.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έτοιμο και για «κυβερνητικές θέσεις» το ΚΚΕ – Πώς και σε ποια κυβέρνηση;


Μιχάλης Παπαμακάριος

Διαβάζουμε στην «Εφσυν» της Παρασκευής 14 Απριλίου, στη συνέντευξη του Νίκου Αμπατιέλου, τα εξής:

«Οριστική διέξοδο στο πρόβλημα δίνει το Πρόγραμμα εξουσίας του ΚΚΕ, για μια ανάπτυξη που θα έχει στο επίκεντρο τις ανάγκες των “πολλών” και όχι τα κέρδη βιομηχάνων, τραπεζιτών και κάθε λογής καπιταλιστών, τα οποία θα αποτελέσουν παρελθόν. Αυτό το πρόγραμμα, που καταθέτει από σήμερα στον λαό το ΚΚΕ και είναι έτοιμο να υπηρετήσει –και από κυβερνητικές θέσεις– όταν εκείνος το αποφασίσει, είναι ο δεύτερος σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να ενισχυθεί».

Τι μαθαίνουμε από αυτή τη τοποθέτηση; Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας το οποίο είναι έτοιμο να το υπηρετήσει και από κυβερνητικές θέσεις, όταν ο λαός το αποφασίσει.

Τι κυβερνητικές θέσεις; Εντός του καπιταλισμού; Εκτός του καπιταλισμού; Πώς ο λαός θα αποφασίσει; Με εκλογές, με επανάσταση; Τι κυβέρνηση είναι αυτή που θα υπηρετήσει το ΚΚΕ; Εργατική με συμβούλια (σοβιέτ); Κάποια άλλη; Γιατί ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ δεν λέει κάτι για αυτά τα «ασήμαντα» ερωτήματα; Δεν του το επέτρεψε η εφημερίδα;

Το ΚΚΕ δεν σταματά να κατηγορεί το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης παραπλανά τον λαό και σπέρνει αυταπάτες για λύσεις εντός του καπιταλισμού. Ωστόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δημόσια υποστηρίζει με την ανακοίνωση της απόφασης της 5ης συνδιάσκεψής της, ότι βασικό στοιχείο του αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης είναι «η ρητή απόρριψη της λογικής των “αριστερών κυβερνήσεων” και η συμφωνία ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να υλοποιηθεί στην πληρότητά του μέσα από την ρήξη με το κράτος και τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, από επαναστατικές αλλαγές που οδηγούν σε μια άλλη εξουσία είναι τα βασικά ζητήματα ενός τέτοιου προγράμματος».

Το ΚΚΕ μπορεί δημόσια να τοποθετηθεί για το πώς θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα εξουσίας του και πώς θα αποκτηθεί και από ποιους αυτή η εξουσία που αναφέρεται; Γιατί αυτό που προκύπτει από το συγκεκριμένο άρθρο -και ο Νίκος Αμπατιέλος δεν είναι κάποιος «χτεσινός» στο κόμμα- είναι ότι το ΚΚΕ θα αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες μετά από εκλογές.

Η επανάσταση τελικά γίνεται «μια ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι» των κομματικών γραφείων.

Από κομμουνιστική ρητορική να φάνε και οι κότες, αλλά αυτό που μένει τελικά είναι το «ψηφίστε μας να κυβερνήσουμε».

Κομμουνιστικός κομματικός κυβερνητισμός, το ανώτατο στάδιο του αριστερού κυβερνητισμού…

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 57.37% ( 19
Συμμετοχές )



42 σχόλια στο “Έτοιμο και για «κυβερνητικές θέσεις» το ΚΚΕ – Πώς και σε ποια κυβέρνηση;

  1. Ανώνυμος

    Ποσο γκεμπελς; Ποσο πατο εχετε πιασει. Δεν εχει νόημά να τοποθετηθει κανείς πανω στις θέσεις του κκε γιατί ειναι ξεκαθαρες. Το προβλημα με τις δικές σας είναι ακριβώς σε αυτο που λέτε οτι στην ολότητα του θα υλοποιηθει τοτε, αρα μερικώς καποια ντουρα “αριστερή” κυβέρνηση εντός του συστήματος μπορει να το υλοποιησει. Ουτε τι γραφετε και τι λέτε δεν καταλαβαινετε ‘η απλως είστε κλασικοι οπορτουνιστες. Τσιρακια δηλαδή του συστήματος σε αποστολη. Προφανως και είστε το δεύτερο.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      παρά τη φλυαρία, καμία απάντηση ή διάψευση για όσα γράφει ο Παπαμακάριος στην Παντιέρα.
      Προφανώς απάντηση δεν είναι πως εννοείται κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά.
      Οπότε περισσεύει η λάσπη και οι χαρακτηρισμοί.
      Το λάιφ στάιλ πάει πακέτο φαίνεται με την απολίτικη κριτική

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Το πρόβλημα με το ΚΚΕ, δεν ειναι αν λέει ναι σε μια κυβέρνηση που θα πριωθτι τα συμφέροντα των πολλών, του λαού, κατά του εγχώριου κσι διεθνούς καπιταλισμού. Άλλωστε και το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τα προγράμματα τους, μιλάνε για μια κυβέρνηση της εργατικής/λαϊκής εξουσίας. Και ειναι κουτοπονηριά του ΚΚΕ που διαστρεφει τις θέσεις ΝΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γράφοντας σε κομεπ κ ριζοσπάστη ψέματα.

      Το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι πως δεν κάνει τίποτα απολύτως για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του! Πάντα, αποκλιμακωνει. Μα πάντα όμως! Διότι θέλει τα εκλογικά του ποσοστά να είναι οκ, και για όλα τα άλλα, έχει ο θεός. Αυτή είναι η σωστή κριτική απέναντι στο ΚΚΕ.

