.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άγραφα: Συντονισμός κινημάτων για την αποτροπή της καταστροφής που σχεδιάζουν κράτος – επενδυτές


Η Τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι μαχητικοί συλλογικοί αγώνες θα νικήσουν!

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

1/ Την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, εκπρόσωποι πολλών συλλογικοτήτων πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη που κάλεσε η Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «Πράσινη» Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα, για την οργάνωση των επόμενων δράσεων και τον συντονισμό των κινημάτων με σκοπό την αποτελεσματικότερη αποτροπή της καταστροφής που σχεδιάζεται από κράτος και επενδυτές.

Οι αγώνες τα τελευταία χρόνια για την υπεράσπιση των Αγράφων, όπως και πολλών τοποθεσιών ανά την Ελλάδα, καταστέλλονται με κάθε τρόπο. Βίαιη αστυνομική καταστολή στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αντισυνταγματικές προσαγωγές και συλλήψεις αγωνιστών, άδικες μαζικές αγωγές και δίκες συνοδεύουν τις παράνομες αδειοδοτήσεις, τα συμβούλια κεκλεισμένων των θυρών, τις αποφάσεις κάτω από το τραπέζι και όλο τον σχεδιασμό λεηλασίας του ελληνικού φυσικού πλούτου, που κερδοσκοπικά έχουν βάλει στο στόχαστρο επενδυτικοί όμιλοι και κυβερνητικά όργανα.

Ενόψει της εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν τους αγώνες στα Άγραφα, σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε ένα διήμερο εκδηλώσεων και αγώνων στις 5-6 Ιουνίου 2023 και ένα τετραήμερο 24-27 Ιουνίου 2023, το οποίο λόγω εκλογών τελικά αναβλήθηκε. Δόθηκε όμως η αφορμή για να γίνει πλούσια συζήτηση, να εκφραστούν προτάσεις και να μοιραστούν εμπειρίες πολύτιμες για τη συνέχιση των αγώνων.

Πάρθηκαν αποφάσεις σε περιβάλλον αλληλεγγύης και κοινής στόχευσης απέναντι σε όσους προσδοκούν την ερήμωση της φύσης και την υποταγή των ανθρώπων.

Μεταξύ άλλων, βγήκε και κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης στους πολίτες της Καλαμιάς Κοζάνης που την ίδια μέρα βίωσαν την άγρια κρατική καταστολή στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο φωτοβολταϊκό μεγαθήριο που τους επιβάλλουν δίπλα από τα σπίτια τους.

Η αρχή έγινε και έπεται συνέχεια. Η προσπάθεια είναι ελπιδοφόρα για όλους μας. Ο αγώνας είναι κοινός. Μόνο με συντονισμό και αλληλεγγύη μπορεί να αποβεί νικηφόρος.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

………………………………………………………………………………………………………………………………………..

2/ Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης!

Σκληρή καταστολή και ωμή βία από την αστυνομία δέχθηκαν πολίτες στην Καλαμιά Κοζάνης την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση «φαραωνικού» φωτοβολταϊκού έργου, έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων!

Από την επίθεση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι κάτοικοι και τραυματίσθηκαν δύο, ένας κάτοικος του χωριού και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ. Ακόμη, μεταξύ των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο ακόμα κάτοικοι και δύο φοιτητές, που πήγαν να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Όλοι τους οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ξύλο, τραυματισμούς και συλλήψεις πολιτών χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά το κράτος, ως σταθερός υποστηρικτής των εταιρειών, για να κάμψει τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές, οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για την υπερμεγέθη εγκατάσταση που σχεδιάζεται δίπλα από τις αυλές των σπιτιών τους. Η τρομοκρατική τακτική, ωστόσο, δεν είναι πρωτόγνωρη. Σε όλη την Ελλάδα η καταστολή των αγώνων υπεράσπισης της φύσης και των κοινωνικών αγαθών, που έχουν μπει στο στόχαστρο της εμπορευματοποίησης, εντείνεται και καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα. Και δεν πρόκειται να περιοριστεί, αν δεν συνεχίσουμε μαζικά και μαχητικά.

Το ίδιο βράδυ έγινε συνάντηση συλλογικοτήτων από όλη την Ελλάδα με κοινό πρόσημο την αγωνιστική υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και των δημόσιων αγαθών, που βάλλονται από τις κερδοσκοπικές διαθέσεις κράτους και κεφαλαίου. Βασικό πρόταγμα όλων: ο συντονισμός των αγώνων και η από κοινού αντιμετώπιση της «πράσινης» επέλασης.

Το παρόν ψήφισμα προέκυψε από τη συνάντηση και το συνυπογράφουν:

1. Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην «Πράσινη» Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

2. Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων.

3. Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών.

4. Συνέλευση για την υπεράσπιση των βουνών

5. Ανοικτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου

6. Κίνηση πολιτών Κυθήρων

7. ”Δράση για την υπεράσπιση του Γράμμου”

8. ”Πρωτοβουλία κατοίκων Αετομηλίτσας”.

9. Αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”

10. Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου

11. Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης.

12. Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς (Χαλκιδική)

13. Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια

14. Αναρχική ομάδα Μπαρούτι από την πόλη της Βέροιας

15. Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου Ενάντια στη Καύση Σκουπιδιών

16. Κίνηση Πολιτών SaveAndros

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΟΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.