.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Άγγελος Χάγιος στο Kontra: Έρχεται κοινωνική έκρηξη


Το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2019, ο Άγγελος Χάγιος συμμετείχε στην εκπομπή τού Αιμίλιου Λιάτσου KONTRA24, στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra.

Μεταξύ άλλων, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, είπε και τα εξής:

«Όταν πανηγυρίζουν οι αγορές, αυτό που ξέρω εγώ, είναι ότι ο λαός υποφέρει, βράζει από κάτω και, άμα ανασκουμπωθεί ο λαός, την πολύ καλή για τις αγορές, κυβέρνηση που έρχεται […]

Το ερώτημα δεν είναι ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση αλλά ποια αντιπολίτευση θα υπάρξει, και μάλιστα αντιπολίτευση τέτοια που δε θα αφήσει τη λαϊκή οργή και τον κοινωνικό ξεσηκωμό που έρχεται να στραφεί… [στην ακροδεξιά.]»

Συνήθως, όταν γίνονται ευκαιριακές συμμαχίες, δεν αθροίζονται οι δυνάμεις, σχολίασε σε δημοσιογραφική ερώτηση του Αιμίλιου Λιάτσου.

«Η Νέα Δημοκρατία θα κλιμακώσει την επίθεση στο έπακρο», συνέχισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως κυβέρνηση, μάλλον ως αντιπολίτευση, είναι δεσμευμένος, στις συμφωνίες που έχει κάνει, και όλοι μαζί, και το ΚΙΝΑΛ, που διαμαρτύρεται εδώ, αποτελούν την Εθνική μνημονίων, που η επιτυχία της, τής Εθνικής αυτής μνημονίων, είναι χειρότερη και απ’ την «επιτυχία» της Εθνικής ποδοσφαίρου. Και αυτό είναι και το μέλλον αυτής της εθνικής.

Θυμηθείτε αυτό που θα σας πω: Δε θα κάτσει αυτός ο λαός, και το έχει δείξει πολλές φορές, να πει «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Θα αρχίσουν τέτοιες αντιστάσεις, τέτοιες εκρήξεις και, η πρόβλεψή μου προκύπτει απ’ την ιστορική εμπειρία και την προσωπική, και όπως διαβάζω την Ιστορία του τόπου μας, που κατά καιρούς γίνονται μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα, τα οποία τα έχουμε χαρακτηρίσει εξεγέρσεις. Έχουμε ζήσει στη δικτατορία τη μεγάλη αυτή εξέγερση που έφερε τα πάνω κάτω.

Σε αυτή την πρόβλεψη που κάνουμε, απαιτείται μια αριστερά που να είναι πραγματική αριστερά. Να είναι πραγματικοί κομμουνιστές, όχι γιαλαντζί κομμουνιστές. Δεν υπάρχουν κομμουνιστές και αριστεροί που να διαχειρίζονται τα μνημόνια και να ξεσκίζουν την εργατική οικογένεια. Έχουν περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

[…] Διεκδικούμε ψήφους. Το κριτήριό μας όμως, δεν είναι κατά κύριο λόγο αυτό. Προέχει να υπάρξει την επαύριο η αριστερά που δεν υπάρχει σήμερα. Να οργανώσει αυτές τις κοινωνικές αντιστάσεις, να μη διαλυθούν, να μην τσακιστούν με το «νόμος και τάξη» της Νέας Δημοκρατίας, και το «νόμο και τάξη» τον οποίο έχει φτιάξει ήδη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ […]

Αυτός ο τόπος έχει προκόψει από τους αγώνες της αριστεράς, πιο πολύ από όλες τις κυβερνήσεις μαζί, είτε του Λαϊκού Κόμματος, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε απαντώντας σε σχετικό σχόλιο που έγινε στη διάρκεια της συζήτησης.

Δείτε στο επόμενο βίντεο όλες τις παρεμβάσεις του στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 78.18% ( 11
Συμμετοχές )



42 σχόλια στο “Άγγελος Χάγιος στο Kontra: Έρχεται κοινωνική έκρηξη

  1. nezard

    Προς το παρόν, έχουμε εθνικιστική/ακροδεξιά έκρηξη ( αποτελέσματα της 26/5).

    Μάλιστα, ο νέος πολεμικός τυχοδιωκτισμός του Τσίπρα, ο οποίος υποβοηθείται από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων (ιδιαίτερη μνεία στη σοσιαλσωβινιστική λύσσα των ΛΑΕ-ΚΚΕ), την παροξύνει την έκρηξη.

    Αναζητείται επειγόντως διεθνιστικό πολιτικό στήριγμα για το λαό και τη νεολαία

    Reply
  2. θεοδωρος Σαμιωτακης

    Δεν ξερω για εκρηξη αλλα η ελευση Μητσοατακη θα φερει μια κινηση λογω του οτι θα διανθισει την μνημονιακη πολιτικη τσιπρα(που εχει αποδεχθει γενικα ο κοσμος) με μια επιθεση σε νεολαιιστικα κομματια.Η μανουρα λοιπονθα γινει σιγουρα και το στοιχημα ειναι να μην την καπελωσει ο συριζα,τοσ ο κανονικος οσο κ οι αναπληρωματικοι του…

    Reply
  3. nezard

    έχουν περάσει 24 ώρες από τις δηλώσεις Τσίπρα, μετά το ΚΥΣΕΑ, και ακόμα το ΝΑΡ δεν έχει βγάλει καν…….ανακοίνωση .

    Αφήνουν το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ, οι οποίοι ήταν από την πρώτη στιγμή ΕΤΟΙΜΟΙ στο ρόλο τους, να λιώσουν τα μυαλά της νεολαίας και να βγάλουν όλη τη βρώμικη δουλειά για το ελληνικό αστικό κράτος.

    Ξανά:

    ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΟ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    Reply
  4. nezard

    https://www.902.gr/eidisi/politiki/193970/epikindyni-i-politiki-entaxis-ton-ellinotoyrkikon-sheseon-kai-toy-kypriakoy

    οι σοσιαλσωβινιστές του ΚΚΕ ανέβασαν την ανακοίνωσή τους 2 ώρες μετά τις δηλώσεις Τσίπρα.

    Οι άνθρωποι είναι έτοιμοι, είναι επαγγελματίες, ξέρουν τι θέλουν και τιμούν τις υποχρεώσεις τους .