      Reply
  2. Νικ

    δεν πείθετε ούτε τα μελη σας πλέον ε? ούτε τον εαυτό σας. δλδ είπαμε..

    Reply
  3. 5side5

    Πωπω, μεγάλη δυσκολία παραγωγής αντικκεδισμού το τελευταίο καιρό. Κρίμα που σας πρόλαβε, μια συνέντευξη μετά:

    “Τι ακριβώς εννοεί το ΚΚΕ με τη φράση «όταν θελήσει ο Λαός;». Μερικοί αυτή τη φράση την ερμηνεύουν ως «επανάσταση με τα όπλα», κάποιοι άλλοι ως γενική εξέγερση και καταστροφή…

    Όταν ο λαός θελήσει, θα βρει τον τρόπο να εκφράσει τη θέλησή του, όπως τον έχουν βρει οι λαοί σε όλη την ιστορία. Και τότε δεν θα τον σταματήσει τίποτα. Γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι το παλιό κατεστημένο θα κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τέτοιες ριζικές αλλαγές. Εμείς τη λέξη επανάσταση δεν τη φοβόμαστε και δηλώνουμε θαυμαστές και των επαναστάσεων που ανέτρεψαν τη φεουδαρχία και έφεραν τον καπιταλισμό σε κάθε χώρα, όπως η Γαλλική και η Ελληνική, και φυσικά των επαναστάσεων που έφεραν τον σοσιαλισμό για πρώτη φορά σε πολλές χώρες τον προηγούμενο αιώνα, όπως η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία ή η Κουβανική Επανάσταση και άλλες.

    Σίγουρα δεν πρόκειται για καταστροφή, αλλά για τη δημιουργία μιας πολύ πιο δίκαιης κοινωνίας και ενός καλύτερου κόσμου.”

    https://www.imerodromos.gr/d-koutsoumpas-se-suneteuxh-sto-proto-thema-aristera-shmainei-na-eisai-panta-me-ton-adunamo-na-tremeis-apo-aganakthsh-gia-kathe-adikia-pou-elege-kai-o-tse-gkevara/

    Reply
    1. 5side5

      Επίσης το πρόγραμμα εξουσίας-διακυβέρνησης υπάρχει εδώ και 10 χρόνια και είναι το πρόγραμμα του ΚΚΕ, που απαντάει ακριβώς στο πως, ποιός και σε τι σύστημα.

      Ξέρετε, αυτό που αναλωνόταν υπερβολικά στη περιγραφή της “δευτέρας παρουσίας” μια βδομάδα πριν και δεν έβαζε τη “γέφυρα των πραγματικών αγώνων”, μια βδομάδα πριν αυτά ομως.

      https://www.kke.gr/export/sites/default/.galleries/docs/Programma.pdf

      Εύκολο δεν ήταν;

      Για να δουμε τώρα πόσο θα ξεζουμίσετε μια απλή απόπειρα εκλαϊκευσης της απάντησης στο στημένο ερώτημα “θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει;”, εκτός αν το κρυφοσυμμερίζεστε. Εμείς αυτά τα ερωτήματα έχουμε να λύσουμε απέναντι από ένα λαό που του χουν κάνει τα μυαλά πουρέ, αλλά μερίδα του αρχίζει και ακούει ξανά, μετά απο χρόνια, ύστερα από τη συμμετοχή του στα αγωνιστικά ξεσπάσματα των τελευταίων χρόνων.

      Reply
  4. Ανώνυμος

    Ο Αμπατιέλος αναφέρεται σαφέστατα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που είναι επίσης σαφέστατα ένα Πρόγραμμα Επαναστατική Κυβέρνησης της Δικτατορίας του Προλεταριάτου. Στο Πρόγραμμα αυτό οι Καπιταληστές δεν έχουν καμιά κρατική εξουσία, και οι μέρες, που θα εκμεταλλεύονται την ε/τ θα είναι μετρημένες, όσο χρόνο χρειάζεται για να καταλάβουν τις επιχειρήσεις τους οι εργαζόμενοι και να τις εντάξουν και διοικητικά στο λαϊκό κράτος και τον κοινωνικό σχεδιασμό του, σαν δημόσιες επιχειρήσεις λαϊκού κράτους. Ασε, που οι περισσότεροι θα την κοπανήσουν, και πριν από την επαναστατική αλλαγή, μόλις “μυριστούν” τις εξελίξεις. Για τέτοιες κυβερνητικές θέσεις μιλάει ο άνθρωπος. Αλλά από το άγχος του ο αρθρογράφος να “την βγεί από τα αριστερά” στο ΚΚΕ, αρπάζεται από λέξεις και αγοραίους συνειρμούς τύπου “κυβέρνηση = καπιταλισμός”…
    Τέτοιο στρίμωγμα πια έχει πάθει το εξωκοινοβούλιο από το ΚΚΕ;

    Reply
  5. Κώστας

    Αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι να πούμε τα εξείς

    1)η φράση “Πρόγραμμα Εξουσίας-Διακυβέρνησης” που το ΚΚΕ χρησιμοποιεί μονο προεκλογικά είναι μια ανοησια. Μια εξουσία έχει και την διακυβέρνηση της. Δείχνει πως το ΚΚΕ όντως υφίσταται πίεση “από τα δεξιά” προεκλογικά και προσαρμόζει τον λόγο του. Ο Παπαμακάριος βγάζει από την μύγα ξύγκι με το απόσπασμα που διάλεξε αλλά γενικά δεν είναι άστοχος, υπάρχει προεκλογική προσαρμογή και ασάφεια

    2)Βέβαια δεν είναι απο τα δεξιά αυτή η πίεση γιατί η ερώτηση πως και πότε θα εφαρμοστούν αυτά είναι αυθόρμητη και έγκυρη λαική αγωνία. Και κάθε απάντηση του τύπου “από το Κίνημα” ή “απο την εργατική εξουσία” είναι ΠΟΤΕ, αυτό εισπράττει ο κόσμος.

