρότινος ο άλλος.
          Να μην θυμηθούμε και τον Πι-Πι που έγινε δεξί χέρι του Λαφαζάνη.
          Έτσι κάνεις πολιτική εσύ με τα πρόσωπα και όχι κοιτώντας θέσεις και ιδεολογίες?

        7. Left G700

          Ας το πάρω πίσω αν θίχτηκε κάποιος και ας ζητήσω συγγνώμη εκ των υστέρων.</em?
          _________________________________

          Σωστός, Θ Γ. Douze points!

        8. ΑΩ

          Σαν βουλευτίνα η Κανέλλη εκπροσωπεί το ΚΚΕ.
          Κοινή λογική είναι, μην τσιτώνεσαι.

      2. Θεοδωρος Σαμιωτακης

        Ξεχναμε οτι η Κανελλη πριν την ενταξη της στο κκε δεν ηταν απολιτικ ατομο.Εβγαζε το περιοδικο Νεμεσις το οποιο ειχε αρθρογραφους και απο την light ακροδεξια.Επισης συμμετειχε στο δικτυο 21 μια μαζωξη με αρωμα ( η καλυτερα μποχα) δεξιας πατριδοκαπηλειας κ βαθεος κρατους με συνοδοιπορους φαηλο, χρυσανθο Λαζαριδη κλπ

        Reply
        1. Γιώργος Λυκουνάκης

          Το ότι κατάφερε ένα τόσο δεξιό άτομο να κάνει το άλμα, είναι από μόνο του ελπιδοφόρο για την ανθρώπινη συνείδηση. Μη τα θέλουμε κι όλα…

        2. Θ Γ

          Γιώργο αν και διαφωνούμε σε πολλά εδώ ομολογώ ότι συμφωνώ φουλ μαζί σου.

      3. Κώστας

        Θοδωρή είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, η Κανέλλη ήταν στο ΚΚΕ (άντε, στην ΚΟ του, να μην πεταχτεί κανένας άλλη μια φορά) και έβγαζε το Νέμεσις. Ταυτόχρονα. Το Νέμεσις έβγαινε απο το 1997-2003, η Κανέλλη κατέβηκε στις ευρωεκλογές του 99

        Και ένα ωραίο από το 2000 που δείχνει πως υπήρξε θέματάκι με αυτή την επιλογή από την αρχή.

        https://www.in.gr/2000/09/12/greece/kontra-kwstopoyloy-zoyrari-gia-tin-timi-toy-kke-mesw-rizospasti-apanta-o-perissos/

        Κώστας

        Reply
      4. Κώστας

        Και ένα διαμαντάκι της εποχής του 2000 που οι εθνικοπατριωτικές συμμαχίες με την ταυτόχρονη άρνηση κάθε ενότητας δράσης στο εργατικό λαικό κίνημα αναδεικνύονται στην ενότητα τους

        https://www.rizospastis.gr/story.do?id=138940

        Κώστας

        Reply
        1. Θ Γ

          Που κατέληξε ο Μήτσος ο Κωστόπουλος που τον ευαγγελίζεσαι Κώστα?
          Μήπως στον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που βρέθηκε και ο Ζουράρις?
          Γιατί ναι μεν σωστή σε κάποια σημεία η κριτική στο Ζουράρι αλλά να κοιτάμε και το ποιόν όπως και την κατάληξη του λαλήσαντα.
          Και αν το ΚΚΕ γλίτωσε τέτοια “βαρίδια” σημαίνει πως εξελίσσεται και αναγνωρίζει αυτοκριτικά και κριτικά τις όποιες αδυναμίες στις επιλογές προσώπων και στην τακτική του.

        2. Κώστας

          ΘΓ ο Μήτσος ο Κωστόπουλος, όπως τον λες για να δώσεις έμφαση, κατέληξε στην ιδιώτευση από το 2007. Για λόγους που πρέπει να εξηγήσει, αν δεν το έχει κάνει. Τι σχέση έχει αυτό με έναν γραφικό εθνικιστή που το 2019 βρήκε στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι που πρέπει να μας το εξηγήσεις. Πρέπει ομως να κάνεις μεγάλη προσπάθεια να βρεις ομοιότητες με το να αφήνει κάποιος, από τα αριστερά, ένα συμμαχικό σχήμα του 4% με το να πηγαίνει κανείς σε ένα από τα κόμματα εξουσίας της αστικής τάξης και του ιμπεριαλισμού.

          Επειδή όμως μας είπες πως όταν λέει κάτι ο Μήτσος ο Κωστόπουλος πρέπει να δούμε που κατέληξε εγώ έχω να λέω πως θεωρώ πιο σημαντικό το που κατέληξε το ΚΚΕ. Και αυτά που λέει ο Μήτσος ο Κωστόπουλος το 2000 επί της αποχώρησης του από το ΚΚΕ για την ανοχή του ΚΚΕ στον εθνικισμό και την απομάκρυνση του από την κοινή δράση στο κίνημα κατά της ΟΝΕ ήταν προφητικά για τον κατήφορο του ΚΚΕ τα επόμενα χρόνια με το πως κορυφώθηκε με την αποδοχή δανειακών συμβάσεων, μνημονίων και ΟΝΕ-ΕΕ. Με τυπική καταψήφιση στην Βουλή αλλά όχι στον λαό, να μην λέμε όλη την ώρα τα ίδια. γνωστά είναι αυτά και όχι κρυφά

          Αλλά το βασικό μου θέμα ήταν να αναδείξω πως το 2000 υπήρχε θέμα εντός ΚΚΕ

          Κώστας

        3. Θ Γ

          “με την αποδοχή δανειακών συμβάσεων, μνημονίων και ΟΝΕ-ΕΕ”
          ‘Οντως θες να μπω σε συζήτηση μαζί σου όταν αναπαράγεις τέτοια αστεία επιχειρήματα?
          Το αν ο Κωστόπουλος ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4% μικρή σημασία έχει.
          Και η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ εκεί ήταν στο 4%.
          Η ιδεολογική τους αφετηρία καταδεικνύει τον ρεφορμισμό τους πολύ πριν ανέλθουν σε κυβερνητική δύναμη και αποδείξουν το προφανές.
          Και ο Ζουράρις Κώστα μόνο το 2019 δεν μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν το δεξιό εξαπτέρυγο του.

        4. Κώστας

          ΘΓ δεν είναι αστείο το ότι το ΚΚΕ δεν καταψήφισε την γ δανειακή σύμβαση και το γ μνημόνιο στις 5 Ιουλίου 2015. Είναι μια ιστορική τραγωδία του κομμουνιστικού κινήματος στην ρεφορμιστική ρεβιζιονιστική εικοστοσυνεδριακή του μορφή στην οποία άνηκε και ο Μήτσος Κωστόπουλος. Είναι ένα όνειδος αντίστοιχο της Βάρκιζας, είναι γραμμή ανοιχτής συνθηκολόγησης. Αλλά αυτός απέφυγε αυτό το όνειδος και το κείμενο του του 2000 δείχνει κάποια προφητικά στοιχεία. Κατά τα λοιπά δεν θεωρώ πως έπρεπε να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2001 ουσιαστικά μέχρι να γίνει το 2004 ως συμμαχικό σχήμα και καλώς έφυγε το 2007. Κακώς έχει αυτή την στάση σιωπής, δεν ξέρω αν είναι ενεργός κάπου κατά καιρούς απλά δεν φάινεται. Αλλά το ότι εγώ διαφωνώ, και διαφωνούσα τότε, με μια στάση ενότητας της αριστεράς χωρίς περιεχόμενο στα πρώτα χρόνια του αιώνα δεν θα με κάνει ανίκανο για βασικές πολιτικές εκτιμήσεις. Οι οποίες λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ του 06 πχ με τον σημερινό του Ζουράρι είναι συνωνυμία. Και αν ο Κωστόπουλος φταίει για το τι έκανε η ηγετική ομάδα του συμμαχικού ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκείνος συνεργαζόταν από το 01 εώς το 07 πολλά χρόνια μετά τότε προφανώς φταίει και το ΚΚΕ διότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ήταν και στο ΚΚΕ και μάλιστα στην ηγετική του ομάδα. Έτσι όμως δεν τελειώνουμε, προφανώς μπορούμε να βρούμε ένα νήμα από την δημιουργία του ρεβιζιονιστικού ρεφορμιστικού εικοστοσυναδριακού ΚΚΕ μέχρι το μνημόνιο του Τσίπρα αλλά αυτό δεν μπορεί να σημάνει ισοπέδωση. Ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης έφεραν το μνημόνιο και το ΚΚΕ είπε κακά τα ψέματα πρέπει για να μην βγούμε από το ευρώ. Ε δεν θα το χρεώσουμε αυτό σε όποιον κάποτε ήταν στο ίδιο κόμμα με τον Δραγασάκη και τον Τσίπρα.

          Κώστας

        5. Θ Γ

          Βλέπεις τι γράφεις ρε Κώστα?
          Η αντίληψη του ΚΚΕ για τους ιμπεριλιαστικούς μηχανισμούς είναι ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
          ΜΕ Λ Α Ι Κ Η – Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α
          Όχι εντός του καπιταλισμού είτε με ευρώ είτε με δραχμή είτε με κρυπτονόμισμα.
          Και εσύ μου συγκρίνεις το δημοψήφισμα με τη Βάρκιζα?
          Είμαστε με τα καλά μας?
          Μου συγκρίνεις την πατάτα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ και λειτούργησε ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και καλλιέργειας του δόγματος TINA με την ευκαιρία ο οπλισμένος λαός να στραφεί ενάντια στην αστική τάξη για να χτίσει ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ?
          Και που βγήκε το ΟΧΙ τι έγινε?
          Ένα ωραιότατο ΝΑΙ όπως ακριβώς ΣΩΣΤΑ τα έλεγε το ΚΚΕ αλλά ήταν τότε γραφικό.
          Επίσης με πολύ αγάπη για εσένα επειδή μπλέκεσαι σε κάλπικα διλήμματα αν θες να σε σφάξουνε με τσεκούρι ή με μαχαίρι.
          Έχουνε περάσει 4 χρόνια και ακόμη να βγάλετε συμπεράσματα μερικοί μερικοί.
          https://www.iefimerida.gr/news/215378/o-rizospastis-sygkrinei-se-enan-pinaka-tis-protaseis-gioynker-kai-tsipra-eikones

          Επίσης ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν ήταν το πεδίο του δεξιού οπορτονισμού και του ρεφορμισμού.Το αν ήταν πιο πιασάρικος και κινηματικός παλιά δεν λέει τίποτα.
          Το DNA του ήταν ανέκαθεν αυτό που ανέδειξε αυτούς που πτωματολόγησαν πάνω στην έννοια Αριστερά.
          Ο Μήτσος ο Κωστόπουλος είναι σπίτι του σήμερα και αυτό από μόνο του λέει πολλά.Αυτοί που κατέκρινε βγάλανε συμπεράσματα και εξακολουθούν να παλεύουν για έναν κόσμο δικαιότερο.
          Αυτή είναι η διαφορά τους.

        6. Κώστας

          H Βάρκιζα του 15 δεν ήταν η πρόβλεψη πως ο Τσίπρας θα κάνει το ΟΧΙ ΝΑΙ. Ήταν η θέση του ΚΚΕ πως το ΟΧΙ πρέπει να γίνει ΝΑΙ για να μην βγουμε από το ευρώ χωρίς λαική εξουσία. Συμφωνούμε λοιπόν για το ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ, θέση αριστερής πτέρυγας των Μένουμε Ευρώπη.

          Δεν μπορώ να σε καταλάβω γιατί κάνεις σαν μικρό παιδί και δεν υπερασπίζεσαι τις θέσεις του ΚΚΕ. Βέβαια έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια από τον εκλογικό μαραθώνιο. Οχι από τα άσχημα εκλογικά αποτελέσματα αλλά από την εκλογική γραμμή του ΚΚΕ που πέταξε στα σκουπίδια προγράμματα και συνέδρια και ζήτησε ψήφο με το “ζήτω το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, το ΚΚΕ είναι η μόνη αριστερά”. Εσύ όμως παριστάνεις πως είσαι ανεπηρέαστος από την γραμμή του ΚΚΕ τον Μάιο – Ιούλιο του 19. Άρα το 15 δεν έπρεπε να βγούμε άρα έπρεπε να περάσει η Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο

          Ρώτησα και άλλη φορά και απάντηση δεν πήρα.Δεν θα πάρω και τώρα. Όταν το ΚΚΕ ψήφιζε ΟΧΙ στα μνημόνια στην Βουλή ποια διαφορά υπήρχε σε σύγκριση με την ψήφο στις 5 Ιούλη που το ΚΚΕ δεν ψήφισε ΟΧΙ ?

          1)οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ το 10, ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΛΑΟΣ το 11 και ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το 15 ήταν αξιόπιστες και αν πέρναγε το ΟΧΙ θα το τηρούσαν ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τον Ιούλιο του 15 ήταν αναξιόπιστη

          2) Το ΟΧΙ στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες είχε έξοδο από την ΕΕ με εργατική λαική εξουσία και κομμουνισμό (δεν θυμάμαι ακριβώς τι παριστάνατε πως θέλετε να μπει) ενώ στις 5 Ιούλη δεν είχε τίποτα πέρα από ΟΧΙ

          3)στην Βουλή θα πέρναγε το ΝΑΙ έτσι κι αλλιώς και έτσι θα είχαμε κύρωση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων και δεν θα είχαμε κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου από την ΟΝΕ χωρίς εργατική λαική εξουσία.

