.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άγκυρα: Ένοπλη επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία


Επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε στις 5.30’ το πρωί στην Άγκυρα, στη Λεωφόρο Ατατούρκ, στο κτίριο που στεγάζεται η αμερικάνικη πρεσβεία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, έσπασαν παράθυρα στο κτίριο της πρεσβείας χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή περισσότερες υλικές ζημιές.

Οι δράστες, όπως αναφέρει το ίδιο κανάλι, διέφυγαν με λευκό αυτοκίνητο το οποίο αναζητεί η αστυνομία.

Στο σάιτ της εφημερίδας Εβρρενσέλ, αναφέρεται ότι μία από τις σφαίρες χτύπησε στο γυαλί του παραθύρου του φυλακίου ασφαλείας της πρεσβείας ενώ το αυτοκίνητο από το οποίο εκτοξεύτηκε απομακρύνθηκε με ταχύτητα από την περιοχή. Αστυνομικές ομάδες στάλθηκαν στην περιοχή μετά το περιστατικό. Η αστυνομία λέγεται ότι έχει εντοπίσει την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος και έχει αρχίσει να εργάζεται για τη σύλληψη των υπόπτων.

Στο σάιτ της Εβρενσέλ αναφέρεται επίσης η παρακάτω δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας Ντέιβιντ Γκέινερ σχετικά με την επίθεση:

“Σήμερα το πρωί είχαμε ένα« περιστατικό ασφαλείας »για την πρεσβεία μας τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν έχουμε τραυματισμούς και ερευνούμε τις λεπτομέρειες. Ευχαριστούμε την τουρκική αστυνομία για τη γρήγορη υποστήριξή της.”

Ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν έκανε μια δήλωση για την ένοπλη επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία: “Καταδικάζουμε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία.”

Δείτε σύντομο βίντεο από τον ιστότοπο της Εβρενσέλ:

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.