    3)Αλλά όλα αυτά εμένα μου δημιουργούν απορίες. Αφού το ΚΚΕ έχει Πρόγραμμα Εξουσίας- Διακυβέρνησης μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για το τότε Πολιτικό Σύστημα ? Εγώ που θα επιμείνω να λειτουργώ πολιτικά μέσα από άλλες πολιτικές οργανώσεις θα έχω κάποιες συνέπειες ? Διότι είναι ένα θέμα αυτό, ειδικά προεκλογικά. Το ΚΚΕ καλεί σε ψήφο ανθρώπων που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του αλλά αυτοί δικαιούνται να γνωρίζουν και την επόμενη μέρα. Που λέτε πως είναι και κοντά, αν σας πουν για Δευτέρα Παρουσία λέτε πως μιλάτε για σήμερα. Άρα υπάρχουν οι λεπτομέρειες για το Πολιτικό Σύστημα που θα έχουμε. Δεν είναι ένα θέμα που ξεπετιέται με το “αυτά τα λέει ο Τζήμερος”. Ο κάθε Τζήμερος προφανώς θα εκμεταλλευτεί αντικομμουνιστικά τις τρύπες και τις ασάφειες

    Κώστας

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Εσένα ειδικά θα προτείνω να σε έχουν άρχοντα. Να πίνεις τσίπρα ον δι ροξ. Από που θα είναι τα παγάκια θα εξαρτηθεί από την διεθνιστική αλληλεγγύη.

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Σωστή η παρατήρηση του Κώστα: Δεν είναι μόνο το ότι το ΚΚΕ διαρκώς, παντού και πάντα αποκλιμακώνει, αλλά και το εξής: Ποιά είναι η θέση του ΚΚΕ για τις λαικές ελευθερίες και δικαιοώματα σε μία κοινωνία όπου έχει επιτευχθεί η εργατολαική εξουσία/δημοκρατία; Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν θέση: Είναι υπέρ τόσο της ανάγκης υπεράσπισης της εργατολαικής εξουσίας/δημοκρατίας από την αντεπανάσταση, όσο και υπέρ της ελευθερίας λόγου και έκφρασης. Πράγμα που σημαίνει πως, όσο υπερασπίζεσαι την εργατολαική εξουσία/δημοκρατία από τον καπιταλισμό που θα επιτίθενται, άλλο τόσο προσπαθείς να υπερασπίζεσαι έμπρακτα, το δικαίωμα της ελευθερίας λόγου και έκφρασης της εργατικής τάξης και γενικότερα του λαού!

      Σε αντιδιαστολή και με την σοσιαλδημοκρατία που υπερασπίζεται και προωθεί τον καπιταλισμό και τις ιδέες του, και με την κρατική/γραφειοκρατική αντίληψη για τον σοσιαλισμό. αυτά λέει το ΝΑΡ.

      To KKE τι λέει για όλα αυτά; Εάν πιστέψουμε τις θέσεις του, όπου ρητώς αναφέρεται στην “καθοδήγηση από το ΚΚΕ όλων των αρμών της εργατικής εξουσίας” και την θέση του για την ΕΣΣΔ της δεκαετίας του ’30 όπου αποδέχεται την συντριβή της ελευθερίας λόγου και έκφρασης των εργατών/λαού και την εξόντωση όλων των άλλων κομμουνιστικών και αριστερών δυνάμεων και ανθρώπων που διεφώνησαν με την ηγεμονική σταλινική πτέρυγα, μάλλον δεν προμηνυει κάτι καλό.

      Reply
      1. Μαρκέλα

        Τώρα θα γίνω δυσάρεστη, αλλά θα το πω. Νομίζω, πώς δεν πρέπει να μας ανησυχούν οι θέσεις του ΚΚΕ, γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχει ουσιαστικά πρόταση, για το προχώρημα του μαρξισμού κ την επανάσταση κ όσα λέει, τα λέει για κατανάλωση, γιατί αυτό που στοχεύει, είναι μόνο μια θέση στο κοινοβούλιο. Έτσι συντηρεί τις ιδεολογικές ισορροπίες, για να συντηρήται, όσο τουλάχιστον θα υπάρχη κοινοβούλιο. Η ανατροπή πάντως δε θα είναι δουλειά του κόμματος ΚΚΕ κ δε θα μοιάζη με τη ΣΕ του ’30. Γιατί με τέτοιες προϋποθέσεις κ όρους επαναστάσεις δε γίνονται.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Που τα βρηκατε αυτα τα φυντανια;

        2. Ανώνυμος

          Γεια σου ρε Μαρκελα, ξεχιλιζεις απο μαρξισμό. Ρε τι φρούτα εχετε μαζευτεί εκει μέσα;

        3. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          20/04/2023 at 10:22, Από σένα φίλε μου, είναι πολύ καλύτερη η μαρκελα. Εσύ τράβα να λιβανισεις κάνα εικόνισμα. Μόνο για κάτι τέτοια είσαι…

    3. Ανώνυμος

      Έλεος, φτάνει με τις όντως Τζημερικές “αθώες ερωτήσεις”. Είστε καμμένοι αριστεροιντερνετάκηδες με χρονισμένη πρωινή ιεροτελεστεία την αντικκε παραφιλολογία, ειλικρινά δεν έχετε διαβάσει ούτε μια φορά το πρόγραμμα του ΚΚΕ;

      >

      “Η οργάνωση της νέας εξουσίας είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Η συμμετοχή των
      άλλων κοινωνικών δυνάμεων”

      “Ορισμένες κατευθύνσεις για τη συγκρότηση των οργάνων εξουσίας”

      “Η σχέση του ΚΚΕ με την εργατική εξουσία”

      https://www.kke.gr/export/sites/default/.galleries/docs/Programma.pdf

      Reply
    4. Κώστας

      Μεγάλε αν δεν κινδυνευα θα μου το έλεγες και δεν θα ρώταγες αν είμαι σοβαρός που δεν έχω διαβάσει το Προγραμμα του ΚΚΕ. Διότι σε ενημερώνω ότι δεν το λες, το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, και θέμα που το ακους να συζητιέται στις ουρές στα σούπερ μάρκετ, ελπίζω δεν σε στεναχωρώ

      Άρα κινδυνεύω.