          Προφανώς είναι το 3, αυτή ήταν η θέση του ΚΚΕ πριν την χυδαία εκλογική κωλοτούμπα του 19. Και εσύ παρουσιάζεσαι πως επιμένεις στην θέση του 15. Αλλά όταν εγώ πω πως το ΚΚΕ το 15 έλεγε πως χωρίς λαική εξουσία δεν πρέπει να βγούμε από το ευρώ και για αυτό δεν καταψήφισε το μνημόνιο τα βάζεις μαζί μου.

          Αδερφέ δεν γίνεται να λέμε ακριβώς τα ίδια όσον αφορά την θεση του ΚΚΕ το 15 και εσύ να έχεις δίκιο και εγώ άδικο

          Λέω πολλά όμως και θα ξεφύγεις. Απάντησε μου στο 1, 2, 3 που έβαλα. Γιατί η ψήφος του ΚΚΕ στα μνημόνια ήταν άλλη στην Βουλή (σκέτο ΟΧΙ) και άλλη στον λαό στις 5 Ιουλίου ?

          Κώστας

        7. Θεοδωρος Σαμιωτακης

          To κκε στο δημοψηφισμα (επιτηδες η κατα λαθος) εκανε τον λσγο του τσιπρα λεγοντας οτι η διαδικασια δεν εχει σημασια , το ερωτημα ειναι ακυρο κ οποιος ψηφιζει οχι ψηφιζει ναι στο μνημονιο τσιπρα.Μετα βεβαια εκανε κωλοτουμπα ο κουτσουμπας κ ελεγε οτι ο τσιπρας εκανε το οχι του λαου ναι

        8. bol.

          Τα δύο βίντεο που έβαλα για τη λ.κανέλη είναι πολύ χαρακτηριστικά.
          Στο βίντεο που εξυμνεί τον γνωστό στρατηγό φ.φραγκούλη,που μίλησε στο εθνικοφασιστικό συλλαλητήριο της θεσσαλονίκης,τον θεωρεί σαν μούσα..είναι περήφανος που είναι μούσα του ελληνικού λαού είπε.
          Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν στους ύμνους της εμπλέκει και τον Λένιν.
          Οι συγκλίσεις του κκε με τη λιάνα στα λεγόμενα εθνικά θέματα δεν είναι τυχαίες βέβαια.

    2. Left G700

      Φίλε μου Σ,

      Μια και εγώ άνοιξα το θέμα εδώ, μεταφέροντας το αρθράκι από την Ίσκρα, επίτρεψέ μου:

      Προσωπικά, τίποτα δεν ήθελα να πω με το ποστάρισμα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Ήθελα μόνο να ρωτήσω:

      Για ποιο λόγου ή λόγους το ΚΚΕ δεν έδωσε σημεία ζωής, αν και οι πάντες ήξεραν ότι το κάλεσμα το έκαναν οι Κούρδοι πρόσφυγες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

      Αυτό είναι το ερώτημα. Έχεις κάποια γνώση ή έστω προσωπική άποψη επ’ αυτού; Είμαστε όλο αυτιά. Μη μας λες, όμως, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

      Reply
      1. προβοκατ

        12 Οκτώβρη είχε τοποθέτηση μνημείου στη Γυάρο για τους αλύγιστους της ταξικής πάλης από πλευράς ΚΚΕ.
        Όσο έχω δει προγραμματισμένη πορεία έχει στις 18.
        Με κάθε καλή διάθεση τα λέω όλα αυτά Left G700.

        Reply
        1. Left G700

          ΟΚ, φίλε μου προβοκατ. Το δέχομαι. Διερωτώμαι, όμως, και διερωτώμαι κι εγώ με την ίδια καλή διάθεση με τη δική σου:

          Γιατί δεν σας έκοψε να στείλετε μια μικρή ομάδα, συμβολικά, έτσι που να μη λέω εγώ το (με καλή διάθεση) κοντό μου και κάποιος άλλος το (ενδεχομένως με κακή διάθεση) δικό του;

          Τα λέμε

        2. προβοκατ

          Σωστό αυτό αν και νομίζω στο ερώτημα σου θα απαντήσει το ίδιο το ΚΚΕ και τα μέλη του.Είδα ότι σήμερα είχανε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Τούρκικη πρεσβεία,η οποία μάλιστα ήταν “αστακός” από κλούβες των ΜΑΤ.
          Όμως Left G700 θα συμφωνήσουμε και οι δύο μας πως δεν κρίνεται η στάση και η μαζική απέυθυνση του ΚΚΕ ή του οποιοδήποτε χώρου από μια πορεία ή ένα δρώμενο.

        3. San Rocco

          Όντως δεν κρίνεται η θέση ενός κόμματος από το αν συμμετάσχει σε μια πορεία ή όχι. Παρόλο που την πορεία αυτή καλούσαν οι Κούρδοι κ το να μην πάει ένα κόμμα της αριστεράς κάτι μπορεί να λεει για το κόμμα αυτό.

          Πάντως, δεν είναι η μη συμμετοχή του ΚΚΕ στην πορεια αιτία να απορρίψει κανείς την πολιτική του στα γεωπολιτικά. Αιτία είναι, η απόκρυψη εκ μέρους του ΚΚΕ της επιθετικότητας κ του ελληνικού κράτους κ κεφαλαίου κ όχι μονάχα του τουρκικού. Το ΚΚΕ αποκρύπτει αυτήν την επιθετικότητα , μιλώντας παλιότερα για αλυτρωτισμό μόνο πχ των Σκοπίων κ όχι του ελληνικού κράτους , το ΚΚΕ αποκρύπτει αυτή την επιθετικότητα μην αναγνωρίζοντας πχ την επιτυχία και τα ωφέλη που απέσπασε το ελληνικό κράτος κ κεφάλαιο από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών. Τέλος το ΚΚΕ αποκρύπτει την επιθετικότητα ελληνικού κράτους κ κεφαλαίου, όταν αποδέχεται ως νόμιμη την χάραξη αοζ μεταξύ των μισων κρατών της περιοχής της ν.α. Μεσογείου ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει κ θα πρέπει η Ελλάδα να υπερασπιστεί ένοπλα την παράνομη μονομερή κήρυξη αοζ κάποια στιγμή αν επιμείνει.

          Αυτά τα αποκρύπτει το ΚΚΕ.

        4. προβοκατ

          Καταρχήν απ’όσα γνωρίζω,παρακολουθώ και διαβάζω το ΚΚΕ δεν αποκρύπτει την ελληνική επιθετικότητα του αστικού κράτους στην ευρύτερη περιοχή.
          Ίσα ίσα που συνεχώς επισημαίνει διαρκώς την γεωστρατηγική αναβάθμιση και τον ρόλο του στα νατοικά επιτελεία τόσο στο 902 όσο και σε άρθρα στον Ριζοσπάστη.Απλά είναι απολύτως λογικό κατά τη γνώμη μου να επισημαίνει με έναν τόνο παραπάνω την επιθετικότητα από πλευράς Τουρκίας.
          Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν την επεκτατική της επιβολή με αποκορύφωμα την εισβολή στη Συρία.
          Συνεπώς αυτό που λες είναι τέρμα άστοχο.
          Επίσης για το Μακεδονικό η κριτική σου είναι παντελώς ανεδαφική.
          Ουδέποτε το ΚΚΕ έκρυψε τα συμφέροντα της αστικής τάξης και προσφάτως είδα σε ανάρτηση σχολιαστή τμήμα συνέντευξης της Αλέκας από το 11′ που επισημαίνει αυτό που εσύ δήθεν βλέπεις να κρύβει το ΚΚΕ.
          Και για να τελειώνουμε για τους αλυτρωτισμούς και τις στρεβλές σας αναλύσεις το ΚΚΕ θεωρεί απ’ όσα καταλαβαίνω πως σε μια μπαρουτοκαπνισμένη περιοχή,ρημαγμένη από κάθε λογής βόμβες σε κυριολεκτικό επίπεδο αλλά και μεταφορικό ( εθνικισμοί ) αλλά κυρίως σε μια περιοχή στην οποία κάνουν παρέλαση πανίσχυρα συμφέροντα (Ήπα,Κίνα,Ρωσία,ΕΕ) το να έχουμε εξάρσεις εθνικισμών προς όφελος των ισχυρών δυνάμεων είναι κάτι το αρκετά πιθανό.Ιδίως σε ένα κράτος με το 1/4 να είναι πολίτες αλβανικής καταγωγής και του οποίου το σύνταγμα είναι νατοικής και ευρωενωσιακής κοπής.Μην τρέφουμε αυταπάτες λοιπόν.
          Πολύ λογικά πράγματα αν δεν διακατέχεσαι από παρωπίδες και δεν έχεις καραμέλα σε κάθε σου σχόλιο το τι γραμμή δίνει το ΝΑΡ στα μέλη και στους οπαδούς του.
          Επίσης πέρα από το άκαιρο και άκυρο της απάντησης σου να σου υπενθυμίσω ότι για τα ελληνοτουρκικά σου απάντησα και σε προηγούμενη ανάρτηση αλλά η απάντηση σου πήγε περίπατο,συνεπώς πέρα από επιλεκτική ανάγνωση και κρίση σε αυτά που διαβάζεις και βλέπεις να προσπαθήσεις να είσαι πιο συνεπής σε αυτά που σου παραθέτουν.

        5. San Rocco

          Λυπάμαι προβοκατ αλλά οι παρωπιδες με τις οποίες σας γαλουχεί το ΚΚΕ είναι σαφείς!

          Έχω αναρτήσει πολλά λινκ με δηλώσεις του κουτσουμπας κ ανακοινώσεις του ΚΚΕ τόσο για την συμφωνία των Πρεσπών , όσο κ για τα ελληνοτουρκικά που αποδεικνύουν ότι το ΚΚΕ ενώ σωστά επισημαίνει τον ρόλο ΝΑΤΟ, ΗΠΑ κ την επιθετικότητα της καπιταλιστικής Τουρκίας, αποκρύπτει την επιθετική πολιτική σε Βαλκάνια κ να Μεσόγειο του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους.

        6. προβοκατ

          Και σου έχουν απαντηθεί επισταμένως.
          Αλλά επιμένεις να ανακυκλώνεις σε Κ Α Θ Ε σχολιασμό σου τα ίδια και τα ίδια.
          Είναι ντροπή ειλικρινά να πέφτετε οι ΝΑΡίτες σε τόσο χαμηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και να καταφεύγετε σε διαστρεβλώσεις και ψευδολογίες.
          Τράβα κάνε διάλογο με την όβα σου τότε αφού θες ντε και καλά να ασπάζονται όλοι τις αστοιχείωτες αναλύσεις σου.

        7. San Rocco

          Μάλλον εσύ τράβα κάνε διάλογο με την κοβα σου αφού θες ντε και καλά να ασπάζονται όλοι τις αστοιχείωτες αναλύσεις σου! Τα δικά σου ερωτήματα σου έχουν απαντηθεί επισταμένως!

          Επιμένεις όμως, να ανακυκλώνεις σε ΚΑΘΕ σχολιασμό σου, τα ίδια και τα ίδια! Είναι ντροπή εσείς οι ΚΚΕδες να πέφτετε σε τόσο χαμηλό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και να καταφεύγετε σε διαστρεβλώσεις και ψευδολογίες.

        8. προβοκατ

          Επόμενη σου απάντηση καθρεφτάκι και όποιος το λέει είναι.
          Μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας.
          Σόρρυ San Rocco εγώ φταίω που κάθομαι και απαντάω σε κολλημένους τύπους σαν εσένα.
          Κώστα Πρέκα των σχολίων.

        9. San Rocco

          τι να σου απαντήσω προβοκάτ; Εχω αναρτήσει λινκ με κείμενα και δηλώσεις κουτσούμπα και κκε που τεκμηριώνουν αυτά που λέω.

        10. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Κώστα Πρέκα, χαχαχαχαχαχαχαχα

        11. Left G700

          Φίλε προβοκατ,

          Μα φυσικά και θα συμφωνήσουμε σε αυτό που λες. Και να διευκρινίσω σ’ αυτό το σημείο ότι η κριτική τής Ίσκρα (κι εγώ που την αναπαρήγαγα εδώ) δεν εστιάζεται στην απουσία τού ΚΚΕ από “τον δρόμο”. Εστιάζεται στη σταθερή εδώ και πολλά χρόνια στάση του να διαχωρίζεται με κάθετα τείχη από όλα τα άλλα κομμάτια της Αριστεράς, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως αυτή που συζητάμε, όπου πέρα από κάθε αμφιβολία η “διοργανώτρια αρχή” ήταν απολύτως “ουδέτερη” σε σχέση με τα ελληνικά πολιτικά πράγματα της Αριστεράς.

          Δυο λόγια για τη συζήτηση που έκανες με τον San Rocco:

          Μη το ψάχνεις, δεν υπάρχει περίπτωση. Σχεδόν το σύνολο του εξωκοινοβούλιου, διαβάζοντας, παραναγιγνώσκοντας ή και ανασκολοπίζοντας τη λενινιστική σκέψη έχει οχυρωθεί στη θέση “ιμπεριαλιστική η Ελλάδα, ιμπεριαλιστική η Τουρκία, άρα έχουμε ανταγωνισμό ιμπεριαλισμών και η Αριστερά δεν έχει καμιά δουλειά”. Κολοκύθια μετά ριγάνεως και φέτας Παρνασσού, βέβαια, αλλά, όταν ο άλλος έχει επενδύσει σε μία θέση για να περιχαρακωθεί και να φαίνεται “υπεράνω” και “αριστερότερα” τού “εθνικιζοντος” ΚΚΕ (και της ΛΑΕ, όταν ζούσε ακόμα), άντε να τον κουνήσεις!