    Είναι πολύ δύσκολο να αναπτύξει αντίστοιχη συνείδηση η “Μαχητική Αντιπολίτευση” ;

    Reply
    1. ARETOS

      που ακριβώς βρίσκεται το σοσιαλσωβινιστικό?
      από πολιτική οικονομία σκαμπάζεις καθόλου?
      τον ιμπεριαλισμό του Λένιν τον έχεις ακουστά?
      το ότι η τούρκικη αστική τάξη ξεκίνησε γεωτρήσεις σε οικόπεδο της κυπριακής αοζ με το έτσι θέλω σου λέει κάτι?
      ότι στο αιγαίο κάνουν παρέλαση τα νατοικά στρατεύματα και οι ενεργειακοί κολοσσοί σου είναι αδιάφορο?
      νεζερντ είσαι πολύ λυπηρός και επαναλαμβανόμενος,δεν ξέρω αν είσαι τρολ ή αν είσαι όντως καθυστερημένος αν και κλίνω προς το δεύτερο

      Reply
      1. Ανώνυμος

        Αγαπητέ ARETOS, οι ΑΟΖ για να έχουν κάποιο νόημα και να μην είναι απλά ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΙΣΙΑ που κοστίζει τζάμπα ΑΙΜΑ, θα πρέπει να συμφωνούνται ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΑ ΚΡΑΤΗ. Κουϊζ: ΠΟΙΕΣ χώρες πετάχτηκαν ΕΞΩ απο την κοινή χάραξη ΑΟΖ που έκαναν Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ και Κύπρος; Πετάχτηκαν έξω, η Τουρκία, ο Λίβανος κλπ (θα έλεγα και την Παλαιστίνη αλλά δεν είναι κράτος, αλλά την ρημάζει το Ισραήλ).

        ΓΙΑΤΙ πετάχτηκαν όξω απο την μοιρασά; Ευκολη η απάντηση βρεστην!

        Τι είναι λοιπόν οι ΑΟΖ πρακτικά; Είναι το πλιατσικολόγημα της θάλασσας απο αυτόν που κάνει την καλύτερη συμμαχία, με ένα ιμπεριαλιστικό μπλοκ (εν προκειμένω η Ελλάδα με το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ). Τι έχουν να κερδίσουν οι λαοί απο την ΧΑΡΑΞΗ των ΑΟΖ; Τίποτα!! ΤΙ έχουν να κερδίσουν οι λαοί από τις εξορύξεις για τα μάτια των οποίων ΧΑΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΟΖ; ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΙΜΑ, ΜΟΛΥΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΜΑ!!

        Θέλουμε χάραξη των ΑΟΖ; Ο Χ Ι !!!
        Θέλουμε εξόρυξη των υδρογονανθράκων απο την θάλασσα και την στεριά;; ΠΑΛΙ Ο Χ Ι !!!!!

        Οπότε αρετός μην μασάς κουτόχορτο: Η τούρκικη αστική τάξη ξεκίνησε γεωτρήσεις σε μια ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΑΟΖ που την διεκδικούν επίσης με λυσαλέο τρόπο η ελληνική και η κυπριακή αστική τάξη, για να γίνουν ΑΥΤΕΣ υπεργολάβοι των πολυεθνικών αντί της τουρκικής. Εμείς ως λαοί δεν θέλουμε γεωτρήσεις/εξορύξεις ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ και ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ!

        Reply
        1. ARETOS

          Βασικά για να μην ανοίγεις θέματα μόνος σου και παραθέτεις πράγματα που δεν σου ζητήθηκαν,προτείνω να διαβάζεις πιο ψύχραιμα τι έγραψα στο παραπάνω σχόλιο και τι ακριβώς απάντησα στον nezerd.
          Τώρα το τι ακριβώς σοσιαλσωβινιστικό έχει η ανακοίνωση του ΚΚΕ,η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!!!
          Αλλά μιας και το ζητάς έτσι για να μην κοπιάρω και αντιγράφω σεντόνια όπως εσύ,σου παραθέτω αυτούσιο το άρθρο του Ριζοσπάστη για το εν λόγω ζήτημα που κατά την ταπεινή μου γνώμη υπερκαλύπτει πολλές από τις ακροβασίες και ανεπάρκειες του χώρου σου.
          Την απάντηση σας την έχω διαβάσει και ομολογουμένως δεν πείστηκα στο ελάχιστο αλλά αν πιστεύω πως μπορώ μέσα από σχόλια και δεκαπέντε γραμμές να βγάλω συμπεράσματα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο θα ήμουν τουλάχιστον αφελής και συνεπώς το κλείνω εδώ.
          https://www.rizospastis.gr/story.do?id=9777378

        2. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Η ανάλυση σου βρίθει λαθών και υπεραπλουστεύσεων, μαζί με την ανάλυση του ΝΑΡ.

          Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (& του Βυθού & του Αέρα & του Διαστήματος) συνδέεται άμεσα με το Διεθνές Δίκαιο της Ανάπτυξης, το οποίο παρόλες τις στρεβλώσεις του, ήταν το βασικό όπλο των αδύναμων κρατών μεταπολεμικά. Για την ακρίβεια πίσω από αυτό οχυρώθηκε ολόκληρο το Κίνημα των Αδεσμεύτων, αλλά το έπαιξε σαν χαρτί εργαλειακά και το Σοβιετικό μπλοκ.

          Άρα για ένα θέμα Διεθνούς Δικαίου, η Ελλάδα ως “ειρηνική χώρα” θα έπρεπε να προσφύγει στα διεθνή φόρα, παντού, στον ΟΗΕ, στην ΕΕ, παντού, να δώσει τη διπλωματική μάχη. Το Διεθνές Δίκαιο, σε αντίθεση με αυτά που κατά καιρούς ισχυριζόταν και το ΚΚΕ, δεν είναι επιβολή του νόμου του ισχυρού. Στην αποκρυστάλλωση του έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο οι μικρές χώρες και τα εθνικοανεξαρτησιακά κινήματα ανά την υφήλιο, και η ίδια η Σοβιετική Ένωση το αξιοποιούσε συχνότατα απέναντι στο δυτικό ιμπεριαλισμό.

          Υπό μια έννοια το Διεθνές Δίκαιο αποτελεί την αποκρυστάλλωση του ανθρώπινου νομικού πολιτισμού και δεν μπορεί να πετιέται στα σκουπίδια γιατί έτσι γουστάρει ο κάθε ιδεοληπτικός. Το πως θα υπερασπιστούν οι πετρελαϊκές την επένδυση τους είναι άλλο ζήτημα, αυτό αφορά τις πετρελαϊκές.

          Όσο το γιατί η Τουρκία δεν συμμετέχει διπλωματικά πουθενά σε όλα αυτά, η απάντηση είναι απλή: Δεν αποδέχεται το Δίκαιο της Θάλασσας και στο Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δεσμεύσεις ανεξάρτητο κράτος να σεβαστεί διατάξεις τις οποίες δεν επιθυμεί να σεβαστεί. Μπορείς μόνο να ασκήσεις πιέσεις.

        3. Σ.Τ.

          Στην Μαύρη θάλασσα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο;;
          Μήπως καταλαβαίνει τις διεθνείς σχέσεις μόνο με όρους ΙΣΧΎΟΣ;;;;
          Μήπως κάνει το μπουλιγκ μόνο εκεί που την ‘παιρνει’;;;

        4. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Όχι, δεν έχει να μοιράσει στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι αλήθεια ότι αν εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες, η Τουρκία “πνίγεται”, λόγω της αποκοπής των Δαρδανελλίων από τη Κεντρική Μεσόγειο. Αυτό δεν νομίζω ότι θα το δεχόταν ούτε η Ρωσία. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, εδώ μιλάμε συγκεκριμένα για τις εξορύξεις.