      Ψηφίστε μας και ας διαφωνείτε μαζί μας αλλά όταν, σύντομα, μπορεί και άμεσα, κάνουμε την εργατική εξουσία, δεν εγγυόμαστε για το τι θα σας συμβεί

      Επίσής όχι, οι πολύ λίγες αράδες στις οποίες με παρέπεμψες δεν είναι λεπτομερής περιγραφή του πολιτικού συστήματος που θα έχουμε τότε. Ουσιαστικά σου ζητάω να μου δώσεις να διαβάσω το Σύνταγμα της Εργατικής Εξουσίας που ως ΚΚΕ λογικά το έχετε έτοιμο εφόσον λέτε πως είναι στην ημερήσια διάταξη και το ΚΚΕ θα έχει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο. Αλλά αυτές οι αράδες δεν λένε, με μια γρήγορη ματιά, για άλλες οργανώσεις και κόμματα οπότε υποθέτω πως δεν θα υπάρχουν. Θέλω λοιπόν να ενημερωθώ και για το Δίκαιο της Εργατικής Εξουσίας, ποια θα είναι η κατηγορια και η ποινή για να κάνω τα κουμάντα μου

      Η ερώτηση δεν γίνεται ως αθώα αλλά ως ερώτηση ενός ανθρώπου που το ΚΚΕ του ζητάει ψήφο και όχι μόνο, και στήριξη και συνεργασία. Διότι θέλετε οπωσδήποτε κόσμο με άλλες αριστερές πορείες, τον υπερπροβάλλετε. Η ερώτηση λοιπόν δεν μπορεί να είναι αθώα, είναι επιθετική και αντιΚΚΕ διότι το ΚΚΕ, όπως δείχνει και η απάντηση σου, είναι ένοχο.

      Επίσης να μου απαντήσουν έστω οι διάφοροι πρώην της άλλης αριστεράς που κάνουν δηλώσεις στήριξης αν γνωρίζουν τι θα συμβεί στους ίδιους στην, όχι απίθανη, περίπτωση που κάπου παρακάτω το ΚΚΕ πάλι δεν τους καλύπτει και κάνουν κάτι άλλο πολιτικά

      Κώστας

      Reply
    5. Nik

      Κώστα πειρατές , Απόστολος γκλετσος και Παναθηναϊκό κίνημα χαχαχαχαχα. φτιάξτε τώρα καμία πρωτοβουλία για τη διάσωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αφήστε το ΚΚΕ

      Reply
      1. Κώστας

        NIK, για τον εαυτό μου σου μιλάω, δεν μπορώ να αφήσω το ΚΚΕ ήσυχο γιατί

        1)ασχολούμαι γενικά με την πολιτική, την παρακολουθώ, την μελετάω, είμαι πολίτης

        2)είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και με αφορά γιατί είμαι αριστερός

        3)δεν με αφήνει ήσυχο το ΚΚΕ, μου ζητάει ψήφο, στήριξη και να μπω και στα ψηφοδέλτια του

        Κώστας

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Οχι, μη μπερδευεσαι δεν ασχολείται μαζι σου. Το παιρνω πανω μου και σου λέω οτι σε εχει γραμμένο. Στο κλασιμο που λένε. Κι εσένα και κατι αλλα φρούτα σαν εσένα.

        2. Κώστας

          Καλά, άσε να το ξέρω εγώ καλύτερα αυτό. Αλλά, βασικά, δεν το ξέρω μόνο εγώ

          Γιατί υπάρχουν αποδείξεις γι αυτό που λέω, όσοι μας τους περιφέρετε στο 902 τζι αρ και στον Ριζο ως … εφευρέτες των ΕΑΑΚ και της τάδε οργάνωσης κλπ που είδαν το φως το αληθινό. Δεν είναι τίποτα σουπερμαν αυτοί, σύντροφοι είναι που τους ξέρω 1.000.000 χρόνια.

          Δεν είναι προσωπικό το θέμα, να σου αποδείξω πως έχει χτυπήσει το τηλ μου, πίστεψε το ή όχι, ανώνυμα μιλάμε έτσι κι αλλιώς, οι αποδείξεις είναι στον Ρ, στο 902 τζι αρ και στα ψηφοδέλτια

          Κώστας

      2. Ανώνυμος

        αφού δεν έχετε σαν ΚΚΕ να παρουσιάσετε κανα επιχείρημα της προκοπής που να μην είναι ψεύτικο, λέτε χαζουλικες απαρίτσες.

        Reply
      3. Ανώνυμος

        Αν αφήσουν το ΚΚΕ δεν έχουν λόγο ύπαρξης….