          Και στην τελική, να σου πω και το άλλο; Ο αριστερισμός, γενικά, είναι πολύ κακιά αρρώστια, κι ας είναι και παιδική. Με τέτοιες ακραίες, ανιστόρητες και απόλυτα αναντίστοιχες με την πραγματικότητα θέσεις, που τον κρατούν σε πλήρη απομόνωση από το λαϊκό αίσθημα, φέρνει ο ίδιος τον εαυτό του ακόμα πιο κοντά στον πολιτικό τάφο. Θα του στείλω στεφάνι, όταν έρθει η ώρα, σύντροφοι με την ευρεία έννοια είναι, αλλά δεν θα πλαντάξω κιόλας και στο κλάμα! ;-) :-)

          Τα λέμε

        12. προβοκατ

          Left G700 κατανοητός και λογικός.
          Συμφωνώ στην επιχειρηματολογία σου και στην σωστή σε πολλά σημεία ανάλυση για τους αριστεριστές.
          Διάλογος μαζί σου με συμφωνίες και διαφωνίες μετά χαράς,όποτε ξαναπροκύψει ζήτημα για κουβέντα.

  4. bol.

    -Έχει δημοσιευθεί φαρδιά-πλατιά η συμφωνία του Αιγαίου,σε εφημερίδα μάλιστα φιλοκυβερνητική.Η ΝΔ είπε πως δε διάβασε.Ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτε.Δεν είδε τίποτε.Αυτά τα θεωρούν εθνικιστικά και ρηχά ζητήματα τα σύνορα….αυτά θεωρούνται ντεμοντέ ,να ασχολείσαι με τα σύνορα και την άμυνα της χώρας.Ο δε λαλίστατος κ.Καρατζαφέρης κουβέντα.”
    Αυτά είπε μεταξύ άλλων η παπαρήγα σε μια συνεστίαση της ΚΟΘ στις 20/3/2010.Εγκαλεί ακόμα και τον καρατζαφέρη που τότε με εκπομπές ασχολιόταν συνέχεια με την τουρκία και τα θερμά επεισόδια για… έλλειψη εθνικισμού,
    Αυτή είναι και σήμερα η γραμμή του κκε,άνκαι ο κουτσούμπας παραλείπει ορισμένα απ τα ακραία σημεία.
    Οι παπαρήγα-κουτσούμπας και η απόγονος του μεγαλέξαντρου κανέλλη… υπερασπιζονται την ακρόπολη απ την επιθετικότητα της τουρκίας

    Reply
    1. Θ Γ

      Εγκαλεί ή τον ξεσκεπάζει τον Καρατζαφέρη?
      Δείχνει ή δεν δείχνει την γύμνια και κυρίως τον ρόλο των αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο λαό μπροστά σε μια επικείμενη εισβολή?
      Είναι όντως εθνικιστικό να ασχολείσαι με το τι συμβαίνει στα σύνορα και στον πλούτο μιας χώρας,όταν αυτά αποτελούν κτήμα του λαού σε μια σοσιαλιστική Ελλάδα?
      Ιδού το ερώτημα γιατί εγώ από αυτό που διαβάζω καταλαβαίνω εκ διαμέτρου αντίθετα πράγματα απ’ αυτά που δήθεν λες ότι υποστηρίζει η Παπαρήγα και το ΚΚΕ.
      Κατά τα άλλα bol που αλλάζεις απόψεις μέσα σε λίγες μέρες,η τούρκικη επιθετικότητα και υπαρκτή είναι όπως και η ελληνική.
      Αλλά πως να το κάνουμε λεβέντη μου η τούρκικη αστική τάξη είναι αρκετά κλικ πιο δυνατή και έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει μπαίνοντας σφήνα στο Αιγαίο.
      Μην πέσεις από τα σύννεφα αν σε κάποιο ύστερο χρόνο έχουμε και άλλες εισβολές αλά Συρίας.
      Κατά τα άλλα ψυχραιμία και λιγότερες λογικές ακροβασίες.

      Reply
      1. bol.

        Προφανώς και καταλαβαίνουμε διαφορετικά πράγματα.
        1.Όταν το κκε στήριζε βιντέλα εμείς που διαφωνούσαμε είμασταν αντικομμουνιστές για σας το ξέχασες;
        2.Όταν ο ριζ.4/3/77 έγραφε για Κυβέρνηση λαικής εξουσίας στη λιβύη,η χώρα θα διοικείται από τις λαικές επιτροπές και τα συνδικάτα,πάλι διαφωνούσαμε.
        3.Όταν ο ριζ. στις 26/5/76 έγραφε για τους οικοδόμους που συγκρούστηκαν με την αστυνομία περί σκοτεινών δυνάμεων της ανωμαλίας πάλι καταλαβαίναμε διαφορετικά τα πράγματα.
        4.Όταν πανηγυρίζατε για τη νίκη του πασοκ και γίνατε ουρά του το ίδιο
        5.Και για την κυβέρνηση τζανετάκη και μετά συγκυβέρνηση τι να πει κανείς.
        6. Για τη δήλωση κουτσούμπα τον ιούλη του 2015 στη σύρο που ουσιαστικά στήριξε μνημόνιο τα ίδια.
        7.Το 2010 υπήρχε κανένας κίνδυνος εισβολής;εκείνο που υπήρχε πραγματικά ήταν η επιβολή των αντιλαικών μέτρων,μνημόνιο,απ την κυβέρνηση και έπρεπε να αποπροσανατολιστεί η εργατική τάξη να στραφεί αλλού η προσοχή
        της…

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Πωπω εσείς ΠΟΙΟΙ είστε ρε bol?
          Ανήκεις κάπου,υποστηρίζεις κάτι ή εκφράζεις την αποψάρα του τέλειου και του αλάθητου?
          Δεν γίνεσαι λίγο πιο συγκεκριμένος για να ξέρουμε ποιον υπεργαμάτο χώρο υποστηρίζεις από το 74′ και μετά μιας και παραθέτεις από τότε?
          Επίσης δεν κόβεις λιγάκι την απολυτοποίηση λαθών και εσφαλμένων εκτιμήσεων για να κάνεις κριτική?
          Και το ψέμα λιγάκι αν γίνεται γιατί προκαλεί και γέλιο και αηδία.
          Και σόρρυ αν γίνομαι εριστικός αλλά έχεις τινάξει τον πήχη με την ψευδολογία σου εδώ μέσα.
          1) ότι το ΚΚΕ στήριζε Βιντέλα
          2)Ότι το ΚΚΕ έγινε ουρά του ΠΑΣΟΚ (δηλαδη ΕΛΕΟΣ)
          Από που και ως που προκύπτει αυτό?
          3)Και ότι το ΚΚΕ στήριξε το μνημόνιο στην Σύρο
          (Που εγώ προσωπικά το ανάλυσα τις προάλλες και δεν θα κάθομαι να τα ξαναλέω από την αρχή-Άλλωστε αν θυμάμαι καλά τότε είχες πει ότι οι κομμουνιστές δεν επιλέγουν μεταξύ λιγότερης και περισσότερης εξαθλίωσης αλλά μόνο στην μηδαμινή εξαθλίωση.Σήμερα ξύπνησες αλλιώς και κάνεις εξάσκηση στην ενόργανη και στις κωλοτούμπες?)
          Απαράδεκτη αντι-ΚΚΕ βρωμιά και λάσπη από μεριάς σου.

        2. bol.

          Ψευδολογία;Δεν διάβασες πριν λίγες μέρες το λινκ που σου έβαλα για τον βιντέλα;Το διάβασες.Άστα σάπια,λοιπόν.Σου έβαλα τη συηέντευξη του φλωράκη τη διάβασες.Σου έβαλα και αριθμό φύλλου ριζ.Μπορώ να επανέλθω.
          Δεν γίνατε ουρά του πασοκ;ΕΛΕΟΣ.Γελάν και οι κότες.Διάβασε το ριζ.για τη χαρά μετά τις εκλογές του 81 διάβασε το 10 συνέδριο.Εγώ θα στα λέω;Εκτός από αδιάβαστος είσαι και εμπαθής.
          Τι έγινε στη σύρο,δεν έκανα ανάλυση και εσύ δεν είπες μετά τίποτε,ξέχασες;
          Λάσπη ρίχνεις εσύ και βρωμιά.
          Άκουσε τα βίντεο της κανέλλη είναι πολύ ενδιαφέροντα.
          Έχω φέρει πολλά στοιχεία εδωπέρα,για ότι θέλεις εδώ είμαστε εμείς για κάθε πληροφορία.
          Άντε καληνύχτα και αύριο νάσαι καλύτερα ενημερωμένος.

        3. ΦΦ1917

          Εσύ και τα “στοιχεία” σου μπορείτε να περιμένετε στο βούρκο της παράνοιας καθώς χτυπάτε πάτο.
          Δεν νομίζω πως καταλαβαίνεις και πολλά απ’όσα σε ρωτάνε.
          Άλλωστε σκόπιμα και κουτοπόνηρα δεν απαντάς ποιόν φορέα συγκεκριμένα υποστηρίζεις πατώντας στο κύμα αοριστίας που τα ξέρει όλα και θα τα έκανε όλα καλύτερα από την γωνιά του καναπέ.
          1.Η ΕΣΣΔ είχε εμπορικές σχέσεις με την Αργεντινή του Βιντέλα. Αυτό δε σημαίνει ότι τον στήριζε.Το Αργεντίνικο ΚΚ μάλιστα είχε πάρει θέση υπέρ του Βιντέλα ουσιαστικά παρασύροντας και το υπόλοιπο κομμουνιστικό κίνημα ότι υπήρχε μια “κεντρώα” δικτατορία. Η θέση αυτή προφανώς άλλαξε και έγινε τόσο κριτική αλλά και αυτοκριτική όταν έγιναν γνωστά τα δρώμενα.
          Αλήθεια πες μου έστω ΕΝΑΝ κομμουνιστικό φορέα ή κόμμα μέσα στην Ελλάδα που είχε διαφορετική γνώμη τότε.
          2.Το ΚΚΕ όπως έχει ξαναειπωθεί έχει περάσει από αρκετές φάσεις ωρίμανσης της αντίληψης του.Μέχρι πρότινος υιοθετούσε το ΑΑΔΜ και το 89′ έφτασε να εκλεγεί ΓΓ ο Δραγασάκης.Αυτό και μόνο δείχνει πως ατσαλώνεται και μαθαίνει από τα λάθη του,τις μη ορθές εκτιμήσεις αλλά και την εμπιστοσύνη σε πρόσωπα ή ομάδες που το είδαν ως δούρειο ίππο προκειμένου να αλλοιώσουν τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του.
          Το 81′ στην μεταχουντική Ελλάδα πράγματι έγινε αυτή η εκτίμηση η οποία όμως λίγο καιρό μετά άλλαξε όταν το κόμμα αντιλήφθηκε την επικείμενη πατάτα.Πέρα από εκείνη την εκτίμηση δεν υπήρξε καμία γραμμή και καμία ουρά και αν ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο είσαι απλά μέγιστος ψεύτης.Βέβαια αυτοί που κοκορεύονται για δήθεν πασοκίλα του κκε μάλλον ανήκανε σε εκείνη την πάστα των κινηματιών που είχανε αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ το 15′ και φαντάζομαι πως και εσύ bol είσαι ένας από αυτούς.
          Το ΚΚΕ δε που από τα λάθη του μαθαίνει ποτέ του δεν έδωσε πνοή στον κυβερνητισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
          Επίσης πες μου έναν κομμουνιστικό φορέα ή έστω ένα κομμουνιστικό κόμμα που είχε διαφορετική άποψη το 81′ (και όχι μετά από 40 χρόνια) για το ΠΑΣΟΚ του τότε.
          ΈΝΑ ΒΡΕΣ ΜΟΥ ΕΤΣΩ ΕΝΑ!
          3.Για την Σύρο ανασύρω τα λεγόμενα σου που σε φέρνουν σε τρομερή αντίφαση με την λοβοτομημένη λογική που έχεις στην κούτρα σου.
          “οι κομμουνιστές δεν επιλέγουν μεταξύ λιγότερης και περισσότερης εξαθλίωσης” και συνεχίζω με την δικιά μου πινελιά “αλλά μόνο στην μηδαμινή εξαθλίωση”
          Γκέγκε?
          Αν θεωρείς ότι η εκτίμηση του 2015 για τον εάν είναι χειρότερη ή καλύτερη η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα μέσα στον καπιταλισμό ότι συνάγει την αποδοχή του μνημονίου και της ΕΕ είσαι απλά ΤΡΑΓΙΚΟΣ.
          Εγώ την δέχομαι την καληνύχτα,εσύ πότε θα ξυπνήσεις από τον ύπνο του δικαίου είναι το ζήτημα…

        4. ΑΩ

          Για το ότι το ΚΚΕ ήταν ουρά του ΠΑΣΟΚ, πχ, δες εδώ τι καταλογίζει η ΚΕ του ΚΚΕ το 1989 στο μετέπειτα ΝΑΡ και άλλους που διαφωνούσαν:

          “Έτσι, στο 11 ο Συνέδριο και τα πρώτα χρόνια μετά απ’ αυτό, επικαλούμενοι μάλιστα το 10ο Συνέδριο, αντιτάχθηκαν στην προσπάθεια του Κόμματός μας να παρέμβει στην πορεία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δημιουργήσει ένα ισχυρό μαζικό κίνημα με στόχους αλλαγής, να προωθήσει ανακατατάξεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, να πλήξει τη λογική της αυτοδυναμίας, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια δημοκρατική κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα. Η θέση αυτή του Κόμματος το βοήθησε — όπως είναι γνωστό — στη συνέχεια να κρατήσει μια ικανοποιητική επικοινωνία με τον κόσμο που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και να αντιταχθεί με καλύτερους όρους στη συντηρητική στροφή της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ….”

          ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1989)

          https://pandiera.gr/%CF%81%CE%AE%CE%BE%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-89-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9/

          Είναι αρκετά σαφές.

