.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Αγκαλιά στον μεσαίωνα του μισογυνισμού κράτος, ιεράρχες και μεγαλοκαθηγητές


Ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή σχετικά με το εξωφρενικό “1ο Συνέδριο Γονιμότητας”.

Ήδη η ΠτΔ έχει αποσύρει την αιγίδα με την οποία στήριζε το συνέδριο. Ταυτόχρονα, αρκετές ακόμη αποχωρήσεις και αποστασιοποιήσεις σημειώνονται.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό κείμενο της ανακοίνωσης:

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 12/6/2021

Με τον παραπλανητικό τίτλο «1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας – Όρια και Επιλογές» διεξάγεται στα Ιωάννινα 2 – 4 Ιουλίου 2021 ένα «ιβέντ» που συμπυκνώνει όλα τα χαρακτηριστικά υποταγής του μεγαλοκαθηγητικού ιατρικού κατεστημένου στις πιο αντιδραστικές και σκοταδιστικές επιλογές του συστήματος.

– Το κείμενο της πρόσκλησης, το πρόγραμμα , τα τρέιλερ του «συνεδρίου» ξεκάθαρα δίνουν το μήνυμα του μισογυνίστικου alt right σκοταδισμού: η αποστολή της γυναίκας είναι η αναπαραγωγή του είδους και ειδικότερα του … έθνους γι’ αυτό είναι απαράδεκτο στα νιάτα της να ασχολείται με σπουδές, καριέρες κλπ και να θυμάται την τεκνοποίηση «αργά»

– Κεντρικό ρόλο έχουν διάφοροι μητροπολίτες με διαλέξεις «ορθόδοξης χριστιανικής ηθικής» ως μέρος του … επιστημονικού προγράμματος

– Επίσης υπάρχουν διαλέξεις και από σελέμπριτις τηλεπρωϊνάδικων με τίτλους του στυλ «πότε θα γίνω μάνα» κι αυτές ως μέρος του επιστημονικού προγράμματος.

Και όλα αυτά με διοργανώτριες τρεις πανεπιστημιακές Μαιευτικές – Γυναικολογικές κλινικές (Ιωαννίνων – Λάρισας – Αλεξανδρούπολης), με την αιγίδα της ηγεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με την αιγίδα της ΠτΔ, με παρέλαση κορυφαίων κρατικών παραγόντων (της επιτρόπου ΕΕ κ. Κυριακίδου, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, του περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη κλπ) και φυσικά με κερασάκι στην τούρτα την διάχυτη προπαγάνδα υπέρ των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην υγεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλης αυτής της υποκρισίας: στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, της πόλης όπου θα διεξαχθεί το «Συνέδριο της Γόνιμης Ντροπής», είχαμε πρόσφατα την απόλυση της επικουρικής γιατρού Γαστρεντερολόγου Β. Τσακτσίρα επειδή διεκδίκησε τις νόμιμες γονικές άδειες για να φροντίζει το παιδάκι της. Μια απόλυση που έγινε με τις πλατούλες του κ. Κοντοζαμάνη και συνολικά της κυβέρνησης. Τόσο ενδιαφέρον για τις νέες εργαζόμενες μητέρες …

Αν κάποιοι νομίζουν πως θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω στο παρελθόν με τις γυναίκες άβουλα σκεύη αναπαραγωγής χωρίς δικαίωμα αυτοδιάθεσης στα σώματά τους και στις ζωές τους, είναι πολύ βαθιά γελασμένοι. Ο σκοταδισμός δεν θα περάσει.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί:

– Την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις Νοσοκομειακών γιατρών, τους φοιτητικούς συλλόγους των ιατρικών σχολών αλλά και τους Ιατρικούς Συλλόγους να αποδοκιμάσουν αυτό το αίσχος και να καλέσουν τους γιατρούς να μην το νομιμοποιήσουν με την συμμετοχή τους

– Όλα τα πολιτικά κόμματα και οργανώσεις που υποτίθεται πως ασπάζονται τα στοιχειώδη γυναικεία δικαιώματα να πάρουν άμεσα θέση

– Όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες του κινήματος να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις με αίτημα την ματαίωση του «συνεδρίου»

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 78.00% ( 5
Συμμετοχές )