        Reply
  6. Μαρκέλα

    Τι ζητούμενο για τους επαναστάτες κομμουνιστές αυτή τη στιγμή δεν είναι ένα ωραίο “πρόγραμμα εξουσίας”, αλλά ένα σχέδιο, για το πώς θα περάση η εξουσία στο λαό. Και άμα γίνη αυτό, τότε θα βρεθούμε σε μια εντελώς νέα κατάσταση, που θα απαιτή κ εκπόνηση κατάλληλου προγράμματος, για τη νέα αυτή κατάσταση. Μπορούσαν οι μπολσεβίκοι να εκπονήσουν πρόγραμμα, πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση κ χωρίς να ξέρουν καν, αν κ πότε θα γίνη Επανάσταση κ τι μορφή θα έχη; Μπορεί κανείς βέβαια πάντα, να ξέρη τις ανάγκες κ τα προβλήματα της χώρας, στο τώρα, αλλά ένα πρόγραμμα σπαιτεί εντελώς συγκεκριμένους χειρισμούς σε συγκεκριμένες συνθήκες, ανάλογα με τις συγκεκριμένες δυνατότητες, στη δοσμένη ιστορική πραγματικότητα

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΠΩΣ θα περάσει η εξουσία στον λαό και την εργατική τάξη; ΠΩς θα επιτευχθεί η αποδέσμευση από την ΕΕ; ΤΙ θα τρώμε; ΠΩΣ θα καταφέρουμε να τρώμε; ΠΩΣ θα ζεσταινόμαστε; Φάρμακα; ΠΩΣ θα παράγονται στην χώρα; ΠΟΙΕς είναι οι μορφές εξουσίας που προτείνουμε ως κομμουνιστές στον λαό/εργατική τάξη; ΠΩς εξασφαλίζεται η υπεράσπιση μιας τέτιας εργατικής/λαικής εξουσίας/δημοκρατίας από τον ταξικό αντίπαλο αλλά και ΠΩΣ εξασφαλίζει την ελευθερία λόγου και έκφρασης το οποίο και είναι κρίσιμο στοιχείο που μαζίο μα τα υπόλοιπα μας λέει πως όντως οικοδομείται σοσιαλισμός και όχι μία κομματική δικτατορία που οδηγεί πάντα στην οικοδόμηση νέας εκμεταλλευτικής ταξικής κοινωνίας;

    Το ΚΚΕ απορρίπτοντας την λογική του μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος και προωθώντας την υπαγωγή των πάντων στην “καθοδήγηση του ΚΚΕ” πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Ποτέ και πουθενά δεν δουλεύει για να πάρει και μπας και πάρει κάποτε ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Πάντα αποκλιμάκωση, πάντα καταγγελία της λογικής ενός μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος.

    Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μένουν μόνο στο πρώτο βήμα: Αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα του μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος, θέτουν κάποιους πρώτους γενικούς άξονες και δεν πάνε παραπέρα. Δεν μπορούν να πουν στον κόσμο έμπρακτα “ΕΤΣΙ προτείνω να οργανωθούμε σαν λαός και εργατική τάξη, ΕΤΣΙ θα επιβίωσουμε στις τεράστιες αναμετρήσεις που ΠΡΤΟΥΠΟΘΕΤΑΙ ένα τέτοιο σχέδιο ρήξης και ανατροπής.

    Ο Λ Ε Σ μα Ο Λ Ε Σ οι υπόλοιπες δυνάμεις της κομμουνιστικής και σοσιαλδημοκρατικής αριστεράς, ΔΕΝ κάνουν απολύτως τίποτα! Απλά, είτε προωθούν την ενωτίτιδα, δηλαδή πλέον το ΤΙΠΟΤΑ, είτε απλά λένε μόνο “απεργίες, αγώνες και τελικά στο κενό”, είτε -οι πιο μεταρρυθμιστικές απ΄πο αυτές, όπως ΑΡΑΣ, ΛΑΕ, κλπ, προωθούν κανονικά και με το νόμο τη νέα συριζοΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλά ΜΕΡΑ 25.

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Σχετικά με τον προβληματισμό για πολιτική διαχείριση, τροφές, φάρμακα, ενέργεια κλπ. δε λέω, ότι κακώς υπάρχει. Αλλά θέλω να θυμίσω ορισμένα πράμματα. Κολοκοτρώνης: “Όταν απιφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογιστήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα”. Και αλλού λέει, πως όταν ξεκινήσανε την Επανάσταση, μοιάζανε με ναυτικούς, που ρίχτηκαν σε φουρτουνιασμένο πέλαγο. Και αφού τα καταφέρανε, ο κόσμος λέει, μπράβο στους ήρωες! Αν όμως ήχανε πνιγεί, θα έλεγε, κοίταξε οι τρελοί, που δεν υπολογίσανε τίποτα κ πήγαν κ πνίγηκαν! Και το Λένιν, τον είπαν οι σύντροφοί του τρελό, όταν διατύπωσε την πρότασή του, την άνοιξη του ’17. Και ούτε ο Φιδέλ Κάστρο είχε ολοκληρωμένο σχέδιο, άμα ξεκίνησαν 83 άτομα με το Γκράνμα για την Κούβα. Που θα πη, ότι οι επαναστάσεις κ μπακαλική είναι δυό ασυμβίβαστα πράμματα. Τώρα, όσο για την προάσπιση της Επανάστασης από εσωτερικές απειλές, ποτέ στην ιστορία η λαϊκή κυριαρχία δεν ανατράπηκε με δημοκρατικό τρόπο. Ούτε ο πιο επιτήδειος κ χαρισματικός δημαγωγός δεν μπορεί να καταλύση τη δημοκρατία μόνο με παραπλάνηση του λαού, χωρίς βία, συνομωσία, πραξικόπημα. Το πιό χαραχτηριστικό παράδειγμα λαοπλάνου κ αποδοχής καθεστώτος από τις μάζες είναι, όπως όλοι ξέρομε, ο Χίτλερ. Και ξέρομε κ με τι μέσα επικράτησε. Επομένως η βία κ η εξαπάτηση είναι αυτά, που πρέπει να προσέχη η Επανάσταση, ενώ η δημοκρατία είναι συτή, που την κατοχυρώνει.