        5. ΦΦ1917

          “στη συνέχεια να κρατήσει μια ικανοποιητική επικοινωνία με τον κόσμο που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ και να αντιταχθεί με καλύτερους όρους στη συντηρητική στροφή της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ ”
          Μάλλον καταλαβαίνουμε ΟΟΟΟΟΟ,ΤΙ θέλουμε ΑΩ.
          Αυτό που παρέθεσες δε δικαιολογεί απολύτως τίποτα και το λέω αυτό γιατί αν το ΚΚΕ ήταν “ουρά” του ΠΑΣΟΚ άλλο τόσο ήταν τα στελέχη του που μετέπειτα φτιάξανε το ΝΑΡ.
          Η επιλεκτικότητα σε ό,τι σας συμφέρει και η απολυτοποίηση λαθών είναι δείγμα του καιροσκοπισμού σας και του οπορτουνισμού σας.
          Που πήγε η διαλεκτική και η υλιστική σκέψη που τόσο περηφανεύεστε ότι κατέχετε?
          Παρεπιπτόντως Κοτζιάς,Μπατίκας,Βαλαβάνη και Πολάκης πιάνονται στην περιβόητη ομάδα?
          Γιατί όλοι γίνανε ουρά του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ και οι καλύτεροι αστέρες της διακυβέρνησης.Θες και άλλα ονόματα?
          Και έστω ότι έχεις δίκιο (λέμε τώρα) εσείς που 30 χρόνια μετά γίνατε η ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν βγάλατε μια τυπική αυτοκριτική για το πως δώσατε ώθηση στον κυβερνητισμό του τι είσαστε?
          Εσείς που στους νοσοκομειακούς συνεργαζόσαστε με το ΠΑΣΟΚ πριν λίγα χρόνια τι είσαστε?
          Που στα φοιτητικά κατεβάζατε κοινά πλαίσια με την ΠΑΣΠΑΡΑ τι είσαστε?
          Που ακόμα και σήμερα αν έχετε το θεό σας σε σωματεία κατεβάζετε ψηφοδέλτια και παρατάξεις πολιτικής ομπρέλας για να χωράτε Συριζαίους.
          Δεν μάθατε από τα λάθη σας?
          Αλλά ναι το ΚΚΕ έκανε πλάτες και ήταν η ουρά του ΠΑΣΟΚ.
          Επόμενο επιχείρημα για 902,βίλες του Φλωράκη και ρόλεξ του Κουτσούμπα.

        6. Λ

          Φιφη φέρε στοιχεία για τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους κλπ που τσαμπουνας ψέματα! Φέρε στοιχεία κ άσε τα ψοφια κ τα κορδελακια!

          Α, κ ο μπατικας έφυγε μεν από το ΝΑΡ το 91 αλλά αφενός δεν συνεργάστηκε ποτέ με κανέναν ΣΥΡΙΖΑ , αφετέρου δεν μπήκε ποτέ σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει πεθάνει εδώ κ αρκετά χρόνια. Ούτε αυτό δεν ξέρεις ασχετε

        7. ΦΦ1917

          Ρώτα τους συντρόφους σου στα ΕΑΑΚ της ΑΣΣΟΕ που κατεβάζανε κοινά πλαίσια με την ΠΑΣΠΑΡΑ για να μάθεις.
          Ρώτα και στην ΟΛΜΕ πως κατέβαινες επί χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ.
          Ρώτα και στον δημόσιο τομέα πως συσπειρώνεστε και κατεβαίνατε παρέα για δεκαετίες.
          Ρώτα και στους μηχανικούς για να μαθαίνεις πως ακόμα και σήμερα συνδιαμορφώνετε με τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.
          Από κοντά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπατίκας με την Ανασύνταξη.
          ΟΚ?
          Επίσης καλό θα ήταν να μένεις σε ένα account.

        8. Λ

          Ρε φίφη άσε τα ψόφια ξαναλέω! Στους μηχανικούς ακόμα και σήμερα συνδιαμορφώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ; Στοιχεία!

          Ο Μπατίκας ΠΕΘΑΝΕ το 2009 και με τον ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ. Μάθε γιατί εκτίθεσαι διαρκώς!

          Στην ΟΛΜΕ κατεβαιναμε επι χρόνια ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ; Στοιχεία! Αλλιώς είσαι απλά ψεύτης! ΑΛΛΆ δεν ΘΑ ΒΡΕΊΣ ΣΤΟΙΧΕΊΑ γιατί δεν υπάρχουν!

        9. ΦΦ1917

          Αλήθεια ε?
          Πριν τις Παρεμβάσεις που έμπαινες θυμάσαι?
          Με τις ΣΥΝΕΚ ποιος διαμόρφωνε από κοινού?
          Αλήθεια ε η Ανασύνταξη δεν είχε κινηματικές σχέσεις με τον ΣΥΝ πριν το 2009?
          Επίσης για τον δήθεν εαακίτη από κάτω που μάλλον ξεχνάει ότι τα/η ΕΑΑΚ στην ΑΣΣΟΕ κυρίως διαμορφώνανε με την ΠΑΣΠΑΡΑ ανεξάρτητα την συνθήκη και την περίοδο.
          Και το 2007 αλλά και αργότερα,οπότε μην πουλάει σάπια σε κόσμο που τα έχει δει με τα ματάκια του.
          Επίσης δεν ξέρω μαγκίτες μου αλλά με την ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΡΕΝ τα ΕΑΑΚ κατεβάζανε κοινά πλαίσια και συνδιαμορφώνανε στο κίνημα.ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
          Και πριν γίνει κυβερνητική αλλά και αργότερα μετά την αποχώρηση της από τον ΣΥΡΙΖΑ,δίχως ίχνος αυτοκριτικής βεβαίως βεβαίως,και κοινά πλαίσια και κοινά ψηφοδέλτια κατεβάζανε.
          ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
          Επίσης στα ΕΑΑΚ υπάρχουν μέλη οργανώσεων της ΛΑ.Ε.
          Της ΛΑ.Ε των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και του Π.Λαφαζάνη που έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα των αδικοχαμένων εργατών των ΕΛΠΕ όταν ήταν ΥΠΕΝ. Το πως είστε ριζοσπάστες και παίρνετε γραμμή από τον ρεφορμισμό και τον δεξιόστροφο οπορτουνισμό,μόνο εσείς το καταλαβαίνετε.
          Δεν ξέρω αν τα λέω καλά αλλά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο τις προάλλες κατεβάσατε κοινό πλαίσιο με το Bloco του ΣΥΡΙΖΑ.ΝΑΙ ή ΟΧΙ?
          Και πέφτετε από τα σύννεφα που σας λέμε για τους εναγκαλισμούς σας με την ΠΑΣΠ.
          Θες στοιχεία αγορίνα μου?
          Τράβα και δες διαχρονικά στα σωματεία πως ήσουν από κοντά και πίτσι πίτσι με τον ΣΥΡΙΖΑ.
          Και αν το ΚΚΕ είναι τρελό και “πετάει” λάσπη γιατί οι χώροι των μ-λ αλλά και ορισμένων πεδίων του α/α χώρου κάνουν κριτική στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον σφιχταγκαλισμό της με τον ΣΥΡΙΖΑ?
          Γιατί ακόμη και σήμερα μέρη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως το ΣΕΚ (που στον Β γύρο των αυτοδιοικητικών του 2009 στήριζε ΠΑΣΟΚ και το 94′ έβγαινε “ριζοσπαστικά” με προμετωπίδα το ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΥΘΥΝΑ) βλέπουν πεδίο συνεννόησης σε ορισμένα σημεία με τον ΣΥΡΙΖΑ?
          Επίσης το να κρίνεις μια θέση-εκτίμηση για το ΠΑΣΟΚ του 81′ η οποία και λαθεμένη ήταν αλλά και αναιρέθηκε στο σύντομο χρονικό διάστημα που ακολούθησε είναι τίγκα αντι-διαλεκτικό.Όχι μόνο γιατί κανένα ΚΚ δεν είναι πηγή τελειότητας αλλά περνάει από διάφορες φάσεις ωρίμανσης μέσα από λάθη αντικειμενικού και υποκειμενικού χαρακτήρα αλλά και επειδή ως ΝΑΡ τότε ήσουν μέσα στο ΚΚΕ.
          Υπήρχε άραγε άλλο ΚΚ ή κομμουνιστική δύναμη τότε στην Ελλάδα που βγήκε αντίθετα?Η έστω μια δημόσια προσωπική εκτίμηση που διαφοροποιείται ριζικά από την παραπάνω?
          Και ρωτώ το εξής έστω ότι το ΚΚΕ έκανε “πατάτα” τότε εσείς που τόσα χρόνια μετά και με μια εμπειρία χειροπιαστή τσαλαβουτούσατε στα απόνερα του ΣΥΡΙΖΑ τι χαρακτηρισμός σας αξίζει?
          Χαρακτηριστικά να τι εκτιμούσε το ΝΑΡ για την εκλογή της ΠΦΑ
          «Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου σηματοδοτούν αλλαγή σελίδας […] Εκφράζει την ελπίδα για μια πολιτική με φιλολαϊκό προσανατολισμό. Έχει ιδιαίτερη σημασία πως ο λαός αψήφησε τις απειλές και την τρομοκρατία των συστημικών κέντρων και ΜΜΕ, ξεπέρασε το φόβο και μαύρισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»
          Αλλαγή σελίδας λοιπόν αλλά όχι καταδίκη της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και για αυτό η στήριξη στην περήφανη διαπραγμάτευση και η αυταπάτες με το δημοψήφισμα.
          ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέμ, 02/07/2015:
          “Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν Ε.Ε.-ΕΚΤ -ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης.”
          Πόσο διορατικοί ρε γαμώτο…
          YΓ:Σταματήστε αυτή την αηδία να κολλάτε την στάμπα του μέλους του ΚΚΕ σε όποιον σχολιάζει εδώ μέσα και διακινεί τις απόψεις του για να κάνετε άθλια προπαγάνδα.Κανένα μέλος του ΚΚΕ δεν θα καθόταν να αραδιάζει κουβέντες εδώ μέσα όταν έχει σοβαρά καθήκοντα εκεί έξω.Μάλλον εσείς που τα ξέρετε ΟΛΑ και ζητάτε επιμόνως στοιχεία δεν έχετε γνωρίσει μέλος του ΚΚΕ για να αντιληφθείτε πως τρέχουν ολημερίς και οληνυχτίς.
          Το ίδιο ισχύει και για στελέχη του ΝΑΡ που παρά τις διαφωνίες αγωνίζονται από το δικό τους μετερίζι.
          Εγώ ούτε το επίπεδο ωρίμανσης της σκέψης ούτε το βαθμό συνειδητοποίησης έχω για να γίνω μέλος κάποιου κόμματος,αλλά με όσα έχω δει,βιώσει και κρίνει στηρίζω ολόπλευρα το ΚΚΕ από την δικιά μου σκοπιά.

        10. kokkiniotis Post author

          Ας παραμένουμε στις πολιτικές απόψεις. Εκφράσεις του είδους:”αγορίνα μου” δεν χρειάζονται για να εκφράσουμε πολιτική άποψη.

        11. bol.

          Το κκε δεν ήταν μόνο ουρά του πασοκ,προηγουμένως ήταν ουρά της ε.κ και μετά με τζανετάκη,συγκυβέρνηση.Κι αυτά δεν είναι απλά λαθάκια…
          Υπήρχαν,όντως,κομμουνιστικές δυνάμεις που δεν είχαν καμιά σχέση μ’αυτή την πολιτική.
          Όταν μετά το 89 είδαν ότι χάνουν πολλές δυνάμεις και ότι το πλοίο έβαζε νερά άλλαξαν τακτική αλλά επί της ουσίας παρέμειναν ένα αστικό κόμμα Εκείνο που τους χαρακτηρίζει είναι η υποταγή στην αστική νομιμότητα.
          Το 76 τον μάη χαρακτήριζαν τους οικοδόμους που συγκρούστηκαν με την αστυνομία σαν σκοτεινές δυνάμεις της ανωμαλίας.
          Το 79 στράφηκαν ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητών που πάλευαν ενάντια στο νόμο πλαίσιο.
          Το 2008 ενάντια στην εξέγερση για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου,δηλώνοντας υπακοή στην αστική εξουσία με τη δήλωση παπαρήγα ότι στη λαική εξέγερση δεν θα σπάσει κανένα τζάμι.

        12. ΦΦ1917

          bol άστο καλύτερα διάλογος μαζί σου δε γίνεται.
          Δεν μας λες ακόμα τον γαμάτο πολιτικό φορέα σου που έχει το αλάθητο.
          Εδώ θα βγάλεις το ΚΚΕ ένοχο και για το προπατορικό αμάρτημα!
          Διάλογος μαζί σου κομμένος λοιπόν,να πετάς την βρωμιά σου σε άλλους σχολιαστές.
          kokkiniotis δεν νομίζω να υπάρχει κάτι προσβλητικό ή υποτιμητικό.
          Επίσης θα ήθελα να σε δω να επισημαίνεις αντίστοιχες και χειρότερες “παραβάσεις” σε άλλους σχολιασμούς σχολιασμούς.
          Φίφης,άσχετος είναι υποδεέστερα του αγορίνα μου?

        13. bol.

          Αν παρακολουθούσες θα μάθαινες από που προέρχομαι.Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα σου;

        14. ΑΩ

          Γράφει ο Φίφης για τον Μπατίκα με στιλ “Μακελειού”, με συστηματικό ψέμα και γκεπελίστικη χυδαιότητα.
          Ρωτάει με στόμφο που ήταν το ΝΑΡ πριν τις Παρεμβάσεις; Πού να ήταν, πουθενά, εκεί πήγαν κατευθείαν, στην αγωνιστική παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που υπάρχει από το 1988. Όταν η ηγεσία του ΚΚΕ αποκήρυξε την απεργία των καθηγητών με τις άθλιες απεργοσπαστικές δηλώσεις Φαράκου και Παπαρήγα, οι οποίες “άδειασαν” τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ.
          Ρωτάει με το ίδιο αλαζονικό στιλ αν διαφώνησε κανείς κομμουνιστής με την πολιτική ουρά στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν πολλοί, και μέσα στο ΚΚΕ -δεν ήταν όλοι “ναι σε όλα” τύπου Γόντικα, Μαΐλη, Παπαρήγα, Κουτσούμπα- αλλά και έξω από αυτό. Όπως πχ το μ-λ ρεύμα και οι οργανώσεις του.

