.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ήπειρος: Σχόλιο της ΑΡΠΗ για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την κτηνοτροφία


Σχόλιο της ΑΡιστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η) για την «πρωτοβουλία» του Περιφερειάρχη και της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου για τη στήριξη της κτηνοτροφίας

Η περιφέρεια Ηπείρου εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγική κατάσταση στη κτηνοτροφία της Ηπείρου. Στην ανακοίνωση ανέφερε ότι θα καλέσει τις βιομηχανίες να προσέξουν τις τιμές, καλεί στην ίδρυση «διαεπαγγελματικής» για την φέτα ενώ για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ (τις συνέπειες τις οποίες βιώνουν σήμερα οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι στο πετσί τους) μας λέει ότι δεν αποφάσισε η περιφέρεια την ιδιωτικοποίηση και ότι η επιχείρηση θα οδηγούνταν έτσι και αλλιώς σε πτώχευση. Μια επιχείρηση κερδοφόρα (το ξέρουν και οι πέτρες σε όλη την Ήπειρο) που «πουλήθηκε» τσάμπα και όλοι γνωρίζουν τι ρόλο έπαιξε ο καθένας εκείνο το διάστημα.

Η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της Ηπείρου. Παρουσιάζεται ως προστάτης των κτηνοτρόφων στέλνοντας επιστολές στις βιομηχανίες για καλύτερες τιμές ενώ την ίδια ώρα είναι υπερασπιστής της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, της ανταγωνιστικότητας και της υποταγής των πάντων στους νόμους της αγοράς, μια πολιτική που οδηγεί σε ξεκλήρισμα τη φτωχομεσαία αγροτιά και περνάει το πλούτο και την παραγωγή σε λίγα χέρια.

Σε αυτή τη λογική κινείται η πρότασή τους για τη δημιουργία της «διαεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα» ως λύση για τα προβλήματα.

Η ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο καταδικάζει τη πολιτική της διοίκησης της περιφέρειας και καλεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνότροφους:

1) Να μην συμφωνήσουν στην αυταπάτη της «Διαεπαγγελματικής» για τη Φέτα, έχοντας σαν τρανταχτό παράδειγμα την «Διεπαγγελματική» του Κρέατος που όχι μόνο δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στο μεγάλο πρόβλημα των ελλληνοποιήσεων αλλά διαλύεται με αφορμή την αναγραφή της χώρας προέλευσης του κρέατος από το κρεοπωλείο.

Είναι αυταπάτη να περιμένει κανείς ότι οι βιομηχανίες θα ελέγξουν οι ίδιες τον εαυτό τους. Καμιά διεπαγγελματική σε όποιο προϊόν υπάρχει δεν έλυσε το ζήτημα των τιμών που καθορίζεται από τις ίδιες τις βιομηχανίες και το κέρδος τους. Με τις διαεπαγγελματικές οργανώσεις θέλουν να βάλουν τους παραγωγούς συνένοχους στο έγκλημα.

2) Να πλαισιώσουν τα συλλογικά τους όργανα για να ακουστούν πιο δυνατά τα δίκαιά του (τιμές, κόστος, φορολογία) στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε του κεφαλαίου και της περιφέρειας, για την ανατροπή της νέας ΚΑΠ και την έξοδο από την Ε.Ε, για τη διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, την εθνικοποίηση-κρατικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και να δώσει μια νέα σύγχρονη ρεαλιστική έννοια στην κατασυκοφαντημένη συνεταιριστική ιδέα (απαιτώντας να ανοίξει η κυβέρνηση το φάκελο ΔΩΔΩΝΗ), που νομοτελειακά αποτελεί τη μόνη ασπίδα προστασίας της κυρίαρχης στον τόπο μας μικρομεσαίας αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής. Να απαιτήσει επαναφορά της ΔΩΔΩΝΗ σε κρατικοσυνεταιριστική ιδιοκτησία χωρίς καμιά αποζημίωση.

22 Σεπτέμβρη 2018

ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο (ΑΡ.Π.Η)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία για το θέμα σε συνέντευξη που παραχώρησαν εκ μέρους της ΑΡ.Π.Η. ο περιφερειακός σύμβουλος  Νίκος Ζήκος και ο Βαγγέλης Νάνος στο τηλεοπτικό κανάλι epirustv1:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Ήπειρος: Σχόλιο της ΑΡΠΗ για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την κτηνοτροφία

  1. Left G700

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

    (Εκτός θέματος, αλλά, από τη στιγμή που δεν έχετε σκεφτεί να ανοίξετε μια σελίδα με προτάσεις για θέματα προς συζήτηση, ιδέες, κ.λπ. δεν γίνεται αλλιώς…)

    Το άρθρο τού Συριόπουλου «Αναζητώντας μια σύγχρονη ταξική πολιτική» από το σημερινό ΠΡΙΝ για το βιβλίο τού Αρονόβιτς «Ταξικές υποθέσεις: εξουσία και κοινωνικό κίνημα». Μπας και ξεφύγουμε λίγο από τα προϊστορικά θέματα (τι έγινε το ’89, αν αυτοί που διαφώνησαν με τη συγκυβέρνηση, έφυγαν ή τους διέγραψαν κι αν ο Χάγιος πρέπει να θεωρείται συνυπεύθυνος ή όχι για την πολιτική ουράς τού ΚΚΕ απέναντι στο ΠΑΣΟΚ…) ή από το ποιος την είχε πιο μεγάλη τη συγκέντρωση στη ΔΕΘ ή την Πρωτομαγιά και ανταλλάξουμε καμιά ιδέα για τα σημερινά στρατηγικά αδιέξοδα, όπου είτε πάμε από εδώ είτε πάμε από εκεί βρίσκουμε μονίμως πάνω σε τοίχο…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.