      Reply
  8. Ανώνυμος

    Συμπλήρωση: Το ΝΑΡ προκειμένου να συμβάλλει έμπρακτα στο ΠΩΣ οργανώνεται ο λαός και η εργατική τάξη Σ Η Μ Ε Ρ Α έχει επεξεργαστεί την λογική και την πολιτική του “Κέντρου αγώνα”. Διότι η οργάνωση στο χ κόμμα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο ΔΕΝ αρκεί. Διότι αφορά ένα ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ποσοστό εκμεταλλευομένων. Πρέπει να υπάρχει στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ διάταξη και η προώθηση τρόπων και μορφών οργάνωσης λαού/εργατικής τάξης που να μπορεί να εγκολπώνει ένα μεγάλο φάσμα ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ του κόσμου και δυνητικά να το μετασχηματίζει σε νέα ανώτερη μορφή ταξικής συνειδητοποίησης.

    Η απάντηση ΔΕΝ είναι κομματικά μέτωπα τύπου ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Διότι τελικά ΔΕΝ επιτυγχάνουν στο εσωτερικό τους, καμία ουσιαστική συζήτηση τόσο για τις μορφές αγώνα όσο και για το περιεχόμενο αυτών. Γίνεται, αυτό που θέλει το ΚΚΕ και τέλος.

    Αντιθέτως, μία μορφή/περιεχόμενο οργάνωσης των αγώνων αλλά και μετασχηματισμού συνειδήσεων, είναι η λογική του ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ. Κάτι που απορρίπτει όλη σχεδόν η εξωκοινοβουλευτική αριστερά σοσιαλδημοκρατική και κομμουνιστική, φυσικά το ΜΕΡΑ25 και φυσικά και το ΚΚΕ. Σε ένα κέντρο αγώνα συμμετέχουν ΚΑΙ πολιτικές δυνάμεις μέσω των μελών τους, συμμετέχουν ΚΑΙ ανένταχτοι, δομείται πάνω στην δημοκρατία των συνελεύσεων των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν σε αυτό: Εργατικών σωματείων, συλλογικοτήτων γειτονιάς, φοιτητικών συλλόγων.

    Αλλά και η λογική του Κέντρου Αγώνα, είναι9 ακόμα στα σπάργανα. Εχει εφαρμοστεί κάποιες φορές σε μεγάλες κινηματικές εξάρσεις όπως πχ πρόσφατα με το έγκλημα των Τεμπών. Ομως θέλει ακόμα πολύ θεωρητική αλλά και έμπρακτη δοκιμασία/πειραματισμό, μέχρι να μπορέσει να αγκαλιαστεί από ευρύτερες κοινωνικές αλλά και πολιτικές δυνάμεις.

    Reply
    1. Μαρκέλα

      Νομίζω, ότι αυτό που θα δώση ώθηση στη συγκρότηση του “κέντρου αγώνα” θα είναι η απόφαση κάποιων ανθρώπων, να διαχωριστούν οριστικά από το πολιτικό σύστημα, που έχει εξελιχτεί στο μεταξύ ούτως η άλλως σε καθεστώς, με την κατάλυση του Συντάγματος, να καταγγήλουν τις πολιτικές διαδικασίες, που είναι νομικά άκυρες από το πραξικόπημα του ’10 και μετά και να γυρίσουν την πλάτη στον ίδιο, τον κοινοβουλευτισμό. Δυναμώνουν σιγά – σιγά οι φωνές, που αναφέρονται σε αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και η αριστερά μένει πίσω. Να στραφούμε αποφασιστικά και έμπραχτα στην αυτοοργάνωση.

      Reply
  9. Θεοδωρος Σαμιωτακης

    Νομιζω οτι ο τιτλος και το κειμενο ειναι υπερβολικός.Δεν εχει δωσει δειγματα τις τελευταιες δεκαετιες το ΚΚΕ οτι θελει να επαναλαβει εγχειρηματα τυπου Τζανετακη και Ζολωτα.Πιο πολυ εχει δικιο ο Κωστας πιο πάνω.Πάντα το ΚΚΕ για να προσεγγιζει πιο απολιτικα/ συντηριτικα ακροατηρια ριχνει καποιες ατακες Στην προκριμενη περιπτωση επειδη στα απολιτικα σκροατηρια υου ιντερνετ( και οχι του καφενειου πια) παιζει η ατακα οτι” Το κκε δεν θελει να κυβερνησει , δεν θελει πιο μεγαλο ποσοστο κλπ” , νομιζω πως το κομμα αποφασισε λιγο να απαντησει σε συτό .

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Είναι πρόδηλα τα αδιέξοδα που διακατέχουν το ΝΑΡ και το εξωκοινοβούλιο εν γένει, άλλωστε ο απλός κόσμος της εργατιάς που τους στήριζε πλέον στρέφεται προς το ΚΚΕ, το να φτάνει όμως σε τέτοια ερωτήματα και άρθρα προκαλεί κυρίως λύπηση και όχι γέλια.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μπααα, σε καλό σου ΚΚΕ μου! Καταρχάς, το ΚΚΕ λέει ότι το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ΕΊΧΑΝ ΚΑΙ δεν ΈΧΟΥΝ εργάτες, έχουν μόνο φοιτητές και καθηγητές! Τώρα απέκτησε εργατιά το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μάλιστα στρέφεται …προς… το ΚΚΕ;; Ωρε βρείτε κανα επιχείρημα που να είναι αληθινό και να μην το αλλάζεται ανάλογα με τον καιρό που κάνει και μετά μπορεί και να σας πάρουμε στα λίγο σοβαρά!

      Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λοιπόν παιδιά μου εκεί στο ΚΚΕ, πάντα είχαν εργατιά σαν μέλη και σαν επιρροή, λίγη αλλά είχαν, διευρύνεται αυτή λίγο τα τελευταία χρόνια, και ΔΕΝ πάει προς ΚΚΕ. Αυτά, για να μην λέτε άλλα το πρωϊ, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.