          Ο τραμπουκισμός του πληκτρολογίου δεν πείθει κανένα, απλά κάποια μέλη του ΚΚΕ εκθέτουν το κόμμα τους και τους συντρόφους τους.

        15. ΦΦ1917

          Δεν πειράζει ΑΩ next time.
          Μην περιαυτολογείς άλλο και κυρίως μην χάνεσαι στις σκέψεις σου.
          Μίλησα για την Ανασύνταξη του Μπατίκα η οποία είχε κινηματικές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ,όπως άλλωστε και το υπόλοιπο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πλην μ-λ.
          Είναι πολύ εύκολο πράγμα να βγάζεις στην σέντρα κόσμο και κίνημα όταν βλέπεις την πραγματικότητα από την άκρη της οθόνης σου και κατηγορείς για την ίδια σου την στάση τους άλλους.
          Δεν είναι και δύσκολο να το καταλάβει κάποιος όταν επίσημα και επώνυμα στελέχη σας αλωνίζουν το facebook αναρτώντας με συχνότητα έφηβου instagrammer και σχολιάζοντας υποτιμητικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους.Δείχνει ένα βαθμό σοβαρότητας αλλά και αντανάκλασης της απεύθυνσης σου στις μάζες.
          Και ρίχνεις το ψεγάδι σε εμένα που ως ΦΙΛΟΣ και ΟΠΑΔΟΣ του ΚΚΕ σχολιάζω στην Παντιέρα.

          Είναι πολύ εύκολο-απλουστευτικό να κρίνεις ένα κίνημα με μονοσήμαντους όρους για τις εκτιμήσεις του το 81′ και να του καταλογίζεις ότι είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ,κυρίως όταν αποκόπτεις τους συσχετισμούς στην ελληνική κοινωνία του τότε και τις τάσεις μαζί με το βαθμό ωρίμανσης εντός του ΚΚ .
          Κάνει το κάθε ΚΚ λάθος εκτιμήσεις και τακτικές?
          Φυσικά και κάνει,δεν επιδιώκει το αλάθητο ούτε μένει στη στασιμότητα αλλά εξελίσσεται μαθαίνοντας και φωτίζοντας το δρόμο για την κοινωνική χειραφέτηση κριτικά και αυτοκριτικά.
          Και βγαίνεις από πάνω εσύ?
          Εσένα που το κύριο δίλημμα σου το 15′ ήταν αν θα ρίξεις ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
          Και μάντεψε ε ένας ΣΥΡΙΖΑ που σε καμία περίπτωση δεν είχε τη δυναμική και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ του 81′ και όμως οι μάγκες που δεν ήταν yesmen την πάτησαν και γίνανε σκαλοπάτι στον κυβερνητισμό του Τσίπρα και του Τσακαλώτου,ο οποίος μάλιστα καλούνταν για “βαρυσήμαντες” αναλύσεις στις Αναιρέσεις μετά την “ζύμωση” με την “αντικαπιταλιστική” Αριστερά στις “μεγαλειώδεις” πλατείες. Και από αυτοκριτική ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ.
          Επίσης είναι δείγμα του καιροσκοπισμού σας η επιλεκτική παράθεση και απόσπαση γεγονότων μαζί με την απολυτοποίηση λαθών και αντικειμενικών-υποκειμενικών εσφαλμένων εκτιμήσεων για να καταλήξετε σε συμπεράσματα.
          Δεν θα καθίσω να αναλωθώ στο ποστ αυτό σε αναλύσεις των προφανέστατων γεγονότων η ίδια η πραγματικότητα σε διαψεύδει εσένα και τους ομογάλακτους σου.
          Καλή νύχτα σας

        16. ΑΩ

          Ο Μπατίκας δε συνεργάστηκε ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ και σε όλη του ζωή πάλεψε ενάντια σε λογικές τέτοιου είδους. Γι’ αυτό και διαγράφτηκε από το ΚΚΕ το 1989.
          Τις απόψεις του τις έχει υπερασπιστεί με άρθρα και βιβλία, διαθέσιμα στον καθένα.
          Δε χρειάζεται να συμφωνείς οπωσδήποτε και σε όλα με τον Μπατίκα για να σέβεσαι έναν τίμιο και συνεπή αγωνιστή, πραγματικό κομμουνιστή διανοούμενο. Είναι μεγάλη κατάντια να τον συκοφαντείς με ανώνυμα σχόλια. Δείχνει πολλά για την αξιοπιστία σου και προβληματίζει για το επίπεδο μερικών μελών (ή οπαδών) του ΚΚΕ.

        17. Ο σύντροφος του στα ΕΑΑΚ της ΑΣΣΟΕ

          με την ΠΑΣΠΑΡΑ και την ΠΚΣΑΡΑ τα κατεβάζαμε τα κοινά τα πλαίσια το 07. Βρες κάτι άλλο.

        18. Κώστας

          ΦΦ έστω για έναν αγωνιστή που έφυγε από την ζωή το 2009 θα επρεπε να έχεις την ουσιώδη ανθρωπιά να μην διακινείς συνειδητά ψέματα. Που αποδεικνύονται ως συνειδητά από το ότι δεν τα ανακαλείς, δεν κάνεις ένα γκουγκλάρισμα που θα σου δείξει αμέσως ότι αυτό που λες είναι λάθος. Βέβαια ούτε μέχρι το 2009 υπάρχει κάτι που να μπορεί να στηρίξει αυτό που λες, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα έστεκε να ψάξεις “αποδείξεις” τότε. Το λέω αυτό γιατί θα μου πεις πως αν κάποιος είπε καλημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι το 09 είναι το ίδιο με το να στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου.

          Στο υπέροχο μυαλό σας βέβαια και στους μύθους κομματικής αυτοσυντήρησης συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ως και οι … καταλήψεις του 06-07 και όχι πχ το “το μνημόνιο είναι η καλύτερη λύση” του ΚΚΕ το 2015. ¨Οχι όμως να την πληρώνουν και νεκροί αγωνιστές. Στάσου μπροστά στην πρόκληση του να το κάνεις και πες πως όχι, θα είμαι καλύτερος από το “Πες Πες Πες κάτι θα μείνει” έστω όταν στρέφεται κατά ενός ανθρώπου που δεν είναι στην ζωή και η μικρή πολιτική οργάνωση στην οποία άνηκε κατά τεκμήριο δεν θα δει τις συκοφαντίες σου για να σου απαντήσει

          Κώστας

        19. ΦΦ1917

          Σταμάτα να κάνεις ύπουλη επίκληση στο συναίσθημα,έχω πει ξεκάθαρα τι εννοώ για την Ανασύνταξη όπως και την υπόλοιπη εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τις ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ σχέσεις τους με το ΣΥΡΙΖΑ.
          Όπως είχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
          Που είναι το ψέμα και που είναι η λάσπη?
          Δεν μπάλωσα ούτε ανακάλεσα τίποτα.
          Και επίσης δεν κατανοώ το σκεπτικό σου.
          Πρέπει δηλαδή το ίδιο να κάνουνε και οι ΚΚΕδες όταν κάνετε κυριολεκτικά βρώμικη προπαγάνδα κατά του Φλωράκη?
          Να λένε ο καπετάν Γιώτης δε ζει άρα είναι απυρόβλητος κριτικής επειδή δεν μπορεί να απαντήσει?
          Που τις μάθατε αυτές τις φιδίσιες τακτικές ρε παιδιά,εσείς ειλικρινά δεν ντρέπεστε να καταλογίζετε λάσπη σε κάτι το προφανές?
          Ακόμη εγώ κρίνω τον πολιτικό χώρο της Ανασύνταξης και πως αυτή πλασαρίστηκε σε ορισμένες στιγμές πλάι στον ΣΥΡΙΖΑ.
          Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ του 2009 αλλά και πρωτύτερα είχε τις ίδιες στελεχάρες οι οποίες γίνανε υπουργοί και μνημονιακότεροι των μνημονιακών.Συνεπώς το ζήτημα έγκειται στην ιδεολογική αφετηρία και το ρεφορμιστικό DNA του τότε δεξιού οπορτουνισμού του ΣΥΝ.Οπότε δεν είναι κριτήριο άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από 5 χρόνια,ήταν αλλιώς και έτσι δικαιολογούνται τα πίτσι πίτσι.
          Όχι Κώστα τα γκεμπελίστικα είναι ολάδικα σου όταν κάθεσαι και αναπαράγεις με εκπληκτική συχνότητα το “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ” που είναι ΤΙΤΑΝΟΜΕΓΙΣΤΟ ΨΕΜΑ.
          ΑΡΑ μην μου το παίζεις εδώ μέσα ηθικοπλαστικό εργαστήρι όταν ΥΠΟΥΛΑ διαστρεβλώνεις θέσεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ για να πετάξεις λάσπη.
          Το ΚΚΕ μιλάει για αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς με ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ κόντρα στις εκμεταλλευτικές καπιταλιστικές σχέσεις που προωθούν οι φετιχιστές της δραχμής.
          Δεν καθαγίασε κανένα μνημόνιο απλά έκανε εκτίμηση για την παραφιλολογία περί εθνικού νομίσματος και πως αυτή είναι ΑΥΤΑΠΑΤΗ.
          Και θα πρέπει να ντρέπεσαι διπλά όταν κόσμος έχει λιώσει τα πόδια του σε πορείες,απεργίες και κινητοποιήσεις και ιδίως όταν κόσμος που συσπειρωνότανε στο ΚΚΕ έχασε τη δουλειά του όταν πήγε κόντρα στις λογικές του μνημονίου.
          Όταν κόσμος τραμπουκίστηκε από την εργοδοσία και χτυπήθηκε από τα μέσα καταστολής σε απεργίες εναντίον των μνημονίων από πλευράς ΚΚΕ.
          Και κυρίως ο κόσμος ο οποίος δεν είναι εν ζωή,που δώσανε ψυχή και σώμα στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων.
          Απλά τραγελαφικός,έχουμε ξαναδιαφωνήσει εδώ μέσα αλλά ύστερα από αυτό το σχόλιο σου έχεις βαρέσει πάτο στην υποκρισία και την ψευδολογία.
          Καληνύχτα και σε σένα Κώστα

        20. Κώστας

          ΦΦ για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του 15 και του 09 που ήταν τα ίδια το είπες, εσύ ή άλλος κκες, και άλλοτε και του απάντησα. Οι στελεχάρες του ΣΥΡΙΖΑ του 15 και το 09 ήταν και στελεχάρες του ΚΚΕ. Προφανώς το νήμα του εικοστοσυνεδριακού ρεβιζιονιστικού ΚΚΕ υπάρχει αλλά δεν φταίνει όλοι το ίδιο για αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη του ΚΚΕ το 15. Το οποίο, για την στήριξη του ΚΚΕ, προφανώς θα το ανακαλέσω όταν μου φέρεις το κάλεσμα του ΚΚΕ που έλεγε πως ο λαός να καταψηφίσει χωρίς αυταπάτες για το αν αρκεί το γ μνημόνιο και την τρίτη δανειακή σύμβαση στις 5 Ιουλίου 2015 όπως κάνει και το ΚΚΕ στην Βουλή. Αλλιώς τεκμέρεται πως η ψήφος του ΚΚΕ στην Βουλή ήταν τυπική με την βάσιμη ελπίδα πως τα μνημόνια θα περάσουν και έτσι δεν θα πάμε σε καπιταλιστική δραχμή που είναι κάτι χειρότερο από το μνημόνιο όπως έλεγε στην Σύρο ο Κουτσούμπας

          Καμία επίκληση στο συναίσθημα δεν κάνω και καμία πολιτική κριτική στον Μπατίκα δεν κάνεις. Αν λένε για τον Φλωράκη για βίλες και κότερα τότε είναι περιύβριση νεκρού και λάσπη. Αν λένε για όλη την πολιτική του ΚΚΕ στην Μεταπολίτευση τότε είναι πολιτική κριτική. Υπάρχουν όμως ντοκουμέντα, μπορώ να φέρω πηγές, πχ το Κοινό Πόρισμα, ή να φέρω … πηγές πως έγινε το 89, αν το αμφισβητείς. Εσύ τι έχεις να φέρεις πως η Ανασύνταξη είχε σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το … 2009 ? Και αν θες να κάνεις ένα … γενικό σχόλιο για την εξωκοινοβουλευτική αριστερά προς τι η εμμονή σου να την προσωποποιείς στον Μπατίκα ? Πες μας πχ πως πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις που αναφέρονταιν σε σας και πολιτικοσυνδικαλιστικές δυνάμεις που αναφέρονταν στον ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν τις καταλήψεις του 06-07 και αυτό ήταν αυτό τις καθιστά συνένοχες με ότι έκανε ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ από καταβολής κόσμου. Θα γίνεις ρεζίλι αλλά θα σου πω πως ναι, ο Μπατίκας ήταν υπέρ του κινήματος του 06-07

          Άσε λοιπόν τις κωλοτούμπες για “κινηματική συμπόρευση” όλης της εξωκοινοβουλευτικής¨που αυτό, δήθεν, θες να πεις με την επίμονη θολή και αστήριχτη ονομαστική και ενοχλητική αναφορά σε έναν αγωνιστή που δεν είναι στην ζωή και επανασυνδέσου ανοιχτά με με την κομμουνιστική, και την ανθρώπινη, ηθική. Διότι οι κομμουνιστές όντως κάνουν πολιτική κριτική και σε νεκρούς αλλά επίσης δεν λένε ψέματα ούτε καν για ζωντανούς. Αλλά σε κάθε περίπτωση η μη προσβολή νεκρού είναι κάτι που το σέβονται ιδιαίτερα γιατί σεμνύνονται μπροστά στο φθαρτό και πεπερασμένο της ύπαρξης μας

          Κώστας

        21. MAK

          Κώστα δεν ξέρω που αλιεύεις αυτά τα περί μνημονίου και της υπεράσπισης του από μεριάς ΚΚΕ.
          Εκτός από ανυπόστατα είναι και προσβλητικά για την συλλογική μνήμη.
          Είσαι ακριβώς το ίδιο και χειρότερο με αυτά που καταλογίζεις.
          Έχουν περάσει καμιά πενταριά χρόνια μα οι φίλοι και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ακόμη να κάνουν μια τυπική αυτοκριτική.
          Τουναντίον βγαίνουν επιθετικά κατηγορώντας τους υπόλοιπους ενώ αφήνουν την καμπούρα τους εκτός.