          Ούτε φυσικά αυτό δικαιολογεί τις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο μας χώρο μεταξύ 6 και 10 μιλίων. Το ότι αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία μια χώρα να έχει πιο απλωμένο τον εναέριο της χώρο από τα χωρικά της ύδατα, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι παράνομο, είναι εφαρμογή της εθνικής κυριαρχίας μέσα στα παραδεδεγμένα πλαίσια.

          Εδώ βέβαια οι εθνικιστές θέτουν ένα θέμα λέγοντας πως το διεθνές δίκαιο είναι κάτι δυναμικό και όχι σταθερό και άρα, αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά, μακροπρόθεσμα νομιμοποιούμε τον τουρκικό αναθεωρητισμό. Προσωπικά αυτό το θεωρώ καινοφανή νομική θεωρία, το δίκαιο γενικά βασίζεται πάνω στη νομοθεσία, τη νομολογία και το έθιμο και η διεθνής νομοθεσία και νομολογία μας ευνοεί.

        5. Σ.Τ.

          Στα στενά των Δαρδανελλίων η Τουρκία απαγορεύει στα κυπριακά πλοία να περνάνε. Στο Αιγαίο όμως έχει θεωρήσει ως αιτία πολέμου την ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ δράση της Ελλάδας, ενοχή η Τουρκία, διότι, όπως και να το κάνουμε, αν τα Δαρδανέλια είναι χώρος άσκησης κυριαρχίας της Τουρκίας, τότε το Αιγαίο είναι ελληνικη θάλασσα, ότι γνώμη και αν έχει η Ρωσία και το ΝΑΤΟ…Θα μπορούσε δηλαδή η Ελλάδα, ακολουθώντας το τουρκικό παράδειγμα, να απαγορεύει την διέλευση στο Αιγαίο ΜΟΝΟ στα τουρκικά πλοία και αεροπλανα, όπως κάνει η Τουρκία στα Δαρδανέλλια για τα κυπριακά πλοία.

          Το γεγονός ότι δεν το κάνει η Ελλάδα, είναι υποχωρητικότητα απέναντι σε ένα κανονικό Ιμπεριαλιστη, ο οποίος μας απειλεί με πόλεμο, αν κάνουμε ότι λέει το δίκαιο, αν πραξουμε όπως πράττει αυτή στα Δαρδανέλλια. Αυτό δεν είναι διεθνισμός.
          Είναι στρατηγική κατευνασμού της Τουρκίας εις βάρος των συμφερόντων μας. Είναι παραδοχή της αδυναμίας άσκησης των ελληνικών δικαιωμάτων όπως ακριβώς αυτά πηγάζουν από το δίκαιο.

        6. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. Τα στενά (όπως και τα νησιωτικά συμπλέγματα) υπάγονται σε συγκεκριμένο καθεστώς προς χάριν της διεθνούς ναυσιπλοϊας. Είναι υποχρεωμένα τα κράτη να αφήνουν λωρίδες διέλευσης. Η Τουρκία που δεν αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν παρανομεί επ’ αυτού, ωστόσο προκαλεί.

          Στο Αιγαίο η Ελλάδα ιδία βουλήσει, έχει απλώσει τα χωρικά της ύδατα ως εκεί όπου τα έχει απλώσει. Παραπέρα είναι διεθνή ύδατα. Ολόκληρες γενιές διπλωματών έχουν υπερασπιστεί τις ελληνικές θέσεις με επιτυχία. Πράγματι, κάνοντας χρήσει των διεθνών κανόνων θα μπορούσε να κλείσει σχεδόν ολοκληρωτικά το Αιγαίο, αφήνοντας μόνο τις υποχρεωτικές διόδους διέλευσης. Δεν το έκανε γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και όχι, δε θα μπορούσε να απαγορεύσει τη διέλευση σε αυτές τις ζώνες σε κανέναν.

        7. Σ.Τ.

          Tο γεγονος οτι η Τουρκια εχει θεσει ως αιτια πολεμου την νομιμη ασκηση απο την ελλαδα του δικαιώματος επεκτασης των χωρικών υδάτων της κλεινοντας το αιγαιο δειχνει την πολυ μεγαλη σημασια του αιγαιου. Διοτι φτανει στο σημειο να απειλει με πολεμο. Σημαινει οτι η Ελλάδα θα μπορούσε να παρενοχλει τα τουρκικα πλοια και αεροπλάνα, οπως η τουρκια το κανε στα στενα. Δεν τιθεται θεμα για τα πλοια των αλλων χωρων. Η ενοχληση θα ηταν για τα τουρκικα πλοια και αεροπλάνα και κυριως για τα πολεμικα. Αυτο το πραγμα η ελλαδα δεν μπορεί να τοκανει λογω της αποφασιστικης στασης της τουρκικης πλευρας. Η τουρκια δεν αναγνωρίζει διεθνες δικαιο στο αιγαιο. Μονο την βια.Αυτη ειναι η ουσια του ιμπεριαλισμού στην ελληνοτουρκική σχεση.

          Ηελλαδα δεν ασκει τα νομιμα δικαιωματα της αλλα δεν τα εχει χασει. Αυτο μπορει να το ξεχνανε οι Τούρκοι και να αποθρασυνονται, αλλα φαίνεται οτι πρεπει να το θυμουνται και οι ελληνες. Και πρεπει και η διεθνης κοινη γνωμη να μαθει για αυτη την ιμπεριαλιστική σταση της Τουρκίας. Μονο αυτο μετραει, μονο αυτο εκτος απο την βια των ισχυρών. Η Ελλάδα εχει αποσχει απο πραξεις βίας και αυτο κατι πρεπει να μετραει για τον διεθνη παραγοντα ο οποιος θελει να κραταει τα προσχηματα.

        8. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Επ’ αυτού σου απαντώ, όχι μια χώρα μια χώρα δε μπορεί να απαγορεύσει επιλεκτικά την αβλαβή διέλευση με βάση τους διεθνείς κανόνες. Φυσικά μια χώρα με ένοπλες δυνάμεις μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει, κι εγώ λέω, χωρίς αστερίσκους, ότι εμένα τουλάχιστον ως δημοκρατικό πολίτη, η διπλωματία των κανονιοφόρων δε με εκφράζει και δεν έχει τη πολιτική μου κάλυψη.

        9. Σ.Τ.

          Βοήθησέ με Γιώργο, γιατί η Τουρκία παρεμποδίζει την διέλευση κυπριακών εμπορικών από τα στενά; Δεν απαγορεύεται αυτό;

        10. Σ.Τ.

          Ειλικρινά , Γιώργο, οι μόνες επιλογέςτες είναι να είσαι ο Μπούλης της γειτονιάς, η το κλωτσοσκουφι; Εκεί φτάσαμε;

        11. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν το ξέρω. Το καθεστώς των Στενών που λέμε, είναι ένα ιδιαίτερο καθεστώς από αλληλοεπικαλυπτόμενες συνθήκες (δε θυμάμαι εκ του προχείρου τώρα πόσες) από τη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή και εντεύθεν. Η Τουρκία δεν επικυρώνει τη Συνθήκη για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας γιατί αν το κάνει, όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και άλλοι, θα τη σύρουν στη Χάγη.