      Reply
  11. Ανώνυμος

    Κωστα, παιχταρα μου το ΚΚΕ απευθύνεται σε καθε τιμιο αγωνιστή που στο παρελθον μπορει να εκανε την α ‘η τη β επιλογη ακομα και να βρέθηκε απεναντι ομως εβγαλε καποια συμπερασματα και προχωρησε η σκέψη του παρακατω. Με σένα που λιωνεις στο παντιερα γράφοντας αντικκε μπαρουφες προσπαθωντας να βρεις την πιο καλή αριστερη διαχείρισή του συστήματος γιατι να ασχοληθεί λεβεντη μου; Το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε οποιον σηκώνεται οχι σε οποιον θέλει να βάλει το κεφάλι του ολο και πιο βαθιά στον κώλο του συστήματος οπως εσύ.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Μάλλον οι τιμιοι αγωνιστές που βγάζουν συμπεράσματα, θεωρούν τεκμηριωμένα πως, ούτε το ΚΚΕ με την πολιτική, την πρακτική και τη νοοτροπία που έχει συνιστά χειραφετητικη λύση για την εργατική τάξη και τον λαό.

      Άμα ως ΠΑΜΕ/ΚΚΕ κάνεις κοκοκο εργοδοτικές καφρίλες απέναντι σε εργαζόμενους επειδή δεν είναι δικοί σου, άμα το ΚΚΕ προωθεί τον κομματικοκεντρικό συνδικαλισμό, άμα το ΚΚΕ αποκλιμακωνει λαϊκά κινήματα για να πάει στις εκλογές, άμα το ΚΚΕ θεωρεί ότι η ΕΣΣΔ την δεκαετία του ’30 οικοδομουσε… σοσιαλισμό, άμα το ΚΚΕ προωθεί σε όλα τα επίπεδα της ταξικής πάλης την ανάθεση και όχι το να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, ε, μάλλον ούτε το ΚΚΕ συνιστά λύση.

      Reply
      1. Ανώνυμος

        1. “εργοδοτικές καφρίλες” το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ;! Πού και πότε άραγε;
        2. “προωθεί τον κοματικοκεντρικό συνδικαλισμό”! Ποιός άραγε προωθεί τον ….φυγοκεντρικό(;!) συνδικαλισμό;
        3. Η ΕΣΣΔ “δεν οικοδομούσε στα ’30 σοσιαλισμό”; Προφανώς η Μπολσεβίκικη Επανάσταση οικοδόμησε ….καπιταλιστική .γραφειοκρατία. Αρα δεν ήταν καν Επανάσταση.
        4. “το ΚΚΕ προωθεί …..την ανάθεση κλπ.” Αντί να προωθεί ….εμάς, τους ….φυγοκεντρικούς!

        Απορίας άξιο, γιατί υπάρχει το ΚΚΕ….

        Reply
      2. Ανώνυμος

        Εσύ Ναριτη οποτε αποκτησεις επαφή με το εργατικό κίνημα και σκοτωσεις τη μικροαστικη σου φύση μπορει και να ασχοληθουμε σοβαρα μαζι σου. Μεχρι τοτε κάνε την ουρά της σοσιαλδημοκρατιας σε φοιτητές και εκπαιδευτικους που εχεις καποιες λίγες δυνάμεις.

        Reply
        1. Ανώνυμος

          Ρε ΚΚΕδες, αποφασίστε: Ή έχει εργατιά το ΝΑΡ “η οποία πάει προς ΚΚΕ” όπως γράφουν μέλη σας εδώ μέσα, ή δεν έχει εργατιά! Δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο! Προς ώρας, αποδεχτείτε την πραγματικότητα που λέει πως και το ΝΑΡ έχει εργατιά έστω και μικρό κομμάτι της εργατικής τάξης, το οποίο προφανώς και έχει πιο σοβαρές αναζητήσεις από εσάς, για αυτό και είναι στο ΝΑΡ, ή προσβλέπει σε αυτό και τις επεξεργασίες του.

          1. Φίλε ΚΚΕ μιλησα για “εργοδοτικές καφρίλες στις οποίες κάνει κοκοκο το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ”, όχι πως το ίδιο κάνει εργοδοτικές καφρίλες! Ούτε να διαβάζεις δεν ξέρεις! Ο σύνδεσμος εδώ:

          https://pandiera.gr/%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b4%cf%8d%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d/

          2. Οχι, την δεκαετία του ’30 είχε πάει παπαλα ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ! Αναλυτικά, εδώ:

          https://narnet.gr/articles/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

          3. Ναι το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ προωθεί την ανάθεση, μην ξυνίζεις

        2. Ανώνυμος

          Παιδιά του ΚΚΕ αποφασίστε, γιατί έχετε μπερδευτεί λιγουλάκι!!!

        3. Ανώνυμος

          Εργατική τάξη οι φοιτητές απο ποτε; Με βάση ποιον ορισμό; Οι εκπαιδευτικοι παλι να το συζητήσουμε. Βρε ναριτη δε μπορει κανείς να σας παρει στα σοβαρά πια που να χτυπιεσαι κάτω. Δεν είμαστε στη δεκαετία του ’90, εχει κυλησει νερό στο αυλάκι. Μια καραμελα ειχατε το 89 και τρεξατε το 12 μη χάσετε στις διερευνητικες.

        4. Ανώνυμος

          Ανώνυμος
          23/04/2023 at 05:11, μάλλον έχει μείνει στο 89 και το 12. Ξεκόλλα, το ΚΚΕ δεν πολυθέλει ούτε να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του, ούτε κάποια ανατροπή. Κάνα ψήφο, οκ.

    2. Κώστας

      Ανώνυμε παιχταρά μου, οι απόψεις των ανθρώπων είναι ρευστές και συνεχείς, δεν είσαι πχ ΕΑΑΚίτης, στην ΑΡΑΝ, το ΝΑΡ, την ΑΡΑΣ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την άλλη μέρα γίνεσαι ταλιμπάν αντιεαακίτης και αντί όλα τα άλλα που έγραψα.