          Δεν θα σχολιάσω καν το παμπόνηρο επιχείρημα ότι ο Μπατίκας δεν είναι εν ζωή άρα αυτός και οι πολιτικές κινήσεις που στήριξε πρέπει να μείνουν εκτός κριτικής γιατί δεν μπορούν να απαντηθούν ερωτήματα σήμερα.
          Ο καθένας κρίνεται από το έργο που αφήνει παρακαταθήκη.
          Αυτό δεν είναι συκοφαντία αγαπητέ εκτός και αν διατείνεσαι πως κριτική πρέπει να γίνεται μονάχα στους ζωντανούς.
          Και ακολουθώντας τη δικιά σου λογική τότε η κριτική στο Στάλιν πρέπει να ναι κομμένη γιατί δεν ζει για να κάνει διάλογο μαζί σου και να σου απαντήσει επαρκώς,σωστά?

        22. Κώστας

          MAK είπα και επιμένω πως ψέματα ούτε για ζωντανούς ούτε για νεκρούς, αλλά για νεκρούς είναι χειρότερο. Ψέμα, δε, είναι ότι δεν έχει πηγούλα όταν αυτή επίμονα ζητείται.

          Επιμένω πως το ΚΚΕ δεν καταψήφισε την γ δανειακή σύμβαση και το γ μνημόνιο στις 5 Ιουλίου 2015. Και επειδή εγώ δεν έχω ψέματα έχω και πηγούλα. Οι συγγένειες πολιτικού αίματος με τον φλωρακισμό-τζανετακισμό βγήκανε 26 χρόνια μετά. Το αν βγαίνουν με προβιά αριστερού οπορτουνισμού όπως γίνεται από το 2010 περίπου ή με περήφανο κοστούμι και φράκο δεξιού σαλιάρικου ξελιγωμένου οπορτουνισμού όπως το 89 είναι ένα θέμα πολιτικού μάρκετινγκ για το πως κάθε φορά ο ρεβιζιονισμός θα κάνει την δουλειά του

          https://www.902.gr/eidisi/politiki/70561/i-protasi-toy-kke-gia-dimopsifisma-diadoste-tin-typoste-tin-rixte-tin-stin

          Ξαναλέω όμως πως αν έχεις το κάλεσμα του ΚΚΕ στον λαό να καταψηφίσει το γ μνημόνιο και την γ δανειακή σύμβαση στις 5 Ιουλίου 2015 και να κάνει αυτό που ….το ΚΚΕ έλεγε 4 χρόνια μετά στις εκλογές, να υπεραπιστεί το ΟΧΙ του από την κυβέρνηση, φέρτο το κάλεσμα. Αν όμως η πηγή που έβαλα είναι έγκυρη να μου εξηγήσεις εσύ ΜΑΚ, αν είσαι πιο γενναίος από τον ΦΦ, γιατί το ΚΚΕ δεν έβαλε στον λαό την ίδια στάση που είχε η ΚΟ του στην Βουλή. ΟΧΙ δηλ στην δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο. Και πως είναι δυνατόν 4 χρόνια μετά το ίδιο ΚΚΕ να ζητάει ψήφο στο όνομα του ΟΧΙ που το ίδιο δεν έριξε.

          Θα το πίνετε το ποτήρι της προδοσίας του 15 σταγόνα σταγόνα φίλοι του ΚΚΕ. Δεν ξέρω πόσα χρόνια θα σας πάρει, μπορεί δεκαετίες, μπορεί και αιώνες, είστε αρκετά αργόστροφοι γραφειοκράτες αλλά θα αποκαθαρθείτε από το 15 ή θα χαθείτε. Το καταλάβατε προεκλογικά το 19 και πετάξατε την στάση σας του 15 στα σκουπίδια αλλά δεν αρκεί.

          Κώστας

        23. ΦΦ1917

          Καταρχάς τον Μπατίκα τον ανέφερα μαζί με κάποια ονόματα για να δώσω ένα παράδειγμα για το τι στάση κράτησαν ορισμένα στελέχη αφότου φύγανε από το ΚΚΕ.
          Δεν έβαλα μέτρα και σταθμά για το ποιος συμβιβάστηκε περισσότερο ή λιγότερο.
          Εσείς λυσσάξατε και σταθήκατε μονάχα σε αυτό το σημείο ενώ στα υπόλοιπα σφυρίζετε αδιάφορα προσπερνώντας τα.
          Την απόφαση της 3ης Συνδιάσκεψης της κ.ο. Aνασύνταξη του 2010 μπορείς να την βρεις αρκετά εύκολα στο διαδίκτυο,για να δεις το προφανές των θέσεων της.
          Όπως επίσης την πρόσδεση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2012 αλλά και εν συνεχεία στη ΛΑ.Ε αν ψαχτείς στοιχειωδώς.
          Και μην μου πεις ότι όλα αυτά είναι παρθενογγένητα,το πολιτικό στίγμα και η γραμμή υπήρχε από νωρίτερα Κώστα…
          Δεν εμφανίστηκε ξαφνικά η Ανασύνταξη να προτρέπει σε εργατική κυβέρνηση σε καπιταλιστικό έδαφος το 2010 επειδή απλά ο Μπατίκας δεν ζούσε.
          Όποιος ήταν στο δρόμο θυμάται πως και πριν γίνει η τελική παντρειά υπήρχαν για αρκετό καιρό ζυμώσεις και διεργασίες.
          Συνεπώς η κινηματική συμπόρευση είναι γεγονός και όχι κωλοτούμπα και η πολιτική κριτική κάθε άλλο παρά συκοφαντία είναι.

          Επίσης δεν θα καθίσω να ασχοληθώ άλλο με τις σαχλαμάρες σου και το πως έχεις κάνει διαστρέβλωση στα όσα είπε ο Κουτσούμπας στη Σύρο.
          Είναι ντροπή σου που μαγειρεύεις με τέτοιον τρόπο τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ και τις αναλύεις κατά το δοκούν.
          Αλλά έστω ότι έχεις δίκιο ρε μπαγάσα λες το ΚΚΕ να έκρυβε αυτή την θέση και να μην την είχε προγραμματική ή έστω να την ανακύκλωναν και άλλα στελέχη σε άλλες τοποθετήσεις?
          Λες 300.000 ψηφοφόροι να είναι τόσο ΗΛΙΘΙΟΙ και ΤΥΦΛΟΙ που να ξεγελαστήκανε από το ΚΚΕ?
          Και αυτή τη σπαρταριστή λεπτομέρεια να την έχεις ανακαλύψει εσύ και κανένας δύο ακόμα σχολιαστές της Παντιέρα?
          Ειλικρινά έχεις έστω και ένα χιλιοστό σοβαρότητας σε αυτά που λες?
          Πέρα για πέρα εκτός τόπου και λογικής και πέρα για πέρα χυδαιότητες.

          Και για μια τελευταία φορά να επισημανθεί ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την έξοδο από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς με λαϊκή εξουσία και τον λαό ιδιοκτήτη των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
          Ούτε τη δραχμή,ούτε τα μνημόνια,ούτε το ευρώ,ούτε το οποιοδήποτε νόμισμα ή την οποιαδήποτε κατάσταση ενόσω υπάρχουν ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ.
          Εντάξει το κατάλαβες τώρα?
          Αααααα αν είσαι υπέρ του εθνικού νομίσματος με τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής κυρίαρχο μην ντρέπεσαι να το πεις,θα βρεις αρκετούς “ριζοσπάστες” συμμάχους που λένε τα ίδια με εσένα. Από τον Καζάκη,τον Κατσανέβα,το ΑΚΕΠ και τον Λαφαζάνη ή ακόμα αν γουστάρεις ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ με κρυπτονόμισμα όπως ο Βαρουφάκης.
          Απ’όλα έχει ο μπαχτσές!

        24. bol.

          Ρε τι είναι αυτοί εδωπέρα,την ίδια ώρα που συνεργάζονται με την κανέλλη…που έλεγε για το εθνικοφασιστικό συλλαλητήριο στη θεσσαλονίκη ότι ”δεν είχε την κάλυψη που έπρεπε το εννοώ αυτό.Δεν περίμενα η ΕΡΤ3 να παίζει κυριακή στο χωριό”. Την κανέλλη που εξυμνεί τον φραγκούλη …η μούσα του…και το χειρότερο που προσπαθεί με τον Λένιν να δικαιολογήσει τον εθνικισμό της,έρχονται να τα βάλουν με την πολιτική των άλλων…
          Να κάνεις κριτική όταν σε παίρνει.Αυτοί κάνουν κριτική απ τα δεξιά και νομίζουν ότι ξεφεύγουν με λόγια του αέρα.

        25. Κώστας

          ΦΦ όλος ο κόσμος το ξέρει πως το ΚΚΕ δεν καταψήφισε το μνημόνιο στις 5 Ιουλίου. Και ο ίδιος το λες, εγώ και άλλοι μη ΚΚΕ δεν θες να το λέμε

          Σε ότι αφορά το αν οι 300.000 είναι ηλίθιοι προφανώς και όχι, μόνο το ΚΚΕ βρίζει τον κόσμο ότι “δεν καταλαβαίνει”. Αρχικά το ΚΚΕ πήρε 300.000 και το 2015 αλλά και τώρα αλλά δεν σημαίνει ντε και καλά πως είναι οι ίδιοι. Αυτό θέλει ανάλυση που διαφεύγει αυτή την στιγμή των προθέσεων μου. Πέρα όμως από αυτό υπάρχει η προεκλογική καμπάνια του ΚΚΕ το 19 που λέει πως το ΚΚΕ στόχευσε και σε άλλον κόσμο από τον κόσμο του το 15. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά πρέπει να αποτιμηθεί. Προφανώς το ΚΚΕ ξέρει πως το μικροαστικό κοινωνικό του μπλοκ του 15 σαν αιχμή του Μένουμε Ευρώπη (μια από τις αιχμές) δεν είναι τόσο σταθερό, ειδικά σε ένα σκηνικό που έγινε μετάβαση από την σοσιαλφιλελευθερη διαχείριση στην επιθετικότερη δεξιά με αιχμή, ρητή και σε συνθήματα και σε εξαγγελίες, τα, λεγόμενα, μεσαία στρώματα. Το ΚΚΕ λοιπόν με την γραμμή “το ΚΚΕ είναι η μόνη αριστερά, ψηφίστε ΚΚΕ στο όνομα του ΟΧΙ” αναγνώρισε και την αστάθεια του μικροαστικά ηγεμονευόμενου και ευρωατλαντικά εκπροσωπούμενου κοινωνικού του μπλοκ και έκανε και προσπάθεια για την εργατονεολαίστικη διεύρυνση του. Το θέμα όμως είναι πως αυτή η έμπρακτη αυτοκριτική ήταν μια χυδαία εκλογικίστικη κωλοτούμπα και γι αυτό αφενός μεν δεν είχε αποτελέσματα, σημαντικά τουλάχιστον. Και επειδή είστε τα ζώα μου αργά και ασχολείστε 24/7 για το … επικείμενο 21ο Συνέδριο (σε έναμησι χρόνο δηλ, που σε γραφειοκρατικό χρόνο ΚΚΕ αυτό είναι αύριο) το βρίσκετε ήδη μπροστά σας.

          Για τον Μπατίκα η στήριξη της Ανασύνταξης στις καταλήψεις του 06-07 που σου πρότεινα να λες ως απόδειξη συριζισμού είναι πολύ καλύτερη από αυτά που λες για την εργατική κυβέρνηση. Πάλι ρεζίλι θα γίνεις με αυτό που σου προτείνω αλλά λιγότερο, για σένα δουλεύω ΦΦ

          Κώστας

        26. MAK

          Τι μας λες ωρέ Κώστα?
          Ότι είναι προδοσία του ΚΚΕ ότι δεν έστειλε εντολή στον κόσμο να γίνει ουρά των αστικών κυβερνήσεων Ή ότι η έξοδος από την ΕΕ θα γίνει με αναθετικό τρόπο και από τα πάνω?
          Τι να σου πει ρε φίλε το ΚΚΕ,το προφανές ότι το δίλημμα ήταν σκέτη απάτη?
          Το είπε και επιβεβαιώθηκε περίτρανα και σεις ακόμα ασχολείστε με το δημοψήφισμα αντί να καταλάβετε τα λάθη και τις προβληματικές σας.
          Στο δημοψήφισμα θυμάσαι τι ερώτημα κατατέθηκε?
          http://www.parapolitiki.com/2015/07/o-rizospastis-sygkrinei-se-ena-pinaka-tis-protaseis-giounker-kai-tsipra.html
          Το ΚΚΕ καταψήφισε και τη μια αλλά και την άλλη πρόταση,έτσι για να μην γελιόμαστε αλλά κυρίως για να μην παραγράφουμε τα γεγονότα Κώστα.
          Και καλά σου τα λέει ο ΦΦ η έξοδος από την ΕΕ δεν έρχεται βουλησιαρχικά και μόνο αλλά απαιτεί και έναν πιο σύνθετο ορίζοντα λαϊκής κτήσης.
          Ειλικρινά είσαι απερίγραπτος,κάθεσαι και ανακυκλώνεσαι στα ίδια και τα ίδια αστήριχτα στοιχεία σαν τον σκύλο που κηνυγάει την ουρά του εις μάτην.