          Με βάση αυτό το κενό διεθνούς δικαιοδοσίας λειτουργεί με “δημιουργική ασάφεια” παραβιάζοντας άμα λάχει τις παλιές συνθήκες και προσπαθώντας εθιμικά να επιβάλει ένα θολό καθεστώς εκεί και παντού αλλού γύρω της όσο μπορεί.

          Αυτό δημιουργεί το διπλωματικό παράδοξο να μπορεί να υπεκφεύγει τη στιγμή που οι γείτονες της δεσμεύονται από τις υπογραφές τους. Αυτό είναι το τίμημα που πληρώνεις όταν επιδιώκεις την ειρήνη. Από την άλλη όμως, είναι μια από τις πιο βαθειά αντιπαθείς δυνάμεις διεθνώς και αυτό σταδιακά αποδίδει.

          Η δική μου γνώμη είναι ότι η Ελλάδα δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή καμία σοβαρή διπλωματική πρόκληση από την Τουρκία. Το πρόβλημα το έχει εξ’ ολοκλήρου το τουρκικό σύστημα εξουσίας (κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξίσου), για τη στάση τους διαχρονικά. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι καθαρά θέμα πρεστίζ, τουλάχιστον όσο αφορά την ΑΟΖ.

        12. Σ.Τ.

          Δεν με ενοχλει η δημιουργική ασαφεια, αλλα η μεθοδος που η Τουρκία μεταχειριζεται για να την επιβαλλει. Ειναι η μεθοδος της συνεχους παρενοχλησης δια της χρησης στρατιωτικών μεσων. Οι παραβιασεις της νομιμότητας δεν γινονται απο την Τουρκία με διπλωματικα μεσα και ‘ρηματικες διακοινωσεις’ (sic) αλλα με τις παραβιασεις και τις υπερπτησεις των F16 της.

          Ο ιμπεριαλιστικος χαρακτηρας της Τουρκίκης εξωτερικης πολιτικής δεν πηγαζει απο τα οπλα, αλλα εκφραζεται μεσω αυτων. Εκφραζει η τουρκικη επιθετικοτητα εναντι της ελλαδας, (περα και πανω απο τους παγιους και εξεφρασμενουςστοχους για επανασυσταση της οθωμανικής αυτοκτατοριας, πρωτιστα ειμην και κυριως εις βαρος γης ελλαδας), την αλλαγη του συσχετισμου αναμμεσα στην οικονομικη ισχυ των δυο χωρων.
          Αυτη την αλλαγη θελει η Τουρκία, οπως και καθε συνεπης και οχι τυχάρπαστος ιμπεριαλισμος οφειλει, να την μεταφρασει σε εδαφικα ωφελη, ει δυνατον, εις βαρος της περιοχης. Και εις βαρος της οποιας ειρηνης.
          Ο κυριος τροφοδοτης του τουρκικού ιμπεριαλισμου ειναι η ανθρωπινη ισχυς του, και η αναλογη και αναποτρεπτη γεωμετρικη αυξηση της εσωτερικης αγορας του. Ολοι οι ιμπεριαλισμοι που γνωρισε η ανθρωποτητα, πριν επεκταθουν εξωτερικα, περασαν απο το στάδιο αυτο που περναει τωρα η Τουρκία. Κραυγαλεο παραδειγμα αυτου αποτελουν οι πρωην αποικιες, Ινδια, Κινα κτλ.
          Γεγονος ειναι οτι ο ελληνικος ιμπεριαλισμος εξαναγκαστηκε βιαια την τελευταια δεκαετία να χασει τα οικονομικα ερεισματα του στα χριστιανικά βαλκανια, φευγοντας κακειν κακως, αλλα τελευταια προστίθενταιν νεα αρνητικα στοιχεια για την σχεση της Ελλάδας με την εγγυς ανατολη, την ανατ. μεσογειο. Σε αυτο συνηγορει η ιδιαιτερα ετεροβαρης σχεση με το Ισραηλ, η οποια εν τελει δεν εξυπηρετει την ελλαδα οπως φαινεται, αλλα ειναι στα πλαισια των παζαριων της αρχουσας ταξης με το νατο. Επισις η μυστικη διπλωματια δεν προοιωνιζει θετικες εξελιξεις.
          Αντιθετα η Τουρκία αναβαθμιζει την παρουσια της στους μεγαλους οικονομικους παραγοντες G20 κτλ, και την επιρροη της στα Βαλκάνια, την αφρικη και γενικα σε ολες τις μουσουλμανικές χωρες.

          Ως φαινεται ο ελληνικός ιμπεριαλισμος εχει, (λογω της ανισομετρης επιρροης της παγκοσμιας κρισης που ζουμε στις διάφορες χωρες), υποβιβαστει σε αποικια χρεους, με επακολουθο την σπουδη της Τουρκίας να καλυψει με ταχυτητα το κενο που απομενει ειτε σε συμπνοια ειτε σε σύγκρουση με το νατο αλλα και τα υπο διαμορφωση μπλοκ με την ρωσια-κινα ινδια πακισταν κτλ

          Οποια και αν ειναι η επιλογη της Τουρκίας, το μονο σιγουρο ειναι οτι ο ελληνικός ιμπεριαλισμος θα επιχειρησει να αμυνθει, χρησιμοποιωντας οτι ερεισματα εχει, στο νατο. Την πρωτοβουλία έχει η Τουρκία οποτε ναι, η ελλαδα πρεπει να παιξει καθυστερηση και να μην προκαλει. Ουτε ομως να υποχωρει πρεπει. Αντιθετα πρεπει να μενει ακλόνητη στις παραδοσιακές της θεσεις, διοτι η υποχωρητικοτητα μας παντα θρεφει την απληστια των εχθρων (Θουκυδίδης).

        13. ένας

          Λυγκουνάκη, τι “έπαιξε εργαλειακά” και ποιό “σοβιετικό μπλοκ”;!
          (Πέστο “Σιδηρούν Παραπέτασμα”, μη ντρέπεσαι.)
          Το Διεθνές Δίκαιο είναι κληρονομιά του Σοσιαλισμού, που, όπως όλα πια, κατεδαφίζεται!
          Ποιός ….”ανθρώπινος …νομικός(!) πολιτισμός”!!!!!!
          Ταξική πάλη ήταν……
          Μια ζωή οι πασόκοι ψάχνουν δικαιολογίες για την παραίτηση και τον συμβιβασμό τους!
          Δυστυχώς, τους είχε κακομάθει στα έτοιμα το ….”Σιδηρούν Παραπέτασμα”!
          Καθείστε τώρα και πιείτε τον, τον Τουρκικό (και Αμερικάνικο, κλπ.) Αναθεωρητισμό, η, ακόμη καλύτερα, ….ζητωκραυγάστε, όπως οι “κομμουνιστές του ΕΕΚ” και το ΝΑΡ.

        14. Γιώργος Λυγκουνάκης

          Δεν είναι επακριβώς έτσι. Ειδικά για το Διεθνές Δίκαιο της Ανάπτυξης κυρίαρχο ρόλο είχαν οι Αδέσμευτοι με Μάο, Γκάντι, Τίτο, Πάλμε, Παπανδρέου κτλ.