8 σχόλια στο “Αγκαλιά στον μεσαίωνα του μισογυνισμού κράτος, ιεράρχες και μεγαλοκαθηγητές

  1. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Ελπίζω οι σούπερ-“επαναστάτες” του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή να δείξουν την ίδια ευαισθησία και την ίδια οργή και για τα φασιστικά -ολοκληρωτικά μέτρα που φέρνει η συμμορία της Δεξιάς για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
    Τι; Δεν είναι “alt-right σκοταδισμός” αυτό;
    Ή μήπως εκεί δεν πειράζει μιας και αποτελεί έλεγχο του πόπολου μέσω τεχνικών μεθόδων;
    Τις οποίες τόσο αγαπούν οι γιατροί…

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Οι γιατροί όπως και όλοι οι επιστήμονες, χωρίζονται σε δύο ταξικά /κοινωνικά προσδιοριζόμενες κατηγορίες: α. Στην μεγάλη πλειοψηφία που διέπεται από καπιταλιστικές αντιλήψεις για τον ρόλο του επιστήμονα και της επιστήμης και β. Σε με σημαντική μειοψηφία που αναζητά έναν χειραφετητικο κοινωνικα ρόλο της επιστήμης και του επιστήμονα.

      Το ενωτικό κίνημα των γιατρών ανήκει στην δεύτερη κατηγορία. Όλος ο λαός και οι γιατροί και οι πολιτικές δυνάμεις πχ το ΝΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλππ πρέπει να βγουν δημόσια, ρητά, έμπρακτα και κατηγορηματικά εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των προνομίων /διαχωρισμών που προωθούνται από κράτη/κεφάλαια στο όνομα της επιστήμης και της… Υγείας!!

      Reply
  2. ΑΩ

    Το Ενωτικό Κίνημα είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολισμού. Αλλά μάλλον δεν ταιριάζει στο ψεκασμένο αφήγημά σου.
    Και έτσι συκοφαντείς τους αγωνιστές γιατρούς σαν ανθρώπους του συστήματος που θέλουν το έλεγχο του πόπολου. Προφανώς αγνοούν ότι διώκονται για τη στάση τους και αντιμετωπίζουν χίλιες δυο πιέσεις από την κυβέρνηση και τα όργανά της.
    Αλλά αν οι γιατροί πρέπει να είναι εχθροί του πόπολου για το αφήγημά σου, σιγά μην κολλήσουμε στην πραγματικότητα.
    ΥΓ Αλήθεια όταν έχεις πρόβλημα υγείας, κάνεις γιόγκα ή πας σε παπά να σε διαβάσει;

    Reply
    1. Ηλίας Γιαννόπουλος

      Όταν τελειώνουν τα επιχειρήματα, λιμπεραλ ψευτο-προοδευτικουλη, αρχίζουν οι βρισιές.
      Πάντως πρόσφατα το Science δημοσιεψε το άρθρο για πιθανή διαρροή του ιού απ’το Ινστιτούτο της Γουχαν.
      Αυτά που πριν λίγους μήνες κάποιοι πρόθυμοι του συστήματος σαν εσένα τα έλεγαν “συνωμοσιολογιες”, τώρα συζητιονται στα σοβαρότερα περιοδικά.
      Αφού το “Ενωτικο Κίνημα” είναι κατά του υποχρεωτικου εμβολιασμού γιατί δε μας κάνει την τιμή να βγει και να καταγγειλει τις διαρροές της ακροδεξιας συμμορίας Μητσοτάκη;
      Ντρέπεται;
      Άσε, θα σου πω εγώ γιατί.
      Για τον ίδιο λόγο που δεν έχει καταγγειλει ποτέ τον άλλο “αλτ-ραιτ σκοταδισμο”, τις ακουσιες νοσηλειες στα ψυχιατρικα κολαστηρια ή την ακουσια χορήγηση ψυχοφαρμακων σε ανθρώπους που δεν τα ζήτησαν ποτέ.
      Τις παπαριες για παπάδες τράβα πεστα στους φίλους σου που κάνουν γαργαρες για την δολοφονική βία των ψυχοτσαρλατανων.

