.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Αθήνας για τον ΣΕΑ προτείνει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή


Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας προτείνει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα με σκοπό την καταδίκη της πρωτοφανούς και προκλητικής απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη περί ανάκλησης της παραχώρησης του κτηρίου επί της οδού Ερμού 132-134, στο οποίο στεγάζεται και επί δεκαετίες λειτουργεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δείτε το ψήφισμα που προτείνει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή:

Πρόταση της ΑΑΑθήνας για έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., για καταδίκη της απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού να ανακαλέσει την παραχώρηση κτηρίου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Πρόταση ψηφίσματος:

Να ανακληθεί η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για «έξωση» του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από την ιστορική του έδρα συνιστά επίθεση στην ελευθερία λόγου και τη συνδικαλιστική ελευθερία συνιστά.

Τα «επιχειρήματα» που επικαλείται η Υπουργός στην απόφασή της είναι απολύτως προσχηματικά, καθώς κατ’ ουσίαν επιχειρεί να επιβάλει λογοκρισία στο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντάς του ποιες δράσεις είναι «συμβατές» με την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης, και άρα ανεκτές, και ποιες όχι. Σύμφωνα με το σκεπτικό το οποίο αναγράφεται στην Υπουργική Απόφαση, οι δράσεις ενός σωματείου επιστημόνων οφείλουν να έχουν την έγκριση της κυβέρνησης για να πραγματοποιηθούν. Αυτό είναι μια πράξη που καταφέρεται ευθέως ενάντια στην ελευθερία έκφρασης και λόγου, την ελευθερία του συνδικαλισμού.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για την ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134-136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 80.00% ( 5
Συμμετοχές )



3 σχόλια στο “Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ Αθήνας για τον ΣΕΑ προτείνει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

  1. Ανώνυμος

    “Σε ποιούς την προτείνει”; …για να θυμηθούμε ένα παρόμοιο ερώτημα, που τέθηκε προ ημερών εδώ…
    Στρακαστρούκες “εσωκοινοβουλίου”.

    Reply
    1. Κώστας

      Φιλε του ΚΚΕ, αν το θέμα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο Σοφιανός θα πει πως κακώς πήγε ? Προφανώς όχι, την θέση του ΚΚΕ υπέρ του ΣΕΑ θα αναπτύξει.

      Μην τυφλώνεσαι τόσο πολύ από την μικροκομματική σου εμπάθεια σε βαθμό που να αδικείς και το κόμμα που στηρίζεις

      Κώστας

      Reply
  2. Panos Kolonos

    σε δυνάμεις που υπάρχουν στο Δ.Σ. , που βεβαίως δεν είναι πλειοψηφικες.
    Είναι ένα ζήτημα δημοκρατικού χαρακτήρα, η αποβολή από ένα κτήριο ενός σωματείου εργαζομένων που φιλοξενεί εκδηλώσεις στον χώρο του(που παραχωρείται) από το Δημόσιο.
    Σκέψου ζωηρε επαναστάτη να προχωρά στην ίδια ενέργεια ένας οποιοσδήποτε ιδιώτης γιατί στη γιορτή σου στο ενοικιαζόμενο σπίτι σου τραγουδαγες αντάρτικα

    Έχουμε πολύ καθαρό τι είναι τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,το ρόλο τους κλπ, αφού δεν είναι τίποτα άλλο από όργανα της τοπικής διοίκησης.
    Το θέμα αυτό όμως με την διώξη του ΣΕΑ, αποτελεί ένα κορυφαίο ζήτημα, όχι μόνο λογοκρισίας, αλλά επιβολής με τέτοιου χαρακτήρα μέτρα της νέας κανονικότητας που επιβάλλουν μέρα τη μέρα.
    Αντίδρας με τις επιλογές αναπλάσεων στη γειτονιά σου. πάρε 2-3 διμοιρίες επί ένα χρόνο ναχεις να σε φυλάνε.
    Αντιδράς με την καταστροφή αλσων, παρκων, λόφων ξυλοφορτωνεσαι, θεωρείσαι αντιδραστικός κλπ και κουβαλιωνται 100δες μπάτσοι να σε πείσουν..
    Το θέμα πρέπει να σηκωθεί ψηλά -πολυ ψηλά και κυρίως από σωματεία, συλλόγους κλπ. έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία να γίνει συζήτηση και σε τέτοιου είδους όργανα.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.