          Οι στρεβλώσεις για τις οποίες μίλησα έχουν να κάνουν με το δικαίωμα των αναπτυσσόμενων χωρών στη περιβαλλοντική ρύπανση κτλ. Φυσικά μέγα μέρος της ευθύνης για αυτό έχει και η Σοβιετική Ένωση με αποκορύφωμα το Τσέρνομπιλ. Θέλω να πω δλδ πως ο δυτικός ιμπεριαλισμός έκανε τη ρύπανση εμπόριο, οι αντίπαλοι του την έκαναν δικαίωμα, αλλά και οι δύο πλευρές ευθύνονται.

          Γενικά οι πυλώνες του Διεθνούς Δικαίου είναι πέντε οι εξής τρεις: Διεθνής Νομοθεσία, Διεθνής Νομολογία, Διεθνές Έθιμο (και τοποθετήσεις επιφανών νομικών και Γενικές Αρχές του Δικαίου). Η δική μου επιστημονική γνώμη όταν τα σπούδαζα, για ό,τι αξίζει ως η άποψη ενός απλού πολίτη, είναι πως οι Γενικές Αρχές του Δικαίου, βασίζονται στα λεγόμενα “φυσικά δίκαια του Ανθρώπου” όπως το είχαν εκφράσει οι ρομαντικοί, και σε εμάς ο Ρήγας Βελεστινλής.

          Σε κάθε περίπτωση όμως εδώ δεν μιλάμε για εθνική κυριαρχία. Μιλάμε για κυριαρχικά δικαιώματα σε διεθνή ύδατα, εκεί όπου η παραβίαση τους μόνο με νομικά μέσα στα διεθνή φόρα μπορεί να αντιμετωπίζεται.

      2. nezard

        Ευχαριστώ την pandiera, εκ βάθους καρδίας, για το γεγονός ότι “πέρασε” το σχόλιο του ARETOS, στο οποίο με αποκαλεί “καθυστερημένο”.

        Πρόκειται για την ίδια pandiera, η οποία επανειλημμένως έχει “κόψει” σχόλιά μου , τα οποία περιείχαν χαρακτηρισμούς για τους σοσιαλσωβινιστές.

        Ελπίζω να τηρούνται, από εδώ και πέρα, τα ίδια μέτρα και σταθμά για όλους. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν πρέπει να υπάρχει καμία φοβία σχετικά με τους χαρακτηρισμούς.

        Οι σοσιαλσωβινιστές είναι εχθροί του λαού και είναι προφανές ότι, όσο τα πράγματα ζορίζουν, θα ανεβάζουν στροφές .

        Οι δύο πλευρές πρέπει ελεύθερα να εκδιπλώσουν αυτά που τους χωρίζουν.

        Reply
      3. nezard

        – ο σοσιαλσωβινισμός του ΚΚΕ αποτυπώνεται, προφανώς, και στην ανωτέρω ανακοίνωση.

        – στην ανωτέρω ανακοίνωση γίνεται συνέχεια λόγος για την “τουρκική προκλητικότητα” και ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην επιθετικότητα στου ελληνικού αστικού κράτους στη ΝΑ Μεσόγειο, απέναντι στο τουρκικό αστικό κράτος

        – στην ανωτέρω ανακοίνωση γίνεται αποδοχή πλήρης των θέσεων του ελληνικού αστικού κράτους για “κυριαρχικά δικαιώματα” της Ελλάδας (και της Κύπρου) σε όλη τη ΝΑ Μεσόγειο

        – πουθενά δεν διατυπώνεται η στοιχειώδης απαίτηση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ύφεση της έντασης και διασφάλιση της ειρήνης, για διασφάλιση, δηλαδή, της ΖΩΗΣ του λαού. Όλως αντιθέτως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται ως “καθησυχαστική”, άρα το ΚΚΕ ζητά επίταση της έντασης .

        – διάβασε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ τους τόμους 26,27 και 30 των Απάντων Λένιν, μπας και σωθείς

        Reply
        1. Ανώνυμος

          1) Γιατί στη δεδομένη χρονική στιγμή η προκλητικότητα της τούρκικης αστικής τάξης είναι ΦΑΝΕΡΟΤΑΤΗ και πρέπει να τονιστεί.
          Αυτό δεν σημαίνει πως είναι ελάσσονος σημασίας η προκλητικότητα από την ελληνική μπάντα αλλά πως να το κάνουμε στους συγκεκριμένους συσχετισμούς η Τουρκία σαν κράτος έχει μεγαλύτερη ισχύ τόσο στρατιωτική (8η παγκοσμίως έναντι 28ης της Ελλάδας) όσο και οικονομική (ανήκει στους G20 και είναι πέμπτος στη σειρά εταίρος της ΕΕ).
          Οι δε ιμπεριαλιστικές της τάσης φαίνονται τόσο από την εισβολή στη Συρία όσο και με το τι συμβαίνει στα βάθη του Κουρδιστάν και στις ευρύτερες περιοχές της Ανατολής.
          2) Αυτό με το σε “ΟΛΗ” την ΝΑ Μεσόγειο που το διάβασες ρε τρελέ?
          Και τι σημαίνει αυτό ότι θα αφήσεις τα κοράκια των ενεργειακών κολοσσών να λυμαίνονται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές δίπλα από την πόρτα σου και θα σφυρίζεις αδιάφορα (εκτός και αν έχεις κοντή μνήμη και ξεχνάς τα τραγικά διδάγματα της σύγχρονης ιστορίας)? Όλη αυτή η κουβέντα γίνεται γιατί αυτές οι πηγές είναι ο πλούτος του λαού σε μια μελλοντική λαοκρατική κοινωνία και σε κανέναν ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό και καπιταλιστικό κοράκι δεν ανήκουν.Το να σφυρίζεις λοιπόν αδιάφορα και να μην απαντάς στα δεδομένα του σήμερα με τις ισχύουσες νομικές εφαρμογές σε καθιστά όμηρο συνθηκολόγησης με την αστική πολιτική και κινηματικά επικίνδυνο φορέα.
          3)Είσαι συστηματικός ψεύτης και διαστρεβλωτής βασικότατων θέσεων και αρχών του ΚΚΕ,που ανέκαθεν αλλά ιδίως τώρα έχει ως προμετωπίδα στο πρόγραμμα του την εναντίωση στους πολέμους των ιμπεριαλιστών.
          Τόσα συλλαλητήρια,τόσες ανακοινώσεις,τόσοι αγώνες και πιέσεις προς ΚΑΘΕ αστική κυβέρνηση για να έρθεις να αποσπασματικά και να μου πεις τι ότι το ΚΚΕ ζητά επίταση της έντασης?
          Και μετά θίγεσαι που σε λέω καθυστερημένο?
          Βέβαια να μας πούνε και μια κουβέντα αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίξανε ποικιλοτρόπως τον ΣΥΡΙΖΑ και μας περιγράφανε την επικείμενη κυβέρνηση του ως αλλιώτικη και ως “καθησυχαστική.
          Για αυτό θα πεις καμιά κουβέντα ή πάλι θα ανακυκλώνεσαι σε χαρακτηρισμούς?
          4) Διάβασε με ΚΑΘΑΡΟ μυαλό τα βασικά συλλαβή προς συλλαβή και άσε τα άπαντα του Λένιν που αλίμονο αν έχεις δει έστω και πέντε γραμμές από δαύτα.