      Reply
      1. ΑΩ

        και μόνο το γεγονός ότι διαδίδεις την προπαγάνδα ότι όλοι οι γιατροί είναι όργανα του συστήματος, δείχνει πόσο αντιδραστικός είσαι και ψαρεύεις ιδεολογήματα στην ψεκασμένη πτέρυγα της Δεξιάς.
        Αλλά δεν μας είπες: όταν έχουμε πρόβλημα υγείας, πού θα απευθυνθούμε; Στον Τράγκα ή σε κανένα σαμάνο;

        Reply
        1. Ηλίας Γιαννόπουλος

          Όλες οι χυδαιοτητες σου περί “ψεκασμενης πτέρυγας της Δεξιάς” επιστρέφονται απαραληπτες.
          Το ποιος υπηρετεί τη Δεξιά και τις φαρμακοβιομηχανιες τοχουμε διαπιστώσει καιρό τώρα, ΑΩ.
          Είσαι παλιά καραβάνα στην πιάτσα.
          Περιμένω ακόμα να μας δώσεις ένα λινκ όπου το “Ενωτικο Κίνημα για την Ανατροπή” (ΈΚγΑ) καταγγελνει απεριφραστα, δίχως “ναι μεν, αλλά” το φασιστικης έμπνευσης μέτρο του υποχρεωτικου εμβολιασμού.
          Παρεμπιπτόντως, έκανες γαργαρα την αναφορά στις ακουσιες νοσηλειες στα ψυχιατρικα κολαστηρια και την…περίεργη σιωπή του ΕΚγΑ.
          Από βρισιές άψογος, από επιχειρήματα πάτος.

        2. ΑΩ

          Με μια κουβέντα: όσα προσάπτεις στο Ενωτικό Κίνημα δεν ισχύουν ούτε στο ελάχιστο. Και το ξέρεις καλύτερα από όλους γιατί είσαι ένας χυδαίος και κοινός συκοφάντης.
          Όσο για τις πολυεθνικές φαρμάκου, το γεγονός είναι ένα: το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν έχει κανένα αίτημα ενάντια σε πολυεθνικές, κανενός κλάδου. Έχει μόνο αιτήματα ενάντια στις δημόσιες πολιτικές υγείας, γιατί εξυπηρετεί νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς και αντίστοιχα συμφέροντα.
          Αλλά δεν μας είπες: αφού σύμφωνα με σένα οι γιατροί είναι όργανα του συστήματος (ειδικά οι αριστεροί και οι αγωνιστές), πού απευθύνεσαι όταν έχεις πρόβλημα υγείας; Στο Άγιο Όρος ή κανένα μέντιουμ;

  3. Ηλίας Γιαννόπουλος

    Προς ΑΩ (15.06.2021 at 17:26)
    Ως γνήσιος γκεμπελισκος του ακραίου κέντρου που είσαι, πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα μιλώντας για “αντι-εμβολιαστικο κίνημα” και τα τοιαυτα.

    Αναρωτιέμαι τι είναι μεγαλύτερο σε σένα: η χυδαιοτητα ή η ασχετοσυνη σου.
    Συγκρινεις τα εμβόλια της ιλαρας και της πολυομυελιτιδας που χορηγούνται δεκαετίες τώρα, και για τα οποία η ανθρωπότητα ξέρει τα πάντα, με τα φτιαγμένα στο πόδι και αρπακολιστικα προϊόντα της AstraZeneca και της Pfizer.

    Γκεμπελισκο της κακιάς ώρας, η πολιτική γραμμή μιας συνδικαλιστικης παράταξης φαίνεται απ’ τις δημόσιες ανακοινώσεις που κάνει, όχι από μεμονωμένες απόψεις “κάποιων συνδικαλιστων” ή αρθράκια σε σαιτ. Γκεγκε;;
    Περιμένω ακόμα το λινκ με την ανακοίνωση που καταγγελνει τους φασιστικους εκβιασμους της συμμορίας Μητσοτάκη ενάντια σε εργαζόμενους.

    ΥΓ. Στις ΗΠΑ οι παρενέργειες των φαρμάκων είναι η τέταρτη αιτία βαριας νοσησης και εισαγωγής στο νοσοκομείο για νοσηλεια με 8,7 εκατομμύρια εισαγωγές το χρόνο σε σύνολο 38 εκατομμυρίων.
    Πες μας κάτι γι’ αυτά, χυδαιε γκεμπελισκο, και άσε τις αλαζονικες μπούρδες σου.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.