.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άλλο ένα 17χρονο παιδί νεκρό από χέρι αστυνομικού. ΓΙΑΤΙ;


Δικαιοσύνη για το Χρήστο Μιχαλόπουλο

Παραδειγματική τιμωρία του αυτουργού

Τέρμα στην αστυνομική αυθαιρεσία και την εγκληματική ατιμωρησία των ενόχων

Ο 17χρονος Χρήστος Μιχαλόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος από αστυνομικό της ΟΠΚΕ Βοιωτίας, το βράδυ του Σαββάτου 11 Νοέμβρη, στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Η τραγική κατάληξη μιας καταδίωξης επειδή ΔΕΝ σταμάτησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε σε σήμα της αστυνομίας. «Αδίκημα» που τιμωρείται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με πρόστιμο 200€, ο δράστης αστυνομικός δίκασε και καταδίκασε τον άτυχο νεαρό με θανατική ποινή.

Όλες οι προσπάθειες των ΜΜΕ, της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, του δράστη και των συνηγόρων του, να στρέψουν το βλέμμα στην «κακιά στιγμή», στην παραβατικότητα των Ρομά κλπ , ένα μόνο στόχο έχουν: να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος της αστυνομικής αυθαιρεσίας, η ρατσιστική συγκρότηση και συμπεριφορά μεγάλων τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Πόσες ακόμη δολοφονίες ανήλικων πρέπει να συμβούν; Ο Σαμπάνης στο Πέραμα, ο Φραγκούλης στη Θεσσαλονίκη & τώρα ο Χρήστος στο Λεοντάρι Θηβών. Πόσο τυχαίο είναι οι δήθεν εκπυρσοκροτήσεις να στοχεύουν πάντα ανήλικους φτωχοδιαβόλους, πότε Ρομά, πότε μετανάστες , πότε αγωνιζόμενους αντιφασίστες νεαρούς – όπως η 16χρονη στο Ν. Ηράκλειο. Όπως αναφέρει η ΕΛΛΑΝ -ΠΑΣΣΕ: «Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για τόσους νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, την αλαζονεία και την απανθρωπιά, ώστε να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;»

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί και η βεβιασμένη πρόσληψη από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας , του μεγαλοδικηγόρου Κούγια για υπεράσπιση του δράστη της δολοφονίας του Χρήστου Μιχαλόπουλου. Πριν καν βγει το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας, πριν απολογηθεί ο δράστης, πριν αποδοθούν κατηγορίες και ενώ όλα τα στοιχεία συνηγορούν στην απόλυτη ευθύνη του αστυνομικού για τον άδικο χαμό του 17χρονου Χρήστου, ποιο είναι το συμβολικό μήνυμα της ενέργειας του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών της Βοιωτίας; Μακάρι να είναι μόνο έκφραση μιας κακώς εννοούμενης «συναδελφικής αλληλεγγύης», και όχι έμμεση επιβράβευση της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Εκφράζουμε

– την βαθιά και ειλικρινή θλίψη μας , αλλά και την οργή μας για το νέο χαμό ενός 17χρονου παιδιού.

– Την αμέριστη αλληλεγγύη στην οικογένειά και τους δικούς του ανθρώπους

– Τη συμπαράστασή μας στους μαθητές της Βοιωτίας που εκφράζουν την οργή τους με ποικίλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

Ζητάμε:

· Παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών.

· Τέρμα στη δολοφονική βία και την ατιμωρησία της αστυνομίας.

· Καταδίκη της πολιτικής του ρατσισμού, του αυταρχισμού, της καταστολής από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα, το κράτος.

· Δικαιοσύνη για τον Χρήστο Μιχαλόπουλο.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.