        2. nezard

          Ο συστηματικός ψεύτης και διαστρεβλωτής είσαι εσύ.

          1) Για το ΚΚΕ, σε ΚΑΘΕ “δεδομένη χρονική στιγμή”, ΠΑΝΤΑ, δηλαδή, η προκλητικότητα αφορά ΜΟΝΟ το τουρκικό αστικό κράτος. ΔΕΝ υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, η οποία κάνει αναφορά σε προκλητικότητα του ελληνικού αστικού κράτους. Η “προκλητικότητα από την ελληνική μπάντα” είναι δική σου θέση, δεν είναι θέση του ΚΚΕ. Εσύ είσαι ο ψεύτης.

          2) Ναι το “όλη” ήταν γλωσσικό σφάλμα. Εννοούσα ότι Ελλάδα και Κύπρος προσπαθούν να κυριαρχήσουν στη θάλασσα της ΝΑ Μεσογείου σε βάρος της Τουρκίας.

          Ο λαός πρέπει να διασφαλίσει τη ΖΩΗ του ΣΗΜΕΡΑ.

          Ο λαός έχει ματώσει, κυριολεκτικά, αργά και βασανιστικά, από την καπιταλιστική κρίση (2009-………….). Πρέπει να ματώσει ακόμα πιο μαζικά στο σφαγείο του πολέμου μεταξύ των αστικών κρατών ; ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ δεν υφίσταται σοσιαλισμός, δεν υφίσταται κεντρικός σχεδιασμός, δεν υφίσταται εργατική εξουσία. Δεν υπάρχει, δηλαδή, τίποτα που θα δικαιολογούσε την είσοδο στο σφαγείο, για τις ΑΟΖ.

          3) Απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ενάντια στην πολιτική της στα εξωτερικά ζητήματα του ίδιου του ελληνικού αστικού κράτους , το ΚΚΕ ΔΕΝ έχει κάνει ούτε ένα αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Άρα δεν ισχύει ότι είναι ενάντια σε ΚΑΘΕ αστική κυβέρνηση. Είσαι πάλι ψεύτης.

          4) Θέλω να σου υπενθυμίσω ότι συνομιλούμε ……διαδικτυακά. Δεν με ξέρεις προσωπικά, δεν έχεις δει την βιβλιοθήκη μου, δεν ξέρεις πως κατανέμω τον χρόνο μου. Εκτίθεσαι, εκτίθεσαι βάναυσα.

          ” ……..άσε τα άπαντα Λένιν” ;; Τόσος φόβος πια για τον Λένιν;

          Τόσος και ακόμα περισσότερος. Οι σοσιαλσωβινιστές, ως ήταν αναμενόμενο, ξέρουν ποιον πρέπει να πολεμήσουν.

          Εγώ, πάντως, το καθήκον μου το έκανα. Τους κρίσιμους τόμους τους ανέφερα.

          Φαίνεται, όμως, ότι έχεις επιλέξει.

        3. ARETOS

          Δεν χρειάζεται να απαντήσω τίποτα,νομίζω πως όποιος έχει τα στοιχειώδη στη νοημοσύνη και στο ταξικό του κριτήριο καταλαβαίνει την επιχειρηματολογία μου άσχετα αν συμφωνεί ή όχι.
          Εσύ όμως καταντάς γραφικός και συκοφάντης και δυστυχώς ότι και να σου παρουσιάζουμε περιχαρακώνεσαι και αναμασάς τα ίδια.
          Δεν φταις εσύ όμως,τόσος είσαι.

        4. nezard

          Επί της ουσίας: ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ

        5. Γιώργος Θαλάσσης

          Καλά τα λές! Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ( υπογραφή των μνημονίων, το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ, τώρα το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας …) το ΚΚΕ είναι πάντα με την άρχουσα τάξη, συνειδητά.

        6. nezard

          Αυτά τα άσχετα που αναφέρεις για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πέταγμα της μπάλας όχι στην εξέδρα, αλλά στο διάστημα.

          Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και (κυρίως) το ελληνικό αστικό κράτος είστε σύμμαχοι.

  5. nezard

    https://iskra.gr/%ce%bf-%ce%b8%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%84%cf%84%ce%af%ce%bb%ce%b1%cf%82-3-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%be%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%be%ce%b7/

    οι σοσιαλσωβινιστές της ΛΑΕ είχαν “μιλήσει” ήδη πριν τον Τσίπρα.

    Οι άνθρωποι είναι (ακόμα πιο ) έτοιμοι, είναι επαγγελματίες, ξέρουν τι θέλουν και τιμούν τις υποχρεώσεις τους .

    Είναι πολύ δύσκολο να αναπτύξει αντίστοιχη συνείδηση η “Μαχητική Αντιπολίτευση” ;

    Reply
    1. pavel

      ΝΑΡ: Οι λαοί δε θα πολεμήσουν για τις εξορύξεις οικολογικής καταστροφής στις ΑΟΖ του πολέμου!
      http://www.narnet.gr/articles/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%AF-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BF%CE%B6-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CF%85

      Reply
      1. Left G700

        Εκτός από την επανάσταση, υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο αξίζει να πολεμήσουν οι λαοί; Έχει να μας πει κάτι το ΝΑΡ γι’ αυτό; Προφανώς και όχι, αν κρίνω από το γεγονός ότι αμφισβητεί ακόμα και την έννοια της “εθνικής κυριαρχίας”.

        Χωρί υπερβολή: έχετε λαλήσει.

        Reply
  6. Κώστας

    Λεφτ αυτο για το οποίο προτείνεις να μην αποκλείει το ΝΑΡ οι λαοί να πολεμήσουν είναι η ακόμα μεγαλύτερη απώλεια κυριαρχίας (δεν βάζω επίθετο για να καλύπτονται όλοι) και σαφώς μια μεγάλη οικονομική και οικολογική και ενδεχομένως πολεμική καταστροφή.

    Κώστας

    Reply
    1. Left G700

      Κώστα, εγώ ξεπέρασα το επίμαχο ζήτημα της συγκυρίας και το γενίκευσα. Δεν φταίω εγώ: το ΝΑΡ έκανε την αρχή αφού βάζει εντός εισαγωγικών τον όρο εθνική κυριαρχία. Αυτό είναι, λοιπόν, το ζήτημα κι όχι η τρέχουσα ΑΟΖλογία και πετρελαιολογία. Μέχρι να γίνει η επανάσταση, για την Αριστερά (όπως καταλαβαίνει την έννοια το ΝΑΡ και όλοι όσοι συμμερίζονται τις απόψεις της) υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο αξιζει να πολεμήσει ο λαός κι αν ναι ποιο είναι αυτό; Απλά πράγματα. Και τα απλά πράγματα απαιτούν σταράτες κουβέντες.