        27. Κώστας

          ΜΑΚ συμφωνώ με την ψήφο του ΚΚΕ στην Βουλή στις 3 δανειακές συμβάσεις και μνημόνια, στα μεσοπρόθεσμα, στα πολυνομοσχέδια για τις δόσεις, δηλ με το ΟΧΙ. Άρα διαφωνώ με την ψήφο του ΚΚΕ στις 5 Ιουλίου 2015.

          Εσείς που είστε ΚΚΕ πρέπει να μας πείτε γιατί το ΚΚΕ είχε δίκιο στις 5 Ιούλη και όχι στις ψηφοφορίες της Βουλής. Αν και στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο ξαναφόρεσε την μάσκα του ΟΧΙ.

          Αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν γίνεται είναι το ΚΚΕ να είχε δίκιο και στην Βουλή όταν ψήφιζε ΟΧΙ και όταν δεν ψήφισε ΟΧΙ.

          Κώστας

        28. bol.

          Για την απάτη του δημοψηφίσματος εδώ:
          eksegersi.gr/issue/829/Πολιτική/24267.Επίσημη-αίτηση-για-Μνημόνιο-3-υπέβαλε-ο-Τσίπρας

        29. ΦΦ1917

          Κώστα μην το ζορίζεις άλλο ειλικρινά ρε φίλε.
          Θες ντε και καλά να ασπαστούμε αυτά τα οποία επεξεργάζεσαι.
          Έχεις κολλήσει με έναν Μπατίκα λες και αυτός είναι το σημείο αναφοράς της Αριστεράς και παραγνωρίζεις τα ήδη δοσμένα γεγονότα της κινηματικής του δράσης.Και συνεχίζεις να λες ότι με κάνεις ρεζίλι.
          Θες ντε και καλά να αποδεχθεί ο κόσμος τις αρλούμπες που τσαμπουνάς εδώ μέσα για το δημοψήφισμα και για το αν το ένα και για το αν το άλλο.
          Έχει περάσει τόσος καιρός και ακόμα η σκέψη σου/σας είναι αγκυλωμένη σε ζητήματα τα οποία είναι ήδη επεξεργασμένα και επιβεβαιωμένα δια της πείρας.Ειλικρινά νιώθω λες και συνομιλώ με τοίχο ή με κάποιο boot το οποίο αναμασά και απαντά τα ίδια και τα ίδια.Και το χειρότερο συνεχίζεις να πετάς λάσπη στο ΚΚΕ και να ετεροκαθορίζεις την πολιτική σου ανάλυση με βάση αυτό.
          Να σε ρωτήσω μια τελευταία για να τα κάνουμε λίγο λιανά,επιβεβαιώθηκε το ΚΚΕ για το δημοψήφισμα όταν έλεγε ότι το ΟΧΙ θα γίνει ΝΑΙ την ώρα που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ τότε ΛΑ.Ε λέγανε πως δεν θα περάσει κανένα μέτρο και προοικονομούσαν έξοδο από την ΕΕ μέσω αστικών κυβερνήσεων?
          ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΑΛΑΝΤΕΥΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

          Και κάτι ακόμη τι σε χάφτει εσένα δραχμολάγνε τι επεξεργάζονται οι κομμουνιστές στα συνέδρια τους?
          Κάνε μια σύσκεψη με τον Κατσανέβα και τον Καζάκη για το νόμισμα και άσε τους κομμουνιστές να είναι 24/7 στους δρόμους μαζί με το ΠΑΜΕ,την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ. Να συγκρούονται για να ρίξουνε τους νόμους και να βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων και παράλληλα να προετοιμάζουν το συνέδριο τους.

          kokkiniotis “τα ζώα μου αργά” είναι πιο δόκιμος όρος αντιπαράθεσης από το “αγορίνα μου”?

        30. Κ

          -Καταρχήν, εμείς είμαστε υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ,η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική.”
          Από συνέντευξη Παπαρήγα στον ριζοσπάστη 31/5/11.
          Στην Σύρο τα ίδια είπε ο κουτσούμπας με άλλα λόγια.
          Αυτό δεν είναι το είτε με ευρώ είτε με δραχμή…..
          Τώρα τι καταλαβαίνει ο κάθε …εξυπνακίζων…

        31. Κώστας

          ΦΦ το “θες να ασπαστούμε αυτά που επεξεργάζεσαι” είναι ο ορισμός της προθεσης κάποιου σε μια συζήτηση. Εσύ δηλ γράφεις για να ασπαστούν όσοι διαβάζουν αυτά που λέω εγώ ?

          Τα υπόλοιπα τα είπαμε, δεν απαντάτε σε πολύ απλές ερωτήσεις

          1)γιατί το ΚΚΕ δεν καταψήφισε την γ δανειακή σύμβαση και το γ μνημόνιο στις 5 Ιουλίου ενώ το καταψήφισε εκ του ασφαλούς στην Βουλή

          2)γιατί το ΚΚΕ έκανε προεκλογική καμπάνια το 19 με το ζήτω το ΟΧΙ του 15 αφού δικαιώθηκε

          Θέση του ΚΚΕ το 15 δεν ήταν αυτό που υποννοείς τώρα και με το οποίο έκανε το ΚΚΕ χυδαία εκλογική κερδοσκοπία, να βγει το ΟΧΙ και να τηρηθεί.

          Στο ξαναείπα, θα το πιείτε το ποτήρι. Ο λαός θα διαλύσει το ΚΚΕ για την στάση του το 15, την συθηκολόγηση με τον ιμπεριαλισμό, την ανοιχτή συνθηκολόγηση. Τότε πάλι κομμάτια του ΚΚΕ θα στήσουν ένα ΚΚΕ που θα λέει και πάλι πως είναι … εκατο τόσων ετών, αν και έχει διαλυθεί και επανιδρυθεί τόσες φορές. Αλλά εσείς θα πάτε σπίτια σας. Υπάρχει κοινωνική ανάγκη και αίτημα να υπάρχει ένα ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ και θα υπάρξει. Δεν θα κάνει και τίποτα σπουδαίο, αυτά που κανει από το 56. Μεροδούλι μεροφάι, τσούκου τσούκου, Παραπονεμένα λόγια, Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι κλπ. Αλλά δεν θα είναι αυτό το κατασκεύασμα το σημερινό που όχι τον τίτλο και το έμβλημα του επαναστατικού ΚΚΕ δεν αξίζει, ούτε καν του ΚΚΕ του Κολιγιάννη και του Φλωράκη.

          Κώστας

        32. ΑΠΕταξάμην

          Προς ΦΦ1917: Φίλε έχεις μπλέξει στη χειρότερη περίπτωση με συριζοτρόλ και στην καλύτερη με ντροπαλούς συριζαίους. Καλό κουράγιο!

        33. Θ Γ

          Κώστα τρικυμία εν κρανίω αδερφούλη μου τα λεγόμενα σου.
          Από σιμά και o bol με τις τεράστιες συνδικαλιές του που αφελώς θαρρεί πως πείθουν κόσμο.
          Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις ΦΦ1917 για το δημοψήφισμα.
          Έχει παρέλθει τόσος χρόνος και ακόμη να χωνέψουν το πόσο όξω πέσανε και το πόσο κατάντησαν ουραίο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

        34. ΑΩ

          Ποια ήταν η θέση του ΚΚΕ στο 10ο (1978) και στον 11ο συνέδριο (1983) για το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα; Όταν δηλαδή έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και όταν ανέλαβε την κυβέρνηση;
          Το έλεγε αστικό; Ή μήπως το έβαζε στις “δημοκρατικές δυνάμεις” και τις “δυνάμεις της Αλλαγής”;
          Συνεργαζόταν μαζί του στις δημοτικές εκλογές, στο συνδικαλισμό, επέβαλλε το λεγόμενο “μορατόριουμ” με την “κυβέρνηση της Αλλαγής” και δήλωνε σαν στόχο το ΚΚΕ την “πραγματική αλλαγή”…
          Αυτά δεν αλλάζουν επειδή ο Πολάκης πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ.

          ΥΓ Το να μπλέκεις τον Μπατίκα με τη στάση αυτών που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ σε ταυτίζει με αυτούς που λέγανε για βίλες του Φλωράκη, αν δεν το έχεις καταλάβει.

        35. bol.

          Στις θέσεις για το 11 συνέδριο ,θέση 35 γράφεται:
          -To κκε με το 10 συνέδριο του,μιλώντας για την πολιτική των συνεργασιών του στα πλαίσια του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού μετώπου,διαπίστωσε ότι το πασοκ εντάσσεται αντικειμενικά,λόγω των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών του διακηρύξεων και των κοινωνικών του βάσεων,στις αντιιμπεριαλιστικές αντιμονοπωλιακές δημοκρατικές δυνάμεις.”
          Ουρά του πασοκ.
          Για να τελιώνουμε μ’αυτούς που αγκανίζουν εδωμέσα.

        36. bol.

          Και πάλι στη θέση 35 συνεχίζουν για το πασοκ ότι -βρίσκεται σε μια πορεία διαμόρφωσης ” και ότι υπάρχει-κίνδυνος ενσωμάτωσης στο ρόλο μιας εναλλαγής”.Κι αυτό τον δεκέβρη του 1982.
          Δλδ το πασοκ ακόμα… διαμορφωνόταν και διαμορφωνόταν και αυτοί έτρεχαν για να αναπτύσσεται και να δυναμώνει.
          Ορντινάντζες του καπιταλισμού.

    2. ΦΦ1917

      Η ”εθνικίστρια” Κανέλλη καλέ μου bol από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή είναι δίπλα στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα σε όλη τη διάρκεια της δίκης της εθνικιστικής και ναζιστικής ΧΑ.
      Η ”εθνικίστρια” Κανέλλη θα μπορούσε εδώ και 20 χρόνια να κάνει καριέρα πολιτευόμενη με την ΝΔ αλλά προτιμάει να στέκεται στο πλευρό του ΚΚΕ με όλες τις διαφωνίες και τις αντιφάσεις της.
      Αν θες να χτυπήσεις το ΚΚΕ μέσω Κανέλλης και να προσιδιάσεις λεγόμενα ενώ παράλληλα να αποσπάς “λογικές” εκτός τόπου και χρόνου ,όπως παραπάνω, να χτυπήσεις την πόρτα του Κουρή ή του Χίου γιατί οι κομμουνιστές ή έστω οι προοδευτικοί άνθρωποι κάνουν κριτική με κότσια και όχι κριτική της πλάκας!!!

      Reply
      1. bol.

        Εσύ κάνεις κριτική με κότσια;Δεν άκουσες τα βίντεο της κανελη.;προφανώς και τα άκουσες.Άκουσες τα περί μούσας δεν είπες τίποτε όμως και μιλάς για κουρήδες,χίους και διάφορα,που σας αφορούν βέβαια εσάς άμεσα,αφού και βιντέλα υποστηρίξατε και την κανέλη έχετε να σας εκπροσωπεί στα διάφορα κανάλια και να χύνει το εθνικιστικό της δηλητήριο.
        Προφανώς κι αν ήταν στη ΝΔ τα ίδια θάλεγε,κι αυτό να σας προβληματίσει εσάς και όχι εμένα.

        Reply
  5. Left G700

    ΡΕ ΤΙ ‘ΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ!

    Εδώ κοτζαμάν Κομιντέρν εθνίκιζε υπέρ τού “Μακεδονικού Έθνους”, κι αυτοί ζητάνε τα ρέστα από το ΚΚΕ για την Κανέλλη!!!

    Παίδες, σας έχω δυσκολοκατανόητα νέα για το πτωχόν σας το μυαλό:

    Οι κομμουνιστές δεν είναι ούτε εθνικιστές ούτε αντιεθνικιστές. Ούτε πατριώτες ούτε αντιπατριώτες. Ούτε σοβινιστές ούτε αντισοβινιστές. Οι κομμουνιστές είναι ό,τι προάγει την αποστολή τους. Και η αποστολή τους είναι μια: να έρθει η κομμουνιστική κοινωνία λίγο πιο κοντά. Για να πετύχουν ένα τέτοιο δύσκολο έργο, δέκα φορές πιο δύσκολο από ό,τι πριν έναν αιώνα, πρέπει να γίνουν επαναστάτες-χαμαιλέοντες. Ο Τενγκ Σιαοπίνγκ το έχει αποδώσει αυτό με μια πολύ ωραία ατάκα (μεταφέροντας το πνεύμα τού Μεγάλου, βέβαια):

    Άσπρη γάτα, μαύρη γάτα, αρκεί να πιάνει ποντίκια.

    Για όποιους δεν είναι τού γούστου τους αυτό, για όποιους το βρίσκουν κυνικό και ζορίζονται, ο δρόμος για το Άγιο όρος, το Θιβέτ ή για την Εκκλησία τής Πεντηκοστής είναι ανοιχτός.

    Ε μα πιά!