      Μην έχεις καν την εντύπωση πως όσοι δικοί μας σύντροφοι μπήκαν στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ λένε αυτά που λες, πως κάναμε λάθος και ήμασταν στο σύστημα, άλλο που υπογράφουν ότι εξευτελιστικό τους ζητήσουν. Άλλωστε και το ΚΚΕ δεν λέει, επίσημα, τέτοια πράγματα αλλά ζητάει και στήριξη και συμπόρευση με διαφορές κλπ.

      Βέβαια ελπίζω να διαβάζουν, οι σύντροφοι που σας στηρίζουν, πόσο εξευτελιστικά τους αντιμετωπίζετε και δημόσια,και να μετανιώνουν όσο προλαβαίνουν. Εγώ τους προειδοποίησα πάντως όταν δεχτήκαμε τις προτάσεις, τώρα, αν θέλουν να είναι μαζί ΄με την Ξυροτύρη, ας είναι, αν σε αυτό καταστάλλαξαν εμένα και πάλι φίλοι μου είναι και σύντροφοι μου και ας δείχνουν πολιτική βλακεία και διάθεση να ζήσουν λίγο πιο ήσυχα στο εξής μέσα στο μεγάλο Μοναστήρι.

      Διότι εδώ έχουμε το φαινόμενο τίμιων αγωνιστών, που όντως ήταν και είναι όσοι βρέθηκαν στο ΚΚΕ με ένα παρελθόν σαν αυτό που περιέγραψα αλλά έχουμε και το φαινόμενο σκληροπυρηνικών συριζαίων και δημαριτών που έρχονται στο ΚΚΕ έχοντας πολλά χρόνια που όχι απλά δεν είναι αγωνιστές αλλά που είναι απέναντι. Και που χάσανε τις καρέκλες και ψάξανε καρέκλα για να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα κρατώντας την διαδρομή τους ακέραιη και μην κάνοντας καμία αυτοκριτική. Έχουμε δηλ το φαινόμενο το ΚΚΕ να ζητάει εξευτελιστικές δηλώσεις φρονημάτων από παιδιά που ήταν στα ΕΑΑΚ και στις οργανώσεις που τα στηρίζουν αλλά όχι απο την Ξηροτύρη η οποία υπερπροβλήθηκε σαν η σοφή Αριστερή με την διαχρονική πορεία. Και δεν είδα χαιρετούρες της μασκότ του Λούμπεν με τους εαακίτες, με την Ξηροτύρη όμως είδα.

      Αν λοιπόν κι εγώ έλεγα ότι θα υπογράψω ότι μου δώσουν θα ήμουν viral πρώην συνδικαλιστής των ΕΑΑΚ και των οργανώσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ κλπ που πήρε τον σωστό δρόμο, δεν το έκανα και με λες αντιΚΚΕ, είναι τόσο απλό και τόσο λεπτή η διαφορά μου από όσους μαζί δεχτήκαμε τις προτάσεις και άλλοι τις δέχτηκαν, άλλοι όχι

      Κώστας

      Reply
  12. Ανώνυμος

    Μηπως τους μαστιγωνουν στα υπογεια του περισσου; Ποσο υποτιμητικα μιλάς για τους πρωην συντρόφους σου που κατα τα αλλα σεβεσαι! Σου φαίνεται αδιανόητο να εκανε η συνείδηση τους ενα βήμα μπρος γιατι απλα η δικιά σου εμεινε πισω. Ακου παιχτρονι μου, το ΚΚΕ καλεί σε στήριξή και συμπορευση καθε τιμιο αγωνιστη και ας μη συμφωνεί σε ολα. Αυτο ομως δεν μπορει να γινει με ανθρωπους που θέλουν να επιβαλλουν την αποψαρα τους στο Κόμμα με καθε τροπο, οπως δε θέλει και το Κόμμα να επιβαλλει με το στανιο την αποψη του σε οποιον συμπορευεται μαζι του. Συμπορευση αναγκαστικά γινεται με τιμιους ανθρωπους που παρα τις διαφωνίες εχουν βγάλει πεντε συμπερασματα για τη σαπιλα των αστικών κομμάτων και για τον οπορτουνιστικο βουρκο. Θέλουν να παλεψουν απο καλυτερες θέσεις για τη ζωή τους και αντιλαμβάνονται οτι αυτο περναει μέσα απο την ισχυρόποιηση του ΚΚΕ. Εσύ με βάση αυτα που γράφεις εδω μέσα προφανως και δεν εμπιπτεις στα παραπανω. Επείδη ομως οπως σωστά λες οι συνειδήσεις αλλάζουν είτε ετσι είτε αλλιώς θα περιμένουμε να κανει καποια στιγμή και η δικιά σου ενα βήμα μπρος. Θα χρειαστεί χρόνος βέβαια με βάση το μικροαστικο σου εγώ που φαίνεται μεγαλο να δεις αλλιως τα πραγματα αλλα ποτε δεν ξερεις.

    Reply
    1. Κώστας

      Δεν μιλάω υποτιμητικά

      Δεν είναι σε θέση να μου εξηγήσουν γιατί αυτό είναι βήμα μπροστά, γιατί είχαν άδικο μια ζωή που λέγανε ότι είναι βήμα πίσω, που μετρήθηκε, σε ποια ενσώματα πεδία αγώνα, πως είχαν τότε άδικο και τώρα δίκιο

      Βγάζουν κάπου την πολιτική τους απελπισία και το ρίχνουν, κυρίως, στην δουλειά και την οικογένεια

      Όλα και ανθρώπινα και κατανοητά και σεβαστά

      Κώστας

      Reply
    2. Ανώνυμος

      Να δούμε πότε το ΚΚΕ θα κάνει στην πολιτική και την πρακτική του κάποια βήματα μπεις, διότι με αυτά που λέει κ κάνει δεκαετίες τώρα, αποχαιρέτα την ταξική χειραφέτηση

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.