      Reply
    2. Κώστας

      Λεφτ κακώς ξεπέρασες το επίμαχο θέμα της συγκυρίας και το γενίκευσες γιατί δεν μας απάντησες και στο θέμα της συγκυρίας. Για τις ΑΟΖ αξίζει να πολεμήσουν οι λαοί ? Μας έδωσες τον ορισμό του “η μπάλα στην εξέδρα”, δώσε μας και μια άποψη.

      Εγώ μια ανακοίνωση της Χ οργάνωσης που θα έλεγε “δεν πολεμάμε για τις ΑΟΖ αλλά πολέμάμε αν μπουν στον Έβρο” δεν θα την εκτιμούσα και πάρα πολύ. Δεν πρέπει οι κομμουνιστές να υποκύπτουν σε μια μπατριωτική Ιερά Εξέταση και να κάνουν δηλώσεις φρονημάτων. Ποιος είναι αυτός δηλ που έχει το κύρος να τους τις ζητήσει ?

      Για την εθνική κυριαρχία και τα εισαγωγικά είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και απαιτεί συμφωνία εντός μιας οργάνωσης ή κόμματος. Μεταξύ αριστερών και κομμουνιστών που αν ψάχνουν κάτι είναι οι όροι της κοινής δράσης δεν χρειάζεται συμφωνία για κάτι πέρα από το αν πολεμάμε ή όχι για αυτό που έχουμε μπροστά μας, τις ΑΟΖ εν προκειμένω.Πολύ συνοπτικά να σου πω πως τα εισαγωγικά σημαίνουν ένα από 2 πράγματα. Πως αυτή η έννοια δεν υπάρχει, ή έστω δεν αφορά την εργατική τάξη, τον λαό, την αριστερά ή το κομμουνιστικό κίνημα ή πως αυτή η έννοια δεν είναι καθόλου μονοσήμαντη. Άλλο εννοεί ο αστισμός, η ακροδεξιά και ο ιμπεριαλισμός, άλλο η αριστερά κάτω από τις επιδράσεις του ρεβιζιονιστικού κομμουνιστικού κινήματος μετά το 56 και κάτι συναφές εννοεί και ένα μπααθικού-παλαιοπασοκικού τύπου σοσιαλιστικό ρεύμα, άλλο ο ευρωκομμουνισμός και η ευρωαριστερά και αλλο το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα.

      Καλώς όμως η Χ οργάνωση βγάζει μια υπαινικτική στα βαριά θέματα ανακοίνωση για το φλέγον θέμα, που εστιάζει στο φλέγον θέμα. Αλοίμονο λεφτ αν το Χ ΝΑΡ για να πει για τις ΑΟΖ έβγαζε και μια μπροσούρα για το εθνικό ζήτημα. Εκτός αν θες να δικαιώνουμε προκαταλήψεις πως είμαστε κάτι περίεργοι εξωγήινοι που μιλάμε μόνο μια βαριά ακαταλαβίστικη γλώσσα και αδυνατούμε να πούμε ένα δυο πραγματάκια για ένα ζήτημα

      Κώστας

      Reply
      1. Left G700

        Κώστα, καμία μπάλα στην εξέδρα δεν πέταξα. Ακριβώς επειδή το ζήτημα με τις αμφισβητούμενες ΑΟΖ είναι ένα θέμα της συγκυρίας στο οποίο μπορεί να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε (παρεμπιπτόντως, διαφωνούμε και μη μου πεις ότι το μαθαίνεις τώρα), ανέτρεξα στη γενίκευσή του την οποί πρώτο και καλύτερο την έκανε το ΝΑΡ. Όταν το ΝΑΡ και όλο το εξωκοινοβούλιο έχει ασπαστεί τον νεοτροτσκισμό© και θέτει εντός παρενθέσεως τον όρο «εθνική κυριαρχία» στη βάση τού απιθανοαπίθανου επιχειρήματος ότι «όσο κάνει κουμάντο η αστική τάξη τι μας νοιάζει κι αν πάει το παλιάμπελο» (ίσως με τη «σατανική» σκέψη, που μόνο ένας Ραν Ταν Πλαν θα μπορούσε να κάνει, ότι θα υποδουλωθεί η χώρα, οπότε θα αξιοποιήσουμε τα εθνικά αισθήματα για να οργανώσουμε εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα με απώτερο στόχο την ταξική χειραφέτηση…), δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε όχι για τις ΑΟΖ μα ούτε και για τον Παρθενώνα, ακόμα κι αν τον δούμε καμιά μέρα όχι με ναζιστική σημαία αλλά με την ημισέληνο! Το λες εξ άλλου κι εσύ: «ούτε για τον Έβρο ούτε για πουθενά!» (το πρόσχημα περί «δήλωσης φρονημάτων» που χρησιμοποιείς βγάζει μάτι και καλά θα κάνεις να μην το ξαναπείς γιατί τα ματάκια μου τα θέλω).

        Κώστα, μην το πάρεις κατάκαρδα: τη σκέψη που λέει ότι δεν υπάρχει ταξική πάλη η οποία να διεξάγεται σε εθνικό κενό και τη σκέψη που λέει ότι δεν υπάρχουν έθνη υπάρχουν μόνο τάξεις, τις χωρίζει ιδεολογικο-πολιτικο-φιλοσοφική άβυσσος.

        Όποιος «φάει» τον άλλον.

        © Κοστάντζο Πρέβε

        Reply
      2. Κώστας

        Λεφτ η προσπάθεια σου να συμμετάσχεις στον διάλογο μας ενώ δεν κατέχεις αλφαβήτα και προπαίδεια σε κάνει συμπαθητικό

        Κώστας

        Reply
  7. λαθραναγνώστης

    “Παραθέτω από τη σύνοψη του Λε Μπλανς στην παρουσίασή του:
    “Τόνισα τον ισχυρισμό του Τρότσκι ότι ο Στάλιν εκπροσωπούσε μια σοβαρότερη απειλή για το σοσιαλιστικό και κομμουνιστικό εργατικό κίνημα από τον Χίτλερ – οι επιθέσεις των Ναζί ήταν απ’ έξω ενώ του Στάλιν εκ των έσω, με πρακτικές που θα μολύνουν, αποπροσανατολίσουν και δυσφημίσουν την πάλη για το σοσιαλισμό”. ”
    http://www.eek.gr/index.php/international/6323-synedpio-gia-ton-tpotski-sthn-koyba?fbclid=IwAR2wu_EWjeiXF3Dv_emD4ru36yZk0AP3gt6MWwUCmdmh-3MWrj1G0wqBmNg
    Όχι απλά εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, αλλά ακόμα χειρότερα. Χειρότερος ο Στάλιν από τον Χίτλερ!
    Εν τάξει την γνωρίζαμε αυτή τη θέση του Τρότσκυ, αλλά τώρα, επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά.
    Την πληροφορία για το παραπάνω ρεπορτάζ, την πήρα από εδώ:
    politika/diethni/mologisan-choris-ksylo-oi-trotskistes-gia-to-indalma-tous-stin-avana-cheiroteros-o-stalin-apo-to-chitler/

    Reply
    1. nezard

      Είδε πως τοποθετούνται οι κομμουνιστές και τρόμαξε.

      http://www.eek.gr/index.php/announcements/6344-deltio-typou-polemos-sta-palatia-eirini-sta-kalyvia

      Θα υπάρξει και συνέχεια, προφανώς……

      Η συμμαχία με το ελληνικό αστικό κράτος θα απαιτεί, από εδώ και πέρα, όλο και περισσότερες θυσίες για τους σοσιαλασωβινιστές.