    Reply
    1. Θ Γ

      Χύνει και εθνικιστικό δηλητήριο η Κανέλλη.
      Έτσι λέει ο από πάνω Left G700 και περιμένει να κάνουμε διάλογο όταν είναι ταμπουρωμένος πίσω από την αστεία και συνάμα επικίνδυνη αυτή προσέγγιση.
      Το αστείο είναι πως σε αυτό το ποστ ΟΛΟΙ ασχολούνται και κάνουν υπογείως συντονισμένα επιθέσεις για την Κανέλλη η οποία είναι εδώ και χρόνια συνεργαζόμενη βουλευτής με το ΚΚΕ με αντιφάσεις αλλά και διαφωνίες.
      Κανείς δεν μιλάει επί της ουσίας για τις θέσεις και τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ αλλά με μια λογική νηπιαγωγείου εξάγουν ότι το ΚΚΕ ρέπει προς τον εθνικισμό!
      Ο άλλος δε έβγαλε από την δήλωση της Αλέκας απίθανα συμπεράσματα ότι εγκαλούσε τον Καρατζαφέρη.
      Δεν υπάρχουνε ρε,ο αριστερισμός τρώει τα σωθικά του κομμουνιστικού κινήματος εδώ και χρόνια.
      Και κάποιοι χτίζουν καριέρα.
      Ειλικρινά κρίμα δεν έχει τέρμα ο κατήφορος.

      Reply
      1. ΑΩ

        Πότε το ΚΚΕ μίλησε για “συνεργαζόμενη βουλευτή” και πότε αναφέρθηκε σε “αντιφάσεις και διαφωνίες” της Κανέλη;

        Reply
      2. Left G700

        Φίλε Θ Γ,

        Γράφεις:

        Χύνει και εθνικιστικό δηλητήριο η Κανέλλη.
        Έτσι λέει ο από πάνω Left G700 και περιμένει να κάνουμε διάλογο όταν είναι ταμπουρωμένος πίσω από την αστεία και συνάμα επικίνδυνη αυτή προσέγγιση.

        Έχεις κάνει μια τεράστια παρανάγνωση και έχεις παρερμνεύσει εντελώς τελείως το σχόλιό μου. Είσαι μάλλον καινούργιος εδώ και δεν ξέρεις ότι ο πιο ευγενικός και διακριτικός χαρακτηρισμός που έχει γίνει για μένα από ορισμένους εξ εκείνων που εσύ αποκαλείς (ορθώς) αριστεριστές είναι αυτό τού “αριστερού εθνικιστή”.

        Θα βοηθούσε να καταλάβεις το λάθος σου αν προσερχόταν εδώ κάποιος από τους φίλους και υποστηρικτές τού ΚΚΕ που συχνάζουν στην Παντιέρα. Αλλά και να μην προσέλθει κανείς, ένα σχετικά γρήγορο “ψαξιματάκι” στο σάιτ θα σου βεβαιώσει του λόγου μου το αληθές.

        Τα λέμε (ουδείς αναμάρτητος και τα λάθη συγχωρούνται –να διορθώνονται, όμως, κιόλας, ε;)

        Reply
      3. bol.

        Για εσάς βέβαια δεν μπορούμε να μιλούμε για κατήφορο,αφού εδώ και χρόνια ένα κόμμα της αντεπανάστασης είσαστε.Η συνεργασία σας με την κανέλλη είναι απλώς συνέπεια αυτής της αντεπαναστατικής πολιτικής.
        Το,2010,επαναλαμβάνω που μίλησε η παπαρήγα υπήρχε κανένας κίνδυνος εισβολής της τουρκίας στην ελλάδα;εδώ βέβαια γελάν και οι πέτρες.απλώς ο κάθε εθνικιστής προβάλλοντας…την τουρκική απειλή και ανεβάζοντας το ..εθνικό φρόνημα προσπαθεί να αποπροσανατολίσει….Όταν μάλιστα έρχονται μνημόνια και σκληρά αντιλαικά μέτρα.Χρόνια τώρα είναι που παίζεται αυτό το παιχνίδι.
        Εσείς βρεθήκατε στην πρωτοπορία τότε και με αφορμή κάποια συμφωνία για το αιγαίο εγκαλούσατε τον καρατζαφέρη που απ το γνωστό κανάλι μίλαγε συνεχώς εναντίον της τουρκίας,περί θερμών
        επεισοδίων,κινδύνων και τα συναφή.

        Reply
        1. ΦΦ1917

          Ειλικρινά αστείος bol. Άστο με ποιον γελάνε οι πέτρες.
          Παρουσιαζόσουν εδώ ως υπέρμαχος της ΕΣΣΔ,υποστήριζες νοερά το ΚΚΕ και σωστά προπαγάνδιζες ότι οι κομμουνιστές ΔΕΝ επιλέγουν μεταξύ λιγότερης ή περισσότερης εξαθλίωσης.
          Και τώρα μια βδομάδα μετά έρχεσαι και λες ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά πράγματα.
          Ή είσαι ο υπέρτατος κωλοτούμπας και έχεις μυαλό νηπίου ή μάλλον παίζεις διαφορετικό ρόλο εδώ μέσα.
          Ό,τι απ’ τα δύο και αν είσαι εγώ διάλογο με ναι μεν αλλάδες και τυπάκια που πετούν λάσπη με το τσουβάλι δεν ξανακάνω.
          Οπότε καλή σου νύχτα ό,τι ρόλο και αν βαράς.

        2. bol.

          Δεν απαντάς σ’αυτά που λέω πιο πάνω,άλλα ντάλλων
          Εγώ είμαι υπέρμαχος της ΕΣΣΔ των Λένιν-Στάλιν και όχι της αντεπανάστασης των χρουτσόφ-μπρέζνιεφ και τόχω γράψει πολλές φορές.
          Εσείς βέβαια είσαστε περήφανοι για τους αντεπαναστάτες,χαλάλι σας κι αν υποστήριξαν βιντέλα…
          Πράγματι είπα ότι οι κομμουνιστές δεν επιλέγουν μεταξύ λιγότερης ή περισσότερης εξαθλίωσης και το αντιπαρέβαλα μ’αυτό που είπε ο κουτσούμπας στη σύρο.
          Ντροπή σας βρε με την κανέλλη να κάθεται να δικαιολογεί την πολιτική φραγκούλη με τον Λένιν.Εκεί έχετε καταντήσει τι ρόλο παίζετε βρε.
          ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ.

    2. Ανώνυμος

      Ο Ντενγκ ξιαο πινγκ είπε την περιβόητη φράση για τον ασπρόμαυρο γάτο κ μετά το ριξε στην ταχεία καπιταλιστικοποιηση της Κίνας.

      Μπράβο λεφτ, να τα πιστεύεις αυτά τα γνωμικά. Είσαι πολύ προχώ , βουρ για τον καπιταλισμό του 21ου αιωνα

      Reply
      1. Left G700

        Το ίδιο με άλλα και πιο πολλά λόγια έλεγε και ξανάλεγε κι ο Λένιν. Βάλτα και με τον Λένιν, αν είσαι άντρας (κομμουνιστής)!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Λεφτ έχεις μπερδέψει τον Λένιν με το Βενιζέλο. Και την Λωζάννη με την Κοζάνη . Και την Λούτσα με την βούρτσα. Και τον καπιταλισμό με τον κομμουνισμό. Δεν έχεις γιατρειά.

        2. Left G700

          Ανώνυμε φίλε μου, να σου πω:

          Το γεγονός ότι και ο Λένιν, στον καιρό τής ΝΕΠ, κατηγορήθηκε από τους ultra αριστερούς μπολσεβίκους ότι είχε μπερδέψει τον κομμουνισμό με τον καπιταλισμό, οπως καταλαβαίνεις, μόνο τιμή μπορεί να είναι για μένα. Θενξ για το (ένα ακόμα) παράσημο.

          ΥΓ Αντί να τρως τις ώρες σου με σχολιάκια άνευ τής παραμικρής σημασίας και χρησιμότητας, μήπως θα ήταν καλύτερo να άνοιγες και κανέναν βιβλίο; Λέω τώρα εγώ.

      2. Κωστας

        Ο Λενιν ηταν γκορμπατσωφικος, διαδωστε

        Κωστας

        Reply
        1. Left G700

          Κώστα μου, ο Λένιν (που σε διαβάζει) ξέρεις τι λέει; Ό,τι, συμφωνα με τον Ένγκελς, είπε κι ο Μαρξ για τους δήθεν μαρξιστές που αρνούνταν τους διεκδικητικούς αγώνες τών εργατών επειδή οι όποιες επιτυχίες θα τους άμβλυναν την επαναστατική διάθεση (“[αν αυτοί είναι μαρξιστές] αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εγώ δεν είμαι μαρξιστής”). Έτσι, λοιπόν, κι ο Λένιν λέει για την πάρτη σου:

          “Αν αυτός είναι κομμουνιστής[*], αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εγώ δεν είμαι κομμουνιστής!”

          [*] Φυσικά και ο Μεγάλος δεν θα έκανε ποτέ το λάθος να μιλήσει για λενινιστή, αναφερόμενος σε σένα. Ξέρει κααλύτερα από τον καθένα πως ούτε για αστείο δεν μπορείς να χαρακτηριστείς λενινιστής

        2. Ανώνυμος

          Πληροφορίες από το πρωί αναφέρουν ότι βρέθηκαν σε διάφορες ακτές κλειστά μπουκάλια που περιέχουν το ίδιο κείμενο γραμμένο σε χαρτί. Το κείμενο/μήνυμα λέει τα εξής:

          “Αγαπητοί μου σύντροφοι: σας γράφω από τον άλλο κόσμο διότι διεπίστωσα με αγωνία πως κυκλοφορούν διάφοροι τύποι -αναφερω επιγραμματικά κάποιον λεφτg700 κ κάποιον σ.τ.- οι οποίοι με επικαλούνται, ακούνε την φωνή μου και άλλα τέτοια φαιδρά.

          Δηλώνω ότι, δεν έχω καμία σχέση με τέτοια άτομα που πετσοκοβουν τα κείμενα που έγραψα όταν ήμουν ζωντανός, διαστρεβλώνουν τις θέσεις μου κ γενικά με κάνουν ρεζίλι.

          Τους παρακαλώ να σταματήσουν να μιλάνε στο όνομα μου , δεν εξουσιοδοτησα ποτέ κ κανέναν να μιλάει στο όνομα μου όταν ήμουν ζωντανός, δεν θα το κάνω τώρα που είμαι πεθαμένος . Πόσο μάλλον που δεν μπορώ να απαντήσω. Εγώ αυτά μπόρεσα κ έκαμα, προσπαθήστε κ σεις να κάνετε τον δικό σας αγώνα οσο μπορείτε πιο επιτυχημένα, πατώντας πάνω κ στην εμπειρία μου, αλλά χωρίς να με αγιοποιειτε, ούτε να βάζετε λόγια στο στόμα μου, μιας κ η εποχή σας διαφέρει σε πολλά από την δική μου! Μέχρι την τελική νίκη, παντοτινά δικός σας!

          Λένιν

          Υ.γ. απορρίπτω μετά βδελυγμιας την λέξη “μεγάλος”. Δεν θέλω αγιοποιησεις, ούτε να κρύβονται κάποιοι πίσω από μένα γλείφοντας με κ κρύβοντας την ανικανότητα τους πίσω από όσα κατάφερα να κάνω “.

          Για την αντιγραφή: san rocco

        3. Σ.Τ.

          Προσοχή και στα κλειστά μπουκάλια που βρίσκονται σε ακτές. Ενίοτε περιέχουν ισχυρά παραισθησιογόνα που προκαλούν παράνοια και οπτικές παραισθήσεις. Σίγουρα προκαλούν ανικανότητα κατανόησης απλών πολιτικών δεδομένων της γεωπολιτικής.

        4. Κωστας

          Λεφτ καθόλου κωλοτουμπα δεν ειναι να μιλάμε για την καπιταλιστική παλινόρθωση, με δική σου πρωτοβουλια, και να το γυρνας στους διεκδικητικους αγώνες.

          Ο πανικουλης σου κάθε, μα κάθε φορα που συζητας για πραγματα που δεν ξερεις μπορεί να λυθεί αν παψεις να γραφείς στην τύχη για να μας … γελασεις πως ξερεις. Δεν ειναι κακό ουτε το οτι δεν ξέρεις ούτε που θες να μάθεις.

          Μην νιώθεις ασχημα

  6. Left G700

    Αν ξέρω, λέει;;; Μέχρι κι ότι ο Ζαχαριαδης έβαλε κουλούρα στη Ρούλα με παπά και με κουμπάρο, φίλησε το Ευαγγέλιο, χόρεψε το χορό τού Ησαΐα κι είπε κι ένα τραγούδι ήξερα!

    Reply
    1. Κώστας

      Λεφτ δεν είπα πως δεν διαθέτεις google αλλά πως δεν διαθέτεις την ελάχιστη δυνατή σχέση, θεωρητική και πρακτική, με το εργατικό κίνημα, την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα. Η συγκεκριμένη εξυπνάδα που είχες ξαναγράψει είναι ακόμα ένα παράδειγμα

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Ελα μωρέ Κώστα τώρα! Με “το εργατικό κίνημα την αριστερά και το κομμουνιστικό κίνημα” όπως τα καταλαβαίνουν όλ’ αυτά τα εάακ, φυσικά και δεν έχω καμία σχέση και δεν είχα ποτέ. Για νέο μάς το λες;

        Ούτε ψωμί ούτε νερό στον αριστερισμό. Ρώτα και τον Μεγάλο!

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Κώστα αστον να περιμένει. Πες του ότι πας για τσιγάρα κ αστον να περιμένει καμία 20αρια χρόνια.

        2. Left G700

          Ναι, Κώστα μου. Η γυμνή αλήθεια είναι ότι πέρασα μαύρο Σαββατοκύριακο που δεν είχα άνθρωπο να κάνω κουβέντα για τα εάακ, μέχρι που βρέθηκες χθες εσύ στο δρόμο μου και συνήλθα κάπως!

          Ρε δεν πάτε καλά. Δεν πάτε καθόλου καλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.