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Ναι! Ελάτε να παίξουμε τους κομμουνιστές……

        Reply
  8. Σ.Τ.

    ”Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη χωρίς βάσεις στα πλαίσια μιας βαλκανικής σοβιετικής δημοκρατίας. ” (Το τερματίσαμε σύντροφοι)

    Κάποια ρεαλιστικά στοιχεία, για να δούμε σε ποιο πλαίσιο εντάσσεται η κίνηση της Τουρκίας να τρυπήσει ( -περα από το ότι αυτό καθαυτό το γεγονός είναι στα όρια της πολεμικής ενέργειας).

    Αν η Τουρκία αμφισβητεί την ΑΟΖ όπως την συνδιαμόρφωσαν οι ενδιαφερόμενες χώρες, ας πάει στη Χάγη. ΔΕΝ το κάνει ΔΙΟΤΙ είναι
    —————————
    ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ (μέσου επιπέδου) και θεωρεί την περιοχή ως ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ. Δεν το συζητάει!! Απλως με την βια επιβάλλει την εξοφρενικη και πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και λογικης άποψη της.
    Όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν, οταν οι συνθήκες το ευνοουσαν, αλλά και πιο πρόσφατα στο συριακό κουρδικό τομέα…ασκοντας ιμπεριαλιστική πολιτική δια των όπλων…επειδή έτσι γουστάρει…επειδή μπορεί, επειδή έχει προφανώς κατακτήσει την κατανόηση των άλλων ιμπεριαλιστών Ρωσία, ΗΠΑ Συρίας.
    Κατανόηση την οποία πιθανόν να διεκδικήσει και να λάβει ξανά μετά από νέα τετελεσμένα, όπως έκανε στην Κύπρο οδηγώντας απο τα τετελεσμένα τηςεισβολης που καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ με αλλεπάλληλα ψηφίσματα, τελικά και με την επιμονή και σταθερή πολιτική ισχύος, στην αναγνώριση των δύο κοινοτήτων και μετά των δύο συστατικών κρατών (διαβόητο σχέδιο ΑΝΑΝ)

    Πανομοιότυπη θεωρία περί ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ αναπτύσσουν ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ τεκμηρίωση της ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ μέσω της οποίας εξασκούν την ισχύ τους, σύμφωνα βέβαια με το δίκαιο του ισχυρού, ΟΛΕΣ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την ναζιστική Γερμανία, μέχρι όλες τις μεγάλες δυνάμεις, ιστορικά, Βρεττανία κτλ….

    Εκεί εντάσσεται και το περίφημο ΚΑΖΟΥΣ ΜΠΕΛΙ το οποίο οι ‘αριστερουλιδες’ ούτε να σκέφτονται θέλουν.

    Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας δεν διαθέτει χαλινο. Επεκτείνεται όσο ανιχνεύει ΚΕΝΟ ΙΣΧΥΟΣ. Αρχικά ήταν οι ποντιοι, μικρασιάτες κτλ, που επιστρατεύτηκαν και εξοριστησαν, μετά οι Έλληνες της πολης, οι οποίοι εκκαθαριστηκαν, οι Ιμβριοι, κτλ. Μετα οι προβοκάτσιες στην κυπρο που οδήγησαν στην έξαρση των εθνικισμών. Μετά η εισβολή στην Κύπρο. Μετα η δημιουργία εκ του μη όντος της αμφισβήτησης των ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ…..με αποκορύφωμα το ΚΑΖΟΥΣ ΜΠΕΛΙ ….

    Νέο ποιοτικό στοιχείο η ανακάλυψη πλουσίων κοιτασμάτων στο Αιγαίο…σε συνδιασμό με τις νέες τεχνολογίες εξόρυξης σε μεγάλα θαλάσσια βάθη χωρίς ιδιαίτερα απαγορευτικό κόστος.
    Τοτε άρχισε η διεκδίκηση της κυριότητας των νήσων του Αιγαίου….με θολή επιχειρηματολογία…

    αυτό είναι πρόχειρα δοσμένο το πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Τουρκίας η οποία βάσει σχεδίου θέλει να επιβάλλει τις επιδιώξεις της στους γείτονες…
    Σε αυτό το πλαίσιο εντασσονται και ερμηνεύονται οι τωρινές τουρκικές ενέργειες.

    Από την άλλη πλευρά έχουμε μια Ελλάδα αποικία χρέους(ξαναδιαβάζω τον ‘ιμπεριαλισμο’ και ξεστραβωνομαι) η οποία προσπαθεί να αντιδράσει στα σκαμπιλια με μυστική διπλωματια και με υποχωρήσεις.(να τα βρούμε..λεει….εμ βέβαια, αφού τα έχουμε ΧΑΜΈΝΑ- τα ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ, όταν η υποχωρητικότητα βαφτίζεται διεθνισμός, τότε ο Βαρουφάκης είναι ο πιο διεθνιστής από όλους.)
    Προφανώς μια αποικία χρέους όπως η Ελλάδα μπορεί σήμερα στην ιμπεριαλιστική εποχή μας, να ασκήσει και αυτή κάποιου είδους ιμπεριαλιστική πολιτική, αλλά τι λογίων θα είναι αυτή…το ξέρουν μόνο όσοι είναι γνώστες των μυστικών της διπλωματίας…και όσοι θυμουνται τα σχολικά διαβάσματα από την Μικρασία.

    Reply
  9. Σ.Τ.

    Και να μην ξεχνάμε ποιος νομιμοποίησε την οκτωβριανή επανάσταση, η οποία αλλοιώς θα ήταν απλώς ένα πραξικόπημα μειοψηφιας, με βράδυ ορίζοντα, μικρή απήχηση και ακόμα μικρότερη ζωή. Αυτός ήταν ο Λέων Τρότσκι, ο οποίος μπήκε επικεφαλής στα επαναστατικά μεν αλλά μενσεβικικα δε, σοβιέτ, και τα έστρεψε υπέρ της επανάστασης. Και ενάντια στον επικεφαλής τους, τον Κερένσκι.
    Αυτός ο άνθρωπος, λένε κάποιοι νεκροθάφτες του κομμουνισμού και του προλεταριάτου διεθνισμού, συνομωτησεμε τον Χιτλερ, τον Χιροχίτο, τον Μεταξά και τον Μουσολίνι για να εξαφανίσουν την σοβ ένωση. Και έχουν το θράσος να επαναλαμβάνουν αυτά τα αισχρά ψέματα, τόσα χρόνια μετά, όταν η ιστορία έχει αποφανθεί.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.